Coordonau concertat și anticoncurențial prețurile la produsele petroliere. Șase companii petroliere au fost sancționate

Moldova1, 3 iulie 2024 15:00

Șase companii petroliere au fost sancționate de către Consiliul Concurenței pentru coordonarea concertată și anticoncurențială a prețurile de comercializare a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat. Investigația s-a desfășurat în perioada martie 2019-ianuarie 2021. Suma totală a amenzilor aplicate se ridică la 480 de milioane de lei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova1

Acum 4 ore
00:50
Echipa națională a Franței s-a calificat în semifinalele turneului final din Germania! "Les Bleus" a eliminat din competiție reprezentativa Portugaliei. Fără goluri marcate în 120 de minute joc, Franța s-a impus la penalty-uri.
Acum 6 ore
22:50
Naționala Germaniei a cedat cu 1-2 în fața selecționatei Spaniei în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal. Meciul de la Stuttgart a fost decis de un gol înscris în minutul 119.
22:10
Premierul ungar Viktor Orbán a sosit într-o vizită la Moscova, a declarat secretarul de presă al premierului. Avionul lui Orbán a aterizat la Vnukovo, scrie BBC. Anterior, „Financial Times” a scris despre posibila călătorie a lui Orbán la Moscova pentru a se întâlni cu președintele rus Vladimir Putin, citând surse.
21:40
Vești bune pentru cetățenii români care vor să lucreze în Germania. Liderii coaliției de guvernare din Germania au convenit să reducă obstacolele birocratice pentru cetățenii străini care caută de lucru în această țară, transmite dpa.
21:40
Naționala Germaniei a cedat cu 1-2 în fața selecționatei Spaniei în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal. Meciul de la Stuttgart a fost decis de un gol înscris în minutul 119.
Acum 8 ore
20:10
Construcția Autostrăzii A7, denumită și autostrada Moldovei, construcția de noi rețele electrice, de gaz, dar și de apeduct. Sunt doar câteva dintre subiectele discutate în cadrul Forumului economic regional Moldova, care s-a desfășurat în acest an în România, la Vatra Dornei. Investițiile în aceste domenii vor genera pentru Republica Moldova noi oportunități de dezvoltare socială, economică, dar și a infrastructurii.
19:20
Judecătoria Chișinău sediul Ciocana a admis demersul procurorilor privind prelungirea măsurii preventive, arestul preventiv pe un termen de 30 zile în privința celui de-al doilea figurant în cazul Interpol, reținut la 5 iunie, informează Procuratura Anticorupție.
19:20
Asistență tehnică în valoare de 123.000 euro a primit Serviciul Vamal din partea EUBAM. Donația include servere, baterii inteligente și imprimante, pentru a spori capacitățile operaționale ale Serviciului Vamal.
19:00
Directorul adjunct al Misiunii Agenția Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internațională (USAID) John P. Riordan, își încheie mandatul de patru ani în Republica Moldova.
Acum 12 ore
18:30
57 de absolvenți care au obținut nota 10 la examenele de bacalaureat au primit diploma Președintelui Republicii Moldova. La Președinție, absolvenții au fost felicitați de către șefa statului. Cu mari emoții și mândrie, elevii spun că sunt fericiți că au obținut rezultate remarcabile, mai ales că au depus foarte multă muncă.
18:10
Între Rusia și Ucraina posibile negocieri ar putea avea loc la începutul anului viitor, pentru că Moscova trebuie pusă într-o situație-limită ca să accepte un plan de pace. Și acest lucru nu se întâmplă acum. Opinia aparține politologului român, Cristian Pîrvulescu, și a fost formulată pentru Moldova 1. Comentatorul politic a precizat că planul primului ministru ungar, Viktor Orbán, propus Kievului și Moscovei, este o inițiativă proprie, nu are legitimitate europeană, prin care Rusia încearcă să exploateze rupturile din interiorul Uniunii Europene și NATO.
18:10
Viktor Orban a plecat la Moscova fără a primi vreun mandat din partea Consiliului European. Acesta susține că a mers într-o „misiune de pace”, vizita trezind neliniște la Bruxelles. Politologul Cristian Pîrvulescu este de părere că, în contextul actual, Moscova nu poate accepta un plan de pace, decât dacă e pusă într-o situație limită.
17:30
Judecătoria Chișinău sediul Ciocana a emis mandate de arestare pe un termen de 30 de zile pe numele celor șase angajați vamali din cadrul Biroului Vamal Nord, inclusiv în privința șefului biroului. Astfel, cinci persoane urmează a fi plasate în Penitenciarul 13, iar un funcționar vamal a primit mandat de arestare la domiciliu, Încheierile instanței sunt cu drept de atac în conformitate cu prevederile legale, informează CNA.
17:10
În curând Ungaria va rămâne, probabil, singura țară din Uniunea Europeană care menține relații și întreține dialogul atât cu Rusia, cât și cu Ucraina, a declarat primul ministru al Ungariei, Viktor Orbán, la întâlnirea de la Kremlin cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.
17:00
În curând Ungaria va rămâne, probabil, singura țară din Uniunea Europeană care menține relații și întreține dialogul atât cu Rusia, cât și cu Ucraina, a declarat primul ministru al Ungariei, Viktor Orbán, la întâlnirea de la Kremlin cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.
16:40
Astăzi, la Chișinău, miniștrii de externe ai Republicii Moldova, României și Ucrainei au semnat o declarație comună și un memorandum de înțelegere privind combaterea manipulării informaționale și ingerințelor străine. Aceste documente reprezintă un angajament ferm al celor trei state de a împărtăși viziuni și preocupări similare în fața mediului de securitate actual, a declarat ministrul de Externe de la Chișinău, Mihai Popșoi.
16:20
Ambasada Germaniei la Kiev a confirmat vineri că Ucraina a primit al treilea sistem de apărare antiaeriană Patriot promis în aprilie pentru a sprijini țara în fața atacurilor aeriene rusești.
16:20
Urmărește LIVE Trilaterala Republica Moldova-România-Ucraina: Declarații comune de presă susținute de viceprim-ministrul, ministru al afacerilor externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, ministra afacerilor externe a României, Luminița Odobescu, și ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.
16:00
Pe data de 4 iulie americanii au sărbătorit Ziua independenței. Sărbătoarea a fost marcată prin arborarea drapelului american, discursuri politice, ceremonii, parade, petreceri, reuniuni de familie, picnicuri, meciuri de baseball și focuri de artificii. Cu această ocazie, pe mesele americanilor s-au regăsit hamburgeri sau tarte cu mere.
16:00
Șoferii care refuză testarea de către polițiști cu etilotestul sau drugtestul vor rămâne fără permisul de conducere până la primirea rezultatelor mostrelor biologice, prevede o ordonanță aprobată recent de Guvernul României, scrie Europa Liberă. Mai mult, orice șofer găsit cu o sticlă deschisă în mașină va fi supus automat la etilotest, conform Euronews.
15:50
Republica Moldova va continua să facă progrese în parcursul european, iar guvernarea va depune toate eforturile pentru a duce la bun sfârșit reformele inițiate. Despre aceasta, dar și despre proiecte bilaterale în domeniile energetic, infrastructură, sănătate și educație au discutat președinta Maia Sandu, cu Luminița Odobescu, ministra afacerilor externe a României, care se află la Chișinău. Odobescu a avut o întrevedere și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu.
15:40
114 panouri fotovoltaice au fost instalate pe acoperișul Președinției Republicii Moldova. Astfel, instituția va utiliza energia solară pentru a asigura parțial necesarul de energie electrică. În acest sens, consumul anual va fi redus cu 15 la sută. Capacitatea totală a panourilor este de 62 de kW.
15:30
Judecătoria Chișinău sediul Ciocana a admis demersul procurorilor privind prelungirea măsurii preventive, arestul preventiv pe un termen de 30 zile în privința celui de-al doilea figurant în cazul Interpol, reținut la 5 iunie, informează Procuratura Anticorupție.
15:30
Sistemul de pensionare din Republica Moldova necesită măsuri imediate de consolidare, a declarat pentru Teleradio-Moldova Adrian Lupușor, directorul executiv al Centrului Analitic Independent „Expert-Grup”. Conform acestuia, majorarea vârstei de pensionare va diminua presiunile asupra sistemului și va contribui la stabilitatea financiară a acestuia. El a subliniat că sistemul actual, bazat pe un singur pilon, este nesustenabil, iar deficitul înregistrat anual este acoperit din bugetul de stat, fapt ce amplifică problemele existente.
14:40
Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba. Oficialii participă alături de ministrul de externe de la București, Luminița Odobescu la cea de-a treia reuniune a Trilateralei Republica Moldova-România-Ucraina. În cadrul întâlnirii, aceștia au discutat despre situația din regiune, dar și despre drumul comun spre pace, prosperitate și siguranță.
14:40
Institutul de Cardiologie este una din zece instituții medicale ce vor fi reabilitate termic în cadrul Proiectului Eficiența Energetică în Republica Moldova, finanțat de Uniunea Europeană, Banca Europeană de Investiții și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Conducerea instituției susține că sunt cheltuiți mulți bani pentru asigurarea cu energie a celor două clădiri ale institutului, iar lucrările ce urmează a fi efectuate vor asigura economii ce vor fi aplicate în folosul pacienților.
Acum 24 ore
13:40
Premierul ungar Viktor Orban a sosit într-o vizită la Moscova, a declarat secretarul de presă al premierului. Avionul lui Orban a aterizat la Vnukovo, scrie BBC. Anterior, Financial Times a scris despre posibila călătorie a lui Orban la Moscova pentru a se întâlni cu președintele rus Vladimir Putin, citând surse.
13:20
Spania și Germania se întâlnesc în această seară în primul sfert de finală de la EURO 2024. Partida se va disputa pe stadionul din Stuttgart și va fi transmisă în direct de postul național de televiziune Moldova 1.
12:40
Locuitorii din Vulcănești și Briceni vor plăti mai puțin serviciul de alimentare cu apă. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat astăzi, 5 iulie, avizele pentru micșorarea tarifelor pentru acest an.
12:30
O delegație a Comisiei Europene va veni la Chișinău, în perioada 10-11 iulie, pentru prima rundă de screening în cadrul negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de vicepremiera pentru integrarea europeană, Cristina Gherasimov la emisiunea „În Profunzime”.
12:20
Procurorii cer câte 30 de zile de arest pentru șase din cei șapte vameși reținuți pentru corupție. Demersul este examinat de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.
12:00
Procurorii cer arest mandate de arest preventiv pentru șase din cei șapte vameși reținuți pentru corupție. Demersul este examinat de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.
11:40
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, speră ca Ucraina să devină membru al Alianței Nord-Atlantice în următorii 10 ani. El a declarat acest lucru într-un interviu acordat agenției de presă dpa, citat de DW.
11:10
Viceprim-ministrul și ministrul afacerilor externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, s-a întâlnit astăzi cu ministra afacerilor externe a României, Luminița Odobescu. Au discutat despre stadiul actual și perspectivele cooperării bilaterale. Cei doi oficiali și-au exprimat dorința de a aprofunda și valorifica proiectele comune în domenii precum: energie, infrastructură, agricultură, mediu, cultură și educație.
10:50
Republica Moldova, România și Ucraina vor semna vineri, la Chișinău, un memorandum privind combaterea dezinformării, în cadrul celei de-a treia reuniuni trilaterale la nivel de ministere de externe. Evenimentul este găzduit de viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, la care vor participa și ministra de externe a României, Luminița Odobescu, și a ministrului de externe al Ucrainei, Dmîtro Kuleba.
10:20
Schema cu „ruda implicată în accident” continuă să lase cetățenii fără bani. Un tânăr de 18 ani din Ungheni a fost reținut de polițiști, după ce a lăsat o femeie de 68 de ani fără 12 mii de euro, anunță Poliția.
10:20
La proiectele finanțate în proporție de peste 50% de instituțiile financiare internaționale în Republica Moldova părțile vor decide asupra procedurilor de achiziții aplicate. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat în lectura a doua de 56 de deputați.
09:40
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a refuzat participarea Rusiei la orice negocieri semnificative privind un acord de încetare a focului, în schimb dorește o capitulare de facto a Ucrainei, se arată într-o analiză a Institutului Internațional pentru Studiul Războiului (ISW), scrie unian.net.
09:40
Republica Moldova va putea accesa finanțare din fonduri europene pentru implementarea proiectelor care vizează ocuparea forței de muncă și inovarea socială. Parlamentul a ratificat Acordul cu UE privind participarea Republicii Moldova la componenta Ocuparea forței de muncă și inovare socială a Fondului European Plus.
08:40
În orașul Primorsko-Akhtarsk, regiunea Krasnodar, din care armata rusă lansează în mod regulat drone kamikaze asupra Ucrainei, resturile unei drone au avariat o clădire de apartamente cu trei etaje. Atacul a perturbat o stație electrică care alimentează o mare parte din acest oraș. Guvernatorul regiunii, Veniamin Kondratyev, a declarat că șase persoane au fost rănite, inclusiv doi copii, scrie DW.
07:50
Un cutremur s-a produs în noaptea de joi spre vineri, la ora 00:25, în județul Vrancea, România, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național român de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
07:30
Se estimează că Partidul Laburist a câștigat alegerile generale din Regatul Unit cu o victorie zdrobitoare. Dacă proiecția exit-poll-urilor este corectă, partidul de centru-stânga al lui Sir Keir Starmer va reveni la putere cu o majoritate uriașă, după 14 ani de guvernare de dreapta sub conservatori, scrie BBC. Starmer, fost procuror șef și avocat pentru drepturile omului, care a intrat în Parlament abia în 2015, va deveni vineri noul prim-ministru al Regatului Unit.
Ieri
22:10
Trebuie să construim, împreună, Europa la noi acasă – despre aceasta a vorbit premierul Dorin Recean, la întrevederea cu autoritățile publice locale și ai serviciilor publice desconcentrate din Ceadîr-Lunga. Potrivit Guvernului, Dorin Recean a menționat despre necesitatea consolidării eforturilor autorităților publice de toate nivelurile pentru a accelera procesul de modernizare a țării și a asigura condiții mai bune de viață pentru cetățeni.
21:40
Finalizarea celor trei linii electrice de interconectare cu România, Vulcănești-Chișinău, Bălți-Suceava și Strășeni-Gutinaș trebuie să fie accelerată, așa încât să avem prima conexiune funcțională deja în 2025. Despre aceasta a menționat președinta Maia Sandu, în discuția cu ministrul Energiei, Victor Parlicov.
21:20
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) ar putea boicota referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană (UE), inițiat de președinta Maia Sandu. Declarația a fost făcută de socialistul Vlad Bătrîncea, la TV8. Parlamentarul a precizat că o decizie în acest sens va fi luată în câteva zile, în cadrul reuniunii consiliului republican al PSRM.
21:10
Trebuie să construim, împreună, Europa la noi acasă – despre aceasta a vorbit premierul Dorin Recean, la întrevederea cu autoritățile publice locale din Ceadîr-Lunga. Potrivit Guvernului, Dorin Recean a menționat despre necesitatea consolidării eforturilor autorităților publice de toate nivelurile pentru a accelera procesul de modernizare a țării și a asigura condiții mai bune de viață pentru cetățeni.
20:40
Deputații au aprobat în prima lectură modificările propuse pentru Legea bugetului de stat pentru anul 2024, cu accent pe majorarea fondurilor alocate pentru sănătate, asigurare socială, educație, infrastructură și agricultură. Conform noilor prevederi, se va face o redistribuire a economiilor identificate către aceste sectoare considerate prioritare, ceea ce va implica și o creștere a deficitului bugetar. Potrivit Ministerului Finanțelor, veniturile estimate pentru bugetul de stat pentru anul curent sunt de 65,83 miliarde lei, în timp ce cheltuielile planificate ajung la 82,6 miliarde lei, rezultând un deficit de 16,77 miliarde lei.
20:10
Republica Moldova se mândrește cu rezultatele bune ale elevilor la olimpiade. Recent, în orașul Antalya din Turcia a avut loc olimpiada balcanică de matematică pentru juniori, de unde elevii s-au întors cu patru medalii de bronz, una de argint și o mențiune de onoare. Republica Moldova a fost reprezentată de șase elevi și doi conducători.
19:30
În urma tragerii la sorți de la Nyon s-a stabilit că formația Clic Media Chișinău va juca în grupa G. Clic Media va avea trei adversare, echipele Maccabi Netanya din Israel, NV Georgians Tbilisi și MKN Široki Brijeg din Bosnia și Herțegovina.
19:30
Premierul ungur Viktor Orban va întreprinde o vizită la Moscova vineri, 5 iulie, unde va avea o întrevedere cu președintele rus, scrie RFE citat de BBC. Vizita și întâlnirea cu Vladimir Putin au loc după ce prim-ministrul Ungariei a făcut marți o vizită surpriză în Ucraina, unde a purtat discuții cu liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.