Căutările au luat sfârșit. A fost găsit trupul neînsuflețit al tinerei dispărute la Orhei

Radio Chisinau, 20 aprilie 2024 14:20

„În timpul acțiunilor masive întreprinse de polițiști și societatea civilă, cu regret, acum oamenii legii au găsit cadavrul unei tinere cu semnalmente și vestimentație asemănătoare fetei de 19 ani dispărută la Orhei.”, anunță oamenii legii.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum o oră
21:35
Isus Hristos a fost răstignit la Ierusalim în jurul anului 30 al erei care-i poartă numele, iar Pilat din Pont – pe atunci prefect (sau guvernator) roman al Iudeii, colonie romană din anul 63 înainte de Hristos – a prezidat procesul lui Isus și a dat ordinul de executare a sentinței, relatează G4Media.
Acum 2 ore
21:20
La Centrul de Informare al Uniunii Europene „Europe Café” din Chișinău a fost inaugurată astăzi o expoziție de fotografie dedicată împlinirii a 20 de ani de la aderarea Slovaciei la Uniunea Europeană. Expoziția cuprinde 10 bannere. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Slovaciei în Republica Moldova, informează MOLDPRES.
21:00
Parlamentul francez a acceptat joi să creeze o comisie de anchetă pentru a investiga violența sexuală și de gen în cinematografie și în alte sectoare culturale, după mai multe acuzații recente. Actrița Judith Godreche a susținut acest lucru într-un discurs ținut în februarie în fața Senatului, potrivit AFP, transmite News.ro și G4Media.
20:40
Festivalul portului popular ,,Ia Românească în fiecare casă” se va desfășura la 27 iunie în orașul Bălți din Republica Moldova.
20:35
Uniunea Europeană a condamnat ferm vineri campania de atacuri cibernetice împotriva Partidului Social-Democrat (SPD) la guvernare în Germania, și cele asupra instituțiilor cehe, imputate unui grup „controlat de Rusia”, a declarat vineri șeful diplomației UE, Josep Borrell, în timp ce Consiliul Atlanticului de Nord, organismul de luare a deciziilor în NATO, s-a declarat dispus să acționeze în fața acestor amenințări, transmite Agerpres, la care face referire G4Media.
Acum 4 ore
20:20
La aproape patru decenii de la colapsul Uniunii Sovietice, standardele de viață din țările care au ieșit de pe orbita URSS pentru a se alătura Uniunii Europene urmează să le devanseze pe cele ale țărilor din sudul blocului comunitar, transmite Bloomberg, citată de Agerpres și G4Media.
20:05
În preajma marelui praznic al Învierii Domnului, ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a avut o întrevedere cu Doamna Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova. Această întâlnire, care a avut loc astăzi, în Vinerea cea Mare, este deja o tradiție anuală, transmite Mitropolia Basarabiei.
19:20
Primăria Chișinău va transmite în direct slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” pe toate canalele sale. Potrivit primarului general, Ion Ceban, decizia vine în urma constatării că și în acest an Televiziunea Națională nu va transmite în direct slujba de la Catedrală, așa cum se întâmpla în mod obișnuit de 30 de ani, transmite IPN.
18:55
Primul teren de acest fel este amenajat în prezent în Parcul ,,La Izvor", următoarele fiind Parcul ,,Alunelul" și pădurea-parc ,,Butoiaș", informează Primăria.
18:35
Redresarea economică a Republicii Moldova este mai lentă decât s-a anticipat, în contextul provocărilor persistente și repercusiunilor războiului Rusiei din Ucraina. Este una din concluziile experților Fondului Monetar Internațional (FMI) care au vizitat Republica Moldova în perioada 22 aprilie – 3 mai, în contextul celei de-a cincea evaluări a programului susținut prin Mecanismul extins de creditare și Mecanismul de finanțare extinsă și primei evaluări a programului susținut prin Mecanismul de finanțare pentru reziliență și sustenabilitate, transmite IPN.
Acum 6 ore
18:10
Agenția de Mediu a venit cu un apel către populație în care a cerut să se renunțe la arderea anvelopelor în noaptea de Paști. „Este important să evităm aprinderea rugurilor în noaptea de Înviere, în special în cazul arderii anvelopelor, pentru a proteja sănătatea oamenilor și mediul înconjurător”, îndeamnă instituția, citată de MOLDPRES.
17:50
Focul haric sau lumina sfântă care este aprinsă în fiecare an înainte de Paști în timpul unei slujbe la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim va fi adus în Republica Moldova pe 4 mai. În acest an, Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și cei ai Mitropoliei Basarabiei vor aduce separat focul haric de la Ierusalim, scrie Europa Liberă, citată de IPN.
17:20
Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale pleacă astăzi în vacanța de Paști, care va dura zece zile. Copiii urmează să revină la ore marți, 14 mai, transmite MOLDPRES.
16:55
Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a participat ieri, împreună cu Premierul Dorin Recean și cu vicepremierul Dumitru Alaiba, la o ședință de lucru cu echipa Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării. Este instituția în a cărei gestiune se află nouă dintre grupurile de lucru implicate în procesul de negociere, responsabile pentru nouă capitole ale aquis-ului comunitar, informează un comunicat al Biroului pentru Integrare Europeană. 
16:35
Pentru prima dată în acest format, Ambasadorul Uniunii Europene, Jānis Mažeiks, și Cristofor Aldea Teodorovici vor cânta pe scena de la Chișinău, de Ziua Europei, anunță Delegația UE în R.Moldova.
Acum 8 ore
16:20
Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a transmis astăzi un mesaj cu prilejul Zilei Internaționale a Libertății Presei, marcată la 3 mai. Oficiala menționează că această dată este importantă pentru oamenii care lucrează în domeniul mass-media, dar și pentru toți consumatorii de informație, transmite Biroul pentru Integrare Europeană.
15:55
În anul 2023, au fost constatate 730,7 mii de contravenții sau cu 45,5 mii (+6,6%) mai multe comparativ cu anul 2022. Din numărul total al deciziilor luate asupra cauzelor contravenționale, în majoritatea cazurilor au fost adoptate decizii de aplicare a sancțiunii contravenționale (97,7% sau în 674,4 mii de cazuri). În 2,8 mii de cazuri (0,4%) au fost luate decizii de a transmite organelor de cercetare prealabilă (penală), dat fiind faptul că în acțiunile contravențiilor se conținea indicele infracțiunii, iar în 13,1 mii de cazuri procesul contravențional a fost încetat din alte motive (1,9%). În medie la 1.000 de locuitori au revenit 268 de decizii de aplicare a sancțiunii contravenționale, potrivit la Bizlaw.
15:30
Meteorologii prognozează pentru perioada 4-6 mai vreme fără precipitații, cu o mică probabilitate de instabilitate atmosferică. Pe 5 mai temperatura aerului va urca până la +22 de grade Celsius în timpul zilei, iar noaptea vor fi între +5 și +11 grade.
15:10
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat că retrage din comerț un lot de banane, transmite MOLDPRES.
14:45
Cererile privind votarea la locul aflării la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai pot fi depuse începând cu 5 mai, anunță Comisia Electorală Centrală, citată de IPN. Solicitările de votare cu urna de vot mobilă se depun la biroul electoral de către alegătorii care din motive de sănătate sau din alte motive temeinice nu pot veni în localul secției de votare.
14:30
Inspectoratul Național de Poliție anunță că a sporit prezența angajaților la serviciu pe perioada sărbătorilor pascale și vine cu o serie de recomandări în rândul populației.
Acum 12 ore
14:10
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, un sobor de preoți și diaconi de la Centrul Eparhial Chișinău a oficiat o slujbă de sfințire a vinului la Combinatul de Vinuri „Mileștii Mici”.
14:00
13:45
Un flashmob de Ziua Internațională a Libertății Presei a fost organizat astăzi în fața Ambasadei Rusiei de Centrul pentru Jurnalism Independent. Jurnaliști și reprezentanți ai organizațiilor de media au venit să susțină ideea presei libere, care promovează adevărul. Participanții au format un rând din pancarte cu diferite mesaje, printre care: Ați trimis jurnaliști după gratii, dar nu i-ați redus la tăcere sau Ați omorât jurnaliști, dar nu ați ucis adevărul. În contextul zilei, ONG-urile de media au lansat și un memoriu privind libertatea presei în Rep. Moldova.
13:20
Rep. Moldova a îndeplinit fără carențe doar o treime din acțiunile planificate în Strategia privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2022-2025, ce urmau a fi implementate până acum. Sunt datele din raportul de monitorizare prezentat astăzi de Institutul pentru Politici și Reforme Europene și realizat cu suportul partenerilor externi. Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a recunoscut că mai este mult de lucru, însă a subliniat că livrarea de rezultate depinde nu doar de instituția pe care o conduce, ci de un cerc mai larg de actori ai sistemului, transmite Radio Chișinău.
13:00
Copiii care dețin pașapoarte personale până la împlinirea vârstei de 18 ani pot călători însoțiți de unul dintre reprezentanții legali, fără acordul celuilalt părinte. Acordul vizat notarial al ambilor reprezentanți legali este necesar doar în cazul emigrării autorizate, cu aplicarea însemnărilor corespunzătoare în pașaport. Precizările sunt făcute de Polița de Frontieră în preajma sărbătorilor pascale, transmite IPN.
12:45
Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare adresat jurnaliștilor cu ocazia Zilei Internaționale a Libertății Presei.
12:30
Licitația pentru locațiunea spațiilor din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) va fi relansată cu ajustarea condițiilor de participare, pentru a atrage mai multe companii internaționale cu renume, transmite un comunicat al Agenției Proprietății Publice.
12:15
Forțele de operațiuni speciale ale Ucrainei au distrus cu drone lansatorul unui sistem rusesc de rachete antiaeriene Buk în Sumî, relatează Ukrainska Pravda.
12:00
Președintele R.Moldova, Maia Sandu, rămâne fără unul dintre consilieri. Este vorba despre Veaceslav Negruța, consilier prezidențial în domeniul economic.
11:35
Exodul din ultima perioadă al preoților, împreună cu comunitățile religioase pe care le păstoresc, de la Mitropolia Moldovei la cea a Basarabiei se datorează faptului că moldovenii s-au săturat de abuzurile continuie ale Rusiei. De această părere este preotul Constantin Olariu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Basarabiei, care a subliniat, în cadrul emisiunii ”Dialog Deschis”, că o altă cauză este faptul că asistăm la o renaștere a identității naționale românești în spațiul dintre Prut și Nistru.
11:20
Numărul de alegători, înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor este de 3 296 783, anunță Comisia Electorală Centrală, citată de IPN.
11:05
Flashmob în fața Ambasadei Rusiei din Chișinău cu sloganul „Uniți pentru libertatea presei. Adevărul nu poate fi suprimat!”.
10:50
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) constată că că, după o perioadă de ieftinire doar a motorinei, săptămâna curentă și benzina a intrat într-o curbă descendentă a prețurilor de comercializare cu amănuntul la stațiile de alimentare.
10:30
O nouă cercetare a arătat că unele dintre cele mai populare locuri turistice din Europa merg, din păcate, mână în mână cu unele dintre cele mai grave statistici privind furturile din buzunare de pe continent. Studiul realizat de compania britanică de asigurări de călătorie QuoteZone a evidențiat faptul că multe dintre destinațiile europene populare sunt puncte fierbinți pentru hoții de buzunare. Cercetătorii au analizat proporția de mențiuni despre furtul din buzunare în recenziile vizitatorilor despre primele cinci atracții turistice din fiecare țară europeană, relatează Euronews.
10:15
„O societate care respectă și protejează jurnaliștii este una care îmbrățișează adevărul și valorile europene. Iar atunci când democrația este amenințată de elementele unui război hibrid - dezinformarea și propaganda, ne bazăm pe o presă liberă și independentă, care să ne furnizeze informații veridice și imparțiale. De Ziua Internațională a Libertății Presei, suntem alături de cei care aduc adevărul în casele noastre”, a transmis premierul Dorin Recean, într-o postare pe Facebook.
10:00
De astăzi, cetățenii vor achita mai puțin pentru gazul consumat. Noile prețuri au intrat în vigoare după ce în Monitorul Oficial a fost publicată decizia aprobată ieri de către Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) de micșorare a tarifelor, transmite MOLDPRES.
09:45
”De ce găgăuzii nu se integrează în societatea moldovenească” se întreabă analistul politic Anatol Țăranu, în editorialul său pentru agenția de presă  IPN. Potrivit comentatorului ”ultimele evoluții politice de la Comrat nu lasă dubii privind miza Moscovei pe factorul găgăuz cu scopul compromiterii aspirațiilor de integrare europeană a Republicii Moldova. Moscova indubitabil pariază pe asmuțirea separatismului economic și politic găgăuz în speranța că el va servi drept pretext pentru întârzierea sau chiar blocarea proceselor de aderare, având în vedere criteriile stricte ale UE privind stabilitatea politică și integritatea teritorială a statelor candidate”.
Acum 24 ore
09:25
Moneda unică europeană coboară astăzi sub pragul de 19 lei și are o cotație oficială de 18 lei și 94 de bani, după o ieftinire cu șapte bani, transmite MOLDPRES.
09:10
Astăzi, 3 mai, de Ziua Internațională a Libertății Presei, jurnaliștii și reprezentanții organizațiilor de media vor participa la un flashmob, cu începere de la ora 11.00, în fața sediului Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.
08:50
„Sindromul genetic al poporul slav s-a exteriorizat. În această perioadă, când suntem foarte dezvoltați cu atâtea tehnici, eu nu înțeleg de ce Biserica Rusă s-a implicat în războiul din Ucraina”, a spus Viorel Cojocaru preot ai Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Chișinău, Mitropolia Basarabiei.
08:30
Ministrul britanic de Externe David Cameron a vizitat joi Kievul și a anunțat intenția Regatului Unit de a-și reuni partenerii luna viitoare pentru a strânge fonduri cu scopul de a răspunde nevoilor militare ale Ucrainei, au anunțat serviciile sale, transmite Agerpres.
08:15
La 23 decembrie 1994 Parlamentul de la Chișinău adoptă statutul juridic special al raioanelor populate preponderent de găgăuzi, care a venit să reglementeze constituirea și funcționarea autonomiei găgăuze (Gagauz-Yeri) în componența Republicii Moldova. Atunci se prezuma că prin această lege organică va fi pus punct conflictului între liderii politici găgăuzi și mișcarea de emancipare națională moldovenească, ultima și-a început avântul în anii restructurării gorbacioviste prin lupta pentru limbă și alfabet, culminând pe parcurs cu declararea Independenței Republicii Moldova. În acei ani marea parte din liderii comunității găgăuze din Moldova, în majoritate foști activiști sovietici, s-au aliat cu adepții păstrării URSS din republică, pentru a se împotrivi mișcării naționale a românilor-moldoveni la est de Prut.
08:00
Vinerea Mare pică anul acesta pe data de 3 mai și reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, și a fost pus în mormânt. Vinerea Mare se mai numește și Vinerea Patimilor sau Vinerea Seacă, pentru că este zi de post negru, adică nu se mănâncă și nu se bea decât apă toată ziua.
Ieri
21:10
Începutul sezonului estival la Teatrul de Vară din Parcul „Valea Morilor” se va da pe 19 mai cu un concert consacrat regretatului Ion Aldea-Teodorovici, care ar fi împlinit anul acesta 70 de ani. Viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, a precizat că deschiderea teatrului va avea loc odată cu finalizarea celei de-a doua etape a lucrărilor de renovare, transmite IPN.
20:45
Luna de conștientizare a cancerului de piele este marcată pentru prima dată în Republica Moldova, eveniment ce a câștigat popularitate la nivel global, devenind un instrument important în lupta împotriva cancerului de piele, informează Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP).
20:20
EcoContact, în parteneriat cu cu Institutul Național al Justiției, a organizat prima instruire de primăvară din acest an, dedicată judecătorilor și procurorilor, cu tema: „Particularitățile investigării și examinării infracțiunilor ecologice din domeniul gestionării resurselor de apă, sol și subsol”, informează organizația non-guvernamentală.
20:00
Cancelarul german, Olaf Scholz, se va întâlni joi seară, la Paris, cu președintele francez, Emmanuel Macron, în cadrul unui dineu la care vor discuta despre politica Uniunii Europene și a Chinei, relatează POLITICO, citat de Digi24.
19:40
Deși municipiul Chișinău are un azil pentru câinii străzii, pentru a putea captura animalele este necesară o autorizație din partea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, eliberarea căreia întârzie, menționează viceprimarul Ilie Ceban. De la începutul anului curent, Primăria a transmis cel puțin 17 demersuri în adresa ANSA cu solicitarea să poată fi deschis cel puțin un cabinet veterinar pe teritoriul azilului. Inspectorii ANSA au fost la fața locului cu verificări, dar autorizația așa și nu a fost eliberată.
19:30
Armata Națională va participa, în perioada 9-16 mai curent, la exercițiul ,,Swift Response-2024”, condus de Comandamentul Statelor Unite ale Americii în Europa și Africa, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Apărării.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.