ISW: Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. Scenarii

DISINFO.MD, 18 aprilie 2024 05:00

Progresele rusești vor accelera în absența unei acțiuni urgente americane. Factorii politici americani trebuie să internalizeze realitatea că amânarea sau oprirea asistenței militare americane va duce la câștiguri dramatice ale Rusiei în 2024 și în 2025 și, în cele din urmă, la victoria Rusiei, avertizează Institutul pentru Studierea Războiului (ISW). „Statele Unite au astfel doar […] Articolul ISW: Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. Scenarii apare prima dată în Disinfo.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de DISINFO.MD

Acum 8 ore
19:10
Cel puțin 30 de cetățeni ai Ucrainei au murit în încercarea de a părăsi țara din februarie 2022. Se pare că grupurile organizate de traficanți de persoane iau banii ucrainenilor și îi trimit la punctele de trecere a frontierei periculoase, fără o pregătire adecvată, a declarat șeful poliției de frontieră a Ucrainei, Andrei Demcenko, într-un […] Articolul De la începutul războiului, zeci de ucraineni au murit încercând să părăsească țara ilegal apare prima dată în Disinfo.
18:50
Letonia a aprobat livrarea unui nou pachet de ajutor militar Ucrainei, contribuind la „îmbunătățirea atât a capacităților de apărare aeriană, cât și a capacităților de informații ale Ucrainei”, a anunțat prim-ministrul leton Evika Silina pe 30 aprilie. Ucraina le-a cerut partenerilor internaționali să ofere mai multă apărare aeriană în urma intensificării atacurilor rusești asupra infrastructurii […] Articolul Letonia anunță un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina apare prima dată în Disinfo.
Acum 24 ore
08:30
Robert Verkaik, jurnalist și istoric din Marea Britanie, a dezvăluit că Anthony Blunt, cunoscut agent dublu angajat de Stalin, a furnizat informații secrete atât URSS-ului, cât și Germaniei naziste, conform publicației The Times. Complicitatea sa a contribuit la eșecul unei operațiuni aliate majore în Olanda, soldată cu peste 17.000 de pierderi umane printre militarii britanici […] Articolul Secretele lui Anthony Blunt: Agentul dublu din Marea Britanie care ar fi sprijinit și regimul lui Hitler, nu doar URSS-ul apare prima dată în Disinfo.
08:00
Nouă germani sunt judecați, începând de azi, într-un proces în care sunt acuzați că au încercat să răstoarne guvernul legitim al Germaniei pentru al înlocui cu un regim monarhic autoritar care ar fi urmat să fie condus de un afacerist „pseudo-aristocrat” cu numele de Heinrich al XIII-lea, relatează The Guardian. Cei nouă complotiști sunt acuzați […] Articolul În Germania are loc cel mai mare proces de înaltă trădare de după Al Doilea Război Mondial. Puciștii „Reichsburger” sunt judecați apare prima dată în Disinfo.
07:30
Cele mai mari bănci occidentale care continuă să opereze în Rusia au plătit 800 de milioane de euro sub formă de taxe la bugetul țării în 2023, adică de patru ori mai mult decât înainte de invazia totală a Moscovei în Ucraina, potrivit Financial Times (FT), preluat de Kyiv Independent. Imediat după invazia la scară […] Articolul FT: Băncile occidentale au plătit taxe de patru ori mai mari la bugetul Rusiei decât înainte de invazia Ucrainei apare prima dată în Disinfo.
07:00
Ministerul francez al Forţelor Armate a ordonat companiilor industriale ce participă la fabricarea de rachete antiaeriene şi antibalistice Aster să acorde prioritate în producţia lor pentru aceste comenzi în raport cu altele, a anunţat luni ministrul apărării Sebastien Lecornu, informează AFP, citată de Agerpres. „Am mobilizat pentru prima dată puteri ale poliţiei administrative, ceea ce […] Articolul „Economie de război”. Franţa ordonă companiilor industriale să sporească producţia de rachete antiaeriane Aster apare prima dată în Disinfo.
06:30
Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene (UE), Josep Borrell, a cerut duminică „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie” în faţa creşterii tensiunilor internaţionale ca rezultat al noii ordini mondiale, relatează EFE, preluat de Agerpres. Şeful diplomaţiei europene a evidenţiat panorama geopolitică actuală şi schimbările pe care le-a suferit în ultimele decenii, într-o […] Articolul Borrell a îndemnat „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”: Problema nu e competiția, ci confruntarea apare prima dată în Disinfo.
06:00
Maia Sandu susține că planificarea bugetară discutată la Bruxelles ,,nu reprezintă un simplu document financiar. Acesta este, de fapt, un buget al păcii”, îndemnând UE să investească ,, decisiv în pregătirea atât a țărilor candidate, cât și a Uniunii însăși pentru următoarea fază a extinderii”.  ,,Este o onoare să fiu în fața dumneavoastră astăzi la Bruxelles, în inima […] Articolul Maia Sandu, la Conferința privind bugetul UE: Este, de fapt, un buget al păcii. Ne va ajuta să accelerăm procesul de aderare apare prima dată în Disinfo.
05:30
Secretarul american de stat Antony Blinken a declarat luni că, deşi China nu furnizează Rusiei arme şi muniţii, oferă în schimb industriei militare ruse „un sprijin incalculabil” prin vânzarea unor produse de micro-electronică, maşini-unelte şi optică, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres. „Este corect să spunem că China nu furnizează direct Rusiei arme, rachete şi […] Articolul Blinken: China nu furnizează Rusiei arme şi muniţii, dar îi sprijină tehnic industria militară apare prima dată în Disinfo.
05:00
SUA s-ar putea îndrepta către acel gen de declin din care s-a dovedit de-a lungul istoriei că puține mari puteri au mai reușit să-și revină, și aceasta nu este nici o concluzie sumbră a susținătorilor dreptei MAGA și nici un mesaj politic al progresiștilor de stânga, scrie jurnalistul și scriitorul David Ignatius, într-un articol de […] Articolul America, pe panta unui declin potențial catastrofal pe fondul dezbinării extreme apare prima dată în Disinfo.
04:30
Bunicii ucraineni, care au fost uniți într-un grup tactic de companie de către Oleksandr Taran, în vârstă de 67 de ani, duc un război neoficial împotriva armatei lui Vladimir Putin. Aceștia sunt soldați care nu fac parte din Forțele Armate ale Ucrainei din cauza vârstei lor. Cu toate acestea, acest lucru nu îi împiedică pe […] Articolul VIDEO Bunicii de pe frontul ucrainean. Un grup de bărbați de peste 60 de ani se luptă cu rușii pe front cu arme recondiționate chiar de ei apare prima dată în Disinfo.
04:00
Kazahstan, unul dintre principalii aliați ai Rusiei, a decis să vândă americanilor 81 de avioane de luptă din epoca sovietică, scrie Kyiv Post. Achiziția a avut loc în contextul în care Kazahstanul, care își modernizează flota aeriană, a scos la licitație 117 avioane de vânătoare și bombardiere din anii 1970 și 1980, relatează presa ucraineană, […] Articolul Un aliat al lui Putin vinde avioane din epoca sovietică Statelor Unite. Dezvăluirile presei ucrainene apare prima dată în Disinfo.
Ieri
09:00
Cresc eforturile depuse de UE pentru a combate dezinformarea, înainte de alegerile din iunie. Preocupările legate de dezinformare și conținutul generat de inteligența artificială (IA) sunt în creștere. În luna martie, Comisia Europeană a emis măsuri recomandate pentru platformele digitale cu peste 45 de milioane de utilizatori lunari în UE, vizând atenuarea riscurilor sistemice online […] Articolul Cum se înarmează Europa împotriva dezinformării în anul alegerilor europene apare prima dată în Disinfo.
08:30
Mult-așteptata livrare de avioane F-16 către Ucraina este la orizont, iar aceste avioane de luptă avansate de producție americană nu pot veni suficient de repede pentru forțele sale. Avioanele F-16 furnizate de Occident vor oferi flotei actuale a Kievului, formată din aeronave de război învechite din epoca sovietică, o îmbunătățire majoră a capacităților, pentru roluri […] Articolul Avioanele F-16 vor activa din vară pe cel mai periculos câmp de luptă din toate timpurile apare prima dată în Disinfo.
08:00
Într-un interviu acordat publicaţiei Bild, ministrul de Externe polonez Radoslaw Sikorski a declarat că, după ce SUA au decis să-i furnizeze Kievului rachete cu rază lungă de acţiune, Germania ar putea livra, la rândul său, rachete de croazieră Taurus, informează Agerpres. Şeful diplomaţiei poloneze a catalogat livrarea de rachete americane ATACMS pentru Ucraina drept o „reacţie […] Articolul Şeful diplomaţiei poloneze face lobby pentru Ucraina. Cere Germaniei să-i livreze lui Zelensky rachete de croazieră Taurus apare prima dată în Disinfo.
07:30
Comandantul-şef al forţelor ucrainene, Oleksandr Sîrski, a indicat duminică în social media că situaţia de pe front s-a „deteriorat” şi trupele ruse au înregistrat „succese tactice” în mai multe zone. „Rusia atacă activ de-a lungul liniei frontului şi înregistrează succese tactice în anumite sectoare”, a scris responsabilul ucrainean pe Facebook, potrivit France Presse, scrie Agerpres. […] Articolul Situaţia de pe front s-a „deteriorat”, afirmă comandantul-şef al forţelor ucrainene apare prima dată în Disinfo.
07:00
O hotărâre recent adoptată de preşedintele Zelensky îi obligă pe bărbați să se întoarcă în Ucraina dacă au nevoie să-și înlocuiască pașapoartele, dar atunci o parte dintre ei, cei cu vârste cuprinse între 18 și 60, riscă să fie recrutați în armată. Ucrainenii care locuiesc în străinătate au declarat că nu au planuri de a […] Articolul Ucrainenii din străinătate nu vor să meargă la război și atacă guvernul de la Kiev: „De ce să mă întorc să lupt? Pentru ce?” apare prima dată în Disinfo.
06:30
Când supervulcanul Yellowstone va erupe, va anihila toate formele de viață de pe continentul nord-american. Siberia va deveni unul dintre cele mai sigure locuri de pe Pământ – ceea ce reprezintă încă un motiv pentru care „elitele anglo-saxone” vor să cucerească regiunea de la Rusia. Așa spune Nikolai Patrushev, al doilea cel mai puternic om […] Articolul Omul numărul doi al Rusiei crede că Siberia va fi unul dintre cele mai sigure locuri de pe Pământ și de aceea „elitele anglo-saxone“ vor să cucerească regiunea apare prima dată în Disinfo.
06:00
Volodimir Zelenski reiterează rugămințile pentru mai multe rachete defensive după al patrulea atac aerian de amploare asupra sistemului energetic în ultimele săptămâni. Rachetele rusești au lovit instalații electrice din centrul și vestul Ucrainei, sporind presiunea asupra sistemului energetic al țării, aflat în dificultate. Atacurile aeriene de sâmbătă, efectuate cu rachete cu rază lungă de acțiune, […] Articolul Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol apare prima dată în Disinfo.
05:30
Documente secrete, care abia acum au fost dezvăluite, au stabilit ce oraș va fi primul care va fi aruncat în uitare în cazul unui război nuclear. General Nuclear War (Război nuclear general) sunt documente recent declasificate, care au fost ținute strict secrete de către guvernul american, dezvăluie că, dacă s-ar întâmpla ceea ce este de […] Articolul Ce oraș din lume este primul pe listă să fie distrus în cazul unui război nuclear. Documentele au fost declasificate apare prima dată în Disinfo.
05:00
Comisarul general al agenției, Philip Lazzarini, a amintit că, potrivit Ministerului Palestinian al Sănătății, 13 mii de copii au devenit victime ale conflictului palestino-israelian în șase luni. Numărul copiilor uciși în Fâșia Gaza în ultimele șase luni este șocant, a declarat Philippe Lazzarini, comisarul general al Agenției ONU pentru Refugiați din Palestina din Orientul Apropiat […] Articolul UNRWA: Mai mulți copii au murit în Gaza în șase luni decât în ​​patru ani în toate conflictele din lume apare prima dată în Disinfo.
04:30
În aparență, conform multor semne externe, puterea lui Vladimir Putin este mai puternică ca niciodată. Țara și-a revenit după primele sale înfrângeri militare în Ucraina și după șocul inițial al sancțiunilor occidentale. Dar, în realitate, Rusia lui Putin este vulnerabilă, iar vulnerabilitățile sale sunt ascunse la vedere, relatează Foreign Affairs. Acum, mai mult ca niciodată, […] Articolul ANALIZĂ Regimul lui Putin, ca și sistemul sovietic, este în permanență pe punctul de a se prăbuși apare prima dată în Disinfo.
04:00
Ziarul german Die Welt a publicat informații despre un acord de pace pe care Ucraina și Rusia intenționau să-l semneze la câteva săptămâni de la invazia rusă, după eliberarea regiunilor Kiev și Harkov. Termenii pentru încheierea războiului au fost precizați într-un proiect de tratat de 17 pagini pe care părțile l-au convenit la 15 aprilie […] Articolul Acordul de pace pe care Ucraina și Rusia erau pe punctul de a-l semna la începutul războiului, dezvăluit de Die Welt apare prima dată în Disinfo.
Mai mult de 2 zile în urmă
05:20
Preşedintele rus Vladimir Putin a confirmat joi că plănuieşte să efectueze o vizită în China în cursul lunii mai, o călătorie care va avea loc cel mai probabil după ceremonia de învestitură programată pentru 7 mai. Anunțul vine în timp ce Occidentul manifestă îngrijorare în legătură cu parteneriatul din ce în ce mai puternic între […] Articolul Putin confirmă că prima sa vizită externă după învestitură va fi în China apare prima dată în Disinfo.
05:10
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei de la București a declarat Europei Libere că războiul din Ucraina îi pune pe preoții din Moldova în fața unei alegeri de natură morală, făcându-i să treacă la Mitropolia Basarabiei într-o „trezire ecleziastică”. Vasile Bănescu a mai spus într-un interviu în exclusivitate cu Europa Liberă România, înaintea Paștilor, că plecarea preoților […] Articolul Biserica Ortodoxă Română apără trecerile de preoți moldoveni la Mitropolia Basarabiei: „Să revină la biserica-mamă, dacă își doresc” apare prima dată în Disinfo.
25 aprilie 2024
20:10
Membrii trupei rock Bi-2 din Rusia care au cerut cetățenia R. Moldova au ales această țară datorită „confortului și securității” pe care le oferă, dar și legăturilor pe care le au cu muzicieni moldoveni, a declarat Europei Libere Igor Rubinștein, managerul trupei. Rubinștein a vorbit din Israel, într-un interviu video online, televiziunii de limbă rusă […] Articolul Managerul Bi-2 spune a dezvăluit de ce vor membrii trupei ruse să devină moldoveni apare prima dată în Disinfo.
06:10
Regimul lui Putin se vrea un fel de spărgător de gheață care rupe în bucăți ordinea mondială condusă de SUA în numele întregii umanități. Washingtonul și aliații și partenerii lor au permis să fie luați prin surprindere de Putin iar și iar – de la Libia, Siria și Africa centrală, până la Ucraina. Dar ce […] Articolul Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin apare prima dată în Disinfo.
05:40
Rusia a anunţat miercuri un acord cu Ucraina pentru schimbul a 48 de copii strămutaţi de război, la finalul unei prime întâlniri între responsabili ruşi şi ucraineni pe acest subiect care a avut loc în Qatar, ţară ce mediază între Kiev şi Moscova în acest dosar delicat. „În consecinţă, 29 de copii vor reveni în […] Articolul Rusia repatriază 29 de copii ucraineni, după un acord cu Kievul mediat în Qatar apare prima dată în Disinfo.
05:20
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat, miercuri, Occidentul că închide ochii la suferinţele populaţiei civile din Fâşia Gaza, relatează dpa, citată de Agerpres. Liderul turc a făcut aceste declaraţii în timpul unei vizite la Ankara a preşedintelui german Frank-Walter Steinmeier. Gaza a fost distrusă, a spus Erdogan. „Prietenii noştri germani trebuie să vadă această […] Articolul Erdogan acuză Occidentul că închide ochii la suferinţele civililor din Fâşia Gaza apare prima dată în Disinfo.
05:10
Un preot ortodox rus care a oficial o slujbă de pomenire a fostului lider al opoziției ruse Aleksei Navalnîi, în luna martie, a fost suspendat din funcțiile clericale timp de trei ani, a anunțat Dieceza de la Moscova a Bisericii Ortodoxe Ruse, informează Reuters. Organizația nu a precizat motivul pentru care a fost sancționat preotul […] Articolul Preotul care a oficiat parastasul lui Navalnîi a fost suspendat din funcțiile clericale timp de trei ani apare prima dată în Disinfo.
24 aprilie 2024
19:20
Antrenamentele militare desfășurate pe parcursul zilei de ieri de contingentul militar al Federației Ruse în zona transnistreană sunt mai degrabă un gest propagandistic, susține vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian. Potrivit acestuia, autoritățile de la Chișinău au transmis Rusiei că asemenea acțiuni provocatoare sunt contrare principiilor de pacificare și nu contribuie la consolidarea încrederii și menținerea […] Articolul Antrenamentele militare din stânga Nistrului sunt o acțiune „propagandistică”, susține Oleg Serebrian apare prima dată în Disinfo.
12:20
Europa Liberă Moldova, într-o investigație recentă, relatează despre faptul că uzina Moldavizolit din Tiraspol și o filială a sa înregistrată în Rusia  obțineau zeci de contracte cu ministerul rus al Apărării pentru livrări de mărfuri unor întreprinderi din complexul industrial-militar al Rusiei. Alte date obținute de Europa Liberă arată că, după invazie, livrările de materiale […] Articolul Cum ajungeau în rachetele balistice și avioanele de luptă rusești produsele unei uzine din Tiraspol apare prima dată în Disinfo.
10:50
Federaţia Rusă devine tot mai prezentă în Republica Moldova, în contextul în care Ilan Şor, omul Kremlinului, a anunţat înființarea platformei Victoria, menită să adune opoziția pro-rusă.  Oligarhul fugar Ilan Șor, apropiat al Kremlinului, a creat blocul politic „Victoria”, care va participa la alegerile prezidențiale și referendumul din toamna acestui an, promovând apropierea de Rusia […] Articolul ANALIZǍ Republica Moldova, urmǎtoarea țintǎ a Rusiei. Cine sunt trimișii lui Putin apare prima dată în Disinfo.
08:00
Spionii străini sunt peste tot și „se pot deghiza în oricine”, se arată într-un clip recent difuzat în China de Ziua Educației pentru Securitate Națională (MSS), relatează CNN. „În această mare de oameni, s-ar putea să nu îl fi băgat de seamă niciodată. Identitatea lui este schimbătoare și este greu de aflat. Ei sunt peste […] Articolul O puternică agenție de spionaj din China iese din umbră cu un mesaj pentru cetățeni: spionii străini sunt pretutindeni apare prima dată în Disinfo.
07:30
Kremlinul desfășoară o operațiune aeriană și informațională concertată pentru a distruge orașul Harkiv, a-i pe convinge ucrainenii să fugă și să strămute în interior milioane de ucraineni înaintea unei posibile viitoare operațiuni ofensive rusești împotriva orașului sau în altă parte a Ucrainei. Șeful Oblastului Harkiv, Oleh Synehubov, și Procuratura Oblastului Harkiv au raportat că forțele […] Articolul ISW: Probabilitate scăzută pentru o ofensivă terestră de succes a Rusiei împotriva Harkivului apare prima dată în Disinfo.
06:30
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că țara sa și Statele Unite ale Americii au „început să lucreze la un acord de securitate” bilateral, relatează AFP. „Echipele noastre au început să lucreze la un Acord de Securitate bilateral”, a spus Zelenzki luni, 22 aprilie, în urma unei convorbiri la telefon cu omologul său american Joe […] Articolul SUA și Ucraina lucrează la un acord de securitate bilateral. Mesaj puternic pentru Putin apare prima dată în Disinfo.
06:00
Soldații forțelor armate ruse s-au împușcat accidental unul pe altul în apropierea localității Ocheretino din Donețk. Propagandiștii Z erau încrezători că au fost eliminați „trădătorii din RDK” (autoproclmata republică Donețk) care luptau de partea Ucrainei. Cu o zi înainte, duminică 21 aprilie, propagandiştii Z au publicat cu bucurie imagini cu armata rusă din Ocheretino, susţinând […] Articolul Scandal uriaș în armata lui Putin: Soldații ruși s-au împușcat între ei. Confuzia mediatizată pe canalele ”Z” de propagandă apare prima dată în Disinfo.
05:30
Deși se așteaptă la o scădere a valorii rublei și la reducerea excedentului de cont curent, Ministerul rus al Economiei se așteaptă la o creștere economică de 2,8%, cu 0,5% peste prognoza anterioară, conform unor estimări publicate marți, 23 aprilie. Luni, un grup de analiză din Statele Unite atrăgea atenția că economia Rusiei va mai […] Articolul Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat apare prima dată în Disinfo.
05:00
Ucraina atacă Rusia cu un nou tip de dronă cu rază lungă de acțiune: un balon care lansează bombe de mortier de la mare altitudine, potrivit Forbes. Sunt dispozitive simple, cu costuri reduse, controlate de un sistem electronic sofisticat de serie, completat de comunicații prin satelit. Datorită progreselor recente în materie de software și unei mai […] Articolul Ucraina atacă Rusia cu baloane lansatoare de bombe. Cum funcționează un astfel de dispozitiv apare prima dată în Disinfo.
04:30
O arma secretă a Rusiei ar bruia sistemul GPS de navigație prin satelit al avioanelor și navelor comerciale, în regiunile din Marea Baltică, Marea Neagră și estul Mării Mediterane, potrivit The Sun. Denumită Tobol, tehnologia rusă a fost folosită în mod obișnuit pentru a interfera cu sistemele GPS a avioanelor și navelor de pe flancul […] Articolul „Tobol”, arma secretă a lui Putin care bruiază semnalul GPS . Unde este plasată? apare prima dată în Disinfo.
04:00
Blocul Victoria, creat de oligarhul fugar Ilan Șor, va permite Kremlinului să se concentreze asupra unui efort politic în Rep. Moldova, în loc să mențină relații cu mai mulți actori și partide moldovenești pro-ruse, așa cum a făcut până acum, se arată în cea mai recentă analiză a ISW. ,,Politicianul moldovean, sancționat de SUA și […] Articolul ISW, despre blocul Victoria al pro-rusului Șor: Va permite Kremlinului să se concentreze asupra unui efort politic apare prima dată în Disinfo.
23 aprilie 2024
09:20
Indiferent de rezultatul războiului din Ucraina, un lucru pare sigur: armata rusă are nevoie de schimbări drastice. O țară considerată până recent a fi o putere militară de vârf, cu avioane, tancuri și nave de război pe măsură, a fost forțată să se retragă într-o luptă convențională cu o țară de o cincime din dimensiunea […] Articolul De ce este armata Rusiei ”alergică” la reformele profunde de care are nevoie. Analiza unui expert american apare prima dată în Disinfo.
09:00
Franța este „bombardată” de dezinformarea rusă, lucru ce ar putea denatura rezultatul viitoarelor alegeri europene, a declarat ministrul francez pentru Europa Jean-Noël Barrot, potrivit The Guardian. Într-un interviu pentru Ouest-France, ministrul francez pentru Europa, Jean-Noël Barrot, s-a arătat îngrijorat de faptul că propaganda rusă este difuzată săptămânal pe platformele de socializare şi a prezentat un plan […] Articolul „Suntem bombardaţi de propaganda Rusiei”. Kremlinul încearcă să destabilizeze alegerile europarlamentare, acuză un ministru francez apare prima dată în Disinfo.
08:30
După şase luni de dispute în Congres, pachetul de ajutor militar de 61 de miliarde de dolari destinat Ucrainei ar trebui să fie aprobat săptămâna aceasta de Senatul american şi semnat de preşedintele Joe Biden. Acest pas va revitaliza stocurile esenţiale de obuze de artilerie şi de apărare aeriană ale Kievului, care sunt pe terminate. […] Articolul Cum ar putea ajutorul SUA pentru Ucraina să schimbe cursul războiului. Cea mai mare slăbiciune a Kievului în acest moment apare prima dată în Disinfo.
08:00
În cinci, cel mult opt ani, Rusia ar putea fi pregătită să atace teritoriul NATO, așa că până în 2029 trebuie să fim pregătiți pentru asta, a declarat şeful de Stat Major al armatei germane, generalul Carsten Breuer. Drept urmare, susține oficialul, creșterea capacităților de descurajare ar trebui să fie subordonată proiectelor de cooperare între […] Articolul General german: În cel mult opt ani, Rusia ar putea ataca NATO apare prima dată în Disinfo.
07:30
Turnul de televiziune de 240 de metri din oraşul ucrainean Harkov, nord-est, s-a rupt în două, iar partea sa superioară a căzut la pământ, arată imagini obţinute de Reuters, după ceea ce oficialii locali au declarat că a fost probabil un atac cu rachetă al Rusiei asupra acestei infrastructuri de televiziune. Semnalul de emisie a […] Articolul VIDEO O parte din turnul de televiziune din Harkov s-a prăbuşit după un atac cu rachetă al Rusiei apare prima dată în Disinfo.
07:00
Aproximativ 46.000 de aeronave au înregistrat probleme GPS deasupra Mării Baltice începând din august 2023, potrivit unui raport realizat pe baza analizei jurnalelor de zbor, relatează The Guardian. Din august anul trecut, mai mult de 2.300 de zboruri Ryanair au raportat incidente legate de funcţionarea GPS, potrivit unui raport, precum și aproape 1.400 la Wizz Air, […] Articolul Acuzații la adresa Moscovei: Mii de zboruri spre și dinspre Europa au raportat probleme la sistemele GPS apare prima dată în Disinfo.
06:30
Situaţia de pe frontul ucrainean se va înrăutăţi spre jumătatea lunii mai şi începutul lunii iunie, care va fi o „perioadă dificilă”, a avertizat luni şeful informaţiilor militare ucrainene Kirilo Budanov, în contextul creșterii temerilor privind o nouă ofensivă rusă relatează AFP, preluat de Agerpres. „Să nu intrăm prea mult în detalii, dar va exista […] Articolul Situaţia Ucrainei pe front se va înrăutăţi spre jumătatea lui mai, estimează Budanov apare prima dată în Disinfo.
06:00
Preşedintele polonez a declarat luni că Polonia este gata să găzduiască arme nucleare pe teritoriul său, dacă NATO decide să îşi întărească flancul estic, în perspectiva desfăşurării de către Rusia de noi arme în exclava sa Kaliningrad şi în Republica Belarus vecină, relatează AFP, preluat de Agerpres. „Dacă aliaţii noştri decid să desfăşoare arme nucleare […] Articolul Polonia este gata să găzduiască arme nucleare pe teritoriul său, spune Duda. Reacția Kremlinului apare prima dată în Disinfo.
05:30
Războiul declanșat de Putin în Ucraina a provocat zeci de mii de morți în rândul militarilor ruși. Cu toate astea, dictatorului rus nu-i pasă și continuă fără scrupule bătălia. O investigație a BBC dezvăluie cât timp poate supraviețui un deținut rus în prima linie a frontului din Ucraina, subliniind încă o dată cruzimea liderului rus, […] Articolul Investigația care dezvăluie cruzimea lui Putin: Câte zile supraviețuiește un deținut rus pe frontul din Ucraina apare prima dată în Disinfo.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.