Președinția Republicii Moldova

Ieri
20:30
Sergiu Cotorobai, licențiat în Relații Internaționale și Studii Europene al Universității „Alexandu Ioan Cuza” din Iași, va exercita începând de astăzi funcția de Secretar General adjunct al Aparatului Președintelui Republicii Moldova.
19:00
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu o delegație a Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA), condusă de directorul acesteia, Akihiko Tanaka. Discuția a vizat proiectele curente realizate cu sprijinul JICA în țara noastră, dar și perspectivele de extindere a cooperării moldo-nipone.
18:50
Evoluțiile curente de securitate din țara noastră și din regiune au fost abordate de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în discuția telefonică pe care a avut-o astăzi cu Președintele Georgiei, Salome Zourabichvili.
13:50
Am convocat astăzi ședința Consiliului Suprem de Securitate pentru a discuta un subiect extrem de important pentru societatea noastră, pentru noi toți, pentru cetățeni, și anume inflația înaltă și creșterea prețurilor.
10:10
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va face astăzi, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, declarații de presă. Briefingul va avea loc în incinta Președinției, la ora 12.00. Accesul mass-media se va face în baza legitimațiilor de presă și a acreditărilor.
Mai mult de 2 zile în urmă
07:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, convoacă astăzi, începând cu ora 10.00, ședința Consiliului Suprem de Securitate. Pe ordinea de zi figurează subiecte precum efectele economice și sociale ale creșterii prețurilor și riscurile asupra economiei naționale; impactul creșterii prețurilor la resursele energetice; funcționarea mecanismelor concurențiale pentru asigurarea eficienței piețelor energetice și alimentare.
25 mai 2022
23:50
Stimate Decan Elmendorf, Distinsă facultate, Dragi absolvenți, Este o mare onoare pentru mine să vă vorbesc la sfârșitul acestei experiențe uimitoare de la Școala Kennedy și la începutul următoarei voastre fascinante călătorii.
21 mai 2022
20:40
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat în seara de sâmbătă la celebrarea Zilei Europei în orașul Edineț. Șefa statului a făcut, împreună cu primarul Constantin Cojocaru și cu Ambasadorul UE, Janis Mazeiks, turul Orășelului European și a discutat cu oamenii prezenți la eveniment.
20:30
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat în seara de sâmbătă la celebrarea Zilei Europei în orașul Edineț. Șefa statului a făcut, împreună cu primarul Constantin Cojocaru și cu Ambasadorul UE, Janis Mazeiks, turul Orășelului European și a discutat cu oamenii prezenți la eveniment.
16:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu o delegație a Congresului SUA, aflată în vizită de lucru la Chișinău. În cadrul discuției au fost abordate subiecte referitoare la evoluțiile de securitate din țară și din regiune, impactul economic major al războiului din Ucraina pentru Republica Moldova și relațiile bilaterale moldo-americane.
15:21
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a acordat astăzi Diplome de Onoare pentru Cosmin Ciorbă, elev în clasa a 11-a la Liceul „Ion Creangă”, și Andrei Copaci, elev în clasa a XII-a la Liceul „Prometeu-Prim” din capitală. Diplomele le-au fost oferite pentru locul III, cu care s-au întors recent de la „Regeneron ISEF”, un Concurs internațional de științe și inginerie din SUA.
15:11
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit vineri cu o delegație a Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul Regatului Țărilor de Jos, care a efectuat o vizită de lucru la Chișinău. Discuția a vizat situația de securitate din regiune și consecințele economice ale războiului din Ucraina asupra Moldovei, agenda noastră europeană și relațiile bilaterale moldo-olandeze.
10:11
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit pe finalul vizitei la Paris cu Remy Rioux, directorul general al Agenției Franceze de Dezvoltare. Discuția s-a referit, în special, la proiectele pe care această instituție le va realiza în Republica Moldova începând cu anul curent.
20 mai 2022
20:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut în cadrul vizitei la Paris o întrevedere cu Gérard Larcher, Președintele Camerei Superioare a legislativului francez. Subiectele abordate au vizat evoluțiile din regiunea noastră și efectele războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova.
20:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit pe finalul vizitei la Paris cu Remy Rioux, directorul general al Agenției Franceze de Dezvoltare. Discuția s-a referit, în special, la proiectele pe care această instituție le va realiza în Republica Moldova începând cu anul curent.
17:31
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu membrii Formației „Zdob și Zdub” și cu frații Vasile și Vitalie Advahov, care ne-au reprezentat țara la Concursul „Eurovision 2022”, precum și cu echipa managerială și de creație care a contribuit la prestația lor pe scena de la Torino.
19 mai 2022
22:01
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit în această seară, la Paris, cu Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron. Discuția s-a focusat pe situația de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina, pe dialogul bilateral și pe agenda europeană a Republicii Moldova.
17:20
Stimate domnule Președinte Macron, Mă bucur să vă revăd, la câteva zile de la reînvestirea în calitate de Președinte al Republicii Franceze. Felicitări și mult succes în exercitarea celui de-al doilea mandat.
16:50
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit în marja vizitei la Bruxelles și cu un grup de eurodeputați din partea Regatului Țărilor de Jos, exponenți ai mai multor familii politice din Parlamentul European.
16:10
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o discuție cu David McAllister, președintele Comitetului pentru Afaceri Externe al Parlamentului European. Subiectele abordate au vizat situația de securitate din regiune, dar și agenda de reforme a țării noastre și capacitatea Guvernului de a gestiona crizele cu care se confruntă Moldova în această perioadă.
14:01
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a continuat astăzi vizita la Bruxelles cu o discuție constructivă cu Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei Europene. Întrevederea s-a axat pe impactul major al războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova și a regiunii în ansamblu.
18 mai 2022
20:41
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit miercuri seară cu Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Vicepreședinte al Comisiei Europene.Oficialii au discutat despre programele de asistență oferite de Uniunea Europeană țării noastre, inclusiv pentru diminuarea consecințelor războiului din Ucraina, și despre sprijinul pentru recuperarea post-pandemică a economiei. S-a vorbit și despre nevoia de a susține eforturile umanitare ale Republicii Moldova adresate refugiaților din țara vecină.
19:40
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi la Bruxelles cu Oliver Varhelyi, Comisarul European pentru Extindere și Vecinătate. Cei doi oficiali au vorbit, în special, despre la efectele războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova și despre eforturile noastre de a sprijini refugiații ucraineni. La fel, s-a discutat despre reformele interne pe care dorim să le accelerăm pentru a ne consolida statul, în pofida situației incerte din regiune.
19:40
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut în această după-amiază o întrevedere cu Roberta Metsola, Președinta Parlamentului European. Șefa statului a mulțumit pentru invitația de a vorbi în fața deputaților europeni, după care oficialele au discutat despre situația de securitate din Moldova și din regiune, și despre eforturile noastre de a ajuta refugiații din Ucraina.
18:40
Stimată Doamnă Președintă Metsola, dragă Roberta, Onorați membri ai Parlamentului European, Mă simt aici printre adevărații prieteni ai Moldovei, în cercul familiei oamenilor noștri. Permiteți-mi, înainte de toate, să vă mulțumesc în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova pentru sprijinul dumneavoastră constant și neclintit pentru Moldova și viitorul său european, în timpuri bune și în momente grele.
18:11
Stimată doamnă Președintă Roberta Metsola, Vă mulțumesc frumos pentru invitația de a lua cuvântul în plenara Parlamentului European și pentru primirea călduroasă.
15:50
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit azi cu reprezentanții mai multor grupuri politice din Parlamentul European: Grupul Partidului Popular European, Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților, Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană și Grupul Renew Europe.
12:01
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit, în cea de-a doua zi a vizitei la Bruxelles. cu Prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo. Discuția s-a referit la relațiile dintre Moldova și Belgia, evoluțiile de securitate din regiune și agenda europeană a țării noastre.
17 mai 2022
21:41
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi pe final de zi cu Charles Michel, Președintele Consiliului European, fiind prima întrevedere din cadrul vizitei de lucru efectuată de șefa statului la Bruxelles.
12:30
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu membrii delegației Grupului parlamentar de prietenie Franța-Moldova din cadrul Senatului Republicii Franceze, care efectuează o vizită de lucru la Chișinău.
16 mai 2022
19:01
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis la peste o sută de organizații non-guvernamentale naționale și internaționale, dar și către companii private, scrisori de recunoștință pentru sprijinul oferit și pentru acțiunile de voluntariat pe care le-au inițiat pentru a ajuta refugiații din Ucraina.
19:01
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua în zilele de 17-18 mai o vizită de lucru la Bruxelles, unde se va întâlni cu Prim-ministrul Regatului Belgiei și va avea întrevederi cu oficiali ai instituțiilor UE.
14 mai 2022
19:40
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat în această după-amiază la Finala FIRST LEGO League Challenge, cea mai mare competiție internațională în domeniul tehnologiei și roboticii dedicată copiilor și adolescenților. Evenimentul, care s-a ținut într-o atmosferă caracterizată prin ingeniozitate, creativitate și multă voie bună, a reunit sute de elevi din toată țara.
13 mai 2022
09:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat ieri cu locuitorii comunei Dubăsarii Vechi din raionul Criuleni.
12 mai 2022
14:31
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ilva Johansson, care efectuează o vizită de lucru la Chișinău.
10 mai 2022
12:50
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Secretarul General al ONU, António Guterres, care se află într-o vizită în țara noastră.
9 mai 2022
17:01
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a acordat cu prilejul Zilei Europei, marcată astăzi, Înaltul său Patronaj pentru două proiecte culturale moldo-române ce se vor desfășura la Chișinău în anul 2022. Este vorba de Salonul Internațional de Carte „Bookfest” și de Reuniunea Teatrelor Naționale Românești. Înaltul Patronaj este acordat în comun cu Președintele României, Klaus Iohannis.
11:00
Consilierii Președintelui Republicii Moldova au depus flori, în dimineața zilei de 9 mai, la Complexul memorial „Eternitate”.
10:40
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, nu va putea participa, din motive de sănătate, la evenimentele publice planificate pentru astăzi, 9 mai.
8 mai 2022
10:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se va întâlni în după-amiaza zilei de luni, 9 mai, cu António Guterres, Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, care efectuează o vizită în țara noastră pe 9-10 mai.
7 mai 2022
15:50
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu Președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda, care a venit într-o vizită de solidaritate în țara noastră.
12:20
Domnule Președinte Nauseda, Bine ați revenit la Chișinău! Mă bucur să vă salut din nou aici, la un an după vizita oficială în Republica Moldova. Vizita Dumneavoastră vine într-un context total diferit pentru țara noastră și pentru regiune, ca urmare a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei acum două luni și jumătate. Apreciem solidaritatea Dumneavoastră.
6 mai 2022
18:30
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit azi cu reprezentanți ai asociațiilor de veterani din țară și cu un grup de oameni de cultură. Subiectele discutate au vizat situația curentă din Moldova, problemele cu care se confruntă cele două comunități și soluțiile necesare pentru a consolida societatea.
16:40
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o convorbire telefonică cu Președintele României, Klaus Iohannis. Cei doi șefi de stat au discutat despre evoluțiile de securitate din Republica Moldova și din regiune, dar și despre consecințele economice și umanitare ale războiului din Ucraina.
13:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vizitat-o astăzi, înainte de 9 mai, pe veterana Evghenia Pancișchina pentru a-i mulțumi pentru viețile salvate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
12:30
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj de felicitare concetățenilor noștri de etnie găgăuză care marchează astăzi sărbătoarea națională a acestei comunități, Hederlez.
11:00
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vizitat ieri două localități de lângă Nistru – Boșcana și Coșnița.
5 mai 2022
15:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a vizitat astăzi pe veteranul de război Ioil Lupașco din satul Slobozia-Dușca, raionul Criuleni, care săptămâna viitoare va împlini 100 de ani.
12:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se va întâlni sâmbătă, 7 mai, cu Președintele Republicii Lituania, Gitanas Nausėda, care va efectua o vizită în țara noastră.
4 mai 2022
16:30
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, care a efectuat o vizită în țara noastră.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.