Fostul Șef al SPPS, trimis în judecată pentru abuz de putere

Subiectul Zilei, 17 mai 2024 14:20

Dosarul în care fostul director al Serviciului Protecție și Pază de Stat, Iaroslav Martin, este acuzat de abuz de putere a fost expediat în instanța de judecată. Potrivit Procuraturii Anticorupție, în perioada 2019-2020, fostul șef al SPPS ar fi folosit bunurile instituției în interes personal, iar dacă va fi găsit vinovat, Iaroslav Martin riscă o […] Articolul Fostul Șef al SPPS, trimis în judecată pentru abuz de putere apare prima dată în Subiectul Zilei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Subiectul Zilei

Ieri
17:40
Un sondaj recent realizat de compania de cercetare politică și consultanță Intellect Group a relevat o statistică alarmantă privind sănătatea mintală a populației din Republica Moldova. Potrivit datelor colectate în perioada 25-29 mai 2024, 55% dintre respondenți au declarat că au gânduri suicidare uneori, deseori sau foarte des. Această cifră îngrijorătoare subliniază necesitatea unei intervenții […] Articolul Studiu Intellect Group: Niveluri îngrijorătoare de gânduri sinucigașe în Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:40
Conform unui studiu realizat recent de compania de cercetare politică și consultanță Intellect Group, majoritatea populației din Republica Moldova nu este mulțumită de viața lor. Datele relevă că doar 5% dintre respondenți se declară complet mulțumiți, în timp ce impresionanta cifră de 72% se situează în categoria celor mai puțin sau deloc mulțumiți. Această tendință […] Articolul Moldova: niveluri scăzute de satisfacție cu viața, cifre îngrijorătoare în studiul Intellect Group apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:10
Un studiu recent realizat de compania de cercetare politică și consultanță Intellect Group relevă că instabilitatea financiară reprezintă o problemă gravă pentru majoritatea populației Republicii Moldova. Conform sondajului, doar 3% dintre moldoveni se consideră complet stabili financiar, în timp ce 72% descriu situația lor financiară ca fiind instabilă sau foarte instabilă. Această instabilitate financiară are […] Articolul Sondaj: Instabilitatea financiară, o problemă majoră pentru majoritatea moldovenilor apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
Scenariul, potrivit căruia șefa statului ar respinge candidatura lui Ion Munteanu la funcția de procuror general, propusă de CSP, este puțin probabil. De această părere este președintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Ilie Chirtoacă, care a menționat că șefa statului nu are temei de a refuza candidatura acestuia, întrucât Munteanu a trecut vettingul, așa […] Articolul Președintele CRJM: Refuzarea lui Ion Munteanu pentru funcția de procuror general, puțin probabilă apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
Un sondaj recent realizat de Intellect Group a relevat niveluri ridicate de anxietate în rândul populației moldovenești, cu un accent special pe persoanele în vârstă și locuitorii din zonele rurale. Studiul, desfășurat între 25 și 29 mai 2024, pe un eșantion de 973 de adulți, a arătat că 73% dintre respondenți se confruntă cu nervozitate […] Articolul Studiu Intellect Group: Nervozitate și anxietate predominante în Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
Potrivit unui studiu recent efectuat de compania de cercetare politică și consultanță Intellect Group, nivelul de fericire al majorității populației din Republica Moldova este în scădere, cu impactul cel mai pronunțat resimțit de persoanele în vârstă și locuitorii din zonele rurale. Datele arată că doar 1% dintre respondenți și-au evaluat nivelul de fericire ca fiind […] Articolul Cât de fericită este populația? Studiu dezvăluie niveluri îngrijorătoare apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:20
Un sondaj recent realizat de Intellect Group a scos la iveală niveluri extrem de scăzute de încredere în societate în rândul populației moldovenești. Sondajul, desfășurat în perioada 25-29 mai 2024 pe un eșantion de 973 de adulți cu vârsta de peste 18 ani, a arătat diferențe semnificative între zonele rurale și urbane, precum și între […] Articolul Sondaj: Sentimentele de singurătate și stres, înrăutățite de neîncrederea în mediul înconjurător apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:10
Stresul este o realitate cotidiană pentru majoritatea populației, în special în rândul persoanelor în vârstă și al celor care lucrează. Aproape 80% din populație este mereu sau frecvent stresată, ceea ce indică o nevoie de intervenție și sprijin. Stresul constant poate duce la epuizare fizică și psihică, crescând riscul de boli cronice, cum ar fi […] Articolul Sondaj: 80% din populația Moldovei suferă de stres constant, necesitând intervenție urgentă apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:40
Un nou sondaj realizat în Republica Moldova arată că sentimentul de singurătate și de neajutorare este răspândit în rândul populației, cu o concentrare deosebită în rândul persoanelor în vârstă și al locuitorilor din mediul rural. Potrivit datelor din sondaj, sentimentul de singurătate este semnificativ răspândit, în special în rândul persoanelor în vârstă (31% întotdeauna și […] Articolul Sondaj: Singurătatea și neajutorarea, probleme răspândite în rândul vârstnicilor și locuitorilor din mediul rural în Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:40
Peste 3.000 de țigarete au fost depistate de către vameșii din punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, într-un microbuz condus de un tânăr moldovean. Potrivit Serviciului Vamal, funcționarii postului vamal Leușeni, în conlucrare cu autoritățile de control din România, în cadrul controlului coordonat au supus verificărilor un mijloc de transport de model Mercedes-Benz Sprinter, care […] Articolul Contrabandă descoperită la Leușeni-Albița: Peste 3.000 de țigarete ascunse într-un microbuz apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:00
Cadavrul unei adolescente de 16 ani a fost găsit ieri, 30 mai, zăcând pe teritoriul unei stații de pompare a apei din raionul Anenii Noi. Descoperirea a fost făcută în după amiaza zilei de 30 mai, în jurul orei 17:35, în localitatea Gura Bâcului. Victima s-a dovedit a fi o adolescentă în vârstă de 16 […] Articolul Adolescentă de 16 ani, găsită spânzurată în raionul Anenii Noi: Ancheta în curs apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:10
Un tânăr care căuta resturi metalice pe fundul iazului din parcul „La Izvor” din Chișinău a avut o surpriză să găsească o pungă cu muniție. Pachetul periculos a fost ridicat, în condiţii de siguranţă, de pirotehnişti care au evitat, astfel, o tragedie în parcul aglomerat. Pachetul cu muniţii a fost găsit de un tânăr care […] Articolul Un tânăr din Chișinău găsește o pungă cu muniții în timp ce căuta resturi metalice apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:40
Intenția unui șofer de camion din Moldova de a tăinui mărfuri de brand și alte bunuri a fost deconspirată de vameșii din punctul de trecere a frontierei Leușeni. Potrivit Serviciului Vamal, cazul a fost documentat de către funcționarii postului vamal Leușeni, urmare a verificărilor unui camion de model Actros, care se deplasa din Franța. În […] Articolul Mărfuri de brand și tablete nedeclarate, descoperite la vama Leușeni într-un camion din Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:10
Cu ocazia „Ultimului Sunet” din cadrul anului de studii 2023-2024, Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a transmis un mesaj de felicitare tuturor elevilor, profesorale și părinților. „Pentru elevi, aceasta este o zi deosebită, o zi a realizărilor și a bucuriei, dar și a unui nou început. Dragi elevi, fie că sunteți în clasele […] Articolul Felicitări și urări de succes din partea lui Ion Ceban pentru absolvenții anului școlar 2023-2024 apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:00
Festivitatea „Ultimul sunet de clopoțel” se desfășoară în instituțiile de învățământ general astăzi, 31 mai, și va avea durata de cel mult 45 de minute. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației și Cercetării. Activitatea va fi organizată în formatul decis de Consiliul profesoral al fiecărei instituții în parte. În acest sens, Ministerul Educației și […] Articolul Ultimul sunet de clopoțel marchează încheierea anului școlar în toate școlile din Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
30 mai 2024
18:00
O temperatură record de 52,3 grade Celsius a fost înregistrată marţi, 29 mai 2024, la New Delhi, capitala Indiei, a anunţat biroul meteorologic local. Joi, agenția de presă Reuters a raportat că temperatura din New Delhi a atins miercuri un record de 52,9 grade Celsius în cartierul Mungeshpur. Această cifră ar putea fi încă revizuită, […] Articolul India înregistrează temperaturi record de 52,9 grade Celsius apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:50
Primul etaj al blocului de studii al LT „Mihail Lomonosov”, din sectorul Rîşcani, se află în proces de reabilitare, informează Ion Ceban, care, joi, 30 mai, împreună cu 15 directori „World Vision” din diferite țări, inclusiv directorul Unității Umanitare din Germania, au verificat nivelul de realizare al lucrărilor. „Aceasta este a doua fază a proiectului […] Articolul Reabilitarea primului etaj al blocului de studii al LT „Mihail Lomonosov”, în plină desfășurare apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:40
Accident rutier cu implicarea a trei automobile la ieșirea din municipiul Bălți. Nicio persoană nu a avut de suferit. MIROSLAV CRIȚEA, inspector superior IP Sîngerei, accidente rutiere: „Preliminar e un accident rutier fără persoane cu traumatisme, e numai cu pagube materiale, vom cerceta cazul și o să vedem care s-a făcut vinovat de cele întâmplate. Persoane cu […] Articolul Accident rutier la ieșirea din municipiul Bălți: Trei automobile implicate, fără victime apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:20
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, invită întreaga comunitate la Festivalul „Chișinăul Sportiv 2024”, care va avea loc sâmbătă, 8 iunie, în Parcul „La Izvor”, și care pregătește multe surprize tuturor celor care iubesc și apreciază sportul. „În cadrul acestui eveniment, veți avea ocazia să vă întâlniți cu adevărații titani ai luptelor greco-romane, Victor Ciobanu […] Articolul Victor Ciobanu și Valentin Petic vor fi prezenți la Festivalul „Chișinăul Sportiv 2024” apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:30
Fracțiunea PAS a înregistrat în Parlament o declarație cu privire la condamnarea politicii de genocid a Federației Ruse împotriva Ucrainei, realizată prin strămutarea forțată și deportarea copiilor ucraineni. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Parlamentului, Doina Gherman, care a menționat în cadrul unei conferințe de presă că copiii din Ucraina se confruntă zilnic cu realități […] Articolul Parlamentul Moldovei va condamna Rusia pentru deportarea copiilor ucraineni apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:10
Un bărbat în vârstă de 69 de ani, diagnosticat cu sindrom coronarian acut, a fost salvat de echipa SAMU Ungheni, care a ajuns la locul solicitării în șapte minute și a manifestat abilități profesionale și operative. „Competența și profesionalismul manifestate de personalul medical au fost înalt apreciate printr-o scrisoare de mulțumire. Doamna Cristina a exprimat […] Articolul SAMU Ungheni salvează un pensionar diagnosticat cu sindrom coronarian acut apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, viceprimarul Irina Gutnic participă, în aceste zile, la conferința „Comunități inteligente: Oportunități și provocări în Estul Europei”. Evenimentul, care se desfășoară la București, este organizat de Congresul Autorităților Locale din Moldova, în parteneriat cu Asociația Administratorilor Publici din România. „În cadrul vizitei de lucru, Irina Gutnic s-a […] Articolul Parteneriat pentru viitor: Chișinăul și Bucureștiul discută despre tehnologii inteligente și dezvoltare urbană apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:50
Polițiștii din Soroca au reținut un bărbat în vârstă de 36 de ani, suspectat de omorul unui tânăr din localitatea Bădiceni. Acesta riscă închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenție pe viață. Potrivit oamenilor legii, alerta a parvenit aproape de miezul nopții, de la o femeie din localitate, care a comunicat că […] Articolul Crimă la Soroca: Tânăr de 25 de ani, înjunghiat mortal de vecinul său apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:40
Un tânăr din stânga Nistrului a fost internat de urgență în secția de terapie intensivă după ce automobilul său s-a lovit într-un copac. Potrivit presei din stânga Nistrului, șoferul unui automobil de model BMW, în vârstă de 22 de ani, din cauza carosabilului umed, a pierdut controlul asupra volanului, mașina sa a ieșit de pe […] Articolul Accident tragic în stânga Nistrului: Șoferul unui BMW internat în terapie intensivă apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:40
Estimările arată că în 3-4 ani Aeroportul Internațional Chișinău va avea mai mult de cinci milioane de pasageri care vor zbura din și spre Chișinău, însă infrastructura de care dispune în acest moment aerogara nu este suficientă pentru a face față unui număr atât de mare de călători. Declarația aparține ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, […] Articolul Planuri de extindere la Aeroportul Chișinău: Spînu discută construcția unui nou terminal apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:40
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, atenționează că, pentru a treia zi consecutiv, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare Cod Galben de ploi, izolat averse puternice, cu descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului. „Astfel, în intervale scurte de timp, sunt posibile noi acumulări mari de apă”, a menționat edilul. În context, […] Articolul Avertizare meteo în Chișinău: Primarul Ceban solicită prudență din partea cetățenilor apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:00
Incident șocant pe aeroportul Schiphol din Amsterdam. O persoană a fost aspirată de motorul unui avion al companiei KLM, care se pregătea să decoleze spre Billund, Danemarca. Într-o postare pe X, aeroportul Schiphol a descris incidentul ca fiind „oribil”. Presa olandeză a relatat că motorul aeronavei era în funcţiune în momentul în care persoana a […] Articolul Tragedie la Aeroportul din Amsterdam: O persoană a fost aspirată de motorul unui avion apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:50
Procurorii PCCOCS, oficiul „Nord,” împreună cu ofițerii INI, anunță reținerea a doi bărbați din municipiul Ungheni, după o captură de peste 1.5 kg de marijuana. Aceștia au pus drogurile în vânzare chiar într-o gheretă din piața localității. Bărbații au vârste în jur de 30 de ani. În cadrul urmăririi penale, urmare a efectuării a 16 […] Articolul Reținuți în Ungheni: Doi bărbați acuzați de trafic de marijuana apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:40
Despre moartea actriței s-a aflat recent. Timp de mai mulți ani, aceasta a dus o luptă grea cu cancerul cerebral. Vestea tragică a fost anunțată pe contul personal al Anastasiei Zavorotniuk. Actrița în vârstă de 53 de ani a decedat în noaptea de 29 spre 30 mai curent. Deocamdată nu se cunosc detalii despre moartea […] Articolul Actrița rusă Anastasia Zavorotniuk a încetat din viață la vârsta de 53 de ani apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:00
Filmul „Fără Suflet”, în regia Anjei Kreis, va fi proiectat, în premieră, la cea de-a 58-a ediție a Karlovy Vary International Film Festival – evenimentul principal al industriei de film din Europa Centrală și de Est, festival de clasa A. Producția cinematografică va concura cu alte 11 filme din diferite țări ale lumii. „Fără Suflet” […] Articolul Filmul „Fără Suflet” va participa la cea mai mare competiție cinematografică din Europa Centrală și de Est. Pelicula va fi proiectată acolo în premieră mondială apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:00
Astăzi, 30 mai 2024, pe direcția intrare în Republica Moldova la volanul mijlocului de transport personal s-a prezentat o cetățeancă a Republicii Moldova. Potrivit Poliției de Frontieră, în timpul procedurilor de control, polițiștii de frontieră au depistat printre actele prezentate un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile de baștină. Ca urmare […] Articolul Cetățeancă moldoveancă, depistată cu permis de conducere fals în timpul controlului la frontieră apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:00
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 30 mai 2024. Articolul Live// Ședința Parlamentului apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:30
Politologul Ian Lisnevschi a atras atenția asupra unei tendințe tot mai îngrijorătoare în societate: Folosirea copiilor în scopuri politice. Într-o postare pe canalul său de Telegram, Lisnevschi a subliniat că propaganda în grădinițe și școli devine din ce în ce mai frecventă, provocând îngrijorări. Potrivit politologului, autoritățile și partidele politice apelează la copii pentru a […] Articolul Ian Lisnevschi: Folosirea copiilor în scopuri politice dăunează psihicului și dezvoltării lor apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:40
Poliția de Frontieră anunță că în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița se înregistrează valori crescute de trafic pe direcția de ieșire din Republica Moldova, intrare în România. Potrivit Poliției de Frontieră, în aceste circumstanțe este pus în aplicare un șir de măsuri pe linia de fluidizare a fluxului: – Deschise suplimentar piste de control […] Articolul Atenție, călători: Trafic intens la punctul vamal Leușeni-Albița apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:30
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei Republicii Moldova, fluxul de persoane a constituit 51.696 traversări. De asemenea, un număr mai mare a fost consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 27.468 traversări persoane. Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 31.525, iar traversările cetățenilor moldoveni au […] Articolul Peste 50. 000 de persoane au traversat frontiera R.Moldova în ultimele 24 de ore apare prima dată în Subiectul Zilei.
29 mai 2024
17:20
Proiectul Biblioteca digitală „Educație online” sărbătorește patru ani de activitate! Cu această ocazie, Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, a enumerat astăzi, 29 mai, printr-o postare pe rețelele sociale, rezultatele remarcabile înregistrate în cadrul Proiectului. Potrivit edilului, lansată în aprilie 2020, Biblioteca digitală „Educație online” www.educatieonline.md și extensia acesteia www.educatieinteractiva.md (http://www.educatieinteractiva.md/) include:-Peste 8000 de lecții […] Articolul Biblioteca digitală ‘Educație online’: 4 ani de transformare în învățământul moldovenesc apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:00
Negocierile privind cumpărarea terenului fostului Stadion Republican s-ar putea încheia în următoarea perioadă, iar clădirea nouă a misiunii diplomatice și un parc public ar putea fi construite în centrul Capitalei în aproximativ opt ani. Declarația aparține ambasadorului american Kent Logsdon, care a menționat în cadrul unei emisiuni televizate că, la moment, autoritățile de la Chișinău […] Articolul Planurile pentru construirea unei noi clădiri a Ambasadei SUA apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:50
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează că, în contextul Zilei Internaționale a Copiilor, și Pretura sectorului Rîșcani va organiza pentru cei mici mai mai multe activități distractive. Potrivit edilului, evenimentele cultural-artistice se vor desfășura în perioada 1-2 iunie, după cum urmează: -01 iunie 2024:Complexui Memorial „Feciorilor Patriei-Sfântă Amintire”Ora: 10:00- 14:00;În program: Concertul cu […] Articolul Pretura sectorul Rîșcani va organiza 2 evenimente, în contextul Zilei Internaționale a Copiilor apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
Guvernul de la Chișinău a acceptat astăzi demisia secretarului de stat de la Ministerul Apărării, Valeriu Mija. În aceeași ședință, Mija a fost numit secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, începând cu data de 12 iunie curent. Totodată, Maia Sava, cu o experiență de 10 ani în domeniul auditului finanțelor publice, a fost desemnată […] Articolul Valeriu Mija aceptă demisia și devine secretar de stat la MAE apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează că, Pretura sectorului Buiucani, în parteneriat cu Asociația Obștească „OWH Studio”, invită întreaga comunitea la a doua ediție a Festivalului de film în aer liber „SERI DE CRONOGRAF”. „În fiecare zi de sâmbătă, în intervalul orelor 20.00 – 22.00, vor fi difuzate filme în aer liber conform […] Articolul Nopti magice de film: Festivalul “Seri de Cronograf” revine în Parcul “Alunelul” apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
În Aeroportul Internațional Chișinău, un bărbat cu dublă cetățenie (MDA/ROU), în vârstă de 51 de ani, a fost depistat cu bagajul ticsit cu țigări, pe care intenționa să le transporte ilicit spre Irlanda. Potrivit angajaților AIC, persoana a fost identificată în timpul controlului de securitate efectuat de funcționarii vamali în cooperare cu polițiștii de frontieră. […] Articolul Bărbat cu dublă cetățenie, prins cu bagaj plin de țigări apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:10
Patru bărbați au fost reținuți, iar altul este cercetat în stare de libertate, pentru transportarea ilegală a peste 100 de migranți din statele Asiei Centrale și de Est spre Germania și Italia. Indivizii și-au început activitatea în decembrie 2022. Potrivit Poliției, bănuiții sunt din Chișinău, Cahul, Orhei, Ocnița și au vârste cuprinse între 23 și […] Articolul Reținuți și cercetați pentru transportarea ilegală a peste 100 de migranți apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:50
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, anunță că, astăzi, 29 mai, la sediul Primăriei Chișinău, a fost semnat Acordul de colaborare între Primăria Capitalei și Asociația Obștească Fotbal Club Chișinău, care prevede dezvoltarea sportului de performanță în rândul copiilor, promovarea modului sănătos de viață și a fotbalului din Capitală. „Municipalitatea depune maxim efort pentru […] Articolul Primăria Chișinău sprijină fotbalul juvenil printr-un nou acord cu F.C. Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:10
Ploile abundente de ieri, 28 mai, au provocat pagube în mai multe raioane ale Republicii Moldova. În imaginile expediate în adresa redacției Știri.md prin intermediul opțiunii Adaugă o știre putem observa mai multe hectare de culturi agricole care au fost inundate.  Potrivit utilizatorilor, totul s-ar fi produs la nordul Moldovei, în raionul Briceni.  În comentarii, oamenii se arată bucuroși […] Articolul Pagube provocate de ploile abundente în Republica Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:10
Un incendiu s-a produs în această noapte, 29 mai, într-un bloc locativ cu 15 nivele din sectorul Centru al Capitalei. Un bărbat de 89 de ani a fost transportat de urgență la spital, având arsuri, dar și intoxicație cu monoxid de carbon. Potrivit IGSU, în noaptea de 29 mai curent, în jurul orei 00:51, pompierii […] Articolul Incendiu într-un bloc din sectorul centru al capitalei: Un pensionar, transportat urgent la spital apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:00
Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) informează că pe parcursul zilei de astăzi, 29 mai, utilizarea spațiului aerian al Republicii Moldova va fi restricționată, în contextul vizitei oficiale în țara noastră a E.S. Antony J. Blinken, secretar de stat al SUA. Astfel, potrivit AAC, în intervalul orelor 08:00 – 21:00 (ora locală), se interzic zborurile de aviație […] Articolul Vizita lui Antony Blinken aduce restricții în spațiul aerian al Republicii Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:00
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, în prezent, toate serviciile gospodărești municipale intervin în sectoarele Capitalei, pentru înlăturarea consecințelor ploii abundente și a vântului din dimineața zilei de 29 mai 2024. „Echipa de serviciu de defrișatori ai Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” se află în teren de la primele ore ale […] Articolul Intervenție rapidă a municipalității Chișinău în urma furtunii: Arbori doborâți și străzi inundate apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:00
În timpul realizări atribuțiilor de serviciu, vigilența și profesionalismul angajaților IGC au permis ca aceștia să identifice în ultimele 24 de ore mai multe infracțiuni și contravenții. Potrivit Inspectoratului General de Carabinieri, în timpul patrulării, carabinierii din Capitală au reușit să identifice și să escorteze la Inspectoratele de Poliție teritoriale un tânăr deținător de substanțe […] Articolul Tânăr, reținut în capitală cu droguri asupra sa apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:50
Aeroportul Internațional Chișinău anunță inițierea unei noi licitații publice pentru locațiunea activelor neutilizate în scopuri operaționale destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages. Potrivit administrației aerogării, noua licitație se va desfășura conform unor noi criterii, pentru a eficientiza procesul. Noile reguli includ divizarea licitației în două loturi: Travel Retail (magazine) și Food and Beverages (restaurante); […] Articolul Licitație relansată la Aeroportul Chișinău: Noi criterii pentru magazine și restaurante apare prima dată în Subiectul Zilei.
28 mai 2024
18:10
Polonia nu ar trebui să excludă trimiterea de trupe în Ucraina, a declarat ministrul de externe Radoslaw Sikorski într-un interviu apărut marţi în mai multe publicaţii europene, fără a preciza însă ce rol ar putea avea aceste trupe. Deşi aliaţii din NATO au promis că vor furniza Kievului fonduri şi arme oricât va fi necesar pentru a […] Articolul Polonia nu exclude trimiterea de trupe în Ucraina apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.