Cursul valutar pentru miercuri, 24 aprilie 2024: Euro înregistrează o creștere semnificativă cu 21 bani

Observatorul de Nord, 24 aprilie 2024 07:00

Ratele oficiale de schimb valutar pentru miercuri, 24 aprilie 2024, comunicate de Banca Națională a Moldovei: Euro a înregistrat o creștere cu 21 bani, stabilindu-se la un curs de 19 lei și 34 bani. Dolarul american a scăzut cu 23 bani, având un curs de 17 lei și 73 de bani. Leul românesc a crescut cu […] Post-ul Cursul valutar pentru miercuri, 24 aprilie 2024: Euro înregistrează o creștere semnificativă cu 21 bani apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 8 ore
17:20
Ouăle sunt vedetele Paștelui, devenind o tradiție pentru fiecare român să le consume în această perioadă. Se fierb, se colorează și sunt tocmai bune pentru servit cu această ocazie mare. Mulți dintre noi, însă, tind să le consume și după Înviere, mai ales dacă au pregătit prea mult. Nu trebuie să le arunci, pentru că […] Post-ul Cât rezistă ouăle fierte la frigider. Cât timp sunt bune după Paşte apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
15:20
Sărbătoarea Paștelui este momentul în care ne reamintim cu toții de sacrificiul și învierea Mântuitorului nostru, Hristos. Este timpul să ne unim în rugăciune și recunoștință, să ne amintim de lecțiile sale de iubire necondiționată și de iertare. În aceste zile binecuvântate, ne adunăm alături de cei dragi, împărtășind bucuria și veselia sărbătorii. Pregătim bucate […] Post-ul Hristos a Înviat! Paște fericit tuturor / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
În arhiva redacției „Observatorul de Nord” și pe contul nostru de Youtube sunt sute de secvențe video de la diverse activități și evenimente care au avut loc de-a lungul anilor în raionul Soroca. Ne-am gândit că ar prinde bine să ne aducem aminte de ele… Biserica Ortodoxa are o variată colecție de cântări pascale, iar printre ele […] Post-ul Luminânda pascală de la preotul Mihail Sîrbu și preoteasa Lucia / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
Aproximativ 40 de voluntari soroceni s-au implicat în campania de Paști “Masa Bucuriei” și anul acesta. Împreună, voluntarii au reușit să colecteze o cantitate de aproximativ 1700 de kilograme de alimente. Aceste produse au fost distribuite în aproximativ 70 de locații din orașul și raionul Soroca, ajungând acolo unde erau cel mai mult necesare. Această […] Post-ul Un strop de lumină în inimile bătrânilor: Rezultatele campaniei ”Masa Bucuriei” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
10:00
ATENȚIE! Pe pagina de Facebook „Chișinăuu Airport” este promovată, inclusiv sponsorizat, informația falsă că aeroportul din Chișinău vinde online, cu 53 de lei, bagajele din depozit. Informația este o continuare a escrocheriilor despre bunuri scoase la vânzare pe Internet pentru 53 de lei. Aeroportul Internațional Chișinău nu a anunțat vreodată o astfel de intenție pe niciuna dintre platformele sale online. Pagina menționată nu este […] Post-ul Escrocheria cu bagaje la 53 de lei, „uitate” în aeroportul din Chișinău, a revenit apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:40
Campionatul Republicii Moldova la fotbal. Liga a 2-a, Nord   Etapă neagră pentru echipele vizitatoare – doar CF Râșcani a „ciupit” un punct la Pepeni, în rest gazdele marcând pe bandă rulantă. În total, gazdele au marcat 22 de goluri, iar oaspeții doar 5. Printre performerii etapei a fost, din nou, echipa EFA din Visoca […] Post-ul EFA este în grafic, marcând alte șapte goluri, iar FC Inter pierde la Bălți apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:40
În fiecare an, pe 5 mai, se sărbătorește Ziua internațională a moașelor, ocazie cu totul specială pentru a recunoaște și a aprecia rolul acestor profesioniști în sistemul de sănătate. Anul acesta, Ziua lor profesională a coincis cu una dintre cele mai importante sărbători creștine, Paștele. Într-o zi ca aceasta, nu putem decât să le exprimăm […] Post-ul Profesia care aduce viață: Astăzi e Ziua internațională a moașelor / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
Învierea Domnului nostru Iisus Hristos readuce bucuria prin care cerul şi pământul mărturisesc într-un glas că viața a biruit moartea. Această sfântă şi slăvită zi este plină de har ceresc şi lumină pascală, iar Hristos Cel Înviat împărtășește umanității pacea şi binecuvântarea. Ziua Învierii Domnului este praznic al vieții, al bucuriei şi al păcii. Prin […] Post-ul PS Ioan: “Hristos Cel Înviat împărtășește umanității pacea şi binecuvântarea” apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:00
Horoscop Berbec – 5 mai 2024: Este o zi deosebit de generoasă, care te invită la răbdare, îngăduință și calm față de orice fel de problemă, a ta sau a celor apropiați. Vei descoperi virtuțile terapeutice ale acestor calități și nu doar în legătură cu tine. Horoscop Taur – 5 mai 2024: Te apropii de […] Post-ul Horoscopul zilei de 5 mai 2024: Nativii Taur vor avea azi inima plină de bucurie. Află pronosticul astrelor pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:50
De Paște, la Soroca vremea va fi frumoasă, chiar dacă temperaturile vor fi ușor mai scăzute în comparație cu zilele precedente. Cerul va fi variabil, predominant senin seara și noaptea, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va atinge între 20 și 23 de grade Celsius, în timp ce cea minimă se va […] Post-ul Vremea la Soroca: prognoza meteo pentru Ziua de Paște, 5 mai 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
În arhiva redacției „Observatorul de Nord” și pe contul nostru de Youtube sunt sute de secvențe video de la diverse activități și evenimente care au avut loc de-a lungul anilor în raionul Soroca. Ne-am gândit că ar prinde bine să ne aducem aminte de ele… Corul maicilor de la Mănăstirea Rughi, este unul deosebit în ținutul nostru […] Post-ul Cântece pascale Dumnezeiești ale maicilor de la Mănăstirea Rudi / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:10
Frați creștini, În aceste vremuri grele și de încercare pentru omenire să ne curățăm simțirile și din credința în Înviere să prindem puteri proaspete și curaj de viață bună și de speranță. Uniți în jurul altarelor Bisericii noastre străbune, să cântăm „Ziua Învierii și să ne luminăm cu prăznuirea și unul pe altul să ne […] Post-ul Preotul Sorin Huluță: “Mă rog să primiți toți dragostea Celui ce a Înviat din morți!” apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
20:00
 Dacă nu ești mulțumit de viteza conexiunii tale la internet, unul dinre motive poate că ai instalat routerul în mod greșit. Îți explicăm care sunt cele mai comune greșeli în instalarea unui router. Se știe că rețelele moderne Wi-Fi sunt destul de capricioase în ceea ce privește calitatea semnalului. Totuși, nu toată lumea știe că […] Post-ul Vrei internet rapid, află dacă ruterul tău e plasat corect apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:40
La 2 mai, la Soroca s-a desfășurat cea de-a IX-a ediție a expoziției de creație artistică cu genericul „Tinere talente sorocene”, organizată de către Direcția Învățământ. Evenimentul a adunat zeci de elevi din diverse școli ale raionului, aceștia prezentând cu mândrie lucrările lor manuale realizate în cadrul orelor de artă plastică și educație tehnologică. Desene, […] Post-ul Expoziția Tinere Talente Sorocene: Inspirație și creativitate/ VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:50
În satul Hristici din raionul Soroca, pregătirile pentru Paște au început din timp. Primarul Ivan Alexei a coordonat activitățile de curățenie în cimitirul satului și pe străzile acestuia, astfel încât sărbătoarea să fie întâmpinată într-un mediu primitor și curat. De asemenea, oamenii au fost mobilizați să facă ordine și în jurul caselor lor. Tradițiile Pascale […] Post-ul Curățenie și Tradiții: Pregătiri de Paște în Satul Hristici / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:10
Gospodinele sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru Paște. Iar din lista de preparate tradiționale nu lipsesc drobul de miel, cozonacul și ouăle vopsite. Câți români se gândesc însă și la legume de Paște? Potrivit dr. Mihaela Bilic, ar fi bine să acordăm o atenție sporită acestui detaliu, regula fiind valabilă în special […] Post-ul De ce e bine să pui ceapă și usturoi verde pe masa de Paște apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:00
Sărbătorile pascale ortodoxe nu trec niciodată fără a fi marcate corespunzător de gospodine. Știm deja că româncele sunt foarte dedicate, când vine vorba despre pregătirea meselor pentru astfel de ocazii. Unele preparate care se servesc sunt tradiționale, altele se pregătesc pentru a atrage norocul în casă. Un astfel de exemplu este azima sau pasca. Pâinea nedospită, […] Post-ul Alimentul de Paşte care aduce noroc şi belşug în casă. Nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
Neobosiții elevi ai Liceului Teoretic “Ion Creangă” din Soroca au reușit și în acest an să aducă un strop de bucurie pe chipurile bătrânilor, prin organizarea campaniei “Masa Bucuriei”. Cu ajutorul comun al părinților și al cadrelor didactice, elevii au strâns aproximativ 500 kg de alimente, care au fost distribuite în circa 50 de pachete. […] Post-ul 500 de kg de ajutor: Elevii liceului ”Ion Creangă” au participat și în acest an la ”Masa Bucuriei” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
Pe data de 7 mai, cu începere de la ora 11:00, la Palatul de Cultură din Soroca va avea loc Ediția a XXVII-a a Festivalului-Concurs de muzică Sacră „Cu noi este Dumnezeu”, organizat de Secția Cultură și turism Soroca. La eveniment vor participa 13 colective corale din raionul Soroca, dar și din raioanele Șoldănești, Glodeni, […] Post-ul La Palatul de Cultură din Soroca va avea loc Ediția a XXVII-a a Festivalului-Concurs de muzică Sacră „Cu noi este Dumnezeu” apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:40
În arhiva redacției „Observatorul de Nord” și pe contul nostru de Youtube sunt sute de secvențe video de la diverse activități și evenimente care au avut loc de-a lungul anilor în raionul Soroca. Ne-am gândit că ar prinde bine să ne aducem aminte de ele… Gospodinele pregătesc în ajunul Paștelui masa tradițională cu miel, ouă roșii, caș, […] Post-ul Pregătim masa de Paște la Căinarii Vechi / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:40
Poate de la orele de Religie, poate citind Biblia, știm că alcoolul, vinul mai exact, este menționat de mai multe ori în paginile sale, poate cel mai important moment este cel în care Iisus a transformat apa în vin la nunta din Cana Galileei și a servit băutura și la Cina cea de Taină, fiind […] Post-ul E sau nu păcat să bei? Ce spune Biblia despre alcool, mai ales după ce Iisus a transformat apa în vin apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:30
După ploile recente, pe tarabele din piață au început să apară primele ciuperci de primăvară. În contextul acesta, Observatorul de Nord a cerut părerea specialiștilor de la Centrul de Sănătate Publică Soroca  cu privire cele mai importante momente legate de culesul și consumul ciupercilor, pentru a evita riscurile de intoxicație. Victoria Catan, Șefa secția protecția […] Post-ul Sfatul specialistului: Din mai până în octombrie, risc crescut de intoxicații cu ciuperci apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:30
Liga 1 a fotbalului moldovenesc are un nou învingător – FC Florești a câștigat pe teren dreptul de a evolua în Super Ligă, dar…nu are licență pentru a evolua în eșalonul superior. Astfel a decis Comitetul pentru Licențiere a Federației Moldovenești de Fotbal. FC Florești a primit doar Licența B pentru sezonul 2024/25. La rândul […] Post-ul FC Florești a câștigat liga 1-a, dar…nu poate evolua în Super Ligă apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
Sâmbăta Mare este ziua dinaintea Paştelui şi ultima zi a Săptămânii Patimilor, în care creştinii ortodocşi prăznuiesc îngroparea trupească a Mântuitorului. În această zi credincioşii se roagă, îşi amintesc de patimile suferite de Hristos pentru mântuirea omenirii şi se pregătesc pentru ca seara să ia parte la slujba de Înviere. Potrivit tradiţiei, aceasta este ultima […] Post-ul SÂMBĂTA MARE, ultima zi din Săptămâna Patimilor. Obiceiuri, tradiţii şi superstiţii, înainte de Învierea Domnului apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
De la lansarea primului model al smartphone-ului, oameni din toate colțurile lumii au ales să își cumpere unul, în ciuda prețurilor piperate, ce au crescut de la o lansare la alta. În ciuda faptului că există pe piață de mai bine de un deceniu, celebrul produs al celor de la Apple încă are unele secrete […] Post-ul Funcţia ascunsă a telefoanelor iPhone. Butonul care te ajută enorm la calcule, habar nu aveai de el apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
În seara aceasta, Focul Haric, de la Ierusalim va sosi în Republica Moldova, fiind adusă de reprezentanții Mitropoliei Basarabiei și ai Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove. O delegație a Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove se află în Țara Sfântă. În acest an, lumina va fi adusă de Episcopul Ioan de Soroca, spre deosebire de anii […] Post-ul Află la ce oră sosește Focul Haric de la Ierusalim în Republica Moldova în această seară apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
Odată cu extinderea mijloacelor de comunicare online, violența digitală față de femei și fete a devenit o nouă formă de violență domestică sau o continuare a violenței fizice, psihologice și sexuale. Spațiul virtual îi permite agresorului să mențină starea de teamă a victimei, prin mesaje jignitoare, amenințări, șantaj, controlul comunicării cu alte persoane sau chiar […] Post-ul Hărțuirea sexuală online a femeilor. Ce pârghii de apărare au? apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:20
O serie de studii recente le oferă oamenilor de știință motive să tragă concluzii cu privire la existența unei anumite corelații între caracteristicile îmbătrânirii corpului, frumusețea umană și grupa sanguină. După cum raportează IVBG, cercetătorii au descoperit că reprezentanții primei grupe de sânge au un fel de magnetism care atrage sexul opus. Activitatea lor de […] Post-ul Studii recente: Legătura dintre grupa de sânge și îmbătrânire apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:50
Horoscop Berbec – 4 mai 2024: Este o zi relaxantă, cu multe momente în care vei simți nevoia să te ocupi doar de ceea ce e urgent și obligatoriu. Graba strică orice treabă, așa că ar fi bine să ții cont de ritmul mai lent al tuturor activităților. Horoscop Taur – 4 mai 2024: Este […] Post-ul Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai. Leul este sfătuit să evite orice fel de cheltuială. Află previziunile astrelor pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:40
Meteorologii prognozează pentru sâmbătă, 4 mai, vreme frumoasă fără precipitații.  Temperatura aerului va urca până la +21 de grade Celsius în timpul zilei, iar noaptea va oscila între +6 și +13 grade. În următoarele zile vremea frumoasă se menține. Post-ul Prognoza meteo, pentru sâmbătă, 4 mai 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
În arhiva redacției „Observatorul de Nord” și pe contul nostru de Youtube sunt sute de secvențe video de la diverse activități și evenimente care au avut loc de-a lungul anilor în raionul Soroca. Ne-am gândit că ar prinde bine să ne aducem aminte de ele… Claudia Purice din satul Șolcani a învățat a coace pască de la […] Post-ul Cum se coace pasca tradițională la Soroca? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Într-o gospodărie din satul Hârtop, raionul Florești, mai multe bunicuțe înconjurate de o mână de nepoți, au predat o altfel de lecție, care le va prinde bine în viață elevilor. În loc de cărți și caiete, elevii au învățat pe aluat, fiind provocați să coacă hulubași tradiționali, din cei care se făceau pe vremuri. Iar […] Post-ul La Hârtop nepoții au învățat de la bunicuțe cum se fac hulubașii și palanițele / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:40
Mulți dintre noi se confruntă cu o problemă lingvistică atunci când este vorba despre pluralul cuvântului ”pască”. Este cunoscut faptul că substantivul ”pască” nu are o variantă de plural în limba română în forma sa literară, relatează Antena3.ro. Această dificultate devine evidentă atât atunci când oamenii doresc să pregătească sau să cumpere mai multe copturi […] Post-ul O Pască, Două… Păști? Cum spunem corect apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:40
Cândva mai demult, când bunicile acestor copii erau și ele mici, coceau în Joia Mare pască în cănuță, din aluatul rămas pe marginile coveții. Și iată acum, în preajma Paștelui, ele au hotărât să reînvie această tradiție împreună cu nepoțeii lor. Astfel, s-a născut proiectul “Păscuță în cănuță”, în cadrul căruia copiii au lucrat împreună […] Post-ul Revenind la tradiții: Păscuțe în cănuțe / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:30
La ședința Consiliului Raional Soroca din 15 mai se va discuta și despre drumul nereparat spre Vasilcău, Trifăuți, Inundeni și Ruslanovca. Consilierilor li se propune nu doar să ia act de raportul supraveghetorului tehnic, informațiilor Serviciului Financiar al Aparatului Președintelui Rаiоnului Soroca și a Direcției Finanțe a Consiliului Raional, ci și să accepte realizarea lucrărilor […] Post-ul Raport: Drumul spre Vasilcău – mai multe neconformități decât realizări apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:20
Soroceanul Ilie Prodan a fost declarat astăzi “Diplomatul lunii aprilie” de Ministerul Afacerilor Externe. Astfel instituția apreciază eforturile și dedicarea tânărului atașat în cadrul direcției cooperare politică cu UE. “În luna aprilie, diplomatul în capacitatea sa de secretar al Grupului de lucru (GL) pentru Capitolul 31, a coordonat redactarea textului pentru contribuția RM la raportul […] Post-ul Ministerul Afacerilor Externe l-a declarat pe soroceanul Ilie Prodan, Diplomatul lunii aprilie apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:20
Mătușa Liuba Patlatii din Sofia, la cei peste 70 de ani, este energică și iute în mișcări. În Joia Mare, așa cum este tradiția localității, femeia și-a planificat să le facă pe toate, după regula străbună: să vopsească ouă, să coacă pasca și mielul din aluat dulce, care va înfrumuseța masa de sărbătoare. Când am […] Post-ul Mătușa Liuba Patlatii din Sofia, păstrătoarea datinelor creștine / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Directorii adjuncți pentru educație din raionul Soroca au participat la un program de instruiri desfășurat pe parcursul a 3 zile în incinta Liceului Teoretic “Ion Creangă”. Aceste instruiri au fost coordonate de către Natalia Morneală, director adjunct, psiholog. Această serie de instruiri face parte dintr-un program mai amplu desfășurat în Moldova în perioada aprilie – […] Post-ul Prevenirea bullying-ului în școli: Instruiri timp de trei zile pentru directorii adjuncți din Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
Vinerea Mare, cunoscută și sub denumirile de Vinerea Patimilor, Vinerea Seacă sau Vinerea Neagră, marchează pentru creștinii ortodocși ziua dinaintea Învierii Domnului. Conform tradiției creștine, în această zi a avut loc răstignirea și moartea lui Iisus Hristos. Unii creștini țin în această zi un post sever, numit și post negru. Slujbele din această zi cuprind: […] Post-ul Zi de post negru: Tradiții și obiceiuri în Vinerea Mare apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
La orice vârstă și în clipele de răgaz, fiecare om își perindă fragmentele din filmul vieții sale. Amintirile te duc hăt departe, încă din copilăria fragedă până în prezent. Perindând acest film, faci o analiză a vieții, unde a fost bine, unde a fost rău, unde s-a reușit, unde s-a dat eșec. La o întâlnire de […] Post-ul Grigore Ciobanu: Filmul „Vasilcău – plai de dor”, un izvor de cunoștințe pentru săteni apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
„Praful saharian este o pulbere artificială toxică care are menirea de a îmbolnăvi populația, fiind împrăștiată intenționat din avioane” (în original: «Сахарская пыль – это ядовитый искусственный порошок, цель которого – вызвать у населения заболевание, и его специально распыляют с самолетов») – astfel de teorii conspiraționiste au fost distribuite pe rețelele sociale după ce o […] Post-ul FALS: Praful portocaliu nu provine din Sahara, ci este o otravă împrăștiată din avioane apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat noi prețuri la gazele naturale. Astfel, un metru cub de gaze s-a ieftinit cu 1,24 lei și consumatorii vor plăti 12,15 bani. Anterior costul unui metru cub de gaze era de 13 de lei și 39 de bani.  Vă reamintim că, „Moldovagaz” a înaintat ANRE o […] Post-ul De astăzi gazele se ieftinesc cu 1,24 lei – un metru cub va costa 12,15 lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
Berbec Oferă-ți serviciile altora. Generozitatea cu care îți răspândești cunoștințele va fi răsplătită. Lucrurile ar putea fi destul de confuze la început, dar odată ce vei începe să vorbești, vei fi surprins de cât de multe știi cu adevărat și cât de departe te pot duce inteligența ta incredibilă, manierele și atitudinea sociabilă. Încearcă să […] Post-ul Horoscopul zilei de vineri, 3mai 2024: Scorpionul este sfătuit să nu fie prea morocănos cu partenerul sau copiii. Află previziunile astrelor pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:50
Pentru ziua de vineri, 3 mai 2024, Banca Națională a Moldovei a anunțat următoarele rate de schimb valutar: Euro este cotat la 18 lei și 94 bani, înregistrând o scădere de 7 bani față de ziua precedentă. Dolarul american cotă astăzi 17 lei și 69 de bani, marcând o scădere cu 3 bani. Leul românesc este […] Post-ul Cursul valutar pentru vineri 3 mai 2024: euro coboară sub pragul de 19 lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:40
Și astăzi vom avea parte de vreme frumoasă și caldă. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat în următoarele 24 de ore, precipitații nu se prevăd, , vântul va sufla ușor din nord-est. Temperaturile vor înregistra: Dimineața +9°C… +23 °C Ziua +24°C… +26°C Seara +20°C… +24°C Noaptea +11°C… +18°C Precipitații nu se prevăd. Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru vineri, 3 mai 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
2 mai 2024
15:50
Erupțiile pe soare provoacă apariția furtunilor magnetice, care influențează asupra stării de sănătate a oamenilor. Această perioadă este deosebit de dificilă pentru persoanele care suferă de anumite boli cronice. Simptomele, ca regulă, sunt aproximativ aceleași: oboseală puternică;  durerile de cap;  palpitații ale inimii. Pentru a minimiza impactul negativ al furtunii asupra organismului, monitorizați prognozele pentru […] Post-ul Calendarul furtunilor magnetice în mai 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:30
Într-o lume în care confortul și siguranța sunt la fel de importante precum estetica, alegerea celor mai bune soluții pentru ferestre, uși și accesoriile asociate este esențială. Este aici când intră în scenă Fluxmester, compania cu o reputație de neegalat în producția și instalarea de ferestre, uși din PVC, aluminiu, rolete, porți secționate și casonete. […] Post-ul Experiența în Eleganța Durabilă: Fluxmester – Partenerul Ideal pentru Ferestre, Uși și Soluții de Acces Premium / PUBLICITATE apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
În satele noastre, astăzi, în Joia Mare din Săptămâna Patimilor, se păstrează tradiția ca femeile să încondeieze și să vopsească ouăle de Paște. Gospodinele din Hristici, cu mult drag de frumos, s-au oferit să ne arate, aceste datini așa cum știu ele mai bine. „Eu de la părinții mei am învățat a încodia ouăle cu […] Post-ul Azi în Joia Mare se încondeiază ouăle: Tradiții de la Hristici / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:40
De mâine, elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale vor intra în vacanța de Paște, care va începe pe 4 mai și se va încheia pe 14 mai. În acest context, părinții sunt atenționați să respecte un set de reguli și recomandări pentru siguranța și bunăstarea copiilor: Comunicare: Încurajați copiii să vă informeze întotdeauna unde […] Post-ul Elevii pleacă de mâine în vacanţa de Paște apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:40
Astăzi, la Soroca, a avut loc cea de-a zecea ediție a Conferinței științifico-practice intitulată „Tinere talente sorocene”, organizată de Direcția Învățământ. Zeci de elevi din diferite școli ale raionului au participat, prezentând lucrările manuale realizate în cadrul orelor de artă plastică și educație tehnologică. Expoziția, găzduită de holul Palatului de Cultură Soroca, a oferit o […] Post-ul Vezi cu ce lucrări se mândresc tinerele talente sorocene/ GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.