Vasile Tarlev dezvăluie: Nu am simțit războiul hibrid în Moldova

Subiectul Zilei, 24 iunie 2024 11:30

În cadrul emisiunii “7Zile”, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a comentat informațiile conform cărora guvernele Regatului Unit, Statelor Unite și Canadei au avertizat partenerii internaționali despre încercările Federației Ruse de a se amesteca în alegerile prezidențiale din Moldova. Tarlev a negat existența unui război hibrid, subliniind în schimb acțiunile autorităților locale care restrâng […] Articolul Vasile Tarlev dezvăluie: Nu am simțit războiul hibrid în Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Subiectul Zilei

Acum o oră
13:30
În urma unei recente bătăi violente care a implicat consilieri municipali și susținători ai partidelor PSRM și “Partidul Nostru”, Intellect Group, companie de consultanță politică și cercetare, a anunțat măsuri pentru a promova standarde civilizate în cultura politică din țară. Directorul Intellect Group, Ian Lisnevschi, a declarat că, deși analiza asupra PSRM și “Partidul Nostru” […] Articolul Intellect Group lansează “Cultura politică” pentru a promova civilizația în politica din Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:30
Vasile Tarlev, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, și-a exprimat public indignarea față de închiderea recentă a școlilor și grădinițelor din țară. Într-o declarație emoționantă, Tarlev a rememorat perioada în care a fost în funcție (2001-2008), când guvernul său a deschis și modernizat peste 200 de instituții de învățământ pentru a îmbunătăți accesul la educație și […] Articolul Echipa “Viitorul Moldovei” promite redeschiderea școlilor închise apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 24 ore
19:20
Vasile Tarlev critică referendumul și denunță posibilele manipulări electorale într-un interviu recent pentru Gagauziya Radio Televizionu. Liderul partidului “Viitorul Moldovei” a exprimat opinii puternice referitoare la referendumul iminent și la integritatea procesului electoral în Republica Moldova. Întrebându-l dacă intenționează să voteze la referendum sau nu, Tarlev a răspuns ferm: “Este clar pentru toată lumea că […] Articolul Tarlev: “Referendumul este o înșelătorie orchestrată de figuri politice” apare prima dată în Subiectul Zilei.
19:20
Tradițiile Portului Popular din regiunea de Centru a Republicii Moldova au fost prezentate, astăzi, 28 iunie, la Budești, în cadrul unui eveniment de promovare a culturii naționale. Despre acest lucru a scris Ion Ceban pe rețelele sociale. La Parada Portului Popular a participat și viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, care a salutat tradiția frumoasă a […] Articolul Ziua Portului Popular celebrată cu evenimente speciale la Budești apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:00
Două cazuri de incendiere a resturilor vegetale și a deșeurilor menajeze au fost depistate de inspectorii de mediu în localitățile Leca și Acui din raionul Cantemir. „Aceste incidente, provocate de inconștiența cetățenilor și agravate de temperaturile ridicate, au dus la extinderea incendiilor pe terenurile adiacente, unde vegetația uscată a ars pe o suprafață de aproximativ […] Articolul Alertă în Cantemir: Arderea resturilor vegetale a dus la incendii extinse și pagube materiale apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:10
Conflictul transnistrean va fi soluţionat, iar armata rusă va părăsi regiunea, susţine Lilian Carp, preşedintele Comisiei parlamentare pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică. Acesta a declarat joi seara, 27 iunie, la Jurnal TV că mulţi oameni deja cred că conflictul, mai devreme sau mai târziu, va fi soluţionat, iar armata va fi retrasă din […] Articolul Lilian Carp susține că conflictul transnistrean va fi soluționat și armata rusă va părăsi regiunea apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:40
De la începutul perioadei caniculare, în Republica Moldova au fost înregistrate 15 cazuri de insolație și trei sincope (încetare subită momentană sau definitivă a funcției inimii n.r), anunță Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.  În total, au avut de suferit 18 persoane, printre ei și un copil de doi ani. După acordarea asistenței medicale de […] Articolul 18 persoane, inclusiv un copil, afectate de caniculă în Republica Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:30
Continuă și lucrările de reabilitare a carosabilului pe str. Alba Iulia din sectorul Buiucani al Capitalei. „În prezent, se desfășoară lucrări de frezare a asfaltului pe mai multe segmente ale carosabilului. De asemenea, sunt ridicate la cotă fântânile de canalizare și receptorii de captare a apei pluviale”, precizează Ion Ceban. Următorul pas, informează edilul, va […] Articolul Lucrări de reabilitare pe str. Alba Iulia: Frezarea asfaltului și ridicarea la cotă a fântânilor de canalizare apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
Parlamentul georgian a votat joi în prima lectură un proiect de lege ce interzice „propaganda LGBT”, foarte similar unei legislaţii utilizate în Rusia pentru a reprima minorităţile sexuale. Textul a fost aprobat de majoritatea deputaţilor în timpul unui vot boicotat de opoziţie. Alte două lecturi, prevăzute să aibă loc până la sfârşitul anului, vor fi […] Articolul Parlamentul Georgian votează în prima lectură legea anti-LGBT, similară cu cea din Rusia apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:40
„Continuă lucrările de amenajare a locurilor de parcare pe str. Nicolae Milescu Spătaru, în perimetrul str. Ginta Latină – Prof. Ion Dumeniuc, din sectorul Ciocana al Capitalei”, informează Ion Ceban. Potrivit Primului General, la finalul lucrărilor va fi instalat sistemul de iluminat și mobilier urban. În prezent, în Sectorul Ciocana, serviciile municipale desfășoară și lucrările […] Articolul Lucrări de amenajare a locurilor de parcare pe str. Nicolae Milescu Spătaru în sectorul Ciocana apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:30
Italia se așteaptă la un nou val de caniculă. Meteorologii anunță că temperaturile vor atinge în weekend 42 de grade Celsius. La începutul săptămânii, peninsula a fost lovită de precipitații abundente, care au provocat inundații în regiuni din nord și centru, precum Toscana sau sudul Piemontului. În regiunile nordice ale Italiei se vor înregistra temperaturi […] Articolul Italia se pregătește pentru un nou val de caniculă: 42 de grade Celsius în Sicilia apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:20
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, viceprimarul Ilie Ceban, reprezintă, zilele acestea, Primăria Chișinău la două evenimente majore, care au loc la Valencia, Spania: „European Urban Resilience Forum” și „Valencia Cities Climate Week”. „Aceste evenimente de referință au reunit lideri locali, experți și reprezentanți ai organizațiilor internaționale pentru a discuta și a împărtăși […] Articolul Viceprimarul Ilie Ceban reprezintă Chișinăul la evenimente internaționale în Valencia, Spania apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:40
Asociația „Forța Fermierilor” solicită prelungirea importului controlat de cereale și semințe oleaginoase din Ucraina, și nu interzicerea lui – măsură activă în țările europene vecine Ucrainei ca instrument de protejare a producătorilor agricoli locali. Într-o scrisoare adresată premierului Dorin Recean, vicepremierului Vladimir Bolea și comisiei parlamentare de profil, asociația precizează că, dacă autoritățile nu vor […] Articolul „Forța Fermierilor” cere prelungirea importului controlat de cereale și semințe din Ucraina pentru a proteja agricultura locală apare prima dată în Subiectul Zilei.
Ieri
14:10
Сonform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 28.06 – 04.07.2024 temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33oC și mai mult. Pompierii avertizează că în astfel de condiții oamenii trebuie să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor. În perioada temperaturilor ridicate și umiditate redusă, cu scopul evitării producerii incendiilor de vegetație […] Articolul IGSU avertizează: Pericolele caniculei și a riscurilor în apă apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:50
Vasile Tarlev, Fost Prim-ministru al Republicii Moldova și lider al partidului “Viitorul Moldovei”, a dezvăluit într-un interviu pentru Gagauziya Radio Televizionu așteptările sale și nemulțumirile față de actuala guvernare înaintea alegerilor prezidențiale. În cadrul interviului acordat de Tarlev jurnalistei Nina Dimoglo, a fost abordată tema alegerilor prezidențiale iminente și așteptările sale în privința procesului electoral. […] Articolul Tarlev despre alegerile prezidențiale și necesitatea unui lider responsabil pentru Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:10
Cadavrul unei tinere a fost găsit într-un șopron. Descoperirea macabră a avut loc ieri după-amiază, în jurul orei 17:00, în localitatea Terebna, din raionul Edineț. Potrivit surselor, victima s-a dovedit a fi o tânără în vârstă de 28 de ani. Poliția a fost sesizată despre acest caz de către o persoană anonimă, la Serviciul Unic […] Articolul Tragedie la Edineț: Tânără mamă, găsită spânzurată într-un șopron apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:10
Cinci persoane au ajuns la spital, după ce mașina în care se aflau a ajuns într-un copac, la Anenii Noi. Potrivit Poliției, șoferul de 41 de ani ar fi pierdut controlul volanului din cauza oboselii. Impactul s-a produs în dimineața de 28 iunie, între localitățile Chetrosu și Puhoi. Victimele se aflau într-o mașină de model […] Articolul Accident grav la Anenii Noi: Cinci persoane au ajuns la spital după ce mașina a lovit un copac apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:10
Cel puțin un om a murit și opt sunt răniți după ce o parte din acoperiș a căzut peste mașini la Aeroportul din New Delhi. Mai multe mașini, inclusiv taxiuri, au fost zdrobite de tabla și de grinzile de susținere care s-au prăbușit din cauza ploii abundente. S-a întâmplat în zorii zilei în zona unuia […] Articolul Tragedie la Aeroportul din New Delhi: Acoperiș prăbușit, un mort și opt răniți apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:40
Polițiștii de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău au depistat asupra a doi călători documente cu semne de falsificare. Drept urmare, unul dintre pasageri a primit refuz de intrare în Republica Moldova. Potrivit Poliției de Frontieră, primul caz a fost consemnat ieri, 27 iunie, pe direcția de intrare în țară, la ruta Varșovia-Chișinău. Printre pasageri, […] Articolul Poliția de frontieră depistează documente falsificate la Aeroportul Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:30
Vasile Tarlev, Fost Prim-ministru al Republicii Moldova și lider al partidului “Viitorul Moldovei”, a discutat detaliat într-un interviu pentru Gagauziya Radio Televizionu despre implicarea diasporii și relațiile politice internaționale. În cadrul interviului acordat de Tarlev jurnalistei Nina Dimoglo, a fost abordată problema implicării diasporii în procesele politice din Moldova. Referindu-se la influența pe care diaspora […] Articolul Vasile Tarlev subliniază importanța implicării diasporei moldovene în procesele politice apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:00
Un act de vandalism a avut loc recent în municipiul Hâncești, unde mai multe ghivece cu flori au fost distruse în mod intenționat. Cu un anunț în acest sens au venit reprezentanții Primăriei Hâncești. Potrivit reprezentanților Primăriei locale, este important ca IP Hâncești să se implice prompt în acest caz și să depună toate eforturile […] Articolul Act de vandalism în municipiul Hâncești: Ghivece cu flori distruse, primăria solicită măsuri apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:50
Primarul General al Capitalei informează comunitatea despre faptul că, lucrările de amenajare a terenului adiacent scuarului din bd. Mircea cel Bătrân nr. 29/1, Sectorul Ciocana al Capitalei, – continuă. „În această zonă, au fost demontate și evacuate aproximativ 50 de garaje metalice, iar în locul acestora este amenajată o parcare publică și zonă verde”, scrie […] Articolul Lucrările de amenajare a scuarului din bd. Mircea cel Bătrân, Chișinău, continuă apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:30
Începând cu ziua de ieri, 27 iunie, oamenii legii au anunțat filtre de control în toată țara, pentru a reduce numărul accidentelor rutiere, al șoferilor băuți la volan și alte încălcări. Primii care au dat ochii de Poliție au fost șoferii care au venit de dimineață în Capitală. Și dacă cei disciplinați și-au continuat rapid […] Articolul Poliția lansează controale rutiere în toată țara pentru a combate șoferii băuți și alte încălcări apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:30
Un bărbat din Chișinău a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurori într-un dosar de trafic de influență, după ce a pretins o mită de 1.150.000 de lei. Potrivit informațiilor, bănuitul a spus că are influență asupra unor funcționari publici și i-ar putea convinge să ia o decizie favorabilă într-un dosar de evaziune […] Articolul Trafic de influență: Bărbat din Chișinău, reținut pentru o mită de peste un milion de lei apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:50
Pe data de 28 iunie 1940, în urma unui ultimatum primit din partea Uniunii Sovietice, România a cedat Basarabia, nordul Bucovinei și ținutul Herța. Ca urmare a Pactului Ribbentrop-Molotov, cu două zile mai devreme, URSS adresa României un ultimatum prin care cerea „înapoierea” Basarabiei și cedarea părții de nord a Bucovinei. La 29 iunie, tancurile […] Articolul Se împlinesc 84 de ani de la ocupația sovietică a Basarabiei: Un moment istoric dureros apare prima dată în Subiectul Zilei.
00:00
Peste cinci mii de cărți vor ajunge în mai multe grădinițe din țară, în cadrul Programului „Podul de cărți pentru copii”. Proiectul este implementat în baza parteneriatului Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova cu Asociația OvidiuRO din România. Un memorandum în acest sens a fost semnat astăzi de ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun […] Articolul Peste 5.000 de cărți vor fi donate grădinițelor din R. Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
27 iunie 2024
23:50
Vasile Tarlev, fost Prim-ministru al Republicii Moldova și lider al partidului “Viitorul Moldovei”, a discutat într-un interviu pentru Gagauziya Radio Televizionu despre starea actuală a opoziției moldovene. Întrebarea crucială a dialogului a fost despre comunicarea și unitatea în opoziție în contextul alegerilor prezidențiale și referendumului iminent. Tarlev a subliniat că, în prezent, opoziția moldovenească se […] Articolul (VIDEO) Vasile Tarlev despre unitatea și diversitatea în opoziția din Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
19:20
Corpul neînsufleţit al unui diplomat american a fost descoperit în hotelul Hilton din Kiev, a relatat publicaţia Ukrainska Pravda, citând surse din cadrul poliţiei ucrainene. Trupul neînsufleţit al unui reprezentant al Ambasadei SUA în Ucraina a fost găsit în hotelul Hilton pe 25 iunie. Pe corpul acestuia nu au fost găsite urme de violenţă, au […] Articolul Tragedie în Kiev: Corpul unui diplomat american, găsit în hotelul Hilton apare prima dată în Subiectul Zilei.
19:10
Deputatul cipriot al APCE,  George Loucaides, se așteaptă ca Maia Sandu să respecte principiile pe care le-a proclamat acum patru ani. “Așteptăm cu nerăbdare misiunea APCE de observare a alegerilor prezidențiale din Moldova pentru a asista la desfășurarea corectă și sigură a tuturor procedurilor democratice în republică. Am fost membru al misiunii de observare a […] Articolul Deputatul cipriot de la APCE se așteaptă ca Sandu să îndeplinească promisiunile făcute acum 4 ani apare prima dată în Subiectul Zilei.
19:00
“Instituirea treptată a controlului de stat asupra mass-mediei este principala amenințare la adresa libertății de exprimare în Republica Moldova”. Declarația a fost făcută de jurnalista Natalia Uzun, în cadrul conferinței de presă “Integrarea europeană a Republicii Moldova: progrese și provocări viitoare”, desfășurată la Strasbourg în cadrul sesiunii de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. […] Articolul Natalia Uzun în APCE: Republica Moldova instituie controlul de stat asupra mass-media apare prima dată în Subiectul Zilei.
19:00
Studentul din România care i-a dat foc profesorului său, după ce a luat nota 4 la un examen, a fost reținut și dus joi la audieri. Tânărul a fost agresiv cu jurnaliștii care îl așteptau în fața Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și a folosit un limbaj licențios. Studentul a fost ridicat de polițiști de […] Articolul Un student român, reținut după ce i-a dat foc profesorului pentru o notă mică la examen apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:10
Un bărbat de 47 de ani cu dublă cetățenie (Republica Moldova și Canada) este documentat de polițiștii de frontieră din România după ce a fost depistat cu un document fals. Incidentul a avut loc ieri, 26 iunie, la punctul de trecere a frontierei Sculeni. Pentru formalități s-a prezentat bărbatul, fiind la volanul unui automobil înmatriculat […] Articolul Moldovean cu dublă cetățenie, prins la frontieră cu permis de conducere fals apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:40
Un bărbat din raionul Soroca a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru un termen de probă de patru ani pentru hărțuirea sexuală a propriei fiice. Sentința a fost pronunțată zilele trecute de magistrații Judecătoriei Soroca. Potrivit materialelor dosarului, totul s-a produs în perioada ianuarie-martie 2022, când inculpatul, fiind în […] Articolul Patru ani de închisoare cu suspendare pentru un tată acuzat de hărțuirea sexuală a fiicelor apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:10
Un bărbat cu dublă cetățenie (MDA/RO), căutat de autoritățile franceze și condamnat la 20 de ani de închisoare, a fost reținut la punctul de trecere Albița. Totul s-a întâmplat astăzi, atunci când bărbatul de 30 de ani, pasager într-un autocar, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în România. „La controlul de […] Articolul Moldovean căutat de autoritățile franceze, prins la frontiera României apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:00
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, anunță aplicarea, în cele mai aglomerate intersecții din oraș, a unui nou tip de marcaj rutier, și anume – „covorul roșu”. Aceste marcaje sunt aplicate pe carosabil, în fața trecerilor de pietoni, cu scopul de a spori siguranța pietonilor. „ „Covoarele roșii” se disting prin culoarea lor stridentă, […] Articolul Chișinău introduce „covorul roșu” pentru siguranța pietonilor la intersecțiile aglomerate apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:40
Continuă lucrările de reabilitare și amenajare a trotuarului din bd. Dacia, pe tronsonul str. Independenței – Valea Crucii, partea pară, informează Ion Ceban. Potrivit Primarului General al Capitalei, proiectul prevede: amenajarea trotuarului cu pavaj, crearea rampelor de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă, utilizarea pavajului de avertizare și ghidare pentru persoanele cu deficiențe de vedere, […] Articolul Continuă lucrările de reabilitare și amenajare a trotuarului din bd. Dacia apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:40
Ofițerii Direcției Antidrog a INI, sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Buiucani, au stopat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 35 de ani, membru activ al unei grupări specializate în realizarea drogurilor prin intermediul magazinelor online. Potrivit oamenilor legii, activitatea infracțională a suspectului a fost documentată de polițiști pentru o perioadă de două […] Articolul Reținut în flagrant: Bărbat de 35 de ani, membru al unei grupări de trafic de droguri apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:20
Doi tineri au fost găsiți decedați joi, 27 iunie, într-o cameră de hotel din Sectorul 6 al Capitalei României, de către personalul unității de cazare. Cei doi tineri sunt un băiat în vârstă de 24 de ani și o fată în vârstă de 17 ani. Principala ipoteză a polițiștilor, în acest moment, este că băiatul […] Articolul O minoră și iubitul său, găsiți morți într-un hotel din București apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:10
Două persoane au fost ucise şi alte două rănite grav cu focuri de armă în noaptea de miercuri spre joi la Bruxelles, în cartierul Gare du Midi. Potrivit autorităților belgiene, focuri de arme au fost auzite între orele 01:00 şi 02:00 în împrejurimile unei cafenele din comuna bruxelleză Saint-Gilles, iar suspecţii au reușit fugă. „Pe […] Articolul Atac armat la Bruxelles: Doi morți și doi răniți într-un incident nocturn apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:50
Tabăra „Cireșarii” din orașul Vadul lui Vodă, municipiul Chișinău, a început astăzi, 27 iunie, schimbul trei de odihnă al copiilor. „Zilnic, cei peste 200 de copii sunt implicați într-o varietate de activități distractive, jocuri, competiții, concursuri, instruiri, ateliere de creație, scăldat și multe altele. De asemenea, copiii beneficiază de condiții excelente de cazare și mâncare […] Articolul Tabăra „Cireșarii” din Chișinău: Start schimbului 3 de odihnă al copiilor apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:40
Un bărbat de 30 de ani a fost transportat de urgență la spital după ce a fost înjunghiat în plină stradă. Potrivit ofițerului de presă al Poliției Capitalei, Svetlana Scripnic, cazul a avut loc noaptea trecută în jurul orei 01:00 pe bulevardul Dacia din municipiul Chișinău, iar oamenii legii au fost sesizați de către un trecător. […] Articolul Urgență în Chișinău: Bărbat de 30 de ani transportat la spital după ce a fost înjunghiat în stradă apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:10
Lituania a decis să aloce cel puțin 0,25% din PIB-ul său pentru a sprijini securitatea și apărarea Ucrainei, transmite cotidianul ucrainean European Pravda, care citează un mesaj postat pe rețeaua socială X de președintele lituanian Gitanas Nauseda. „Lituania va continua să stea ferm alături de Ucraina până la victorie. Vom sprijini întotdeauna libertatea”, a subliniat […] Articolul Lituania promite sprijin constant pentru apărarea Ucrainei: Alocație de 0,25% din PIB apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:10
În cazul unor crize teroriste sau amenințări, în raioanele R. Moldova vor fi instituite imediat consilii teritoriale antiteroriste până la inițierea operațiunii speciale de instituțiile de forță responsabile. Un regulament de funcționare a acestor structuri a fost aprobat de Guvern. Regulamentul urmărește punerea în aplicare a Legii cu privire la prevenirea și combaterea terorismului, care […] Articolul Moldova introduce consilii teritoriale antiteroriste pentru reacții rapide în situații de criză apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:40
Rusia a efectuat noaptea trecută un atac combinat asupra Ucrainei cu șase rachete, între care una hipersonică de tipul Kinjal, și 23 de drone, au anunțat în cursul dimineții Forțele aeriene ucrainene, care susțin că au interceptat și doborât toate dronele kamikaze de tipul Shahed, precum și cinci rachete, potrivit Reuters. A șasea rachetă lansată […] Articolul Atac nocturn al Rusiei asupra Ucrainei cu rachete și drone apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:30
Un vameș din cadrul Postului vamal Sculeni a fost reținut în după-amiaza zilei de 26 iunie de ofițerii CNA și procurorii mun. Bălți într-un dosar de corupere pasivă. Funcționarul este bănuit că ar fi pretins și acceptat peste 10 000 de euro de la un transportator de colete pentru a asigura trecerea nestingherită a unui […] Articolul Vameș de la Postul vamal Sculeni, reținut pentru corupție pasivă apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:20
“Cetățenii moldoveni așteaptă reacția partenerilor externi la deciziile neconstituționale ale autorităților moldovenești”, a declarat fostul președinte al Curții Constituționale a Republicii Moldova, în cadrul conferinței de presă “Integrarea europeană a Republicii Moldova: progrese și provocări viitoare”, desfășurată la Strasbourg în cadrul sesiunii de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, informează enews. “În acest an, […] Articolul Dumitru Pulbere la APCE: Cetățenii moldoveni așteaptă reacția partenerilor externi la deciziile neconstituționale ale autorităților apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:20
“Consiliul Europei și toate organele sale, inclusiv Adunarea Parlamentară, CEDO, misiunile de observare, lucrează pentru a îmbunătăți democrația, respectarea drepturilor omului și a statului de drept”, a declarat Andrei Hunko, liderul grupului Stânga Europeană Unită din APCE și deputat în Bundestag, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Strasbourg pe tema “Integrarea europeană a […] Articolul Deputat APCE: Există o mare diferență între Consiliul Europei și UE apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:00
“Valorile Consiliului Europei – drepturile omului, statul de drept, democrația – au devenit oaspeți prea rari în țara noastră”, a declarat deputatul Constantin Starîș, în cadrul conferinței de presă “Integrarea europeană a Republicii Moldova: progrese și viitoarele provocări”, desfășurată la Strasbourg în cadrul sesiunii de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, informează enews. El […] Articolul Constantin Starîș: Nu este de mirare că oamenii se simt înșelați de integrarea europeană apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:40
În Parcul „Dumitru Rîșcanu” din str. Braniștii, sectorul Rîșcani al Capitalei, au început lucrările de amenajare a unei zone de sport, cu mai multe terenuri multifuncționale. Despre acest lucru a informat Primarul General, Ion Ceban, printr-o postare pe rețelele sociale. „Acest parc din sectorul Rîșcani este unul dintre cele mai mari zone verzi din Chișinău, […] Articolul Lucrări de amenajare a unei zone sport în Parcul „Dumitru Rîșcanu” apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:30
Pasagerii cursei Heraklion-Chișinău sunt blocați de peste șapte ore în aeroportul de pe insula Creta, Grecia. Este vorba despre cetățeni moldoveni și ucraineni. Aceștia susțin că au fost înregistrați să decoleze la 03:00, însă cursa a fost amânată până la ora 21:00. Zborul operat de Sky Up, al companiei Bees Airlines, era planificat pentru ora […] Articolul Pasageri blocați în Creta: Zborul Heraklion-Chișinău amânat fără explicații apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.