Ungaria impune restricţii de trafic pentru camioane

NordNews, 22 octombrie 2024 20:50

Circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată, miercuri, pe teritoriul Ungariei, întrucât în ţara vecină 23 octombrie este zi de sărbătoare naţională. Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea cu privire la faptul că traficul automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 [...] Articolul Ungaria impune restricţii de trafic pentru camioane apare prima dată în NordNews.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NordNews

Acum 12 ore
20:50
Circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată, miercuri, pe teritoriul Ungariei, întrucât în ţara vecină 23 octombrie este zi de sărbătoare naţională. Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea cu privire la faptul că traficul automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 [...] Articolul Ungaria impune restricţii de trafic pentru camioane apare prima dată în NordNews.
19:00
O clădire cu 11 etaje s-a prăbușit într-un cartier din Beirut, după ce a fost lovită de o rachetă trasă dintr-un avion F-16 israelian. Potrivit France Presse, lovitura extrem de precisă a venit la doar câteva minute după o conferință de presă a Hezbollah.  Incidentul a avut loc pe 22 octombrie 2024, în cadrul conflictului [...] Articolul O clădire cu 11 etaje din Beirut s-a prăbușit, după ce a fost lovită de o rachetă apare prima dată în NordNews.
18:20
Coreea de Nord a negat, luni, că ar furniza Rusiei trupe care ar putea fi mobilizate în conflictul din Ucraina, relatează AFP, potrivit Agerpres. Despre afirmațiile agenției de spionaj a Coreei de Sud, potrivit cărora Phenianul pregătește deja 1.500 de militari din trupele speciale pentru frontul din Ucraina, un reprezentant al Phenianului la ONU susține [...] Articolul Reacția Coreei de Nord după ce a fost acuzată că trimite soldați Rusiei pentru război apare prima dată în NordNews.
18:20
Un anunţ prezent pe Aeroportul Internaţional Dunedin din Noua Zeelandă a devenit viral, acesta stabilind o limită de timp în care pasagerii se pot îmbrăţişa în zona în care se despart de apropiaţi, transmite marţi agenţia DPA, citat de agerpres.ro.“Timp maxim de îmbrăţişare: 3 minute. Pentru despărţiri mai afectuoase, vă rugăm să folosiţi parcarea”, avertizează [...] Articolul Un aeroport din Noua Zeelandă introduce regula îmbrăţişărilor de maxim trei minute apare prima dată în NordNews.
18:10
Mişcarea islamistă libaneză Hezbollah a revendicat marţi atacul cu dronă care a vizat sâmbătă reşedinţa privată a prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu în Cezareea, în centrul Israelului, transmite AFP, citat de agerpres.ro. „Ne anunţăm responsabilitatea deplină şi unică pentru operaţiunea din Cezareea (…) care l-a vizat pe criminalul de război Netanyahu (…)”, a declarat Mohammad Afif, [...] Articolul Hezbollah revendică atacul cu dronă care a vizat reşedinţa lui Netanyahu apare prima dată în NordNews.
18:00
Un bărbat de 33 de ani a fost reținut, fiind surprins conducând un microbuz marca Mercedes într-o stare avansată de ebrietate. Alertat de localnici, Poliția l-a oprit și a descoperit că bărbatul se aventura pe șosea fără a avea control asupra vehiculului. Incidentul a avut loc noaptea trecută în satul Romanovca, raionul Leova. Bărbatul conducea [...] Articolul VIDEO | La volan, dar fără picioare pe pământ. Unul dintre cei 56 de șoferi opriți în stare de ebrietate avansată din acest weekend apare prima dată în NordNews.
17:20
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat marți Rusia pentru legea sa privind agenții străinătății adoptată în 2012, apreciind că este „arbitrară” și creează un „climat de neîncredere”, relatează AFP, potrivit Radio Chișinău. Instanța a fost sesizată de 107 ONG-uri, media și membri ai societății civile din Rusia. Decizia a fost publicată pe site-ul [...] Articolul Rusia, condamnată de CEDO pentru legea agenților străini apare prima dată în NordNews.
16:40
De pe 7 iulie 2025, compania low-cost Transavia France va lansa cursa Chișinău – Paris (Orly). Zborurile vor fi operate de două ori pe săptămână, în zilele de luni și vineri, transmite IPN. „Transavia este o companie aeriană low-cost olandeză, parte a grupului Air France-KLM, cunoscută pentru zborurile sale convenabile în Europa și în regiuni [...] Articolul Încă o companie aeriană vine pe piața din Republica Moldova apare prima dată în NordNews.
Acum 24 ore
16:20
Poliția anunță că, în baza informațiilor din anchete, continuă documentarea cazurilor de corupere a alegătorilor în campania electorală. Peste 400 de persoane sunt documentate la moment pentru primirea mijloacelor bănești în schimbul voturilor, riscând amenzi administrative de până la 37 500 de lei. Majoritatea persoanelor vizate colaborează cu ancheta și oferă informații ce pot servi [...] Articolul Peste 400 de persoane, documentate în cazurile de corupere electorală apare prima dată în NordNews.
16:20
Cei doi candidați la funcția de președinte, care au acces în turul doi al alegerilor, au ajuns la un consens cu privire la locul dezbaterilor electorale. Acestea vor avea loc la Palatul Republicii, iar transmisiunea va fi asigurată de Compania Teleradio-Moldova. Deocamdată nu este clară ziua în care vor fi organizate dezbaterile. Echipa Maiei Sandu [...] Articolul Dezbaterile electorale dintre Sandu și Stoianoglo vor avea loc la Palatul Republicii apare prima dată în NordNews.
15:50
Un vot de „DA” la referendumul privind integrarea în UE ar însemna, de fapt, permiterea vânzării terenurilor către străini, legalizarea căsătoriilor LGBT, aducerea migranților arabi, transformarea R. Moldova în groapa de gunoi a Europei și construirea pe teritoriul nostru a unei baze NATO. Cu aceste mesaje au fost bombardați cetățenii R. Moldova în zilele premergătoare [...] Articolul Ingerința Rusiei în alegeri | Cum a transformat Șor o fabrică de haine într-un call-center care distribuia falsuri despre referendum apare prima dată în NordNews.
14:20
Irina Petcu și Alexandru Mihalachi, studenți ai Universității de Stat din Moldova (USM), au fost recompensați cu burse regale oferite de Casa Regală a României. Ceremonia de decernare a avut loc în Sala Tronului de la Palatul Regal, marcând o tradiție anuală ce coincide cu ziua de naștere a Regelui Mihai. Irina Petcu, studentă la [...] Articolul Doi studenți de la Universitatea de Stat din Moldova, distinși cu Burse Regale apare prima dată în NordNews.
13:20
Patru persoane, printre care și un minor, au fost reținute în Chișinău, în urma unei capturi de droguri în valoare de peste 2.200.000 de lei. Acțiunea a fost coordonată de ofițerii Direcției Investigații „Centru” și ai Direcției Urmărire Penală din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI), în colaborare cu procurorii PCCOCS. Suspecții, cu vârste între [...] Articolul VIDEO | Captură de droguri de milioane. Un minor, reținut apare prima dată în NordNews.
12:30
Secretarul de stat al Departamentului pentru Relaţia cu R. Moldova, din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj de felicitare, adresat cetăţenilor Republicii, ca urmare a alegerilor prezindențiale și a referendumului desfășurate weekendul trecut. În textul felicitării, oficialul de la București a remarcat că țara noastră trece astăzi [...] Articolul VIDEO | Adrian Dupu: ,,Republica Moldova a ales Europa!” apare prima dată în NordNews.
11:40
O femeie de 44 de ani și fiul ei de 9 ani au fost găsiți morți în dimineața zilei de 21 octombrie, în localitatea Japca, raionul Florești. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), cei doi s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon, emis de o sobă defectă. Apelul la 112 a fost recepționat [...] Articolul Tragedie la Florești. Mamă și fiul de 9 ani, găsiți morți din cauza intoxicației cu fumul de la sobă apare prima dată în NordNews.
11:30
Rusia nu a reuşit să submineze alegerile din Republica Moldova, chiar dacă a „lucrat energic” în acest sens, a reacţionat luni un purtător de cuvânt al Casei Albe, potrivit France Presse şi Reuters, transmite digi24.ro Rezultatele alegerilor din Republica Moldova arată că democraţia din această ţară rămâne puternică în pofida încercării Rusiei de a o [...] Articolul Federația Rusă nu a reuşit să submineze alegerile din Republica Moldova apare prima dată în NordNews.
11:20
Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks, a transmis un mesaj video pe pagina oficială a Delegației de pe Facebook, în care a salutat rata înaltă de prezență la referendumul istoric și decizia poporului moldovean de a-și ancora viitorul în cadrul Uniunii Europene. „Uniunea Europeană salută rata înaltă de prezență la referendumul istoric din [...] Articolul Ambasadorul UE salută rezultatele referendumului istoric și promite sprijin continuu apare prima dată în NordNews.
11:20
Trei persoane, inclusiv un copil, au fost ucise în Sumî în noaptea de 22 octombrie, în urma unui atac cu dronă rusească. Acest lucru este raportat de administrația locală, scrie Svoboda.org. Potrivit „Суспільне Суми”, o fată de 14 ani, mama și mătușa ei au fost ucise. Locuitorii locali au declarat că tatăl fetei a ieșit [...] Articolul Trei ucraineni uciși, inclusiv un copil, după un atac cu drone rusești în Sumî apare prima dată în NordNews.
11:00
Pe 20 octombrie, în Republica Moldova au avut loc primul tur al alegerilor prezidențiale și un referendum constituțional privind aderarea la UE. Potrivit constatărilor și concluziilor preliminare ale Misiunii internaționale de observare a alegerilor a Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (BIDDO), ambele procese de vot au fost bine gestionate. Concurenții și-au desfășurat [...] Articolul Declarația Înaltului Reprezentant Josep Borrell și a Comisiei Europene privind prezidențialele și referendumul apare prima dată în NordNews.
Ieri
20:00
Locuitorii din comuna Risipeni, raionul Fălești, satul de baștină al Maiei Sandu, își exprimă susținerea pentru candidata la președinție și îndeamnă echipa acesteia să intensifice eforturile în turul doi al alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie. În această rundă finală, Maia Sandu îl va avea drept contracandidat pe Alexandr Stoianoglo, reprezentantul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. [...] Articolul VIDEO | La Maia Sandu în sat: Ce spun locuitorii din Risipeni după primul tur al alegerilor apare prima dată în NordNews.
19:50
Rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale și referendumului constituțional din 2024 au stârnit reacții diverse în municipiul Bălți. La care Alexandr Stoianoglo a obținut primul loc cu 17.500 de voturi  și Maia Sandu, locul doi cu 10.800. De asemenea, peste 70% dintre votanții din Bălți au respins modificarea Constituției pentru aderarea la Uniunea Europeană. „Nu-mi [...] Articolul VIDEO | Rezultatele din Bălți: „Cum a decis poporul”. Rezultatele de la alegerile prezidențiale și referendumul constitutional 2024, turul 1 apare prima dată în NordNews.
19:30
Referendumul republican constituțional trece cu o diferență de circa 13 600 de voturi între opțiunile „Da” și „Nu”. 50,46% dintre participanții la plebiscit au răspuns „Da” la întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”, transmite IPN. Potrivit datelor preliminare prezentate de către Comisia Electorală Centrală după prelucrarea tuturor celor 2219 [...] Articolul Referendumul a trecut! Vectorul european va fi inclus în Constituție după ce peste 700 de mii de alegători au spus „Da” la plebiscit apare prima dată în NordNews.
18:40
„Rezultatul referendumului va determina Uniunea Europeană să accelereze procesul de aderare a Republicii Moldova”. Declarația a fost făcută de europarlamentarul român, Siegfried Mureșan, ca urmare a publicării rezultatelor preliminare a plebiscitului din 20 octombrie, transmite Deschide.md. Siegfried Mureșan a subliniat că acest rezultat este o victorie a cetățenilor din Moldova. Aceasta a avut loc în [...] Articolul Europarlamentar: Rezultatul referendumului va determina Uniunea Europeană să accelereze procesul de aderare a Republicii Moldova apare prima dată în NordNews.
18:20
Destinul Republicii Moldova trebuie decis doar de cetăţenii săi, a declarat luni preşedintele Klaus Iohannis, care a salutat votul dat la referendumul pentru integrarea europeană şi la prezidenţialele din ţara vecină, scrie agerpres. Salut votul pentru integrarea europeană la referendumul din Republica Moldova şi pentru susţinerea populară exprimată în favoarea doamnei preşedinte Maia Sandu şi a valorilor democratice. Destinul [...] Articolul Iohannis despre alegerile de duminică: „Destinul Republicii Moldova trebuie decis doar de cetăţenii săi” apare prima dată în NordNews.
17:50
Secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Abul Gheit, a cerut luni, la Beirut, “retragerea imediată” a trupelor israeliene din sudul Libanului, unde, la începutul lunii, acestea au început o invazie terestră sub pretextul distrugerii capacităţilor grupării şiite Hezbollah, informează EFE, citat de agerpres.ro.“Am confirmat importanţa retragerii imediate de pe întreg teritoriul libanez care a fost [...] Articolul Liga Arabă cere retragerea imediată a trupelor israeliene din sudul Libanului apare prima dată în NordNews.
17:50
Candidatul sprijinit de PSRM la prezidențiale, Alexandr Stoianoglo a spus că acceptă ideea de organizare a unor dezbateri cu președinta Maia Sandu, dar a înaintat câteva condiții în acest sens. Acesta cere ca dezbaterea să aibă loc pe o „platformă neutră” și cu moderatori propuși de fiecare parte, scrie Radio Europa Liberă Moldova. În briefingul [...] Articolul Și Stoianoglo o cheamă pe Maia Sandu la dezbateri pe „platformă neutră” apare prima dată în NordNews.
17:20
Uniunea Europeană a declarat luni că votul la referendumul din R. Moldova privind aderarea la blocul comunitar și alegerile prezidențiale au fost marcate de „interferența și intimidarea fără precedent” din partea Rusiei, transmite agenția AFP, citată de g4media. Am observat că acest vot a avut loc în condițiile unei interferențe și intimidări fără precedent din [...] Articolul UE: Alegerile din R. Moldova, afectate de „ingerințe fără precedent” din partea Rusiei apare prima dată în NordNews.
17:10
Cel mai frecvent incident electoral raportat în ziua scrutinelor din 20 octombrie a fost legat de încălcarea secretului votului. Misiunea de observare Promo-LEX a înregistrat 778 de incidente în procesul electoral, dintre care 175 de cazuri au implicat fotografierea buletinelor de vot, aceasta fiind principala neregulă observată în secțiile de votare, informează IPN. În seria [...] Articolul Încălcarea secretului votului, principala neregulă din ziua alegerilor. Câte cazuri de fotografiere a buletinelor au fost apare prima dată în NordNews.
16:20
Pugilista Daria Cozorez a devenit campioană europeană, în cadrul competiției rezervate sportivelor sub vârsta de 23 de ani. Sportiva s-a impus în finala categoriei de +81 kg în fața reprezentantei din Turcia, Seimas Duztas, trnasmite IPN. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, anul acesta, Daria Cozorez a devenit campioană europeană și printre senioare. Tot la Campionatul  [...] Articolul Pugilista Daria Cozorez, campioană europeană apare prima dată în NordNews.
16:00
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut declarații cu privire la procesul electoral și rezultatele scrutinului din 2024. Sandu a subliniat implicarea diasporei și importanța fiecărui vot. „Diaspora a demonstrat că rămâne conectată cu țara. Moldova și-a salvat din nou democrația”, a declarat președinta. Ea a menționat că a fost „un atentat asupra democrației” și [...] Articolul Maia Sandu, apel către moldoveni: „Moldova a câștigat o luptă, dar mai avem una de dat” apare prima dată în NordNews.
15:20
Maia Sandu, candidata PAS, l-a invitat pe contracandidatul său din partea PSRM, Alexandr Stoianoglo, la o „dezbatere serioasă”. Declarația a fost făcută de președinta în exercițiu în timpul unui briefing de presă. Mă adresez contracandidatului meu. Respect votul celor care și-au oferit încrederea în dvs. În această săptămână trebuie să avem o dezbatere serioasă despre [...] Articolul Maia Sandu îl invită pe Alexandr Stoianoglo la o „dezbatere serioasă” în turul doi al prezidențialelor apare prima dată în NordNews.
13:20
Într-un mic sat din nordul Republicii Moldova – Slobozia-Măgura, din raionul Sângerei – Viorel Prisăcari a reușit să-și transforme un vis în realitate, cu ajutorul fondurilor europene. Pensiunea eco-turistică și ferma de capre „Vilador” oferă produse lactate de calitate europeană pentru consumatorii din întreaga țară.  Până în ziua de azi, dacă nu era sprijinul UE, [...] Articolul VIDEO | Fermă cu gust european. Viorel Prisăcari: „Poate UE nu este cel mai bun model, dar el este unicul” apare prima dată în NordNews.
13:20
În două săptămâni, în Republica Moldova va avea loc turul II al alegerilor prezidențiale. Lupta se va da între primii doi candidați care au acumulat cel mai mare număr de voturi la primul tur de scrutin. Conform datelor preliminare, după prelucrarea a 98,51% din procesele-verbale la alegerile din 20 octombrie, Maia Sandu a acumulat 42,07% [...] Articolul Pe 3 noiembrie va fi organizat turul II al alegerilor prezidențiale apare prima dată în NordNews.
12:10
O cauză penală a fost pornită pe fapt de corupere a alegătorilor și finanțare ilegală a partidelor. La Bălți, ofițerii anticorupție au descins în oficiul unei formațiuni politice și în alte locații, și au documentat multiple episoade de corupere a alegătorilor pentru ca aceștia să obțină recompense ilicite pentru exercitarea dreptului de vot, anunță CNA, [...] Articolul CNA: Dosar penal pentru coruperea alegătorilor, la Bălți apare prima dată în NordNews.
11:50
Un preot mexican, cunoscut pentru angajamentul său în favoarea apărării drepturilor omului şi denunţarea violenţei traficanţilor de droguri, a fost ucis duminică de indivizi înarmaţi în statul Chiapas, în sud-estul Mexicului, a anunţat Parchetul, notează AFP, citat de agerpres.ro. La scut timp după ce încheiase liturghia de duminică la San Cristobal de las Casas, “doi [...] Articolul Un preot care se opunea traficanţilor de droguri a fost asasinat în sud-estul Mexicului apare prima dată în NordNews.
11:30
Cea mai înaltă rată de prezență la urne în rândul raioanelor s-a înregistrat în Dondușeni. Aici au venit la urne 50,96% dintre cetățenii cu drept de vot. Totodată, cea mai scăzută rată a prezenței a fost înregistrată în raionul Basarabeasca, unde s-a înregistrat o participare de 39,03%. Comisia Electorală Centrală a prezentat bilanțul preliminar privind [...] Articolul La Dondușeni, cei mai activi alegători apare prima dată în NordNews.
10:00
După centralizarea a peste 98% din procesele verbale, actualul președinte Maia Sandu a obținut peste 638.000 de voturi, echivalentul a 41,98% din sufragii. Fostul procuror general a fost susținut de 399.000 de cetățeni, adică 26,31% din voturi.   Pe locul trei s-a clasat Renato Usatîi, care a adunat 208.845 de voturi (13,74%), urmat de Irina [...] Articolul Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo se vor duela în turul II apare prima dată în NordNews.
09:40
Cel puţin 12 persoane au fost rănite duminică seara în lovituri ruse asupra Harkovului, care au provocat întreruperi de curent în acest mare oraş din nord-estul Ucrainei, au anunţat poliţia şi autorităţile locale, notează AFP, citat agerpres.ro. Aceste bombardamente intervin în timp ce autorităţile ucrainene se tem de începerea unei noi campanii ruse de atacuri [...] Articolul 12 răniţi după un bombardament rus asupra Harkov, o parte a oraşului fără electricitate apare prima dată în NordNews.
09:30
Duminică, 20 octombrie curent, moldovenii au fost chemați la urne pentru a-și alege viitorul președinte. Potrivit rezultatelor preliminare de luni, 21 octombrie curent, ora 09:00, Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a luat 41,98% din sufragii, iar Alexandr Stoianoglo, candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM), 26,31%, potrivit realitatea. Bălți Analizând situația pe țară, preliminar, în [...] Articolul INFOGRAFIC | Cum au votat la prezidențiale cetățenii din Bălți, Chișinău și Cahul apare prima dată în NordNews.
Mai mult de 2 zile în urmă
01:40
Maia Sandu anunță că în cadrul scrutinului electoral grupările criminale ar fi cumpărat 300 de mii de voturi. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă, transmite Deschide.md. Un atac fără precedent asupra libertății și democrației în țara noastră. Grupări criminale, împreună cu forțe străine, ostile intereselor noastre, au atacat țara noastră cu [...] Articolul Maia Sandu, prima reacție după prezentarea rezultatelor preliminare: „Grupările criminale ar fi cumpărat circa 300 de mii de voturi. Este un atac fără precedent asupra democrației” apare prima dată în NordNews.
20 octombrie 2024
22:20
Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță primele rezultate preliminare ale proceselor electorale din 20 octombrie în Republica Moldova. Articolul CEC anunță primele rezultate ale alegerilor prezidențiale și referendumului pentru integrarea în UE apare prima dată în NordNews.
22:10
Programul celor două secții de votare deschise în capitala  Federației Ruse a fost prelungit cu două  ore,  până la ora 23:00. Informația a fost confirmată pentru IPN de reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe. Până la ora 21:00, la Moscova au votat aproape 8 mii de cetățeni moldoveni. În total, în cele două secții de votare au [...] Articolul Cozi și la secțiile de vot din Moscova. Până la ce oră vor mai fi deschise birourile electorale apare prima dată în NordNews.
22:00
Procesul electoral din Bologna, Italia, a fost suspendat pentru o scurtă perioadă de timp, în urma alertei cu bombă la o secție de vot. Autoritățile abilitate italiene verifică spațiul. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al Republicii Moldova. Potrivit MAE, Biroul electoral al secției de votare a permis participarea la vot a [...] Articolul Alertă cu bombă la o secție de vot din Italia. Precizările Ministerului de Externe al R. Moldova apare prima dată în NordNews.
21:20
Procesul de votare s-a încheiat. Potrivit datelor prezentate până în acest moment de CEC, rata de participare la vot în cadrul scrutinului de astăzi este de 51,4 la sută. Pentru comparație, în 2020, în cadrul primului tur al alegerilor prezidențiale, prezența la vot a fost de peste 48 la sută. În total, la secțiile de [...] Articolul STOP VOT la Referendum și scrutinul prezidențial 2024 apare prima dată în NordNews.
20:20
Comisia Electorală Centrală (CEC) aduce la cunoștință date actualizate către ora 20:00 despre procesul de votare în cadrul referendumului republican constituțional și alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova.Până la această oră, s-au prezentat la secțiile de votare 50,72 % de alegători înscrişi în listele electorale.  Pentru comparație, la alegerile prezidențiale din 2020, până [...] Articolul Peste 216 mii de moldoveni au votat în diasporă apare prima dată în NordNews.
20:10
Locuitorii din municipiile Bălți și Chișinău înregistrează cea mai mare prezență la vot la alegerile prezidențiale și referendumul constituțional. Aceste date pot fi urmărite pe site-ul oficial CEC. La Bălți, la ora 19:52, s-au prezentat 50,46%. La Chișinău, la ora 19:52, s-au prezentat 52,69%. În cursă sunt înregistrați 11 concurenți electorali, dintre care șase desemnați [...] Articolul Municipiile Bălți și Chișinău – lideri la vot apare prima dată în NordNews.
20:00
Locuitorii din municipiile Bălți și Chișinău înregistrează cea mai mare prezență la vot la alegerile prezidențiale și referendumul constituțional. Aceste date pot fi urmărite pe site-ul oficial CEC. La Bălți, la ora 19:52, s-au prezentat 50,46%. La Chișinău, la ora 19:52, s-au prezentat 52,69%. În cursă sunt înregistrați 11 concurenți electorali, dintre care șase desemnați [...] Articolul Municipiul Bălți și Chișinău – lideri la vot apare prima dată în NordNews.
19:50
La alegerile prezidențiale din 2024 votanții sunt mai activi comparativ cu scrutinul de acum patru ani. Potrivit datelor CEC, prezența la prezidențiale a atins 50 %, la ora 19:40 și-au exercitat votul peste 1,49 milioane de cetățeni.  Astăzi, 20 octombrie, în Republica Moldova au loc alegeri prezidențiale. În cursă sunt înregistrați 11 concurenți electorali, dintre [...] Articolul Prezența la prezidențiale a atins 50 %. Cetățenii sunt mai activi decât la alegerile trecute apare prima dată în NordNews.
18:50
În satul Cușelăuca din raionul Șoldănești, alegerile și referendumul au început prin rugăciune la mănăstire. Mai mult, oamenii  și-au exprimat opțiunea electorală nu la școală, la grădiniță, la primărie sau la casa de cultură, ci la mănăstire, unde a fost amenajat un spațiu de votare. Aici sunt așteptați toți cei 48 de locuitori cu drept [...] Articolul VIDEO | Rugăciune și vot la Cușelăuca. Localnicii decid viitorul R. Moldova la mănăstire apare prima dată în NordNews.
18:00
Zeci de moldoveni stabiliți în Belgia au stat câteva ore la coadă, la una din secțiile de votare, pentru a paritcipa la alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din Republica Moldova. Printre ei s-au numărat Valentina Țepoi și Ion Raru, care au explicat motivele ce i-au determinat să participe la acest scrutin important. Valentina Țepoi: „Am [...] Articolul Diaspora moldovenească, la coadă pentru viitorul țării: „Votăm pentru pace, democrație și bunăstare” apare prima dată în NordNews.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.