Chișinăul se alătură luptei globale împotriva rasismului: Documentele pentru aderarea la ECCAR transmise la Mannheim

BreakingNews, 24 aprilie 2024 15:10

Un nou pas important pentru viitorul municipiului Chișinău. Aflat într-o vizită de lucru la Mannheim, Germania, viceprimarul Capitalei Olga Rusu a transmis oficial, astăzi, 24 aprilie, pachetul de documente pentru aderarea Chișinăului la Coaliția Europeană a Orașelor Împotriva Rasismului (ECCAR), inițiativă lansată de UNESCO. „Chișinăului se angajează, alături de alte orașe din întreaga lume, să … Articolul Chișinăul se alătură luptei globale împotriva rasismului: Documentele pentru aderarea la ECCAR transmise la Mannheim apare prima dată în BreakingNews.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de BreakingNews

Acum 12 ore
16:50
Astăzi, la Leipzig, șefa statului a primit premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”, oferit sub patronajul Președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Premiul este însoțit de 25000 de euro, sumă pe care Președinta Maia Sandu o va dona.  „Acest premiu nu este doar o recunoaștere a eforturilor mele, dar și o dovadă a rezilienței și determinării cetățenilor … Articolul Președinta Maia Sandu va dona premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”, decernat, astăzi, la Leipzig apare prima dată în BreakingNews.
16:30
O bătaie în toată regula a pornit în Parlamentul din Taiwan, când era discutată o lege controversată, propusă de un partid pro-Beijing. La un moment dat, un deputat a smuls un dosar din mâinile unui coleg și a fugit din sală. Un alt parlamentar a ajuns la spital cu răni la cap, după ce a … Articolul Bătaie în Parlamentul Taiwanului pe fondul unei legi controversate propuse de partidul pro-Beijing apare prima dată în BreakingNews.
16:20
Acordarea premiului Robert Blum pentru democrație de la Leipzig președintelui moldovean este o “bătaie de joc la adresa moldovenilor” din partea liderilor europeni, a declarat Irina Vlah, liderul partidului “Platforma Moldova”. În adresarea sa către liderii UE, politiciana de opoziție a sugerat că premiile pentru Maia Sandu ar trebui să fie denumite cu “nume mai … Articolul Irina Vlah despre noul premiu pentru Maia Sandu: ” Pentru succesul în uzurparea puterii”, nu “Pentru democrație” apare prima dată în BreakingNews.
14:00
Chiar dacă vremea de afară încă ne mai dă puține bătăi de cap, Primăria Municipiului Chișinău depune tot efortul pentru a amenaja plajele din oraș, în vederea deschiderii sezonului estival, menționează Primarul General Ion Ceban. ,,După cum vedem și imaginile din Parcul „La Izvor”, municipalitatea a instalat șezlonguri și umbrele, muncitori, lucrând, de asemenea, și … Articolul Plajele din Chișinău sunt amenajate pentru sezonul estival apare prima dată în BreakingNews.
13:40
O aeronavă de tip C-17 a Gărzii Naționale Aeriene din Carolina de Nord a aterizat în această dimineață pe Aeroportul din Chișinău pentru a sprijini exercițiul „Scutul păcii”. Aeronava a livrat, de asemenea, echipamente medicale și de apărare pentru a fi donate Ministerului Apărării, ca parte a asistenței prin grant americane. Ambasada Statelor Unite ale … Articolul Statele Unite oferă echipamente medicale și de apărare Ministerului Apărării din Moldova apare prima dată în BreakingNews.
Acum 24 ore
13:20
Încă un gest frumos pentru consolidarea relațiilor de prietenie între Primăria Chișinău și Republica Armenia. Primarul General al Capitalei informează că, astăzi, 18 mai, Bustul lui Manuc Bei Mirozoian a ajuns la Primăria din Erevan. ,,Sculptura realizată de Veaceslav Jigliţchi, cetățean de onoare al municipiului Chișinău, va fi instalată în scuarul din strada Moldovakan din … Articolul Bustul lui Manuc Bei Mirozoian a ajuns la Primăria din Erevan. Ceban: ,,Primăria Chișinău are o relație frumoasă de colaborare cu Armenia” apare prima dată în BreakingNews.
Ieri
20:10
Armata israeliană a recuperat trupurile a trei ostatici, în Jabalia, în nordul Fâșiei Gaza, transmite IDF. Presa locală relatează că rămășițele umane au fost găsite într-un tunel al Hamas. Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au recuperat cadavrele a trei ostatici într-un tunel din Fâșia Gaza, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul, Daniel … Articolul Armata israeliană a recuperat trupul lui Shani Louk dintr-un tunel Hamas din Gaza apare prima dată în BreakingNews.
20:00
Pe 18 mai, blocul politic „Victorie” organizează la Orhei „Festivalul Prieteniei Popoarelor”. Evenimentul va începe la ora 16:00 în Grădina publică „Orhei”. Locuitorii și oaspeții orașului sunt invitați să participe la această sărbătoare minunată, care pune în valoare diversitatea culturală și promovează în același timp unitatea între etnii. Vizitatorii festivalului vor avea ocazia să facă … Articolul „Festivalul Prieteniei Popoarelor” la Orhei: Blocul politic „Victorie” a pregătit un program special pentru locuitorii și oaspeții orașului apare prima dată în BreakingNews.
18:20
Agenda încărcată pentru primarul general, Ion Ceban, care zilele acestea se află într-o vizită de lucru în Armenia. “Astăzi, în Parlamentul Armeniei, am avut întrevedere cu deputații din Grupul de Prietenie Republica Moldova – Republica Armenia. Am discutat despre parteneriatele pe care le avem în diverse domenii. Totodată am vorbit despre proiectele care pot fi … Articolul Primarul Chișinăului, discuții cu deputații armeni despre parteneriate bilaterale apare prima dată în BreakingNews.
17:40
Consiliul Europei a adoptat vineri primul tratat internaţional obligatoriu din punct de vedere juridic menit să asigure respectarea drepturilor omului, a statului de drept şi a standardelor juridice privind democraţia în utilizarea sistemelor de inteligenţă artificială (AI). “Tratatul, care este deschis spre semnare şi ţărilor din afara Europei, stabileşte un cadru juridic care acoperă întregul … Articolul Consiliul Europei a adoptat primul tratat internațional privind inteligența artificială apare prima dată în BreakingNews.
17:20
Centrul Maternal de plasament pentru cuplul mama-copil din subordinea Primăriei Chișinău, locul unde femeile cu copii, supuse violenței sau aflate în situație dificilă, își găsesc siguranța, împlinește, în curând, un an de la lansare. Cu această ocazie, scrie Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, viceprimarul Angela Cutasevici, împreună cu șefa DGPDC, Tatiana Oboroc, au mers … Articolul Centrul Maternal din Chișinău, deschis în 2023, vizitat de viceprimarul Angela Cutasevici apare prima dată în BreakingNews.
17:10
În ultimii ani, numărul studenților din universitățile țării s-a redus la jumătate, iar guvernul PAS în loc să găsească soluții la problemă, caută scuze. Despre aceasta a declarat Irina Vlah, lidera Asociației „Platforma Moldova”. Creșterea numărului de studenți se poate realiza prin accesibilizarea învățământului superior, inclusiv prin creșterea burselor și crearea perspectivelor de angajare după … Articolul Irina Vlah: Numărul studenților din Moldova s-a înjumătățit din cauza “reformelor” PAS apare prima dată în BreakingNews.
17:00
Angajatul Poliției de Frontieră Gheorghe Petic va primi de la stat o compensație de peste 2 milioane de lei pentru 273 de zile de detenție ilegală într-un dosar fabricat de viol. Decizia a fost pronunțată pe 17 mai de Judecătoria Chișinău, după 2 ani de examinare. Instanța a constatat că lui Petic i-a fost încălcat … Articolul Gheorghe Petic va primi despăgubiri de peste 2 milioane de lei pentru detenție ilegală apare prima dată în BreakingNews.
16:40
Partidul “Șor”, în conformitate cu articolul 39 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, a depus o cerere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) prin care solicită aplicarea măsurilor provizorii de suspendare a interdicției impuse asupra activităților sale de guvernul Moldovei. Aceasta este deja a doua solicitare înregistrată de partidul “Șor” la Curtea Europeană a … Articolul Partidul “Șor” solicită Curții Europene a Drepturilor Omului să suspende interzicerea activității sale apare prima dată în BreakingNews.
16:00
Primarul Municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează despre faptul că, astăzi, 17 mai, viceprimarul Capitalei Ilie Ceban și responsabilii din cadrul structurilor municipale au desfășurat o acțiune de inspectare în sectorul Buiucani. „A fost evaluată starea infrastructurii, identificate problemele curente și discutate soluții pentru îmbunătățirea serviciilor publice oferite cetățenilor”, a scris Ion Ceban. De asemenea, mai … Articolul Viceprimarul Ilie Ceban a inspectat sectorul Buiucani apare prima dată în BreakingNews.
15:40
Procuratura raionului Hâncești informează despre efectuarea perchezițiilor și reținerea, în comun cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Hâncești, cu suportul operativ al BPDS „FULGER” al MAI, a trei bărbați, acuzați de comiterea infracțiunii de huliganism, cu aplicarea obiectelor pentru vătămarea integrității corporale (art.287 alin.(3) din Codul penal). În cadrul investigațiilor, a fost … Articolul Mai multe persoane au fost reținute la Hîncești pentru comiterea unui huliganism agravat. Procurorii vor cere arest preventiv apare prima dată în BreakingNews.
15:10
Blocul politic “Victorie” organizează sâmbătă, 18 mai, “Festivalul Prieteniei între Popoare”. Evenimentul se va desfășura în orașele Orhei, Bălți, Comrat și Taraclia.  În cadrul festivalului vor fi promovate bucătăriile tradiționale ale țărilor membre ale Uniunii Economice Eurasiatice. Vizitatorii vor avea ocazia să mănânce clătite rusești și beloruse, frigărui armenesc, pilaf kârgâz și dulciuri kazahe. Deliciile … Articolul Blocul „Victorie” organizează “Festivalul Prieteniei între Popoare” la Orhei, Bălți, Comrat și Taraclia apare prima dată în BreakingNews.
15:10
Primăria Municipiului Chișinău informează că, în acest weekend, 18 și 19 mai, în sectoarele Capitalei vor fi organizate noi iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone. Potrivit municipalității, aceste târguri și iarmaroace vor fi desfășurate la următoarele adrese: -Sectorul Botanica, în Scuarul Serghei Lazo, str. Sarmizegetusa, Târg al micilor antreprenori, organizat în colaborare cu … Articolul 6 Târguri cu produse și mărfuri autohtone vor fi organizate la Chișinău, în acest weekend apare prima dată în BreakingNews.
15:00
O fată originară din comuna Băcioi a fost bătută puternic de alte trei tinere, dar și un băiat. Imaginile video au fost publicate în mediul online. Oamenii legii spun că s-au autosesizat, iar persoanele implicate în incident vor fi identificate și audiate conform procedurii. Conform imaginilor video, putem observa cum o fată stă la pământ, în … Articolul Incident șocant în Băcioi: Adolescentă bătută crunt de colegi, imaginile publicate online apare prima dată în BreakingNews.
14:40
Un nou proiect realizat cu succes de Primăria Municipiului Chișinău, privind educația tinerii generații. Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, anunță că, municipalitatea a investit în reparația cabinetului și laboratorului de chimie al LT „Dragoș Vodă” din Stăuceni, unde învață aproape 700 de copii. „Acest proiect, care a presupus reparația capitală a celor două încăperi, … Articolul Primăria Chișinău investește în educația tinerilor: Cabinetul și laboratorul de chimie de la LT „Dragoș Vodă” modernizate apare prima dată în BreakingNews.
14:10
Un inspector vamal din cadrul Postului Vamal Tudora este cercetat pentru corupere pasivă, fiind denunțat la CNA pentru pretinderea sistematică a mijloacelor financiare ilicite de la un voluntar care acorda servicii de transport pentru refugiații din Ucraina. Potrivit faptelor investigate de CNA, vameșul ar fi pretins, acceptat și primit bani ce nu i se cuvin … Articolul Un vameș de la Postul Vamal Tudora, cercetat de CNA pentru corupere pasivă. Ar fi pretins mită de la un voluntar care transporta refugiați apare prima dată în BreakingNews.
11:40
Doi soți de 29 și, respectiv 28 de ani, din municipiul Chișinău, sunt cercetați penal după ce și-au amenajat la domiciliu un mini laborator de creștere a drogurilor. Potrivit oamenilor legii, activitatea infracțională a suspecților a fost documentată timp de o lună de ofițerii Direcției de combatere a criminalității organizate a INI, în comun cu … Articolul Un cuplu din Capitală, cercetat penal pentru creșterea canabisului acasă apare prima dată în BreakingNews.
11:10
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Poliției de Frontieră, anunță încă o captură de mașini dezasamblate și piese de contrabandă, de circa 14.000.000 lei. Urmare a investigării cauzei penale, a fost deconspirat încă un grup infracțional, investigat pentru introducerea ilegală a mașinilor de lux, fabricate după anul 2019, precum și a pieselor în Moldova din … Articolul Mașini de lux și piese de contrabandă, de 14.000.000 lei, din UE și Marea Britanie. Încă un grup infracțional – deconspirat apare prima dată în BreakingNews.
10:30
În direct cu Igor Dodon.  Articolul LIVE// În direct cu Igor Dodon apare prima dată în BreakingNews.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:10
Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a unui fost director al Serviciului Protecție și Pază de Stat, fiindu-i incriminată săvârșirea a două capete de acuzare de abuz de putere (art.327 alin.(2) lit.b) și b1) Cod penal). Cauza penală a fost … Articolul Fost director al Serviciului Protecție și Pază de Stat deferit justiției pentru abuz de putere apare prima dată în BreakingNews.
17:50
Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în blocurile locative în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare, precum și în zilele de luni până sâmbătă între orele 18.00 – 08.00. În acest sens a fost înregistrat un proiect de lege, elaborat de către deputatul PAS Vasile Grădinaru, care va fi propus în … Articolul Lucrările de construcție în zilele de sărbători și duminica ar putea fi interzise apare prima dată în BreakingNews.
17:40
Comuna Stăuceni din componența municipiului Chișinău a obținut statutul de oraș. Parlamentul a adoptat inițiativa legislativă a deputatei PAS Larisa Voloh, ce prevede modificarea Legii privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova în vederea atribuirii comunei Stăuceni a statutului de localitate urbană. Potrivit cadrului normativ în vigoare, schimbarea statutului unității administrativ-teritoriale ține de competența Parlamentului. Aceasta este exercitată … Articolul Localitatea Stăuceni devine oraș apare prima dată în BreakingNews.
17:00
Un cetățean al R. Moldova de 51 de ani a fost reținut de polițiștii din Germania, după ce și-a înjunghiat colegul. Cazul a avut loc luni, 13 mai, în orașul Hamm din Dortmund. Moldoveanul, împreună cu un lituanian de 29 de ani se aflau într-un cămin pentru muncitori, iar la un moment dat, între cei … Articolul Un moldovean și-a înjunghiat colegul din cauza unei țigări apare prima dată în BreakingNews.
16:10
Rusia a închis miercuri o bază militară din Azerbaidjan, unde erau dislocați aproape 2.000 de soldați ai săi, după ce forțele azere au recucerit zona anul trecut, în pofida unei misiuni rusești de doi ani pentru a preveni un război între Azerbaidjan și Armenia, relatează Reuters. Un contingent de 1.960 de militari era cazat în … Articolul Rusia și-a retras trupele din Nagorno-Karabah apare prima dată în BreakingNews.
16:10
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, efectuează, în aceste zile, o vizită oficială la Erevan, Capitala Armeniei, unde a reuși deja să se întâlnească cu conducerea Primăriei locale, abordând mai multe subiecte de interes comun. „Astăzi, 16 mai, împreună cu colegii mei, am avut o întrevedere cu conducerea Primăriei din Yerevan, unde am discutat … Articolul Ion Ceban și conducerea Primăriei din Yerevan stabilesc o agendă comună pentru colaborare apare prima dată în BreakingNews.
15:40
Un maseur din Vulcănești a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pentru o perioadă de probă de doi ani, după ce acum un an a hărțuit sexual o femeie paralizată. Sentința a fost publicată recent de magistrații Judecătoriei Comrat. Potrivit materialelor dosarului, totul s-a întâmplat în perioada aprilie-mai 2023, când … Articolul Vulcănești: O femeie paralizată, violată de un maseur apare prima dată în BreakingNews.
14:20
Trei oameni au murit și cel puțin 16 au fost răniți într-o explozie urmată de un incendiu într-un bloc de locuințe din Dusseldorf. Deflagrația s-a produs în incinta magazinului aflat la parterul clădirii. Incendiul declanșat în urma exploziei s-a extins rapid și a cuprins o bună parte din clădire. 0 seconds of 27 secondsVolume 90% … Articolul Explozie puternică într-un bloc din Germania. Trei oameni au murit, iar alți 16 au fost răniți apare prima dată în BreakingNews.
13:40
Viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban, Pretorul sectorului Botanica, Diana Guba, șeful Direcției Generale Mobilitate Urbană, Vitalie Mihalache și responsabilii direcțiilor de profil, au inspectat în această dimineață, 16 mai, mersul lucrărilor de renovare a trotuarului din str. Hristo Botev, partea impară. Despre acest lucru a informat Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, potrivit căruia, aceste … Articolul Municipalitatea inspectează proiectele în desfășurare în sectorul Botanica apare prima dată în BreakingNews.
13:30
La 15 aprilie 2024, judecătorul din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, a pronunțat sentința în cauza penală deferită justiției de către Procuratura Anticorupție, ce vizează acțiunile unui tânăr, învinuit de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență (art. 326 alin.(2) lit.d) din Codul penal). Cauza penală respectivă a fost pornită în ianuarie 2023 de către Centrul … Articolul Condamnare pentru trafic de influență pretinsă asupra unui procuror apare prima dată în BreakingNews.
12:30
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a cerut o creştere semnificativă a ritmului de producţie de armament, la peste doi ani de la începerea războiului împotriva Ucrainei. Liderul de la Kremlin susține că doar prin introducerea cât mai rapidă a sistemelor de armament de ultimă generaţie, Rusia ar putea reuşi să rămână cu un pas înaintea „inamicului”. … Articolul Putin cere creşterea producţiei de armament apare prima dată în BreakingNews.
11:40
Moment demn de filmele de la Hollywood. În municipiul Chișinău, pe teritoriul actualului Centru de Tineret Ciocana, a fost dezgropată o Capsulă a Timpului, care a fost îngropată de primii tinerii implicați în promovarea și dezvoltarea acestui Proiect. Potrivit Primarului General al Capitalei, Ion Ceban, voluntarii absolvenți și actuali ai Centrului Municipal de Tineret Chișinău … Articolul O Capsulă a Timpului, dezgropată la Centrul de Tineret Ciocana apare prima dată în BreakingNews.
11:10
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, anunță o captură de droguri de 1.700.000 lei și reținerea la Chișinău a doi cetățeni ai Ucrainei (video). Cei doi sunt un bărbat și o femeie cu vârste de 23 și 25 de ani. Aceștia aveau o relație de prietenie, iar în cadrul grupului criminal organizat ar fi … Articolul VIDEO// Femeie și bărbat din Ucraina – arestați, după o captură de droguri de 1.700.000 lei apare prima dată în BreakingNews.
11:00
Trei instituții de învățământ din Capitală ar fi minate. Alertele au fost anunțate în această dimineață, 16 mai. Mai multe imagini de la fața locului au fost expediate în adresa redacției Știri.md. Potrivit martorilor, în preajma Liceului „Natalia Gheorghiu” din sectorul Râșcani este prezentă Poliția, Pompierii, Carabinierii și Ambulanța. Șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului … Articolul ULTIMA ORĂ! Alerte cu bombă în Capitală: Ar fi minate trei instituții de învățământ apare prima dată în BreakingNews.
10:50
La 15 mai 2024, colegiul penal al Curții de Apel Chișinău, a menținut sentința primei instanțe din 23 septembrie 2022, prin care inculpatul ex-judecător Gheorghe Marchitan, a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii – pronunțarea cu bună-știință a unei hotărâri contrare legii (art. 307 alin.(1) din Codul penal). Cauza penală a fost pornită în septembrie 2016 … Articolul Curtea de Apel Chișinău a pronunțat prima sentință în dosarul ,,Laundromat” – un ex-judecător recunoscut vinovat apare prima dată în BreakingNews.
10:30
O lege adoptată în februarie 2024 la nivel european face obligatorii de anul viitor plăţile instant în întreaga Uniune Europeană. Legea ilustrează doar punctul culminant al unui proces îndelungat, implementat în tot mai multe state ale lumii, inclusiv majoritatea statelor europene, ca răspuns la nevoia introducerii serviciului în sistemele lor financiare. Din martie 2024, printre … Articolul Plățile instant, deja disponibile în Moldova, vor fi obligatorii in UE apare prima dată în BreakingNews.
10:10
Liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, a calificat drept inacceptabilă adoptarea de către Parlament a unor amendamente antipopulare de către partidul de guvernământ PAS, care oferă pârghii în vederea retragerii cetățeniei și inițierea urmăririi penale în cazul cetățenilor moldoveni care se află pe lista sancțiunilor internaționale. „Incredibil, dar adevărat: acum Occidentul va decide dacă ai … Articolul Ilan Șor: „Acum în Occident se va decide dacă ai sau nu dreptul de a fi moldovean” apare prima dată în BreakingNews.
09:50
Ilan Șor, liderul blocului politic “Victorie” a criticat interviul acordat de premierul român Marcel Ciolacu, în care acesta susține că în Republica Moldova “nu există limba moldovenească și nici moldoveni, există doar limba română și români”. Liderul opoziției a declarat că nu se poate aștepta la altceva, având în vedere că guvernul moldovean și-a abandonat … Articolul Ilan Șor: “Sandu face tot posibilul pentru a pregăti terenul pentru anexare” apare prima dată în BreakingNews.
09:50
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 16 mai 2024. Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 16 mai 2024 apare prima dată în BreakingNews.
15 mai 2024
18:00
Cu puțin timp în urmă s-a încheiat termenul de depunere a dosarelor pentru funcția de procuror general. Patru candidați s-au înscris la concursul pentru funcția de procuror general al Republici Moldova, a afirmat pentru redacția noastră de știri responsabilul de comunicare al Consiliului Superior al Procurorilor, Eugen Roșca. Potrivit acestuia, termenul limită de depunere a … Articolul Patru candidați au depus dosarele pentru funcția de procuror general apare prima dată în BreakingNews.
17:10
Primăria Municipiului Chișinău continuă lucrările de întreținere a infrastructurii rutiere din oraș. Potrivit Primarului General al Capitalei, Ion Ceban, în prezent, lucrări de reparație a carosabilului se fac pe str. Albă Iulia, porțiune de drum pe care va fi aplicat și tratamentului bituminos Slurry Seal. „Lucrările de pregătire includ: reparația bordurilor, frezarea și plombarea zonelor … Articolul Strada Albă Iulia a intrat în reparație. Ion Ceban: „Pe această porțiune de carosabil va fi aplicat tratamentul bituminos Slurry Seal” apare prima dată în BreakingNews.
16:50
Premierul Slovaciei Robert Fico a fost împușcat după o ședinţă de guvern lângă Bratislava. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Martin Neumann, a confirmat tentativa de asasinat. Presupusul agresor a fost reținut de poliție. UPDATE 16:25: Agenția de știri TASR a relatat că Robert Fico a fost împușcat în fața unei clădiri din orașul Handlova, din centrul Slovaciei, unde … Articolul Premierul Slovaciei a fost împuşcat. Robert Fico a fost rănit şi dus la spital apare prima dată în BreakingNews.
16:30
Bloggerul Eugen Luchianiuc consideră că, deși toate guvernele au luptat cu fumatul, în consecință ramura a fost distrusă, iar numărul de fumători a crescut de la an la an.  „Am citit recent, un material în presă, care, sincer să recunosc, m-a surprins, pentru că m-a făcut să privesc cu alţi ochi la ceea ce se întâmplă pe … Articolul Blogger, despre „lupta cu fumatul”: O importantă ramură economică distrusă şi miliarde de lei în conturile companiilor străine apare prima dată în BreakingNews.
16:20
Un nou obiectiv realizat cu succes de Primăria Municipiului Chișinău în suburbii. De astăzi, 15 mai, cei aproape 200 de copii din cadrul Grădiniței Nr.140 „Ion Creangă” din Băcioi își vor putea desfășura activitățile în aer liber pe un teren de sport nou. Despre acest lucru a informat astăzi, 15 mai, Primarul General al Capitalei, … Articolul „Grădinița Nr.140 „Ion Creangă” din Băcioi are un teren de sport nou” apare prima dată în BreakingNews.
15:40
Proiectul cu privire la conectarea locuitorilor din sectorul Bucuria la sistemul de canalizare, demarat de Primăria municipiului Orhei în anul 2023, este în proces de realizare. Lungimea totală a rețelei care se construiește este de 2916 metri. Proiectul prevede construirea a 133 de cămine de vizită și conectarea la rețeaua de canalizare a aproximativ 250 … Articolul Locuitorii sectorului Bucuria din Orhei vor fi conectați la sistemul de canalizare apare prima dată în BreakingNews.
15:40
Este evident că guvernul are mari probleme cu reîntregirea bugetului și nu s-a gândit la nimic mai bun decât să amendeze mai mult cetățenii. Declarația a fost făcută de președinta asociației “Platforma Moldova”, Irina Vlah, într-un mesaj video adresat polițiștilor rutieri. Potrivit lui Vlah, anul trecut, Ministerul de Interne a înregistrat 685.000 de contravenții. 71 … Articolul Irina Vlah: Autoritățile încearcă să acopere o gaură în buget prin creșterea amenzilor apare prima dată în BreakingNews.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.