Ecopresa.md

Ieri
17:10
Acum câteva minute, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat Cod galben de înghețuri. Pentru noaptea următoare sunt prognozate temperaturi de la -1 până la -6 grade Celsius. Potrivit datelor SHS, din cazuza temperaturilor scăzute este posibilă vătămarea butonilor florali, florilor şi rodului la culturile pomicole. Totodată, continuă să sufle vântul cu putere. Meteorologii au prelungit […] Articolul Meteorologii au anunțat pentru următoarea noapte înghețuri. Temperatura va scădea până la -6 grade Celsius apare prima dată în Ecopresa.
16:30
La Ministerul Mediului a fost numit încă un secretar de stat. Este vorba despre Aliona Rusnac, expertă națională în domeniul mediului, drepturilor omului, societății civile și bunei guvernări. Decizia a fost luată în ședința de astăzi a Guvernului.  Astfel, la Ministerul Mediului a fost suplinită a doua poziție de secretar de stat, prima fiind ocupată de […] Articolul La Ministerul Mediului a fost numit încă un secretar de stat apare prima dată în Ecopresa.
Mai mult de 2 zile în urmă
01:10
Corupție în pădure? Tăieri ilegale? Copaci doborâți pentru lemn de mobilă sau instrumente muzicale? Sunt câteva dintre situațiile din Statele Unite, deloc străine nouă, despre care au povestit Phillip Huff, agent special în Serviciului Forestier al Statelor Unite și Lauren Ransom, ofițer de patrulare,  care au vizitat Republica Moldova și au împărtășit din experiența lor […] Articolul Experiența americană în combaterea criminalității din pădure, un vis pentru apărătorii pădurii din R. Moldova. Ce putem prelua de la Statele Unite ale Americii? apare prima dată în Ecopresa.
28 martie 2023
17:30
Agenția de Mediu propune interzicerea pescuitului, în acest an, în perioada 10 aprilie-12 iunie. Astfel, timp de 64 de zile, ar putea fi interzis pescuitul în râurile și lacurile naturale din Republica Moldova. Proiectul de ordin al instituției a fost publicat, iar oamenii pot trimite propuneri de îmbunătățire a documentului până pe 2 aprilie. Reprezentantul […] Articolul Agenția de Mediu propune interzicerea pescuitului pentru 64 de zile apare prima dată în Ecopresa.
27 martie 2023
15:50
După ce au efectuat o expediție pe râul Bâc, în albia căruia au descoperit mai multe gunoaie decât apă, membrii companiei Kayakingtours.md au anunțat o acțiune de salubrizare a râului, în regiunea municipiului Chișinău. Duminică, 2 aprilie, toți doritorii sunt așteptați la acțiunea pe care inițiatorii au numit-o simbolic „Orașul merită să aibă un râu […] Articolul Chișinăuienii, așteptați duminică la o acțiune masivă de salubrizare pe râul Bâc apare prima dată în Ecopresa.
15:00
Pe întreg teritoriul țării temperaturile vor scădea cu aproximativ 5-7 grade Celsius. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat Cod galben de schimbarea bruscă a vremii. Astfel, începând din această seară până mâine la ora 18.00, vor cădea precipitații, vântul va sufla cu putere și aerul va fi mai răcoros. Potrivit meteorologilor, precipitații puternice vor începe […] Articolul Meteorologii anunță schimbarea bruscă a vremii. În locul vremii însorite vor fi ploi și vânt puternic apare prima dată în Ecopresa.
25 martie 2023
12:50
Importanța apei pentru planetă, societate și economie și utilizarea responsabilă a acesteia a fost subiectul unui eveniment organizat pentru studenții a două instituții de învățământ din Chișinău. Inițiativa aparține membrilor Facultății Tehnologia Alimentelor de la Universitatea Tehnică din Moldova, care au adunat la eveniment rerezentanți ai Ministerului Educației, Ministerului Mediului și oameni de afaceri. În […] Articolul „Fă schimbarea pe care tu ți-ai dori să o vezi în lume!” – Ziua Mondială a Apei a fost marcată de către studenții la UTM apare prima dată în Ecopresa.
23 martie 2023
22:50
Reprezentanții societății civile de mediu, care au participat la Forumul ONG-urilor de mediu, ediția 2023 (16-17 martie), consideră agresiunile militare și războaiele în secolul XXI ca forme barbare, total perimate și deosebit de periculoase pentru umanitate, pentru mediul înconjurător și pentru ecosistemele planetei. La finalul Forumului, a fost susținută o Declarație în acest sens. Deoarece […] Articolul Declarație: Ecologiștii din R. Moldova sunt îngrijorați de consecințele de mediu ale războiului din Ucraina apare prima dată în Ecopresa.
22:20
Reprezentanții asociațiilor obștești, care au participat la Forumul ONG-urilor de mediu, ediția 2023 (16-17 martie), consideră agresiunile militare și războaiele în secolul XXI ca forme barbare, total perimate și deosebit de periculoase pentru umanitate, pentru mediul înconjurător și pentru ecosistemele planetei. Deoarece anumite conflicte militare locale sau regionale, dincolo de imensele nenorociri și tragedii umane, […] Articolul Mai puține ONG-uri, mai multe probleme de mediu. Cum s-a desfășurat Forumul ONG-urilor de Mediu? apare prima dată în Ecopresa.
17:10
Gestionarea tuturor etapelor de viață ale substanțelor toxice va fi efectuată, în Republica Moldova, în baza unui program complex. Ministerul Mediului a publicat pentru dezbateri publice proiectul Programului de management durabil a substanțelor chimice pentru anii 2023-2030. Prin intermediul acestui program, autorii își propun să asigure gestionarea în siguranță a substanțelor chimice, astfel încât să […] Articolul Utilizarea substanțelor chimice va fi gestionată de Ministerul Mediului, în baza unui program de management apare prima dată în Ecopresa.
16:30
Reprezentanții asociațiilor obștești, care au participat la Forumul ONG-urilor de mediu, ediția 2023 (16-17 martie), consideră agresiunile militare și războaiele în secolul XXI ca forme barbare, total perimate și deosebit de periculoase pentru umanitate, pentru mediul înconjurător și pentru ecosistemele planetei. Deoarece anumite conflicte militare locale sau regionale, dincolo de imensele nenorociri și tragedii umane, […] Articolul Centrala Nucleară de la Zaporojie, gestionarea deșeurilor, implementarea Convenției Aarhus. Cum s-a încheiat Forumul ONG-urilor de Mediu apare prima dată în Ecopresa.
22 martie 2023
15:50
În anul 2022, numărul automobilelor electrice și de tip hibrid înmatriculate în Republica Moldova de către persoanele fizice s-a dublat față de anul 2021. Potrivit datelor prezentate de Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE), ponderea transportului energetic eficient înregistrează un trend de creștere în ultimii 5 ani. Conform datelor oferite de Agenția Servicii Publice, în perioada […] Articolul În anul 2022, numărul mașinilor electrice și de tip hibrid înregistrate în Republica Moldova s-a dublat apare prima dată în Ecopresa.
12:00
În ultimii o sută de ani, utilizarea apei a crescut de peste două ori mai repede decât populația. Există suficiente resurse de apă pe planetă pentru toată lumea, dar acestea sunt prea mult irosite, poluate și gestionate nesustenabil. De Ziua Mondială a Apei, marcată la 22 martie, Ministerul Mediului îndeamnă fiecare persoană să întreprindă măsuri […] Articolul Există suficiente resurse de apă pe planetă, dar acestea sunt irosite și poluate. Cu ce mesaj vine Ministerul Mediului, de Ziua Mondială a Apei apare prima dată în Ecopresa.
20 martie 2023
16:50
Cel puţin 910 delfini au eşuat pe plajele litoralului atlantic francez de la jumătatea lunii decembrie. Astfel arată datele unui nou bilanţ al observatorului oceanografic Pelagis, care a înregistrat un nou val „intens” de peste 400 de eşuări într-o săptămână, scrie Agerpres. „Aproximativ 420 de eşuări de cetacee mici au fost înregistrate pe coasta Atlanticului […] Articolul Sute de delfini au eșuat pe coasta Oceanului Atlantic în ultimele luni. „O cifră fără precedent” apare prima dată în Ecopresa.
16:20
Peste 40 de vinificatori moldoveni participă, în aceste zile, la expoziția ProWein-2023 din orașul german Dusseldorf. Evenimentul întrunește zeci de mii de oameni de afaceri, mii de standuri ale producătorilor și regiunilor vitivinicole pentru a expune produsele vitivinicole și a prezenta noutățile și tendințele de dezvoltare a pieței globale a vinului. La eveniment este prezent […] Articolul Peste 40 de vinificatori moldoveni participă la cea mai importantă expoziție internațională de vinuri apare prima dată în Ecopresa.
18 martie 2023
20:20
60 de organizații ale societății civile din 11 state au trimis o scrisoare comună comisarului UE pentru mediu, Virginijus Sinkevičius, în care solicită Uniunii Europene să protejeze mai bine natura în timpul dezvoltării infrastructurii energetice, în temeiul Tratatului privind Comunitatea Energiei. Într-un comunicat de presă al Rețelei Bankwatch (Bankwatch Network), Europa Centrală și de Est, […] Articolul Activiști solicită UE să protejeze mai bine natura de infrastructura energetică din Balcanii de Vest, Ucraina, Georgia și Moldova apare prima dată în Ecopresa.
17 martie 2023
16:20
Ministerul Mediului împreună cu Agenția „Moldsilva” dau startul Campaniei naționale de înverzire a plaiului cu genericul „Plantează-ți viitorul”. Pe 18 martie, în toată țara se vor desfășura ample activităţi de plantare a arborilor. Cetățenii Republicii Moldova sunt îndemnați să se alăture acțiunilor de plantare în apropiere de locul unde trăiesc. Angajații Ministerul Mediului se vor […] Articolul Sâmbătă începe Campania națională de înverzire a plaiului „Plantează-ți viitorul” apare prima dată în Ecopresa.
15:30
Capacitățile de producere a energiei electrice din surse de energie regenerabile înregistrează o creștere semnificativă în Republica Moldova. Potrivit datelor Agenției pentru Eficiență Energetică, capacitățile instalate de producere a energiei electrice prin intermediul centralelor electrice fotovoltaice, eoliene, hidroelectrice și în cogenerare pe biogaz au crescut de trei ori din anul 2018 până în 2023. Astfel, la […] Articolul Capacitățile de producere a energiei din surse regenerabile au crescut de trei ori în ultimii ani apare prima dată în Ecopresa.
12:40
Râul Bâc – o râpă fără viață unde găsești sticle din plastic, anvelope uzate, crengi căzute și foarte puțină apă. 15 km de probleme sesizate în decursul traseului cu caiacele, desfășurat de Kayakintours. Ideea ce a stat la bază a fost să monitorizăm situația și să confirmăm ipoteza „celui mai degradat râu” din Republica Moldova. […] Articolul [FOTO/VIDEO] Bâc – râu sau râpă? apare prima dată în Ecopresa.
16 martie 2023
15:20
Mecanismul de repartizare a lemnului de foc către populație a fost ajustat în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale de ieri. Astfel, Agenția „Moldsilva” va stabili limita de comercializare la un volum maxim de 5 metri steri pentru o gospodărie casnică și 200 metri steri petru un consumator noncasnic. „Agenția „Moldsilva”, prin intermediul întreprinderilor silvice […] Articolul CSE a ajustat mecanismul de repartizare a lemnelor de foc către populație apare prima dată în Ecopresa.
15 martie 2023
16:50
În ședința de astăzi, Guvernul a numit trei secretari de stat la Ministerul Energiei. Este vorba despre Constantin Borosan, Carolina Novac și Cristina Pereteatcu. Potrivit datelor, publicate de Ministerul Energiei, Constantin Borosan a gestionat din octombrie 2021 până în prezent componenta energetică de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, din funcția similară de secretar de […] Articolul Guvernul a numit trei secretari de stat la Ministerul Energiei apare prima dată în Ecopresa.
16:30
Parlamentul European a adoptat revizuirea așa-numitului Regulament privind partajarea eforturilor. Textul stabilește reduceri anuale obligatorii ale emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) pentru transporturile rutiere, încălzirea clădirilor, agricultură, micile instalații industriale și gestionarea deșeurilor pentru fiecare stat membru al Uniunii și reglementează în momentul de față circa 60% din toate emisiile din Uniune. […] Articolul Parlamentul European crește obiectivul de reducere a gazelor cu efect de seră de la 30% la 40% apare prima dată în Ecopresa.
15:50
În Republica Moldova ar putea fi create trei laboratoare vii pentru a asigura tranziția către soluri sănătoase până în anul 2030. Despre aceasta s-a discutat în cadrul Conferinței dedicate Misiunii Uniunii Europene „Soluri sănătoase până în anul 2030”, care a avut loc la Chișinău. Evenimentul a avut ca scop reliefarea valorii solurilor, importanța protecției acestora […] Articolul În Moldova ar putea fi create laboratoare vii ce vor implementa soluții pentru sănătatea solului apare prima dată în Ecopresa.
12:40
Peste 100 de reprezentanți societății civile din domeniul mediului, oficiali de stat, precum și reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare se vor întruni la Chișinău în perioada 16-17 martie, în cadrul Forumului ONG-urilor de mediu, ediția 2023. Genericul actualei ediții este „Participă-Promovează-Acționează pentru un mediu sănătos și protejat”.  Evenimentul își propune să intensifice cooperarea în sectorul […] Articolul „Participă-Promovează-Acționează pentru un mediu sănătos și protejat”. Ce subiecte vor fi abordate la Forumul ONG-urilor de mediu apare prima dată în Ecopresa.
13 martie 2023
17:10
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat pentru mâine, 14 martie, Cod galben de intensificări ale vântului. Avertizarea meteorologică va fi valabilă între orele 08.00 și 20.00. „Pe 14 martie, în intervalul orelor 08.00-20.00, pe arii extins, se prevăd intensificări ale vântului sudic în rafale de până la 15-20 de metri pe secundă”, anunță SHS. În […] Articolul Atenție când veți merge pe sub copaci. Meteorologii anunță Cod galben de vânt puternic apare prima dată în Ecopresa.
16:40
Corpului Păcii în Moldova, împreună cu președinta Maia Sandu și ministra Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, au plantat în weekend o pădure la Cruzești. La acțiunea de plantare a mai participat ambasadorul SUA în țara noastră, Kent Logsdon și voluntarii Corpului Păcii, astfel sărbătorind cea de-a 30-a aniversare de activitate în Moldova. În cadrul acțiunii de plantare au […] Articolul Corpul Păcii în Moldova a plantat o pădurice la Cruzești apare prima dată în Ecopresa.
10 martie 2023
15:40
Pe data de 23 martie va intra în vigoare Regulamentul privind gestionarea anvelopelor uzate. Regulamentul stabilește cerințele privind colectarea, reutilizarea, refolosirea ca atare, reșaparea, precum și valorificarea energetică și/sau reciclarea anvelopelor uzate. Producătorii, distribuitorii, consumatorii și agenții economici implicați în gestionarea anvelopelor uzate sunt obligați să implementeze principiul responsabilității extinse a producătorului (REP). Actul stabilește că producătorii/importatorii […] Articolul Pe 23 martie intră în vigoare Regulamentul privind gestionarea anvelopelor uzate apare prima dată în Ecopresa.
15:20
Iarna care s-a încheiat în Europa ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai călduroase ierni din istoria măsurătorilor meteorologice. Această evoluție ridică riscuri pentru agricultură și pentru animalele sălbatice, arată specialiștii în politici de mediu. Temperatura medie înregistrată în Europa în intervalul decembrie 2022 – februarie 2023 a fost cu 1,4 grade Celsius peste […] Articolul Iarna 2022-2023 în Europa a fost a doua cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor apare prima dată în Ecopresa.
12:20
Deținătorii de terenuri vor putea obține suport din partea statului pentru prevenirea și combaterea eroziunii solului, ameliorarea chimică a solurilor, dar și pentru conservarea și sporirea fertilității solurilor. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a lansat un apel prin care proprietarii de terenuri pot depune cereri, în care să solicite subvenţii în avans pentru proiecte […] Articolul Proprietarii de terenuri vor putea obține suport din partea statului în scopul prevenirii eroziunii solului apare prima dată în Ecopresa.
9 martie 2023
16:50
Republica Moldova a obținut dreptul de a exporta ouă și carne procesată de pasăre în Uniunea Europeană. Astăzi, 9 martie, au fost publicate modificările la Regulamentele de punere în aplicare ale Comisiei Europene din 24 martie 2021, prin care Republica Moldova a obținut, pentru prima dată, dreptul să exporte în Uniunea Europeană carne procesată de […] Articolul Moldova a obținut dreptul să exporte în UE carne procesată de pasăre și ouă apare prima dată în Ecopresa.
15:40
În ultimele 24 de ore, incendiile de vegetație au compromis peste 70 de hectare de terenuri. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că pompierii au intervenit pentru a stinge 31 de incendii izbucnite în diferite regiuni ale Republicii Moldova.  Cel mai grav caz a fost înregistrat în comuna Stăuceni din municipiul Chișinău. Aici focul […] Articolul Nu dați foc primăverii! Îndemnul autorităților către oamenii care incendiază vegetația uscată apare prima dată în Ecopresa.
7 martie 2023
14:20
Regulamentul Ministerului Energiei, organigrama, structura aparatului central și alte documente de constituire a noii instituții au fost aprobate astăzi de către Guvern. Domeniile de activitate a ministerului includ securitatea și eficiența energetică, surse de energie regenerabilă, energie electrică și termică, gaze naturale și produse petroliere, digitalizare și tranziție energetică. „Crearea unui minister separat în Guvern […] Articolul Documentele de constituire a Ministerului Energiei au fost aprobate de Guvern. Instituția are 60 de angajați apare prima dată în Ecopresa.
10:40
Fiecare dintre noi are propria metodă de a aprinde focul în sobă, împrumutată, probabil, din tată-n fiu, însă majoritatea facem aceleași greșeli, care ard în vânt până la 40% din lemnele cumpărate anual. Maxim Burduja, meșter sobar, expert în sisteme de încălzire, ne-a arătat, pe pași, cum se face corect focul în sobă. Sunt principii valabile […] Articolul [Video] Cum se aprinde CORECT FOCUL în SOBĂ? apare prima dată în Ecopresa.
6 martie 2023
15:50
În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit pentru a stinge 12 incendii de vegetație uscată. Urmare a focarelor izbucnite în mai multe localități din țară, au fost compromise circa 30 de hectare de teren. Focarul cu cea mai mare răspândire a fost înregistrat în după amiaza zilei de ieri, în apropierea localității Crihana Veche, […] Articolul 30 de hectare de teren au ars în ultimele 24 de ore din cauza incendiilor de vegetație uscată apare prima dată în Ecopresa.
15:30
După 10 ani de negocieri, statele membre ONU au convenit asupra primului tratat internaţional de protejare a mării libere, menit să contracareze ameninţările la adresa ecosistemelor vitale pentru umanitate. „Nava a ajuns la ţărm”, a anunţat preşedintele conferinţei ONU, Rena Lee. După mai bine de 15 ani de discuţii, inclusiv patru de negocieri formale, „ultima” sesiune […] Articolul Acord istoric ONU pentru protejarea oceanelor, după 10 ani de negocieri apare prima dată în Ecopresa.
14:10
Numai 3% din deșeurile din plastic au fost reciclate în Republica Moldova în anul 2021, rata de reciclare medie a acestui tip de deșeu pentru ultimii trei ani fiind de doar 7%. Totodată, restul de peste 90% din deșeurile din plastic care nu sunt reciclate ajung la gropile comune de gunoi, care sunt, în mare […] Articolul Doar 3% din deșeurile din plastic, reciclate în R. Moldova. Recomandările primului studiu național privind deșeurile din plastic apare prima dată în Ecopresa.
13:00
Agenția de Mediu va fi responsabilă de emiterea autorizațiilor pentru importul, exportul, reexportul și tranzitul fiecărui lot de gaze fluorurate cu efect de seră, precum și pentru produsele și echipamentele care conțin astfel de gaze. Astfel prevede proiectul de lege privind reducerea impactului asupra mediului al gazelor fluorurate cu efect de seră, adoptat de către […] Articolul Agenția de Mediu va emite autorizațiile pentru importul echipamentelor ce conțin gaze floururate apare prima dată în Ecopresa.
3 martie 2023
20:50
Vânzările de mașini electrice (BEV) pe principalele piețe europene au crescut în 2022 cu 28% față de anul precedent. Totodată, pentru acest an evoluția va depinde de politicile de stimulente financiare guvernamentale acordate populației pentru aceste achiziții, reiese dintr-o analiză realizată de Strategy&, departamentul de strategie globală din rețeaua PwC, scrie green-report.ro. Potrivit documentului, în […] Articolul Vânzările de mașini electrice au crescut în 2022 cu 28%, pe principalele piețe europene apare prima dată în Ecopresa.
20:40
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat tarifele fixe şi prețurile plafon la energia electrică produsă din surse regenerabile de energie de către producătorii care vor obține statutul de producător eligibil în anul 2023. Au fost aprobate tarifele fixe la energia electrică, precum și garanția de participare și garanția de bună execuție a […] Articolul ANRE a aprobat tarifele fixe şi prețurile plafon la energia electrică produsă din surse regenerabile apare prima dată în Ecopresa.
2 martie 2023
16:20
Fenomenul meteorologic La Nina, care a intensificat secetele şi inundaţiile, s-a încheiat şi va fi înlocuit cu El Nino, care ar putea să cauzeze la rândul său alte probleme, au anunţat experţi în climatologie din cadrul ONU. Potrivit lor, graţie La Nina, un fenomen ce are tendinţa de a scădea temperatura oceanelor şi care s-a […] Articolul Fenomenul meteorologic La Nina s-a încheiat și va fi înlocuit cu El Nino. Există riscul creșterii temperaturilor apare prima dată în Ecopresa.
15:40
Statul va acorda subvenții pentru stimularea dezvoltării agriculturii ecologice. Un proiect în acest sens a fost votat în prima lectură, în ședința Parlamentului de astăzi. Subvențiile vor fi acordate din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, iar mărimea și modul de acordare a acestora urmează să fie stabilite de către Guvern. Proiectul […] Articolul Statul va acorda subvenții pentru stimularea și dezvoltarea agriculturii ecologice apare prima dată în Ecopresa.
15:10
Echipamentele de apă și canalizare, necesare pentru implementarea proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”, vor fi importate în țară în baza unor facilități fiscale și vamale. Regulamentul cu privire la modul de aplicare a acestor facilități la importul și livrările de mărfuri sau servicii destinate implementării proiectului a fost aprobat de Guvern. […] Articolul Echipamentele de apă și canalizare, necesare pentru stația de epurare de la Soroca, vor fi importate fără taxe vamale apare prima dată în Ecopresa.
1 martie 2023
16:40
Mai multe instituții publice din Republica Moldova vor beneficia de donații de biocombustibil solid din partea a două companii private. O decizie în acest sens a fost aprobată la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. Biocombustibilul solid, sub formă de coajă de floarea soarelui granulată, va ajunge în instituțiile publice sub monitorizarea de către Agenția pentru […] Articolul Două companii private vor dona 3000 de tone de biocombustibil solid instituțiilor publice apare prima dată în Ecopresa.
28 februarie 2023
13:00
Comisia pentru Situații Excepționale a decis, în ședința de ieri, introducerea unor modificări în ceea ce ține de regulile de vânătoare pe terenurile deschise. Astfel, este interzisă tragerea și aflarea cu arma încărcată la o distanță mai mică de 5 km de la frontiera de stat cu Ucraina, la o distanță mai mică de 300 […] Articolul CSE a stabilit noi reguli pentru sezonul de vânătoare 2022-2023 apare prima dată în Ecopresa.
12:40
Un val de căldură în timpul iernii, niveluri scăzute de ploaie care au atins recorduri și o lipsă simțitoare a zăpezii fac ca râurile, canalele și lacurile din Europa să coboare la cote alarmant de joase, experții avertizând că seceta severă de anul trecut s-ar putea repeta, potrivit CNN. Imaginile cu albiile secate ale râurilor […] Articolul Europa trece printr-o secetă care a lăsat râuri și lacuri fără apă, iar situația gravă din 2022 s-ar putea repeta anul acesta apare prima dată în Ecopresa.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.