Președinta Maia Sandu a promulgat un nou Cod silvic

Gazeta de Chișinău, 22 aprilie 2024 17:30

Astăzi, 22 aprilie 2024, de Ziua Pământului, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a promulgat noul Cod silvic, care aduce multe mecanisme noi pentru protecția pădurilor noastre. Șefa statului a subliniat că odată cu lansarea Programului național de împădurire, silvicultorii au semnalat o problemă mai veche – este vorba de pădurile plantate anterior pe terenurile primăriilor, […] Articolul Președinta Maia Sandu a promulgat un nou Cod silvic apare prima dată în Gazeta de Chișinău.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Gazeta de Chișinău

Acum 4 ore
12:10
Nu știu alții cum sunt, dar mi se pare că așa e peste tot. Fiindcă toți venim din copilărie, ceea ce se numește simplu credință, iar mai savant religie, vine pe o cale tradițională, pe o cale culturală. Abia mai târziu ne facem deștepți și putem nu doar să alegem, ci suntem gata să propunem […] Articolul La Petreni, de Paști și de Blajini apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Ieri
13:40
Odată cu extinderea mijloacelor de comunicare online, violența digitală față de femei și fete a devenit o nouă formă de violență domestică sau o continuare a violenței fizice, psihologice și sexuale. Spațiul virtual îi permite agresorului să mențină starea de teamă a victimei, prin mesaje jignitoare, amenințări, șantaj, controlul comunicării cu alte persoane sau chiar […] Articolul Hărțuirea sexuală online a femeilor. Ce pârghii de apărare au? apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:50
Pe 30 aprilie curent, la Muzeul Național de Artă al Moldovei, a fost vernisată expoziția „Culori în mișcare”, care a cuprins o serie de fotografii de excepție, 41 la număr, a maestrului fotograf Vasile Șoimaru, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, economist, profesor universitar, scriitor, publicist, om de cultură care a împlinit în această zi frumoasa […] Articolul CULORI ÎN MIȘCARE – o expoziție fotografică de Vasile Șoimaru apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:50
Ofițerii Serviciului Vamal sub conducerea procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță o captură de peste 100.000 dolari americani de contrabandă, depistați într-un autocar sosit din Odesa, Ucraina. În valută națională suma cifrează aproape 2.000.000 lei. Aceștia erau ascunși în una din treptele autocarului. Prin urmare, banii au fost indisponibilizați și constituie […] Articolul VIDEO// Peste 100.000 dolari americani de contrabandă, depistați într-un autocar sosit din Odesa, Ucraina apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:50
La aproape 33 de ani de la independență, Republica Moldova face un pas important spre modernizarea infrastructurii sale de control la frontiere. Un Ghid cuprinzător cu Standarde Tehnice de Referință pentru Serviciul Vamal, elaborat cu sprijinul Programului USAID Moldova Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA), va contribui semnificativ la optimizarea eficienței, securității și funcționalității […] Articolul În premieră standarde clare pentru construcția și renovarea Posturilor Vamale de Frontieră ale Republicii Moldova apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:50
Pe 2 mai 2024, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) din Republica Moldova a aprobat, în ședință publică, prețurile reglementate pentru furnizarea gazelor naturale de către S.A. „Moldovagaz”, în contextul obligației de serviciu public anumitor categorii de consumatori finali și pentru furnizarea de ultimă opțiune. Noile tarife pentru furnizarea gazelor […] Articolul Gazul se ieftinește. Pe 3 mai 2024 vor intra în vigoare noile tarife apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
1 mai 2024
09:30
Astăzi, 1 mai, se împlinesc 20 de ani de la cel mai mare val de extindere al Uniunii Europene, cunoscut sub numele de extinderea Big Bang, când zece țări au aderat la UE: Republica Cehă, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Cipru și Malta. Astfel, numărul statelor membre ale UE a crescut de la […] Articolul 20 de ani de la marea extindere a Uniunii Europene apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
30 aprilie 2024
14:40
Maia Sandu a felicitat-o pe campioana Daria Kozorez, prima femeie din istoria Republicii Moldova care a obținut o medalie de aur la box feminin. Daria, tânăra sportivă din Republica Moldova cu origini ucrainene, a câștigat în categoria de greutate +81 kg. „Felicitări și celorlalți premianți ai Campionatului European de box, rezervat seniorilor, care au revenit […] Articolul Maia Sandu a felicitat-o pe campioana europeană la box, Daria Kozorez, prima femeie din istoria Republicii Moldova care a obținut o medalie de aur la box feminin apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:50
Vasile ȘOIMARU, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, economist, conferențiar universitar, scriitor, publicist, om de cultură, s-a născut pe 30 aprilie 1949, în satul Cornova, raionul Ungheni. Licențiat al Facultății de Economie a Universității Tehnice din Chișinău (1971). Studii de doctorat (1973-1977) la Institutul de Finanțe și Economie din Sankt Petersburg. Susține teza de doctor în economie […] Articolul Vasile ȘOIMARU – 75 de ani de la naștere apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:40
Ofițerii Centrul Național Anticorupție (CNA) desfășoară mai multe percheziții în care este vizat directorul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Bălți, un consultant juridic al instituției și reprezentantul unei persoane juridice într-un dosar penal de delapidare a bugetului instituției. Potrivit faptelor investigate, în perioada anului 2023, directorul interimar al instituției medicale ar fi majorat nejustificat […] Articolul Percheziții la Spitalul de Psihiatrie din Bălți. Directorul instituției medicale și un angajat vizați într-un dosar, pornit de CNA, pe delapidarea bugetului instituției apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:40
Infrastructura drumurilor din țara noastră va fi monitorizată mai eficient, datorită unui sistem informațional de profil. Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, 30 aprilie, o hotărâre pentru crearea Registrului drumurilor publice. Evidența informațională a drumurilor publice va permite o monitorizare mai precisă a stării fiecărui traseu și identificarea nevoilor specifice de întreținere. Astfel, prin cunoașterea […] Articolul Republica Moldova va avea un Registru al drumurilor publice apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:10
Eforturile Executivului din ultimii ani și în rezultatul unei conlucrări prodigioase și eficiente a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) cu Directoratul general pentru Siguranța și Sănătatea Animală al Comisiei Europene (DG SANTE), producătorii de carne de pasăre (în stare refrigerată și congelată) din Republica Moldova își vor putea exporta produsul pe cea mai extinsă […] Articolul Republica Moldova a obținut, în premieră, dreptul de a exporta carne de pasăre proaspătă și ouă în Uniunea Europeană apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
09:50
Institutul Naţional de Inovaţii în Securitatea Cibernetică „Cybercor”, care urmează să pregătească specialiști în apărarea cibernetică, a primit, astăzi, primul lot de echipament. Acesta a fost oferit de către Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și este parte a unei donații totale de 600 mii de dolari. Primul lot de echipament conține computere, servere, centre […] Articolul Institutul „Cybercor” a primit primul lot de echipament. Premierul Dorin Recean: „Este foarte important să avem cunoștințele și echipamentele necesare ca să ne protejăm serviciile publice și datele private” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
29 aprilie 2024
14:50
De la începutul acestui an, un cetățean al Republicii Moldova a apelat de 434 de ori numărul unic de urgență 112 fără a avea o urgență reală, solicită doar informația „cât este ora?”, informează Serviciul 112. În prezent, aproximativ 42% din numărul total de apeluri înregistrate la numărul 112 nu justifică o urgență, cu o […] Articolul Un cetățean al R. Moldova a sunat de 434 de ori la numărul unic de urgență 112  pentru a întreba cât e ora. Apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viața unei persoane aflate în pericol apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:00
Mai multe percheziții sunt operate de ofițerii CNA într-un dosar de corupere pasivă și luare de mită, în care este cercetat un președinte al Întovărășirii Pomicole din mun. Chişinău și un fost specialist al Direcției funciare a Primăriei mun. Chișinău. Cei doi bănuiți ar fi pus la cale o schemă de transmitere ilegală în proprietate […] Articolul Schemă de obținere ilegală a terenurilor din mun. Chişinău. CNA efectuează 35 de percheziții la 30 de persoane vizate într-un dosar de corupere pasivă și luare de mită apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:00
Militarii și angajații civili ai Armatei Naționale s-au alăturat campaniei de donare a sângelui cu genericul ,,Să fim mai buni și să dăruim din suflet!” Potrivit șefului Direcției medico-militare, colonel Sergiu Cîrlan, circa 450 de militari prin contract, soldați în termen, angajați civili dar și studenți ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, au donat sânge la punctele de colectare organizate în unitățile militare […] Articolul Peste 400 de militari ai Armatei naționale au donat sânge apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:10
În perioada premergătoare sărbătorilor de Paști, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) atenționează consumatorii despre riscul comercializării produselor alimentare neconforme, în locuri neautorizate (străzi, portbagajele mașinilor etc.), informează ANSA. Sursa citată recomandă oamenilor să fie vigilenți, să ceară de la operatorii economici și vânzătorii de produse alimentare certificate care confirmă calitatea, țara de origine a […] Articolul ANSA recomandă cetățenilor evitarea produselor neconforme pentru a preveni toxiinfecțiile alimentare  apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:00
Ministrul Popșoi va avea o serie de întrevederi cu oficiali englezi printre care ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, David Cameron, ministru de stat pentru Europa, Nusrat Ghani, consilierul pentru securitate națională al prim-ministrului, Tim Barrow, membri ai Parlamentului atât din Camera Comunelor, cât și din Camera […] Articolul În perioada 30 aprilie – 1 mai, vicepremierul Mihai Popșoi va întreprinde o vizită oficială la Londra, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:00
Viața Cum nu se cumpără cu aur Și toată-averea adunată, Românii spun că-i un Tezaur Ce nu se-ntoarce niciodată…   Secretul căsătoriilor timpurii de altădată Scria flăcăul la o fată Că vrea amor măcar o dată Și-i răspundea cuminte juna: „Odată pentru totdeauna!”.   Senectute Să iubesc mă vreau în stare Pân’ la ultima suflare, […] Articolul Epigrame noi de Gheorghe Bâlici apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
28 aprilie 2024
14:00
Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a transmis astăzi un mesaj dedicat celei de-a zecea aniversări a regimului liberalizat de vize cu UE. „Acum zece ani am obținut, ca țară și ca societate, acces la una din realizările fundamentale ale proiectului european – libertatea de circulație”, se spune în mesaj. Totodată, menționează viceprim-ministra Cristina Gherasimov, […] Articolul Viceprim-ministra Cristina Gherasimov: „În emoții și experiențe umane, acești zece ani fără vize în Uniunea Europeană sunt de neprețuit” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
26 aprilie 2024
21:50
Șefa statului i-a înmânat, astăzi, 26 aprilie 2024, pe scena Sălii cu Orgă, titlul onorific de ,,Artist al Poporului” vioristei Alexandra Conunova. „Este un titlu binemeritat, Alexandra este nu doar o mare artistă a poporului nostru, ea este admirată și dincolo de hotarele țării noastre”, a menționat Președinta. Șefa statului i-a mulțumit artistei, din numele […] Articolul Președinta Maia Sandu i-a înmânat vioristei Alexandra Conunova  titlul onorific de ,,Artist al Poporului” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:10
Procuratura raionului Hâncești informează despre reținerea, în comun cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Hâncești, a unui bărbat, acuzat de omorul fratelui său. Suspectul, în vârstă de 47 de ani, este bănuit de faptul că, la data de 25 aprilie 2024, în intervalul de timp cuprins între orele 15:00 – 17:00, aflându-se […] Articolul Un bărbat din Hâncești, reținut pentru omorul fratelui. A încercat să ascundă cadavrul în beciul dintr-o locuința părăsită apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:20
Pe 28 aprilie Republica Moldova marchează un deceniu de la liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană. Pe parcursul acestor zece ani, au călătorit fără viză, folosind pașaportul biometric, în spațiul Schengen 2 156 882 cetățeni ai Republicii Moldova, care au efectuat 31 248 082 călătorii, adică în medie peste 15 călătorii per persoană în […] Articolul Zece ani de la liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană. Peste două milioane de cetățeni ai Republicii Moldova au călătorit fără vize în Uniunea Europeană apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:10
Comuna Stăuceni din componența municipiului Chișinău ar putea obține statut de oraș. Parlamentul a votat în prima lectură inițiativa legislativă elaborată de deputata PAS Larisa Voloh, ce prevede modificarea Legii privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova în vederea atribuirii comunei Stăuceni a statutului de localitate urbană. Potrivit cadrului normativ în vigoare, schimbarea statutului unității administrativ-teritoriale […] Articolul Comuna Stăuceni ar putea obține statut de oraș. La 1 ianuarie 2023 numărul populației în comună constituia 9295 de locuitori apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:30
Poliția Republicii Moldova anunță despre reținerea unei femei din Cahul, Republica Moldova, pentru comandarea asasinării fostului soț contra sumei de 20.000 de euro. În luna aprilie a anului curent, femeia a început căutările asasinului. Potrivit cerințelor femeii, fostul soț urma să fie otrăvit, iar în acest scop aceasta a transmis presupusului asasin un recipient cu […] Articolul O moldoveancă de la Cahul a comandat asasinarea fostului soț contra sumei de 20.000 de euro apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:20
Pentru copiii din ansamblul „Hecenii” va fi construit un edificiu nou, cu o sală modernă de dans, astfel încât aceștia să performeze în continuare în cele mai bune condiții. Asigurarea a fost dată de premierul Dorin Recean, la o întâlnire cu membrii ansamblului, coregrafii și părinții care au venit cu o astfel de solicitare. Noua […] Articolul FOTO// Ansamblul „Hecenii”, cunoscuți după participarea la emisiunea  „Românii Au Talent”, vor avea un edificiu nou apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:40
Au trecut 38 de ani de la tragicul accident de la centrala nucleară de la Cernobîl, una dintre cele mai devastatoare catastrofe provocate de om în secolul al XX-lea. De Ziua internațională de comemorare a victimelor catastrofei de la Cernobîl, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și-a exprimat recunoștința moldovenilor care au participat la lichidarea pericolului […] Articolul 38 de ani de la catastrofa de la Cernobâl. Maia Sandu: „Avem nevoie de norme mai stricte privind securitatea nucleară și de o cooperare mai bună în această direcție” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:30
Caz tragic la Chișinău. Aseară, în jurul orei 22:30, polițiștii de la Ciocana au fost sesizați de părinții unui copil despre faptul că fiul lor de 8 ani s-ar fi sinucis prin împușcare, anunță Poliția. La fața locului, oamenii legii au stabilit preliminar că părinții minorului ar fi ieșit afară, iar băiatul a rămas singur […] Articolul Tragedie într-o familie de la Chișinău. Un băiat de 8 ani a murit după ce s-ar fi împușcat cu pistolul tatălui său  apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:30
Un angajat al Centrului Militar Teritorial Bălți a fost reținut în flagrant de ofițerii CNA într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi promis unui tânăr să tergiverseze procesul de încorporare în serviciul militar, informează CNA. Potrivit materialelor cauzei, militarul susținând că ar avea influență asupra persoanelor publice din cadrul Centrului Militar Teritorial Edineț […] Articolul Un militar de la Bălți, prins în flagrant cu 1400 de euro. Ar fi promis unui tânăr să tergiverseze procesul de încorporare în serviciul militar apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
25 aprilie 2024
21:30
De Ziua Europei, 9 mai 2024, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, îi invită pe toți cetățenii, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) să sărbătorească împreună. Acum șapte decenii, la 9 mai 1950, a fost pusă piatra de temelie pentru pacea și unitatea de care se bucură țările din Uniunea Europeană. Și în Republica Moldova în […] Articolul Maia Sandu invită cetățenii în PMAN de Ziua Europei: „Europa ești Tu! Moldova Europeană suntem Noi!” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
18:10
Anual, Asociația Presei Independente (API) desfășoară concursurile profesionale interne între redacțiile și jurnaliștii membri API. La Adunarea Generală care a avut loc joi, 25 aprilie 2024, au fost anunțați câștigătorii concursurilor pentru anul 2023 și au fost oferite 20 de premii la șase categorii de concurs, inclusiv trei categorii noi: Premiul pentru implicare în combaterea […] Articolul API a premiat câștigătorii concursurilor interne pentru anul 2023. Gazeta de Chișinău a obținut două premii apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
24 aprilie 2024
13:20
În anul 2023, regiunea transnistreană a fost marcată de fenomene precum tortura, tratamente inumane sau degradante, condiții proaste de detenție, cazuri de deținuți politici, restrângerea libertății de exprimare, limitarea libertății presei și impunitatea. Aceste aspecte au fost abordate în Raportul de țară al Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în Republica Moldova […] Articolul Drepturile omului în Transnistria în continuă degradare. Asasinarea lui Horjan, cel mai tragic caz  apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:20
Vladimir Cuc va fi numit ambasador al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană și, concomitent, în calitate de reprezentant permanent al Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU la Geneva. La ședința de astăzi, 24 aprilie, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru candidatura agreată. Vladimir Cuc este licențiat în relații internaționale […] Articolul Secretarul de Stat al MAE, Vladimir Cuc, va fi numit ambasador al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
23 aprilie 2024
16:30
Suntem în așteptarea a două exerciții politice din toamna acestui an, campania marcând cumva toate evenimentele anului: alegerile prezidențiale și referendumul privind parcursul european al Republicii Moldova. În realitate, sunt două exerciții diferite, fie și rezolvate într-o zi (și chiar într-o cabină de vot). Alegerile prezidențiale sunt o competiție politică, un exercițiu electoral periodic, ordinar. […] Articolul Despre alegeri, referendum, război și trădători apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
22 aprilie 2024
21:00
Federația Rusă va încerca prin toate metodele să deturneze acest proces. Sunt folosite tehnici moderne sofisticate care folosesc inteligența artificială și în special canale de informare pentru a duce în eroare opinia publică, pentru a crea panică şi nelinişti în rândul populaţiei, a declarat președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, la Conferința Președinților Parlamentelor din […] Articolul Igor Grosu la Conferința Președinților Parlamentelor din UE: „Federația Rusă va încerca prin toate metodele să deturneze parcursul european al Republicii Moldova” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
18:10
Consolidarea parteneriatului strategic cu statele membre ale Uniunii Europene, principalele provocări în parcursul european, precum și schimbul bunelor practici prin prisma experienței țărilor baltice privind aderarea la UE, au constituit cele mai importante aspecte discutate în marja Forumului ,,Granițele Europei: extinderea într-o epocă de război și alianțe” desfășurat în perioada 10-12 aprilie la Tallinn, Estonia. […] Articolul Țările Baltice sprijină aspirațiile europene ale Republicii Moldova apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
17:30
Astăzi, 22 aprilie 2024, de Ziua Pământului, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a promulgat noul Cod silvic, care aduce multe mecanisme noi pentru protecția pădurilor noastre. Șefa statului a subliniat că odată cu lansarea Programului național de împădurire, silvicultorii au semnalat o problemă mai veche – este vorba de pădurile plantate anterior pe terenurile primăriilor, […] Articolul Președinta Maia Sandu a promulgat un nou Cod silvic apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
16:20
Gheorghe Cotorobai, 45 de ani, principalul suspect în dispariția fete de 19 ani din Orhei, găsită decedată în apropierea localității Chițcanii Vechi, Telenești, a lucrat în ultimii ani la Penitenciarul nr. 10-Goian, cunoscut drept Centru de Detenție pentru Minori și Tineri, potrivit Rise Moldova. Potrivit sursei citate, Gheorghe Cotorobai a fost ajutor șef de grup […] Articolul Rise Moldova// Noi detalii în cazul fetei dispărute de la Orhei apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:10
Procuratura Generală a Republicii Moldova informează luni, 22 aprilie, că urmează să dispună expertiza biologică a hainelor femeii însărcinate, găsită moartă pe 20 aprilie 2024, în extravilanul satului Chițcanii Vechi, raionul Telenești, a fragmentelor ridicate din automobilul și domiciliul persoanei suspecte, precum și expertiza chimică a solului din locul depistării cadavrului și cea de pe […] Articolul Procuratura generală despre cazul tinerei, dispărută la Orhei, găsită moartă în extravilanul satului Chițcanii Vechi, raionul Telenești apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
21 aprilie 2024
15:20
Povața unui avar Să tot postești în viața ta, Să umbli slab, ca un calic, C-atunci când te vor îngropa Să nu dai viermilor nimic. Între activiști Eu admir democrația, Mi-a mărturisit soția, Când am prins-o c-un bărbat Liberal și democrat. Bucurie Râd de mine singurel C-am ajuns un bătrânel, Dar mai râd și pe […] Articolul Epigrame de Teodor Popovici, Chișinău apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
19 aprilie 2024
14:40
Fracțiunea PAS a înregistrat proiectul de hotărâre de Parlament privind desfășurarea referendumului republican constituțional. Referendumul urmează a fi desfășurat pe data de 20 octombrie 2024, iar cetățenii vor răspunde la întrebarea „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. După votarea hotărârii în plenul Parlamentului, aceasta va fi transmisă Comisiei Electorale Centrale pentru desfășurarea referendumului […] Articolul A fost înregistrat proiectul de hotărâre de Parlament privind desfășurarea referendumului republican constituțional apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:20
În perioada 11 aprilie- 17 aprilie 2024, Inspectoratul pentru Protecția Mediului a sancționat nouă persoane după ce au dat foc vegetației uscate, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al Republicii Moldova. Astfel, în urma măsurilor de profilaxie s-a constatat o descreștere a numărului de persoane sancționate pentru incendiere intenționată a vegetației uscate. În […] Articolul Amenzi și muncă neremunerată în folosul comunității. Nouă persoane au fost sancționate după ce au dat foc vegetației uscate apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:50
Ofițerii Serviciului Vamal sub conducerea procurorilor Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au pus în executare ieri, 18 aprilie 2024, patru mandate de percheziție într-o cauză penală de contrabandă cu obiecte din metale prețioase, în valoare de 1 584 290 de lei, informează Serviciul Vamal al Republicii Moldova. La această etapă cu […] Articolul Patru mandate de percheziție într-o cauză penală de contrabandă cu obiecte din metale prețioase, în valoare de peste 1,5 milioane lei apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
18 aprilie 2024
15:50
Conform informațiilor furnizate de către Agenția Servicii Publice, la data de 31 martie 2024, în Registrul de stat al populației erau luați la evidență 367 776 locuitori domiciliați în regiunea transnistreană, dintre care: 358 814 dețin cetățenia Republicii Moldova; 337 654 posedă pașapoarte ale cetățeanului Republicii Moldova; 292 177 buletine de identitate. În perioada 19.04.2018 – […] Articolul Peste 358 de mii de locuitori din regiunea Transnistreană sunt cetățeni ai Republicii Moldova apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:00
Președinta Maia Sandu a participat, astăzi, la evenimentul „Empower Locals 2024: Afacerile locale merg în UE”, organizat de Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii. În mesajul său către antreprenori, șefa statului și-a exprimat aprecierea pentru proiectele și ideile în care ei cred, pentru riscurile pe care și le asumă și pentru curajul de a dezvolta afaceri […] Articolul Șefa statului, la „Empower Locals 2024: Afacerile locale merg în UE”: „Întreprinderile mici și mijlocii sunt coloana vertebrală a economiei noastre” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:20
Președintele Partidului Social Democrat European (PSDE), Ion Sula, împreună cu vicepreședintele pentru cooperare internațională, Eremei Priseajniuc, s-au întâlnit, astăzi, cu președintele Comitetului Economic și Social European (CESE), Oliver Röpke, însoțit de consilierul pentru relații internaționale, Charles Manoury.  În cadrul întrevederii, s-a discutat despre situația social-politică din Republica Moldova, parcursul european al țării noastre și rolul […] Articolul Liderul PSDE, Ion Sula, în discuție cu președintele Comitetului Economic și Social European, Oliver Röpke: „Ne dorim un viitor sigur și prosper pentru cetățenii noștri, iar acest viitor este în Uniunea Europeană” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:30
Importanța implementării reformelor pentru realizarea parcursului european al statului, dezvoltarea economică a Republicii Moldova, dar și situația de securitate la nivel regional au constituit principalele subiecte discutate de prim-ministrul Dorin Recean la întrevederea cu Michael Roth, președintele Comisiei de politică externă a Bundestagului german. Șeful Executivului a apreciat sprijinul consecvent al Germaniei acordat statului nostru, […] Articolul Premierul Dorin Recean, în discuții cu Michael Roth, președintele Comisiei de politică externă a Bundestagului: „Moldova este țara oportunităților, iar Germania va rămâne alături pentru a le valorifica” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:30
„Sunt român și vorbesc românește”, așa va răspunde Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, la recensământul care se desfășoară, în prezent, în Republica Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova. În aceeași emisiune, premierul moldovean a spus că Bucureștiul „e cel mai inimos prieten al Republicii Moldova”, al […] Articolul Dorin Recean va declara la recensământ: „Sunt român și vorbesc românește” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
09:40
Guvernul a aprobat ratificarea Acordului de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) privind construcția Liniei Electrice Aeriene Bălți-Suceava, realizată în cadrul proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, Faza II”. Proiectul investițional va contribui la integrarea rețelei din Republica Moldova în piața Uniunii Europene, prin conexiuni cu rețeaua europeană […] Articolul Construcția Liniei Electrice Aeriene Bălți-Suceava: Guvernul a aprobat ratificarea Acordului cu BERD apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
17 aprilie 2024
16:40
În Republica Moldova va fi creat sistemul informațional „Constatarea medicală a nașterii și decesului” (SI eCMND). O hotărâre, în acest sens, a fost aprobată de Executiv. Dezvoltarea sistemului informațional va contribui la automatizarea procesului de înregistrare centralizată a constatărilor medicale a nașterilor și deceselor produse în Republica Moldova. Astfel, va fi posibilă crearea unei baze de […] Articolul Sistemul informațional „Constatarea medicală a nașterii și decesului” va fi dezvoltat în Republica Moldova apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.