Un proiect investițional de renovare a acoperișului Spitalului raional Dondușeni, finalizat recent cu sprijinul CNAM

TVR Moldova, 5 iulie 2024 11:20

Un proiect investițional de renovare a acoperișului Spitalului raional Dondușeni a fost finalizat recent cu sprijinul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 4 ore
23:10
După ce a traversat Caraibele, uraganul Beryl a lovit luni Texasul, cu ploi abundente provocând cel puţin un mort în sudul Statelor Unite, relatează AFP, scrie Agerpres.ro
Acum 6 ore
22:50
Secretarul general al ONU Antonio Guterres a condamnat luni atacurile ruse împotriva mai multor oraşe din Ucraina care au provocat moartea a cel puţin 33 de persoane, dintre care unele în spitale, atacuri pe care le-a descris drept "deosebit de şocante", relatează AFP, scrie Agerpres.ro
22:30
Aproximativ 35 de mii de fazani vor fi eliberaţi, până la finele lunii iulie, pe câmpurile şi în pădurile din Republica Moldova. Păsările au fost cumpărate de vânători din România şi Ungaria şi vor ajunge, etapizat, în toate regiunile ţării. Astăzi, câteva mii de păsări au fost aduse într-o volieră din apropierea municipiului Chişinău, de unde vor fi eliberate în scurt timp.
22:10
Cu lacrimi în ochi, Lewis Hamilton și-a adjudecat prima victorie în Formula 1 din 2021 încoace. Pilotul celor de la Mercedes a triumfat la Grand Prix-ul Marii Britanii, stabilind mai multe recorduri la finalul unei curse spectaculoase, marcată de numeroase depășiri.
21:50
Doi luptători de stil liber din Republica Moldova au urcat pe podium la Campionatul European, rezervat sportivilor de până la 20 de ani. Alexandru Gaidarlî și-a adjudecat medalia de argint, iar Alexandru Borș a cucerit bronzul.
21:30
În România, după patru zile și patru nopți pline de distracție și muzică, festivalul Neversea a ajuns la final. Tărâmul de poveste creat pe plaja Modern din staţiunea Mamaia a găzduit, noaptea trecută, nume mari ale muzicii internaționale precum G-Eazy, Tujamo sau Steve Aoki. Au fost şi ... surprize mai puţin plăcute pentru fani. Hamza, unul dintre artiștii care urmau să urce azi noapte pe scenă, a lipsit, pentru că avionul care ar fi trebuit să îl ducă în România a avut întârziere.
21:10
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova, sub conducerea lui Vladimir Bolea, susține că reformele și investițiile majore în educația agricolă sunt esențiale pentru Republica Moldova. Universitatea Tehnică a preluat facultățile de agronomie și medicină veterinară, modernizând condițiile de studiu și oferind studenților acces la laboratoare de ultimă generație și terenuri agricole de înaltă calitate pentru practică.
Acum 8 ore
20:50
50 de copii din Republica Moldova și Ucraina îşi petrec vacanța împreună într-o tabără organizată de Congresului Național al Ucrainenilor din Moldova în colaborare UNICEF Moldova. Copiii interacţionează și participă la acțiuni educative menite să promoveze toleranța, respectul și înțelegerea reciprocă.
20:30
Fostul procuror general Alexandr Stoianoglo, cercetat pentru corupere pasivă, fals în declarații și abuz în serviciu, este candidatul PSRM la prezidențialele din octombrie 2024. Anunțul a fost făcut, într-un briefing de presă, de liderul socialiștilor Igor Dodon, care a chemat partidele de opoziție să îl susțină pe Stoianoglo în alegeri. Experții cred că această candidatură a fost agreată de Kremlin.
20:10
Tot mai mulţi tineri basarabeni aleg să studieze la academiile militare din străinătate. În prezent, şapte studenţi din Republica Moldova au obţinut burse la instituţii cu profil militar. După încheierea studiilor, tinerii sunt obligaţi să revină în ţară şi să-şi continue serviciul militar în cadrul Armatei Naţionale, timp de cinci ani.
19:50
Cel puţin douăzeci de oameni au murit şi peste cincizeci au fost răniţi în urma unui atac masiv cu rachete lansat azi de armata rusă asupra Ucrainei. Loviturile aeriene au vizat mai multe oraşe ale ţării, inclusiv capitala Kiev. Autorităţile continuă să evalueze consecinţele atacurilor care au provocat distrugeri semnificative ale infrastructurii civile.
19:30
Peste 1,6 milioane de pasageri au folosit, în prima jumătate a acestui an, Aeroportul Internaţional Chişinău, cu aproape jumătate de milion mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Fluxul de călători e într-o continuă creştere odată cu sezonul estival, când mulţi basarabeni pleacă în vacanţă în străinătate.
19:10
A început goana pentru un loc în liceele din Republica Moldova. Candidații pot depune dosarele de inscriere atât online cât şi fizic. La școlile de elită, confirmate prin rezultatele obtinute până acum, concurența e foarte mare iar selectia va fi riguroasă.
Acum 12 ore
18:50
Măsurile care vor fi introduse ar trebui să contribuie la creșterea veniturilor bugetare, să stimuleze investițiile, să sporească crearea locurilor de muncă, dar şi să reducă povara fiscală.
18:30
Aeroportul Internaţional Chişinău nu va putea fi privatizat. Un proiect de lege a fost aprobat astăzi de Guvern și conține o listă cu întreprinderi de stat interzise privatizării. Pentru a deveni lege, proiectul trebuie votat şi de Parliament. Un amendament anterior a fost declarat neconstituţional şi anulat de magistrații Curții Constituționale.
18:10
Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada 10 iulie (ora 22:00) – 11 iulie 2024 (ora 07:00) și 11 iulie (ora 22:00) – 12 iulie 2024 (ora 07:00), va fi suspendat traficul rutier pe str. V. Korolenko, tronsonul cuprins între străzile Nicolae Testemițanu și Gheorghe Asachi.
17:50
Un cetățean georgian, anunțat în căutare de INTERPOL pentru terorism, a fost reținut la intrarea în Republica Moldova, transmite moldpres.
17:40
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență instalează începând de astăzi, data de 08 iulie 2024, corturi de reabilitare în perioada caniculară. Decizia de instalare a punctelor de reabilitare a fost luată în contextul lansării codului galben de caniculă, emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, care se va menține pe teritoriul țării în perioada 07 – 12 iulie 2024, iar temperaturile aerului vor atinge valori de +33°C și mai mult.
17:20
Ministerul Educației și Cercetării va sesiza Centrul Național Anticorupție (CNA) privind neregulile depistate în rezultatul auditului efectuat la Școala Profesională din Alexăndreni, raionul Sîngerei. Controlul a fost efectuat în perioada aprilie-iunie curent și a vizat activitatea instituției din anii 2022-2024.
17:10
Un tânăr de 24 de ani din Soroca a fost plasat în arest pentru 30 de zile, fiind învinuit de furt. Acesta ar fi sustras 500 000 de lei dintr-un hotel din mun. Chişinǎu, informează Poliția R. Moldova.
16:50
Ofițerii CNA și procurorii desfășoară astăzi percheziții la sediul unei companii de construcție din capitală, vizată într-un dosar de abuz de serviciu în care sunt cercetate multiple nereguli la construirea unui imobil cu 12 nivele din strada I.L Caragiale din mun. Chișinău. De asemenea, în dosar sunt examinate și pretinsele acțiuni ilegale ale unor factori de decizie din cadrul Primăriei mun. Chișinău care în anul 2017 ar fi eliberat acte permisive pentru construcția blocului locativ cu încălcarea prevederilor legale.
16:40
Iaroslava Mahucih a stabilit un nou record mondial în proba feminină de săritură în înălţime. În concursul Diamond League de la Paris sportiva din Ucraina a reuşit să treacă, din prima încercare, peste stacheta înălţată la 2,10 m.
16:20
Clădirile instituțiilor publice, dar și construcțiile locative noi vor fi obligatoriu conectate la sistemele centralizate de alimentare cu energie termică. Totodată̆, conectarea la sistemele centralizate de alimentare cu energie termică va fi obligatorie, dacă există posibilitate, atunci când clădirile sunt supuse renovărilor majore cu susținerea financiară a Fondului de eficiență energetică în sectorul rezidențial. Prevederile în acest sens se conțin într-un proiect aprobat miercuri de Guvern, transmite IPN.
16:10
Pe parcursul anului trecut, s-a înregistrat o creștere semnificativă a serviciilor de roaming bilateral între Republica Moldova și România. Conform unui raport, s-au înregistrat 6 milioane de zile de roaming activ, cu o creștere de 33% față de anul precedent, transmite IPN.
15:50
Ce urmează? Au funcționat alegerile anticipate ale lui Macron? Este Le Pen terminată? POLITICO încearcă să conecteze piesele.
15:40
Guvernul îmbunătățește transparența și eficiența procesului de evaluare a bunurilor imobile. Un proiect, care are drept scop alinierea la standardele internaționale și europene, precum și optimizarea evaluării în scopul impozitării, a fost aprobat de Cabinetul de miniștri.
15:20
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este aşteptat luni la Varşovia, înainte de a participa la summitul NATO de la Washington, a anunţat cabinetul premierului polonez Donald Tusk, relatează AFP.
15:00
Preşedintele francez Emmanuel Macron a decis luni să îl păstreze în funcţie pe prim-ministrul Gabriel Attal, pentru a asigura „stabilitatea” ţării, după alegerile parlamentare în care tabăra politică a guvernului şi-a pierdut rolul de cel mai puternic partid, în favoarea stângii, într-un parlament fără o majoritate, transmite Reuters..
14:50
Comisarul European pentru Extindere și Vecinătate, Oliver Varhelyi, vine miercuri la Chișinău. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, transmite MOLDPRES.
14:40
Președina Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacționat la bombardarea de către Rusia a unui spital pentru copii din Kiev, atac care a avut loc astăzi, 8 iulie.
14:30
Cel puţin 20 de persoane au fost ucise, iar peste 50 rănite în urma atacurilor în valuri ale Rusiei cu rachete, luni, în prima parte a zilei, asupra Ucrainei, a anunţat ministrul de interne ucrainean Ihor Klimenko, citat de DPA, potrivit Agerpres.
14:20
37 de dosare au fost depuse la concursul de selectare a patru din cei 9 membri ai Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, lansat de Ministerul Energiei. Termenul de depunere a dosarelor a expirat vineri, 5 iulie, la ora 17:00, iar Comisia de concurs are la dispoziție 3 zile lucrătoare pentru evaluarea dosarelor, potrivit Regulamentul de desfășurare a concursului.
14:10
Echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite, acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.
14:10
Cabinetul de miniștri a aprobat un proiect ce vizează politica bugetar-fiscală și vamală pentru anul 2025, care conține un set de măsuri menite să asigure sustenabilitatea sectoarelor economice, sociale și investiționale. Modificările vor contribui la creșterea veniturilor bugetare, stimularea investițiilor, crearea locurilor de muncă, reducerea poverii fiscale pentru cetățeni și îmbunătățirea mediului de afaceri.
Acum 24 ore
13:50
Explorarea istoriei, culturii locului de baștină în mod transdisciplinar, prin integrarea artei, literaturii, istoriei, filosofiei, științei în vederea promovării valorilor materiale, imateriale, a respectul față de diversitatea cultural-istorică a lumii sunt obiectivele proiectului „Cu glorie prin istorie”. Oportunități pentru dialog și înțelegere între diferite culturi și comunități prin explorarea și înțelegerea istoriei comune și a diversității culturale este subiectul emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.
13:50
Guvernul elimină barierele normative pentru investitori și companiile locale în accesarea unei piețe de capital și burse de valori străine. Un proiect, în acest sens, a fost aprobat de Cabinetul de miniștri.
13:40
Președinta Maia Sandu i-a felicitat pe cei 1000 de absolvenți ai Academiei Academiei de Studii Economice a Moldovei.
13:40
Comisia Europeană pune luni la dispoziția Moldovei un împrumut de 50 de milioane euro cu dobândă redusă și o plată suplimentară de 22,5 milioane euro sub formă de granturi nerambursabile, potrivit unui comunicat al executivului european.
13:20
Casa Națională de Asigurări Sociale reamintește tuturor plătitorilor de contribuții la bugetul asigurărilor sociale de stat despre serviciul electronic „e-Cerere Corectarea plăților la BASS”, disponibil pe portalul guvernamental unic al serviciilor publice (www.servicii.gov.md) sau pe pagina-web a Casei Naţionale de Asigurări Sociale (www.cnas.gov.md), la compartimentul „Servicii electronice prestate de CNAS”, cu ajutorul căruia plătitorii pot modifica plățile achitate incorect.
13:10
În această săptămână, Chișinăul devine centrul financiar internațional. Circa 100 de reprezentanți ai băncilor centrale și ai ministerelor de finanțe din țările-membre ale Constituenței Fondului Monetar Internațional (FMI) și a Băncii Mondiale (BM) se vor reuni la Chișinău în perioada 10-12 iulie 2024, transmite MOLDPRES.
12:50
În zilele de odihnă, inspectorii de patrulare au fixat și documentat peste 3 300 de încălcări din domeniul circulației rutiere. Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), viteza rămâne una dintre cele mai frecvente încălcări ale șoferilor, fiind documentate 1 828 de persoane.
12:40
Ofiţeri ai Serviciului de Securitate al Rusiei (FSB, ex-KGB) ar fi dejucat o tentativă a Ucrainei de a organiza deturnarea unui bombardier strategic rusesc Tu-22M3, conform unui comunicat emis luni de FSB, citat de Reuters, scrie Agerpres.ro
12:30
ANRE a dat publicității prețurile maxime la care pot fi comercializați principalii carburanți auto, valabile pentru ziua de mâine, 9 iuilie
12:20
Funcționarii postului vamal Leușeni au supus controlului de specialitate un autocamion de model „Scania” ce se deplasa din Bulgaria, care transporta un lot de marfă în adresa unui agent economic din Republica Moldova.
12:10
Viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, a avut o întrevedere cu noul ministru al afacerilor externe al Regatului Țărilor de Jos, Caspar Veldkamp.
12:00
PSRM a decis să îl susțină pe ex-procurorul general Alexandru Stoianoglo la alegerile prezidențiale care vor avea loc pe 20 octombrie.
11:50
Agenţia Naţională Transport Auto (ANTA) atenţionează operatorii de transport rutier și conducătorii auto că, în perioada de 7-12 iulie, se interzice circulația pe drumurile naționale a mijloacelor de transport de mare tonaj (cu greutatea totală de peste 20 de tone), transmite MOLDPRES.
11:40
Dacă armata rusă reușește în prezent să avanseze în Ucraina, o face cu prețul unor pierderi fără precedent de la începutul ofensivei majore, în 2022. Motivul: Moscova și-a intensificat utilizarea strategiei „carne de tun”, care constă în a pune constant presiune asupra apărării ucrainene prin trimiterea la atac a unor valuri succesive de soldați prost pregătiți.
11:40
Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi a avut întrevederi la Chișinău cu oficiali din Marea Britanie și Olanda, aflați în tranzit în Republica Moldova.
11:20
Demnitarul este invitatul jurnalistului Mădălin Necşuţu şi va face o retrospectivă a activităţii ministerului la doi ani de mandat.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.