Maia Sandu convoacă Comisia Națională pentru Integrare Europeană

Subiectul Zilei, 18 aprilie 2024 22:10

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat astăzi Comisia Națională pentru Integrare Europeană, într-o nouă componență, numită prin decret prezidențial. Suplinirea Comisiei cu noi membri vine din necesitatea unei implicări mai mari în procesul de aderare la UE, atât din partea statului, cât și din partea societății civile și a sectorului privat. „Acest efort trebuie […] Articolul Maia Sandu convoacă Comisia Națională pentru Integrare Europeană apare prima dată în Subiectul Zilei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Subiectul Zilei

Acum 6 ore
18:00
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit prețurile maxime de referință pentru produsele petroliere principale de tip standard pentru mâine, 3 mai. Astfel, prețul unui litru de benzină A95 nu trebuie să depășească 26,25 lei, iar cel pentru un litru de motorină va fi 21,28 lei. Prețurile respective ar însemna o ieftinire cu […] Articolul ANRE anunță prețurile maxime pentru carburanți apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:00
O femeie a fost bătută cu bestialitate chiar în centrul Chișinău. Deși mai mulți cetățeni au fost martori la cele întâmplate, niciunul nu a intervenit pentru a aplana conflictul. Potrivit unor imagini video distribuite pe rețelele de socializare, o femeie care stătea în genunchi a fost bătută de un bărbat. În același timp, mai multe […] Articolul Incident șocant în centrul Chișinăului: O femeie bătută cu brutalitate în timp ce cetățenii au rămas pasivi apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 8 ore
16:00
În Republica Moldova este marcat în premieră, lunarul de conștientizare a cancerului de piele. Evenimentul a câștigat popularitate la nivel global, devenind un instrument important în lupta împotriva cancerului de piele. Potrivit Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP), în luna curentă, specialiștii își vor uni eforturile pentru a promova, conștientiza și sensibiliza populația despre cancerul […] Articolul Lupta împotriva cancerului de piele devine prioritate în Republica Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:30
Rezultatele recente ale unui sondaj efectuat de compania de cercetare și consultare politică Intellect Group dezvăluie că anumiți lideri politici continuă să se bucure de încrederea cetățenilor. Potrivit datelor obținute: Ion Ceban se află în fruntea listei, cu un nivel de încredere de 52,0%,Vladimir Voronin urmează în apropiere, cu un procent de încredere de 48,5%,Maia […] Articolul SONDAJ// Topul încrederii politice: Ion Ceban, în frunte apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:30
Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat că guvernul de la Kiev este pregătit să înceapă negocierile cu Moscova după desfășurarea conferinței pentru pace în Elveția programată pentru luna iunie. Potrivit lui Kuleba, evenimentul va aduce împreună o coaliție de țări cu principii și abordări comune privind conflictul din Ucraina, iar acesta va […] Articolul Ucraina pregătește negocierile cu Rusia după conferința pentru pace din Elveția apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:30
Potrivit rezultatelor sondajului realizat de Compania Intellect Group, trei politicieni par să poată concura efectiv cu Maia Sandu în alegerile prezidențiale: Aceste cifre indică o competiție strânsă între acești politicieni și Maia Sandu. Cu toate acestea, este important de subliniat că aceste date sunt doar o măsură a preferințelor la un moment dat și pot […] Articolul Lupta pentru președinție: Trei politicieni își consolidează poziția în sondajul electoral apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:30
Dezvoltarea sectorului Întreprinderilor Mici si Mijlocii reprezintă o sursă importantă de creștere social-economică a municipiului Chișinău. În context, astăzi, 2 mai, Primăria Capitalei, a deschis primul Centru Municipal pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. Principalele obiective de activitate ale Centrului sunt legate de promovarea și implementarea bunelor practici în procesul lansării și dezvoltării activităților antreprenoriale în rândul tinerilor […] Articolul Oportunități pentru tinerii din Chișinău și cei din diaspora: Programele de educație antreprenorială și de susținere a start-up-urilor apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:30
O nouă premieră pentru municipiul Chișinău. Primăria Capitalei a lansat astăzi, 2 mai, Centrul de Resurse și Dezvoltare Comunitară YMCA din Chișinău, un proiect care marchează o etapă importantă în dezvoltarea orașului nostru. „Prin implicarea municipalității, am putut oferi acestui Centru un spațiu adecvat și, de asemenea, un grant de tineret în valoare de 200.000 […] Articolul Chișinău marchează o premieră: Lansarea Centrului de Resurse și Dezvoltare Comunitară YMCA apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:30
Peste 100 de mii de dolari, echivalentul a aproximativ două milioane de lei, au fost depistați de vameși și procurori într-un autocar ce venea din Odesa. Banii erau ascunși în una din treptele autocarului. Șoferul autocarului, în vârstă de 50 de ani, care inițial le spusese vameșilor că nu are nimic de declarat, a fost […] Articolul VIDEO// Autocar din Odesa, descoperit cu două milioane de lei ascunși în treptele vehiculului apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 12 ore
13:50
Un post de radio din Republica Moldova, „Albena”, a primit trei avertizări publice de la Consiliul Audiovizualului. Acesta, în timpul unui buletin de știri, nu ar fi prezentat poziția președintei Maia Sandu, a Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) și a reprezentanților Guvernului după ce un mesaj al bașcanei Găgăuziei, în care „au fost […] Articolul „Albena” primește trei avertizări de la Consiliul Audiovizualului apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:40
Surparea unei porţiuni de autostradă în sudul Chinei a făcut 36 de morţi, potrivit unui nou bilanţ comunicat joi de presa de stat. Agenţia de presă Xinhua a informat joi la orele 05.30 (miercuri, 21.20 GMT) că “36 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar 30 de persoane au fost rănite”, precizând că vieţile celor răniţi […] Articolul Tragedia din sudul Chinei: 36 de morți în urma surpării unei porțiuni de autostradă apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:40
Conform ultimului sondaj realizat de compania “Intellect Group”, candidata Maia Sandu se situează în fruntea preferințelor electorale, cu un sprijin stabil de 18,2%. Această cifră reflectă, cel mai probabil, susținerea continuă a alegătorilor față de politicile sale de integrare europeană, care au fost o temă centrală în campania sa. Totuși, datele relevă și o notă […] Articolul Sondaj: Maia Sandu rămâne la vârful preferințelor electorale apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:20
Un recent sondaj realizat de compania “Intellect Group” arată că moldovenii asociază integrarea europeană cu concepte precum justiția, reformele și prosperitatea. Conform rezultatelor, 75% dintre respondenți consideră justiția drept un aspect central al integrării europene, în timp ce reformele și prosperitatea sunt menționate de 70%, respectiv 65% dintre participanți. Cu toate acestea, lipsa de progrese […] Articolul Incertitudini și tendințe în percepția integrării europene: Rezultatele sondajului Intellect Group apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:20
Agenția Servicii Publice (ASP) anunță că procedura de înmatriculare a vehiculelor a fost simplificată, după ce în luna martie, Executivul a aprobat o hotărâre în acest sens. Potrivit ASP, Guvernul a aprobat modificarea procedurii pentru înmatricularea vehiculelor pentru a reduce numărul vizitelor la ghișeu și astfel un șir de acte nu vor mai fi obligatorii, […] Articolul Noua procedură de înmatriculare a vehiculelor apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:20
Rezultatele recente ale unui sondaj realizat de compania Intellect Group arată că majoritatea respondenților (39,0%) susțin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Acest lucru reflectă aspirațiile populației de a se integra în structurile economice și politice ale Europei. Cu toate acestea, o proporție semnificativă a respondenților (27,5%) s-au exprimat împotriva aderării. Această opoziție este alimentată […] Articolul Sondajul Intellect Group: Opinia publică cu privire la aderarea R.Moldova la UE apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:00
Compania Intellect Group a dezvăluit detalii despre metoda sa inovatoare de analiză a politicienilor, asociindu-i cu personaje din filme în cadrul cercetărilor sociologice. Această metodă se bazează pe principiile științei psihologice și pe tipologiile de caractere, concentrându-se pe utilizarea datelor într-o analiză detaliată a trăsăturilor și vulnerabilităților potențiale ale politicienilor. În cadrul acestui studiu, o […] Articolul Protejarea confidențialității în studiul politicienilor: Principiile Intellect Group apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:00
Un copil de zece ani s-a rătăcit în orașul Căușeni. Minorul fără supraveghere a fost observat de carabinieri la ieșirea din localitate. Angajații Inspectoratului General de Carabinieri (IGC) au intervenit imediat și au discutat cu minorul, care era vizibil dezorientat. Ulterior, acesta a fost transportat la Inspectoratul de Poliție Căușeni. La scurt timp, părinții au […] Articolul Intervenție rapidă a carabinierilor: Copil de zece ani, găsit în siguranță în orașul Căușeni apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:30
Conform unui sondaj recent realizat de compania “Intellect Group” în perioada 25-28 aprilie 2024, politicienii din Republica Moldova au fost asociați cu diverse personaje din filme, în funcție de percepția pozitivă a respondenților. Iată cum au fost asociate unele dintre figurile politice importante: Această metodă neconvențională de analiză, propusă de Ian Lisnevschi, directorul companiei “Intellect […] Articolul Politicienii moldoveni prin prisma personajelor de film în sondajul “Intellect Group” apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:30
În ultimii 10 ani s-a redus dramatic numărul de studenți în universitățile din țară – de la 78 de mii la 42 de mii de studenți la licență. În ultimii cinci ani, numărul studenților se stabilizează. Totuși, mai mult de 43 de mii de studenți sistemul educațional nu poate genera astăzi, reieșind din situația demografică […] Articolul Scăderea alarmantă a numărului de studenți în universitățile din Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:00
În ultimele zile, forțele ruse au intensificat atacurile asupra regiunii ucrainene Odesa și, implicit, a orașului cu același nume. Acesta este al treilea oraș ca mărime din Ucraina și se află la puțin peste 200 de kilometri în linie dreaptă de granița cu România. În cel mai recent atac lansat asupra Odesei, forțele Moscovei au […] Articolul Războiul se intensifică: Odesa, punct strategic în conflictul Ucraina-Rusia apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
În Fâşia Gaza există acum mai multe dărâmături şi moloz decât în Ucraina, a afirmat miercuri responsabilul operaţiunilor ONU de deminare în îngustul teritoriu palestinian bombardat constant de Israel în războiul său contra Hamas. “Pentru a înţelege mai bine, frontul din Ucraina are 600 de mile (ceva mai puţin de 1.00 km) în lungime, iar […] Articolul Responsabil ONU: În Gaza, mai mult moloz decât în Ucraina apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
O moldoveancă plecată la muncă în Italia a fost violată, maltratată și bătută în repetate rânduri de cuplul la care lucra în calitate de menajeră. Cazul s-a produs în localitatea Bronte de lângă Catania, regiunea Sicilia, iar informațiile au ieșit la iveală la începutul lunii aprilie, în urma unei investigații desfășurate de polițiștii din Catania, […] Articolul Moldoveancă maltratată și violată de cuplul la care lucra în Italia apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
Un bărbat din Cantemir a fost condamnat la 12 ani de închisoare, după ce și-a hărțuit sexual fiica vitregă minoră. Sentința a fost pronunțată recent de magistrații Judecătoriei Cahul. Potrivit materialelor dosarului, totul s-a produs în septembrie 2021, într-o localitate din raionul Cantemir, când inculpatul a venit beat acasă. În acel moment la domiciliu se […] Articolul O minoră de 13 ani cu dizabilități, hărțuită sexual de tatăl vitreg apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
Pentru buna desfășurare a evenimentelor dedicate Nopții Învierii, Primăria Municipiului Chișinău a amenajat, în Piața Marii Adunări Naționale, și circa 70 de locuri publice de parcare. Astfel, informează municipalitatea, enoriașii, care vor participa la slujba din Noaptea Învierii de la Catedrala Metropolitană „Nașterea Domnului”, își vor putea parca, regulamentar, automobile în PMAN. De asemenea, șoferii […] Articolul Acces facil la slujba de Înviere: Transport public prelungit în Noaptea de Paște apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat ministrul de Interne şi serviciul de pompieri. „Opt victime au murit prin asfixiere în interiorul restaurantului”, a declarat agenţia oficială de ştiri Ani, citând serviciul de pompieri din Beirut. Pompierii au […] Articolul Tragedie în Liban: Opt persoane au murit în urma unei explozii de butelie de gaz apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
Primăria Municipiului Chișinău își reafirmă angajamentul sporit față de siguranța sănătății cetățenilor. Astfel, odată cu creșterea valorilor termice de afară, municipalitatea informează că, autoritățile locale au luat decizia de a repune în funcțiune cele șapte cișmelele din Capitală. Acestea sunt amplasate în zonele intens tranzitate din Parcul „Valea Morilor”, scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare […] Articolul Reapariția cișmelelor în Chișinău: Primăria asigură apă de calitate pentru locuitori și turiști apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
Trei persoane au fost transportate de urgență la spital după ce au avut de suferit în urma unui accident rutier care s-a produs pe traseul Rezina-Orhei, în localitatea Cuizăuca. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliției Rezina, Elena Băetrău, accidentul a fost înregistrat pe data de 29 aprilie. Oamenii legii au stabilit preliminar că […] Articolul Accident grav pe traseul Rezina-Orhei: Trei persoane rănite și transportate la spital apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
Conform unui nou studiu realizat de Grupul Intellect, majoritatea moldovenilor caracterizează atmosfera socială din țară ca fiind neliniștită și tensionată. Potrivit datelor obținute în cadrul sondajului realizat în perioada 25-28 aprilie 2024, 65,2% dintre respondenți au indicat că simt o anumită tensiune în societate. Doar 14,2% dintre participanți au descris atmosfera ca fiind liniștită și […] Articolul 65,2% dintre moldoveni resimt o atmosferă tensionată – Sondaj Intellect Group apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
Apar detalii noi despre accidentul care a avut loc în dimineața zilei de 11 aprilie pe șoseaua care traversează satul Măgdăcești. Atunci, un microbuz de linie care se deplasa de la Drăsliceni spre Chișinău a fost lovit din spate de un camion, iar 17 persoane, inclusiv doi copii, au fost transportate la spital. Mai mulți […] Articolul Misterul din spatele accidentului de la Măgdăcești: Pasagerii microbuzului îl acuză pe șofer apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
Un sondaj recent realizat de compania “Intellect Group” arată că majoritatea moldovenilor percep realitățile țării lor ca fiind pline de tensiune și incertitudine, asociindu-le cu elemente din genurile horror și thriller. Potrivit sondajului, 42,2% dintre respondenți consideră situația actuală din Moldova asemănătoare unui film de groază, subliniind un sentiment de frică și incertitudine care domină […] Articolul Sondajul care arată cum Moldova este percepută ca gen de film apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:30
Surpriză neplăcută pentru doi șoferi din Capitală. Un copac a căzut peste un automobil de marca „Ford” în timp ce era parcat pe strada Tighina din orașul Chișinău. În urma incidentului, vehiculul a fost grav avariat. Din imagini se vede că automobilului i-a fost stricat parbrizul, geamul de la pasagerul din spate, iar caroseria a […] Articolul FOTO// Nefericire în trafic: Crengile căzute provoacă daune grave unor mașini din Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:20
Primăria Municipiului Chișinău a investit, în ultimii ani, peste 100 de milioane de lei în construcția și reparația a zeci de kilometri de drumuri și trotuare din suburbii, susținând, astfel, realizarea proiectelor de infrastructură rutieră așteptate de locuitori zeci de ani. În context, Primarul General al Capitalei Ion Ceban a menționat astăzi, 30 aprilie, că […] Articolul Investiții masive în drumuri și trotuare: Primăria Chișinău sprijină proiectele de infrastructură rutieră apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:10
Guvernul ceh a anunţat marţi că a aprobat o reformă a pensiilor care majorează vârsta de pensionare dincolo de 65 de ani, pentru a face faţă îmbătrânirii populaţiei. Reforma, care ar urma să intre în vigoare în 2024, va fi prezentată în Parlament, unde Guvernul deţine majoritatea. „Această reformă va garanta pensii demne persoanelor care […] Articolul Guvernul ceh anunță o reformă a pensiilor pentru a face față îmbătrânirii populației apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:50
Primăria Municipiului Chișinău informează despre faptul că, în perioada 1 – 4 mai, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, pe aleea vizavi de str. Mitropolit Varlaam, va fi organizat un Târg Pascal. În cadrul Târgului, cetățenii vor avea posibilitatea de a cumpăra produse pascale (pască, cozonac sau ouă vopsite), precum și alte produse alimentare și […] Articolul Primăria Chișinău organizează un Târg Pascal, în Scuarul Catedralei apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:10
Incendiu puternic în orașul Căușeni. Cinci echipe de salvatori luptă cu flăcările care au izbucnit într-o anexă a unei clădiri din centrul orașului. „Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:01. Potrivit primelor informații, focul izbucnit în interiorul localului de pe strada Ștefan cel mare 8. La fața locului au intervenit cinci echipe […] Articolul Incendiu în Căușeni: Echipele de salvatori înfruntă flăcările într-o clădire din centrul orașului apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:50
Primăria Chișinău face ultimele verificări a havuzurilor din Capitală, pentru a se asigura că, începând cu 1 mai, acestea vor funcționa în regim normal. Despre acest lucru a informat, astăzi, 30 aprilie, Primarul General al Municipiului Chișinău Ion Ceban, printr-o postare pe rețelele de socializare. Amintim că, în ultimele zile, angajații Î.M. „Asociația de Gospodărire […] Articolul Chișinăul se pregătește pentru deschiderea havuzurilor: Verificări finale înainte de 1 Mai apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:20
Un bărbat de 28 de ani, cetățean străin, a fost arestat pentru 20 de zile, după ce ar fi lovit-o de mai multe ori pe concubina sa. Potrivit poliției, între cei doi s-ar fi iscat un conflict în localitatea Buțeni, raionul Hâncești. După ce a bătut femeia, bărbatul a fugit de la fața locului cu […] Articolul Hâncești: Bărbat străin, arestat după ce și-a agresat concubina apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:50
Un bărbat a fost transportat de urgență la spital după ce a avut de suferit în urma unui accident rutier, care s-a produs pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al municipiului Chișinău. Potrivit ofițerului de presă al Poliției Capitalei, Svetlana Scripnic, oamenii legii au stabilit preliminar că șoferul unui troleibuz, în vârstă de […] Articolul Accident rutier în sectorul Ciocana: Un bărbat transportat urgent la spital apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:20
Producătorii de carne de pasăre din Republica Moldova, în stare refrigerată și congelată, își vor putea exporta produsul pe cea mai extinsă piață din lume. „Pe parcursul ultimilor doi ani, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a promovat cu succes mai multe misiuni de audit din partea Comisiei Europene. În cadrul acestora a fost evaluat sistemul […] Articolul Premieră pentru Moldova: Exportul de carne proaspătă de pasăre în UE apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:10
Un atac rusesc cu rachetă, în plină zi, asupra unei instituţii de învăţământ din portul ucrainean Odesa a ucis luni patru persoane şi a rănit 28, au anunţat oficiali locali citaţi de Reuters. Guvernatorul regional Oleh Kiper a informat pe Telegram că patru dintre răniţi sunt în stare gravă şi primesc tratament de urgenţă. El […] Articolul Atac rusesc la Odesa: Patru morți și 28 de răniți într-o instituție de învățământ apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:20
Primăria Municipiului Chișinău informează cetățenii că, transportul public din oraș va circula în zilele de 4, 5 și 6 mai, dar conform unui program modificat. Mai exact, Direcţia Generală Mobilitate Urbană, în comun cu Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” și Î.M. „Regia Transport Electric”, va organiza activitatea troleibuzelor și autobuzelor, după cum urmează: Sâmbătă, 4 […] Articolul De Paști, Primăria Chișinău va asigura cetățenii cu transport public, dar conform unui program modificat apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:10
Un adolescent de 16 ani din nordul Republicii Moldova a fost reținut în Chișinău pentru trafic de droguri. Acesta a fost prins în flagrant cu un 1 kg de hașiș, pregătit pentru distribuție. Potrivit autorităților, minorul opera în cadrul unei rețele de trafic de droguri care plasa substanțe interzise în ascunzișuri pentru distribuție ulterioară. Rolul […] Articolul VIDEO// La 16 ani, membru al unei rețele de trafic de droguri. Polițiștii au găsit la el narcotice de 1.000.000 de lei apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:30
O femeie de 34 de ani, din Republica Moldova, dar rezidentă în localitatea italiană Collazzone, provincia Perugia din Umbria, a fost la un pas de a-și pierde brațul. Conaționala a încercat să-și amputeze brațul stâng cu un cuțit în urma unei altercații cu soțul ei, relatează ziarul Il Messaggero. Bărbatul a solicitat imediat o ambulanță, […] Articolul O femeie moldoveancă din Italia a încercat să-și taie singură un braț în urma unei dispute cu soțul său apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
În atenție călătorilor din municipiul Chișinău. Primăria Capitalei informează că, miercuri, 1 mai, troleibuzele și autobuzele vor circula conform orarelor zilei de duminică. În context, municipalitatea încurajează locuitorii și oaspeții Capitalei să fiți atenți la orarele modificate și să utilizeze aplicațiile mobile, respectiv hărțile GPS disponibile pentru a monitoriza în timp real circulația transportului public. […] Articolul Anunț important: Program modificat pentru transportul public în Chișinău de Ziua Muncii apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:00
Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au ales, în cadrul ședinței de ieri, Secretarul Comisiei. Astfel, cu votul secret al membrilor, Dana Munteanu a fost aleasă în această funcție. Dana Munteanu a fost numită membru al CEC în anul 2022. Este licențiată în drept și și-a început activitatea în cadrul Comisiei Electorale Centrale în anul 2012. […] Articolul Profilul Danei Munteanu, noua secretară a CEC apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:20
De la începutul anului, o persoană a apelat de 434 de ori numărul unic de urgență 112 fără a avea o urgență reală, solicitând doar informația “cât este ora?”. Mai mult decât atât, la numărul unic de urgenţe 112 sună cetăţeni, care fac glume, farse, pentru a adresa injurii operatorilor, pentru a a solicita diverse […] Articolul VIDEO// Abuzul apelurilor la 112: O persoană a sunat de 434 de ori pentru a întreba ora apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:00
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 30 aprilie 2024. Articolul LIVE// Ședința Guvernului Republicii Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:50
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei au fost înregistrate 46.084 de traversări, un flux mai mare fiind pe sensul de intrare în Republica Moldova – 27.413 persoane. Cea mai „activă” frontieră a fost cu România, unde s-au înregistrat 25.339 de traversări, urmată de granița moldo-ucraineană, unde au fost semnalate 12.373 […] Articolul În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 46.084 de traversări în punctele de trecere a frontierei apare prima dată în Subiectul Zilei.
29 aprilie 2024
20:50
Locuitorii și oaspeții municipiului Chișinău vor putea vizita Grădina Zoologică din Capitală și în zilele de sărbătoare din luna mai. Un anunț în acest sens a fost făcut de viceprimarul Capitalei, Irina Gutnic, astăzi, 29 aprilie, în cadrul şedinţei operative a serviciilor Primăriei Chişinău. Astfel, toți cei interesați vor acea ocazia, inclusiv în perioada 1-14 […] Articolul Program special de vizitare a Grădinii Zoologice în luna mai apare prima dată în Subiectul Zilei.
20:50
Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul omorului tinerei în vârstă de 19 ani, însărcinată în luna a șasea, Ana-Maria Guja, nu va trece poligraful. Solicitarea privind testarea la poligraf, înaintată de avocatul bărbatului, a fost respinsă de procuror. Informația a fost confirmată pentru NM de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG), Violina Moraru. „La data de […] Articolul Principalul suspect în cazul omorului tinerei Ana-Maria Guja nu va trece poligraful apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.