Încasări de peste 766,8 milioane de lei, raportate de Serviciul Vamal săptămâna trecută

Radio Chisinau, 1 iulie 2024 12:40

În perioada 24 - 30 iunie 2024, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 766,8 milioane de lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control pentru perioada de referință în mărime de 102%, iar de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 17,73 miliarde lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control la 109,4%, informează Serviciul Vamal.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 30 minute
14:25
Un contingent al Armatei Naționale va participa la operațiunea Uniunii Europene în Bosnia și Herțegovina (EUFOR ALTHEA). Delegarea militarilor a fost aprobat miercuri de către cabinetul de miniștri, transmite IPN.
Acum o oră
14:10
Eliberarea pașaportului simplu temporar se va realiza doar în situații obiective și urgente, ce exclud cazurile în care deplasarea persoanei pe teritoriul altui stat are la bază rațiuni exclusiv turistice, potrivit noilor modificări legislative în sistemul de pașapoarte, care vor fi implementate începând cu data de 3 iulie, transmite Agerpres.
13:55
Statele Unite vor susține neclintit aspirațiile europene ale R. Moldova, au declarat reprezentanții Ambasadei americane la Chișinău, în cadrul unei recepții organizate aseară, cu ocazia Zilei Independenței Statelor Unite, marcată pe 4 iunie, transmite Radio Chișinău.
Acum 2 ore
13:35
Ambasadorul României la Moscova, Cristian Istrate, a fost convocat miercuri la Ministerul rus de Externe unde i s-a înmânat o notă privind declararea persona non grata a unui membru al Ambasadei României. La solicitarea AGERPRES, Ministerul Afacerilor Externe de la București a confirmat informația.
13:15
Guvernul a aprobat cea de-a treia tranșă din împrumutul de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru reabilitarea căilor ferate. Este vorba de peste 18 milioane de euro suplimentari pentru reabilitarea celor mai deteriorate segmente din tronsonul de cale ferată Vălcineț-Bălți-Ungheni-Chișinău-Căinari. Lucrările vor începe în 2025, a precizat ministrul Infrastructurii Andrei Spânu în cadrul ședinței de Guvern de astăzi, transmite Radio Chișinău.
12:55
Mâine, 4 iulie, va fi lansat proiectul „Academia Basarabiei”, un program interdisciplinar pentru profesorii de istorie și limbă română, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din ca
Acum 4 ore
12:40
Complexul Memorial „Eternitate” din Chișinău, inclusiv construcția cu suprafața de 150 de metri pătrați, a fost transmis în proprietatea municipiului Chișinău printr-o decizie aprobată astăzi de Guvern, la propunerea Ministerului Apărării.
12:25
ANRE a dat publicității prețurile maxime la care pot fi comercializați principalii carburanți auto, valabile pentru ziua de mâine, 4 iulie.
12:05
Ministerul Afacerilor Interne a rămas fără un secretar de stat, după ce Cabinetul de miniștri, întrunit astăzi în ședință, a aprobat demisia Janei Costachi.
11:50
Inspectoratul General al Poliției atenționează asupra apariției unor anunțuri frauduloase pe rețelele sociale. Mesajele sunt publicate în mod special pe Facebook și Instagram de către pretinșii specialiști în domeniul protecției drepturilor, care spun că oferă servicii de recuperare a banilor pierduți.
11:35
Mai mulți cetățeni din Republica Moldova, dar și din Ucraina, sunt cercetați penal pentru că ar fi implicați în furturi de biciclete performante din Franța. Bicicletele erau comercializate în Republica Moldova și Ucraina, iar valoarea acestora este de circa 1,8 milioane de euro. Urmare a reținerii în Franța a 12 cetățeni din R. Moldova și trei ucraineni, săptămâna trecută au avut loc percheziții în Republica Moldova, la Chișinău, Cantemir și Cahul, transmite IPN.
11:30
11:15
Moneda unică europeană costă astăzi 19 lei și 20 de bani, iar dolarul american este cotat la 17 lei și 92 de bani, transmite MOLDPRES.
11:00
Lotul național de box s-a întors cu trei medalii de la Campionatul European rezervat juniorilor, care a avut loc în orașul Sarajevo, Bosnia și Herțegovina. Cel mai bun rezultat l-a obținut Chiril Slepoi, care a devenit vicecampion la categoria de greutate de 52 kg, iar Vasili Buzaiji (48 kg) și Ilie Horneț (80 kg) au intrat în posesia medaliilor de bronz.
10:45
Consumatorii de pe str. Florilor, 8-12, inclusiv cu fracții, vor rămâne fără apă, joi, 04 iulie, în intervalul 09:00 – 15:00.
Acum 6 ore
10:25
Statele membre ale NATO au decis să trimită un emisar special la Kiev, extinzând astfel prezența civilă a Alianței Nord-Atlantice în Ucraina, a declarat marți un purtător de cuvânt al organizației pentru DPA, transmite Agerpres.
10:10
Are loc ședința Guvernului Republicii Moldova din 3 iulie 2024.
09:50
Rușii și aliații lor din Republica Moldova discută la Moscova despre „anexarea” Moldovei de România, scrie Europa Liberă.
09:30
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut ieri, la data de 2 iulie, o discuție cu delegația coraportorilor pentru Republica Moldova din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pierre-Alain Fridez și Zanda Kalnina-Lukasevica, în cadrul căreia oficialul a reiterat mesajul că Republica Moldova este ținta unei campanii hibride fără precedent din partea Federației Ruse și a grupărilor criminale, transmite Radio Chișinău.
09:15
Atașata Apărării a Ambasadei SUA în Republica Moldova, locotenent-colonel Renee Michel, și-a finalizat mandatul în Republica, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.
08:55
Comasarea alegerilor prezidențiale cu referendumul republican constituțional a fost necesară pentru a asigura o prezență mai mare la urne. Declarația a fost făcută de vicepreședinta PAS, deputata Olesea Stamate, în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV. Potrivit Codului Electoral, pragul de validare a referendumului este de 33%, iar Constituția va fi modificată dacă mai mult de jumătate din alegătorii care vor avea o opțiune de vot, vor vota în favoarea noului text al Legii Supreme. Olesea Stamate recunoaște că 17% dintre alegători ar putea decide soarta referendumului și îndeamnă oamenii să participe activ la scrutinul din toamnă, notează IPN.
Acum 8 ore
08:40
Joe Biden a estimat marți, 2 iulie, că dezbaterea sa ratată de joi, 27 iunie, în fața lui Donald Trump, se explică prin oboseala legată de deplasările sale internaționale recente, după ce în iunie el se deplasase în Franța, apoi în Italia, informează AFP.
08:25
Poliția Republicii Moldova anunță că astăzi și mâine mascații din BPDS „Fulger” a IGP vor întreprinde în mai multe localități din nordul și centrul țării exerciții tactice, inclusiv cu implicarea blindatelor. În acest context, polițiștii vin cu îndemnul către populație de a-și păstra calmul și să evite răspândirea informațiilor eronate.
08:05
Turcia elimină Austria cu 2-1 în ultimul meci din optimile turneului și va juca cu Olanda în sferturile de finală pe 6 iulie, pe stadionul Olympiastadion din Berlin.
Acum 24 ore
22:30
România a fost învinsă cu 0-3 de Olanda la Munchen în optimile de finală ale Euro 2024.
20:55
Republica Moldova va restricționa importul de grâu, porumb și floarea-soarelui din Ucraina. Ministerul Agriculturii a făcut modificări la un proiect de lege, care oferă pârghii în acest sens, iar documentul urmează să fie aprobat de Parlament. Noile prevederi au fost discutate astăzi cu reprezentanții Asociației „Forța Fermierilor”, care au cerut, săptămâna trecută, restricții la importurile din țara vecină.
20:40
Administrațiile publice locale pot solicita finanțare pentru implementarea inițiativelor de dezvoltare regională în orașele și satele din țara noastră. Concursul de proiecte a fost lansat astăzi de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.
20:15
Un număr de 75 de angajatori au beneficiat anul trecut de subvenții pentru susținerea proiectelor de inițiative locale. În urma implementării acestora au fost create 113 locuri de muncă unde au fost angajați șomeri, informează MOLDPRES.
19:55
Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a participat la cea de-a 28-a ediție a Forumului guvernamental anual organizat la Atena. Delegația a fost condusă de prim-ministrul Dorin Recean.
19:40
Președinta Maia Sandu a vizitat astăzi unul dintre cele mai mari proiecte de modernizare a orașului Drochia și a avut o întrevedere cu mai mulți primari și reprezentanți ai autorităților locale din raion, se arată într-un comunicat de presă al Președinției.
19:05
Este de așteptat ca la summitul NATO de la Washington de săptămâna viitoare Ucraina să primească „vești bune” în ceea ce privește dorința sa de a avea mai multe sisteme de apărare aeriană, a declarat astăzi un oficial cu rang înalt al Departamentului de Stat al SUA, relatează Reuters.
18:45
M agistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au decis să îl trimită din arest preventiv în arest la domiciliu pe șeful INTERPOL Moldova, Viorel Țentiu.
18:30
Vicepremierul Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu Pierre-Alain Fridez și Zanda Kalinina-Lukasevi, coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) aflați în vizită de documentare la Chișinău, anunță Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova.
18:10
Recensământul populației și locuințelor vine să evidențieze fenomenele și problemele demografice cu care se confruntă Republica Moldova, de la redirecționarea diasporei forței de muncă din Federația Rusă spre Occident, la continuarea scăderii natalității, susține analistul Ion Tăbârță.
17:55
Premierul ungar Viktor Orban, care a efectuat astăzi prima sa vizită în Ucraina de la începutul invaziei ruse, l-a îndemnat pe Volodimir Zelenski să ia în calcul cât mai rapid o încetare a focului pentru a ajunge la pace cu Rusia, în timp ce președintele ucrainean a insistat asupra unei „păci juste” și asupra continuării ajutorului militar european pentru țara sa, transmit agențiile AFP și EFE, citate de Agerpres.
17:35
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis astăzi cod galben de instabilitate atmosferică, valabil până pe 3 iulie, ora 21:00, pe întreg teritoriul Republicii Moldova. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI vine cu o serie de recomandări pentru cetățeni.
17:20
Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a avut ieri, 1 iulie, o întrevedere cu înalți oficiali ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), pentru a fi evaluată implementarea portofoliului de management clinic, în vederea asigurării și pregătirii pentru situații de urgență. Cu acest scop au fost vizitate Spitalul Raional Căușeni și Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală (CUSIM) al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.
17:05
Alerta cu bombă emisă recent este falsă. Aeroportul Internațional Chișinău și-a reluat activitatea în regim obișnuit.
17:00
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova a avut astăzi o ședință cu un grup de agricultori, membri ai Asociației profesionale „Forța Fermierilor”, unde au fost discutate propuneri și inițiative pentru prevenirea și soluționarea provocărilor din sectorul de producere a cerealelor.
16:45
În perioada 2-3 iulie, Victor Parlicov, efectuează o vizită de lucru la Atena, unde va participa la Forumul anual pe teme de actualitate, organizat de publicația „The Economist”, ediția a 28-a.
16:25
Alertă cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău. Personalul aeroportuar și pasagerii sunt evacuați din terminal, iar procesul de înregistrare este întrerupt, a declarat pentru IPN ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.
16:10
În timp ce companiile din țările din întreaga lume cochetează cu ideea de a implementa săptămâna de lucru mai scurtă, Grecia a introdus o săptămână de lucru de 48 de ore, față de cea de 40 de ore. Măsura, descrisă de sindicate ca fiind „barbară”, a intrat în vigoare luni.
15:50
La sfârșitul aceste săptămâni, la Chișinău se va desfășura Trilaterala Republica Moldova, Ucraina și România. În cadrul evenimentului, miniștrii de externe vor discuta despre colaborarea în domeniul energetic, al infrastructurii, își vor sincroniza agendele.
15:35
Astăzi, ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, alături de directorul Agenției Moldsilva, Victor Durbală, și șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Ion Bulmaga, au anunțat despre rezultatele preliminare o serie de controale, unde a fost verificată Întreprinderea Silvică Tighina, Ocolul Silvic Talmaza, transmite Ministerul Mediului.
15:15
Kremlinul nu așteaptă nimic de la vizita la Kiev a premierului ungar Viktor Orban, cunoscut pentru relațiile sale bune cu Rusia, a transmis președinția rusă, în contextul în care șeful guvernului de la Budapesta efectuează astăzi o întâlnire cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, informează agenția EFE.
14:50
În cadrul vizitei de lucru de la Atena, în perioada 1-2 iulie, prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a avut o întrevedere și cu prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, în cadrul căreia au discutat despre organizarea unui forum al oamenilor de afaceri dintre cele două țări, la Chișinău, dar și despre extinderea numărului de acorduri bilaterale, în beneficiul cetățenilor din R. Moldova și din Grecia, transmite Radio Chișinău.
Ieri
14:40
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) demarează, marți, cea de-a XV-a ediție a programului de tabere „ARC”, la care sunt așteptați aproximativ 6.500 de participanți, copii și tineri din diaspora și comunitățile istorice, alături de însoțitori, profesori și voluntari din România și străinătate.
14:20
În aceste zile în care vorbim foarte mult despre procesul de integrare europeană, într-un context istoric dramatic, cu amenințări de securitate fără precedent pentru spațiul dintre Prut și Nistru și întreaga Europă, poeta și scriitoarea, Radmila Popovici a vorbit în cadrul emisiunii ”Maluri de Prut” de la Radio Chișinău despre rolul intelectualilor în vremuri de restriște.
14:05
Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova anunță cetățenii că codul galben de caniculă emis anterior pentru perioada 28 iunie - 04 iulie nu mai este valabil, începând cu data de 3 iulie. Potrivit lor, condițiile meteorologice s-au schimbat, iar temperaturile vor scădea în următoarele zile.
13:45
Pe teritoriul Republicii Moldova, lăcusta este cunoscută ca un dăunător solitar, întâlnit din iulie până în octombrie, iar daunele declanșate de insectă fiind sesizabile. Migrația în masă a lăcustelor este rezultatul înmulțirii excesive, care are loc, de obicei, în anii favorabili, cu primăveri secetoase, urmate de veri toride si uscate, cum este și în acest an, transmite MOLDPRES.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.