Un sistem de alertă care ar avertiza cetățenii despre situațiile de urgență ar putea funcționa în Republica Moldova începând cu 2025

Unica.md, 16 iunie 2024 18:10

Un sistem de alertă care ar putea să avertizeze locuitorii din Republicii Moldova despre fenomene meteo extreme sau situații de urgență ar putea fi funcționabil începând cu anul 2025. Purtătoarea ... Post-ul Un sistem de alertă care ar avertiza cetățenii despre situațiile de urgență ar putea funcționa în Republica Moldova începând cu 2025 apare prima dată în Unica.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Unica.md

Acum 6 ore
10:20
Nu vom scăpa de temperaturile neobișnuit de mari și disconfortul termic nici săptămâna viitoare. Cercul de foc care staționează deasupra sud-estului Europei vine ca urmare a ciocnirii unei mase de ... Post-ul Vin zile și mai fierbinți, avertizează meteorologii apare prima dată în Unica.md.
10:20
Vedeta din „Beverly Hills, 90210″ și „Charmed”, Shannen Doherty a murit la vârsta de 53 de ani. Ea a fost diagnosticată cu cancer la sân în 2015, iar, doi ani ... Post-ul Shannen Doherty a murit după o luptă îndelungată cu cancerul apare prima dată în Unica.md.
10:20
Franța, care găzduiește Jocurile Olimpice 2024, celebrează pe 14 iulie ziua națională. Tradiţionala paradă militară a avut loc pe Avenue Foch, nu pe celebrul bulevard Champs-Élysées, din cauza pregătirilor pentru ... Post-ul Franța celebrează astăzi ziua națională apare prima dată în Unica.md.
10:20
În perioada 15-19 iulie, va avea loc sesiunea suplimentară în cadrul examenului național de bacalaureat. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, la sesiunea suplimentară s-au înscris circa 3288 de elevi, care ... Post-ul Luni începe sesiunea suplimentară de Bacalaureat apare prima dată în Unica.md.
10:20
Atacul sângeros de acum patru zile asupra Kievului, în urma căruia a fost bombardat și cel mai mare spital specializat pentru copii din Europa, nu a lăsat indiferent pe nimeni. ... Post-ul Licitație de caritate, organizată la Chișinău: cetățenii pot face donații pentru reconstrucția spitalului de copii din Kiev apare prima dată în Unica.md.
10:20
Prinţesa de Wales asistă duminică la finala masculină de la Wimbledon, dintre Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic. Potrivit BBC, ea a fost primită de public cu ovaţii. Potrivit BBC, prinţesa ... Post-ul Prinţesa de Wales, primită cu ovaţii la finala masculină de la Wimbledon apare prima dată în Unica.md.
10:20
Piaţa imobiliară din Singapore, văzută ca una dintre cele mai scumpe la nivel global, se confruntă cu o schimbare drastică, pe fondul încetinirii economice a Chinei. Cele mai scumpe proprietăţi ... Post-ul Una dintre cele mai scumpe pieţe imobiliare din lume se prăbușește. Magnaţii îşi vând masiv palatele pentru a scăpa de datorii apare prima dată în Unica.md.
10:20
Primăria Chișinău anunță că lucrările de construcție ale unicului Amfiteatru din sectorul Ciocana au fost finalizate, urmând a fi instalat sistemul de irigare și amenajat spaţiul verde. Foto: chisinau.md Amfiteatrului ... Post-ul Amenajarea amfiteatrului din sectorul Ciocana este aproape gata. Cum pot locuitorii orașului să-și petreacă timpul aici apare prima dată în Unica.md.
10:20
În ciuda avertismentelor repetate, o nouă tradegie s-a produs la scăldat în Nistru. Două femei, de 29 de ani și de 19 ani, ambele din regiunea transnistreană, au murit înecate. ... Post-ul Două femei s-au înecat în râul Nistru apare prima dată în Unica.md.
10:20
Vecinii bulgari pătimesc din cauza valului de caniculă. În sudul Bulgariei, pompierii se luptă cu incendii de vegetație, iar în nord-vest sunt prognozate temperaturi de 43 de grade Celsius. Atmosfera ... Post-ul Orașul în care localnicii au acces gratuit la piscine în zilele caniculare apare prima dată în Unica.md.
Ieri
20:40
Valul de aer tropical care a lovit sud-estul Europei aduce temperaturi extreme și un disconfort termic greu de suportat. În România, aproape toată țara se află sub cod roșu de ... Post-ul Temperaturi de +47 de grade Celsius, înregistrate în România. Sute de apeluri la 112 din cauza caniculei apare prima dată în Unica.md.
19:50
Pasagerii unui tren Inter City Cluj-Napoca – București au rămas în câmp, pe timp de caniculă, aceștia urmând a fi preluați cu autobuzele din Rupea, până în gara Brașov. Trenul ... Post-ul România: un tren a deraiat. Peste 200 de pasageri au rămas în câmp pe timp de caniculă apare prima dată în Unica.md.
19:40
Plajele mai multor stațiuni de la Marea Neagră arată ca o câmpie înverzită, după ce algele au fost aduse de curenți la mal. Înmulțirea algelor e cauzată de canicula de ... Post-ul Litoralul românesc este invadat de alge din cauza caniculei apare prima dată în Unica.md.
18:40
Mai mulți neurochirurgi din Chișinău și Bălți au salvat viața unui pacient diagnosticat cu tumoră intracerebrală masivă în emisfera cerebrală dreaptă. Foto: IMSP Spitalul Clinic Bălți Potrivit responsabililor de la ... Post-ul Mai mulți neurochirurgi din Chișinău și Bălți au salvat viața unui pacient diagnosticat cu tumoare cerebrală masivă apare prima dată în Unica.md.
18:30
UEFA a anunţat o schimbare în regulamentul privind titlul de golgheter la Euro, chiar înainte de marea finală programată mâine, între Spania și Anglia, la Munchen.  Până acum, în istoria ... Post-ul Schimb de reguli înainte de marea finală Euro 2024. Anunțul făcut de UEFA apare prima dată în Unica.md.
18:10
Cu mai puţin de două săptămâni înainte de debutul Olimpiadei de la Paris, ministrul francez al sporturilor şi al Jocurilor Olimpice 2024, Amelie Oudea-Castera, a înotat sâmbătă dimineaţă în Sena, ... Post-ul Ministrul francez al sporturilor a înotat în Sena ca să arate că apa este curată pentru Jocurile Olimpice apare prima dată în Unica.md.
18:00
O femeie din SUA a fost arestată în cursul acestei săptămâni, după ce a fost acuzată pentru moartea fiului ei adoptiv, în vârstă de cinci ani. Copilul a fost închis ... Post-ul Femeie arestată pentru moartea fiului ei, uitat în mașină, în plină caniculă apare prima dată în Unica.md.
17:20
Președinta Maia Sandu a participat astăzi la Forumul Femeilor din Moldova, unde a vorbit despre rolul femeilor de a transforma lucrurile în societatea noastră.  „Azi, una din trei afaceri din ... Post-ul Maia Sandu, la Forumul femeilor din Moldova 2024: ,,Să fim generația de femei care aduce Uniunea Europeană în Moldova” apare prima dată în Unica.md.
17:10
Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România informează participanții la traficul rutier că, în perioada 13 – 14 iulie, în intervalul orelor 10:00 – 20:00, se vor institui ... Post-ul Caniculă extremă: România introduce restricții de circulație pe mai multe sectoare de autostrăzi și drumuri naționale apare prima dată în Unica.md.
17:00
Canicula a pus stăpânire pe mare parte din Europa. În medie, sunt temperaturi cu 8 până la 10 grade mai mari decât în mod normal. În Bulgaria, unde în multe ... Post-ul Temperaturile de foc au pus stăpânire pe mare parte din Europa. Ungaria, lovită de al treilea val de caniculă apare prima dată în Unica.md.
17:00
Deținerea pentru a doua oară a președinției Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, în perioada noiembrie 2025 – mai 2026, va oferi R. Moldova ocazia creșterii vizibilității pe plan european ... Post-ul Moldova va prelua președinția Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei apare prima dată în Unica.md.
16:40
O școală din Nigeria s-a prăbușit vineri în timpul examenelor, iar cel puțin 21 de persoane, majoritatea elevi, și-au pierdut viața. În urma incidentului, alte 69 de persoane au fost ... Post-ul Zeci de persoane au murit după ce o școală din Nigeria s-a prăbușit apare prima dată în Unica.md.
16:20
O persoană și-a pierdut viața în timpul scăldatului, fiind în stare de ebrietate avansată. Tragedia a avut loc în dimineața zilei de 13 iulie în satul Răscăieți, raionul Ștefan Vodă. ... Post-ul Un bărbat s-a înecat într-un iaz din Ștefan Vodă apare prima dată în Unica.md.
16:10
Școlile și grădinițele, pentru a beneficia de donații sub formă de mijloace financiare, vor trebui să deschidă un cont trezorerial. Toate operațiunile de donație se vor efectua exclusiv prin intermediul ... Post-ul Donațiile în școli și grădinițe vor fi efectuate benevol prin serviciul MPay apare prima dată în Unica.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:50
Mai multe grupuri de elevi au vizitat Președinția Republicii Moldova datorită programului „Excursia Europeană”. Entuziasmați, copiii au aflat detalii despre atribuțiile președintelui, precum și despre arhitectura și istoria clădirii prezidențiale, ... Post-ul Mai mulți elevi au vizitat Președinția în cadrul programului „Excursia europeană” apare prima dată în Unica.md.
13:40
O femeie de 31 de ani dintr-o localitate din raionul Telenești a fost salvată de la sufocare după ce s-a înecat cu o bucată de carne în timpul mesei. Incidentul ... Post-ul O femeie din Telenești, salvată după ce s-a înecat cu o bucată de carne apare prima dată în Unica.md.
13:30
Secția de boli infecțioase a spitalului din Comrat nu mai are locuri libere. 24 de paturi din 24 sunt ocupate de minori, care ajung la spital cu simptome de enteroviroză. ... Post-ul Situație critică în secțiile de boli infecțioase. Tot mai mulți copii ajung la spital cu simptome de enteroviroză apare prima dată în Unica.md.
13:00
Guvernul a aprobat un nou regulament care stabilește procedura de emitere a certificatelor de urbanism pentru proiectare și a autorizațiilor de construire sau desființare pentru lucrările de utilitate publică de ... Post-ul Un nou Regulament pentru emiterea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire apare prima dată în Unica.md.
12:40
Un autocar cu turiști a fost implicat într-un grav accident rutier în localitatea Mugla din Turcia. Preliminar, 2 persoane au decedat, iar alte 28 au fost rănite, patru dintre care ... Post-ul Autocar cu turiști, implicat într-un grav accident în Turcia: 2 morți și 28 de răniți apare prima dată în Unica.md.
12:30
Mihail Tincul, în vârstă de 29 de ani, din satul Pârâta, raionul Dubasari este căutat de familie. Acesta a plecat de acasă în dimineața zilei de 10 iulie și nu ... Post-ul A plecat la muncă și nu s-a mai întors. Un tânăr de 29 de ani este căutat cu disperare de familie apare prima dată în Unica.md.
12:20
Un festival de muzică din Slovacia s-a încheiat, după ce unul dintre corturile mari s-a prăbușit peste sute de oameni. Cel puțin 12 persoane au fost rănite, opt dintre acestea ... Post-ul Un cort s-a prăbușit peste sute de oameni la un festival din Slovacia. Cel puțin 12 persoane au fost rănite apare prima dată în Unica.md.
11:20
Compania Sundoogiup din Coreea de Sud intenţionează să deschidă în Republica Moldova o fabrică de producere a îngrăşămintelor biominerale şi să investească peste cinci milioane de dolari, a declarat vineri, ... Post-ul O companie din Coreea de Sud intenționează să deschidă în Moldova o fabrică de producere a îngrăşămintelor biominerale apare prima dată în Unica.md.
11:20
Banca Națională a Moldovei (BNM) și cea a Bulgariei își propun să semneze un Memorandum de înțelegere care va facilita schimbul de informații în vederea alinierii cadrului normativ bancar la ... Post-ul BNM va semna un memorandum cu Banca Națională a Bulgariei apare prima dată în Unica.md.
11:10
O casă de locuit din satul Pepeni, raionul Sângerei, a fost cuprinsă de flăcări, distrugând mai multe bunuri. Potrivit primarului localității, Oleg Cernei, proprietarul casei a recunoscut că a provocat ... Post-ul Un bărbat din raionul Sângerei și-a incendiat locuința pentru că soția a plecat în Italia apare prima dată în Unica.md.
11:00
Temperaturile sunt tot mai ridicate, iar meteorologii nu vin cu vești tocmai bune. De astăzi, 12 iulie, intră în vigoare Codul Roșu de caniculă cu maxime de până la 40 ... Post-ul Primul Cod Roșu de caniculă emis în Moldova. Când au mai fost așa valori termice pe timpul verii apare prima dată în Unica.md.
11:00
Ploile abundente generate de uraganul Beryl şi de furtuna tropicală Alberto au făcut ca sute de crocodili să pătrundă în zonele urbane din nordul statului mexican Tamaulipas, au declarat săptămâna ... Post-ul Mexic: Cel puţin 200 de crocodili au ajuns în oraşe în urma ploilor apare prima dată în Unica.md.
10:50
Fostul viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Arcadie Albul, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de reprezentanții instituției, care au lăsat un mesaj de condoleanțe familiei îndoliate. ... Post-ul Fostul viceguvernator al BNM, Arcadie Albul, s-a stins din viață: ,,Un specialist remarcabil și un exemplu de devotament și integritate” apare prima dată în Unica.md.
10:40
Emilian Crețu s-a prezentat la ședința Consiliului local Negureni, satul de baștină al actorului. Acesta a anunțat aleșii că intenționează să investească 400 de mii de lei pentru instalarea panourilor ... Post-ul Un nou gest al lui Emilian Crețu va aduce beneficii copiilor de la școala de baștină a actorului apare prima dată în Unica.md.
10:20
Primăria Chișinău informează conducătorii auto și pietonii că, începând de vineri, 12 iulie, ora 19:00, și până sâmbătă, 13 iulie, ora 21:00, traficul rutier pe bd. Decebal, tronsonul cuprins între ... Post-ul Traficul rutier, suspendat pe bulevardul Decebal din capitală. Precizările Primăriei apare prima dată în Unica.md.
10:00
Exportul de caise din R. Moldova a crescut de 4,5 ori într-un singur an, precizează viceprim-ministrul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării. Dacă în perioada ianuarie-iunie 2023 au ... Post-ul Republica Moldova a stabilit un record la exportul de caise apare prima dată în Unica.md.
10:00
Covid-19 încă provoacă decesul a aproximativ 1.700 de persoane pe săptămână în întreaga lume, a declarat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, făcând apel la persoanele expuse riscului să continue să ... Post-ul OMS: Covid-19 încă provoacă decesul a aproximativ 1.700 de persoane pe săptămână în întreaga lume apare prima dată în Unica.md.
09:40
Republica Moldova se mândrește cu trei câștigătoare la Campionatul European de Tineret la Tir cu Arcul. Este vorba despre Clima Nicoleta, Berzan Kasandra și Tisliuc Varvara, care au obținut medalia ... Post-ul Trei sportive din Moldova, medaliate cu bronz la Campionatul European de Tineret la Tir cu Arcul apare prima dată în Unica.md.
12 iulie 2024
22:00
Serviciul Vamal al Republicii Moldova reamintește cetățenilor regulile și condițiile de a introduce în țară bunuri prin intermediul trimiterilor poștale, informează unica.md cu referire la un comunicat al instituției. Persoanele ... Post-ul Regulile și condițiile de a introduce în țară bunuri prin intermediul trimiterilor poștale apare prima dată în Unica.md.
22:00
Suplimentul care te poate scăpa de acnee. Pacienții care suferă de acnee pot beneficia de pe urma unei diete mediteraneene și de a lua suplimente de acizi grași omega-3 derivate din ... Post-ul Un supliment ieftin te poate ajuta să scapi, în sfârșit, de acnee apare prima dată în Unica.md.
22:00
O nouă echipă de pompieri moldoveni pleacă în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor. Pe data de 13 iulie 2024, echipa pompierilor de combaterea terestră a incendiilor forestiere din ... Post-ul O nouă echipă de pompieri moldoveni pleacă în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor apare prima dată în Unica.md.
22:00
Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face ... Post-ul Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului apare prima dată în Unica.md.
22:00
O tânără chinezoaică care cântărește doar 25 de kilograme a atras atenția întregii lumi după ce și-a prezentat online corpul șocant de slab și a afirmat că vrea să fie ... Post-ul Femeia care cântărește 25 de kilograme, își dorește să mai slăbească apare prima dată în Unica.md.
20:10
#stilunic cu altă prezentatoare. Așa provocare a avut invitata acestui episod în noua ediție. Gabriela Damir a simțit cum este să fii tu cea care pune întrebări, iar Nicoleta a ... Post-ul #stilunic – Gabriela Damir, prezentatoare:”Așa emoții nu am avut nici la nuntă!” apare prima dată în Unica.md.
17:50
Asasinatul din 10 iulie de la terasa din sectorul Râșcani al Capitalei le-a fost de învățătură structurilor de forță și de drept. Autoritățile centrale își propun să înăsprească regulile privind ... Post-ul Criminalii și infractorii străini profită de imperfecțiunile legislației R. Moldova. Asasinatul din Capitală, lecție pentru structurie de forță și de drept apare prima dată în Unica.md.
16:40
În seara zilei de 11 iulie 2024, o persoană și-a pierdut viața în timpul scăldatului într-un iaz din localitatea Colonița din municipiul Chișinău, informează unica.md cu referire la un comunicat ... Post-ul Tragedie la scăldat! Un bărbat a murit înecat în lacul de la Colonița apare prima dată în Unica.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.