Nori, dar fără ploi: Meteorologii prognozează o zi stabilă și plăcută pentru astăzi

UNIMEDIA, 28 aprilie 2024 07:20

Astăzi, Moldova se bucură de o zi predominant înnorată, cu o tendință generală de vreme stabilă, fără precipitații.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 12 ore
20:00
Gruparea islamistă palestiniană Hamas a afirmat sâmbătă că încă unul dintre ostaticii răpiți în timpul asaltului din 7 octombrie asupra sudului Israelului și duși în Fâșia Gaza a murit, informează hotnews.ro.
19:50
Tandemul Daniela Cociu - Maria Olărașu a cucerit medalia de argint la Cupa Mondială de canoe de la Szeged pe distanța 200 metri.
19:30
Recent, o echipă de cercetători a dezvoltat o metodă inovatoare care permite transformarea ecranelor obișnuite, precum cele ale telefoanelor inteligente sau televizoarelor, în proiectoare de holograme.
19:20
Poliția Națională anunță că va fi la datorie de Paștele Blajinilor, pe întreg teritoriul țării, pentru asigurarea ordinii publice, fluidizarea traficului rutier și garantarea unui climat de siguranță pentru cetățeni.
18:50
În cursul zilei de vineri, 10 mai, Kylian Mbappe, în vârstă de 25 de ani, a anunțat oficial că va pleca din vară de la Paris Saint-Germain. Atacantul francez rămâne liber de contract la sfârșitul lunii iunie, iar cea mai probabilă destinație este Real Madrid, scrie digisport.ro.
Acum 24 ore
18:10
Un accident rutier s-a produs la o intersecție din centrul capitalei, astăzi, 11 mai. Potrivit unor imagini video transmise la adresa redacției UNIMEDIA, sunt implicate trei mașini.
17:30
La 4 ani de la promisiunea Maiei Sandu, gardul Președinției stă pe loc. Asta după ce, în decembrie 2020, înaintea alegerilor prezidențiale, președinta a promis că îl va scoate. „Promisiunea a fost ca autoritățile să fie deschise cu poporul și acest lucru a fost îndeplinit. Porțile sunt deschise pentru toată lumea”, a menționat șefa statului la „vDudi”.
17:00
Bambie Thug, care reprezintă Irlanda la Eurovision, a făcut apel la Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) să „aibă conștiință„ și „umanitate”, în timp ce șefii concursului organizat în Suedia se străduiesc să țină politica departe de scenă la competiția anuală, potrivit Sky News. De asemenea, în contextul protestelor pro-Palestina din Malmo și a criticilor la adresa organizatorilor, reprezentanta Israelului, Eden Golan, a fost huiduită de spectatori și vizată direct sau indirect de alți concurenți, printre care Joost Klein din Olanda. În cele din urmă organizatorii concursului au anunțat sâmbătă că l-au dat afară pe concurentul Olandei, scrie digi24.ro.
16:20
Alertă la Bălți. La data de 9 mai 2024 angajații Direcției situații excepționale Bălți a IGSU au fost anunțați despre faptul depistării de către doi copii minori în bazinul lacului orășenesc a unui obiect asemănător cu o grenadă, dar și mai multe cărtușe, scrie tvn.md.
15:50
Mai multe rute de autobuz vor circula, pe 12 și 13 mai, de Paștele Blajinilor, până la Cimitirul „Sfântul Lazăr” de pe str. Doina din Chișinău. Trei dintre acestea vor fi gratuite, anunță responsabilii municipalității.
15:20
Râurile dintr-o provincie din nordul țării Afganistan au ieșit din cauza ploilor torențiale, afectând întreaga zona. Oamenii nu au mai apucat să își găsească adăpost, 200 de persoane pierzându-și viața, scrie digi24.ro.
14:50
Vameșii au depistat în bagajul unui molodvean, pasager de la ruta „Chișinău-Londra” 150 pachete de țigări, pe care a încercat să le scoată ilegal din țară.
14:00
„Aștept și video filmat pe ascuns cu mine de la primul matineu la grădiniță”. Astfel a reacționat deputatul PAS, Radu Marian, cu privire la filmulețele, devenite virale pe rețele, în care acesta apare dansând sau cântând în localuri.
13:30
Un loc de parcare dintr-un garaj din Amsterdam a fost scos pe piață pentru 495.000 de euro, deși poate fi și închiriat cu 750 de euro pe lună. Zona este una de lux, dar prețul este explicat și de politica autorităților de a descuraja folosirea autoturismelor, scriu NLTimes și RTL Nieuws, citate de hotnews.ro.
13:10
Funcționarii postului vamal Aeroport Internațional Chișinău au depistat în bagajul unui nerezident, pasager la cursa „București - Chişinău”, bani nedeclarați în sumă de 75 000 euro. Potrivit funcționarilor vamali, incidentul a fost consemnat ieri, 10 mai.
12:30
Fostul Şef al Departamentului de relaţii externe de la Tirspol, Vladimir Iastrebciak, s-a stins astăzi, 11 mai, din viață, la doar 44 de ani. Potrivit presei din regiune, diplomatul suferea de o boală incurabilă.
12:00
Prinţul William al Marii Britanii a declarat vineri că soţia lui, Kate, ''se simte bine'', într-un rar comentariu public despre starea de sănătate a prinţesei de Wales, care urmează o chimioterapie preventivă pentru cancer, informează observatornews.ro.
11:40
De sărbători toate drumurile duc acasă. În această perioadă, reuniunea cu cei dragi este mult așteptată. Astfel, Administraţia de Stat a Drumurilor ne îndeamnă să ne bucurăm de aceste momente, dar să nu uităm să călătorim în siguranță.
11:10
Conjuncția Mercur cu Venus aduce o zi de comunicare și armonie. Semnele zodiacale vor simți influența acestui aliniament, fiecare în modul său unic. Arhetipurile astrologice se vor manifesta prin dialog și înțelegere, iar horoscopul zilnic ar putea dezvălui perspective personalizate care să vă ghideze în această zi plină de posibilități.
11:10
O auroră boreală, fenomen spectaculos rar întânit, a fost surprinsă pe cerul din Moldovei în noaptea de astăzi, 11 mai.
11:00
Deranjament la rețeaua de contact la intersecția străzii Alexei Mateevici cu strada Aleksandr Pușkin. Astfel, potrivit RTEC, este afectată circulația troleibuzelor din zonă.
10:40
Sute de protestatari care se opun extinderii fabricii Tesla din Grünheide, lângă Berlin, s-au confruntat vineri cu poliţia, în timp ce unii dintre ei încercau să ia cu asalt uzina de producţie a vehiculelor electrice, relatează The Guardian, preluat de digi24.ro.
10:10
O auroră boreală, fenomen spectaculos rar întânit, a fost surprinsă pe cerul din nordul țării în noaptea de astăzi, 11 mai.
10:10
Sora actorului Emilian Crețu, modela Nina Crețu, care acum ceva timp a anunțat că relația ei cu Renato Usatîi a luat o altă întorsătură, pare că are „ceva de ascuns”. Cel puțin asta au presupus internauții, după ce aceasta a apărut într-un stories publicat de Emilian, în care ea ține telefonul întors, iar pe ecran poate fi observată deschisă o conversație „neașteptată”.
10:00
O auroră boreală, fenomen spectaculos rar întânit, a fost surprinsă pe cerul din nordul țării în noaptea de astăzi, 11 mai.
09:10
Pe 11 mai, istoria a înregistrat momente definitorii în politică, cultură și tehnologie, marcând progrese semnificative în evoluția umanității.
09:10
Congresmanul republican Cory Mills a prezentat vineri un articol de punere sub acuzare pentru „abuz de putere” împotriva preşedintelui american Joe Biden pentru decizia acestuia de a opri un transport de arme către Israel, informează digi24.ro.
08:30
Conjuncția Mercur cu Venus aduce o zi de comunicare și armonie. Semnele zodiacale vor simți influența acestui aliniament, fiecare în modul său unic. Arhetipurile astrologice se vor manifesta prin dialog și înțelegere, iar horoscopul zilnic ar putea dezvălui perspective personalizate care să vă ghideze în această zi plină de posibilități.
07:20
Vremea în Moldova se anunță predominant însorită astăzi, cu o tendință de înnorare spre seară. Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat, există o posibilitate redusă de precipitații, fără așteptări de ploi semnificative.
Ieri
21:10
Au apărut și imagini cu momentul producerii incidentului dramatic din Sankt-Petersburg, unde un autobuz cu circa 20 de pasageri a căzut într-un râu. Din câte se poate vedea în imaginile de pe camerele de supraveghere, conducătorul vehiculului pare că a pierdut controlul înainte ca autobuzul să ajungă să străpungă balustrada podului, scrie presa română.
20:50
Generalul Anatolie Simac, fostul viceministru al Ministerului Afacerilor Interne, ex-comandant al Trupelor de Carabinieri, general de brigadă în rezervă, s-a stins din viață. Anunțul tris a fost făcut de reprezentanții Inspectoratului General de Carabinieri al MAI.
20:10
Agenția de Mediu îndeamnă cetățenii, de Paștele Blajinilor, să înlocuiască florile și coroanele de plastic cu flori vii.
19:50
Luptătoarea Mariana Drăguțan s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, se arată într-un anunț pe rețele.
19:20
O femeie a fost lovită de un autoturism Vaz la o trecere de pietoni de pe șoseaua Muncești. Potrivit oamenilor legii, femeia în vârstă de 46 de ani a fost transportată la spital.
19:20
Eurovision 2024. Cântărețul Joost Klein care reprezintă Olanda la concursul Eurovision nu a participat la repetiții. Organizatorii nu au oferit explicații. De asemenea, nu se știe dacă olandezul va mai participa la marea finală, scrie observatornews.ro.
19:10
Un accident rutier s-a produs în această seară, 10 mai, pe strada Miorița din capitală. Potrivit unei imagini trimise la adresa redacției UNIMEDIA, sunt implicate trei mașini: două automobile de model Audi și un Volkswagen.
18:50
Un accident rutier s-a produs în aceasta seară, 10 mai, pe strada Miorița. Potrivit unei imagini trimise la adresa redacției UNIMEDIA, sunt implicate trei mașini: două automobile de model Audi și un Volkswagen.
18:20
Maestrul Nicolae Glib sărbătorește astăzi ziua de naștere. Artistul împlinește frumoasa vârstă de 75 de ani. „Dragă maestre, la mulți ani, trăiți în cântec și pentru cântec”, a scris Andrei Locoman, directorul „Moldova Concert”..
18:10
Maestrul Nicolae Glib sărbătorește astăzi ziua de naștere. Artistul împlinește frumoasa vârstă de 75 de ani. „Dragă maestre, la mulți ani, trăiți în cântec și pentru cântec”, a scris Andrei Locoman, directorul „Moldova Concert”..
17:50
Mii de protestatari au mărșăluit vineri pe străzile capitalei poloneze, Varșovia, pentru a-și arăta opoziția față de reglementările de mediu ale Uniunii Europene despre care fermierii spun că le distrug afacerile, scrie digi24.ro.
17:30
64 de elevi au fost premiați în finala Olimpiadelor Republicane la Limba și literatura bulgară, Limba și literatura găgăuză, Limba și literatura rusă (școala națională), Limba și literatura ucraineană. Competițiile s-au desfășurat în perioada 7-9 mai, la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” și a întrunit 241 de participanți, anunță Ministerul Educației (MEC).
17:10
O femeie a fost lovită de un autoturism Vaz la o trecere de pietoni de pe șoseaua Muncești. Potrivit oamenilor legii, femeia în vârstă de 46 de ani a fost transportată la spital.
16:50
Implantul cerebral al Neuralink a avut o problemă la o lună după ce a fost montat în creierul primului om. Unele dintre firele cipului s-au retras, fiind afectatată eficacitatea cipului. Ulterior, cercetătorii au reușit să remedize dispozitivul. Compania a clatificat situaţia după dezvăluiri ale ziarului The Wall Street Journal, scrie observatornews.ro.
16:30
Primăria Chișinău informează că în perioada 14 mai – 30 iunie curent va fi suspendat traficul rutier pe bulevardul Decebal, prima bandă, tronsonul cuprins între bd. Dacia și str. Nicolae Titulescu, partea impară.
16:10
New York este orașul cu cei mai mulți oameni bogați din lume. Potrivit unui raport citat de CBS News, aproape 350.000 de locuitori sunt milionari, adică unul din 24 de new-yorkezi, scrie digi24.ro.
15:50
Î.S. „Poșta Moldovei” atenționează despre intensificarea cazurilor de escrocherie efectuate prin intermediul rețelelor de socializare sau altor surse online de informare/publicitate.
15:30
Ministerul Afacerilor Externe din Republica Moldova susține că afirmațiile Mariei Zaharova despre limba vorbită în Moldova nu pot fi luate în serios, deoarece purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe nu este un expert în lingvistică. „Este absolut dezolant când un oficial rus încearcă să ne învețe cine suntem și ce limbă vorbim, arătând o lipsă totală de respect față de poporul nostru” comunică diplomația de la Chișinău.
15:10
Un autocar cu 20 de pasageri a căzut de pe un pod, în apele râului Moika din Sankt Petersburg. La moment specialiștii serviciilor de urgență scot oamenii din apă, scrie ria.ru.
15:00
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, susține că politica dusă de președinta Maia Sandu seamănă cu cel de-al Treilea Reich. „Atunci și acolo au experimentat cu naționalitatea oamenilor, cu limba lor. Acest lucru îl face și Maia Sandu”, a declarat Zaharova într-un interviu acordat agenţiei de stat TASS.
14:50
Accident grav în centrul capitalei. Potrivit oamenilor legii, în urma impactului trei mijloace de transport au fost deteriorate tehnic, iar doi tineri de 18 ani au solicitat ajutorul medicilor.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.