Superfructul care aduce profituri uriașe, plantat de Bolea

Bani.md, 25 aprilie 2024 18:10

În anul 2023, Cricova a început pregătirile pentru plantarea a 672,4 hectare de teren transferate în gestiune de către Ministerul Agriculturii împreună cu Agenția Proprietății Publice. În prezent, din totalul de terenuri atribuite Combinatului de Vinuri „Cricova” S.A. 400 ha sunt deja prelucrarate, o parte din acestea fiind destinate tehnologiilor organice și sustenabile. Vinificatorii de […] Articolul Superfructul care aduce profituri uriașe, plantat de Bolea apare prima dată în Bani.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Bani.md

Acum 12 ore
15:20
Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a dezvăluit că Republica Moldova a reușit să obțină gaz la prețuri mai avantajoase de pe piața europeană în comparație cu furnizările de la Gazprom. Această schimbare a permis economii semnificative, de aproximativ 60 de milioane de euro numai în ultimul an. În cadrul unei emisiuni la Rlive, Parlicov a subliniat […] Articolul Businessul Gazprom în Moldova! Parlicov: Sarcina lor a fost finanțarea iluziei de independență a Transnistriei apare prima dată în Bani.md.
Ieri
17:10
Republica Moldova a înregistrat un volum semnificativ de exporturi de semințe de floarea soarelui în luna aprilie, cu un total de 73 de mii de tone, în timp ce, într-un gest surprinzător, Comisia de licențiere a decis să permită importul de răsărită pentru prima dată, acordând dreptul exclusiv companiei Trans Oil. Reprezentantul Forței Fermierilor, Alexandr […] Articolul Cine a scos răsărita din țară apare prima dată în Bani.md.
15:50
Compania continuă să își extindă rețeaua în Moldova. Acum, clienții pot primi colete nu numai la oficiile și poștomatele Nova Poshta, ci și la punctele de eliberare a coletelor care activează în incinta magazinelor, benzinăriilor, librăriilor, etc. „Am devenit prima companie logistică din Moldova, care a început să dezvolte noul format – puncte de eliberare […] Articolul Nova Poshta a deschis 50 puncte Pick Up — planifică încă 400. Acesta este un format de primire a coletelor în magazine apare prima dată în Bani.md.
15:50
Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi. „În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când […] Articolul Magnatul răsăritei jubilează la mișcarea neașteptată a lui Bolea! Slusari a devoalat-o: Va importa 70 mii de tone apare prima dată în Bani.md.
15:30
Milionarul, Igor Calinici controlează importul de citrice în Republica Moldova prin intermediul companiei S.R.L ”FRUCT EXPERT – PLUS”. În datele companiei se arată că aceasta se ocupă cu comercializarea cartofilor, legumelor și fructelor proaspete. „Compania oferă posibilitatea de a achiziționa produse en-gros, garantand calitatea înaltă a produselor comercializate indiferent de cantitate. Toate mărfurile importate sunt […] Articolul Cine este milionarul care vândut banane „otrăvite” unei rețele de magazine din Moldova apare prima dată în Bani.md.
14:30
În urma comunicatului emis de ANSA la data de 2 mai, referitor la depistarea unui lot de banane ce depășește limita admisibilă al reziduului de pesticid Clorpirifos, dorim să ne exprimăm îngrijorarea față de modul în care această informație a fost prezentată publicului. Este important de subliniat că responsabilitatea pentru depășirea limitelor de reziduuri de […] Articolul Reacția Linella și Fidesco la bananele pline cu pesticide: FRUCT EXPERT – PLUS le importă apare prima dată în Bani.md.
14:30
Concernul german Uniper, fost cel mai mare cumpărător de gaz rusesc din Germania, cere mai mult de 15 miliarde de dolari de la Gazprom drept compensație pentru pierderile suferite de companie din cauza încălcării de către Moscova a contractelor de gaze, scrie Reuters. Acest lucru a fost raportat de Reuters, citând surse familiare cu detaliile […] Articolul Unul din marii clienți ai Gazpromului din Germania cere despăgubiri de 15 miliarde USD pentru nelivrarea metanului apare prima dată în Bani.md.
14:00
În data de 25 aprilie, poliția a fost alertată cu privire la un incident rutier petrecut pe strada Calea Moșilor din capitală, în care conducătorul unui autoturism Mercedes a fost implicat într-o depășire neregulamentară și a omis să acorde prioritate unui pieton, generând astfel o situație de accident. Poliția l-a identificat pe șoferul în vârstă […] Articolul VIDEO Un șofer teribilist s-a crezut regele șoselelor! Consecințele au fost pe măsura tupeului apare prima dată în Bani.md.
13:50
Echipa FMI a avut discuții constructive și productive cu autoritățile moldovenești cu privire la performanța economică și politicile care stau la baza celei de-a cincea revizuiri în temeiul mecanismului extins de credit și al mecanismului extins de fond (ECF/EFF) și prima revizuire în cadrul mecanismului pentru reziliență și sustenabilitate (RSF). . Performanța programului a fost […] Articolul FMI, către Guvern: Suntem profund îngrijorați de lipsa autonomiei instituționale și reforma justiției apare prima dată în Bani.md.
13:20
Într-o postare recentă pe Facebook, acesta a subliniat discrepanțele majore între prețurile practicate în Republica Moldova și cele din alte țări europene. Remarcând că ceea ce se consideră „premium” în Moldova este adesea echivalent cu nivelul economic în alte țări europene, el a atins subiecte precum prețurile la alimente, tarifele la utilități, costul locuințelor și […] Articolul Moldova, țara paradoxurilor! Un apartament costă mai mult decât la București, iar chiriile – ca la Paris apare prima dată în Bani.md.
13:10
Sergiu Hanganu a deschis pensiunea „Hanul lui Hanganu” în localitatea de baştină, Lalova, raionul Rezina, acum mai bine de 20 de ani. A început ca o afacere de familie, iar ulterior s-a extins. În prezent are angajate şase persoane, iar în perioada de vară numărul lucrătorilor creşte.  Pensiunea oferă servicii de cazare, cu păstrarea autenticităţii […] Articolul „Hanul lui Hanganu” – agropensiunea dezvoltată cu ajutorul granturilor oferite de Guvern şi Uniunea Europeană apare prima dată în Bani.md.
13:10
Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a adus claritate în dezbaterea publică privind lucrările și costurile de construcție pentru infrastructura de la Punctul de Trecere a Frontierei Leova – Bumbăta, prin publicarea tuturor documentelor relevante care au stat la baza acestui proiect. Prin intermediul unei postări pe platforma de socializare Telegram, ministrul a explicat detaliat cele patru […] Articolul Orașul cu cel mai scump drum! Spînu dezvăluie cum au fost făcute lucrările apare prima dată în Bani.md.
13:00
Lucrările de reabilitare a infrastructurii feroviare continuă în Republica Moldova. „La stația feroviară Basarabeasca, au fost finalizate lucrările de reparații capitale ale liniilor de cale ferată, iar aparatele de cale au fost înlocuite pentru a asigura o circulație mai sigură a trenurilor”, anunță ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu. În paralel, în alte zone ale țării, lucrările […] Articolul Calea ferată de mare viteză! Se lucrează la Basarabeasca apare prima dată în Bani.md.
11:40
Agenția Proprietății Publice (APP) anunță reluarea licitației pentru locațiunea spațiilor din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), cu modificări menite să atragă un număr mai mare de companii internaționale de renume. După ce în etapa anterioară a licitației a fost înregistrată o singură companie interesată, APP propune ajustarea condițiilor pentru a crește atracția pentru potențialii participanți. […] Articolul O nou licitație cu strigare la Aeroportul Chișinău. Se schimbă regulile. Marea miză: magazinele lui Șor apare prima dată în Bani.md.
11:40
ANRE anunță că prețurile la combustibili continuă să scadă, marcând o nouă perioadă de ajustare descendentă în această săptămână. După ce motorina a înregistrat o reducere constantă a prețului începând cu mijlocul lunii aprilie, cu o diminuare totală de 1,09 lei/litru în acea perioadă, benzina a început să urmeze aceeași tendință în ultimele zile. În […] Articolul „Iepurașul petrolier” vine cu ieftiniri la pompă de Paști apare prima dată în Bani.md.
10:30
Președintele R.Moldova, Maia Sandu, rămâne fără unul dintre cei mai apropiați consilieri. Este vorba despre Veaceslav Negruța, consilier prezidențial în domeniul economic. Decretul din 26 aprilie privind eliberarea din funcție a lui Negruța a fost publicat în ediția de azi a Monitorului Oficial, potrivit decshide.md. Anterior, în spațiul public s-a vehiculat informația despre numirea lui […] Articolul Un apropiat consilier economic al Maiei Sandu a demisionat. Ar putea fi numit sfetnicul guvernatoarei BNM apare prima dată în Bani.md.
10:00
De la un profit de 29 miliarde de dolari în 2021, înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, gigantul energetic rus Gazprom a ajuns în 2023 la pierderi totale de 6,9 miliarde de dolari, din cauza pierderii exporturilor pe piața europeană ca sancțiune pentru declanșarea războiului de către Moscova. Gazprom a anunțat joi că a trecut […] Articolul După 20 de ani pe profit, Gazprom anunță că a înregistrat în 2023 pierderi de aproape 7 miliarde de dolari apare prima dată în Bani.md.
09:50
Îți este greu să crezi că există o modalitate eficientă prin care îți poți încălzi sau, după caz, răci locuința, folosind cantități reduse de energie electrică? Pe lângă faptul că sunt implicate economii considerabile la factura lunară de curent, cei care optează pentru acest sistem de încălzire se bucură și de o eficiență ridicată din […] Articolul Merită să investești în încălzirea cu pompe de căldură? Iată ce trebuie să știi! apare prima dată în Bani.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:30
Rețeaua de magazine Linella și Fidesco, controlate de milionarul Vasile Drăgan, vând banane cu pesticide peste limita admisibilă, potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Potrivit ANSA, bananele au fost importate din Ecuador. ANSA îndeamnă persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze unității de […] Articolul Rețeaua de magazine a unui milionar moldovean vinde banane cu cantități alarmante de pesticide apare prima dată în Bani.md.
18:00
Restricțiile de călătorie pentru cetățenii ruși se înmulțesc, care sunt deja lipsiți de zboruri directe către Europa și de posibilitatea de a obține o viză pentru majoritatea țărilor din spațiul Schengen, scrie The Moscow Times. Miercuri, 1 mai, Trezoreria SUA a impus sancțiuni împotriva companiei aeriene Pobeda Airlines, cea mai mare companie aeriană low-cost din […] Articolul SUA coboară „cortina de fier”: Turcia și Emiratele Arabe vor opri zborurile celui mai mare low-coster din Rusia apare prima dată în Bani.md.
17:50
Naşterile din Germania au ajuns anul trecut la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu, în timp ce numărul căsătoriilor a scăzut, de asemenea, brusc, aproape de minimele record de după război, agravând provocările demografice cu care se confruntă cea mai mare economie europeană, scrie Financial Times. Numărul celor copiilor născuţi în Germania anul trecut […] Articolul Germania moare încet: Dezastru demografic în cea mai puternică economie europeană, după ce natalitatea s-a prăbuşit apare prima dată în Bani.md.
17:50
Până la un milion de ruși au fugit în străinătate în primul an de la invazia Kremlinului în Ucraina. Acum, mii se întorc acasă, oferind o victorie propagandistică președintelui Vladimir Putin și un impuls pentru economia sa de război, scrie Bloomberg. În condițiile în care războiul încă face ravagii, iar omul care l-a început este pe […] Articolul Rușii care au fugit în străinătate se întorc, un impuls pentru economia de război a lui Vladimir Putin apare prima dată în Bani.md.
16:30
Aurelia Mihail a avut o transformare impresionantă, trecând de la statutul de angajat la cel de antreprenor. Deschiderea unui showroom în nișa vânzării obiectelor sanitare este o decizie curajoasă și plină de oportunități. Programul de mentorat cu Alexandru Bordea a fost o sursă valoroasă de ghidare și susținere pentru ea în această călătorie antreprenorială. Într-o […] Articolul De la statutul de angajat la cel de antreprenor. Cum faci bani din instalații sanitare apare prima dată în Bani.md.
15:50
Peste 200 de părinți, diriginți de clasă și psihologi școlari s-au reunit la conferința „Cum creștem adolescenți sănătoși: Parteneriat școală-familie” în cadrul Săptămânii Educației. Această inițiativă a oferit un cadru propice pentru discuții și învățare, abordând subiecte esențiale legate de colaborarea dintre școală și familie în sprijinul dezvoltării armonioase a tinerei generații. „Este evident că […] Articolul VIDEO Familia și școala, piloni fundamentali în pregătirea adolescenților pentru viață apare prima dată în Bani.md.
15:20
Parlamentul Bulgariei a votat pentru interdicția oricărei forme de publicitate în mass-media a jocurilor de noroc. Interdicțiile au fost votate pe 30 aprilie și vor intra în vigoare la 3 zile după adoptate. Acestea vizează promovarea la TV, radio, în presa scrisă și online, dar și pe pagini web, în general. Excepție de la aceste reguli se face […] Articolul Bulgaria interzice publicitatea jocurilor de noroc, doar Loteria Națională nu este vizată apare prima dată în Bani.md.
14:50
Producția de ouă în Moldova a înregistrat o scădere în primul trimestru al anului 2024. Comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, producția totală de ouă a înregistrat o diminuare cu 1,1%, arată datele Biroului Național de Statistică. Principalul motiv al acestei scăderi a fost reducerea producției de ouă în gospodăriile populației, care a înregistrat […] Articolul Produsul a cărui volume s-au redus înainte de Paște. Mulți moldoveni deja l-au cumpărat apare prima dată în Bani.md.
14:40
Andrei Covalschi, unul dintre beneficiarii serviciului de angajare asistată, dezvoltat de Asociația „Motivație”, a găsit un loc de muncă la Orange Moldova datorită sprijinului oferit. Prin intermediul Asociației, Andrei a primit asistență în redactarea și trimiterea CV-ului, precum și în pregătirea pentru interviul de angajare. „Cu ajutorul asociației „Motivație” am ajuns aici, la compania Orange […] Articolul Angajarea asistată a persoanelor cu dizabilități: Experiența pozitivă a lui Andrei Covalschi și a Asociației Motivație apare prima dată în Bani.md.
14:40
Se atestă o creștere semnificativă a contravențiilor în anul 2023, comparativ cu anul anterior. Conform datelor Biroului Național de Stastistică, au fost constatate 730,7 mii de contravenții, o creștere de 6,6% față de anul 2022. În cadrul acestor contravenții, s-au luat decizii de aplicare a sancțiunilor contravenționale în 97,7% din cazuri, ceea ce înseamnă 674,4 […] Articolul Greu de crezut, dar adevărat! Circulația rutieră și huliganismul, în topul încălcărilor apare prima dată în Bani.md.
14:20
Titlu: Fostul premier Ion Sturza răspunde acuzațiilor lui Ștefan Gligor cu privire la licitația de la Aeroportul Chișinău Fostul premier și actualul om de afaceri, Ion Sturza, a făcut o postare pe Facebook în care răspunde acuzațiilor aduse de liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, referitoare la licitația de la Aeroportul Chișinău, unde compania Lagardere urmează […] Articolul Sturza sare în apărarea licitației de la Aeroportul Chișinău: Lagardère, o corporație respectată în lumea afacerilor apare prima dată în Bani.md.
14:00
Moldovagaz, compania fiică a gigantul rus Gazprom a contabilizat un profit de 1,282 miliarde de lei în 2023, față de pierderile de 961,5 milioane de lei în anul 2022, potrivit raportului companiei. Totodată, datele companiei relevă că partea stângă a Nistrului are o datorie la gaz de 10,9 miliarde de dolari, aproape cât PIB-ul Republicii […] Articolul Moldovagaz, profit de 1,2 miliarde de lei! Datoria Transnistriei, aproape cât PIB-ul Moldovei apare prima dată în Bani.md.
14:00
România este pilonul securității energetice a Republicii Moldova și ne-a ajutat în cele mai grele momente. Declarația aparține secretarului de stat al Ministerului Energiei, Constantin Borosan. În cadrul dezbaterii publice „Cooperarea moldo-română pe domeniul energetic”, organizată de Agenția de presă IPN, oficialul a menționat că până în anul 2025 va fi dată în exploatare linia electrică […] Articolul Constantin Borosan: România este pilonul securității energetice a Republicii Moldova apare prima dată în Bani.md.
13:00
Conferința finală a proiectului „Parteneriate pentru Liderismul Femeilor și Buna Guvernare”, desfășurată sub egida A.O. „Institutum Virtutes Civilis” și a Fundației „Friedrich Ebert” Moldova, a reunit lideri, experți și participanți din diverse domenii, toți dedicați promovării egalității de gen și bunei guvernări în Republica Moldova. Evenimentul a demonstrat că femeile pot fi lideri și agenți […] Articolul VIDEO Promovarea egalității de gen și bunei guvernări în R. Moldova, cu sprijinul Uniunii Europene apare prima dată în Bani.md.
13:00
SA „Moldovagaz” a făcut public prețul de achiziție a gazelor naturale pentru luna mai 2024, în urma licitației recente organizate pe platforma „BRM East Energy”. Conform condițiilor contractuale stabilitate între SA „Moldovagaz” și SA „Energocom”, prețul de achiziție va fi de 31,13 euro pe MWh. Această cifră reprezintă echivalentul a 331,22 euro (450 în aprilie […] Articolul Moldovagaz dezleagă misterul! Spune cu ce preț va cumpăra metan de la Energocom apare prima dată în Bani.md.
12:00
Dezbaterea asupra diferențelor dintre europeni și americani în ceea ce privește abordarea muncii și echilibrul dintre viața profesională și cea personală este din nou în prim-plan, după declarațiile recente ale șefului fondului petrolier norvegian, Nicolai Tangen, și a directorului executiv al HSBC, Noel Quinn. Într-un interviu acordat Financial Times, Nicolai Tangen a sugerat că americanii […] Articolul Europenii au mai mult timp, iar americanii mai mulţi bani. Cum e mai bine? apare prima dată în Bani.md.
11:50
Universitățile din Chișinău își explorează posibilitatea de a se uni pentru a forma o instituție academică mai puternică și mai competitivă în regiune. Discuția incipientă privind fuziunea dintre Universitatea Tehnică și Universitatea de Stat a atras atenția și interesul comunității academice și al opiniei publice. Ministrul Educației, Dan Perciun, a dezvăluit în cadrul emisiunii „Cutia […] Articolul Unirea celor două mari universități din Moldova! Perciun spune când ar putea fi luată decizia apare prima dată în Bani.md.
11:50
34 de fermieri din Republica Moldova au beneficiat de sprijin financiar în perioada 15 martie – 01 mai, prin intermediul Produsului Capital Circulant Agricol, gestionat de Fondul de Garantare a Creditelor. Această inițiativă a facilitat accesul la credite pentru întreprinderile agricole de dimensiuni mici și micro, însumând o valoare totală de aproximativ 40 de milioane […] Articolul Fermierii primesc bani! ODA le-a garantat credite de 40 milioane de lei apare prima dată în Bani.md.
11:50
Subiectul privind concesionarea spațiilor comerciale din incinta Aeroportului Internațional Chișinău, deși banal în esență, a provocat o criză care implică deja costuri politice serioase. Și nu doar politice, dar și de ordin judiciar, în perspectivă, fără îndoială. Așadar, a treia licitație a eșuat și ea și ne pregătim pentru o nouă tentativă, în luna mai, […] Articolul ANALIZĂ | Retrospectiva unei escrocherii eșuate, numită convențional „licitație” apare prima dată în Bani.md.
11:50
Fostul șef al celei mai mari burse de criptomonede din lume, Changpeng Zhao, a fost condamnat marți la patru luni de închisoare, după ce a pledat vinovat pentru încălcarea legilor SUA privind spălarea banilor și a primit o pedeapsă mult mai scurtă decât ceruseră procurorii. Fondatorul și șeful Binance, cunoscut pur și simplu drept „CZ”, […] Articolul Fondatorul celei mai mare burse crypto, Binance, condamnat la patru luni de închisoare apare prima dată în Bani.md.
11:50
Numărul populației active din Republica Moldova a fost de aproape 930 de mii de oameni, în anul 2023. Dintre aceștia, doar 887 de mii erau angajați sau studenți în licee și universități, arată datele Biroului Național de Statistică. În ceea ce privește distribuția forței de muncă, aproximativ 200 de mii de persoane sunt angajate în […] Articolul 1 mai Muncitoresc! Moldova a pierdut peste o treime din populația țării apare prima dată în Bani.md.
11:50
Țările G7 reunite în Italia au decis marți să elimine treptat până în 2035 centralele pe cărbune fără dispozitive de captare a carbonului, o etapă importantă către încetarea utilizării combustibililor fosili, scrie France24. Toate tunurile pe cărbune Cărbunele este considerat cel mai poluant combustibil fosil, iar militanții pentru mediu au îndemnat G7 – care include Italia, […] Articolul Granzii G7 au bătut palma: Se închid centralele pe cărbune fără captare de carbon apare prima dată în Bani.md.
11:50
Ultimele zile însorite i-au prins pe cei de la Castel Mimi în câmpurile de lângă satul Speia, acolo unde plantează butaşi de viţă de vie. Ca în fiecare an, vinăria îşi extinde podgoriile, iar la munca colectivă participă absolut toţi angajaţii, indiferent de funcţiile pe care le deţin. Printre cei care şi-au răsuflecat mânecile se […] Articolul Împreună la castel, dar şi în câmp. Toată echipa Castel Mimi a plantat butaşi de viţă de vie lângă Speia apare prima dată în Bani.md.
11:50
O parte dintre recenzorii lucrează și astăzi, 1 mai – Ziua Muncii, însă în funcție de cum și-au panificat activitatea, a declarat pentru BANI.MD, șeful Biroului Național de Statistică, Oleg Cara. „Unii dintre ei își pot lua zile libere în cursul săptămânii și lucrează în weekend. Orarul e flexibil pentru fiecare în parte”, a mai […] Articolul Recenzorii vă găsesc și în cimitire? Răspunsul directorului de la statistică apare prima dată în Bani.md.
11:50
Ministerul Sănătății din Republica Moldova a anunțat că Spitalul de Tuberculoză din Vorniceni, care a rămas nefolosit timp de 10 ani după ce a fost reparat capital, ar putea fi vândut în curând. Potrivit declarațiilor secretarului de stat Alexandru Gasnaș, doi agenți economici s-au arătat interesați să achiziționeze complexul format din 35 de clădiri, amplasat […] Articolul Spitalul de ultimă generație din Moldova care este gol! O investiție de 100 de milioane de lei făcută degeaba apare prima dată în Bani.md.
11:50
Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu peste 3%, până la un minim al ultimelor şapte săptămâni, din cauza creşterii surprinzătoare a stocurilor de ţiţei din SUA, a perspectivei unui acord de încetare a focului în Orientul Mijlociu şi a inflaţiei persistente din SUA. Astfel, contractele futures pentru petrolul Brent cu livrare în iulie au scăzut […] Articolul Prețurile petrolului au scăzut cu peste 3%, până la un minim al ultimelor șase săptămâni apare prima dată în Bani.md.
11:50
Statele Unite au emis miercuri sute de noi sancţiuni vizând Rusia, din cauza războiului din Ucraina, într-o acţiune ce urmăreşte cu precădere să blocheze posibilităţile Moscovei de ocolire, inclusiv prin intermediul Chinei, a măsurilor occidentale deja în vigoare. Pe lângă companiile ruseşti din domeniul apărării, sancţiunile vizează aproximativ şaizeci de companii şi persoane fizice străine, […] Articolul SUA impun noi sancţiuni companiilor care contribuie la efortul de război al Rusiei apare prima dată în Bani.md.
11:50
Rezerva Federală (Fed) a anunțat, miercuri, menținerea nivelului dobânzii de referinţă, în contextul în care „inflația rămâne ridicată”, iar perspectivele economice sunt „incerte”. Politica monetară va fi relaxată când inflația se va stabiliza în jurul țintei de 2,0% – a precizat instituția bancară centrală din Statele Unite. Fed a anunțat miercuri seară că dobânzile de […] Articolul FED menține nivelul dobânzii de referință pentru că inflația rămâne ridicată și perspectivele economice sunt „incerte” apare prima dată în Bani.md.
11:50
Consumatorii casnici urmează să achite un tarif de 13,126 (cu TVA) lei metrul cub de gaz, cu 10,3% mai puțin față de tariful actual, potrivit deciziei ANRE aprobată în cadrul ședinției de astăzi, 2 mai. Pentru consumatorii racordați de la rețele de presiune înaltă, tariful aprobat este de 8,49 lei metrul cub, iar pentru cei […] Articolul Se ieftinesc gazele. Cât vor plăti consumatorii casnici apare prima dată în Bani.md.
11:50
Într-un efort de a reduce birocrația și de a simplifica procedurile administrative, Executivul a aprobat o hotărâre de Guvern în martie 2024, prin care au fost aduse modificări semnificative în procesul de înmatriculare a vehiculelor. Agenția Servicii Publice spune că scopul principal este reducerea numărului de vizite la ghișeu și eliminarea unor acte obligatorii. Potrivit […] Articolul Procedura de înmatriculare a vehiculelor, simplificată prin eliminarea unor acte și vizite la ghișeu apare prima dată în Bani.md.
11:50
Averea lui Elon Musk, CEO-ul Tesla, a înregistrat un salt spectaculos după un raliu pe bursă al acţiunilor, miliardarul câştigând 37,7 miliarde de dolari la doar o săptămână după ce a concediat 14.000 de oameni, scrie Bloomberg. Luni, acţiunile Tesla au înregistrat cea mai mare creştere din ultimii trei ani, în urma informaţiilor potrivit cărora […] Articolul Cine este omul care, deşi a concediat 14.000 de oameni, a reuşit să câştige 40 de miliarde USD într-o săptămână apare prima dată în Bani.md.
1 mai 2024
09:40
Republica Moldova urmează construiască încă o linie electrică de înaltă tensiune. Este vorba de linia de 400kV Strășeni-Gutinaș. Ministerul Energiei și USAID au semnat Memorandumul de Înțelegere privind finanțarea proiectului. Victor Parlicov, ministrul Energiei, a subliniat importanța acestei linii noi de interconectare, evidențiind că va asigura atât întreprinderilor, cât și cetățenilor un acces stabil și […] Articolul Moldova nu mai este în pericol să rămână în beznă! SUA susține financiar construcția celei de a treia linii electrice apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.