Satul Văleni din Cahul, declarat „Destinația anului 2024” la cel mai important eveniment turistic din România

Unica.md, 26 mai 2024 18:20

Pentru prima dată reprezentanți ai Republicii Moldova au avut oportunitatea de a participa și de a concura în cadrul competiției „Destinația Anului 2024”, alături de cei din Români. La București, ... Post-ul Satul Văleni din Cahul, declarat „Destinația anului 2024” la cel mai important eveniment turistic din România apare prima dată în Unica.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Unica.md

Acum 2 ore
18:00
Datorită diligenței procurorilor și ofițerilor de poliție, două persoane acuzate de abuz sexual au fost condamnate, anunță Procuratura Generală.  Astfel, printr-o sentință recent pronunțată, un bărbat, în vârstă de 24 de ... Post-ul Chef cu final șocant la un frigărui: O femeie a fost bătută de altele trei, apoi violată de un petrecăreț apare prima dată în Unica.md.
17:30
Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, astăzi, 17 iunie 2024, în intervalul orelor: 13:50 – 21:00, este anunțat Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabil pentru întreg teritoriul Republicii Moldova. Se prevăd ... Post-ul ATENȚIE! Un nou Cod Galben de vreme rea apare prima dată în Unica.md.
Acum 4 ore
16:40
Îndrăgitul actor Emilian Crețu a dat start sezonului de scăldat în piscina din curtea locuinței sale luxoase unde a amenajat o cascadă unică în felul ei și cu palmieri în ... Post-ul Emilian Crețu a dat start sezonului de scăldat, cu o nouă bijuterie în curtea locuinței sale luxoase: „Am văzut-o în Bali și am zis că o vreau și la mine acasă”. VIDEO! apare prima dată în Unica.md.
16:10
Consiliul Concurenței a sancționat întreprinderea „Bucuria” SA cu peste 1,8 milioane de lei pentru copierea ilegală a ambalajelor produselor de cofetărie „MU” și „PARKUR”, ce aparțin unei alte întreprinderi concurente. ... Post-ul Fabrica „Bucuria”, amendată cu peste 1,8 mil de lei: Ar fi copiat ambalajele altei companii apare prima dată în Unica.md.
16:00
Ofițerii CNA și procurorii au efectuat astăzi percheziții la un tânăr de 26 de ani din Șoldănești într-un dosar de trafic de influență. Acesta este bănuit că ar fi promis ... Post-ul Un tânăr de 26 ani din Șoldănești este cercetat de CNA pentru trafic de influență apare prima dată în Unica.md.
Acum 6 ore
14:30
Echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite, acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Astfel, complexul ... Post-ul Servicii stomatologice gratuite pentru copiii din raioanele Cahul și Dubăsari apare prima dată în Unica.md.
Acum 8 ore
12:40
Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele de 17-18 iunie 2024, va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală. Măsura este luată de poliție, în contextul ... Post-ul Acces limitat în anumite locuri publice din Capitală în perioada 17 și 18 iunie apare prima dată în Unica.md.
12:40
Un tânăr în vârstă de 29 de ani, originar din Republica Moldova și rezident de mult timp în localitatea italiană Brandizzo de lângă Torino, a decedat în cursul zilei de ... Post-ul Un tânăr din Moldova a murit în urma unui grav accident de motocicletă produs în Italia apare prima dată în Unica.md.
12:30
Cetățenii moldoveni vor putea accesa toate documentele necesare direct de pe telefonul mobil, eliminând necesitatea de a le transporta fizic. Într-un efort de digitalizare și modernizare, Republica Moldova a făcut ... Post-ul Republica Moldova se modernizează! Actele fizice ale moldovenilor sunt înlocuite de o aplicație pe telefon apare prima dată în Unica.md.
12:10
Arcașa din Republica Moldova, Alexandra Mîrca, s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a acces în semifinalele turneului preolimpic din Antalya, Turcia. În duelul decisiv, care i-a ... Post-ul Încă un succes frumos! Arcașa moldoveancă Alexandra Mîrca s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris apare prima dată în Unica.md.
11:50
Salvamarii din capitală au salvat doi minori de la înec în timp ce se scăldau în Lacul „Valea Trandafirilor” din municipiul Chișinău. Cazul a avut loc în după amiaza zilei ... Post-ul Doi frați minori, salvați de la înec în timp ce se scăldau în Lacul „Valea Trandafirilor” apare prima dată în Unica.md.
11:30
Popularul bucătar ucrainean și expert culinar Yevhen Klopotenko, câștigător al emisiunii MasterChef, a dezvăluit o parte din preferințele culinare ale cuplului prezidențial, Volodimir Zelenski și Olena Zelenska. El este cunoscut ... Post-ul După ce fel de mâncare e înnebunit Zelenski. Preparatul preferat al primei doamne de la Kiev, dezvăluirile unui bucătar celebru apare prima dată în Unica.md.
Acum 12 ore
11:00
Din 16 iunie toți comercianții sunt obligați să accepte plata cu cardul. Legea 406/2023 care intră în vigoare duminică, reglementează inclusiv avansul în numerar pe care clienții îl pot plăti ... Post-ul Toți comercianții, obligați să accepte plata cu cardul. Măsura a intrat în vigoare în România apare prima dată în Unica.md.
10:40
Încontinența urinară (IU) este o problemă comună în rândul femeilor, manifestată prin pierderea involuntară a urinei în situații precum râsul, tusea sau activitățile sportive. Atunci când aceste episoade devin frecvente ... Post-ul TENA Lady oferă mostra gratuită de absorbanturologic tuturor femeilor! apare prima dată în Unica.md.
10:40
Procesul de negociere cu UE, în sine, este un lucru foarte bun pentru Republica Moldova, pentru că va accelera integrarea țării în Uniunea Europeană, spune europarlamentarul român Siegfried Mureșan, scrie evz.ro. ... Post-ul Moldovenii vor simți beneficiile aderării la UE mai repede apare prima dată în Unica.md.
10:30
Pe măsură ce Inteligența Artificială avansează, apar și contestatarii ei. Unii cercetători ai subiectului lansează avertismente alarmante, alții o consideră un simplu instrument. Realizatorul de podcasturi Lex Fridman a declarat ... Post-ul Probabilitatea ca AI să distrugă umanitatea este 99,9% – Scenariul pesimist lansat de un cercetător. Ce spune Chat GPT despre riscurile Inteligenței Artificiale apare prima dată în Unica.md.
10:10
Cadavrul unui turist american în vârstă de 55 de ani a fost descoperit duminică pe insula Corfu, ceea ce ridică la trei numărul turiştilor străini găsiţi morţi în Grecia în ... Post-ul Canicula extremă din Grecia a făcut victime: Trei turişti străini au fost găsiţi morţi în decurs de o săptămână apare prima dată în Unica.md.
10:10
Vladimir Putin a luat o decizie incredibilă înainte de România – Ucraina de la EURO 2024, meci care nu se va vedea în Rusia, scrie prosport.ro. Luni, ora 16:00, România ... Post-ul Rusia a interzis transmiterea meciului România – Ucraina de la EURO 2024 pe teritoriul ei! Ce decizie a luat Putin apare prima dată în Unica.md.
09:40
Echipa națională de fotbal a României debutează la EURO 2024 din Germania, în Grupa E, la Munchen, luni, la ora 16,00 la București, în compania Ucrainei vecine, scrie veridica.ro. Tot ... Post-ul Toată Moldova susține astăzi echipa de fotbal a României la Euro 2024 apare prima dată în Unica.md.
09:30
Oficialii din Oregon, SUA, au intervenit pentru salvarea a 28 de persoane blocate cu capul în jos, după ce un aparat din Psrcul de distracții Portland’s Oaks s-a defectat, scrie ... Post-ul Panică într-un parc de distracții! Zeci de persoane au rămas atârnate, cu capul în jos, timp de o jumătate de oră ddupă ce un aparat s-a defectat apare prima dată în Unica.md.
09:20
Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite (CDC) a identificat o variantă rară de gripă care prezintă rezistenţă la fosfatul de oseltamivir, cunoscut sub numele de Tamiflu, conform ... Post-ul O variantă rară de gripă, rezistentă la medicamente, identificată în SUA apare prima dată în Unica.md.
09:00
Armata Națională desfățoară, în perioada 17-28 iunie, exercițiul multinațional „Scutul Păcii 2024”. Militarii vor fi verificați de experți naționali și internaționali la îndeplinirea acțiunilor specifice misiunilor internaționale de menținere a ... Post-ul Tehnică militară, începând de astăzi, pe drumurile din țară. Armata va desfășura exercițiul „Scutul Păcii” apare prima dată în Unica.md.
09:00
În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 73 538 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 37 642 ... Post-ul 18 cetățeni străini au primit refuz de a intra în țară apare prima dată în Unica.md.
Acum 24 ore
20:20
O tânără profesoară de educație fizică din capitală a fost achitată, după ce i-a aplicat unui elev de 15 ani o pedeapsă, soldată cu internarea minorului la spital. Sentința a ... Post-ul O profesoară de educație fizică din capitală, care a maltratat un elev, a fost achitată de judecători apare prima dată în Unica.md.
19:50
Maxim Salcuțan, sportiv și luptător, cunoscut de asemenea în lumea muzicii ca rapperul Magnat, și-a cerut iubita în căsătorie. Gestul romantic a fost făcut în timpul unei călătorii a celor ... Post-ul Și-a cerut iubita în căsătorie! Rapperul Magnat spune adio burlăciei apare prima dată în Unica.md.
19:30
Autoritățile locale din satele, comunele și orașele cu o populație mai mare de patru mii de locuitori, pot aplica la un program, în cadrul căruia să beneficieze de sprijin financiar ... Post-ul Autoritățile locale pot beneficia de sprijin de până la 15.000 de dolari pentru implementarea inițiativelor locale apare prima dată în Unica.md.
Ieri
19:20
Hidratarea corespunzătoare vara, în zilele caniculare, este esențială pentru organism. Specialiștii ne spun că nu trebuie neapărat să bem doar apă simplă, dacă nu ne place. Putem prepara acasă băuturi care ... Post-ul Băuturile care ne hidratează cel mai bine vara, pe caniculă. Medic: „Apa e bună, dar o eliminăm imediat” apare prima dată în Unica.md.
19:00
La sfârșitul acestui an școlar, în curtea Gimnaziului „Păpăuți” din raionul Rezina a fost instalat un havuz. Remarcabil este faptul că fondurile pentru realizarea acestui proiect au fost obținute de ... Post-ul Un elev de 15 ani din satul Păpăuți a reușit să instaleze un havuz în curtea școlii, după un grant câștigat cu propriile forțe apare prima dată în Unica.md.
18:40
Spiridon Vangheli, numit și ,,Tatăl” lui Guguță, a împlinit, pe 14 iunie curent, onorabila vârstă de 92 de ani. Cu această ocazie, Agenția Națională a Arhivelor (ANA) a făcut publice ... Post-ul Spiridon Vangheli a împlinit 92 de ani. Agenția Națională a Arhivelor a făcut publice mai multe fotografii de arhivă cu îndrăgitul scriitor apare prima dată în Unica.md.
18:20
Declaraţia finală de la summitul din Elveţia privind pacea în Ucraina a fost aprobată doar de 80 din cele 93 de state participante, potrivit unei liste publicate duminică de gazdele ... Post-ul Declaraţia finală de la Summitul din Elveţia privind pacea în Ucraina a fost aprobată de 80 de ţări apare prima dată în Unica.md.
18:10
Un sistem de alertă care ar putea să avertizeze locuitorii din Republicii Moldova despre fenomene meteo extreme sau situații de urgență ar putea fi funcționabil începând cu anul 2025. Purtătoarea ... Post-ul Un sistem de alertă care ar avertiza cetățenii despre situațiile de urgență ar putea funcționa în Republica Moldova începând cu 2025 apare prima dată în Unica.md.
18:00
Ziua Universală a Iei va fi sărbătorită în acest an, la Roma, printr-o suită de evenimente organizate de Ambasada României în Republica Italiană și Accademia di Romania in Roma alături ... Post-ul Ziua Universală a Iei va fi sărbătorită la Roma apare prima dată în Unica.md.
17:50
Șeful diplomației Republicii Moldova Mihai Popșoi a participat la Forumul de Securitate a Mării Negre, care s-a desfășurat în orașul Odesa, Ucraina. Foto: Ministerul Afacerilor Externe În cadrul panelului cu ... Post-ul Ministrul Mihai Popșoi a participat la Forumul de Securitate a Mării Negre desfășurat la Odesa apare prima dată în Unica.md.
17:50
Premierul norvegian Jonas Gahr Store a declarat într-un comunicat preluat duminică de AFP că ţara sa va aloca 1,1 miliarde de coroane (circa 96 de milioane de euro) pentru reparaţii ... Post-ul Norvegia alocă circa 100 de milioane de euro pentru sectorul energetic din Ucraina apare prima dată în Unica.md.
16:20
Președinta Maia Sandu a avut o discuție cu vicepreședinta Statelor Unite, Kamala Harris, în marja Summitului pentru pace în Ucraina, care se desfășoară în Elveția. „Am discutat despre parteneriatul puternic ... Post-ul Maia Sandu, întrevedere cu vicepreședinta SUA, în Elveția: „Am discutat despre angajamentul nostru pentru pacea în regiune” apare prima dată în Unica.md.
14:50
Vechiul mister al motivului pentru care femeile trăiesc mai mult decât bărbații și-ar putea găsi rezolvarea în cele mai mici și cele mai mari celule ale corpului: spermatozoizii și ovulele, ... Post-ul De ce trăiesc femeile mai mult decât bărbații. Cheia misterului se află în cele mai mici și cele mai mari celule din corpul uman apare prima dată în Unica.md.
14:40
Primăria municipiului Chișinău informează despre traficul afectat din centrul capitalei în urma desfășurării „Marșului Solidarității”. Prin urmare, este blocată circulația troleibuzelor care traversează strada București. „Prin urmare la indicația agenților ... Post-ul Marșul Solidarității a paralizat traficul din centrul capitalei. Transportul public a fost redirecționat apare prima dată în Unica.md.
14:20
Taxiurile zburătoare vor fi testate deasupra Parisului în timpul Jocurilor Olimpice din 2024, a anunțat ministrul francez al Transporturilor, Patrice Vergriete. Noile vehicule nu vor disponibile pentru publicul larg. Imagine ... Post-ul Parisul va testa taxiurile zburătoare în timpul Jocurilor Olimpice apare prima dată în Unica.md.
14:00
Doi tineri inventatori din Moldova au obținut medalia de aur, la concursul internațional de invenții Genius. Anterior, tinerii s-au calificat în marea finală internațională a concursului, care a avut loc ... Post-ul Doi tineri inventatori din Republica Moldova au obținut medalia de aur la un concurs desfășurat în SUA apare prima dată în Unica.md.
13:50
Casa de modă Louis Vuitton a venit cu o reacție după ce reprezentanții acesteia au fost acuzați despre folosirea motivelor iei românești din Mărginimea Sibiului, în crearea ținutelor lor, fără ... Post-ul Ce răspuns a oferit casa de modă Louis Vuitton care s-a inspirat din modelul iei românești, fără să menționeze originile apare prima dată în Unica.md.
13:30
Zahărul, grăsimile, sarea sunt cele mai cunoscute ingrediente ce ne pot pune sănătatea în pericol. Cu toate acestea, există și unele ingrediente ce pot avea consecințe grave pentru organismul nostru, ... Post-ul Ingredientul mai puțin cunoscut, care se găsește în multe produse populare și poate provoca probleme de sănătate apare prima dată în Unica.md.
12:40
O eroare comisă de compania aeriană Ryanair a creat haos pe zborul programat miercuri, 12 iunie 2024, între Bergamo, Italia, și Palma de Mallorca, în Spania. Imagini de pe zborul ... Post-ul Prea mulți pasageri într-un avion din Italia. Decizia echipajului de zbor: „250 de euro pentru cine coboară” apare prima dată în Unica.md.
12:30
O îngrijitoare originară din R. Moldova, în vârstă de 50 de ani, și partenerul ei, un recidivist de 45 de ani, au fost denunțați de carabinierii din Matelica, o localitate ... Post-ul Îngrijitoare moldoveancă din Italia și partenerul ei, acuzați de furt din casa unei femei apare prima dată în Unica.md.
12:20
Caisele, cu denumirea lor științifică Prunus armeniaca, sunt strâns înrudite cu prunele. Denumirea științifică ar proveni din Armenia, considerată de către cerecetători țară de origine a caiselor. Gustul aromat și ... Post-ul 10 beneficii surprinzătoare ale caiselor apare prima dată în Unica.md.
12:10
Un accident grav a avut loc în după-amiaza zilei de ieri în sectorul Rîșcani din capitală. Potrivit oamenulor legii impactul a avut loc între un microbuz Mercedes și o motocicletă. ... Post-ul Accident violent în capitală. Un motociclist a intrat în plin într-un Mercedes apare prima dată în Unica.md.
12:00
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 71 469 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din ... Post-ul Numărul persoanelor care traversează frontiera de stat este în creștere apare prima dată în Unica.md.
11:10
În fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie, în Republica Moldova este marcată Ziua lucrătorului medical și a farmacistului. Cu această ocazie, la sfârșitul săptămânii, în mai multe ... Post-ul În Republica Moldova este sărbătorită Ziua Lucrătorului medical și a farmacistului apare prima dată în Unica.md.
10:50
Halterofila Gabriela Danilov a devenit campioană europeană, la categoria sub vârsta de 15 ani. În concursul probei de smuls, a categoriei de greutate de până la 45 kg, discipola Liceului ... Post-ul Halterofila Gabriela Danilov a devenit campioană europeană, la categoria sub vârsta de 15 ani apare prima dată în Unica.md.
10:20
Canotorul Serghei Tarnovschi a devenit campion european, rezervat seniorilor. Sportivul a cucerit medalia de aur în proba de canoe sprint individual pe distanța de 500 metri, la competiția continentală care ... Post-ul Canotorul Serghei Tarnovschi a devenit campion european apare prima dată în Unica.md.
10:10
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat sâmbătă, 15 iunie 2024, la summitul pentru pace care are loc în Elveția, că va face propuneri de pace Rusiei după ce acestea vor ... Post-ul Volodimir Zelenski anunță că va înainta Rusiei un set de propuneri de pace apare prima dată în Unica.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.