Rusia continuă atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene

Unica.md, 27 aprilie 2024 12:20

În această noapte, ocupanții ruși au atacat patru centrale termice ale DTEK, ceea ce a dus la deteriorarea gravă a echipamentelor, a anunțat serviciul de presă al agenției, transmite Unian. ... Post-ul Rusia continuă atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene apare prima dată în Unica.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Unica.md

Acum o oră
21:30
Administratorul unui restaurant din Viena, Austria, a decis să introducă o regulă conform căreia clienții care nu mănâncă tot din farfurie vor fi taxați. Aceasta regulă a fost adoptată și ... Post-ul Clienții unor restaurante vor fi taxați dacă nu mănâncă tot din farfurie. Câți bani vor trebui să plătească apare prima dată în Unica.md.
Acum 2 ore
21:20
Într-o perioadă în care prețul cireșelor a devenit subiectul glumelor pe rețelele de socializare din România, o româncă stabilită în Marea Britanie a reușit să stârnească un val de surprindere ... Post-ul Cireșele au ajuns să se vândă la bucată, în Londra. Prețul exorbitant al acestora, dezvăluit de o româncă din Marea Britanie apare prima dată în Unica.md.
21:00
Primarul Ion Ceban lipsește de la evenimentele organizate cu ocazia zilei de 9 mai, fiindcă e plecat în vacanță cu familia. Asta a spus viceprimarul Ilie Ceban, venit să depună ... Post-ul Primarul Ion Ceban a lipsit de la evenimentele organizate cu ocazia zilei de 9 mai, fiindcă e plecat în vacanță cu familia apare prima dată în Unica.md.
21:00
Moldovenii care au muncit în Spania vor avea dreptul să solicite diferite tipuri de pensii și indemnizații precum pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate cauzată de o afecțiune ... Post-ul Moldovenii care au muncit în Spania vor putea beneficia de pensii apare prima dată în Unica.md.
21:00
Comisarul european pentru buget şi administraţie, Johannes Hahn, este convins că Republica Moldova poate deveni membră a UE până în anul 2030. Oficialul european a făcut această declaraţie răspunzând joi ... Post-ul Johannes Hahn consideră că Moldova poate deveni membră a UE până în 2030 apare prima dată în Unica.md.
20:50
Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, s-a deplasat joi la Kiev pentru a sărbători Ziua Europei în capitala Ucrainei, care este marcată în fiecare an pe 9 mai Imagine simbol „Din ... Post-ul Roberta Metsola, în vizită la Kiev: Din nou în ţara oamenilor curajoşi apare prima dată în Unica.md.
Acum 6 ore
18:20
Tandemul Mihai Chihaia – Oleg Tarnovschi s-a clasat pe locul 3 pe distanța 500 metri la prima etapă a Cupei Mondiale de la Szeged, Ungaria, care este și de calificare ... Post-ul Tandemul Mihai Chihaia – Oleg Tarnovschi a ocupat locul 3 la Cupa Mondială de la Szeged apare prima dată în Unica.md.
18:10
Aproape 80% dintre respondenţi, toţi din cadrul Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), prevăd o încălzire globală de cel puţin 2,5 grade Celsius, în timp ce aproape jumătate dintre ei ... Post-ul Mai mulți climatologi din lume se aşteaptă ca încălzirea globală să depăşească ţinta de 1,5°C apare prima dată în Unica.md.
18:00
Florin Piersic se află în stare gravă, au transmis reprezentanții Spitalului Foișor din București, acolo unde actorul a fost transferat joi dimineață. Marele actor are septicemie, iar medicii spun că ... Post-ul Florin Piersic se află în stare gravă. Medicii spun că are septicemie apare prima dată în Unica.md.
17:50
Comisarul european pentru buget și administrație Johannes Hahn a fost decorat, de președinta Maia Sandu, cu „Ordinul de Onoare”. Oficialului european i s-a acordat distincția pentru susținerea parcursului european și ... Post-ul Aflat la Chișinău, comisarul european Johannes Hahn a fost decorat de Maia Sandu cu „Ordinul de Onoare” apare prima dată în Unica.md.
17:40
Accident la Chișinău, pe 9 mai, cu implicarea unui troleibuz. Cel din urmă s-a lovit cu un automobil de model Skoda. În momentul impactului, în troleibuz se aflau circa 20 ... Post-ul Accident în capitală: un troleibuz cu 20 de pasageri s-a lovit puternic cu un automobil de model Skoda apare prima dată în Unica.md.
17:20
Circa 30 de orașe și Capitale europene sunt prezentate de tineri în expoziția de pictură „Călătorie imaginară în Europa”, organizată de Parlament cu ocazia Zilei Europei. Foto: Studio-L Autorii lucrărilor ... Post-ul Picturile unor eleve din Căușeni au ajuns în Parlament apare prima dată în Unica.md.
16:30
Anual, în data de 9 mai, Rusia sărbătoreşte Ziua Victoriei, organizând o mare paradă în onoarea victoriei ţării asupra Germaniei naziste din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Anul acesta, ... Post-ul Economie la parada Moscovei de Ziua Victoriei: Un singur tanc a fost expus apare prima dată în Unica.md.
Acum 8 ore
16:20
Un bărbat a ajuns la spital, după ce mașina în care se afla a intrat violent într-o autospecială a regiei „Autosalubritate”. Accidentul s-a produs în această după-amiază în sectorul Buiucani ... Post-ul Accident grav în Capitală cu implicarea unei autospeciale apare prima dată în Unica.md.
16:20
Oameni cumpără acum, înainte da Paștele Blajinilor, obiecte de tot felul, pe care le consideră necesare în ziua când merg la mormintele celor dragi. Spre exemplu, coroane din plastic. Acestea ... Post-ul Coroanele din plastic sunt nocive pentru sănătate și mediul ambiant apare prima dată în Unica.md.
15:00
„La aproape trei sferturi de secol de la Declarația Schuman, celebrăm Ziua Europei într-un context care nu a mai fost atât de complicat de la finalul celui de-al Doilea Război ... Post-ul Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Europei: Locul Republicii Moldova este în UE apare prima dată în Unica.md.
14:50
După o paradă maritimă grandioasă, flacăra olimpică şi-a făcut miercuri seară intrarea maiestuoasă în portul vechi din Marsilia la bordul navei cu trei catarge Belem, iar primul vas olimpic al ... Post-ul Flacăra olimpică a ajuns în Franţa. Momente spectaculoase la Marsilia apare prima dată în Unica.md.
14:40
O fetiță în vârstă de 18 luni din Marea Britanie a devenit prima persoană din lume care a participat la un studiu clinic revoluționar de testare a unei noi terapii ... Post-ul O echipă de medici din Marea Britanie au reușit să îi redea auzul unei fetițe de 18 luni. Cum funcționează noua terapie revoluționară apare prima dată în Unica.md.
14:30
ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a transmis un mesaj de Ziua Europei. „Preaiubiți credincioși, Astăzi, cu ocazia Zilei Europei, ne unim într-un sentiment de recunoștință și ... Post-ul ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, mesaj de Ziua Europei apare prima dată în Unica.md.
14:30
Rusia marchează joi victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, la două zile după ce Vladimir Putin şi-a reconfirmat dominaţia autocrată printr-un al cincilea mandat ... Post-ul Putin a amenințat din nou Occidentul la parada de la Moscova: Forțele nucleare strategice sunt „întotdeauna” în alertă apare prima dată în Unica.md.
Acum 12 ore
12:20
Președintele Parlamentului Igor Grosu a mers în vizită la Constantin Cojocari din satul Sofia, Hâncești, veteran al celui de-al Doilea Război Mondial. ,,Domnul Constantin Cojocari din satul Sofia, Hîncești, este ... Post-ul Președintele Parlamentului Igor Grosu a mers în vizită la un veteran din Hâncești apare prima dată în Unica.md.
12:20
În aceste clipe are loc deschiderea oficială a Orășelului European. Pe scena din PMAN au urcat ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene și președinta Maia Sandu. Joi, 9 mai, R. ... Post-ul Deschiderea oficială a Orășelului European: Pe scena din PMAN au urcat ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene și președinta Maia Sandu apare prima dată în Unica.md.
12:00
Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, aflată la Moscova la invitația liderului rus, Vladimir Putin, a publicat un clip video în care îi felicită pe găgăuzi cu ocazia Zilei Victoriei. Ea se ... Post-ul Evghenia Guțul, la Moscova: Reprezint Moldova la parada din Piața Roșie apare prima dată în Unica.md.
12:00
În Piața Roșie din Moscova se desfășoară tradiționala paradă prin care Rusia sărbătorește Victoria din 1945 împotriva Germaniei naziste. La paradă participă peste 9.000 de persoane și sunt expuse 70 ... Post-ul Moscova a organizat tradiționala paradă militară de Ziua Victoriei apare prima dată în Unica.md.
12:00
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, însoțit de membrii echipei de la MIDR, a mers la Ungheni cu trenul pentru a marca Ziua Europei. Foto: Andrei Spînu/Facebook Într-o postare ... Post-ul Ministrul Andrei Spînu a mers la Ungheni cu trenul pentru a marca Ziua Europei apare prima dată în Unica.md.
11:50
Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Jānis Mažeiks, a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia zilei de 9 mai. Într-un mesaj video publicat pe rețelele de socializare, ambasadorul a ... Post-ul Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Jānis Mažeiks, a transmis un mesaj cu ocazia Ziua Europei apare prima dată în Unica.md.
11:00
Ion Mereacre este unul dintre cei 500 de oameni din satul Costești, raionul Ialoveni, care au fost recrutați în cel de-al Doilea Război Mondial. Doar 170 dintre ei au revenit ... Post-ul Șefa statului l-a vizitat pe veteranul de război Ion Mereacre, din satul Costești, Ialoveni apare prima dată în Unica.md.
10:30
Republica Moldova sărbătorește astăzi, 9 mai, Ziua Europei. Cu această ocazie, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) pentru vizitatori își va deschide ușile Orășelul European. La eveniment este așteptat inclusiv ... Post-ul Concert, expoziții, excursii și invitați speciali. Cum va fi marcată Ziua Europei apare prima dată în Unica.md.
10:20
În această dimineață, 9 mai, conducerea țării a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”, pentru a-i comemora pe cei căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial. La ceremonie au participat ... Post-ul Conducerea țării a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”, în memoria celor căzuți în război apare prima dată în Unica.md.
10:10
Știu, nu toti suntem experti in fashion si la sigur putem da gres atnci cind alegem tinutele din magazin. Cel mai des, mulți fac greșeli atunci când aleg să poarte ... Post-ul #unicLifeHacks: 7  haine și accesorii care te îngrașă și te îmbătrânesc apare prima dată în Unica.md.
10:00
Astăzi, 9 mai, marele medic și savant Gheorghe Paladi, specialist proeminent al medicinei autohtone, care a asistat nașterea a mii de copii din țara noastră și a stat la straja ... Post-ul Academicianul Gheorghe Paladi împlinește astăzi 95 de ani apare prima dată în Unica.md.
Acum 24 ore
22:30
În contextul mai multor evenimente care vor avea loc la 9 mai, în capitală, dar și în țară, Poliția va fi la datorie pentru asigurarea ordinii publice și supravegherea circulației ... Post-ul Polițiștii vor fi la datorie de 9 Mai: Recomandări către cetățeni apare prima dată în Unica.md.
22:30
Posesorii vehiculelor cu volanul amplasat pe partea dreaptă vor respecta noi condiții tehnice pentru a circula pe drumurile publice din țară. Excepție vor face mașinile cu volanul pe dreapta aflate ... Post-ul Cerințe noi pentru posesorii de automobile cu volanul pe partea dreaptă apare prima dată în Unica.md.
22:30
Există un ceai care te poate ajuta după mesele copiase de Paște. Acesta are o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar puține persoane știu de el. Dacă ai probleme cu ... Post-ul Ceaiul care te ajută după mesele copioase de Paşte. Este foarte eficient apare prima dată în Unica.md.
Ieri
22:20
În premieră pentru Poliția Națională, 11 polițiste au fost instruite intensiv în domeniul tacticii de intervenție. Timp de șase săptămâni, 11 polițiste din subdiviziunile Poliției Naționale au fost instruite în ... Post-ul În premieră pentru Poliția Națională, 11 polițiste au fost instruite intensiv în domeniul tacticii de intervenție apare prima dată în Unica.md.
22:20
Bărbat de 99 de ani, divorț surprinzător. Un bărbat de 99 de ani și soția acestuia de 96 de ani vor deveni cel mai vârstnic cuplu de divorțați din lume, după ... Post-ul Un bărbat de 99 de ani a divorțat de soția sa de 96 de ani, după ce a găsit scrisorile ei secrete de dragoste din anii 1940 apare prima dată în Unica.md.
22:20
Cancerul pulmonar, cunoscut în termeni medicali drept carcinom bronho-pulmonar, se dezvoltă în celulele din plămân care prezintă o creștere anormală și se înmulțesc, ceea ce duce la apariția unui nodul ... Post-ul Cancerul pulmonar în creștere alarmantă în rândul nefumătorilor, legată de prezența unui gaz radioactiv din aer apare prima dată în Unica.md.
22:10
Guvernul a aprobat proiectul de lege privind protecția datelor cu caracter personal, inclusiv pentru ajustarea la legislația europeană în domeniu. Astfel, va fi asigurat un nivel mai înalt de securitate ... Post-ul Guvernul sporește securitatea prelucrării datelor cu caracter personal ale cetățenilor apare prima dată în Unica.md.
22:10
Întreprinzătorii din Republica Moldova vor putea accesa mai ușor resurse financiare pentru dezvoltarea afacerilor, în cadrul Programului de stimulare a investițiilor „373”. Guvernul a aprobat modificările care vor spori numărul ... Post-ul Întreprinzătorii din Republica Moldova vor putea accesa mai ușor resurse financiare pentru dezvoltarea afacerilor apare prima dată în Unica.md.
16:30
Mâine, 9 mai, pe scena din PMAN, peste 1000 de copiii din instituțiile educaționale din municipiul Chișinău vor încânta publicul cu talentul și entuziasmul lor. Colectivele de copii sunt din ... Post-ul Concert în Orășelul European din PMAN, de 9 Mai apare prima dată în Unica.md.
16:30
Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI anunță reținerea unui bărbat din Strășeni, de 26 de ani, care ar fi constrâns-o pe o femeie să continue întreținerea raporturilor sexuale cu ... Post-ul O femeie, constrânsă să întrețină raporturi sexuale cu un individ care o șantaja cu publicarea unor videouri cu caracter intim apare prima dată în Unica.md.
15:50
Natalia Barbu a suferit înfrângere ieri seara la cel mai important concurs de voci, Eurovision Song Contest 2024, așa că Moldova nu a reușit să se califice de această dată ... Post-ul Prima reacție a Nataliei Barbu după Eurovision: „Nu e despre voce! Este foarte politic” apare prima dată în Unica.md.
15:40
În cadrul unui interviu acordat cunoscutului jurnalist Iurii Dudi, președintele Republicii Moldova a spus că visul său este ca Republica Moldova să devină cât mai curând membră a Uniunii Europene. ... Post-ul Maia Sandu excplică ce va fi dacă moldovenii vor vota împotriva aderării la UE apare prima dată în Unica.md.
15:20
Publicațiile periodice scrise din Republica Moldova, eligibile în procedura de distribuire a sprijinului de stat în baza criteriilor de etică și deontologie, vor fi subvenționate din bani publici. Cabinetul de ... Post-ul Guvernul va compensa integralajustarea tarifului de distribuire a ziarelor apare prima dată în Unica.md.
14:50
Primăria Chișinău anunță că toate serviciile municipale au intervenit prompt la înlăturarea consecințelor ploii abundente și vântului din seara de 7 mai, scrie unimedia.info. „Echipa de serviciu de defrișatori ai ... Post-ul Furtuna de aseară a făcut prăpăd în Capitală apare prima dată în Unica.md.
14:50
Un bărbat de 38 de ani a fost arestat pentru 30 de zile, după ce ar fi intrat într-un bloc sanitar de pe teritoriul gării feroviare din orașul Strășeni, unde ... Post-ul Un individ, reținut după ce a intrat în toaleta gării feroviare din Strășeni și a agresat și jefuit o femeie apare prima dată în Unica.md.
14:00
Ministerul Educației și Cercetării a lansat în cadrul Săptămânii Educației proiectul noului concept de dezvoltare a curriculumului școlar, viziunea generală a căruia este de a alinia curriculumul național la necesitățile pieții ... Post-ul Veste bună pentru elevi! Mai puține materii în școli, cu posibilitatea de a alege apare prima dată în Unica.md.
13:50
Scandal la Eurovision 2024. Participanta Irlandei, Bambie Ray Robinson, a fost aspru criticată de fanii concursului muzical. Aceștia au declarat că aceasta n-a pregătit un moment artistic, ci o exorcizare live. ... Post-ul Scandal la Eurovision! Concursul a pierdut mulți fani din cauza evoluției unor participanți: A fost o exorcizare live apare prima dată în Unica.md.
13:40
În Republica Moldova, aproximativ 29.000 de elevi vor susține în acest an examenele naționale de absolvire a gimnaziului, iar Ministerul Educației și Cercetării a adoptat măsuri mai stricte pentru a ... Post-ul Se înăspresc măsurile la examenele de absolvire a gimnaziului apare prima dată în Unica.md.
13:30
Republica Moldova ar putea începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană în luna iunie, iar din acel moment evoluția va fi separată de cea a Ucrainei, țară alături de care ... Post-ul Republica Moldova ar putea începe negocierile de aderare la UE în iunie apare prima dată în Unica.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.