Vulcanul Etna a erupt din nou. Cascadă de lavă, dintr-unul dintre cratere

TVR Moldova, 4 iulie 2024 16:10

Vulcanul Etna a erupt din nou. S-au auzit explozii puternice și bucăți incandescente au fost aruncate dintr-unul dintre cratere.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 5 minute
14:40
Oamenii legii au înregistrat alte trei cazuri timp de o zi de escrocherii cu „ruda implicată în accident”. Un suspect a fost reținut.
Acum o oră
14:10
Președintele Maia Sandu a vizitat astăzi orașul Telenești, unde are loc Festivalul „Hora Sânzienelor”.
Acum 2 ore
13:40
TVR MOLDOVA este canalul Societăţii Române de Televiziune pentru Republica Moldova. Postul a fost lansat la data de 1 Decembrie 2013, ca urmare a încheierii acordului de soluţionare amiabilă a cererii depuse la CEDO de către Societatea Română de Televiziune....
13:10
Acum 4 ore
12:40
TVR MOLDOVA este canalul Societăţii Române de Televiziune pentru Republica Moldova. Postul a fost lansat la data de 1 Decembrie 2013, ca urmare a încheierii acordului de soluţionare amiabilă a cererii depuse la CEDO de către Societatea Română de Televiziune....
12:10
Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru sistemele de rachete sol-aer Patriot în regiunea Odesa din Ucraina, a anunţat duminică Ministerul Apărării rus, informează Reuters, citată de Agerpres.ro.
11:40
Astăzi, avem o surpriză dulce pentru voi – colega noastră Betty a pregătit un desert irezistibil - un fondant de ciocolată.
11:10
Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării Negre printr-o nouă strategie maritimă naţională, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în intervenţia sa de sâmbătă seara, informează dpa, citată de Agerpres.ro.
Acum 6 ore
10:40
„La trecerea frontierei vamale pe sens de intrare, ieșire sau tranzit, este necesar să completați declarația vamală a călătorului - formularul prin care declarați bunurile aflate în bagajele personale,” informează Serviciul Vamal.
10:10
Dacă nu aveţi idei ce să mai gătiţi pentru un prânz copios, colega noastră Betty Turculeţ vă sugerează o nouă rețetă. Este vorba despre o salată, și nu una oarecare, ci mexicană.
09:40
Ziua mondială a ciocolatei reprezintă un tribut adus uneia dintre cele mai mari invenţii culinare ale omenirii. Ciocolata poate ajuta la crearea celor mai luxoase deserturi, dar poate fi savurată chiar şi în starea ei pură, notează www.daysoftheyear.com, citat de Agerpres.ro.
09:10
Născut într-o familie de artiști - mama este pictoriță, iar tata - actor - tânărul artist plastic Mihai Ungureanu și-a găsit vocația în lumea frumosului. Experiența obţinută la Liceul „Igor Vieru” din Chişinău a avut un rol definitoriu în timpul studiilor la AMTAP și la Academia de Arte din Veneţia. Astfel, fără a obține diplomele de absolvire, a reușit să-și găsească propriul stil. Tânărul artist Mihai Ungureanu este invitatul noului episod ISTORII CU TÂLC. Emisiunea va fi difuzată duminică, 7 iulie 2024, ora 22:00, la TVR Moldova.
Acum 8 ore
08:40
Potrivit Serviciul Hidrometeorologic de Stat, vremea va deveni mai caldă de la o zi la alta.
Acum 24 ore
21:50
În anul 2024, comunitatea LGBTQ+ din Republica Moldova încă are nevoie ca un cordon de mascaţi pentru a fi protejată atunci când îşi cere drepturile. Poliţia nu poate asigura, însă, protecţie împotriva homofobiei, adânc înrădăcinate în societate. O demonstrează şi multe statistici. Cel mai recent sondaj privind egalitatea, publicat în luna iunie de IMAS, Guvernul Japoniei şi Fondul Organizației Națiunilor Unite pentru Securitate Umană, arată că 50 la sută dintre oameni cred că homosexualitatea trebuie pedepsită, iar 79% - că aceste persoane nu au dreptul la căsătorie.
21:30
Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Este concluzia a doi directori OMS. În cadrul vizitei în Republica Moldova, reprezentanţii Organizaţiei au oferit Centrului Universitar din cadrul Universităţii de Medicină echipamente moderne în valoare de 195 de mii de dolari.
21:20
Fără discriminare sau discursuri ce incită la ură. Sunt mesajele transmise de mai mulţi etnici romi, membri ai unei organitaţii neguvernamentale, care au organizat un flashmob în centrul Chişinăului. O manifestaţie similară pentru promovarea toleranţei s-a desfăşurat şi la Tiraspol.
20:50
A început o perioadă sufocantă pentru persoanele alergice la ambrozie. Numărul celor care suferă a crescut semnificativ în ultimii ani, spun medicii. Proprietarii de terenuri sunt obligaţi să taie planta periculoasă, în caz contrar riscă amenzi usturatoare. Cu toate acestea, doar în Chişinău sunt zone întregi pline de ambrozie.
20:20
Începând cu 1 iulie, cetăţenii Republicii Moldova care nu au asigurare de sănătate plătesc mai mult pentru serviciile medicale. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Guvern în luna februarie. Vechile tarife nu au fost revizuite din 2011 şi nu acopereau cheltuielile prestatorilor publici de servicii medicale.
19:50
Se împlinesc 75 de ani de la cel de-al doilea şi cel mai mare val de deportări staliniste în Basarabia. Victimele tragediei au fost comemorate la Chişinău de către supravieţuitori ai represiunilor, oficiali şi simpli cetăţeni.
19:20
De astăzi, începe admiterea în liceele din municipiul Chişinău, iar elevii îşi pot depune dosarele în una dintre cele 97 de instituţii de învăţământ.
18:50
O casă de pe strada Sântul Andrei din Chişinău a fost cuprinsă de flăcări în această dimineaţă. Cinci echipaje de pompieri şi salvatori au luptat cu flăcările imense. Proprietarul imobilului a fost evacuat, iar medicii i-au acordat ajutor pe loc. Un martor ne-a expediat imagini video cu locuinţa care ardea ca o torţă.
18:20
Hamas a acceptat o propunere a SUA de a începe discuţiile privind eliberarea ostaticilor israelieni, inclusiv a soldaţilor şi a bărbaţilor, la 16 zile după prima fază a unui acord care vizează încheierea războiului din Gaza, a declarat sâmbătă o sursă de rang înalt din gruparea islamistă palestiniană pentru Reuters.
17:50
Forţe ale Ministerului Apărării Naţionale efectuează, sâmbătă, cercetări într-o zonă a Deltei Dunării în eventualitatea existenţei unor obiecte căzute pe teritoriul României, după ce dimineaţă au existat informaţii potrivit cărora în perimetrul respectiv s-ar fi auzit zgomotul unei explozii.
17:30
De la începutul războiului în Ucraina și până în prezent, 1451 de cetățeni din Ucraina au reușit să-și găsească un loc de muncă în Republica Moldova. 986 sunt femei și 465 – bărbați. Cei mai mulţi sunt angajați în municipiul Chişinău, UTA Găgăuzia și Bălţi, transmite IPN.
17:00
În tinerețe, a făcut zece ani - box și alți opt - sambo. A fost șofer și a avut grijă de cei doi copii ai săi, care au devenit medici stomatologi, dar la sport, nu a renunțat niciodată.
16:40
Războiul din Ucraina a revitalizat mai mult ca oricând NATO, după ani de zile în care alianţa nu s-a făcut remarcată, dar acum NATO ar putea suferi un cutremur intern grav în cazul în care alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA vor fi câştigate de fostul preşedinte republican Donald Trump, critic al Alianţei şi al cărui plan privind viitorul Ucrainei este incert, comentează EFE.
16:40
Prim-ministrul Dorin Recean a participat, astăzi, alături de președinta Maia Sandu și șeful Legislativului, Igor Grosu, la mitingul de comemorare a 75 de ani de la ce-a de-a doua operațiune de deportări staliniste, din 5-6 iulie 1949. Conducerea țării a depus flori la monumentul victimelor deportărilor regimului sovietic și a îndemnat cetățenii să le onoreze memoria și să le cinstească numele celor care au cunoscut teroarea acelor timpuri.
16:10
Un cutremur slab cu magnitudinea 3,0 s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 01:35, în judeţul Vrancea, zona seismică Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
15:50
Noțiunea de femicid, care reprezintă cea mai gravă formă de violență împotriva femeilor, va fi introdusă în legislația Republicii Moldova. Acest lucru este prevăzut în proiectul de modificare a Legii cu privire la prevenirea și combaterea violenței în familie, inițiativă legislativă a vicepreședintei Parlamentului, Doina Gherman, elaborată în colaborare cu Centrul de Drept al Femeilor.
15:20
Colegul nostru Ion Railean a ajuns „La Pas prin Țară" la 200 de kilometri de Chișinău, în satul de vacanță Văleni, din raionul Cahul. Ce e frumos acolo, vedem duminică, ora 17:30, pe TVR Moldova. Până atunci, să urmărim o secvență din emisiune, despre una din pensiunile de acolo.
15:00
Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de vineri spre sâmbătă în regiunea Krasnodar, din sudul Rusiei, aproape de peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014, au informat sâmbătă autorităţile regionale, citate de EFE.
Ieri
14:30
Poliția solicită suportul cetățenilor în vederea localizării unui minor, care a dispărut în localitatea Javgur din raionul Cimișlia.
14:10
La comemorarea a 75 de ani de la cel mai mare val al deportărilor staliniste, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a transmis un mesaj.
13:40
Lilia Dubița, psihoterapeut ne-a spus cât de afectați sunt acești copii, cum se manifestă la maturitate, și cine îi poate ajuta.
13:20
Fostul președinte al României Emil Constantinescu, președintele Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, Centru de Excelență al Academiei Mondiale de Artă și Știință, a susținut la 5 iulie la Chișinău conferința „Pedagogia suferinței și practica reconcilierii într-un moment de ruptură a istoriei (1989-2000)”. Conferința s-a desfășurat la Muzeul Național de Istorie a Moldovei.
12:50
În perioada 27-30 iunie, s-a desfășurat Campionatul Municipiului Chișinău la Volei pe Plajă. La competiție au participat 38 de echipe masculine și 16 feminine. Iar în acest weekend va avea loc Cupa Amatorilor la volei pe plajă 4x4, unde înregistrarea este liberă. Cum puteți participa, dar și care sunt rezultatele Campionatului Municipiului Chișinău la Volei pe Plajă ne-a spus colegul nostru Alexandru Leahu.
12:30
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, a avut o întrevedere cu Luminița Odobescu, ministra Afacerilor Externe a României, aflată la Chișinău pentru a participa la Trilaterala România-Moldova-Ucraina.
12:00
Disidentul rus Vladimir Kara Murza, condamnat la 25 de ani închisoare pentru trădare, a fost internat în spitalul penitenciarului siberian în care este închis.
11:40
Născut într-o familie de artiști - mama lui e pictoriță, iar tata - actor - tânărul artist plastic Mihai Ungureanu și-a găsit vocația în lumea frumosului. Împreună cu fratele, organizau de mici expoziții săptămânale pentru familie și un cerc restrâns de prieteni, iar din clasa a patra a știut că vrea să devină pictor. Experiența și studiile la Liceul „Igor Vieru” au fost suficiente încât să se plictisească la AMTAP și la Academia de Arte din Veneţia. Fără a obține diplomele necesare, a reușit să-și găsească stilul și estetica proprii. Cum este viața unui tânăr artist, a povestit Mihai Ungureanu în noul episod „Istorii cu tâlc”, difuzat duminică, 7 iulie, ora 22:00, la TVR Moldova. Să urmărim câteva secvențe!
11:20
Incendiu de proporții în Chișinău. La fața locului intervin pompierii.
11:10
Mă numesc Dan Olaru, practic tir cu arcul și voi participa la Jocurile Olimpice de la Paris, în concursul de tir cu arcul. Urmăriți-mă la TVR MOLDOVA.
10:50
Candidatul reformist Massoud Pezeshkian a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Iran, devansându-l pe ultraconservatorul Said Jalili, a anunţat sâmbătă Ministerul de Interne de la Teheran, informează AFP, citat de AGERPRES.
10:20
Oamenii legii atenționează că în republica Moldova este aplicată un nou tip de escrocherie.
10:00
Astăzi se împlinesc 75 de ani de la cel mai mare val de deportări staliniste din Basarabia.
09:30
Miting de comemorare a 75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări, din 5-6 iulie 1949.
09:30
Locuitorii satului Oniţcani, raionul Criuleni, au la robinet doar apă tehnică şi sunt nevoiţi să meargă zilnic la izvor pentru apă de consum. Putna, Larga, Rădeni şi Valea Rădeni sunt patru şipote cu ape minerale şi sulfuroase, ocrotite de stat ca fiind monumente hidrologice ale naturii. În ce stare sunt izvoarele din Oniţcani, aflăm sâmbătă, ora 16.00, la o nouă ediţie a emisiunii Caravana TVR Moldova LA TINE-N SAT.
09:20
09:10
„Cele mai mari vulnerabilități cu care se confruntă R. Moldova sunt legate de capacitățile de a stimula creșterea economică, de a aduce investiții străine. Există un narativ oficial al faptului că investitorii nu vin în R. Moldova datorită războiului, ceea ce este parțial adevărat, dar dincolo de asta forța noastră de muncă este îmbătrânită, ” a declarat Președintele CUB Igor Munteanu în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.
08:40
În weekend vremea va deveni mai caldă de la o zi la alta. Ploile ne vor ocoli, iar vântul va sufla în general slab din nord-est.
5 iulie 2024
23:10
Ministrul Transporturilor din România, Sorin Grindeanu, a anunţat vineri că urmează lucrări de reparaţii vara aceasta pe Transfăgărăşan, dar fără să fie oprit traficul rutier.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.