(foto) Comisarul European pentru Buget și Administrație, prezent la Chișinău, a primit „Ordinul de Onoare” din partea Maiei Sandu

UNIMEDIA, 9 mai 2024 13:30

Comisarul European pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn, aflat într-o vizită la Chișinău, a fost decorat cu „Ordinul de Onoare”. Înalta distincție i-a fost conferit de către președinta Maia Sandu, în dimineața zilei de astăzi, înainte de deschiderea Orășelului European, în Piața Marii Adunări Naționale.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 10 minute
13:20
Liderul liberal-democraților, Vlad Filat, îi recomandă deputatului PAS, Radu Marian, să „nu mai vină cu declarațiile bombastice despre Aeroport, pentru a nu discredita funcția înaltă pe care o deține”. Asta după ce Marian a anunțat cu fast despre modificarea legii prin care Aeroportul nu va putea fi privatizat. „AIC nu a fost pasibil privatizării niciodată, pentru că e obiectiv strategic. Totul a avut un singur scop - modificarea termenului de la 3 la 5 ani de concesionare a spațiilor comerciale și ei vor merge mai departe cu această companie franceză”, a declarat Vlad Filat la o emisiune de la Cinema1.
Acum 30 minute
13:10
Președintele Comisiei Medicale a conducătorilor de autovehicule din Ialoveni, secretara, medicul psihiatru și trei intermediari sunt cercetați pentru mită. Potrivit CNA, persoanele sunt bănuite că primeau sistematic bani în schimbul eliberării adeverinței medicale a conducătorilor de vehicule și a candidaților pentru obținerea permisului, fără ca cei din urmă să fie supuși examenului medical.
Acum o oră
12:50
O fostă directoare pentru diversitate a Facebook şi Nike a fost condamnată la 5 ani şi 3 luni de închisoare pentru că a furat peste 5 milioane de dolari de la companiile respective, care fuseseră alocate iniţiativelor DEI (diversitate, echitate, incluziune), relatează CNBC, potrivit hotnews.ro.
12:40
Gata cu ieftinirile. Motorina se scumpeşte, în timp ce preţul la benzină rămâne neschimbat. Astfel, mâine, 21 mai, șoferii vor achita pentru litrul de motorină cu 4 bani mai mult.
12:30
Primarul general, Ion Ceban, convoacă pentru astăzi, 20 mai, ședința operativă a serviciilor municipale.
12:30
Comisia Electorală Centrală a prezentat rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi și parțiale din cele 5 localități din țară care au avut loc pe data de 19 mai 2024.
Acum 2 ore
12:20
Irina Vlah, președinta Asociației „Platforma Moldova”, a elaborat un Angajament pentru Pace pe care-l propune șefei statului, Maia Sandu, spre semnare.
12:10
Primarul general, Ion Ceban, convoacă pentru astăzi, 20 mai, ședința operativă a serviciilor municipale.
12:00
Maestrul Nicolae Botgros s-a revoltat pe rețele, după ce a fost nevoit să stea mai mult de două ore la frontieră, împreună cu orchestra „Lăutarii”, în timp ce se întorceau de la un concert de la București. „Cum să mai crezi că suntem cineva în lumea asta, dacă nu ne ia în seamă nimeni. Nu se mai poate de răbdat”, a scris dirijorul.
11:50
Faptul că, la nivel mondial, numărul fumătorilor nu scade reprezintă o confirmare că mulți dintre ei fie nu înțeleg pe deplin pericolul acestui obicei dăunător, fie pur și simplu ignoră informațiile importante despre consecințele fumatului. În Moldova, 26.7% din populație fumează activ, relatează deschide.md.
11:40
Primarul general, Ion Ceban, convoacă pentru astăzi, 20 mai, ședința operativă a serviciilor municipale.
11:40
Două incendii au izbucnit în capitală, în dimineața zilei de astăzi, 20 mai. Potrivit IGSU, au luat foc două remorci încărcate cu bunuri.
11:40
Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele de 21-24 mai curent va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală.
11:30
Primarul general, Ion Ceban, convoacă pentru astăzi, 20 mai, ședința operativă a serviciilor municipale.
Acum 4 ore
11:20
Primarul general, Ion Ceban, convoacă pentru astăzi, 20 mai, ședința operativă a serviciilor municipale.
11:20
Premieră pentru sportul din Republica Moldova. Pentru prima dată, țara noastră va participa la Jocurile Olimpice de vară la proba de tenis de masă. Astfel, Vladislav Ursu a obținut cota de participare la Jocurile Olimpice, fiind al 14-lea sportiv moldovean calificat până acum.
11:10
Astrologa Diana Chicu a realizat harta natală inedită a Republicii Moldova și a analizat-o din punct de vedere astrologic. „Moldova poate să devină o țară gospodină la ea acasă, fără să stea cu mâna întinsă PRO EUROPA, după pensii și salarii ca în Europa! Și fără să aștepte, protecție și susținere de la PRO RUSIA!”, a menționat Diana, care este și astropsiholog, tarolog, facilitator în lucru cu cardurile asociative metaforice, dar și organizatoarea și liderul Forumului „Altfel”.
10:40
Natalia Manea, directoarea gimnaziului „Dumitru Roman” din satul Drochia, raionul Drochia, a fost găsită strangulată în sala de sport a instituției pe care o conducea. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de ofițera de presă al poliției, Svetlana Talpă.
10:20
Patru oficiali, printre care președintele și ministrul de externe din Iran, șeful echipei de securitate al președintelui, un militar și trei membri ai echipajului și-au pierdut viața, după ce elicopterul prezidențial s-a prăbușit duminică în provincia iraniană Azerbaidjanul de Est, relatează The Guardian, potrivit hotnews.ro.
10:10
Un accident violent a avut loc astăzi, la intrarea în Ialoveni. Potrivit oamenilor legii impactul a avut loc în timp ce 2 mașini efectuau o manevră de virare pe un drum secundar. În urma coliziunii, unul dintre șoferi a ajuns cu mașina într-un șanț.
10:00
Doi nerezidenți au încercat să introducă în Republica Moldova peste 83.000 dolari fără să-i declarare. Potrivit Serviciului Vamal, cazurile au fost înregistrate pe Aeroport Internațional Chișinău, în cadrul controlului de specialitate a pasagerilor și bagajelor acestora de la ruta Istanbul - Chișinău.
10:00
Poliția solicită sprijinul cetățenilor pentru a găsi un bărbat de 71 de ani, din municipiul Bălți, care în seara zilei de 11 mai a plecat într-o direcție necunoscută și până la moment locul aflării acestuia nu se cunoaște, conform unui comunicat.
09:40
Mohammad Mokhber, în vârstă de 68 de ani, primul vicepreşedinte al Iranului, ar urma să devină, potrivit Constituţiei iraniene, preşedinte interimar, după moartea lui Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează Reuters, citat de news.ro.
Acum 6 ore
09:20
Poliția Republicii Moldova informează că în perioada: 20 mai - 10 iunie 2024 va fi suspendat parțial traficul pe tronsonul cuprins între străzile Petru Zadnipru și Profesor Ion Dumeniuc.
09:10
Anual în jur de 100 copii din Moldova sunt diagnosticați cu cancer. Pentru unele tipuri de cancer la copii rata de vindecare poate ajunge la 80% și NOI împreună îi putem ajuta!
09:10
Pe 20 mai s-au conturat momente definitorii în religie, istorie militară și evoluția societății moderne.
08:50
Marina și Teodor Cârnaț, dezvăluiri șocante despre discuțiile pe care le-au purtat oaspeții acestora la nunta lor în cadrul podcastu-lui „Acasă la Măruță”. „La nunta noastră nu era om să creadă că noi vom avea o familie mare”, scrie SHOK.md.
08:30
Conjuncția planetară de astăzi promite revelații și schimbări semnificative pentru toate semnele zodiacale. Arhetipurile astrologice se trezesc, provocându-ne să ne explorăm potențialul și să ne confruntăm cu adevărurile interioare. Horoscopul zilnic de astăzi ar putea dezvălui perspective personalizate care să vă ghideze pașii în această călătorie astrală.
08:20
​Un elicopter în care se aflau președintele Iranului, Ebrahim Raisi, și ministrul iranian de Externe s-a prăbușit duminică în timp ce traversa o zonă muntoasă, în condiții de ceață densă, a declarat un oficial iranian. Inițial, televiziunea de stat iraniană anunța că aparatul de zbor a aterizat forțat, însă informațiile ulterioare, transmise de presa internațională, au indicat că elicoperul s-a prăbușit. Vicepreședintele iranian pentru afaceri executive, Mohsen Mansouri, a confirmat moartea președintelui Ebrahim Raisi în accidentul de elicopter pe o rețea de socializare, transmite Reuters, citat de hotnews.ro.
08:00
Leul moldovenesc a înregistrat o întărire în raport cu euro și dolarul american, conform datelor publicate de Banca Națională a Moldovei pentru începutul acestei săptămâni.
07:50
Natalia Manea, directoarea gimnaziului „Dumitru Roman” din Drochia, a decedat. Anunțul trist a fost făcut de către administrația instituției, care a venit cu un mesaj de condoleanțe și compasiune familiei îndurerate. „Calendarul vieții ei a încetat numărătoarea în ziua de 18 mai 2024. Nu am fost în stare să înțelegem cu adevărat durerea care a încearcat-o în ultima perioadă, iar acum în acest univers al tristeţii ne rămân stelele amintirilor, care să ne aline durerea”, se arată în mesaj.
07:40
Un pacient în vârstă de 55 de ani care avea simptome de Alzheimer a reușit să redevină aproape sănătos cu ajutorul schimbărilor aduse stilului său de viață. Și medicul său a fost uimit de acest rezultat, relatează CNN, citat de digi24.ro.
Acum 8 ore
07:20
Moldova se bucură astăzi de o vreme predominant înnorată, cu o tendință generală de încălzire. Conform Serviciul Hidrometeorologic de Stat, nu sunt așteptate precipitații, iar aceasta este caracteristica principală a prognozei pentru ziua de astăzi.
07:10
Echipa engleză Manchester City a învins duminică, pe teren propriu, scor 3-1, pe West Ham United şi a cucerit titlul de campioană a Angliei pentru a patra oară consecutiv, scrie news.ro.
Acum 24 ore
20:10
Liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, salută mesajul șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, în adresa Centrului de Resurse Juridice din Moldova referitor la scrisoarea ce o vizează pe Tatiana Răducanu. „Doar miopii nu pot observa că în Moldova reforma justiției a devenit o afacere de familie a CRJM-iștilor lui Vlad Gribincea. După postarea de astăzi a Veronicăi Dragalin, nu cred că instituția va vedea sediu nou în curând”, a scris Dinu Plîngău.
19:50
Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și Regatul Spaniei vor fi recunoscute reciproc. În acest sens, Executivul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea acordului privind procedurile de conversiune.
19:30
Fișa de salariu a președintelui Franței a fost publicată pentru prima dată de către presa din Hexagon. Cuantumul veniturilor lunare ale președintelui Macron erau cunoscute, însă documentul care le atesta a fost ținut departe de ochii publicului până acum, scrie Liberation, potrivit hotnews.ro.
18:50
Comisia Electorală Centrală a luat act, în ședința de astăzi, de datele din rapoartele privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile locale noi și parțiale din 19 mai 2024, prezentate de concurenții electorali. În cotext, instituția anunță că a sancționat patru formațiuni.
18:10
Echipa Republicii Moldova a fost premiată în cadrul Concursului Internațional de Științe și Inginerie Regeneron ISEF, desfășurat în Statele Unite ale Americii, în perioada 11-17 mai 2024. Potrivit MEC, locul 4, remunerat cu 500 dolari, la categoria Științe Biomedicale și de Sănătate, a fost obținut de către Felicia Iordachi, elevă la Liceul Teoretic „Orizont” din capitală
17:30
Un elicopter al preşedinţiei Iranului a fost implicat duminică într-un accident în nord-vestul ţării şi încă nu este clar în ce stare se află preşedintele Ebrahim Raisi, relatează agenţiile internaţionale de presă, potrivit agerpres.ro.
17:20
Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, a declarat că boxerul ucrainean Oleksandr Usik este „un simbol al victoriei Ucrainei”, după ce ultimul l-a învins pe britanicul Tyson Fury.
16:50
Vilnius, capitala Lituaniei, și-a recâștigat poziția de oraș cu cel mai bun raport calitate-preț. Este cel mai ieftin oraș din Europa pentru turiștii cu buget redus care doresc un city break, relatează Forbes, potrivit libertatea.ro.
16:20
Federația Moldovenească de Fotbal a premiat noua campioană a Republicii Moldova, Petrocub Hîncești. Manifestația a avut loc după încheierea meciului din ultima etapă cu Zimbru, scor 4-1.
15:40
Doi nerezidenți au încercat să introducă în Republica Moldova peste 83.000 dolari fără să-i declarare. Potrivit Serviciului Vamal, cazurile au fost înregistrate pe Aeroport Internațional Chișinău, în cadrul controlului de specialitate a pasagerilor și bagajelor acestora de la ruta Istanbul - Chișinău.
15:00
Viața premierului slovac Robert Fico nu mai este în pericol, a declarat duminică vicepremierul Robert Kalinak, la patru zile de la atacul asupra șefului guvernului, transmite France Presse, potrivit hotnews.ro.
14:30
În prima semifinală a sezonului 14 „Românii au talent”, moldoveanca Violeta Botezatu, Golden Buzz-ul lui Andi Moisescu, a cucerit scena cu o interpretare deosebită a piesei „Lume, soro, lume”, scrie protv.ro.
14:00
Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în blocurile locative în zilele de duminică, zilele de sărbătoare nelucrătoare, precum și în zilele de luni până sâmbătă între orele 18.00 – 08.00. Un proiect de modificare a Legii cu privire la locuințe a fost votat de Parlament în prima lectură.
13:30
Tyson Fury a pierdut meciul care a avut ca miză unificarea titlurilor mondiale la categoria grea din boxul profesionist. La finalul disputei cu Oleksandr Usik de la Riad, pugilistul britanic a pus înfrângerea sa și pe războiul din Ucraina, scrie sport.hotnews.ro.
Ieri
12:50
Comisia Electorală Centrală anunță date actualizate despre prezența la vot în cele 9 localități din Republica Moldova, unde astăzi au loc alegeri locale noi și parțiale.
12:20
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a răspuns acuzațiilor Centrul de Resurse Juridice din Moldova referitoare la scrisoarea ce o vizează pe Tatiana Răducanu. „Nu am venit în această funcție să-mi fac prieteni. Nu aș fi ajuns până aici fără tărie de caracter. Acuzațiile false și atacurile nu mă ofensează. Nu am ambiții politice și imaginea mea personală nu contează”, a scris Veronica Dragalin.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.