FOTO/VIDEO. Marșul Solidarității, la Chișinău

TVR Moldova, 16 iunie 2024 12:20

Festivalul „Moldova Pride”, ce a ajuns la cea de-a 23-a ediție și se desfășoară în această săptămână, a culminat astăzi cu Marșul Solidarității.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 5 minute
08:50
IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească informează că în perioada 17 – 23 iunie curent, intervenția ambulanței a fost solicitată pentru 14109 persoane, inclusiv la 2066 copii. După acordarea asistenței medicale prespitalicești 6099 pacienți, dintre care 1188 copii au fost transportați la spital.
Acum 15 minute
08:40
Miniştrii de externe din UE reuniţi la Luxemburg au aprobat un ajutor militar de 1,4 miliarde de euro pentru Ucraina, pachetul urmând să fie finanţat pentru prima dată din veniturile provenite din activele îngheţate ale Băncii Centrale a Rusiei, a anunţat luni şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, relatează Agerpres cu referire la DPA.
Acum o oră
08:20
Specialiștii din sănătate recomandă cetățenilor să evite scăldatul în lacurile din parcurile Chișinăului și să nu consume apa din izvoare. Concluziile au fost prezentate în urma investigațiilor de laborator efectuate de Centrul de Sănătate Publică Chișinău, informează moldpres.
08:10
„Pentru Federația Rusă, R. Moldova rămâne a fi in sfera de interese geopolitice. Asta înseamnă că întâi de toate trebuie să ne informăm corect și să informăm pe cei din jurul nostru. Dacă îți apare un videoclip care este promovat activ pe paginile lui Șor, a unui deputat, verifică sursa. Trebuie să fim foarte atenți și mereu să verificăm informația, din surse din care noi avem încredere, ” a declarat vicepreședintele Partidului Schimbării, Sergiu Tofilat în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.
Acum 2 ore
07:50
Ieri, la centrul de instruire al Armatei Naționale a avut loc deschiderea oficială a exerciţiului multinațional „Scutul Păcii 2024”, informează Ministerul Apărării al R. Moldova.
07:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat transmite pentru ziua de astăzi vreme stabilă, fără precipitații, cu temperaturi maxime de până la 29 grade Celsius.
Acum 12 ore
23:10
Germania, Franţa şi Polonia intenţionează să dezvolte împreună arme cu rază lungă de acţiune, afirmând că lipsa acestui tip de arme reprezintă o lacună gravă în apărarea europeană, relatează DPA luni, scrie Agerpres.ro
22:50
Prim-ministrul Dorin Recean va întreprinde o vizită de lucru în Marele Ducat de Luxemburg, în perioada 24-26 iunie. Premierul va conduce delegația Republicii Moldova la prima ședință a Comisiei interguvernamentale Republica Moldova - Uniunea Europeană, la care vor fi lansate oficial negocierile de aderare la UE.
22:30
Pentagonul a transmis luni că Ucraina ia propriile decizii de ţintire, după ce Kremlinul a acuzat direct Statele Unite pentru un atac asupra Crimeei despre care a spus că a fost efectuat cu rachete ATACMS furnizate de SUA şi care a ucis cel puţin patru persoane şi a rănit peste 150, relatează Reuters, scrie Agerpres.ro
22:10
Astăzi, 24 iunie, când marcăm Ziua Universală a Iei - cămașa tradițională românească, Președintele Maia Sandu a venit cu un mesaj. Șefa statului a punctat că pentru femeile noastre ia nu este o haină simplă; brodată cu migală și răbdare, din vremurile vechi, ea este un simbol ce protejează de primejdii, aduce prosperitate, sănătate și viață lungă celei care o poartă.
21:50
„De aici încolo deciziile istorice se pun pe pauză și începe munca instituțiilor. În schimb avem tema noastră pe acasă, mă refer la referendumul din 20 octombrie privind aderarea la UE și alegerile parlamentare de anul viitor, ” a declarat președintele Comunității WatchDog, Valeriu Pașa în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, în contextul în care mâine va avea loc prima Conferință Interguvernamentală R. Moldova - UE, care fixează începerea negocierilor de aderare.
21:30
Înotătorii Tatiana Salcuțan și Pavel Alovațki vor reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris. Cei doi sportivi și-au asigurat prezența la marele eveniment din această vară în urma evoluției înregistrate la Campionatul European.
21:10
Vara nu e doar despre concedii şi odihnă, ci e și sezonul reparațiilor în locuințe. Muncitorii au cu până la 50 la sută mai multe solicitări comparativ cu alte perioade ale anului. Dacă unii oameni se limitează doar la reparații curente și superficiale, alții se avântă în lucrări complexe.
20:50
Serviciile şi programele Ministerului Muncii vor fi mai uşor accesibile şi mai transparente, prin digitalizate. Acest lucru va fi posibil datorită noului Centru Digital inaugurat astăzi în cadrul instituţiei, un proiect major de transformare în pas cu timpurile. Centrul a fost implementat de PNUD Moldova, cu sprijinul financiar al UNICEF Moldova.
20:30
Un tânăr de 26 de ani s-a rănit aseară, după ce a căzut în gol, de la 30 de metri înălţime, de pe stâncile din zona mânăstirii Saharna.
20:10
Astăzi este Ziua Internaţională a Iei, sărbătoarea care promovează frumuseţea autentică a cămăşii tradiţionale româneşti. Ia a fost onorată şi la Chişinău, unde mai multe persoane au organizat o plimbare din scuarul Teatrului "Mihai Eminescu" până la Preşedinţie.
Acum 24 ore
19:50
Perioada vacanţelor este preferata hoţilor de locuinţe, când se dau cele mai multe spargeri. Potrivit poliţiei, de la începutul verii s-au înregistrat peste 120 de astfel de infracţiuni, mai puţine decât în perioada similară a anului trecut. Chiar şi aşa, oamenii legii atenţionează proprietarii ca atunci când pleacă în concedii să ia o serie de măsuri precauţie astfel încât să nu le dea de bănuit răufăcătorilor ca nu e nimeni acasă.
19:30
Podul de pe strada Mihai Viteazul din Chişinău ar putea fi închis, de luna viitoare şi până la sfârşitul verii, pentru eficientizarea lucrărilor de reparaţie. Anunţul a fost făcut în cadrul şedinţei de astăzi a serviciilor primăriei.
19:10
Două focare de lăcuste au fost depistate în raioanele Ceadîr-Lunga și Tararclia din Sudul Republicii Moldova. Insectele au distrus sute de hectare de pășuni, plante acvatice și fâșii forestiere. Pentru a preveni răspândirea masivă a dăunătorilor, specialiștii au început prelucrarea zonelor cu insecticid.
18:50
Nicanor Ciochină, primarul din raionul Nisporeni acuzat ca a accidentat mortal un copil, a fugit de la locul faptei şi a încercat să îşi ascundă urmele, rămâne în arest la penitenciarul 13. Decizia a fost luată astăzi de magistraţii Curţii de Apel Chişinău, după ce apărătorii au cerut eliberarea lui.
18:30
Spiridon Vangheli, supranumit "Tatăl lui Guguță", a fost condus astăzi pe ultimul drum, în zi de doliu naţional. Rude, prieteni, cititori şi oficiali ai statului şi-au luat rămas bun de la marele scriitor român care a lăsat o moştenire literară inestimabilă Republicii Moldova. Ceremonia funerară a avut loc la Palatul Naţional din Chişinău, iar oamenii au venit cu flori şi cărţi să-i aducă un ultim omagiu autorului.
18:10
Șoferul unui microbuz de rută a fost depistat, pe traseu, în stare de ebrietate avansată la volan, informează IGP al R. Moldova.
17:50
Comisia Pre-Vetting anunță că a finalizat evaluarea reluată în privința judecătorului Ion Chirtoacă, candidat pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din rândul candidaților judecători. Potrivit Comisiei, candidatul nu a promovat evaluarea reluată, întrucât nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică. Decizia a fost transmisă astăzi candidatului și CSM, instituția responsabilă de organizarea concursului.
17:40
Uniunea Europeană a plătit astăzi, 24 iunie, 2,967 miliarde de euro prin intermediul Fondului de Modernizare pentru a sprijini 39 de proiecte energetice în 10 state membre ale UE, informează Comisia Europeană. Aceste investiții vor sprijini modernizarea sistemelor energetice, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în sectoarele energetic, industrial și al transporturilor și îmbunătățirea eficienței energetic
17:20
Procuratura raionului Edineț anunță despre finalizarea urmăririi penale și expedierea în instanța de judecată a cauzei penale, în privința a șase persoane, învinuite de trafic de droguri (art.217/1 alin.(3) din Codul penal).
17:10
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor comunică că, la data de 22.06.2024, pe teritoriul Republicii Moldova, în localitățile învecinate Cairaclia, raionul Taraclia (pe o suprafață de circa 600 hectare) și Copceac, raionul Ceadîr-Lunga, UTA Găgăuzia (pe o suprafață de circa 650 hectare), au fost depistate două focare de lăcuste pe suprafețele de pășune, plante acvatice și fâșii forestiere.
16:50
De luni până vineri, dăm startul dimineților deosebite, cu informații actuale, din diferite domenii, premiere muzicale și invitați aleși. Să vedem care au fost momentele cele mai memorabile din edițiile de săptămâna trecută.
16:40
În scopul combaterii efectelor cauzate de vremea caniculară, în mai multe puncte din Chișinău vor fi instalate corturi de prim ajutor. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău din 24 iunie.
16:20
E întotdeauna interesant să aflăm legenda unei localități, de unde provine denumirea acesteia, dar și ce e mai frumos acolo. De curând, colegul nostru Alexandru Leahu a ajuns la Trebujeni, Orhei o localitate pitorească, de pe malul Răutului. Care este istoria localității și de unde provine denumirea ei, aflăm dintr-un reportaj.
16:10
Marți, 25 iunie, în intervalul orar 09:00 - 20:00, sunt planificate sistări temporare de apă în mai multe zone ale municipiului.
15:50
Ofițerii Direcției de Poliție a mun.Chișinău în comun cu colegii Inspectoratului de poliție Centru au documentat, pe parcursul a două luni, acțiunile ilegale a doi indivizi din mun. Chișinău, suspectați de escrocherie.
15:40
În noaptea dintre 19 și 20 iunie, un incident dramatic a avut loc la granița dintre Polverara și Ponte San Nicolò, în regiunea italiană Padova.
15:20
Inspectoratul General al Poliției a lansat în premieră Programul de mentorat pentru femei, care are drept scop pregătirea și inspirarea polițistelor pentru a deveni lideri de succes în diverse domenii de activitate ale Poliției.
15:10
Un turist german în vârstă de 67 de ani a murit pe insula grecească Creta după ce a plecat într-o excursie şi, probabil, s-a rătăcit.
14:50
Olga Harabajiu, producător ne-a oferit mai multe detalii despre proiecțiile și cineaștii așteptați la Chișinău.
14:50
Iubitorii de teatru şi muzică din Bălţi pot participa pe 28 iunie, la premiera spectacolului ,,Temă pentru acasă". Platoul este chiar gara din oraş, iar în program va fi muzică live interpretată de elevii Colegiului de Muzică.
14:40
Echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite, acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.
14:40
Până la finalizarea Recensământului populației și locuințelor 2024 au rămas 13 zile. Persoanele care încă nu au fost recenzate sunt îndemnate să contacteze Biroul Național de Statistică (BNS), transmite MOLDPRES.
14:20
Scriitoarea Maria Șleahtițchi, , doctor habilitat în filologie ne-a vorbit despre cum a fost omul și scriitorul Spiridon Vangheli.
14:10
Suntem în perioada vacanțelor și mulți dintre moldovenii stabiliți în străinătate se întorc acasă cu autoturisme înmatriculate în țările în care locuiesc. Aceștia trebuie însă să țină cont de câteva reguli atunci când traversează frontiera.
13:50
Ofițerii CNA și procurorii mun. Cahul au reținut, astăzi, un bărbat din Cahul într-un dosar de trafic de influență. Acesta este bănuit că ar fi promis unui candidat să-l ajute să obțină mai ușor permisul de conducere în schimbul unei sume de bani.
13:50
Uniunea Europeană a găsit o modalitate de a folosi veniturile din activele rusești înghețate pentru a cumpăra arme pentru Ucraina, în ciuda poziției Ungariei, a declarat luni șeful UE pentru politică externă, Josep Borrell.
13:40
Vasile Onceanu, conferențiar universitar la Centrul Național de Siguranță Rutieră, de pe lângă Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău ne-a vorbit despre măsurile și proiectele care au fost implementate în ultimii ani, pentru a îmbunătăți sistemul de siguranță rutieră.
13:20
Igor Talmazan este noul Secretar general al Parlamentului. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a semnat dispoziția privind numirea acestuia în funcție din 24 iunie 2024. La fel, astăzi, Igor Talmazan a fost prezentat Secretariatului Parlamentului.
13:10
Persoanele fizice au dreptul de a introduce în Republica Moldova bunuri în valoare de până la 150 de euro cu scutire de la achitarea drepturilor de import. Condiția e ca trimiterea să fie însoțită de o declarație CN22/CN23, în cazul în care sunt transportate de către operatorul poștal național ÎS ,,Poșta Moldovei”. Totodată, mărfurile nu trebuie să indice caracter comercial.
13:10
Șefa diplomației române, Luminița Odobescu, a solicitat luni, la reuniunea miniștrilor de externe din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, o abordare strategică europeană față de regiunea Mării Negre, evocând contextul de securitate și deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova și Ucraina.
12:50
Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg, Germania, a reuşit să intre de două ori în Cartea Recordurilor: pentru cel mai lung brâu românesc confecţionat în trei luni, care măsoară 1.667,41 de metri şi pentru cel mai greu brâu, care cântărește 70 de kilograme.
12:40
În acest weekend polițiștii de frontieră au urcat pe podiumul de premiere în cadrul a două competiții internaționale.
12:40
Astăzi, în legătură cu desfășurarea programului funeraliilor scriitorului Spiridon Vangheli, Poliția anunță că pe unele străzi din capitală vor fi restricții de circulație.
12:20
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit preţuri noi la carburanţi pentru marți, 25 iunie.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.