Gazeta de Chișinău

Acum 24 ore
16:20
Președintele WatchDog.MD, Valeriu Pașa, vine cu o reacție despre mesajele din spațiul public, privind intenția Transnistriei de a discuta anexarea la Federația Rusă. Activistul civic susține că acestea sunt, cel mai probabil, parte a unei ample campanii de influențare a opiniei publice. „Tot ceea ce circulă în legătură cu așa-numitul congres al deputaților de toate […] Articolul VIDEO// Valeriu Pașa: „Mesajele privind intenția Transnistriei de a discuta anexarea la Federația Rusă sunt parte a unei ample campanii de influențare a opiniei publice” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:40
Câte o naștere în ambulanță în fiecare săptămână. Membrii echipelor de asistenţă medicală urgentă au acordat ajutor la nașterea a opt copii în ambulanță de la începutul anului 2024. În total 18 femei au născut în condiții de prespital, dintre care zece acasă. Iurie Dondiuc, președintele Comisiei de specialitate obstetrică și ginecologie a Ministerului Sănătății […] Articolul De la începutul acestui an, opt nașteri în ambulanță și zece acasă. Există riscuri, afirmă experții apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:10
Biroului politici de reintegrare comentează informațiile vehiculate în spațiul public, privind evenimentul preconizat la Tiraspol pentru data de 28 februarie curent. „Biroul politici de reintegrare urmărește cu atenție situația din regiunea transnistreană, fiind în contact permanent cu Misiunea OSCE și cu alți parteneri internaționali. Din informațiile de care dispunem, nu există temei să credem că […] Articolul Biroul politici de reintegrare: „Suntem convinși că Tiraspolul e conștient de consecințele pe care și le asumă în cazul unor pași negândiți” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:10
Accidentul, soldat cu moartea unui minor în vârstă de 14 ani, de la Boldurești, Nisporeni, a avut loc la circa un kilometru distanță de sat. Prietenii adolescentului decedat susțin că șoferul se deplasa cu viteză excesivă, iar la un moment a intrat pe contrasens, lovind minorul. În mașina primarului se afla și soția acestuia. Ei […] Articolul Noi detalii despre băiatul, accidentat mortal la Boldurești, Nisporeni. Ambulanța a venit după o oră și jumătate de la apel apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:10
Pe 14 februarie, de Ziua Națională a Lecturii, Copil, Comunitate, Familie (CCF) Moldova a dat start campaniei  „Să nu lăsăm nicio copilărie fără poveste. Donează o carte și dăruiește speranță”, iar începând cu 19 februarie, campania e susținută de rețeaua de librării Cărturești. Până pe 19 martie, CCF Moldova îndeamnă vizitatorii librăriilor Cărturești din Chișinău […] Articolul CAMPANIE CCF Moldova// „Să nu lăsăm nicio copilărie fără poveste. Donează o carte și dăruiește speranță!” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:40
Zece percheziții au fost desfășurate de ofițerii CNA pe o cauză penală pornită pe fapte de spălare de bani, rezultată dintr-o însușire istorică a 75,11% din patrimoniul Republicii Moldova deținut în cadrul societății pe acțiuni „Mioara” din mun. Bălți. O persoană din grupul implicat în schema de spălare de bani a fost reținută, urmând a […] Articolul CNA a reținut o persoană într-un dosar de spălare de bani. Aceasta face parte din grupul care ar fi deghizat bunurile rezultate din deposedarea a 75 % din activele statului deținute într-o fabrică din nordul țării apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Ieri
15:00
Ministerul Finanțelor va avea, din 28 februarie curent, o nouă secretară de stat. Este vorba despre Cristina Ixari, candidatura căreia a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței Guvernului, la propunerea ministrului Finanțelor, Petru Rotaru. „Doamna Ixari are o vastă experiență, de circa 14 ani, în domeniul fiscal și contabil. A activat anterior, în cadrul Serviciului […] Articolul Ministerul Finanțelor va avea o nouă secretară de stat apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:50
Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi candidatura Olgăi Golban pentru funcția de directoare a Serviciului Fiscal de Stat, începând cu data 28 februarie curent și demisia acesteia din funcția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor din 27 februarie curent. Ministrul Finanțelor Petru Rotaru a menționat că, Oga Golban este o persoană pregătită de a […] Articolul Serviciul Fiscal de Stat are un nou director apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:10
Șefa statului a avut astăzi o întrevedere cu Alain Berset, fostul Președinte al Confederației Elvețiene, aflat la Chișinău, ca parte a unor vizite în regiunea noastră. Alain Berset este un bun prieten al țării noastre, iar în timpul mandatului lui prezidențial relația între Moldova și Elveția s-a aprofundat considerabil. În discuții, interlocutorii au reafirmat angajamentul […] Articolul VIDEO// Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu Alain Berset, fostul Președinte al Elveției apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:20
Săptămâna trecută la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” din Chișinău, în cadrul Clubului epigramiștilor și umoriștilor „Paradox”, s-a produs un eveniment a cărui importanță va avea ecou încă mult timp înainte. Umoristul Grigore Drăgan din Nisporeni a adunat în jurul său la lansarea unei adevărate trilogii de umor, creatoare de voie bună sau, cum i […] Articolul Grigore Drăgan: „Pofta de mâncare vine mâncând, iar pofta de viață vine râzând” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:10
Polițiștii au mai identificat un suspect pe acest caz, complice al șoferului care a provocat accidentul. Acesta l-a ajutat cu găsirea unei mașini identice cu cea implicată în accident. Tot el a participat la montarea plăcuței cu numărul de înmatriculare pe altă mașină, pentru a duce în eroare oamenii legii. Acesta este medic stomatolog și […] Articolul Un medic, suspectat de complicitate pentru tăinuirea urmelor accidentului, soldat cu decesul unui minor apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:20
Cetățenii Republicii Moldova vor beneficia de curse aeriene directe dinspre și înspre Marea Britanie. Acordul privind serviciile aeriene între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a fost aprobat de Executiv. Documentul a fost semnat la Londra, pe 22 ianuarie 2024. Acordul contribuie la consolidarea relațiilor diplomatice și […] Articolul Companiile aeriene din Republica Moldova vor putea opera zboruri directe spre Marea Britanie apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:00
Decizia a fost luată de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) la ședința de astăzi, 21 februarie, la propunerea S.A. „Moldovagaz”. Astfel, noul tarif va fi de 13,39 de lei (fără TVA) pentru un metru cub de gaze, cu circa 3,3 lei mai puțin decât prețul actual. Noul tarif va intra în vigoare de […] Articolul S-au ieftinit gazele naturale. Consumatorii casnici vor plăti mai puțin, cu circa 3,3 lei apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:10
Executivul a aprobat astăzi un proiect de lege pentru modificarea Codului muncii și Codului Contravențional, care asigură armonizarea cadrului normativ național cu standardele Uniunii Europene și internaționale în domeniul muncii, informează Serviciul de presă al Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Modificările la Codul Muncii se axează în special pe trei direcții importante: diminuarea fenomenului de […] Articolul Noi modificări la Codul Muncii, țintite să protejeze exploatarea prin muncă a copiilor și să ofere mai multă flexibilitate unor categorii de angajați apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:00
Polițiștii l-au identificat și reținut pe șoferul care a tamponat mortal un adolescent de 14 ani în localitatea Boldurești din raionul Nisporeni. Este vorba despre primarul satului Boldurești, raionul Nisporeni. Mașina implicată în accident era de serviciu. Bărbatul a încercat, în toată această perioadă, să ducă în eroare de nenumărate ori Poliția pentru a se […] Articolul Primarul satului Boldurești este cel care a lovit mortal adolescentul de 14 ani. Bărbatul a înscenat un alt accident pentru a ascunde urmele accidentului anterior apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:00
O angajată a  Biroului Vamal Intern Comrat al Serviciului Vamal a fost reținută în această dimineață de ofițerii CNA într-un dosar de corupere pasivă. Funcționara este bănuită că pretindea și primea mijloace financiare ilicite de la persoanele care urmau procedura de vămuire a mijloacelor de transport. Acțiunile vameșei au fost documentate timp de două luni, […] Articolul O vameșă a fost reținută de CNA pentru corupere pasivă. Funcționara, bănuită că pretindea bani pentru grăbirea procesului de vămuire a automobilelor apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:00
Astăzi, Comisia Europeană anunță acordarea unui prim ajutor umanitar în valoare de 83 milioane de euro în sprijinul persoanelor afectate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei în anul 2024. „În ultimii doi ani, Rusia a purtat un război nedrept și nejustificat împotriva Ucrainei și a poporului său. Deși apreciez rezistența și voința de fier a poporului […] Articolul UE acordă un ajutor umanitar în valoare de 83 de milioane de euro în sprijinul persoanelor afectate de războiul din Ucraina. 8 milioane de euro sunt alocate pentru proiecte umanitare în R. Moldova apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:40
Ușile Președinției se deschid pentru publicul care dorește să viziteze expoziția de fotografii, realizate de jurnaliștii Viorica Tataru și Andrei Captarenco, care au mers pe urmele războiului din Ucraina. Președinta Maia Sandu a discutat cu jurnaliștii documentariști despre experiența lor. „Peste câteva zile se împlinesc doi ani de când a început războiul în Ucraina. De […] Articolul VIDEO// La Președinție sunt expuse fotografiile jurnaliștilor Viorica Tataru și Andrei Captarenco pentru a comemora doi ani de război în Ucraina apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:50
Declarația prim-ministrului Dorin Recean după discuțiile purtate cu producătorii de cereale pe platforma Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. „Am prezentat producătorilor de cereale, afectați de crizele din ultimii ani, mecanismul de susținere. Guvernul a oferit o soluție imediată – Creditul Agricol de Urgență, prin care va garanta 90% pentru 500 de mii de lei per […] Articolul Dorin Recean: „Guvernul a oferit o soluție imediată pentru producătorii de cereale – Creditul Agricol de Urgență, prin care va garanta 90% pentru 500 de mii de lei per întreprindere” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:50
Azi, directorul general al Agenției Proprietății Publice (APP), Roman Cojuhari, a prezentat echipei noul administrator interimar al Aeroportului Internațional Chișinău. Potrivit lui Cojuhari, Sergiu Spoială are abilități în jurisprudență și o experiență vastă la această întreprindere. „De astăzi, 20 februarie curent, domnul Sergiu Spoială este numit Administrator Interimar al Aeroportului Internațional Chișinău. Dau asigurări că […] Articolul Aeroportul Internațional Chișinău are un administrator interimar nou. Sergiu Spoială a fost prezentat colectivului apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:50
Comisia Electorală Centrală prezintă informații despre numărul de alegători în cele 8 localități din țară unde, la 19 mai 2024, vor avea loc alegeri locale noi și alegeri parțiale pentru funcția de primar și de consilier în consiliul local. Astfel, potrivit datelor din Registrul de Stat al Alegătorilor, conform situației din 19 februarie curent, numărul total […] Articolul CEC prezintă numărul de alegători în cele opt localități unde la 19 mai 2024 vor avea loc alegeri locale noi și alegeri parțiale apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
19 februarie 2024
13:50
Cadrele didactice nu au tăinuit sarcina fetei de 11 ani, care a născut în luna ianuarie a acestui an. Cadrele didactice au semnalat, de cum au aflat, oamenii legii, dar și Centrul medicilor de familie, în așa fel încât să poată fi gestionată sarcina. Totodată, starea psiho-emoțională a copilei este satisfăcătoare. Declarații în acest sens […] Articolul ANCHETA MEC// Cadrele didactice nu au tăinuit sarcina fetei de 11 ani apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:50
Președinta Maia Sandu donează Premiul „Timișoara pentru Valori Europene” organizației „Prietena Mea”, fondată de Ludmila Adamciuc. Asociația Obștească „Prietena Mea” are misiunea de a crește gradul de acceptare a dizabilităților prin informare, sensibilizare și abilitare atât a părinților copiilor cu nevoi speciale, cât și a societății. Președinta R. Moldova menționează că: „asociația „Prietena Mea” este […] Articolul Maia Sandu donează Premiul „Timișoara pentru Valori Europene” organizației „Prietena mea”, fondată de Ludmila Adamciuc apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:30
În perioada 12 – 18 februarie 2024, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 657,7 milioane de lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control pentru perioada de referință în mărime de 110%, iar de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 3,95 miliarde lei. […] Articolul Săptămâna trecută, Serviciul Vamal a vărsat în bugetul de stat peste 657,7 milioane de lei apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:20
Pentru a îmbunătăți calitatea manualelor școlare și a exclude toate potențialele erori din acestea, Ministerul Educației și Cercetării invită persoanele interesate să consulte public proiectele de manuale școlare care urmează să obțină avizul ,,Bun de tipar”. După ce vor obține acest aviz, acestea vor fi tipărite și transmise către instituțiile de învățământ general, informează serviciul […] Articolul MEC lansează consultări publice pentru proiectele de manuale școlare. În 2024 vor fi achiziționate 46 de titluri de manuale apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:10
Azi, vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere de lucru cu ambasadorul cu misiuni speciale Păun Rogovei, responsabil de dosarul transnistrean în cadrul MAE al Ucrainei. Oficialul ucrainean va pleca mâine din Chișinău spre Bruxelles, unde va avea o rundă de discuții cu mai mulți demnitari din cadrul instituțiilor europene, inclusiv cu Dorota Suliga, reprezentantul […] Articolul Vicepremierul Serebrian și ambasadorul Rogovei au abordat mai multe teme privind ultimele evoluții din dosarul transnistrean apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:50
Pe 16 februarie curent, a avut loc înmânarea Certificatelor de grant pentru deschiderea creșelor de tip familial, oferite în cadrul „Programului de suport privind inițierea serviciilor alternative de îngrijire a copiilor de tip familial”. Participantele care au decis să deschidă creșe de tip familial la domiciliu au primit granturi în valoare de 6000 USD oferite […] Articolul Nouă femei au primit Certificate de grant pentru deschiderea creșelor de tip familial apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:30
Comisia Electorală Centrală anunță că astăzi, 19 februarie 2024, începe perioada electorală pentru alegerile locale noi și parțiale din 19 mai 2024. Principalele acțiuni în perioada electorală constau în constituirea și organizarea activității organelor electorale inferioare, înregistrarea grupurilor de inițiativă și a candidaților la funcția de primar și consilier local, constituirea și organizarea secțiilor de […] Articolul Astăzi începe perioada electorală pentru alegerile locale noi și parțiale din 19 mai 2024 apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:10
Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut o întrevedere cu ambasadoarea Austriei în Republica Moldova, Stella Avallone. Dialogul s-a axat pe evoluțiile de pe agenda de integrare europeană. Părțile au discutat despre rezultatele vizitei de lucru la Bruxelles a viceprim-ministrei Cristina Gherasimov, unde s-a dat start procesului de evaluare a legislației naționale cu cea […] Articolul Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut o întrevedere cu ambasadoarea Austriei în Republica Moldova, Stella Avallone apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
18 februarie 2024
19:20
Ce ar trebui pus între aceste două exerciții democratice: alegeri și referendum: o conjuncție coordonatoare ori o… disjuncție adversativă? E o formulă matematică ce ne unește sau una care ne dezbină? Opiniile diferite nu divulgă, așa cum se insinuează, o societate dezmembrată și polarizată, ci o democrație funcțională. Nicio decizie politică nu le va conveni […] Articolul Referendum versus prezidențiale: conjuncție sau disjuncție? apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
17 februarie 2024
12:20
Aflat la München, unde ministrul Popșoi participă la cea de-a 60-a ediție a Conferinței de Securitate, oficialul moldovean a avut discuții productive cu ministrul afacerilor externe al Turciei, Hakan Fidan, ministrul afacerilor externe din Republica Macedonia de Nord, Bujar Osmani și ministra afacerilor externe din Regatul Țările de Jos, Hanke Bruins Slot. În cadrul întrevederilor cu omologii […] Articolul La Conferința de Securitate de la München, vicepremierul Mihai Popșoi a avut mai multe întrevederi cu omologii săi apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:10
La sosirea primăverii I-am prins la piept cu dor curat Iubitei niște mărțișoare Și unul, mult mai așteptat, Pe undeva pe la picioare…   Soției de întâi martie N-o scot nici azi din „puișor”, Fiindcă, de atâția ani, I-ajunge doar un mărțișor Și portmoneul meu cu bani.   Ofuri primăvăratice Când ghiocelul se ivește Și […] Articolul Epigrame primăvăratice de Gheorghe Bâlici apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:10
Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut o întrevedere cu reprezentanți ai organizațiilor societății civile, membri ai Platformei Naționale a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic. Părțile au discutat despre evoluțiile de pe agenda de integrare europeană, inclusiv despre demararea procesului de evaluare a legislației naționale cu cea a UE. De asemenea, au fost […] Articolul Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov: „Suntem deschiși la orice propuneri care ne vor ajuta să lucrăm mai eficient, împreună, în procesul de negocieri” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
16 februarie 2024
17:30
Moartea lui Alexei Navalnîi este un semnal clar că regimul lui Putin nu va da înapoi. La scurt timp înainte de alegerile prezidențiale din Rusia, Putin nu mai are critici care să nu fie peste hotare sau încarcerați. Iar Navalnîi până și din închisoare era capabil să scoată oamenii la proteste împotriva lui. Navalnîi era […] Articolul VIDEO// Expert în politici publice și securitate despre moartea lui Navalnîi apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
17:20
Guvernul va pune la dispoziție un nou sprijin pentru producătorii de cereale afectați de crizele din ultimii ani. Astfel, aceștia vor putea contracta credite în valoare de 500 de mii de lei, cu o garanție de 90% din partea statului, pentru a putea începe sezonul agricol. La prima etapă, creditul va fi oferit pe o […] Articolul Executivul anunță un nou mecanism de sprijin pentru producătorii de cereale apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:20
Membrii Comisiei de control al finanțelor publice au aprobat, la ședința din această săptămână, caietul de sarcini pentru achiziția serviciilor de audit financiar extern al situațiilor financiare ale Curții de Conturi. Auditul extern va fi realizat pentru perioada anilor 2019-2023, în conformitate cu standardele recunoscute internațional, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii […] Articolul Curtea de Conturi va fi supusă auditului financiar extern apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:40
Serviciul Vamal al Republicii Moldova informează călătorii și transportatorii, care au ales traversarea prin postul vamal Leușeni-Albița, despre faptul că azi, de la ora 08:50, drumul de acces spre postul vamal Leușeni a fost blocat. Circulația vehiculelor este imposibilă în contextul protestelor organizate de fermieri. În această situație, Serviciul Vamal recomandă călătorilor să opteze din […] Articolul Drumul de acces spre postul vamal Leușeni a fost blocat de fermieri apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:40
Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) a certificat personalul medical cu studii medii de specialitate. 14 angajați, participanți la concurs au fost decernați cu categorii de calificare, după ce au trecut două etape de evaluare, potrivit serviciului de presă al CNAMUP. Ieri,15 februarie curent, în cadrul CNAMUP a avut loc Ședința Comisiei de […] Articolul CNAMUP a acordat grade de calificare personalului medical din domeniul medicinii de urgență  apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:40
În cadrul Zilei Naționale a Lecturii, ediția a II-a din 14 februarie 2024, la Biblioteca Municipală B.P. Hasdeu au fost lansate volumele 20 și 21 din opera nemuritoare a lui B. P. Hașdeu. Concepută inițial de editura „Stiința” în aria încăpătoare a 16 volume, colecția continuă să se îmbogățească cu noi apariții editoriale. Editura „Știința”, […] Articolul Gheorghe Prini: „Lucrurile mari nu le poți face de unul singur. Ele se fac în echipă” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15 februarie 2024
19:10
Indemnizațiile oferite văduvelor de război, copiilor și părinților veteranilor decedați vor fi majorate cu 250 de lei. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost votat în prima lectură de 67 de deputați. Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Astfel, de indemnizații majorate vor beneficia participanții, din rândul […] Articolul De la 1 martie, indemnizațiile pentru văduvele de război, copiii și părinții veteranilor vor fi majorate cu 250 de lei. De indemnizații majorate vor beneficia 570 de persoane apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
19:00
Parlamentul a adoptat proiectul noii legi cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova. Inițiativa legislativă a fost votată în a doua lectură de 52 de deputați. Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Afacerilor Interne și reflectă expunerea actualei Legi cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova într-o redacție nouă. Totodată, […] Articolul Noua lege cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova, adoptată de Parlament apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:50
Șefa statului a participat, astăzi, la deschiderea Forumului Internațional Siguranța Copiilor Online, la care s-a discutat despre securitatea copiilor pe internet. „Digitalizarea presupune beneficii imense, dar comportă și riscuri mari, mai ales pentru cei mici. Copiii folosesc internetul și nu putem să-i oprim, însă noi adulții, întreaga societate, trebuie să-i ajutăm să înțeleagă că pot […] Articolul Președinta Maia Sandu, la Forumul Internațional Siguranța Copiilor Online: „Digitalizarea presupune beneficii imense, dar pot fi și riscuri pentru cei mici”  apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:40
Șefa statului, Maia Sandu, s-a întâlnit, astăzi, cu Ylva Johansson, comisara europeană pentru Afaceri Interne, însoțită de o delegație de oficiali europeni. În cadrul întrevederii oficialitățile au discutat despre parcursul european al Republicii Moldova, provocările actuale de securitate și migrație cu care se confruntă țara noastră dar și despre riscurile la adresa securității statului. Șefa […] Articolul Șefa statului a avut o întrevedere cu comisara europeană pentru Afaceri Interne apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:40
Prim-ministrul Dorin Recean anunță că va continua să informeze cetățenii despre ilegalitățile comise de judecători, care adoptă hotărâri contrare intereselor statului. Desigur, nimeni nu-l poate opri să o facă, dar zic să medităm puțin asupra situației. Chiar dacă pentru publicul larg, afirmația sună tare și denotă intransigența în apărarea intereselor statului, lucrurile sunt mai nuanțate. […] Articolul Alexandru Tănase: „Care este diferența dintre „statul de drept” și „statul de drepți în…fața statului?” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:10
În dimineața zilei de 13 februarie, la ora 07:37, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei femei gravide de 31 ani, dintr-o localitate a raionului Șoldănești, care prezenta toate semnele caracteristice pentru debutul travaliului, informează Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. Potrivit sursei, […] Articolul La Șoldănești, o echipă de asistență medicală urgentă a asistat nașterea unei fetițe în ambulanță apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:00
Parlamentul a examinat propunerea de denunțare a trei acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente (CSI). Proiectele au fost votate de deputați în prima lectură. Respectiv, se va denunța Acordul cu privire la principiile asigurării Forțelor Armate ale statelor membre ale Comunității cu armament, tehnică, mijloace materiale, organizării activității de producție a întreprinderilor de reparații și lucrărilor […] Articolul Deputații au votat, în prima lectură, pentru denunțarea a trei acorduri încheiate pe platforma CSI apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:50
Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) efectuează noi percheziții într-o cauză penală privind deposedarea Primăriei mun. Chișinău de terenuri publice. Potrivit faptelor cercetate, factorii de decizie ai unei asociații obștești, în complicitate cu persoane identificate, acționând în interesul unui grup criminal organizat, au deposedat Primăria mun. Chișinău de terenuri publice din intravilanul mun. Chișinău. Membrii grupului […] Articolul Un grup criminal organizat, cercetat de CNA pentru delapidarea a 15 ha de teren în valoare de 135 de milioane de lei din patrimoniul Primăriei mun. Chișinău apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:50
Președinta Maia Sandu a venit astăzi cu un mesaj de comemorare pentru conaționalii noștri, care și-au pierdut viețile în războiul din Afganistan. „Astăzi se împlinesc 35 de ani de la sfârșitul războiului din Afganistan, război în care au fost înrolați peste 12 mii de moldoveni. Dintre ei, 301 nu s-au mai întors vii acasă, iar […] Articolul Maia Sandu: „Chiar azi, în timp ce îi pomenim pe moldovenii căzuți în Afganistan, în Ucraina sunt distruse localități întregi și uciși cu sânge rece oameni pașnici, inclusiv copii” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:20
Ieri, a încetat din viață Elena Strâmbeanu, o remarcabilă prezentatoare a Televiziunii Naționale în anii 1963-1976, anunță Ministerul Culturii al Republicii Moldova. Jurnalista Viorica Cucereanu a scris, în 2006, un text despre fosta crainică a audiovizualului naţional, „NEuitata” Elena Strâmbeanu. „A plecat pe drumul fără întoarcere Elena Strâmbeanu, o inegalabilă prezentatoare a Televiziunii Naționale în […] Articolul Ieri, a încetat din viață Elena Strâmbeanu, o remarcabilă prezentatoare a Televiziunii Naționale în anii 1963-1976 apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:10
La prima vedere, Elena Strâmbeanu e de negăsit. Eroare. Celebritatea de altădată a televiziunii de la Chişinău poate fi şi acum descoperită de oricine frecventează cu regularitate evenimentele mondene. Fosta crainică a audiovizualului naţional comunică şi astăzi cu cei pe care îi respectă şi îi iubeşte. Atâta doar că evită să iasă, ca pe vremuri, […] Articolul NEuitata. Un text despre Elena STRÂMBEANU (crainic la TV Moldova în anii 1963-1976) apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.