Doi tineri inventatori din Republica Moldova au obținut medalia de aur la un concurs desfășurat în SUA

Unica.md, 16 iunie 2024 14:00

Doi tineri inventatori din Moldova au obținut medalia de aur, la concursul internațional de invenții Genius. Anterior, tinerii s-au calificat în marea finală internațională a concursului, care a avut loc ... Post-ul Doi tineri inventatori din Republica Moldova au obținut medalia de aur la un concurs desfășurat în SUA apare prima dată în Unica.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Unica.md

Acum 4 ore
23:10
Inspectorii de patrulare au stopat un motociclist pe o stradă din Ocnița pentru conducerea mijlocului de transport care nu a fost înmatriculat în modul stabilit de lege. Bărbatul de 40 ... Post-ul Trei șoferi au încercat să mituiască polițiștii, în doar 24 de ore, pentru a scăpa de pedepse apare prima dată în Unica.md.
23:10
Un studiu realizat de Universitatea din Southampton a măsurat zonele în care femeile transpiră cel mai mult și au comparat densitatea glandelor sudoripare cu diferite mărimi de sutien, scrie g4media.ro. ... Post-ul Mărimea sânilor influențează cât de mult transpiră femeile. Studiu apare prima dată în Unica.md.
23:00
Adolescentele și tinerele femei din Afganistan, arestate de talibani pentru că purtau „hijab necorespunzător”, spun că au fost supuse la violențe sexuale și agresiuni în detenție, potrivit The Guardian. În ... Post-ul Tinerele din Afganistan îi acuză pe talibani de agresiuni sexuale, după ce au fost arestate pentru hijab necorespunzător apare prima dată în Unica.md.
21:50
Mulți bărbați greșesc atunci când își cumpără haine, pentru că se ghidează mai mult după tendințe, după ce văd la alți bărbați, și mai puțin sau chiar deloc după ce ... Post-ul #unicLifeHacks: Cum să te îmbraci în funcție de proporții. Ghid vestimentar pentru bărbații apare prima dată în Unica.md.
Acum 6 ore
21:40
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a stabilit încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese în privința unui primar. Interesul personal al primarului rezultă din relațiile sale în raport cu persoana ... Post-ul Un primar din Cimișlia riscă să fie revocat. Ce a constatat ANI apare prima dată în Unica.md.
21:30
Un animal unic în lume, caracatița gigantică din Pacific, este cunoscută pentru caracteristicile sale fascinante și înfricoșătoare: are 3 inimi, 9 creiere și sânge albastru. Deși este o creatură impresionantă, ... Post-ul Singura viețuitoare care are 9 creiere, iar oamenii se tem de ea apare prima dată în Unica.md.
21:30
Barcelona, una dintre destinațiile de vacanță favorite ale românilor, a devenit punctul de atracție principal pentru iubitorii gastronomiei de top, scrie playtech.ro. Conform topului anual al celor mai bune 50 ... Post-ul Orașul din Europa unde se mănâncă cel mai bine. E preferat pentru un restaurant inedit apare prima dată în Unica.md.
21:20
Mai mulți conducători de vehicule au fost depistați de polițiștii din Hâncești în stare de ebrietate avansată, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției. Un tânăr de 20 ... Post-ul Abia se țineau pe picioare: Mai mulți soferi din Hâncești, beți criță la volan apare prima dată în Unica.md.
21:10
Tamayo Perry a murit duminică, la vârsta de 49 de ani, după ce a fost atacat de un rechin în timp ce făcea surfing în Hawaii. Actorul, cunoscut pentru rolurile ... Post-ul Un actor din „Pirații din Caraibe” a murit după ce a fost atacat de un rechin, în timp ce făcea surfing în Hawaii apare prima dată în Unica.md.
Acum 8 ore
17:50
Ministerul de Externe al Rusiei a anunțat marți că interzice accesul în Rusia la resursele de radiodifuziune pentru zeci de instituții media din Uniunea Europeană, ca represalii pentru o interdicție ... Post-ul Rusia interzice trei posturi TV din România apare prima dată în Unica.md.
Acum 12 ore
17:30
Începând cu data de 1 iulie curent, pentru aproape 2 luni, ar putea fi închisă definitiv circulația pe podul de pe strada Mihai Viteazul. O precizare în acest sens a ... Post-ul Podul de pe strada Mihai Viteazul ar putea fi închis definitiv pentru aproape 2 luni apare prima dată în Unica.md.
17:20
În dimineața zile de 25 iunie 2024 pompierii din nordul țării au intervenit la lichidarea unui incendiu, care a izbucnit într-un bloc locativ de pe strada Nicolae Iorga nr. 40 ... Post-ul Incendiu într-un bloc de locuințe din Bălți. Doi bătrâni, evacuați dintr-un apartament cuprins de flăcări apare prima dată în Unica.md.
17:20
O schemă amplă de transportare ilegală a persoanelor peste hotar a fost destructurată de oamenii legii din Ucraina. Patru vehicule care transportau ilegal bărbați din Ucraina în Moldova au fost ... Post-ul 47 de ucraineni, ascunși în patru microbuze, au încercat să intre ilegal în R. Moldova apare prima dată în Unica.md.
16:30
Un minor de 17 ani a murit după ce a căzut de pe o bară de tracțiuni. Totul s-a întâmplat pe un teren de joacă din Comrat, scrie știri.md. Potrivit ... Post-ul Tragedie la Comrat! Un băiat de 17 ani a murit după ce a căzut de pe o bară de tracțiuni apare prima dată în Unica.md.
16:20
Federația Națională de Echitație a Republicii Moldova anunță oficial că perioada de suspendare temporară a sportivei moldovene Alisa Glinka a luat sfârșit. Alisa este admisă la competiții și, pentru prima ... Post-ul Moldova își păstrează locul olimpic: Alisa Glinka, sportiva suspendată temporară după un test de dopaj, merge la Paris apare prima dată în Unica.md.
16:00
Supranumită “fructul tinereții veșnice”, zmeura este o sursă mare de fitonutrienți și antioxidanți, ce ajută la stimularea sistemului imunitar, având efecte astringente antispasmodice, stimulatoare și tonice. O porţie de zmeură ... Post-ul Zmeura- fructul tinereții veșnice! apare prima dată în Unica.md.
14:20
Bucurie mare în familia lui Gheorghe Țopa. Artistul a devenit bunic pentru a cincia oară. Interpretul a publicat un video cu nepoțelul în brațe. „Astăzi am o bucurie, pe care ... Post-ul Gheorghe Țopa a devenit bunic pentru a cincia oară apare prima dată în Unica.md.
13:30
Noaptea trecută, pe centura de ocolire a orașului Cahul, s-a produs un grav accident rutier, în urma căruia un minor a decedat, informează unica.md cu referire la un comunicat al ... Post-ul Tragedie la Cahul! Un minor de 17 ani a murit într-un grav accident rutier apare prima dată în Unica.md.
Acum 24 ore
12:40
Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European, salută faptul că astăzi, 25 iunie, se dă startul oficial al negocierilor de aderare la Uniunea Europeană și susține că „această zi va rămâne în ... Post-ul „Ziua de 25 iunie 2024 va rămâne în istorie.” Roberta Metsola salută startul oficial al negocierilor de aderare a R. Moldova la UE apare prima dată în Unica.md.
11:30
Avocatul Poporului, Ceslav Panico, într-un raport tematic – Dreptul la Viață, Sănătate, Siguranță și Securitate în Traficul Rutier, atenționează că  în anul 2022, Republica Moldova înregistra unul dintre cei mai ... Post-ul Moldova a înregistra unul dintre cei mai ridicați indicatori de mortalitate în accidente rutiere din UE. Ce spune Avocatul Poporului Ceslav Panico apare prima dată în Unica.md.
11:20
Moldovenii vor ca bulevardul Moscova din Capitală să fie redenumit și să poarte numele regretatului scriitor Spiridon Vangheli. Internauții propun ca să fie lansată și o petiție online. Mai multe ... Post-ul Moldovenii vor ca un bulevard din Capitală să poarte numele lui Spiridon Vangheli apare prima dată în Unica.md.
11:10
În dimineața zile de 25 iunie 2024 pompierii din nordul țării au intervenit la lichidarea unui incendiu, care a izbucnit într-un bloc locativ de pe strada Nicolae Iorga nr. 40 ... Post-ul Incendiu într-un bloc de locuințe din Bălți. Doi bătrâni, evacuați dintr-un apartament cuprins de flăcări apare prima dată în Unica.md.
11:00
Rezultatele investigațiilor de laborator efectuate de Centrul de Sănătate Publică Chișinău  arată că apa din lacurile din municipiul Chișinău este contaminată cu bacterii și conține nitrați. De asemenea, nisipul de ... Post-ul Atenție! Lacurile și izvoarele din Chișinău, contaminate cu nitrați și bacterii apare prima dată în Unica.md.
11:00
Republica Moldova și Ucraina încep astăzi, oficial, negocierile de aderare la Uniunea Europeană, după doi ani de la obținerea statutului de țară candidată. Prima conferință interguvernamentală a delegației de la ... Post-ul R. Moldova lansează azi negocierile de aderare la UE. Prima conferință la Luxemburg va fi una solemnă apare prima dată în Unica.md.
10:50
Cinci asteroizi se apropie de Pământ la distanțe mici – în termeni cosmici – începând de marți, 25 iunie și până vineri, 28 iunie. Unul din ei are mărimea podului ... Post-ul Cinci asteroizi se apropie de Pământ, anunță NASA. Unul din ei este de mărime uriașă apare prima dată în Unica.md.
10:40
Aseară, polițiștii capitalei au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe o stradă din Durlești, informează unica.md cu referire la un comunicat aal Poliției. La fața locului, ... Post-ul Copil de 3 ani, lovit de o mașină la Durlești! Părinții, atenționați să aibă grijă de copii apare prima dată în Unica.md.
08:30
Am ajuns la final de proiect, când în sfârșit putem vedea ce rezultate au obținut participantele în cele 28 de zile de proiect. Zilnic au folosit produsele Viorica Cosmetic, au ... Post-ul ”SKINCHALLENGE” ep. 4: FINAL de proiect: cum arată aceste 4 participante acum apare prima dată în Unica.md.
Ieri
23:20
Școala de arte din comuna Grătiești, municipiul Chișinău, este de-a dreptul o oază care adună copiii pasionați de artă și le dezvoltă talentele. A fost fondată în anul 1935 de ... Post-ul Școala de artă din Gratiești, o oază unde este studiată arta și cresc adevărate talente apare prima dată în Unica.md.
23:10
Școala de arte din comuna Grătiești, municipiul Chișinău, este de-a dreptul o oază care adună copiii pasionați de artă și le dezvoltă talentele. A fost fondată în anul 1935 de ... Post-ul Școala de arte din Gratiești, o oază unde este studiată arta și cresc adevărate talente apare prima dată în Unica.md.
21:50
Un bărbat a ajuns la spital în stare gravă după ce a căzut într-o fântână cu adâncimea de 10 metri, în timp ce efectua lucrări de curățare, scrie deschide.md. Incidentul a avut ... Post-ul Un bărbat din Soroca, salvat cu zile după ce a căzut într-o fântână apare prima dată în Unica.md.
21:20
Șoferul unui microbuz de rută a fost depistat, pe traseu, în stare de ebrietate avansată la volan. Acesta a fost stopat și documentat, ieri, în jurul orei 12:20, în apropierea ... Post-ul Șoferul unui microbuz de rută, mort beat la volan. Șoc pentru pasageri apare prima dată în Unica.md.
21:20
Un moldovean a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru un termen de probă de 1 ani și amendat cu 100 mii lei, după ce ... Post-ul COVID 19: Amendă usturătoare pentru un moldovean care a încălcat regimul de autoizolare și a mituit polițiștii de frontieră apare prima dată în Unica.md.
17:20
Astăzi, la centrul de instruire al Armatei Naționale a avut loc deschiderea oficială a exerciţiului multinațional „Scutul Păcii 2024”, informează unica.md cu referire la un comunicat al Ministerului Apărării. Prezent ... Post-ul Sute de militari din Moldova și alte țări participă la Scutul Păcii 2024 apare prima dată în Unica.md.
15:30
Un bărbat a murit, după ce i-ar fi căzut în cap o poartă de fotbal. Tragedia a avut loc ieri-seara, în jurul orei 19:40, pe stadionul din localitatea Ciulucani, din ... Post-ul O nouă tragedie pe terenul de fotbal. Un bărbat a fost strivit de o poartă pe un stadion din Telenești apare prima dată în Unica.md.
15:30
Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, cu numele laic Nicolae Mihăescu, ierarh al Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove, structură bisericească subordonată Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse, a fost obligat de Judecătoria ... Post-ul Episcopul Marchel, obligat de instanță să plătească prejudicii morale de 20.000 de lei  apare prima dată în Unica.md.
14:10
Ministerul Educației și Cercetării urmează să stabilească în septembrie anumite reguli privind utilizarea telefoanelor mobile în școli. Decizia a fost anunțată de ministrul Dan Perciun şi a fost luată după ... Post-ul Ministerul Educației vrea să interzică telefoanele mobile în şcoli apare prima dată în Unica.md.
14:00
Un incendiu devastator a izbucnit luni la o fabrică de baterii de litiu în Coreea de Sud, incendiu soldat cu zeci de morţi, informează AFP şi dpa, potrivit stiripesurse.ro. Iniţial, pompierii ... Post-ul Incendiu devastator la o fabrică de baterii de litiu: Zeci de oameni au murit! apare prima dată în Unica.md.
12:30
IMPACT FORUM, evenimentul anual dedicat antreprenoriatului sustenabil, a fost organizat pentru prima dată la Cahul. Pe 20 iunie, forumul a adus împreună peste 50 de participanți, printre care antreprenori și ... Post-ul IMPACT FORUM Cahul promovează inovația și sustenabilitatea în antreprenoriatul din Moldova apare prima dată în Unica.md.
12:10
Anual, la data de 24 iunie, începând din anul 2013, este sărbătorită Ziua Universală a Iei. La Chișinău sărbătoarea este marcată prin mai multe acțiuni, dar și o expoziție cu ... Post-ul Astăzi este Ziua Universală a Iei apare prima dată în Unica.md.
12:10
Ofițerii Direcției de Poliție a mun. Chișinău în comun cu colegii Inspectoratului de poliție Centru au documentat, pe parcursul a două luni, acțiunile ilegale a doi indivizi din mun. Chișinău, ... Post-ul Doi tineri din Capitală, unul minor, reținuți pentru escrocherie, sub pretextul investițiilor pe piața financiară pe o platformă online apare prima dată în Unica.md.
12:00
Anual, la data de 24 iunie, începând din anul 2013, este sărbătorită Ziua Universală a Iei. La Chișinău sărbătoarea este marcată prin mai multe acțiuni, dar și o expoziție cu ... Post-ul Azăzi este Ziua Universală a Iei apare prima dată în Unica.md.
11:50
În atenția conducătorilor auto și a pietonilor. Primăria Municipiului Chișinău informează că, astăzi, în legătură cu desfășurarea programului de funeralii al scriitorului Spiridon Vangheli, pe unele străzi din Capitală vor ... Post-ul Restricții de circulație în Capitală, în legătură cu funeraliile scriitorului Spiridon Vangheli apare prima dată în Unica.md.
11:10
Creștinii ortodocși de stil vechi au sărbătorit ieri Duminica Mare sau Pogorârea Duhului Sfânt, cunoscută în popor și drep Rusaliile. A doua zi este Lunea Rusaliilor. În această zi, Biserica ... Post-ul Lunea Rusaliilor. Ce nu se face în a doua zi după Duminica Mare apare prima dată în Unica.md.
11:00
Un tânăr de 26 de ani, a ajuns la spital după ce a căzut de pe o stâncă de lângă mănăstirea Saharna. Incidentul s-a produs în după amiaza zilei de ... Post-ul Nenorocire la o mănăstire! Un tânăr a căzut de pe o stâncă de lângă Saharna apare prima dată în Unica.md.
11:00
Procuratura raionului Edineț a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința a șase persoane, învinuite de trafic de droguri (art.217/1 alin.(3) din Codul penal), informează ... Post-ul Șase bărbați din Edineț, trimiși în judecată pentru comerț cu droguri apare prima dată în Unica.md.
10:40
Scriitorul Spiridon Vangheli, care s-a stins din viață la vârsta 92 de ani, este petrecut luni, 24 iunie, pe ultimul drum. Conform unui decret semnat de președinta Maia Sandu, ziua ... Post-ul Zi de doliu național! Scriitorul Spiridon Vangheli este condus astăzi pe ultimul drum apare prima dată în Unica.md.
09:30
Expunerea la soare are multiple beneficii, inclusiv stimularea producției de vitamina D și îmbunătățirea stării de spirit. Totuși, expunerea excesivă la razele ultraviolete UVA și UVB poate avea efecte nocive ... Post-ul Produsele de protecție solară previn arsurile și cancerul, încetinesc îmbătrânirea și mențin elasticitatea pielii apare prima dată în Unica.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:50
Orașul Chișinău este inclus în top 250 cele mai fericite orașe din lume. Capitala Republicii Moldova ocupă locul 191, la categoria ,,de bronz”, potrivit topului Happy City Index. Topul este ... Post-ul Orașul Chișinău, în top 250 cele mai fericite orașe din lume. Capitala Republicii Moldova ocupă locul 191 apare prima dată în Unica.md.
20:40
În noaptea dintre 19 și 20 iunie, un incident dramatic a avut loc la granița dintre Polverara și Ponte San Nicolò, în regiunea italiană Padova. Un cetățean moldovean, aflat la ... Post-ul Moldovean salvat în mod miraculos în Italia. A plonjat cu mașina într-un râu apare prima dată în Unica.md.
19:40
Dovlecelul este una dintre primele legume recomandate de nutriţionişti în diete. Pe lângă faptul că are foarte puține calorii (100 gr. dovlecel are 20 – 27 kcal) este şi o ... Post-ul Dovlecelul – leguma perfectă în curele de slăbire apare prima dată în Unica.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.