Atac masiv cu drone ucrainene în regiunea Tver din Rusia. A luat foc și un depozit cu muniții

Vocea Basarabiei, 18 septembrie 2024 09:50

Un atac masiv cu drone ucrainene a fost respins de sistemele de apărare aeriană ale Rusiei în regiunea Tver, însă nu toate au fost doborâte. În orașul Toropeț, au fost raportate explozii puternice, iar detonarea unor materiale explozive a fost confirmată ca urmare a impactului dronelor. Potrivit şefului Centrului Ucrainean pentru Combaterea Dezinformării, Andrei Kovalenko, rușii depozitau la […] Articolul Atac masiv cu drone ucrainene în regiunea Tver din Rusia. A luat foc și un depozit cu muniții apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 4 ore
19:50
Doi frați din Criuleni, de 38 și 43 de ani, au fost reținuți pentru complicitate la organizarea dezordinilor în masă în fața Comisiei Electorale Centrale, de către o entitate afiliată condamnatului fugar Ilan Șor. Acțiunile au avut loc în prima săptămână a lunii septembrie, atunci când sediul instituției a fost vandalizat atât în timpul protestului, […] Articolul Unii participanți la protestul din fața CEC confirmă că li s-a promis câte 50 de dolari. Poliția a reținut doi frați acuzați de vandalizare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:30
Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a reacționat la solicitarea premierului Dorin Recean și, împreună cu mai mulți funcționari din primării, consilii raionale, salvatori și specialiști în construcții hidrotehnice,  a ieșit în teren pentru „demararea procesului de inventariere a lacurilor și barajelor din țară”. Ministrul Mediului confirmă că, în urma informațiilor oferite de Agenția „Apele Moldovei”, lacurile […] Articolul Ministrul Mediului a început, cu grupuri de funcționari și salvatori, verificările digurilor lacurilor din R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
– Peste 560 de proiecte și investiții de 2,5 miliarde de lei. Sunt rezultatele obținute în doar 15 luni de la lansarea Programului 373, programul Guvernului pentru susținerea antreprenorilor. – O companie care intenționează să administreze primul fond privat de pensii din Republica Moldova se află la etapa de autorizare de către Comisia Națională a […] Articolul VIDEO / Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:00
Șeful Administrației prezidențiale, Adrian Băluțel, s-a întâlnit astăzi, 19 septembrie, cu fermierii protestatari și i-a anunțat că președintele Maia Sandu îi așteaptă la discuții peste o săptămână, adică miercuri, 25 septembrie.  „Am ieșit să discut cu fermierii care au venit în fața președinției. I-am invitat la discuții cu dna Președintă miercuri, la ora 9:00”, a […] Articolul Președinția anunță că Maia Sandu îi cheamă pe fermieri la discuții în data de 25 septembrie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 6 ore
18:20
Republica Moldova a fost unul dintre subiectele centrale, în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), convocat astăzi la București de președintele României, Klaus Iohannis. Discuțiile au vizat, în principal, evoluțiile recente privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv ultimele escaladări. Astfel, membrii CSAT au analizat impactul acestora asupra securității regionale la Marea Neagră, […] Articolul Consiliul Suprem de Apărarea din România a analizat opțiunile de consolidare a Parteneriatului Strategic cu R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:00
Pe parcursul zilei de astăzi, 19 septembrie 2024, Comisia Electorală Centrală (CEC) a recepționat documentele și listele de subscripție în vederea susținerii a doi candidați la funcția de Președinte al Republicii Moldova și o cerere de înregistrare în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024. Actele necesare și listele de subscripție […] Articolul Încă două grupuri de inițiativă au adus semnăturile la CEC apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
Mâine, 20 septembrie 2024, începe campania electorală pentru participanții la referendumul republican constituțional și candidații la funcția de Președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie 2024. CEC atenționează că în perioada campaniei electorale este interzisă publicitatea politică și e permisă doar cea electorală pentru candidații și participanții la referendum înregistrați decătre CEC. Totodată, legislația electorală […] Articolul Mâine începe campania electorală: Avertizările CEC pentru participanții la referendum și alegerile prezidențiale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
„Suntem bucuroși că Republica Moldova este alături de noi pe acest drum, pentru că Uniunea Europeană înseamnă bunăstare pentru cetățeni, posibilități de dezvoltare pentru economie și oportunități de colaborare pentru vecini. Principalul e să credem în succes și să nu dăm Rusiei posibilitatea să ne abată din acest drum”. Declarații în acest sens au fost […] Articolul Noul ministrul de Externe al Ucrainei, în vizită la Chișinău: Să nu permitem Rusiei să ne abată din drumul spre UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:10
„Suntem bucuroși că Republica Moldova este alături de noi pe acest drum, pentru că Uniunea Europeană înseamnă bunăstare pentru cetățeni, posibilități de dezvoltare pentru economie și oportunități de colaborare pentru vecini. Principalul e să credem în succes și să nu dăm Rusiei posibilitatea să ne abată din acest drum”. Declarații în acest sens au fost […] Articolul Noul ministrul de Externe al Ucrainei, în vizită la Chișinău: Să nu dăm Rusiei posibilitatea să ne abată din drumul spre UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:00
Republica Moldova va putea participa la proceduri comune de achiziții publice pentru achiziționarea contramăsurilor medicale pentru amenințările grave de sănătate. Comisia politică externă și integrare europeană va propune spre examinare în plenul Parlamentului un acord care prevede acest lucru. Potrivit Legislativului, acordul de achiziție comună este un instrument inovator de organizare a achizițiilor de vaccinuri și […] Articolul Republica Moldova va participa, împreună cu statele europene, la achizițiile publice comune de medicamente apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 8 ore
16:20
Canada va acorda suport bugetar Republicii Moldova în valoare de 120 de milioane de dolari canadieni. Membrii Comisiei economie, buget și finanțe au aprobat raportul pentru proiectul de ratificare a acordului de facilitate de împrumut dintre Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și Majestatea Sa Regele de drept al Canadei. Mijloacele financiare vor fi oferite prin intermediul […] Articolul Canada împrumută R. Moldova 120 de milioane de dolari canadieni: Cum vor fi folosiți banii apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:10
În Republica Moldova a fost înregistrat un caz de febră hemoragică provocată de virusul Dengue, infecție transmisă de țânțari la om. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), cazul este de import și a fost confirmat la o tânără cu vârsta de 26 de ani, din municipiul Chișinău. „Persoana s-a îmbolnăvit în timpul unei călătorii […] Articolul Virusul Dengue în Moldova: Un tânără s-a îmbolnăvit în timpul unei călătorii în India apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
Cantina Liceului teoretic republican „Aristotel”, unde 65 de elevi s-au intoxicat, și-a sistat activitatea. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că a inițiat verificări. Până la finalizarea anchetei epidemiologice cantina și-a sistat activitatea. Potrivit ANSA, responsabilitatea privind siguranța alimentelor le revine, în exclusivitate, operatorilor din domeniul alimentar. În context, instituția solicită agenților economici din domeniu […] Articolul Cantina liceului în care s-au otrăvit 65 de elevi, închisă pentru verificări apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:10
Partidul Democrația Acasă, condus de Vasile Costiuc, a fost înregistrat în calitate de participant la referendumul constituțional republican din 20 octombrie. Conform actelor depuse la Comisia Electorală Centrală, formațiunea se înregistrează cu opțiunea „DA”. Împreună că Partidul Democrația Acasă, sunt 10 formațiuni politice înregistrate în calitate de participant la referendum. Două dintre ele au declarat […] Articolul Partidul lui Vasile Costiuc, înregistrat ca participant la referendum apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:10
Ministerul Energiei a înaintat candidaturile pentru funcțiile de membru al Consiliului de Administrație SA Moldovagaz. Aceștia sunt Dorin Junghietu, propus pentru funcția de președinte al Consiliului de Administrație, Vadim Ceban propus pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului de Administrație, iar Eduard Calancea și Radu Mandraburca, pentru funcțiile de membru al Consiliului de Administrație. Potrivit instituției, […] Articolul Cine ar putea fi noul președinte al Moldovagaz: Anunțul Ministerului Energiei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
Fostul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, este pe primul loc, iar premierul de la București, Marcel Ciolacu, pe al doilea loc la prezidențialele din România, arată un nou sondaj realizat de INSCOP Research, la comanda Institutului pentru Libertate și Democrație. Studiul a fost realizat în această lună. Raportat la cei care și-au exprimat […] Articolul Mircea Geoană și Marcel Ciolacu, favoriții pentru prezidențialele din România, arată un nou sondaj INSCOP Research apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 12 ore
14:40
Deputații se întrunesc vineri, 20 septembrie, în ședință. Biroul permanent a aprobat, astăzi, ordinea de zi. Astfel, Parlamentul urmează să ratifice un acord dintre Republica Moldova și Canada care prevede oferirea unui împrumut în valoare de 120 milioane de dolari canadieni țării noastre. Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru consolidarea rezilienței gospodăriilor și refugiaților, promovarea […] Articolul Deputații se întrunesc vineri în ședință: Pe agendă, numiri la CSM apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:40
Candidatul republican la președinție Donald Trump a declarat miercuri că se va întâlni „probabil” cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski săptămâna viitoare, scrie The Guardian. Zelenski se va afla în SUA săptămâna viitoare pentru a se adresa unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU privind războiul Rusiei în țara sa. „Probabil, da”, a spus Trump […] Articolul Donald Trump și Volodimir Zelenski urmează să aibă o întrevedere săptămâna viitoare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:50
Problemele de sănătate raportate de elevii Liceului „Aristotel” din Chișinău nu sunt cauzate de toxiinfecție alimentară, ci de infecția cu Norovirus. Această declarație a fost făcută de directorul instituției de învățământ, Pavel Cerbușca. Contactat de ZdG, Cerbușca a afirmat că elevii s-ar fi infectat cu un virus, nu cu toxine alimentare. „Până acum se vorbea despre […] Articolul Reacția directorului lieceului din Chișinău, unde peste 60 de elevi au ajuns la spital cu intoxicații: Nu e toxiinfecție alimentară, ci Norovirus apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:50
Două persoane din nordul țării, printre care și un funcționar public, au fost reținute într-un dosar de trafic de influență la eliberarea permiselor de conducere. Bănuiții ar fi pretins și primit bani pentru a influența funcționari din cadrul Secției înmatriculare vehicule și documentare a conducătorilor auto Bălți pentru eliberarea unui permis de conducere, transmite IPN. […] Articolul Rețineri într-un dosar de trafic de influență la eliberarea permiselor de conducere apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:00
Ministerul Sănătății anunță despre un caz de toxiinfecție alimentară în grup la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău. 65 de elevi din clasele a X-XII-a și un angajat al instituției de învățământ au prezentat semne clinice de boală. În prezent, 20 de elevi și angajatul instituției sunt internați pentru tratament specializat: 14 copii și angajatul […] Articolul Toxinfecție în masă la Liceul „Aristotel” din Capitală. La spital au ajuns 65 de elevi și un angajat al instituției apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:50
Un troleibuz a fost tamponat din spate în timp ce se afla în stația de așteptare a transportului public pe bulevardul Renașterii. Șoferul care l-a lovit se deplasa neregulamentar pe banda dedicată transportului public. Din cauza accidentului rutier, în zona Circului s-au format ambuteiaje. Contactată de IPN, purtătorul de cuvânt al Regiei Transport Electric Chișinău, […] Articolul Un șofer, ce se deplasa neregulamentar pe o bandă interzisă, a intrat cu mașina într-un troleibuz în zona Circului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:00
Agricultorii, nemulțumiți de soluțiile anunțate de stat după seceta din vară, continuă manifestațiile. În a treia zi de protest, fermierii au anunțat că se vor aduna și în fața sediilor Parlamentului și Președinției.   Protestele de marți și miercuri s-au desfășurat pașnci, grupuri de fermieri cu tehnica agricolă fiind adunați pe marginea mai multor drumuri […] Articolul Agricultorii organizează noi proteste. În a treia zi de manifestații, ei se vor aduna în fața Parlamentului și Președinției apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:40
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a gestionarei unui canal de Youtube, care nu a plătit statului impozite din venitul de aproximativ 3.000.000 lei obținut de la compania Google. Astfel, potrivit materialelor din dosarul penal investigat de organul de urmărire penală al Serviciului Fiscal de Stat, sub conducerea […] Articolul Un vlogger din nordul R. Moldova, trimis în judecată. Acesta nu și-a plătit impozitele din venitul de 3 milioane de lei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:50
Traficul rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, pe tronsonul cuprins între străzile Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și strada A. Pușkin va fi suspendat în perioada: 22 septembrie, ora 11:00-23 septembrie, ora 02:00.  Măsura a fost luată în legătură cu organizarea și desfășurarea întrunirii social-culturale „Chișinău Youth Fest”, ediția a III-a, dedicată Zilei […] Articolul Duminică, traficul rutier va fi suspendat în Piața Marii Adunări Naționale în contextul unui festival organizat de Primăria Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 24 ore
09:20
Consiliul Suprem de Apărare din România este convocat, joi, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, pe ordinea de zi sunt incluse subiecte referitoare la stadiul şi perspectivele conflictului din Ucraina în urma agresiunii ilegale şi nejustificate a Federaţiei Ruse şi implicaţiile pentru România. Totodată, pe agenda discuțiilor se află și oportunitățile […] Articolul R. Moldova și Ucraina, pe agenda Consiliului Suprem de Apărare din România apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:50
Ministerul Energiei a reacționat la o serie de informații false, despre niște presupuse „majorări ale tarifului la gazele naturale și sistarea furnizării de gaze naturale în anumite intervale orare”. Cei de la Minister le califică drept „falsuri distribuite cu rea intenție, expediate de pe o adresă falsă, care imită o adresă oficială de email”. „Ministerul […] Articolul Ministerul Energiei dezminte informațiile false legate de posibile sistări de furnizare de gaze și majorări de tarife apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:20
De la intrarea în vigoare a noului Cod Vamal, pe data de 1 ianuarie, agenții economici din regiunea transnistreană au achitat în bugetul de stat taxe vamale în mărime de 123,8 milioane de lei. Într-un răspuns pentru IPN, Serviciul Vamal precizează că în perioada 1 ianuarie-8 septembrie au depus declarații vamale 454 de agenți economici […] Articolul Antreprenorii din regiunea transnistreană au adus în bugetul R. Moldova taxe vamale în mărime de 124 de milioane de lei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
19:40
Articolul VIDEO/ Emisiunea FORUM din 18 septembrie. Invitat: Ilian Cașu, politolog apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
PIB-ul Ucrainei a crescut în ritm anual cu 3,9% în primele opt luni din 2024, a anunţat miercuri ministrul Economiei, Iulia Sviridenko, transmite Reuters. Oficialul a adăugat că în august economia a înregistrat un avans anual de 3,5%. Un acces mai bun la electricitate în august a ajutat la stimularea creşterii economiei şi a majorat […] Articolul Economia Ucrainei a crescut în 2024, în ciuda războiului cu Rusia apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:30
Ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Andrii Sybiha, va efectua joi, 19 septembrie 2024, prima sa vizită de lucru în Republica Moldova, la invitația vicepremierului Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe. Întrevederea între cei doi miniștri va avea loc începând cu ora 14:00, iar la 14:45, Mihai Popșoi și Andrii Sybiha vor susține declarații de presă. […] Articolul Noul ministru de externe al Ucrainei vine la Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
În ediția de azi: – Salariile cadrelor didactice vor crește. Asigurarea vine din partea ministrului Educației și Cercetării, Dan Perciun – Societatea pe Acțiuni Eenrgocom va relua acizițiile de energie elctrică de la compania română Nuclearelectrica. – Cresc tarifele pentru eliberarea, schimbarea și restabilirea permiselor de conducere. Decizia a fost luată la ședința de astăzi […] Articolul VIDEO / Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:00
Un sistem automatizat de irigare va fi montat în sectorul Botanica al capitalei. Lucrările au început deja și urmează să fie executate de-a lungul bulevardului Decebal, pe porțiunea situată între străzile Muncești și Trandafirilor, transmite IPN. Gazonul va fi în stare bună pe această arteră, promite Direcția generală locativ-comunală și amenajare. Instituția precizează că sistemul […] Articolul Botanica, mereu verde: Cât costă irigarea automatizată apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:50
Armata ucraineană a afirmat miercuri că a stopat contraofensiva rusă în zonele din regiunea rusă Kursk aflate sub control ucrainean, precizând că ”mai multe mii” de civili ruşi s-ar afla în zona respectivă, transmite AFP. Incursiunea ucraineană care a luat armata rusă prin surprindere în luna august, după doi ani şi jumătate de la începerea […] Articolul Ucraina: Contraofensiva rusă în regiunea Kursk a fost stopată apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:20
Cel puțin o explozie a avut loc, miercuri după-amiază, în Beirut, capitala Libanului, la o zi după ce mii de pagere folosite de luptătorii Hezbollah au sărit în aer. De această dată, potrivit Reuters, care citează surse de securitate din Liban, alte dispozitive de comunicare folosite de grupare au fost detonate.  Mai multe explozii au […] Articolul Nou val de explozii în Liban: O stație radio folosită de luptătorii Hezbollah a fost detonată apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
„Am început curățarea sistemului de justiție și nu ne putem opri la jumătate de drum”. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu. Într-un nou video postat pe pagina sa de Facebook, președinta declară că justiția este cel mai complicat domeniu și cu cele mai mari așteptări. „Mereu, nu doar în alegerile din 2020, am […] Articolul Maia Sandu: Am început curățarea sistemului de justiție și nu ne putem opri la jumătate de drum apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
Agricultori din sudul țării, nemulțumiți de măsurile adoptate de autorități, continuă și astăzi protestele, insistând asupra solicitărilor pe care le-au înaintat factorilor de decizie, pentru a susține agricultura ca urmare a calamităților din ultimii trei ani. Fermierii avertizează că vor prelungi manifestațiile și vor picheta la Președinție și Parlament joi, aceasta fiind a treia zi […] Articolul Agricultorii cer demisia ministrului Vladimir Bolea! Protestele vor continua la Parlament și Președinție apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:10
Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat înregistrarea a doi candidați la alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024. Este vorba despre Renato Usatîi, desemnat de Partidul Politic „Partidul Nostru” și Vasile Tarlev, desemnat de Partidul Politic „Partidul pentru Viitorul Moldovei”. În același context, CEC a înregistrat simbolurile electorale ale candidaților pentru imprimarea în buletinul de vot la alegerile […] Articolul CEC a înregistrat încă doi candidați în cursa pentru funcția de președinte al Republicii Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40
Deputaţii ucraineni au aprobat, cu o majoritate covârşitoare de voturi, o majorare a bugetului de stat ce prevede cheltuieli suplimentare echivalente cu aproape 12 miliarde de dolari, din care cea mai mare parte va merge către armată, a relatat miercuri presa locală, potrivit dpa preluată de Agerpres. Această majorare creşte bugetul anual de cheltuieli cu […] Articolul Parlamentul din Ucraina a aprobat aproape 12 miliarde de dolari pentru armată: Bugetul anual ajunge la o sumă record apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Femeia care și-a omorât băiatul de 5 ani la Căușeni, iar apoi a încercat să se sinucidă suferă de o tulburare organică delirantă cu alură schizofrenică. Aceasta își administra tratament, afectată de pierderea unui alt copil și a soțului. „Într-o stare de afect, a avut un comportament căruia îi cunoaștem rezultatul, foarte regretabil. În momentul […] Articolul Detalii cutremurătoare despre crima de la Căușeni: Femeia care și-a omorât fiul de 5 ani își pierduse anterior un alt copil și soțul apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Fermierii din mai multe raioane ale Republicii Moldova au intrat în a doua zi de proteste, blocând mai multe drumurile naționale. Liderii protestatarilor au declarat că fermierii din Cahul, Căușeni, Cantemir, Comrat, Vulcănești, Ceadâr-Lunga, Taraclia, Leova, Fălești, Rezina și Criuleni protestează „deocamdată pașnic”. Joi, protestelor urmează să se alăture și fermierii din Glodeni, Drochia și […] Articolul Fermierii protestatari își consolidează forțele. Agricultorii au ieșit din nou pe drumuri și au blocat mai multe trasee naționale  apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:10
Conducerea Ministerului Apărării a cerut președintelui Maia Sandu demiterea șefului Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Eduard Ohladciuc. Propunerea a fost trimisă Președinției în urma unei hotărâri votată azi la Guvern, la solicitarea Ministerului Apărării. „Se propune înaintarea președintelui Republicii Moldova propunerea pentru demiterea lui Eduard Ohladciuc din funcția șef al Marelui Stat Major al […] Articolul Ministerul Apărării anunță care este motivul demiterii șefului Marelui Stat Major apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:00
Agenția Servicii Publice anunță despre lansarea unui nou serviciu – transcrierea online a dreptului de proprietate asupra vehiculelor. Tranzacțiile de vânzare-cumpărare a vehiculelor, care deja sunt înmatriculate în Registrul de Stat al Vehiculelor, se vor putea face online fără a fi nevoie ca cetățenii să se deplazeze la subdiviziunile de înmatriculare auto ale Agenției Servicii Publice. […] Articolul ASP anunță un serviciu de transcriere online a dreptului de proprietate asupra vehiculelor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:00
Fermierii din mai multe raioane ale Republicii Moldova au intrat în a doua zi de proteste, blocând mai multe drumurile naționale. Liderii protestatarilor au declarat că fermierii din Cahul, Căușeni, Cantemir, Comrat, Vulcănești, Ceadâr-Lunga, Taraclia, Leova, Fălești, Rezina și Criuleni protestează „deocamdată pașnic”. Joi, protestelor urmează să se alăture și fermierii din Glodeni, Drochia și […] Articolul Fermierii protestatari îș consolidează forțele. Agricultorii au ieșit din nou pe drumuri și au blocat mai multe trasee naționale  apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:20
Universitatea de Stat din Moldova va găzdui secțiile de vot pentru alegerilor prezidențiale și parlamentare din România din noiembrie-decembrie 2024. Detaliile organizatorice au fost discutate în cadrul întâlnirii dintre rectorul USM, Igor Șarov, cu consulul general al României la Chișinău, Mausela Pițigoi, și consulul adjunct, Adrian-Nicolae Georgescu. Rectorul USM a precizat că administrația universitară va […] Articolul USM va avea secții de vot pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din România apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
Guvernul a aprobat sancțiuni mai aspre pentru membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare care vor evita nejustificat să ofere buletine de vot alegătorilor. Dacă până acum amenzile erau între 300 și 600 de lei, după modificarea Codului Contravențional acestea vor fi între 2800 și 5000 de lei, transmite IPN. Ministerul Afacerilor Interne precizează că […] Articolul Membrii secțiilor de votare, care nu vor da buletine alegătorilor din rea intenție, riscă amenzi de până la 5000 de lei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
Ministrul de Externe al Ucrainei, Andrii Sibiga, a făcut, miercuri, un apel către partenerii români pentru a analiza posibilitatea doborârii dronelor rusești care se află în apropierea spațiului aerian românesc. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă susținute împreună cu omologul său român, Luminița Odobescu, la București. Sibiga și-a exprimat recunoștința Ucrainei […] Articolul Ucraina cere României să distrugă dronele rusești ce amenință securitatea din sudul Ucrainei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:30
Meteorologii italieni au emis atenționări de ploi abundente, vânt puternic și inundații valabile în cea mai mare parte a țării. Prognozele indică regiunile Emilia-Romagna și Marche drept zone de cea mai mare îngrijorare. Aici s-ar putea înregistra precipitații de una sau două luni doar în următoarele trei zile și există preocupări majore cu privire la […] Articolul Ciclonul Boris face ravagii în Italia, după ce a afectat regiuni din Europa Centrală și de Est apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
În premieră pentru interconexiunea sistemelor electroenergetice ale Republicii Moldova și României, societatea Energocom a rezervat o parte din capacitatea lunară pentru luna octombrie în vederea achiziționării energiei electrice de la Nuclearelectrica din România, transmite IPN. Ministerul Energiei precizează că această procedură a presupus depunerea unei garanții bancare și participarea la o licitație organizată de operatorul […] Articolul Energocom a rezervat, în premieră, cote de energie pe care le va procura de la „Nuclearelectrica” din România apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:50
Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au intervenit pentru a salva o persoană blocată într-un aparat de prelucrare a cerealelor, incidentul având loc într-o întreprindere de producere a bastonașelor din porumb, situată pe strada Uzinelor 19/3. În după-amiaza zilei de 17 septembrie, IGSU a fost solicitat să intervină, iar la fața locului s-au […] Articolul Un bărbat a fost salvat de IGSU, după ce a rămas cu mâna blocată într-un utilaj de prelucrare a cerealelor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.