Ambasada SUA felicită moldovenii, deoarece devin mai europeni: Reflectă dorința cetățenilor pentru un viitor democratic

Realitatea.md, 25 iunie 2024 15:20

Diplomații americani au adresat moldovenilor felicitări, în contextul anunțului care urmează despre lansarea negocierilor de aderare a țării noastre la UE. Diplomații americani consideră că evenimentul reflectă dorința cetățenilor de a avea un viitor democratic. „Ambasada SUA felicită călduros cetățenii Republicii Moldova cu ocazia primei reuniuni a Conferinței de Aderare a Republicii Moldova la Uniunea […] Articolul Ambasada SUA felicită moldovenii, deoarece devin mai europeni: Reflectă dorința cetățenilor pentru un viitor democratic apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 8 ore
22:30
Într-un oraș din Suedia, aflat la 300 de kilometri de capitala țării, se vând terenuri la prețul unei cești de cafea, adică doar câțiva cenți, scrie CNN. În Götene, o localitate rurală cu 5.000 de locuitori în orașul principal și 13.000 în întreaga municipalitate, se vând 30 de parcele de teren la prețuri care încep […] Articolul Orășel din Suedia ce oferă terenuri cu 10 eurocenți pe metru pătrat! De ce terenurile se vând atât de ieftin apare prima dată în Realitatea.md.
21:40
Guvernul din Kosovo a anunţat că aplicaţia TikTok nu mai este autorizată pe dispozitivele angajaţilor instituţiilor kosovare, explicând că măsura face parte din lupta împotriva „ameninţărilor cibernetice”, informează Agerpres. „Cu această decizie, toate instituţiile publice care deţin şi administrează reţelele de comunicaţii ale statului trebuie să impună restricţiile tehnice necesare pentru a împiedica funcţionarea TikTok […] Articolul Guvernul din Kosovo interzice aplicaţia TikTok pe dispozitivele oficiale apare prima dată în Realitatea.md.
21:20
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, susține că în costurile pentru drumul de peste 3 kilometri de la Leova-Bumbăta au fost incluse și cheltuielile pentru construcția punctului de trecere, a iluminării, a lucrărilor de racordare şi alte tipuri de lucrări. Potrivit lui, este un fals când se spune că un kilometru de drum costă […] Articolul Andrei Spînu, despre drumul de la Leova-Bumbăta: Este un fals când se spune că un kilometru costă trei milioane apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
20:50
Inspectoratul General al Poliției (IGP) investighează anumite acțiuni în care este vizată ministra Sănătății, Ala Nemerenco. Informația a fost confirmată pentru NewsMaker.md, după ce oficiala a declarat public că se simte amenințată și că a alertat poliția. Cât despre propriu-zis situația privind cauciucurile tăiate, o plângere în acest sens deocamdată nu a parvenit. Șefa secției […] Articolul Poliția încă nu a recepționat vreo plângere de la ministra Ala Nemerenco privind pneurile tăiate apare prima dată în Realitatea.md.
19:40
Președintele Adunării Populare din autonomia găgăuză, Dmitri Konstantinov, a plecat peste hotare pe 27 iunie, după ce cu o zi înainte mai mulți deputați independenți și din partea Partidului Socialiștilor (PSRM) au dat buzna în cabinetul lui ca să-i ceară demisia. Sursele Europei Libere din cadrul Poliției de Frontieră confirmă informațiile despre plecarea acestuia. Datele pe […] Articolul După ce mai mulți deputați i-au cerut demisia, șeful Adunării Populare din Găgăuzia ar fi plecat la Istanbul apare prima dată în Realitatea.md.
19:20
Licitația pentru construcția parcurilor eoliene și fotovoltaice cu capacitatea totală de 165 MW va fi lansată săptămâna următoare, se anunță într-un comunicat emis presei vineri, 28 iunie curent. O decizie în acest sens a fost adoptată de comisia de licitație, condusă de ministrul Energiei, Victor Parlicov. Aceasta a aprobat documentația de licitație care urmează a […] Articolul Când va fi lansată licitația pentru construcția a 165 MW parcuri eoliene și fotovoltaice în Republica Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
12 istorii de succes ale refugiaților ucraineni, care și-au găsit în Republica Moldova sprijinul necesar pentru a lua viața de la capăt, au fost prezentate la Parlament. Evenimentul a fost organizat în contextul Zilei Mondiale a Refugiatului și a inclus un proiect video-fotografic cu genericul „12 noi începuturi”. Eroii acestui proiect sunt refugiați din Ucraina […] Articolul FOTO 12 istorii de succes ale refugiaților ucraineni trăite în țara noastră apare prima dată în Realitatea.md.
18:30
Completul Colegiului civil, comercial şi de contencios administrativ al Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), format din Stela Procopciuc, președintă, Oxana Parfeni și Ion Malanciuc, s-au pronunțat vineri, 28 iunie curent, în cauza Partidul „Șansă” vs Comisia pentru Situații Excepționale (CSE). Judecătorii au respins recursul Partidului „Șansă” în legătură cu excluderea candidaților săi din cursa electorală […] Articolul CSJ a pronunțat că decizia CSE prin care au fost excluși candidații Partidului Șansă din alegerile locale este legală apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a declarat, în legătură cu aprobarea la summitul UE a candidaturii Kajei Kallas pentru postul de șef al diplomației europene, că perspectivele relațiilor dintre Moscova și Bruxelles sunt slabe, transmite presa ucraineană. Peskov a spus că Kallas „nu a demonstrat încă înclinații diplomatice și este bine cunoscută […] Articolul Kremlinul și-a amintit de „rusofobia” Kajei Kallas și nu așteaptă „nimic bun de la noii lideri ai UE” apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Compania aeriană germană Lufthansa a anunțat că va introduce o suprataxă la prețurile biletelor de avion din cauza creșterii costurilor de conformitate cu clima, transmite BANI.MD. În funcție de distanță, suprataxa va varia de la 1 la 72 de euro, scrie Politico. Fondurile colectate în acest fel ar trebui să permită Lufthansa să acopere costurile […] Articolul BANI.MD: Gigantul aerian Lufthansa, care zboară la Chișinău, scumpește biletele de avion apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Republica Moldova are nevoie de o structură independentă anticorupție, cu implicarea judecătorilor străini imparțiali, pentru întărirea statului de drept și limitarea influenței guvernării în actul justiției. Mai mult, este nevoie de prezența presei libere și independente, care să scoată la suprafață cazurile de corupție și să tragă la răspundere autoritățile. Concluziile aparțin mai multor experți […] Articolul Experți străini, despre corupția din Moldova și lipsa libertății presei: Lucrurile nu s-au îmbunătățit apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Salariile vedetelor de televiziune au fost întotdeauna subiect de discuție și curiozitate. Au existat întotdeuna informaţii pe surse, mai mult sau mai puţin credibile, cert este că sumele nu sunt mici. Fanii vor să știe cât câștigă vedetele admirate, dar informațiile exacte sunt în multe cazuri ținute secret tocmai pentru a înteți discuțiile pe acestă temă. […] Articolul Salariile vedetelor tv din România. Cât ia Andreea Esca sau Dan Negru, care a lucrat și la ecranele din R. Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
„Orice s-ar întâmpla cu Moroșan, socialiștii încearcă să dea vina pe Renato Usatîi”. Este reacția Partidului Nostru (PN), după ce Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), l-a acuzat pe liderul PN, Renato Usatîi, că ar fi pus la cale altercațiile de la Bălți, în care a fost implicat și consilierul Maxim Moroșan. Potrivit comunicatului emis de […] Articolul Partidul Nostru: Orice s-ar întâmpla cu Moroșan, socialiștii încearcă să dea vina pe Renato Usatîi apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
În 2027, China va deschide ruta „Extremul Orient” pentru a primi volume mari de gaze din Rusia, raportează presa pro-Kremlin. Livrarea de gaze va începe peste 2,5 ani, în 2027. „În 2027, ruta va fi lansată pentru 10 miliarde de metri cubi de gaz pe an. Odată cu atingerea capacității maxime a „Puterea Siberiei” și […] Articolul Rusia „intenționează” să devină cel mai mare furnizor de gaze al Chinei apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Președintele francez, Emmanuel Macron, a întrerupt joi, 27 iunie curent, declarații de presă ale premierului olandez, Mark Rutte, de la finalul summitului Consiliului European de la Bruxelles… pentru a-l îmbrățișa și a-l felicita pentru noua sa funcție de secretar general al NATO. „Am fost foarte trist pentru că astăzi pierdem un mare camarad”, a spus […] Articolul STOP CADRU Macron a întrerupt declarațiile lui Rutte, care va conduce NATO, pentru a-l îmbrățișa apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
15:40
Consilierul municipal din Bălți, Maxim Moroșan, implicat într-o altercație într-un local din oraș, pe data de 26 iunie, a venit cu o reacție. Acesta îi acuză pe liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi și pe primarul de Bălți, Alexandru Petkov, că ar fi înscenat incidentul. „Întrebați-l pe Usatîi și pe Petkov”, a spus Moroșan. Declarația a […] Articolul VIDEO Prima reacție a socialistului Maxim Moroșan, după ce a fost reținut apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Militarul rus Irek Magasumov, care participase la ostilitățile de pe frontul din Ucraina, a rămas fără titlul de „Erou al Rusiei”, relatează Radio Svoboda. Aceasta a fost găsit vinovat de uciderea unei tinere de 18 ani din Luhansk, Daria Kiseliova, și condamnat la 11 ani de închisoare. Ancheta a dezvăluit că, în august anul trecut, […] Articolul Pentru prima dată de la începutul războiului, Putin a retras unui militar titlul de „Erou al Rusiei” apare prima dată în Realitatea.md.
15:10
Un moldovean, căutat de autoritățile din Italia, a fost prins și reținut de polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albița. Acesta este cercetat pentru comiterea infracțiunii de contrabandă de țigări. Incidentul s-a întâmplat joi, 27 iunie. „În jurul orei 18:10, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat la controlul […] Articolul Un contrabandist moldovean, căutat de autoritățile italiene, reținut. Unde a fost descoperit? apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Mai mulți șoferi din țară au trecut joi, 27 iunie, prin filtre organizate de polițiștii de patrulare. În urma acestor verificări, 28 de conducători auto au fost depistați în stare de ebrietate la volan, 11 dintre aceștia aveau grad avansat, iar 4 au refuzat testarea. Potrivit Poliției, peste 1400 de conducători auto au depășit limita […] Articolul Filtre de Poliție pe drumurile din Republica Moldova. Câți șoferi au fost luați la ochi apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
Locuitorii din Orhei și Bălți vor achita mai mult pentru apă și canalizare, potrivit noilor tarife aprobate de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) în cadrul ședinței de vineri, 28 iunie, scrie Bani.md. Astfel, noile tarife la apă în Orhei sunt de 23,05 lei/m³, față de 17,36 lei/m³ cât costa anterior. Pentru consumatorii non-casnici, […] Articolul VIDEO S-a scumpit apa la Orhei și Bălți apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
Peste 61,5 milioane de iranieni urmează să voteze la alegerile prezidențiale de vineri, în urma decesului lui Ebrahim Raisi. Cu toate acestea, se anticipează că un număr semnificativ va boicota scrutinul, considerând procesul electoral ca fiind manipulat în favoarea regimului, scrie The Guardian. În cursa prezidențială din Iran, doi lideri conservatori, Saeed Jalili și Mohammad […] Articolul Alegeri prezidențiale în Iran: Milioane de oameni refuză să voteze apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Membra Comisiei Vetting, Lavly Perling, nu a condus un partid politic din Republica Moldova, în ultimii trei ani, până la numirea sa în funcție, iar prin urmare nu este în „incompatibilitate de drept cu rolul său în cadrul Comisiei”. Este precizarea făcută de secretariatul Comisiei pentru realitatea.md. „Membra Comisiei Vetting, Lavly Perling, nu este în […] Articolul Nu s-a aflat la șefia unui partid din Moldova! Comisia Vetting reacționează la dezvăluirile judecătorului Țurcan apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Google a adăugat 110 limbi noi la traducătorul său online Google Translate, a declarat compania într-un comunicat de presă. „Folosim tehnologia inteligenței artificiale pentru a extinde numărul de limbi pe care le folosim. Cu modelul nostru lingvistic mare PaLM 2, vom adăuga 110 noi limbi la Google Translate, cea mai mare extindere din istoria noastră”, […] Articolul Cel mai mare update de până acum! 110 limbi au fost adăugate la Google Translate, inclusiv cecenă, bașkiră și udmurtă apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Un incendiu a izbucnit astăzi, 28 iunie, într-un apartament de locuit de pe strada Miron Costin din Chișinău. La fața locului au fost îndreptate cinci echipe de pompieri pentru a stinge flăcările. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), fumul dens a fost observat la geamul unui apartament de la etajul 1 al unui […] Articolul Incendiu într-un bloc de locuit din Chișinău. Locatarii – evacuați de pompieri apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
O persoană s-a înecat în râul Nistru după ce a încercat să treacă ilegal frontiera moldo-ucraineană cu barca. Aceasta se afla împreună cu un grup de bărbați ucraineni. Totul s-a întâmplat în noaptea de 24 spre 25 iunie 2024. „Recruții ucraineni, prin intermediul unei aplicații telefonice, au avut o înțelegere prealabilă cu un grup de […] Articolul VIDEO Tentativă de traversare ilegală a frontierei de stat cu final tragic. O persoană s-a înecat în râul Nistru apare prima dată în Realitatea.md.
13:00
„O provocare criminală organizată”. În așa mod a reacționat Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), după ce colegul lor, consilierul Maxim Moroșan a fost reținut de polițiștii din Bălți, în urma unor altercații care au avut loc în seara de 26 iunie, pe teritoriul unui restaurant din oraș. Potrivit mesajului emis de partid, „PSRM va […] Articolul PSRM reacționează la reținerea lui Moroșan: O provocare criminală organizată apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Roberta Metsola va si speaker la Moldova Youth Forum (MYF), desfășurat la Bălți. Înalta oficială europeană va transmise un discurs online pentru tinerii din Republica Moldova. Evenimentul, ajuns la a treia ediție, se va desfășura în perioada 29-30 iunie 2024, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți, conform EU4Moldova. Subiectul central al ediției este „împuternicirea […] Articolul Roberta Metsola, speaker la un forum desfășurat la Bălți. Are un mesaj special pentru tineri apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
O persoană de 42 ani a ajuns la spital, după ce a fost lovită de un automobil chiar pe trecerea de pietoni. Accidentul s-a produs miercuri, 26 iunie, pe strada Valea Trandafirilor din Chișinău. La fața locului au intervenit polițiștii și ambulanța. Ulterior, victima a fost preluată de medicii de pe ambulanță și transporată la […] Articolul VIDEO Imagini cu puternic impact emoțional. Un bărbat, lovit în plin de un automobil pe o trecere de pietoni apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Judecătorul Anatolie Țurcan, prin avocatul său, a solicitat plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), respingerea raportului de evaluare a Comisiei Vetting, evaluare pe care nu a promovat-o, și sesizarea Curții Constituționale (CC), după ce a aflat că un membru al Comisiei s-ar afla la conducerea unui partid politic. Este vorba de Lavly Perling, membru internațional, […] Articolul DOC Un judecător sesizează CSM-ul, după ce a aflat că un membru al Comisiei Vetting ar conduce un partid politic apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
O fetiță de 3 ani a căzut de la etaj la Dubăsari. Micuța a urcat pe pervazul geamului de la bucătărie în timp ce mama ei alăpta copilul mai mic. Micuța a reușit să deschidă geamul. Plasa de protecție contra insectelor nu a rezistat, iar fetița a căzut în grădina de sub ferestrele blocului de […] Articolul Aveți grijă de copii! O fetiță de 3 ani a căzut de la etaj apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Până pe 4 iulie, în Republica Moldova este instituit Cod galben de caniculă. Medicii de pe ambulanță recomandă cetățenilor să consume suficiente lichide, să poarte haine de culori deschise și să aibă grijă de persoanele mai vulnerabile. Pentru a evita insolațiile și încetarea subită a activității inimii, evitați expunerea la soare în intervalul orelor 11:00 […] Articolul Sfatul medicilor: Activități INTERZISE pe vreme de caniculă și recomandări pentru a vă simți bine apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Consilierul socialist Maxim Moroșan a fost reținut de polițiștii din Bălți în urma unei bătăi zdravene care a avut loc într-un restaurant din oraș, scrie Nordnews.md. Redacția realitatea.md a solicitat o reacție în acest sens de la Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). Știrea se actualizează… Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de […] Articolul STOP CADRU Socialistul Maxim Moroșan, reținut de polițiștii din Bălți în urma unei bătăi zdravene apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Pe 21 iunie, cea de-a treia licitație cu privire la închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul din Chișinău a fost suspendată din nou, după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțional amendamentul propus de deputatul PAS, Radu Marian, și votat de Legislativ, care prevedea extinderea termenului de închiriere a spațiilor din incinta aerogării de la 3 […] Articolul Andrei Spînu, așteptat vineri în platoul RLIVE TV. Subiectele care vor fi abordate în cadrul emisiunii apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Vineri, 28 iunie, începe a patra ediție a Transilvania International Film Festival – TIFF Chișinău. Deschiderea evenimentului este programată pentru ora 19:00, la cinematograful Odeon. Festivalul va debuta cu cine-concertul „De haz, de necaz”. Este vorba despre o colecție rară de scurtmetraje românești de arhivă din prima jumătate a secolului 20, care vor fi aduse la […] Articolul Transilvania International Film Festival – TIFF vine la Chișinău. Cum poți viziona filmele gratuit? apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Statele Unite, Israelul și Ucraina negociază pentru a furniza Kievului până la opt sisteme de apărare antiaeriană Patriot, care-i sunt extrem de necesare pentru a-l proteja de atacurile persistente ale Rusiei, transmite Financial Times citând cinci interlocutori informați. Sursele FT spun că acordul privind transferul sistemelor de apărare aeriană Patriot către Ucraina a fost discutat […] Articolul Financial Times: SUA și Israelul sunt în discuții cu Ucraina pentru a furniza până la 8 sisteme Patriot apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urma să aleagă un nou președinte al Consiliului. La concurs au participat doi candidați: Ion Guzun și Vasile Șchiopu. În debutul ședinței, cei doi candidați au anunțat că se retrag din concurs. Următorul va fi lansat pe 1 iulie, la fel, într-o ședință a CSM. Ședința de vineri, 28 […] Articolul Surpriză la ședința CSM. Ion Guzun și Vasile Șchiopu s-au retras din concursul pentru șefia Consiliului apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Tenismenul moldovean, Radu Albot, s-a calificat pe tabloul principal la Wimbledon.  Albot l-a învins pe tenismenul columbian Daniel Galan în patru seturi cu scorul de 6-4, 6-2, 6-7, 6-3. Wimbledon este unul dintre cele patru turnee de tenis Grand Slam, celelalte fiind Australian Open, French Open și US Open. Wimbledon este singurul Grand Slam care se joacă pe […] Articolul Succes remarcabil pentru Radu Albot! Tenismenul s-a calificat pe tabloul principal la Wimbledon apare prima dată în Realitatea.md.
10:00
Ministrul Vladimir Bolea a anunțat joi seara că legea privind licențierea importului de cereale ar putea fi modificată, astfel încât autoritățile să poată interveni atunci când există argumentări despre impactul negativ al situației de pe piață asupra economiei. Pe de altă parte, fermierii cer discuții cu Dorin Recean și amenință că în caz contrar vor […] Articolul Bolea vrea să modifice legea licențierii importului de cereale. Fermierii cer discuții cu Recean și promit proteste apare prima dată în Realitatea.md.
10:00
Înaintea alegerilor prezidențiale din noiembrie, Joe Biden și Donald Trump, cei doi candidați principali, s-au confruntat într-o dezbatere televizată organizată de CNN. Dezbaterea, care a durat o oră și jumătate, a fost marcată de atacuri verbale și acuzații reciproce între președintele în exercițiu și fostul președinte american. Pentru a asigura o dezbatere echitabilă, microfoanele au […] Articolul Dezbatere tensionată între Trump și Biden. Principalele teme pe care s-au atacat reciproc candidații la președinția SUA apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Sancțiunile au pus Rusia într-o situație precară, obligând-o să caute rapid soluții alternative de plată pentru exporturi. În urma suspendării tranzacțiilor cu băncile rusești sancționate de către creditorii chinezi, Vladimir Cistiuhin, prim-vicepreședinte al Băncii Rusiei, a avertizat că economia deja afectată a țării riscă prăbușirea dacă nu identifică modalități rapide de finanțare, scrie Newsweek, transmite […] Articolul Un bancher de top al lui Putin avertizează că economia Rusiei riscă „să se ruineze“. Lovitura primită de la China apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Luptătorul de stil liber Radu Lefter s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, anunță Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale. „Luptătorul de stil liber, proaspătul campionul european U-23 din acest an, Radu Lefter s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale aduce sincere felicitări […] Articolul FOTO Sportivul Radu Lefter s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Armata Națională anunță că, în perioada 1 – 5 iulie, va desfășura noi exerciții cu participarea rezerviștilor Forțelor Armate. Potrivit Ministerului Apărării, timp de cinci zile, participanții vor fi instruiți în cadrul ședințelor teoretice și practice la diferite locuri de instrucție: trageri de luptă, acordarea primului ajutor medical, pregătirea NBC, antrenamente radio și altele. „Scopul […] Articolul Noi exerciții cu participarea rezerviștilor vor avea loc în Moldova. Perioada antrenamentelor apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmează să aleagă un nou președinte al Consiliului. La concurs participă doi candidați: Ion Guzun și Vasile Șchiopu. Subiectul a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței de vineri, 28 iunie curent, care va fi transmisă în direct pe Rlive.md. În prezent, interimatul funcției este asigurat de Sergiu […] Articolul Ion Guzun sau Vasile Șchiopu? Plenul CSM urmează să decidă cine va fi noul președinte al Consiliului apare prima dată în Realitatea.md.
08:20
Evenimentele pe care le poți urmări astăzi, 28 iunie, în direct pe RLIVE TV și rlive.md: 09:30 Ședința Consiliului Superior al Magistraturii din 28 iunie 2024 10:00 Ședința Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică din 28 iunie 2024 10:00 Dezbaterea publică „România- Republica Moldova, extinderea cooperării în domeniul militar” 13:00 Ședința Comisiei Electorale Centrale din […] Articolul Comisia Electorală Centrală, în ședință. Ce alte evenimente poți urmări în direct pe RLIVE TV și Rlive.md apare prima dată în Realitatea.md.
07:50
O epidemie de E.coli este în curs de desfăşurare în Marea Britanie, iar o persoană a murit, a anunţat Agenţia de Securitate Sanitară. Numărul total de cazuri confirmate a crescut la 275. UKHSA a declarat că a identificat două persoane în Anglia, ambele cu afecţiuni medicale subiacente, care au murit luna trecută în termen de […] Articolul Focar mortal de E.coli în Marea Britanie: cel puţin un deces din cauza unei variante periculoase a bacteriei apare prima dată în Realitatea.md.
07:40
Șase persoane și-au pierdut viața, iar alte cinci au fost rănite, după ce un tren și un autobuz s-au ciocnit la o trecere la nivel de cale ferată din sudul Slovaciei. Trenul Eurocity, implicat în accident, plecase din Praga și urma să ajungă la Budapesta, a informat purtătoarea de cuvânt a companiei de căi ferate, […] Articolul VIDEO Tragedie în Slovacia: Un tren cu destinația Budapesta a lovit un autobuz. Cel puțin șase persoane au murit apare prima dată în Realitatea.md.
06:50
Liderii Uniunii Europene au decis să o propună pe Ursula von der Leyen, provenind din familia politică de centru-dreapta, pentru un al doilea mandat de cinci ani în fruntea Comisiei Europene şi l-au ales pe socialistul portughez Antonio Costa ca viitor preşedinte al Consiliului European, relatează Reuters şi AFP. De asemenea, liderii europeni au căzut […] Articolul Acord pentru funcţii în UE: Liderii o nominalizează pe Ursula von der Leyen pentru un al doilea mandat la conducere apare prima dată în Realitatea.md.
06:30
Dacă vrei să slăbești, dar și să poți ciocni un pahar de alcool, lista aceasta este pentru tine. Specialiștii recomandă să consumi cu moderație băuturile alcoolice. „Cel mai bun sfat al meu când vine vorba de alcool este să comanzi o băutură pe care dorești cu adevărat să o savurezi atunci când ieși la cină […] Articolul Cele mai bune și mai slabe băuturi alcoolice pentru a pierde în greutate apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
22:20
Cel puțin cinci persoane au murit joi într-un accident de tren lângă Nové Zámky, în sudul Slovaciei, iar alți cinci au fost răniți, anunță autoritățile, citate de Pravda și de postul TA3. Coliziunea a avut loc între un Eurocity și un autobuz la o trecere la nivel cu calea ferată. Trenul EC 279 Metropolitan, care […] Articolul VIDEO Accident de tren în Slovacia! Cel puțin cinci morți după coliziunea cu un autobuz apare prima dată în Realitatea.md.
21:50
Vinerea trecută, 21 iunie, în piața centrală din Comrat a avut loc un bal pentru absolvenți. La un moment dat, oligarhul fugar condamnat la 15 ani de închisoare în Republica Moldova, Ilan Șor, s-a adresat absolvenților de pe ecran. Moderatorul evenimentului l-a prezentat drept „un bun prieten al Găgăuziei”. Această adresare a stârnit reacția negativă […] Articolul Reacție dură după felicitarea lui Șor pentru absolvenții din Găgăuzia! Politician: O „decădere morală” pentru autonomie apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.