Un tânăr ucrainean prorus e acuzat că a vrut să comită un atentat în Franța, dar s-a rănit singur cu dispozitivul exploziv

DISINFO.MD, 6 iunie 2024 09:00

Un ucrainean prorus în vârstă de 26 de ani a fost arestat miercuri, după ce a fost rănit de un dispozitiv exploziv improvizat în camera sa de hotel, relatează Le Figaro. Incidentul a avut loc marți seara. Tânărul s-a rănit în timp ce manipula un dispozitiv pe bază de TATP – un exploziv artizanal extrem […] Articolul Un tânăr ucrainean prorus e acuzat că a vrut să comită un atentat în Franța, dar s-a rănit singur cu dispozitivul exploziv apare prima dată în Disinfo.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de DISINFO.MD

Ieri
09:00
Un profesor a fost condamnat de un tribunal militar de la Moscova la 20 de ani de închisoare pentru că ar fi transferat bani către batalionul ucrainean Azov, pe care Rusia îl consideră un grup terorist, relatează Radio Free Europe. Danil Kliuka, în vârstă de 27 de ani,  a negat toate acuzațiile și susține că ar […] Articolul Un profesor din Rusia a fost acuzat de terorism și condamnat la 20 de ani de închisoare , după ce a transferat bani în Ucraina apare prima dată în Disinfo.
09:00
Doi cetățeni moldoveni au fost reținuți la Paris, în seara zilei de miercuri, 19 iunie, fiind bănuiți că ar fi pictat, pe fațadele unor clădiri, imagini cu avioane Mirage în formă de sicriu. Graffitiurile au fost realizate fie pe clădirile unor instituții media, fie în apropierea lor. Doi cetățeni din Republica Moldova au fost reținuți […] Articolul Alți doi moldoveni au fost reținuți în Paris după ce ar fi pictat avioane în formă de scrie pe clădirile mai multor instituții de presă apare prima dată în Disinfo.
08:30
Rusia, Statele Unite și China posedă cele mai mari arsenale nucleare din lume, relatează Newsweek. Împreună, SUA și Rusia dețin aproape 90% din armele nucleare ale lumii. China îl dezvoltă însă pe al său în ritm rapid, în conformitate cu obiectivul președintelui Xi Jinping de a rivaliza cu SUA în calitate de putere militară până […] Articolul Ce arsenal nuclear are China în raport cu SUA și Rusia apare prima dată în Disinfo.
08:00
Deputații ruși își vor „suspenda” calitatea de membrii în Adunarea Parlamentară a OSCE, supărați că România nu le-a acordat vize pentru a participa la reuniunea organizației, scrie publicația rusă Pravda. Comisia pentru afaceri externe a Dumei de Stat va pregăti un proiect de rezoluție privind suspendarea participării Rusiei la Adunarea Parlamentară a OSCE, a declarat […] Articolul Parlamentarii ruși, furioși pe România pentru că nu au primit vize să participe la Adunarea Parlamentară a OSCE apare prima dată în Disinfo.
07:30
Pentru Rusia, o înfrângere strategică în Ucraina ar însemna sfârşitul statalităţii sale, astfel că de ce să ne fie frică, trebuie să mergem până la capăt, a declarat presedintele rus Vladimir Putin într-o întâlnire cu ziariştii ruşi la finalul vizitei sale în Vietnam, după cea efectuată în Coreea de Nord. „Pentru Rusia, aceasta (înfrângerea strategică) […] Articolul Putin avertizează că va merge pînă la capăt în Ucraina. De ce spune că o înfrângere ar fi sinonimă cu sfârşitul statalităţii Rusiei apare prima dată în Disinfo.
07:00
Grupul ECR, condus de Giorgia Meloni, îi lasă la ușă pe eurodeputații Fidesz ai lui Viktor Orban. Ideea unui grup mare care să îi unească pe Le Pen, Meloni și Orban este moartă. Având 83 de eurodeputați în loc de 66, grupul ECR (suveraniști) poate spera la o creștere puternică în Parlamentul European. Ar fi […] Articolul Giorgia Meloni și Viktor Orban nu se pot alia în Parlamentul European din cauza lui George Simion. Românul, suspectat că face jocul rușilor apare prima dată în Disinfo.
06:30
O rețea de companii obscure ajută Rusia să pună mâna pe tehnologii care îi sunt vitale pentru a susține războiul din Ucraina, arată un raport al Centrului pentru Studii Avansate de Apărare, citat de Business Insider. Potrivit raportului, producătorii de arme din Rusia au reușit să facă rost de instrumente de înaltă precizie produse în Occident, cumpărându-le la mâna […] Articolul Intermediarii din umbră. Cum reușește Putin să pună mâna pe tehnologie din Occident apare prima dată în Disinfo.
Mai mult de 2 zile în urmă
06:00
Coreea de Sud ia în calcul să renunțe la politica care îi interzice să furnizeze direct arme către Ucraina, a declarat, joi, un consilier al preşedintelui sud-coreean, după semnarea, miercuri, a unui acord în domeniul apărării între Coreea de Nord şi Rusia. „Preconizăm să reconsiderăm problema furnizării de arme către Ucraina”, a declarat Chang Ho-jin, […] Articolul După anunțul pactului Putin-Kim, Coreea de Sud anunță că ia în calcul să trimită direct arme Ucrainei apare prima dată în Disinfo.
05:30
Armata rusă a utilizat joi pentru prima oară o bombă glisantă de trei tone (FAB-3000) împotriva unui punct de concentrare a trupelor ucrainene în regiunea Harkov (nord-est), potrivit EFE. „Forţele aerospaţiale ruse au utilizat pentru prima oară o bombă FAB-3000 cu modul de glisare şi control al zborului UMPK”, a declarat o sursă militară pentru […] Articolul VIDEO Dramatic: Rusia utilizează pentru prima dată bomba de trei tone, care spulberă instant clădirile apare prima dată în Disinfo.
05:20
Cu cât se aproapie mai mult ziua când moldovenii vor trebui să decidă viitorul European al Republicii Moldova, cu atât se întețesc încercările de a submina desfășurarea referendumului constituțional. Zeci de canale de Telegram își concetrează activitatea zilnică pe diseminarea informațiilor manipulatorii și a dezinformărilor, pentru a-i convinge pe moldoveni că UE este un rău […] Articolul MANIPULARE ȘI DEZINFORMARE! Cum unele canale de Telegram încearcă să submineze desfășurarea referendumului privind aderarea R.Moldova la UE (I) apare prima dată în Disinfo.
05:00
România va transfera un sistem Patriot Ucrainei, a decis joi, 20 iunie curent, Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT). În cadrul unei ședințe a CSAT, Ministerul român al Apărării a prezentat o analiză a statutului, utilizării și importanței celor patru (viitoare) sisteme Patriot românești pentru apărarea națională și colectivă și modul în care transferul […] Articolul România transmite un sistem Patriot Ucrainei. Ce înseamnă această decizie apare prima dată în Disinfo.
04:30
Înmulţirea crimelor comise de deţinuţi graţiaţi de către preşedintele Vladimir Putin pentru a lupta în Ucraina provoacă nelinişte în societatea rusă. „Asasinarea unei fetiţe de 12 ani în regiunea Kemerovo a scos la iveală o ameninţare îngrozitoare. Un bărbat judecat de mai multe ori, condamnat pentru crimă, eliberat din închisoare pentru a participa la război […] Articolul „O ameninţare îngrozitoare”. Rușii sunt șocați de valul de crime violente comise de deținuții grațiați după ce au luptat în Ucraina apare prima dată în Disinfo.
04:00
Mark Rutte va fi următorul secretar general al NATO, după ce toți cei 32 de membri ai alianței au convenit că prim-ministrul olandez îi va succeda lui Jens Stoltenberg. Ungaria și Slovacia au anunțat marți că nu se mai opun numirii lui Mark Rutte la șefia NATO. România și-a confirmat sprijinul pentru Rutte joi, când […] Articolul Cine este Mark Rutte, zis și „Teflon Mark“, viitorul șef al NATO apare prima dată în Disinfo.
03:30
De ce nu a fost Plahotniuc dat în urmărire internațională nici după blocarea încercărilor de a șterge informațiile despre el în sistemul Interpol? În cazul în care ar fi capturat de către instituțiile polițienești internaționale, ar reuși R. Moldova să-l condamne cu adevărat, sau îl va scăpa ca și pe ceilalți penali fugari? Aceste întrebări […] Articolul De ce lipsește Plahotniuc de pe lista Interpol? Ar putea R. Moldova să-l condamne cu adevărat? apare prima dată în Disinfo.
20 iunie 2024
09:00
Comisia Europeană a propus miercuri, 19 iunie, un buget anual de 199,7 miliarde EUR pentru UE în 2025. Acest buget va fi completat cu aproximativ 72 de miliarde EUR pentru plăți în cadrul instrumentului NextGenerationEU. Acest pachet financiar substanțial va ajuta UE să își îndeplinească prioritățile politice, integrând în același timp modificările convenite în cadrul […] Articolul A fost propus Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2025. Ce priorităţi are executivul comunitar apare prima dată în Disinfo.
08:30
Garnizoanele și bazele militare ale forțelor terestre rusești din apropierea graniței cu Finlanda, membră NATO, sunt aproape goale după desfășurarea soldaților și echipamentelor în războiul din Ucraina – în ciuda declarațiilor oficiale ale Kremlinului despre intensificarea confruntării cu Alianța. „În medie, 80% din echipamente și soldați au fost desfășurați pentru războiul din Ucraina”, relatează televiziunea […] Articolul Rusia își lasă granițele cu NATO vulnerabile pentru a trimite mai mulți soldați pe frontul din Ucraina apare prima dată în Disinfo.
08:00
Preşedintele rus Vladimir Putin a sosit joi în Vietnam pentru o vizită oficială în această ţară care este un partener al Moscovei încă din perioada sovietică, au informat agenţiile de presă ruse, scrie AFP. Aceasta este a cincea vizită a lui Putin în calitate de preşedinte în Vietnam. Înainte de Vietnam, Putin a efectuat o vizită […] Articolul Vladimir Putin a ajuns în Vietnam pentru o vizită oficială apare prima dată în Disinfo.
07:30
Cancelarul german Olaf Scholz a vorbit recent foarte elogios despre conducerea președintelui Biden. „Cred că Joe Biden este un om care știe foarte clar ce face și este unul dintre cei mai experimentați politicieni din lume, mai ales când vine vorba de politică internațională”, a spus el după întâlnirea G7, unde s-a decis un împrumut […] Articolul Aliații europeni au toate motivele să se teamă de întoarcerea lui Trump, susține Washington Post apare prima dată în Disinfo.
07:00
Ambasadorul Uniunii Europene în Georgia, Pawel Herczynski, a declarat miercuri că procesul de aderare a acestei ţări din Caucazul de Sud la blocul comunitar a fost efectiv oprit de legea privind „agenţii străini”, promulgată în această lună de către preşedintele legislativului de la Tbilisi, potrivit Reuters. Agenţia de presă georgiană Interpress îl citează în acest […] Articolul Procesul de aderare a Georgiei la UE, „practic îngheţat” din cauza legii privind agenţii străini apare prima dată în Disinfo.
06:30
Deputați din Ucraina, Germania și Danemarca spun că nominalizarea la Premiul Nobel pentru Pace a lui Ruben Vardanyan, un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, face parte din războiul hibrid al Rusiei împotriva Uniunii Europene. Declarația a fost făcută în timpul unei conferințe de presă desfășurate la Bruxelles, pe fondul publicațiilor periodice din mass-media despre […] Articolul Deputați europeni: Candidatura lui Ruben Vardanyan, „omul lui Putin”, la Nobelul pentru Pace, instrument al războiului hibrid al Rusiei apare prima dată în Disinfo.
06:00
Consilierul pe probleme de securitate națională al președintelui SUA, Jake Sullivan, a precizat că avioanele de luptă F-16 pe care Ucraina le va primi de la Statele Unite sunt planificate să fie desfășurate pe teritoriul ucrainean. „Iar acordul bilateral de securitate semnat de președintele Biden și președintele Zelenski a confirmat această declarație: vrem să ajutăm […] Articolul Unde vor staționa avioanele de luptă F-16 transferate din SUA în Ucraina. Anunțul făcut de consilierul lui Biden apare prima dată în Disinfo.
05:30
Copii ucraineni sunt recrutați de Rusia prin intermediul rețelelor sociale pentru a incendia mașinile militare parcate în orașe, a declarat Ombudsmanul pentru Drepturile Omului din Ucraina, Dmitro Lubineț, citat de Kyiv Independent. Copiilor li se oferă „câteva mii de dolari” pentru a provoca incendii, a spus Lubineț. Cazuri de incendiere a unor vehicule militare au […] Articolul Încă o dovadă de cinism a Rusiei. Recrutează copii ucraineni pentru a incendia mașinile militare ale armatei Kievului apare prima dată în Disinfo.
05:00
După mai bine de doi ani de război, atitudinea polonezilor față de refugiații ucraineni s-a schimbat spre negativ în aproape toate aspectele măsurate, cu excepția acceptării copiilor ucraineni în școli, potrivit unui sondaj al Universității din Varșovia și al Universității de Științe Economice și Umaniste din Varșovia, publicat de Rzeczpospolita pe 18 iunie. Aproximativ 4,2 […] Articolul Cum s-a schimbat atitudinea polonezilor față de refugiații ucraineni. Relațiile, deteriorate de disputele legate de comerț apare prima dată în Disinfo.
04:30
Rusia a declarat că deține „cantități semnificative” de active și proprietăți occidentale pe teritoriul său, care ar putea fi folosite de Kremlin dacă Occidentul ia veniturile din activele rusești înghețate pentru a le împrumuta Ucrainei. „Țara noastră are sume semnificative de fonduri și proprietăți occidentale care se află sub jurisdicția Rusiei, iar toate acestea pot […] Articolul Planurile Rusiei de răzbunare pe Occident pentru confiscarea bunurilor rusești: ”Arsenalul de contramăsuri este vast” apare prima dată în Disinfo.
04:00
Brigada ucraineană Azov a împins trupele ruse de pe pozițiile acestora din pădurea Serebrianski din regiunea Lugansk, reușind să avanseze un kilometru, a anunțat luni unitatea militară, citată de The Kyiv Independent. Forțele ruse încearcă de mult timp să preia controlul asupra pădurii Serebrianski, considerată poarta de intrare în orașul devastat Lîman, un nod feroviar […] Articolul VIDEO Misiune de succes a Brigăzii Azov pe frontul de est. Forțele ucrainene îi elimină pe ruși cu „cea mai periculoasă armă” apare prima dată în Disinfo.
19 iunie 2024
18:10
China a acuzat miercuri Washingtonul că „răspândeşte informaţii false”, după ce secretarul de stat american Antony Blinken i-a cerut Beijingului să înceteze să sprijine efortul de război al Rusiei împotriva Ucrainei. Acesta a denunţat marţi ajutorul oferit de China Rusiei în războiul împotriva Ucrainei, apreciind că acesta trebuie să înceteze.   „Ne opunem ferm ca […] Articolul China acuză SUA că răspândesc „informații false” despre sprijinul său acordat Rusiei în războiul din Ucraina apare prima dată în Disinfo.
18:00
O limuzină de fabricație rusă, un set de ceai, un pumnal și lucrări de artă, se numără printre cadourile schimbate de președintele rus Vladimir Putin și Kim Jong Un, în cadrul vizitei liderului de la Kremlin în Coreea de Nord. O limuzină de fabricație rusă, un set de ceai, un pumnal și lucrări de artă, […] Articolul Vladimir Putin și Kim Jong Un au făcut schimb de cadouri. Printre daruri, o limuzină, un pumnal și un set de ceai apare prima dată în Disinfo.
17:50
Estonia a condamnat un profesor universitar rus la șase ani și trei luni de închisoare, marți, acesta fiind acuzat că a spionat în favoarea Kremlinului. Viaceslav Morozov aduna informații folosindu-se de postul său de cercetător. Estonia se confruntă, în ultima vreme, cu o activitate tot mai intensă a spionilor ruși pe teritoriul său. Morozov acționa […] Articolul Un profesor rus din Estonia a fost condamnat la șase ani de închisoare după ce a fost prins că spiona pentru Kremlin apare prima dată în Disinfo.
09:00
Ungaria va prelua de luni, 1 iulie, președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, sub sloganul „Make Europe great again/ Să-i redăm Europei măreția”. Sursă de inspirație a fost sloganul „Make America great again”, care a fost folosit de Donald Trump în timpul campaniei din anul 2016. Ministrul ungar al Afacerilor Europene, Janos Boka, a susținut […] Articolul Ungaria va prelua președinția Consiliului UE: „Make Europe great again” apare prima dată în Disinfo.
08:30
Alegerile europarlamentare, care au avut loc recent în mai multe state membre, au arătat că extrema dreaptă a devenit tot mai populară în rândul tinerilor europeni, relatează POLITICO. Succesul istoric al dreptei radicale la alegerile europarlamentare care tocmai ce au trecut a produs un aevărat șoc în rândul a două dintre cele mai importante guverne din […] Articolul ANALIZĂ Generația anti-migranți ia cu asalt Europa. Cum a crescut extrema dreaptă în rândul tinerilor europeni apare prima dată în Disinfo.
08:00
Vladimir Putin a promis marţi să aprofundeze legăturile comerciale şi de securitate cu Coreea de Nord şi să o susţină împotriva SUA, în timp ce se îndrepta spre această ţară izolată, dotată cu arme nucleare, în prima vizită a preşedintelui rus la Phenian în 24 de ani, relatează Reuters, citată de Agerpres. Statele Unite şi aliaţii […] Articolul Putin promite să susţină Coreea de Nord împotriva SUA: „Un inamic insidios, periculos şi agresiv” apare prima dată în Disinfo.
07:30
Armata de boți online a Kremlinului se folosește de imaginea celebrităților pentru a-și propaga mesajele pro-război într-o nouă campanie de propagandă, relatează The Sun. Roboții online ai Kremlinului propagă mesaje false antioccidentale ca venind din partea vedetelor populare în întreaga lume. Alături de poza unor vedete și personalități precum Elton John, Lionel Messi și Jennifer […] Articolul Cum se folosește armata de boți a Kremlinului de imaginea celebrităților pentru a-și propaga mesajele anti-Ucraina apare prima dată în Disinfo.
07:00
Ucrainei ar putea primi în curând un plus de eficiență în războiul anti-drone de la un nou tanc hibrid care îmbină un șasiu de tanc din epoca Războiului Rece cu un sistem avansat de apărare antiaeriană. Rheinmetall, puternicul producător german de armament, a dezvăluit luni, 17 iunie, într-un comunicat de presă, că noul proiect constă […] Articolul Ucraina primește arme-hibrid nemțești pentru a lupta contra dronelor rusești apare prima dată în Disinfo.
06:30
Vladimir Putin se pregătește să efectueze prima sa vizită în Coreea de Nord în ultimii 24 de ani pentru a consolida relațiile cu liderul Kim Jong Un, care au contribuit la consolidarea puterii de foc a Rusiei în războiul său împotriva Ucrainei. În timp ce Statele Unite și partenerii săi încearcă să adâncească izolarea Rusiei […] Articolul ANALIZĂ De ce legătura Rusiei cu Coreea de Nord este un pericol pentru întreaga lume? apare prima dată în Disinfo.
06:00
Pe parcursul celor doi ani de război, ucrainenii de pretutindeni s-au unit în fața agresiunii ruse, iar comunitatea vietnameză din Ucraina, care număra circa 100.000 de oameni înainte de invazie, nu face excepție, se arată într-un reportaj The Guardian. Când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu doi ani, Tung Nguyen și-a condus părinții la […] Articolul Mărturiile vietnamezilor care luptă în armata ucraineană: „Țara asta mi-a oferit multe” apare prima dată în Disinfo.
05:30
Federaţia Rusă nu respectă cetăţenii Republicii Moldova şi nici alegerea făcută de aceştia, de aceea trimite „bani murdari” aici pentru a destabiliza situaţia din republică, a declarat marţi preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, într-o conferinţă comună cu şeful statului italian, Sergio Mattarella, care a efectuat o vizită oficială la Chişinău, relatează media de peste Prut. […] Articolul SANDU: „Kremlinul doreşte ca Republica Moldova să rămână într-o zonă gri pe care să o foloseasca în interese proprii” apare prima dată în Disinfo.
05:00
Guvernul leton a anunţat marţi că va întări şi mai mult frontiera terestră a Letoniei cu Rusia pe fondul îngrijorărilor suscitate în rândurile ţărilor membre ale NATO şi UE după invazia rusă în Ucraina, relatează France Presse. Fosta republică sovietică, care sprijină ferm Ucraina, a declarat că va investi 300 de milioane de euro suplimentar […] Articolul Letonia anunţă că îşi va întări şi mai mult frontiera terestră cu Rusia apare prima dată în Disinfo.
04:30
Ungaria nu va impulsiona negocierile de aderare la Uniunea Europeană (UE) cu Ucraina şi Republica Moldova în timpul preşedinţiei rotative pe care o va asuma de la 1 iulie, ci pe cele ale ţărilor din Balcanii de Vest, conform reprezentantului permanent al Ungariei pe lângă UE, Odor Balint, transmite EFE. UE va începe negocierile cu […] Articolul Ungaria doreşte să promoveze aderarea la UE a ţărilor din Balcanii de Vest, dar nu şi a Republicii Moldova şi a Ucrainei apare prima dată în Disinfo.
04:00
Rusia a anunţat marţi iniţierea unei revizuiri a doctrinei sale nucleare, având în vedere deteriorarea situaţiei internaţionale de securitate, în mare măsură ca urmare a reacţiei Occidentului faţă de conflictul din Ucraina, transmit agenţiile EFE şi TASS. „Situaţia internaţională arată o tendinţă către o deteriorare sporită. Factorul de descurajare nucleară are un rol crucial în […] Articolul Rusia a început o revizuire a doctrinei sale nucleare, anunţă MAE rus apare prima dată în Disinfo.
18 iunie 2024
15:50
Șase sportivi din R. Moldova participă la Jocurile BRICS, pe care Rusia le găzduiește înaintea Olimpiadei de la Paris, la care nu participă ca stat. Oficiali din sport au spus Europei Libere că moldovenii au plecat în Rusia fără avizul autorităților și că vor fi sancționați, inclusiv financiar. Ediția din acest an a Jocurilor BRICS […] Articolul Sportivi moldoveni participă la Kazan la „versiunea rusească” a Jocurilor Olimpice. Chișinăul spune că vor fi sancționați apare prima dată în Disinfo.
09:00
Editorial de Corneliu Rusnac Moscova găzduiește opoziția condusă de infractorul Ilan Șor și acuză Chișinăul de nazism, cum a făcut și cu Ucraina. Moldova răspunde prin acorduri de securitate cu Occidentul, care o sprijină politic și cu bani. Instrumentele războiului hibrid al Moscovei împotriva Moldovei: Ilan Șor și blocul Pobeda, acuzații de nazism similare cu […] Articolul Rusia își intensifică războiul hibrid contra Moldovei. Chișinăul răspunde cu ajutorul Occidentului apare prima dată în Disinfo.
08:30
O mare majoritate a ucrainenilor continuă să-l considere pe Volodimir Zelenski preşedintele lor legitim, în pofida prelungirii mandatului său fără alegeri pe fondul invaziei declanşate de Rusia în februarie 2022, relatează luni DPA. Potrivit unui sondaj publicat luni, 17 iunie, de Institutul Internaţional de Sociologie din Kiev, 70% dintre cei 2.011 de intervievaţi consideră că […] Articolul Sondajul care-l contrazice pe Putin. Câți ucraineni vor ca Zelenski să rămână președinte până la finalul războiului, chiar dacă i-a expirat mandatul apare prima dată în Disinfo.
08:00
Statele Unite s-au declarat luni preocupate de „aprofundarea relaţiei” între Rusia şi Coreea de Nord, în timp ce Vladimir Putin se pregăteşte să efectueze o vizită la Phenian marţi şi miercuri pentru a semna – potrivit presei ruse – „documente importante”, relatează AFP, citată de Agerpres. „Ceea ce ne preocupă este aprofundarea relaţiei între aceste două ţări, nu doar din […] Articolul Statele Unite, „preocupate” de „aprofundarea relaţiei” între Rusia şi Coreea de Nord apare prima dată în Disinfo.
07:30
Rusia şi-a intensificat atacurile pe frontul de est pentru „a maximiza epuizarea trupelor” ucrainene, înainte de sosirea ajutorului militar occidental, în special de avioane de vânătoare F-16, conștientă fiind că atunci timpul va juca în favoarea Ucrainei, a transmis comandantul-șef al armatei ucrainene Oleksandr Sîrski,, relatează Ukrainska Pravda și AFP. „Inamicul este foarte conștient de […] Articolul Timpul va juca în favoarea Ucrainei odată cu sosirea armelor și avioanelor de luptă, spune comandantul-șef al armatei ucrainene apare prima dată în Disinfo.
07:00
O înregistrare video care circulă pe rețelele de socializare ar arăta militari ucraineni pătrunzând într-un tanc rusesc dotat cu protecție pentru drone supranumit din această cauză „țestoasă” pe care l-au capturat. Cel puțin doi soldați ruși aflați în interior sunt luați prizonieri. Kyiv Post nu a putut verifica în mod independent ora și locul filmării. […] Articolul Ucrainenii au capturat în premieră un tanc-țestoasă cu tot cu echipaj VIDEO apare prima dată în Disinfo.
06:30
Fostul preşedinte republican al SUA, Donald Trump, care urmăreşte realegerea în această funcţie, l-a descris pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski drept „cel mai bun agent de vânzări” din rândul politicienilor. Trump a sugerat că, dacă în noiembrie câştigă alegerile, ar putea sista ajutorul american substanţial pe care preşedintele ucrainean l-a obţinut din partea preşedintelui democrat […] Articolul Trump ameninţă că va opri ajutorul pentru Ucraina înainte să ajungă la Casa Albă, dacă va câştiga alegerile apare prima dată în Disinfo.
06:00
Patru adjuncți din Ministerul rus al Apărării au fost demiși luni, 17 iunie, de președintele Vladimir Putin. Un post vacant va fi ocupat de o rudă a liderului de la Kremlin, relatează Reuters. ”Epurările” au început în mai, odată cu demiterea ministrului Apărării, Serghei Șoigu. Luni, liderul de la Kremlin i-a demis pe miniștrii adjuncți […] Articolul Continuă epurările în Ministerul rus al Apărării. O rudă a lui Putin, numită pe un post vacant apare prima dată în Disinfo.
05:30
Claudio Graziano, preşedintele grupului italian Fincantieri, cea mai importantă companie de construcţie de nave în Europa, fost şef al Comitetului Militar al UE și ex-comandat al Forţei Naţiunilor Unite în Liban, a fost găsit mort, potrivit autorităţilor italiene. Graziano avea 70 de ani. Presa evocă o presupusă sinucidere, potrivit France Presse, citată de Agerpres. Claudio Graziano fusese […] Articolul Claudio Graziano, fost şef al Comitetului Militar al UE, găsit mort, acasă. Alături, un pistol și un bilet de adio apare prima dată în Disinfo.
05:00
Suficientă hrană și provizii pentru a hrăni sute de oameni timp de „câțiva ani” ar fi fost transportate de urgență la palatul președintelui rus Vladimir Putin din Munții Altai. Dictatorul rus Vladimir Putin ascunde rezerve uriașe de alimente într-un buncăr de înaltă tehnologie din care poate controla Rusia în timpul unui război nuclear, potrivit unor […] Articolul Vladimir Putin stânge hrană într-un buncăr secret din Munții Altai de unde poate conduce Rusia în cazul unui război nuclear apare prima dată în Disinfo.
04:30
Ilan Șor, Marina Tauber și Evghenia Guțul au fost incluși în lista dușmanilor Ucrainei de organizația Mirotvoreț, aceasta întocmind din 2014 lista persoanelor care promovează propaganda Kremlinului sau atacă suveranitatea Ucrainei. Ilan Șor este acuzat de Mirotvoreț de „negarea agresiunii ruse asupra Ucrainei”, „manipularea informației”, „participarea în procese de destabilizare a vieții social-politice în țările din spațiul post-sovietic” și „răspândirea narațiunilor […] Articolul Ucrainenii i-au inclus pe prorușii Ilan Șor, Marina Tauber și Evghenia Guțul în lista dușmanilor țării apare prima dată în Disinfo.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.