Explosions in Iran, US media reports Israeli strikes

Moldova1, 19 aprilie 2024 08:30

Air defence systems over several Iranian cities were activated, state media reported, after the country's official broadcaster said explosions were heard near the central city of Isfahan, AFP reports.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova1

Acum 24 ore
09:30
Un atac rusesc cu rachete a ucis cel puțin trei persoane la Odesa, în sud-vestul Ucrainei, au informat autoritățile locale miercuri dimineața, informează AFP, citată de Agerpres.
09:00
Pe 1 mai, în Republica Moldova este marcată Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii. Iar, bugetarii din țară beneficiază de o zi liberă. Anual, oamenii muncii și mișcarea sindicală se solidarizează pentru a reaminti că drepturile lucrătorilor trebuie respectate, că ei merită salarii decente, condiții de muncă sigure și inofensive, formare și creștere profesională. Cu toate că suntem aliniați la mai multe standarde internaționale în domeniul mun­cii, lucrătorii și mișcarea sindicală continuă să se confrun­te cu un șir de probleme.
09:00
Rafael Nadal fost eliminat în optimile de finală ale turneului ATP de la Madrid! Spaniolul a fost învins de cehul Jiri Lehecka în două seturi, scor 5:7, 4:6.
08:00
Se împlinesc 20 de an de la cel mai mare val de extindere a Uniunii Europene. Pe 1 mai 2004, la Blocul comunitar au aderat 10 țări. Este vorba de Cipru, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Slovacia și Slovenia.
07:30
Partida de la Munchen, Bayern - Real s-a încheiat cu scorul de 2-2. În meciul-tur, bavarezii au început curajos și a atacat în valuri, însă cea care a deschis scorul a fost echipa-oaspete, Real Madrid.
Ieri
04:40
Ministrul Energiei, Victor Parlicov, afirmă că intenționează să demonstreze că deschiderea pieței la mai mulți participanți, inclusiv cei internaționali, va oferi un preț mai avantajos la gaze naturale pentru consumatorii finali, decât cel propus de „Gazprom”. În cadrul emisiunii „ÎN CONTEXT” de la Moldova 1, oficialul a dezvăluit că „Energocom” a câștigat licitația pentru luna mai. De asemenea, a menționat că, în luna aprilie, „Energocom” a achiziționat gaze de pe piața internațională cu un preț cu 20% mai mic decât cel oferit de „Gazprom”.
30 aprilie 2024
23:20
Bărbatul învinuit de omorul tinerei gravide de 19 ani din Orhei ar putea fi pus sub acuzare și pentru violență sexuală. Declarația a fost făcută de către procurorul din cadrul Procuraturii Generale, Mariana Gornea, care a precizat că sunt întreprinse măsuri și acumulate probe în acest sens. Subiectul a fost discutat în cadrul audierilor publice care au avut loc în Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități, după omorul tinerei de 19 ani din Orhei, care a șocat o țară întreagă. Mai mult, potrivit șefului Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, victima ar fi avut șanse să fie salvată dacă oamenii legii ar fi avut mai multe pârghii legale.
22:40
Bărbatul învinuit de omorul tinerei gravide de 19 ani din Orhei ar putea fi pus sub acuzare și pentru violență sexuală. Declarația a fost făcută de către procurorul din cadrul Procuraturii Generale, Mariana Gornea, care a precizat că la moment sunt întreprinse măsuri și acumulate probe în acest sens. Subiectul a fost discutat în cadrul audierilor publice care au avut loc în comisia parlamentară juridică, numiri și imunități, după omorul tinerei de 19 ani din Orhei, care a șocat țară întreagă. Mai mult, potrivit șefului Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, victima ar fi avut șanse să fie salvată dacă oamenii legii ar fi avut mai multe pârghii legale.
22:30
Ministrul Energiei, Victor Parlicov, afirmă că intenționează să demonstreze că deschiderea pieței la mai mulți participanți, inclusiv cei internaționali, va oferi un preț mai avantajos la gaze naturale pentru consumatorii finali, decât cel propus de „Gazprom”. În cadrul emisiunii „ÎN CONTEXT” de la Moldova 1, oficialul a dezvăluit că „Energocom” a câștigat licitația pentru luna mai. De asemenea, a menționat că, în luna aprilie, „Energocom” a achiziționat gaze de pe piața internațională cu un preț cu 20% mai mic decât cel oferit de „Gazprom”.
22:20
Experții avertizează cu privire la înmulțirea imaginilor generate de inteligența artificială pe Facebook și alte rețele sociale, adesea deghizate ca fotografii reale. Scopul? Atragerea de followeri și răspândirea dezinformarii, potrivit Independent.
21:50
Experții avertizează cu privire la înmulțirea imaginilor generate de inteligența artificială pe Facebook și alte rețele sociale, adesea deghizate ca fotografii reale. Scopul? Atragerea de followeri și răspândirea dezinformarii, potrivit Independent.
21:40
Au fost coechipieri în copilărie, dar abia în această vară vor fi din nou. Coechipieri la EURO 2024. Frații Vanja și Sergej Milinkovic-Savic sunt doi fotbaliști exponențiali ai naționalei Serbiei, care se pregătesc de turneul final din Germania, ce va fi transmis în direct și în exclusivitate de postul public de televiziune Moldova 1.
21:00
Mai mulți vizitatori, printre care și grupuri de copii, au făcut astăzi cale întoarsă de la Muzeul Național de Istorie a Moldovei (MNIM), care, de luni, și-a suspendat temporar activitatea. Se întâmplă în contextul în care mai mulți angajați ai muzeului sunt acum internați în spital, după ce au fost implicați într-un grav accident rutier. Muzeul își va redeschide ușile pe data de 6 mai.
20:30
Extinderea Uniunii Europene până în 2030 este o prioritate. Republica Moldova prinde noul val de lărgire a uniunii și se pregătește de lansarea negocierilor propriu-zise. Viceprim-ministra Cristina Gherasimov a mers la Bruxelles, unde a participat la discuții informale cu omologii săi. Contextul discuțiilor informale este extinderea din viitor dar și din trecut, pentru că pe 1 mai se împlinesc 20 de ani de la cel mai mare val, supranumit big-bang.
20:10
Un bărbat de 28 de ani a fost împușcat în centrul capitalei, cu puțin timp în urmă. Victima a fost transportată la Spitalul de Urgență pentru îngrijiri medicale, anunță Poliția. Potrivit oamenilor legii, incidentul s-a produs la intersecția străzilor Ismail și 31 august.
19:00
Letonia a aprobat livrarea unui nou pachet de ajutor militar Ucrainei, contribuind la „îmbunătățirea atât a capacităților de apărare aeriană, cât și a capacităților de informații ale Ucrainei”, a anunțat prim-ministrul leton Evika Silina pe 30 aprilie.
17:40
Patru bărbați din Capitală au fost reținuți de oamenii legii pentru contrabandă, furturi și spălare de bani, toate comise din 2017 până în prezent în Uniunea Europeană. Potrivit poliției, prejudiciul este evaluat la peste cinci milioane de lei.
17:00
Tehnicianul a preluat din nou vechea sa echipă cu 3 etape înainte de finalul campionatului României. Clubul ardelean l-a prezentat pe Dan Petrescu printr-un inedit clip-video.
17:00
Prima ședință de judecată în dosarul finanțării ilegale a fostului partid „Șor”, în care bașcana Găgăuziei Evghenia Guțul este învinuită de complicitate, a fost întreruptă și amânată pentru că materialele cauzei penale nu au fost traduse în limba rusă, iar bașcana nu cunoaște limba română. Ea fost prezentă la ședință și a declarat că nu-și recunoaște vina. Guțul susține că dosarul este unul fabricat la indicația partidului de guvernare. În replică, purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, a spus că justiția trebuie să-și facă treaba în acest caz.
16:50
Infrastructura drumurilor din țara noastră va fi monitorizată cu ajutorul unui sistem informațional de profil. Cabinetul de miniștri a aprobat, marți, o hotărâre pentru crearea Registrului drumurilor publice. Potrivit Executivului, evidența informațională a drumurilor publice va permite o monitorizare mai precisă a stării fiecărui traseu și identificarea nevoilor specifice de întreținere.
16:30
UPDATE: Agenția Servicii Publice (ASP) anunță că au fost reluate toate serviciile publice prestate de către subdiviziunile teritoriale ale instituției.
16:20
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat marți că Israelul va invada Rafah, în sudul Fâșiei Gaza, chiar dacă Hamas va accepta cea mai recentă propunere de încetare a focului, scrie POLITICO.
16:10
Cel puțin 30 de cetățeni ai Ucrainei au murit în încercarea de a părăsi țara din februarie 2022. Se pare că grupurile organizate de traficanți de persoane iau banii ucrainenilor și îi trimit la punctele de trecere a frontierei periculoase, fără o pregătire adecvată, a declarat șeful poliției de frontieră a Ucrainei, Andrei Demcenko, într-un interviu pentru Ukrinform.
15:50
Pompierii din raionul Căușeni au fost solicitați să intervină conform nivelul sporit de intervenție la lichidarea unui incendiu care a izbucnit într-un local. Potrivit Inspectoratului General pentru situații de Urgență (IGSU), apelul la Serviciul 112 a fost recepționat marți, la ora 15:01.
15:30
Mitropolitul Vladimir a căzut în dizgrația patriarhului Moscovei, Kirill. Declarația a fost făcută de Tatiana Cojocari, expert în sociologie, la emisiunea „În Context” de la Moldova 1. Chiar dacă mitropolitul a spus că nu susține războiul din Ucraina, pe care Patriarhia de la Moscova l-a declarat „sfânt”, experta subliniază că în interiorul Mitropoliei Moldovei sunt în continuare preoți care susțin agresiunea rusă, iar acest lucru nu poate fi neglijat.
14:50
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat proiectul de hotărâre privind noul tarif la gazele naturale furnizate de Moldovagaz. Potrivit documentului, este vorba de un preț de 13 lei și 12 bani pentru un metru cub, cu TVA inclus, mai mic decât cel actual cu 1,34 lei.
14:40
Pugilista Daria Kozorez a revenit acasă după ce a scris istorie la Campionatele Europene. Prima sportivă din Republica Moldova care a cucerit medalia de aur la turneul continental a fost întâmpinată la aeroport de membrii familiei, reprezentanții federației de profil și alți sportivi.
14:30
Cu cât interconectivitatea există într-o măsură mai mare, cu atât Republica Moldova va fi mai bine legată de piața europeană de energie. Se preconizează ca, până în 2029, să facă parte integral din piața comună de energie, înainte de aderarea sa la Uniunea Europeană. Aceste perspective au fost prezentate de experta în domeniul energetic, Otilia Nuțu, de la Expert Forum București, în cadrul buletinului de știri de la Moldova 1.
13:40
Centrala electrică de la Cuciurgan și în luna mai va fi principalul furnizor de energie electrică pentru malul drept al Nistrului, se arată într-un comunicat emis de către Compania Energocom.
13:00
Agenții economici din Republica Moldova vor putea exporta în Uniunea Europeană carne de pasăre proaspătă și înghețată, nu doar procesată. Un anunț în acest sens a fost făcut de premierul Dorin Recean, la începutul ședinței de astăzi a Guvernului.
12:30
Atacurile cibernetice continuă asupra mai multor site-uri guvernamentale. Sursele Moldova 1 susțin că acestea sunt zilnice, deși nu sunt făcute publice pentru a evita alarmarea publicului. În prezent se lucrează la soluționarea problemelor tehnice.
12:10
O a treia linie aeriană de înaltă tensiune care va conecta Republica Moldova de România va fi construită cu sprijinul USAID. Conexiunea se va face între stațiile electroenergetice Strășeni și Gutinaș, iar linia aeriană va avea o lungime de 190 de kilometri. Un Memorandum de Înțelegere pentru construcția porțiunii moldovenești a liniei de înaltă tensiune a fost semnat marți, la Strășeni, de minsitrul Energiei Victor Parlicov și administratoarea adjunctă a USAID, Isobel Coleman.
11:50
Biserica Rusă a adoptat politica externă a lui Putin urmărind ideea de a reconstrui imperiul prin unirea popoarelor slave sub influența lumii ruse, iar Ucraina e parte integrantă a acestui plan. Constatarea a fost făcută de Tatiana Cojocari, expertă în sociologie la Organizația WatchDog, în cadrul emisiunii „ÎN CONTEXT” de la Moldova 1. Ea a explicat că rolul bisericii este de a se preocupa de sufletele oamenilor, nu de a se angaja în activități politice.
11:30
Moldova 1 marchează astăzi 66 de ani de la prima sa transmisiune. De-a lungul anilor, aduce în casele telespectatorilor cele mai proaspete știri, povești de viață și emisiuni pentru toate gusturile. Cu această ocazie, în cadrul emisiunii „Bună Dimineața”, directorul adjunct Dezvoltare TRM, Andrei Zapșa, a vorbit despre rolul Televiziunii Naționale în prezent și viitor.
11:00
Agenții economici din Republica Moldova vor putea exporta în Uniunea Europeană carne proaspătă și înghețată, nu doar procesată. Un anunț în acest sens a fost făcut de premierul Dorin Recean, la începutul ședinței de astăzi a Guvernului.
10:50
Pugilista Daria Kozorez a revenit acasă după ce a scris istorie la Campionatele Europene. Prima sportivă din Republica Moldova care a cucerit medalia de aur la turneul continental a fost întâmpinată la aeroport de membrii familiei, reprezentanții federației de profil și alți sportivi.
10:50
Mai multe percheziții au fost desfășurate de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) într-un dosar penal de delapidare a bugetului Spitalului de Psihiatrie din Bălți. Vizați în dosar sunt directorul interimar al instituției, un consultant juridic și reprezentantul unei persoane juridice, informează CNA.
10:30
Președintele rus, Vladimir Putin, a expus cu mândrie o selecție de tancuri americane și britanice la Moscova, după ce acestea au fost capturate pe frontul din Ucraina, transmite Independent.
10:00
Republica Moldova va primi 5,4 milioane de euro din partea Băncii pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Banii vor fi direcționați pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii în domeniul managementului deșeurilor solide în raioanele Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni. Guvernul urmează să aprobe astăzi Acordul de Grant.
09:50
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a lăsat să se înțeleagă că interzicerea TikTok în Uniunea Europeană este o opțiune, în timpul unei dezbateri de la Maastricht, Olanda, la care au participat principalii candidați ai partidelor pentru alegerile din 2024 din cadrul blocului comunitar, transmite Politico.
09:50
În regiunea Odesa a fost declarată zi de doliu, după ce luni, 29 aprilie, forțele ruse au efectuat un atac masiv asupra regiunii. Numărul persoanelor decedate s-a ridicat la 5.
09:20
Nairobi, capitala Kenyei, se luptă cu inundații devastatoare provocate de ploi torențiale neîncetate de șase săptămâni. Inundațiile au provocat pagube materiale semnificative și, din păcate, și-au pierdut viața peste 120 de persoane, inclusiv 50 în urma spargerii unor diguri la mică distanță de oraș, transmite BBC
09:00
Nairobi, capitala Kenyei, se luptă cu inundații devastatoare provocate de ploi torențiale neîncetate de șase săptămâni. Inundațiile au provocat pagube materiale semnificative și, din păcate, și-au pierdut viața peste 120 de persoane, inclusiv 50 în urma spargerii unor diguri la mică distanță de oraș, transmite BBC
08:00
Republica Moldova va primi 5,4 milioane de euro din partea Băncii pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Banii vor fi direcționați pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii în domeniul managementului deșeurilor solide în raioanele Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni. Guvernul urmează să aprobe astăzi Acordul de Grant.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:00
Două persoane au fost ucise, iar mai multe au fost rănite în urma unui atac cu rachete rusești asupra orașului Odesa, scrie BBC.
19:40
The Moldovan Railways enterprise (CFM) announced that train tickets to Iași will increase in price by up to 30% starting May 10.
19:30
Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică „Cybercor” a primit primul lot de echipament IT din partea USAID. Deși institutul încă nu a fost deschis, aici deja sunt instruiți angajați din domeniul public. Lotul conține computere, servere, centre de procesare a datelor și echipamente de rețea.
19:00
O fetiță de cinci ani a fost adusă la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău cu o traumă gravă. Minora a căzut în gardul bisericii, iar o suliță metalică s-a înfipt adânc în gât. Cazul a fost făcut public de ministra Sănătății, Ala Nemerenco.
19:00
Pentru al treilea an consecutiv, Tiraspolul renunță la parada Victoriei și la tradiționalul marș al Regimentului Nemuritor, cu ocazia zilei de 9 mai. Liderul separatist Vadim Krasnoselski a invocat că regiunea rămâne sub pretinsul „cod galben” de pericol terorist, instituit odată cu începerea invaziei ruse în Ucraina. Menționăm că acum câteva zile și Moscova a anunțat că restrânge manifestațiile de 9 mai. Șapte regiuni și 23 de orașe din Federația Rusă au renunțat la organizarea marțului Regimentului Nemuritor, din cauza riscurilor de proteste și atacuri cu drone.
18:20
În cadrul unui an electoral, atacurile cibernetice devin adesea un instrument de luptă politică, ceea ce duce la o creștere a numărului și intensității acestora. Prezentând un pericol și un risc major, ele necesită o abordare extrem de serioasă. Avertizarea a fost făcută de Mihai Lupașcu, directorul Agenției pentru Securitate Cibernetică, într-un interviu pentru buletinul de știri de la Moldova 1.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.