Doi candidați în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor, promovați de Comisia Vetting

Realitatea.md, 19 aprilie 2024 11:20

Doi candidați la funcția de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au promovat evaluarea externă.Este vorba de magistratul Petru Păun de la Judecătoria Chișinău, și de Adrian Cerbu de la Judecătoria Criuleni. Potrivit Comisiei Vetting, ambii judecători întrunesc criteriile de integritate financiară și etică prevăzute în Legea […] Articolul Doi candidați în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor, promovați de Comisia Vetting apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 24 ore
09:50
Rusia plănuiește să vizeze Republica Moldova cu un val de așa-numite atacuri „hibride” înainte de alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea la UE de la sfârșitul acestui an, relatează Bloomberg, citând persoane familiare cu evaluările serviciilor secrete britanice. Marea Britanie va împărtăși informații cu autoritățile moldovenești pentru a ajuta țara să contracareze amenințarea agenților ruși […] Articolul Rusia plănuiește un val de atacuri „hibride” împotriva R. Moldova înainte de alegeri și de referendum apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Deja de o lună, la Piața Centrală din Bălți se vând cârlani, mieluți și iezi, pentru masa de Paști. Colegii de la TVN.md au aflat de la vânzători care este prețul acestora.  „I-a uitați-vă ce frumusețe, nu are lumea bani să cumpere. I-a uitați-vă perfecți, de dimineață tăiați, la ora cinci dimineața. – Care e […] Articolul VIDEO Sărbătorile pascale se apropie cu pași rapizi! Cât costă carnea de miel la Piața Centrală din Bălți apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Senatul Statelor Unite a votat în favoarea adoptării unei legi care să interzică importul de uraniu îmbogățit din Rusia, după un vot similar în Camera Reprezentanților, care a avut loc în decembrie, raportează Bloomberg. Legea de interzicere a importurilor de uraniu rusesc, care a fost aprobată în unanimitate, interzice importurile în Statele Unite la 90 […] Articolul Senatul SUA votează în favoarea interzicerii importurilor de uraniu rusesc apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Un șofer moldovean de 34 de ani a fost prins la vama Leușeni cu patru viori, presupuse a fi cu valoare culturală și cu 13 huse. Șoferul a comunicat că nu transportă bunuri necesare a fi declarte. Vameșii au verificat un autoturism de model „Ford Tourneo” și au găsit vioarele tăinuită în compartimentul de marfă […] Articolul „Do-Re-Mi”. Vameșii au depistat instrumente muzicale nedeclarate apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Este timpul să faci mișcare – mult mai mult decât reușești în prezent. Conform unui studiu realizat recent, pentru o sănătate optimă, este necesar să aloci patru ore pe zi unui anumit nivel de activitate fizică, relatează Adevarul.ro. Oamenii de știință de la Swinburne University of Technology din Australia au analizat comportamentul a 2.000 de […] Articolul Sportul e viață! Câte ore pe zi ar trebui să stai în picioare pentru a avea o sănătate optimă apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Comisia Europeană a iniţiat proceduri oficiale pentru a evalua dacă este posibil ca Meta, furnizorul Facebook şi Instagram, să fi încălcat Actul legislativ privind serviciile digitale. Încălcările suspectate se referă la politicile şi practicile referitoare la publicitatea înşelătoare şi la conţinutul politic din serviciile sale. „Această Comisie a creat mijloace de protejare a cetăţenilor europeni […] Articolul Comisia Europeană, decizie fără precedent împotriva rețelelor de socializare Facebook și Instagram apare prima dată în Realitatea.md.
07:50
Opt ziare americane, printre care şi Chicago Tribune au intentat un proces împotriva OpenAI, creatorul ChatGPT, şi Microsoft, principalul său investitor, acuzându-le de încălcarea drepturilor lor de autor pentru a crea tehnologia bazată pe inteligenţă artificială. „Acest proces decurge din faptul că (aceste companii) au furat milioane de articole cu drepturi de autor de la […] Articolul Mai multe publicaţii americane dau în judecată OpenAI şi Microsoft pentru programul de inteligenţă artificială apare prima dată în Realitatea.md.
07:40
Astăzi este Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor, o zi importantă de post şi rugăciune. Biserica oficiază denii şi slujbe speciale, iar credincioşii respectă cu sfinţenie anumite tradiţii. În Săptămâna Mare sau în Săptămâna Patimilor, fiecare zi are o semnificaţie aparte. Tradiții și obiceiuri În Miercurea Mare, femeile nu torc și nu cos. Zilele în care […] Articolul Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor. Ce nu ai voie să faci în această zi apare prima dată în Realitatea.md.
07:40
Conducerea din Dubai a aprobat un proiect de 128 de miliarde de dirhami (35 de miliarde de dolari) pentru construirea unui nou terminal de pasageri la Aeroportul Internaţional Al Maktoum din emirat, care îl va face de cinci ori mai mare decât principalul aeroport internaţional din Dubai şi cel mai mare din lume, transmite CNBC. […] Articolul Dubai vrea să construiască cel mai mare aeroport din lume apare prima dată în Realitatea.md.
07:30
1 Mai, Ziua Muncii, este sărbătorită în mai multe țări de pe glob și în multe părți, inclusiv în R. Moldova, este zi liberă decretată prin lege. Dar ce semnificație are această zi și de unde a început totul? Muncitorii din majoritatea țărilor industrializate sărbătoresc 1 Mai, dar la orgine stă o mișcare a sindicaliștilor […] Articolul Ziua Internaţională a Muncii. Ce semnificaţie are data de 1 Mai apare prima dată în Realitatea.md.
06:30
De pe masa de Paște nu ar trebui să lipsească o felie de cozonac. Proaspăt, aburind și plin de aromă, cozonacul este vedeta de pe platoul cu prajituri festive. Fiecare gospodină își pregătește ingredientele cu mare atenție și le selectează astfel încât să pună pe masă cele mai bune preparate. Cozonacul nu trebuie să lipsească […] Articolul Cu ce se ung cozonacii după coacere. Vor avea un gust delicios apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
22:50
Inspectoratul General al Poliției vine cu precizări după cazul din această seară când un bărbat a fost rănit prin împușcare în centrul capitalei. Astfel, cei doi bărbați (victima și agresorul) au consumat împreună băuturi alcoolice la domiciliul persoanei care a folosit arma. La un moment dat între cei doi s-a iscat un conflict în timpul […] Articolul Detalii noi despre cazul în care un bărbat a fost împulșcat chiar în centrul Capitalei! Agresorul a fost reținut apare prima dată în Realitatea.md.
22:40
Rectorul Universității Tehnice, Viorel Bostan, a adus în atenția Guvernului problemele demografice și tendințele regionale care afectează sectorul universitar al Republicii Moldova. În cadrul unei ședințe de la Executiv cu premierul Dorin Recean, Bostan a subliniat impactul direct al acestor factori asupra competitivității universităților din țară, scrie Bani.md. „De câțiva ani, analizăm constant clasamentele internaționale […] Articolul VIDEO Criză de studenți! Universitatea Tehnică ar putea fuziona cu Universitatea de Stat apare prima dată în Realitatea.md.
21:50
O femeie a trăit un adevărat şoc la un bar din Milano, Italia când s-a trezit cu arsuri grave în gât după ce a consumat o băutură care conținea detergent, scrie antena3.ro. Femeia în vârstă de 51 de ani, aflată în compania unui prieten, a fost nevoită să cheme urgent salvarea după ce ospătarul a […] Articolul O femeie s-a ales cu arsuri grave în gât, după ce un ospătar i-a servit detergent în loc de vin apare prima dată în Realitatea.md.
21:20
Fondatorul Platformei DA, ex-vicepremierul, Andrei Năstase, a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din toamnă. Declarația a fost făcută la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV. „Urmare a  mai multor discuții purtate în țară și peste hotare. Am decis că voi candida la alegerile prezidențiale din acest an ca și independent. Asta, bineînțeles nu […] Articolul VIDEO Andrei Năstase țintește la fotoliul de președinte al țării! Cine îl va susține în campania electorală apare prima dată în Realitatea.md.
20:30
Directorul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Bălți a fost concediat astăzi în urma perchezițiilor matinale. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, pe pagina sa de Facebook. „Pe cazul dosarului de corupție la Spitalul de Psihiatrie din Bălți, în baza materialelor de urmărire penală, vicedirectoarea care deținea și interimatul funcției de administrator […] Articolul Ministra Sănătății: Directorul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Bălți a fost concediat apare prima dată în Realitatea.md.
20:10
Acum câteva minute, în centrul capitalei, la intersecția străzilor Ismail și 31 august, un bărbat de 28 de ani a fost rănit prin împușcare. Polițiștii BPRO în comun cu cei ai INSP au intervenit operativ și au identificat, localizat și reținut persoana care a tras din armă. Este vorba despre un bărbat de 44 de […] Articolul ULTIMA ORĂ! Poliția: Un bărbat a fost rănit prin împușcare în centrul Chișinăului apare prima dată în Realitatea.md.
19:50
Consiliul Rectorilor din Moldova cere abrogarea hotărârii de Guvern privind plasarea în câmpul muncii a absolvenților instituțiilor de învățământ, și anume solicită să fie exclusă prevederea prin care studenții trebuie să întoarcă banii cheltuiți pentru studii dacă nu sunt de acord să se integreze în câmpul muncii. Potrivit președintelui Consiliului Rectorilor, asta îi sperie pe […] Articolul Rectorii cer anularea prevederilor, care îi obligă pe absolvenți să întoarcă banii pentru studii, dacă nu profesează apare prima dată în Realitatea.md.
19:20
Arnaud Lagardère, directorul general al grupului francez cu același nume, care vrea să preia spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău, a fost pus sub acuzare în Paris în legătură cu anchete privind finanțarea stilului său de viață luxos și cheltuielile personale. După o zi de interogatoriu, Lagardère a fost inculpat pentru difuzarea de informații false […] Articolul BANI.MD: Directorul Lagardere, care vrea să preia magazinele lui Șor de la aeroport, încolțit de justiția franceză apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
Sistemul electroenergetic al Republicii Moldova va fi conectat la rețeaua românească și cea europeană prin intermediul celei de-a treia linii electrice aeriene care va uni stațiile electroenergetice Strășeni și Gutinaș, construcția sa fiind prevăzută de memorandumul semnat de Guvernul moldovean și cel american.  Noua linie electrică aeriană de 400 kV are o lungime de circa […] Articolul R. Moldova a semnat memorandumul privind finanțarea celei de-a treia linie electrică de interconectare cu România apare prima dată în Realitatea.md.
18:30
Zhang Yongzhen organizează un protest, în timp ce Guvernul Chinei încearcă să evite controlul asupra modului în care a fost gestionat focarul de infecție. Primul om de știință chinez care a publicat o secvență genomică a virusului care provoacă Covid-19, sfidând ordinele guvernului, a organizat un protest de tip sit-in după ce a declarat că […] Articolul Primul om de știință care a publicat secvența genomică SARS-CoV-2 în China protestează față de evacuarea laboratorului apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Un șofer obraznic a decis să scurteze drumul, adică să taie linia dublă continuă și să se “alinieze în rând” aflându-se pe contrasens. Incidentul s-a petrecut astăzi, 30 aprilie, în centrul Capitalei.  În legătură cu acest caz, redacția Realitatea.md a solicitat o reacție de la Inspectoratul Național de Securitate Publică, însă, deocamdată, nu am primit nici […] Articolul VIDEO Lipsă de respect sau educație? Șofer obraznic, filmat în centrul capitalei, cum încalcă grosolan RCR apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Brutăria „Bardar”, situată la 20 km de Chișinău, în inima satului Bardar din raionul Ialoveni, a anunțat că își exportă produsele pascale în Germania și în Franța. Administrația a demarat parteneriatul cu un lanț internațional. Interpreta Corina Țepeș, care a copilărit în această zonă a țării, a surprins forfota din secția de producere. „Dragi prieteni, […] Articolul VIDEO Cozonaci și pasca pregătită la noi și exportată în Germania și Franța. Forfota – surprinsă în secția de producere apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Un judecător în cadrul Judecătoriei Drochia a fost condamnat la 7 ani de închisoare, cu amendă de 160 mii de lei şi privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice timp de 10 ani, pentru comiterea infracțiunii de corupere pasivă. Cauza penală respectivă a fost pornită în februarie 2016 de Procuratura Anticorupție (PA) în […] Articolul Un judecător, condamnat la 10 ani de închisoare pentru corupere pasivă. S-a ales și cu amendă apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Miniştrii Energiei şi Mediului din ţările Grupului celor Şapte (G7) cele mai dezvoltate democraţii din lume, reuniţi la Torino (nordul Italiei), au ajuns marţi, 30 aprilie curent, la un acord pentru a pune capăt utilizării cărbunelui în producţia de electricitate „în prima jumătate a deceniului 2030”, potrivit unui comunicat oficial. Cu toate acestea, comunicatul include […] Articolul Ţările G7 s-au angajat să-şi închidă centralele pe cărbune până în 2035, dar cu o rezervă apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
În perioada: 01-04 mai 2024, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, pe aleea vizavi de str. Mitropolit Varlaam, se va desfășura un târg tematic cu produse pascale. Potrivit municipalității, acțiunea are ca scop asigurarea deservirii populației cu produse alimentare și nealimentare tematice, în contextul Sărbătorilor de Paști, având în vedere solicitările producătorilor autohtoni. Totodată, până […] Articolul În Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din Chișinău va fi organizat un târg pascal apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Tehnologia care vine cu parole slabe, cum ar fi „admin” sau „12345”, va fi interzisă în Marea Britanie, în conformitate cu noile legi care prevăd că toate dispozitivele inteligente trebuie să îndeplinească standarde minime de securitate, transmite presa de peste Prut. Măsurile de protecție a consumatorilor împotriva hacking-ului și a atacurilor cibernetice intră în vigoare […] Articolul Țara care interzice parolele slabe, precum 123456 sau admin. Noi măsuri de protecție împotriva hacking-ului apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea care prevede că alegerile prezidenţiale au loc cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de preşedinte. Legea a fost promovată în vederea organizării alegerilor prezidențiale pe 15 septembrie. Ziua alegerilor prezidențiale este duminica, iar alegerile au loc cu cel mult trei luni […] Articolul Klaus Iohannis a promulgat legea prin care prezidențialele în România vor fi organizate în septembrie apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Mircea Geoană se afla la Washington când SUA a aprobat un nou pachet de ajutor pentru Ucraina. Șeful adjunct al NATO consideră că decizia, deși a fost întârziată, va avea impact pe câmpul de luptă. În opinia sa, totuși, acesta nu va reprezenta un factor decisiv pentru finalizarea războiului. Totodată, potrivit lui Geoană, cu sprijinul […] Articolul Geoană, încrezător că ucrainenii vor învinge în război: Ei duc lupta noastră împotriva unui stat agresor apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
În interiorul unui local din orașul Căușeni a izbucnit un incendiu. La fața locului au intervenit cinci echipe de salvatori. „În după amiaza zilei de 30 aprilie 2024 pompierii din raionul Căușeni au fost solicitați să intervină conform nivelul sporit de intervenție la lichidarea unui incendiu care a izbucnit într-un local. Potrivit primelor informații, focul […] Articolul VIDEO O clădire din orașul Căușeni, cuprinsă de flăcări. La fața locului au intervenit cinci echipe de salvatori apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Persoanele cu dizabilități psihosociale și cele cu probleme de sănătate mintală din câteva raioane ale R. Moldova sunt asistate pentru a se angaja în câmpul muncii. „Noi acum implementăm un proiect de suport și susținere în angajare a persoanelor cu dizabilități psiho-sociale în mai multe raioane, în raionul Strășeni, în raionul Cantemir, în Bălți, în […] Articolul Centrul comunitar din Strășeni ajută persoanele cu dizabilități psihosociale să se angajeze apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Constructorii din Moldova nu vor mai marca sărbătoarea profesională în a doua duminică din august. Guvernul pregătește o decizie prin care să transfere evenimentul pentru 14 septembrie. Autoritățile elaborează documentul, la solicitarea unor asociații din domeniu. Conform lor, data sărbătorii trebuie mutată, deoarece perioada de activitate în domeniu este maximă și, în același timp, mulți […] Articolul Spre atenția constructorilor Moldovei! Se schimbă ziua când vor marca sărbătoarea profesională apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Facem din sănătate o prioritate! Urmărește o nouă ediție a emisiunii #LIFESTYLE cu Xenia Bugneac, care a fost în vizită la Centrul Sonas pentru a le explora identitatea, dar și valorile pe care le promovează.  În cadrul emisiunii, specialistul a explicat ce este kinetoterapia și care e impactul acesteia asupra scăderii nivelului de stres. „Kinetoterapia […] Articolul VIDEO #LIFESTYLE cu Xenia Bugneac – Kinetoterapia, mai mult decât un Trend apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), cu subdiviziunile teritoriale, continuă supravegherea epidemiologică a infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel teritorial și național. Așadar, conform datelor, în ultima săptămână au fost înregistrate 9 cazuri de gripă sezonieră, în descreștere cu 50% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. „În perioada 22 – […] Articolul ANSP, despre numărul cazurilor de gripă sezonieră: Se atestă o descreștere apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, consideră că Ucraina nu va putea deveni membră NATO până când nu va câștiga războiul împotriva Rusiei. Afirmația a fost făcută în timpul unei întâlniri cu secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, cu ofițerii care urmează cursuri de educație militară profesională conform standardelor NATO, relatează European Pravda. „În opinia mea, vom […] Articolul Zelenski: Ucraina va fi acceptată în NATO doar după victorie apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Un bărbat de 24 ani din Fălești, care a cerșit atenția soției prin apeluri telefonice, încălcând astfel ordonanța de protecție, iar ulterior, a diseminat imagini cu caracter intim rudelor pentru a se răzbuna, riscă să ajungă după gratii. Acuzatorii de stat spun că învinuitul și-a recunoscut integral vina pentru faptele de care a fost acuzat. […] Articolul Un agresor din Fălești, în vizorul procurorilor. Faptele de care este acuzat apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
Pască tradițională, ouă roșii, miel gătit la cuptor, sarmale și mule tradiționale. Le poți avea pe toate, dar și multe altele, pe masa ta de Paște, însă fără a sta o zi la bucătărie. Restaurantele din Moldova, și în acest an, pun la dispoziția cetățenilor serviciul de livrare a bucatelor, numit generic și „Coșul de […] Articolul FOTO Moldovencele pot răsufla ușor de Paște! Cu minim 1000 de lei poți să ai masa plină de bucate apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
Un bărbat a fost arestat preventiv, fiind acuzat de exploatare sexuală necomercială. Acesta este învinuit că șantaja o femeie cu publicarea imaginilor cu ea, în ipostaze intime. La sfârșitul anului 2023, acuzatul, în vârstă de 50 de ani, „urmărind scopul exploatării sexuale necomerciale, sub pretextul creării unei relații amoroase, a recrutat o femeie de 40 […] Articolul O femeie, șantajată și impusă să facă sex. Un individ demonstra imagini cu ea în ipostaze intime apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
Un tânăr de 18 ani a fost transportat la spital în urma unui accident care s-a produs în localitatea Rublenița, raionul Soroca, scrie TVN.MD. Sursa citată scrie că poliția a constatat preliminar că un bărbat în vârstă de 30 de ani, locuitor al raionului Soroca, conducând un automobil de marcă BMW, a tamponat lateral un […] Articolul Accident violent în raionul Soroca. Un tânăr de 18 ani a fost transportat la spital apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Ministerul de Interne estonian nu intenționează să repatrieze cu forța bărbații ucraineni care au vârsta de recrutare și care se află în mod legal în țară, dacă le expiră pașapoartele. Acest lucru a fost declarat de consilierul departamentului de cetățenie și politică de migrație al Ministerului de Interne, Anneli Viks, citat de ERR, relatează European […] Articolul Estonia nu va expulza bărbații ucraineni cu pașapoarte expirate apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Primăria Chișinău îndeamnă cetățenii să evite văruirea copacilor și a bordurilor din oraș. Motivul ar fi ineficiența acestei practici în cazul localităților urbane. Primăria Municipiului Chișinău îndeamnă cetățenii orașului să evite, în contextul curățeniei din preajma Paștelui, deoarece această practică este depășită și lipsită de utilitate în cazul localităților urbane. „Totodată, aducem mulțumiri cetățenilor care dau […] Articolul Nu vopsiți copacii și bordurile cu var! Mesajul municipalității apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Activitatea infracțională a unui tânăr de 22 ani care plasa droguri în ascunzișuri a fost descoperită de polițiștii capitalei.  Astfel, asupra acestuia oamenii legii au depistat pachețele în interiorul cărora se afla o substanță care se presupune a fi drog. Pachețelele au fost ridicate și expediate la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al Inspectoratului General […] Articolul VIDEO Activitatea infracțională a unui tânăr dată peste. Ce au descoperit polițiștii apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele de Paști și Paștele Blajinilor, transportul public municipal va activa în regim special. Astfel, pe data de 5 mai 2024, în Noaptea Învierii, troleibuzele de pe rutele: nr. 2, și nr. 25 și autobuzele de pe ruta nr. 5 și nr. 26 vor circula până la ora 01:00. Rutele […] Articolul IMPORTANT! Transportul public municipal va activa în regim special de Paști și Paștele Blajinilor apare prima dată în Realitatea.md.
13:10
Moldovenii care nu vor lucra în zilele de 1 și 9 mai au posibilitatea să meargă la Piața Centrală din Chișinău pentru a face cumpărături pentru sărbătorile de Paște și nu doar. Reprezentanții Întreprinderii municipale „Piața Centrală” au emis o notă informativă în care au anunțat că în zilele de 1 și 9 mai întreprinderea […] Articolul Hai la cumpărături! Piața Centrală va activa în zilele de 1 și 9 mai apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Sezonul cald este un prilej de a petrece mai mult timp afară, iar una dintre pericolele ce apar atunci când petreci timpul în spații verzi îl reprezintă căpușele, iar mușcătura lor poate cauza o serie de boli grave, precum boala Lyme, febra Q, encefalita acariană, tularemia, febra hemoragică de Crimeea-Congo. În acest sens, Agenția Națională […] Articolul ATENȚIE la căpușe, este sezonul lor! ANSP vine cu recomandări pentru cetățeni apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Un cetățean străin de 28 ani a fost arestat de oamenii legii pentru 20 de zile, după ce i-ar fi aplicat concubinei sale mai multe lovituri. Conflictul între cei doi a avut loc în localitatea Buțeni, raionul Hîncești, după care bărbatul ar fi fugit de la fața locului cu un automobil de model Skoda. Potrivit […] Articolul VIDEO I-ar fi aplicat mai multe lovituri concubinei sale. Un cetățean străin, reținut de polițiști apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Un motociclist care se deplasa haotic pe un drum din localitatea Hagimus, raionul Căușeni, a fost oprit de oamenii legii. În urma discuțiilor cu tânărul de 23 ani, polițiștii au observat că era în stare de ebrietatea.  În urma testării cu aparatul Drager, s-a constatat o concentrație a alcoolului de 1,20 mg/l în aerul expirat. Ulterior, […] Articolul VIDEO „Ai băut azi ceva? Nu, ieri”. Un motociclist, oprit de polițiștii din Căușeni. Ce concentrație de alcool avea apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
De Ziua Internațională a Muncii, marcată pe 1 Mai, miercuri, troleibuzele și autobuzele vor circula conform orarelor zilei de duminică. Despre aceasta, anunță Regia Transport Electrica Chișinău (RTEC). Orarul transportului public, detaliat pentru ruta de care aveți nevoie, în ziua de duminică, poate fi accesat aici. 1 Mai este zi liberă legală în fiecare an, pentru […] Articolul Orarul transportului public în Chișinău de Ziua Muncii, 1 mai apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
Gimnasta Anastasia Catana, medaliată cu bronz la Campionatul Republicii Moldova la Gimnastică Ritmică și membră a Lotului Național. Anastasia va beneficia de o bursă lunară, în valoare de 100 de euro, oferită de Asociația Hope4, condusă de cetățeanul britanic Chris Lomas, scrie ziua.md. Decizia a fost anunțată în contextul Turneului Internațional „Chișinău Rhythmic Stars”, care […] Articolul Anastasia Catana, medaliată cu bronz la Campionatul de Gimnastică. Va beneficia și de o bursă lunară apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) anunță că desfășoară mai multe percheziții în care este vizat directorul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Bălți, un consultant juridic al instituției și reprezentantul unei persoane juridice într-un dosar penal de delapidare a bugetului instituției. „Potrivit faptelor investigate, în perioada anului 2023, directorul interimar al instituției medicale ar fi […] Articolul VIDEO Descinderi la directorul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Bălți. Ar fi delapidat bugetul instituției apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.