Brașov vrea să fie capitală verde

Jurnal TV, 18 aprilie 2024 20:10

Brașovul își propune să devină „Capitala verde a României și a Europei”. „Brașovul este obligat să continue toate proiectele, care îl transformă într-un oraș prietenos cu mediul și preocupat de protejarea valorosului său patrimoniu natural”, anunță autoritățile locale. Obținerea titlului „capitală verde” implică regândirea mobilității, promovarea transportului public și a mijloacelor alternative, a subliniat într-un interviu pentru postul nostru de televiziune Allen Coliban, primarul municipiului Brașov.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Ieri
22:20
Первое судебное заседание по делу башкана Гагаузии Евгении Гуцул, обвиняемой в сознательном получении денег от организованной преступной группировки для финансирования деятельности партии ШОР, было прервано. Защита Гуцул попросила перевести обвинительное заключение ей на русский язык. По этому делу проходит и экс-секретарь центрального офиса бывшей партии «Шор», которая, как выяснилось, пришла на заседание без адвоката. Кроме того, суд дал сторонам по делу время до 20-го мая, чтобы они представили список доказательств и ходатайств, которые они считают необходимым рассмотреть на предварительных слушаниях. Судебное заседание продолжится 3 июня в 11:30. Перед зданием суда собрались сторонники фигурантов дела.
20:50
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:40
Prezentat de Felicia Jenunchi
20:30
Echipa de creație a emisiunii TV „Vânturile, Valurile” iese din platoul de filmare și vă invită să fiți primul spectator offline. Realizatorul emisiunii Val Butnaru invită publicul să descopere istorii și destine într-un format inedit la Teatrul Fără Nume, pe 14 mai. Care sunt surprizele și invitații serii, aflați din cele ce urmează.
20:30
Și-a regăsit talentul în paleta de culori. Vorbim despre Diana Flocea, o tânără din Căușeni, care de mai bine de cinci ani creează pe pânză adevărate opere de artă. Recent, pictorița a fost în centrul atenției la încă o expoziție a propriilor lucrări create cu multă sârguință, relatează colegii noștri de la Studio-L Căușeni.
20:30
Prezentat de Vlada Tomescu
20:20
Numărul de cazuri de boli în rândul copiilor a crescut simțitor și experții au o explicație. Potrivit specialiștilor din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, părinții se informează preponderent din surse neautorizate. Cu alte cuvine, oamenii cred oricui, numai nu specialiștilor.
20:20
Un bărbat de 28 de ani, cetățean străin, a fost arestat pentru 20 de zile. Acesta și-a lovit de mai multe ori concubina, iar apoi a urcat într-o mașină și a fugit de la locul faptei. Urmează detalii și alte știri pe scurt.
20:10
Apar detalii noi despre accidentul care a avut loc în dimineața zilei de 11 aprilie pe șoseaua care traversează satul Măgdăcești. Atunci, un microbuz de linie care se deplasa de la Drăsliceni spre Chișinău a fost lovit din spate de un camion, iar 17 persoane, inclusiv doi copii, au fost transportate la spital. Mai mulți pasageri din microbuzul lovit ne-au spus că, înainte de impact, șoferul a observat doi navetiști la marginea drumului și a frânat brusc, fără a semnaliza că trage pe dreapta. Jurnal TV a intrat în posesia unor imagini video, care surprind coliziunea într-o altă lumină. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional.
20:10
Prima ședință de judecată în dosarul Evghenia Guțul, învinuită de acceptarea cu bună știință a finanțării formațiunii politice de către un grup criminal organizat, a fost întreruptă. Are detalii Călin Jucovschi.
18:10
Prezentat de Vasile Luchianu
18:10
Republica Moldova va construi o a treia linie electrică de interconectare cu România, care va uni stația Strășeni cu cea din satul Gutinaș, județul Bacău. Memorandumul de înțelegere a fost semnat astăzi de autoritățile de la Chișinău și Guvernul Statelor Unite ale Americii. Finalizarea lucrărilor este așteptată spre finele anului 2029. Banii pentru construcție sunt oferiți drept credit nerambursabil de Statele Unite.
18:10
Medicii alergologi sunt acum suprasolicitați. Polenul eliberat acum de o mulțime de plante și copaci în perioada înfloririi devine o adevărată problemă pentru oamenii alergici. Este importantă identificarea alergenului responsabil, afirmă specialiștii, dar puține persoane știu cum să scape de afecțiune. Administrarea medicamentelor recomandate este, deocamdată, singura soluție.
16:20
Veste bună pentru producătorii autohtoni. Carnea de pasăre din Republica Moldova va ajunge pe rafturile magazinelor din statele Uniunii Europene. Aceasta va putea fi exportată atât în stare refrigerată, cât și congelată. Anunțul a fost făcut astăzi de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.
16:20
Un atac rus cu rachete a provocat moartea a cel puţin cinci persoane în oraşul portuar Odesa, a anunţat guvernul regional, citat de AFP. 28 de persoane au fost rănite, printre care doi copii şi o femeie însărcinată. Patru răniţi sunt în stare gravă.
16:20
Potop în Arabia Saudită, care a fost lovită de furtuni și inundații. Școlile au fost închise în mai multe zone, iar zeci de mașini au fost luate de ape. Vremea rea va afecta întreaga Peninsula Arabă săptămâna aceasta, inclusiv Oman și părți din Emiratele Unite. Recent, Dubai a fost lovit de inundații fără precedent. Acolo a plouat în 12 ore cât într-un an.
16:20
Turiștii din Republica Moldova care vor să viziteze Turcia sau Bulgaria vor avea posibilitatea să o facă și cu trenul, pornind de la Chișinău. Acesta va circula timp de patru luni, în perioada 14 iunie – 14 octombrie, și va trece prin București, Sofia și Varna, și va ajunge până la Istanbul.
16:20
Sute de cozonaci au fost sfințiți în cadrul unei ceremonii tradiționale la o fabrică de panificație din Chișinău. În scurt timp, cozonacii vor ajunge pe rafturi. Brutarii spun că pentru sărbătorile pascale au scos din cuptor circa 170 de tone de produse.
16:20
Prezentat de Călin Jucovschi
Mai mult de 2 zile în urmă
22:30
Вчера в Страшенах, где прошел юбилейный концерт местного ансамбля "Bastina", пели и танцевали. На сцену вышли более 100 танцоров. Труппа приложила немало усилий, чтобы отметить 30-летний юбилей достойным выступлением.
22:30
С Владом Маркочем
22:30
22:20
Генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг заверил сегодня Киев, что "Украине еще не поздно победить" Россию, несмотря на недавние неудачи на линии фронта. Президент Украины Владимир Зеленский в свою очередь опять призвал ускорить поставки оружия, сообщают AFP и Reuters.
22:20
Республика Молдова нуждается в поддержке Европейского союза, чтобы стать более устойчивой, заявила президент Майя Санду в Брюсселе после ежегодной конференции по бюджету ЕC. "Мы являемся объектом гибридной войны, где полем боя стали экономика, информационное пространство и энергетика", - уточнила президент.
20:50
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:50
Prezentat de Felicia Jenunchi
20:40
Prezentat de Vlada Tomescu
20:30
Curățenia prin cimitire este în toi, inclusiv în nordul țării. Locuitorii din Soroca vin în aceste zile la morminte pentru a strânge vreascurile căzute, pentru a vopsi garduri sau cruci și pentru a face alte lucrări de amenajare. Presa locală a discutat cu oamenii care vin să aibă grijă de locul de veci al apropiaților și a găsit cel mai scump monument din cimitirul de la Soroca. Care este costul acestuia, aflați din reportajul ce urmează.
20:30
S-a cântat și s-a dansat ieri la Strășeni, unde a avut loc un concert aniversar al ansamblului din localitate, „Baștina”. Peste 100 de dansatori au ieșit în scenă cu un program select de valori și tradiții strămoșești. Trupa de dansatori a muncit mult ca să marcheze acum frumoasa vârstă de 30 de ani cu o evoluție pe potrivă.
20:20
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a dat asigurări astăzi, la Kiev, că „nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în faţa Rusiei, în pofida regreselor recente ale armatei sale de pe front. Preşedintele Volodimir Zelenski insistă asupra necesităţii de a accelera livrările de arme, relatează AFP şi Reuters.
20:10
Un tânăr a fost condamnat la 12 ani și șase luni de închisoare pentru mai multe infracțiuni comise în raionul Leova și în municipiul Chișinău. Procurorii spun că individul a săvârșit patru jafuri, trei furturi și două violuri. Urmează detalii și alte știri pe scurt.
18:00
Cu plăcinte, vin și muzică live! Așa a fost sărbătorită Duminica Floriilor la Ambasadă Republicii Moldova din Bruxelles. Deși mulți dintre cei prezenți vor fi departe de baștină în timpul sărbătorilor pascale, oamenii spun că încearcă să păstreze tradițiile și la mii de kilometri de casă. Urmează un reportaj semnat de trimisul nostru special la Bruxelles, Iulia Sarivan.
17:50
Prezentat de Vasile Luchianu
17:50
Ședință amânată în noul dosar în care deputatul Marina Tauber este învinuită de amestec în înfăptuirea justiției. Potrivit instanței, Tauber a depus o cerere de amânare pentru că s-ar afla la investigații medicale. Astfel, următoarea ședință va avea loc abia după sărbătorile pascale, pe 14 mai.
17:50
O fată de cinci a fost internată în stare gravă la Institutul Mamei și Copilului, după ce ieri s-a lovit în regiunea gâtului de un element ascuțit al gardului unei biserici din raionul Rezina. Potrivit medicilor, copila a fost adusă cu ambulanța la Chișinău, în sala de operații, cu tot cu bucata de gard tăiată.
17:50
Republica Moldova are nevoie de sprijinul Uniunii Europene pentru a deveni mai rezilientă, a declarat președintele Maia Sandu la Bruxelles, după Conferința anuală privind bugetul Uniunii Europene. „Suntem ținta unui război hibrid, în care câmpul de luptă este economia, spațiul informațional și sursele de energie”, a precizat Sandu.
16:10
Prezentat de Vasile Luchianu
16:00
Forţele ucrainene se confruntă cu o înrăutăţire a poziţiei în est şi aşteaptă livrarea cât mai grabnică de arme americane după aprobarea, pe 23 aprilie de către Congres, a unui pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari. Volodimir Zelenski a lansat un nou apel către comunitatea internaţională să livreze mai multe sisteme de apărare aeriană, să înceapă discuţiile oficiale pentru ca ţara sa să intre în Uniunea Europeană şi să invite Ucraina în NATO, relatează Reuters.
16:00
Prima porțiune reparată a podului de pe strada Mihai Vitează va fi deschisă, cel mai probabil, în luna iunie, nu în luna mai, cum era programat anterior. Șeful Direcției generale mobilitate urbană, Vitalie Mihalache, ne-a declarat că deși reabilitarea continuă în regim alert, deschiderea primei porțiuni este tergiversată din cauza consolidării cu beton, care trebuie să stea neatins cel puțin 27 de zile de la momentul turnării.
16:00
Ofițerii CNA au desfășurat astăzi 35 de percheziții la 30 de persoane, vizate în organizarea unei scheme de preluare ilegală a terenurilor municipalității. În dosar este cercetat președintele unei întovărășiri pomicole din Chişinău și un fost specialist al Direcției funciare a Primăriei. Transmiterea ilegală a terenurilor se făcea contra unor sume ce variau între cinci și șapte mii de euro, anunță Centrul Național Anticorupție.
16:00
Aproximativ 20.000 de persoane au participat duminică la un „marş pentru Europa” în capitala Georgiei, Tbilisi. Manifestanții cer guvernului să renunțe la legea privind „influenţa străină”, despre care Uniunea Europeană a avertizat că pune în pericol aderarea ţării, comentează AFP.
16:00
Peste 100 de tornade au devastat centrul Statelor Unite în ultimele trei zile. Cel puțin șase oameni au murit, iar zeci de persoane au suferit traumatisme. Sute de case și depozite au fost spulberate. Cel mai grav bilanț este în statul Oklahoma, unde sunt patru morți, inclusiv un bebeluș de patru luni. Ieri, peste șapte milioane de americani au fost sub alertă de tornadă. Este de așteptat ca vremea instabilă să continue și azi și să producă noi fenomene extreme, inclusiv furtuni, ploi abundente și grindină. Între timp, tabloul lăsat de tornade este de-a dreptul catastrofal.
16:00
Autoritățile fac apel către cetățeni să fie prudenți în trafic, să evite consumul excesiv de alcool, dar și să fie atenți atunci când părăsesc locuințele. Asta pentru că în perioada sărbătorilor pascale crește numărul infracțiunilor, inclusiv cazurile de furturi din case și apartamente. Instituțiile de drept și de sănătate publică vor activa în regim special în perioada 1-9 mai, când cetățenii vor marca Ziua Muncii, Paștele și Ziua Europei.
26 aprilie 2024
20:00
Prezentat de Călin Jucovschi
20:00
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:00
Prezentat de Felicia Jenunchi
19:50
Acum șase ani, Tatiana Calestro din Chișinău a fost condamnată la 17 ani de închisoare, pentru o infracțiune care a lăsat multă lume în durere. Când a fost arestată, femeia era însărcinată cu al doilea copil. Acesta a plătit și el, fără voie, pentru greșelile mamei. Tatiana Calestro, o nouă eroină a emisiunii „Femeile vorbesc”, încearcă acum să supraviețuiască în penitenciar.
19:50
Polițiștii de frontieră și procurorii PCCOCS au deconspirat o schemă de organizare a migrației ilegale a cetățenilor turci în nouă state. În urma investigațiilor efectuate, au fost reținuți patru bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 47 de ani. Urmează detalii și alte știri pe scurt.
19:30
Proiectul de lege care prevede pilotarea votului prin corespondență a fost adoptat astăzi de către 56 de deputați ai puterii. Au fost acceptate amendamentele, printre care și includerea criteriilor pentru identificarea țărilor în care urmează să fie implementat votul prin corespondență. Printre țările care întrunesc aceste criterii figurează Statele Unite ale Americii, Canada, Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda.
19:30
Victimele foamei organizate aici de regimul stalinist au fost comemorate astăzi la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, unde a fost inaugurată o expoziție de planșe ce descriu perioada tragică. Evenimentul include și documentarul „Omorâți prin înfometare”, cu istoriile celor trecuți prin foametea din 1946-1947.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.