S-400 nu a fost la înălțimea așteptărilor. Business Insider a aflat ce este în neregulă cu cel mai bun sistem de apărare aeriană din Rusia

DISINFO.MD, 23 mai 2024 04:30

Experții au atras atenția asupra faptului că cel mai modern sistem rus de apărare aeriană nu poate intercepta rachete care au apărut cu mult timp înaintea sa, rachete pe care ar fi trebuit să le poată doborâ. Sistemele de rachete antiaeriene S-400 sunt considerate unul dintre cele mai avansate sisteme de apărare aeriană din lume […] Articolul S-400 nu a fost la înălțimea așteptărilor. Business Insider a aflat ce este în neregulă cu cel mai bun sistem de apărare aeriană din Rusia apare prima dată în Disinfo.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de DISINFO.MD

Ieri
07:30
Președinții Statelor Unite și Ucrainei, Joe Biden şi Volodimir Zelenski, au semnat joi, 13 iunie, un acord bilateral de securitate pe 10 ani, menit să consolideze apărarea Ucrainei împotriva invadatorilor ruşi. Textul acordului încheiat cu ocazia summitului G7 din Italia menţionează că înţelegerea între Washington şi Kiev este considerată un pas către aderarea Ucrainei la […] Articolul Zi istorică. SUA şi Ucraina încheie un acord de apărare considerat ca precursor al aderării la NATO apare prima dată în Disinfo.
07:00
Atunci când cercetătorul Wen-Ping Liu a analizat eforturile Chinei de a influența recentele alegeri din Taiwan cu ajutorul conturilor false de pe rețelele de socializare, ceva neobișnuit a ieșit în evidență în ceea ce privește cele mai reușite profiluri. Acestea erau de sex feminin, sau cel puțin așa păreau a fi. Profilurile false care pretindeau […] Articolul Rusia, China și Big Tech folosesc conturi false ale unor femei pentru a atrage public apare prima dată în Disinfo.
06:30
Consiliul UE a adoptat o măsură de asistență în cadrul Instrumentului European pentru Pace (EPF) pentru a sprijini Forțele Armate ale Republicii Moldova în modernizarea capacităților de apărare aeriană ale țării. Măsura, în valoare de nouă milioane de euro,  va finanța interceptoarele pentru sisteme de apărare aeriană pe distanțe scurte, în beneficiul Ministerului Apărării al […] Articolul Instrumentul European pentru Pace: Consiliul UE adoptă o măsură de asistență pentru a sprijini capacitățile de apărare aeriană ale Republicii Moldova apare prima dată în Disinfo.
06:00
Deplasarea emisarilor Moscovei ar trebui limitată la statele UE în care aceștia sunt acreditați, se arată în scrisoarea comună. Autorii propunerii i-au trimis, în acest sens, o scrisoare deschisă lui Josep Borrell, responsabilul cu politica externă la nivelul blocului comunitar, relatează Agerpres, citând Reuters și AFP. Scrisoarea este datată 11 iunie și este semnată de miniștrii de […] Articolul România și alte șapte țări UE cer ca diplomaților din Rusia să li se interzică deplasarea liberă prin Uniunea Europeană apare prima dată în Disinfo.
Mai mult de 2 zile în urmă
05:30
Liderii celor mai puternice 7 state din lume – G7, reuniţi joi, 13 iunie 2024 în Italia, au decis, printr-un acord politic, să acorde Ucrainei un împrumut de 50 de miliarde de dolari din veniturile rezultate din activele ruseşti îngheţate, a anunţat un responsabil al preşedinţiei SUA, potrivit AFP. „Avem un acord politic la cel […] Articolul Summit G7. Împrumut de 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina, din activele înghețate de la Rusia apare prima dată în Disinfo.
05:00
Bursa din Moscova a anunțat încetarea tranzacționării cu dolari și euro din cauza introducerii de noi sancțiuni de către Trezoreria SUA. Tranzacționarea va fi oprită din 13 iunie, potrivit site-ului Bursei din Moscova. Tranzacționarea instrumentelor financiare, a acțiunilor, a metalelor prețioase cu decontare în aceste valute va fi sistată. Banca Centrală a Rusiei a declarat […] Articolul Bursa din Moscova a încetat să tranzacționeze în dolari și euro, din cauza noilor sancțiuni impuse de SUA apare prima dată în Disinfo.
04:30
Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, consideră că este necesar să se răspundă sancţiunilor occidentale. Pe canalul său Telegram, el a cerut să transforme viaţa în Occident într-un „coşmar complet”, provocând daune maxime ţărilor ostile. „În fiecare zi trebuie să încercăm să provocăm un rău maxim acelor ţări care au impus aceste restricţii […] Articolul Răspunsul Moscovei la „deidolarizarea forțată“ a Rusiei de către SUA. „Transformăm viaţa în Occident într-un coşmar complet“ apare prima dată în Disinfo.
04:00
Statele Unite, Marea Britanie şi Canada au acuzat Rusia de complot pentru a influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale care vor avea loc în octombrie în Republica Moldova, într-o declaraţie comună publicată de Departamentul de Stat.  Conform declarației celor trei state, Rusia caută să exacerbeze tensiunile sociale şi să alimenteze percepţiile negative asupra Occidentului şi a actualei […] Articolul SUA, Marea Britanie și Canada acuză Rusia de complot pentru influențarea alegerilor din Moldova apare prima dată în Disinfo.
13 iunie 2024
17:20
Deputații afiliați oligarhului fugar Ilan Șor, care au blocat tribuna Parlamentului pe 13 iunie, au primit interdicția de a participa la următoarele cinci ședințe plenare. Decizia a fost luată la propunerea speaker-ului Igor Grosu, după consultările Biroului permanent, pe fonul protestului opoziției parlamentare. Deputații Vasile Bolea, Denis Ulanov, Vadim Fotescu, Irina Lozovan, Marina Tauber, Reghina […] Articolul Șapte deputați afiliați lui Șor, interziși la cinci ședințe ale Parlamentului apare prima dată în Disinfo.
17:10
Fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan, este cercetat penal pentru trădare de patrie. Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță joi, 13 iunie, că au inițiat o cauză penală pe faptul acțiunilor lui Gorgan. În contextul informației expuse în sursele mass-media, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și […] Articolul Igor Gorgan, cercetat penal pentru trădare de patrie. Precizările PCCOCS apare prima dată în Disinfo.
16:50
Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a anunțat pierderile Rusiei de la începutul invaziei sale pe scară largă a Ucrainei, în februarie 2022. El a declarat acest lucru înainte de începerea celei de-a 23-a reuniuni în formatul Ramstein, relatează presa ucraineană. Potrivit acestuia, cel puțin 350 de mii de soldați ruși au fost uciși sau răniți. Forțele ucrainene […] Articolul Prețul ambițiilor imperiale: Șeful Pentagonului a anunțat pierderile Rusiei de la începutul invaziei în Ucraina apare prima dată în Disinfo.
12 iunie 2024
18:10
Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat marți, 11 iunie curent, în prima reacție publică după rezultatele alegerilor europene, că Uniunea Europeană va merge înainte, „întrucât nu vorbim despre o schimbare radicală”, iar în ceea ce privește „ambițiile României”, a precizat că „Guvernul va stabili, nominaliza și negocia poziția de comisar european din partea României”. „A fost o […] Articolul Reacția lui Iohannis după alegerile europene: UE merge înainte: Guvernul va negocia poziția de comisar european apare prima dată în Disinfo.
17:50
Prim-ministrul armean, Nikol Pașinian, a declarat că țara sa se va retrage din Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), o alianță militară controlată de facto de Rusia. El a spus acest lucru în timpul unui discurs în parlament pe 12 iunie, scrie presa ucraineană cu referire la Radio Azatutyun. Întrebat de un deputat al opoziției despre posibilitatea […] Articolul Armenia se va retrage din Organizația Tratatului de Securitate Colectivă, controlată de Rusia apare prima dată în Disinfo.
17:50
Cei trei cetățeni moldoveni care au fost reținuți la Paris fiind suspectați că au desenat pe ziduri sicrie cu inscripția „Soldat francez în Ucraina” au fost eliberați, fiind, totodată, obligați să muncească în folosul comunității și să achite o amendă de 15.000 de euro. Într-un răspuns oferit Europei Libere, Parchetul din Paris a precizat că, […] Articolul Moldovenii suspectați că au desenat la Paris sicrie cu inscripția „Soldat francez în Ucraina” au fost eliberați apare prima dată în Disinfo.
05:50
Decesele cauzate de conflictele civile și bătăliile din întreaga lume, care au avut loc în ultimii trei ani, au crescut la cel mai înalt nivel din ultimele trei decenii, potrivit unui nou raport publicat de The Guardian. Cercetările efectuate de Institutul de Cercetare a Păcii din Oslo (Prio) au arătat că, în timp ce numărul […] Articolul Raport, The Guardian: Violența în lume este la cote maxime”. Decesele cauzate de conflictele globale au atins cel mai mare nivel din ultimii 30 de ani apare prima dată în Disinfo.
05:30
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat, marţi, în Bundestag (camera inferioară a parlamentului german), că nu poate exista pace în Ucraina atât timp cât ţara rămâne divizată, cu o parte ocupată de Rusia. „O Europă divizată nu a fost niciodată paşnică. Iar o Germanie divizată nu a fost niciodată fericită. Ştiţi aceasta din experienţă (…) […] Articolul Zelenski a ținut un nou discurs în fața parlamentarilor germani: „Vremea compromisurilor a trecut când Putin ne-a ars oraşele” apare prima dată în Disinfo.
05:00
Rusia și Belarus continuă exercițiile militare cu arme nucleare tactice. Acestea includ bombe aeriene, focoase pentru rachete cu rază scurtă de acțiune și muniții de artilerie și sunt destinate utilizării pe un câmpul de luptă. Potrivit autorităților ruse, a doua etapă a exercițiului forțelor nucleare non-strategice se axează pe pregătirea comună a unităților forțelor armate […] Articolul Rusia și Belarus au început a doua etapă a exercițiilor tactice nucleare apare prima dată în Disinfo.
11 iunie 2024
18:20
Rusia este și va rămâne cea mai importantă și directă amenințare la adresa securității NATO – se arată în declarația comună a copreședinților Summitului Formatului București 9 (B9). În documentul semnat azi la Riga de președinții României, Poloniei și Letoniei au subliniat că tentativele Chinei și ale Rusiei de a submina ordinea internațională bazată pe […] Articolul Declarație comună la Summitul B9: Rusia este și va rămâne cea mai importantă și directă amenințare la adresa securității NATO apare prima dată în Disinfo.
15:50
Uniunea Europeană trebuie să urmărească obiective mai ambițioase în domeniul militar atât pe cont propriu, cât și în relația cu viitorii săi membri, Republica Moldova și Ucraina. Este opinia fostului ministru de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, și a unui fost secretar de stat francez, Laurence Boone. Cei doi au declarat pentru Euronews că […] Articolul Politica de extindere a UE trebuie să includă măsuri concrete de fortificare a securității pentru statele candidate apare prima dată în Disinfo.
14:00
Reprezentanți de rang înalt din mai multe state est-europene membre NATO se reunesc, marți, în Letonia. Reuniunea are rolul de a pregăti summitul din iulie, de la Washington, al organizației nord-atlantice, relatează Agerpres, care citează dpa. Potrivit sursei citate, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va participa la Riga la reuniunea Formatului „București 9”. Această titulatură reunește […] Articolul Președintele Iohannis prezidează, la Riga, Summit-ul Formatului „București 9” și avertizează asupra situației în zona Mării Negre: „Rusia, cel mai mare risc de securitate” apare prima dată în Disinfo.
09:00
Racheta de croazieră britanică Storm Shadow și omoloaga sa franceză, Scalp, s-au dovedit a fi foarte eficiente în lovirea țintelor militare rusești. În același timp, există anumite dificultăți în ceea ce privește adaptarea acestora la aeronavele de care dispune Ucraina, a declarat Serhi Golubțov, șeful Comandamentului Forțelor Aeriene ucrainene, într-un interviu acordat Radio Liberty. Acesta […] Articolul Ucrainenii folosesc rachete momeală pentru a epuiza apărarea antiaeriană rusă apare prima dată în Disinfo.
08:30
Președintele Vladimir Putin va călători în Coreea de Nord și Vietnam în următoarele săptămâni, a relatat luni ziarul de afaceri Vedomosti, citând diplomați ruși familiarizați cu acest subiect. Ambasadorul Rusiei în Coreea de Nord, Alexander Matsegora, a declarat ziarului că se „pregătește în mod activ” pentru vizita liderului de la Kremlin la Phenian, dar, în rest, nu […] Articolul Putin, vizite în Coreea de Nord și Vietnam în următoarele săptămâni. Ce se pregătește apare prima dată în Disinfo.
08:00
Producţia de gaze naturale a Gazprom Group s-a redus anul trecut cu 13% și a ajuns la nivelul scăzut record de 359 miliarde metri cubi (bcm), de la 412,94 bcm în 2022, se arată în raportul anual al companiei ruse de stat, publicat luni, transmite Reuters.  Producţia de gaze naturale a scăzut cu aproape o […] Articolul Gazprom a atins cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată la producţia de gaze naturale apare prima dată în Disinfo.
07:30
Un număr de avioane F-16 occidentale pe care Ucraina le va primi de la aliații săi vor fi desfășurate în baze străine. Planul este de a proteja avioanele de luptă împotriva loviturilor rusești, iar piloții ucraineni se vor antrena, de asemenea, pe ele. Acest lucru a fost declarat de Serhi Glubțov, șeful aviației din cadrul […] Articolul O parte din avioanele F16 furnizate de aliații Kievului nu vor avea baza în Ucraina. Reacția Rusiei apare prima dată în Disinfo.
07:00
După ce și-a pus economia pe picior de război, urmează pasul următor, o reformă fiscală cum nu s-a mai văzut de aproape un sfert de secol, se arată într-o analiză publicată de „The Spectator”. Reviziuirea fiscală va îngădui Kremlinului să prioritizeze și mai mult cheltuielile militare, în timp ce încearcă să își mențină invazia. În […] Articolul Cum plănuiește Putin să finanțeze un război veșnic în Ucraina apare prima dată în Disinfo.
06:30
Șefa Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, are dreptul exclusiv de a-i spune lui Putin „ce nu-i place să audă“, deoarece acesta o cunoaște de mulți ani ca fiind o persoană deschisă și incoruptibilă, susține Institutul american pentru studierea războiului (ISW). Nabiullina se află, într-o oarecare măsură, în opoziție cu ministrul rus de finanțe Anton […] Articolul Femeia care are curajul să-i spună lui Putin ce nu-i placă să audă apare prima dată în Disinfo.
06:00
SUA au confirmat că Ucraina a folosit unul dintre sistemele sale de rachete sol-aer Patriot, de fabricație americană, pentru a doborî o aeronavă rusă Beriev A-50 cu sistem de avertizare timpurie și control aerian (AWACS), în ianuarie 2024. Potrivit newsweek.com, colonelul Rosanna Clemente, adjunctul șefului de stat major al Comandamentului de apărare aeriană și antirachetă al […] Articolul Dezvăluire incendiară: Avionul minune al lui Putin, doborât de ucraineni cu un sistem american Patriot. SUA au confirmat apare prima dată în Disinfo.
05:30
Socialistul Igor Dodon afirmă că rezultatele alegerilor europarlamentare arată că tot mai mulți europeni ,,pledează pentru o politică orientată spre interesele naționale”, subliniind că Republica Moldova nu trebuie să devină ,,parte a vreunui bloc militar sau a vreunei uniuni de state”. Socialistul Igor Dodon vine cu o prognoză sumbră cu privire la viitorul Uniunii Europene după […] Articolul Prorusul Igor Dodon, împotriva aderării Republicii Moldova la UE după scrutinul europarlamentar apare prima dată în Disinfo.
05:00
Imperiul american și întregul așa-zisul Occident colectiv împing cu putere Moldova în focul războiului. Este una dintre multele narațiuni ale lui Iurie Roșca, promotor activ al propagandei și falsurilor putiniste. Într-o emisiune la postul de televiziune Canal 5, care îi aparține fugarului pro-Kremlin Ilan Șor, Roșca a declarat că recenta vizită în Moldova a secretarului […] Articolul Falsuri și propagandă marca Iurie Roșca! Ce narațiuni continuă să promoveze unul dintre cei mai mari susținători ai lui Vladimir Putin apare prima dată în Disinfo.
04:30
Decizia șocantă a președintelui francez Emmanuel Macron de a convoca alegeri parlamentare în urma înfrângerii zdrobitoare a partidului său în sondajele de opinie din UE, precum și succesul extremei drepte în țările de pe continent, au ținut prima pagină a ziarelor. În condițiile în care Macron a fost recent vârful de lance al unei inițiative […] Articolul Moscova îl ironizează pe președintele Franței după înfrângerea de la europarlamentare: „Francezii îl resping pentru că a încurajat războiul împotriva Rusiei” apare prima dată în Disinfo.
04:00
Un lucru este sigur după alegerile de duminică pentru Parlamentul European: nu toată lumea sărbătoreşte. Extrema dreaptă a avut o noapte bună, dar alţii nu prea. În timp ce dreapta a câştigat în forţă, verzii şi liberalii au avut o noapte grea. Iar preşedintele francez Emmanuel Macron a dizolvat imediat parlamentul naţional şi a convocat […] Articolul Cine a câştigat, cine a pierdut şi cine a dat-o în bară la alegerile europene apare prima dată în Disinfo.
7 iunie 2024
09:30
De Iulian Comănescu Alegerile pentru Parlamentul European din 6-9 iunie sunt mai importante decât altele, fiindcă harta geopolitică a lumii se modifică, în contextul războiului din Ucraina. Chiar dacă „centrul va rezista” – cu alte cuvinte, Comisia Europeană, cea mai importantă instituție politică bruxelleză, va rezulta probabil din consensul politic dintre Partidul Popular European (PPE), […] Articolul Calmul aparent al alegerilor europene și furtuna de după apare prima dată în Disinfo.
09:00
Extrema dreapta se află în fruntea guvernelor în Italia, Ungaria și Slovacia. În alte state membre ale Uniunii Europene, această mișcare politică participă și în coalițiile de guvernare în Finlanda și Olanda și sprijină guvernul din Suedia. Ungaria: Viktor Orban În Ungaria, partidul FIDESZ al premierului Viktor Orban mizează pe sperietorile numite migranți și război […] Articolul Extrema dreapta în Europa. Care sunt cele mai cunoscute figuri apare prima dată în Disinfo.
08:30
Războaiele din viitor ar putea fi decise de războiul electronic, așa cum Rusia și Ucraina folosesc în prezent pentru a întrerupe comunicațiile, a învinge platformele fără pilot și chiar a degrada armele de precizie. Pentru SUA, dacă nu domină acest domeniu invizibil și nu câștigă lupta în spectrul electromagnetic, va „pierde” și o va face […] Articolul Războiul electronic ar putea fi decisiv în războaiele viitoare. SUA trebuie să domine spectrul electromagnetic, altfel va pierde apare prima dată în Disinfo.
08:00
Comitetul rus de anchetă a anunțat joi, 6 iunie 2024, că a arestat un cetăţean francez suspectat de culegere de informaţii despre activităţi ale armatei ruse, acesta fiind în mai multe rânduri în Rusia, timp de mai mulţi ani. „Un cetăţean francez a fost reţinut la Moscova, fiind suspectat de colectarea de informaţii în sfera […] Articolul Un cetățean francez suspectat de spionaj, arestat în Rusia. Ce pedeapsă riscă apare prima dată în Disinfo.
07:30
Preşedintele american Joe Biden a promis joi, 6 iunie, „să nu abandoneze” Ucraina în faţa „agresiunii ilegale” ruseşti într-o alocuţiune rostită cu ocazia comemorării a 80 de ani de la debarcarea din Normandia, relatează Le Figaro. După ce a adus un omagiu veteranilor americani la cimitirul din Colleville-sur-Mer, Joe Biden a vorbit despre situaţia din […] Articolul Joe Biden la festivitățile din Normandia: ”Ucraina este invadată de un tiran şi nu vom renunţa niciodată” apare prima dată în Disinfo.
07:00
Propagandiștii militari ruși confirmă contraatacul forțelor armate ucrainene în direcția Belgorod a frontului, spre orașul Vovcensk. Corespondentul militar ”Z”, Anatoli Radov, a anunțat pe canalul său de Telegram că Brigada 36 Nikolaev a Forțelor Armate ucrainene a fost dislocată în oraș. Mai mult, propagandistul a spus că armata ucraineană a împins înapoi inamicul, care a […] Articolul Lovitură grea pentru armata lui Putin. Ucrainenii sunt la un pas să cucerească un important oraș de la granița cu Rusia apare prima dată în Disinfo.
06:30
Ucraina a anunţat joi că a ordonat evacuarea copiilor şi a tutorilor lor din mai multe oraşe şi sate din estul regiunii Doneţk, unde luptele cu Rusia se intensifică. Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că artileria rusă este acum concentrată în regiunea Doneţk, pe care Kremlinul a afirmat că a anexat-o în 2022, deşi nu […] Articolul Ucraina ordonă evacuarea unor părţi din regiunea Doneţk. Trupele ruse atacă cu muniție termobarică apare prima dată în Disinfo.
06:00
Defăimarea liderilor europeni, cu preferința de a exploata teme legate de viața sexuală, promovarea teoriei „colapsului iminent al UE”, inundarea rețelelor sociale cu minciuni despre Ucraina sunt câteva dintre tehnicile folosite de propaganda rusă pentru a influența alegerile europarlamentare. Alegerile pentru Parlamentul European, care au loc începând din 6 iunie până în 9 iunie, vor […] Articolul Cum influențează propaganda rusă alegerile europarlamentare: „Poate că suntem în noroi, dar și ei sunt la fel” apare prima dată în Disinfo.
05:30
O înregistrare video transmisă de Ministerul ucrainean al Apărării arată cum o dronă aeriană găsește o cale simplă de a ocoli formidabila apărare „țestoasă” a unui tanc rusesc. Imaginile, surprinse de Brigada 93 Mecanizată din Ucraina, arată cum drona aleargă spre un tanc rusesc înainte de a se strecura printr-o trapă deschisă în partea din față […] Articolul VIDEO Momentul în care o dronă ucraineană distruge un tanc rusesc: „Piloții din Ucraina nu iartă astfel de greșeli” apare prima dată în Disinfo.
05:00
Un tribunal din Moscova s-a pronunţat, joi, pentru arestarea preventivă a autoproclamatei vrăjitoare Alyona Polyn, cunoscută mai ales din 2019, când a condus un sobor al vrăjitoarelor de „întărire a lui Putin”, făcând în același timp „vrăji” asupra dușmanilor săi, care ar trebui „să se întoarcă în abis”. Polyn, al cărei nume real este Yelena […] Articolul Vrăjitoarea favorită a lui Putin, care făcea incantaţii inamicilor, a fost arestată. „Misiunea mea a fost întotdeauna aceeași” apare prima dată în Disinfo.
04:30
Paginile de Facebook ale prorusului fugar Ilan Șor și a apropiaților săi, precum Evghenia Guțul, Marina Tauber și Alexei Lungu sunt blocate, iar reprezentanții SIS precizează că au sesizat în 2023 reprezentanții Meta.  Solicitați de ,,Adevărul”, reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din Republica Moldova au precizat că au informat anul trecut compania americană […] Articolul Paginile de Facebook ale prorușilor Ilan Șor, Evghenia Guțul, Marina Tauber și Alexei Lungu, blocate. Precizările SIS apare prima dată în Disinfo.
04:00
O vedetă a televiziunii ruse susține că al Treilea Război Mondial a început deja. Afirmația aparține lui Vladimir Soloviov, un aliat al președintelui Vladimir Putin. Un fragment din transmisie a fost distribuit pe platforma X de Anton Gerashchenko, un fost consilier al ministrului de interne al Ucrainei. „Rusia nu are intenţii de negocieri reale sau […] Articolul Televiziunea rusă: Al Treilea Război Mondial a început deja, să realizăm toate condițiile pentru a provoca daune colosale NATO apare prima dată în Disinfo.
6 iunie 2024
17:40
Viorel Tențiu va petrece 30 de zile în arest preventiv. Avocatul biroului Interpol Moldova a declarat pentru TV8 că va ataca încheierea Judecătoriei Ciocana la Curtea de Apel. „Domnul Tențiu a dat depoziții în instanță de judecată, respectiv pledează nevinovat vis-a-vis de infracțiunea incriminată. astfel nu știu dacă acest fapt poate fi calificat drept conlucrare, în viziunea […] Articolul Tențiu urmează să petreacă 30 de zile în arest preventiv. Avocatul va ataca decizia la Curtea de Apel apare prima dată în Disinfo.
12:10
Procuratura Generală (PG) cere detalii de la Serviciul Informații și Securitate (SIS) pentru a deschide un dosar penal pe numele fostului șef al Statului Major al R. Moldova, Igor Gorgan, suspectat că ar fi fost informator al serviciilor secrete rusești. Pe 6 iunie, ofițerii SIS ar trebui să transmită Procuraturii Generale un răspuns, după care […] Articolul Europa Liberă: Procuratura îi pregătește dosar penal pentru trădare de patrie generalului Gorgan, suspectat de spionaj în favoarea Rusiei apare prima dată în Disinfo.
09:00
Un ucrainean prorus în vârstă de 26 de ani a fost arestat miercuri, după ce a fost rănit de un dispozitiv exploziv improvizat în camera sa de hotel, relatează Le Figaro. Incidentul a avut loc marți seara. Tânărul s-a rănit în timp ce manipula un dispozitiv pe bază de TATP – un exploziv artizanal extrem […] Articolul Un tânăr ucrainean prorus e acuzat că a vrut să comită un atentat în Franța, dar s-a rănit singur cu dispozitivul exploziv apare prima dată în Disinfo.
08:30
Un tribunal din Moscova a condamnat-o miercuri pe bloggeriţa rusă Anna Bajutova la cinci ani şi jumătate de închisoare pentru că a citit pe platforma Twitch mărturii despre masacrul atribuit Rusiei în oraşul ucrainean Bucea, transmite Agerpres. „Dezgustător, respingător!”, a reacţionat femeia de 30 de ani din cuşca de sticlă rezervată inculpaţilor în sala de […] Articolul O bloggeriță din Rusia a fost condamnată la cinci ani și jumătate de închisoare după ce a publicat un video despre masacrul din Bucea apare prima dată în Disinfo.
08:00
O unitate a General Dynamics, Santa Barbara Systems, cu sediul în Spania, care recondiționează tancuri Leopard pentru a fi livrate în Ucraina, a fost atacată cibernetic. O grupare de hackeri pro-ruși a revendicat acțiunea „împotriva site-urilor din Spania rusofobă”. Un purtător de cuvânt al General Dynamics din Germania a declarat că, contractorul militar, încă analizează […] Articolul Hackerii pro-ruși au atacat o companie din Spania care pregătește tancuri Leopard pentru Ucraina apare prima dată în Disinfo.
08:00
Un grup de 11 din cele 27 de state membre ale UE au cerut miercuri preşedinţiei belgiene a Consiliului UE să adopte încă de luna aceasta cadrele de negociere pentru aderarea Ucrainei şi Republicii Moldova la UE, pentru a putea fi convocate conferinţele cu cele două ţări la sfârşitul lunii. „Deschiderea negocierilor de aderare ar […] Articolul România și alte 10 state membre UE cer adoptarea cadrului de negociere pentru aderarea Ucrainei şi Republicii Moldova apare prima dată în Disinfo.
07:00
Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, spune că țara sa trebuie să se pregătească pentru cel mai rău scenariu în ceea ce privește un eventual război în Europa. El crede că o anumită formă de serviciu militar obligatoriu ar putea deveni necesară, relatează Deutsche Welle. Pistorius a spus miercuri că Germania trebuie să-și consolideze forțele […] Articolul Ministrul german al Apărării: „Trebuie să fim pregătiți pentru război până în 2029” apare prima dată în Disinfo.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.