Polițiștii sunt în alertă și caută neîncetat tânăra dispărută de pe o stradă din Orhei, după ce a urcat într-o mașină de ocazie

Provincial, 17 aprilie 2024 13:30

De 5 zile, polițiștii sunt în alertă și caută neîncetat tânăra dispărută de pe o stradă din Orhei, după ce a urcat într-o mașină de ocazie. Aseară mașina în care a urcat fata a fost localizată, iar șoferul acesteia identificat și găsit, după ce polițiștii au stopat și verificat fiecare automobil de aceeași marcă, în […] Post-ul Polițiștii sunt în alertă și caută neîncetat tânăra dispărută de pe o stradă din Orhei, după ce a urcat într-o mașină de ocazie apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum o oră
20:00
Astăzi a avut loc inaugurarea sediului renovat al Punctului de Asistență Medicală Urgentă (PAMU) Lozova din cadrul Substației Strășeni. PAMU Lozova deservește peste 23 mii de localnici din satele Lozova, Vorniceni, Micleușeni, Huzun, Dolna și Stejăreni. Edificiul, reparat capital și modernizat, dispune de sală de alertă, depozit pentru păstrarea medicamentelor, sală de odihnă pentru personal, […] Post-ul Punctul de Asistență Medicală Urgentă Lozova din cadrul Substației Strășeni, renovat apare prima dată în Provincial.
19:50
În perioada 15 martie-26 aprilie curent, 32 de agricultori au depus cereri pentru Produsul Capital Circulant Agricol. Dintre acestea, 30 au fost aprobate. Cu o garanție din partea statului în valoare de până la 1 milion 600 mii lei, dar nu mai mult de 80% din valoarea creditului, acest instrument financiar este conceput pentru susținerea necesităților […] Post-ul 32 de agricultori au solicitat Produsul Capital Circulant Agricol apare prima dată în Provincial.
19:50
În cadrul unei întâlniri organizate astăzi la MAIA cu reprezentanții Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală LEADER, au avut loc discuții despre intensificarea sprijinului financiar acordat din partea statului Grupurilor de Acțiune Locală (GAL-uri). Potrivit reprezentanților LEADER, se atestă o cerere în creștere pentru finanțare din partea GAL-urilor. Menționăm că, Republica Moldova este unica țară din […] Post-ul La MAIA s-a discutat despre perspectivele de sporire a finanțării programului LEADER apare prima dată în Provincial.
Acum 2 ore
19:40
În perioada: 01-04 mai 2024, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, pe aleea vizavi de str. Mitropolit Varlaam, se va desfășura un târg tematic cu produse pascale. Acțiunea are ca scop asigurarea deservirii populației cu produse alimentare și nealimentare tematice, în contextul Sărbătorilor de Paști, având în vedere solicitările producătorilor autohtoni. Totodată, în perioada: 27.04-04.05.2024, […] Post-ul Târg Pascal în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” apare prima dată în Provincial.
Acum 4 ore
16:50
Paștele Luminos – unul dintre cele mai importante evenimente în tradiția creștină ortodoxă. În această zi sărbătorim Învierea lui Iisus Hristos, el ne umple inimile de bucurie și speranță, ne predispune pentru cele mai bune fapte și gânduri. Paștele nu este doar un moment pentru reînnoire spirituală, dar și o ocazie de a ne bucura […] Post-ul Evghenia Guțul invită la târgul de Paști: „Petrecem sărbătorile împreună, cu marea noastră familie!” apare prima dată în Provincial.
Acum 8 ore
14:40
47,9% sunt pentru organizarea referendumului pentru aderarea la Uniunea Europeană în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, iar 37,9% – contra acestui fapt – arată Barometrul iData prezentat astăzi, informează TRIBUNA. Totodată, 55,3% au declarat că sunt pentru aderarea Republicii Moldova la UE, 32,7% – contra, iar 12,0% – nu știu/nu răspund. Notă: Sondajul iData a […] Post-ul Sondaj: 47,9% sunt pentru organizarea referendumului pentru aderarea la UE în aceeași zi cu alegerile prezidențiale apare prima dată în Provincial.
14:40
Sistemul electroenergetic al Republicii Moldova va fi conectat la rețeaua românească și cea europeană printr-o nouă linie electrică aeriană de 400 kV cu o lungime estimativă de 190 kilometri, fiind a treia conexiune directă dintre Moldova și România, unind stațiile electroenergetice Strășeni și Gutinaș. Construirea noii linii electrice aeriene 400 kV este prevăzută de Memorandumul […] Post-ul Ministerul Energiei și USAID au semnat Memorandumul de Înțelegere privind finanțarea LEA 400kV Strășeni-Gutinaș, a treia linie de interconectare cu România apare prima dată în Provincial.
14:10
În scopul asigurării cu transport public a locuitorilor municipiului Chişinău de Paști, Direcţia Generală Mobilitate Urbană, în comun cu Î. M. „Parcul Urban de Autobuze” și Î. M. „Regia Transport Electric”, va organiza activitatea transportului public în zilele de 04, 05, 06 mai după cum urmează: Pe data de 04.05.2024 regimul de activitate a rutelor […] Post-ul Circulația transportului public în zilele de 04, 05 și 06 mai 2024 apare prima dată în Provincial.
13:40
Cabinetul de miniștri a aprobat mai multe modificări la Legea monumentelor de for public. Proiectul urmărește descentralizarea competenței în materia înființării monumentelor de for public. Astfel, autoritățile administrației publice locale de nivelul I și II, precum și cele din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia vor avea competența de a decide înființarea monumentelor pe terenurile deținute în […] Post-ul Legea monumentelor de for public, modificată de Guvern apare prima dată în Provincial.
13:10
Un loc de odihnă, agrement și dezvolatre sportivă a fost amenajat în satul Bravicea, raionul Călărași, datorită Programului Național „Satul European Expres”. Stadionul din localitate, care până nu demult era doar o pășune pentru animale și păsări, a fost îngrădit și amenajat astfel încât copiii din localitate să aibă unde să practice sportul, inclusiv la […] Post-ul (FOTO) La Bravicea, raionul Călărași a fost amenajat un loc de odihnă, agrement și dezvoltare sportivă apare prima dată în Provincial.
Acum 12 ore
12:30
Primăria Municipiului Chișinău îndeamnă cetățenii orașului să evite văruirea copacilor și a bordurilor, în contextul curățeniei din preajma Paștelui, deoarece această practică este depășită și lipsită de utilitate în cazul localităților urbane.  “Aducem mulțumiri cetățenilor care dau o mână de ajutor serviciilor municipale la salubrizarea urbei, prin participarea la curățenie în curțile de bloc, pentru […] Post-ul Primăria Chișinău îndeamnă cetățenii să evite văruitul arborilor din oraș apare prima dată în Provincial.
12:30
Infrastructura drumurilor din țara noastră va fi monitorizată mai eficient, datorită unui sistem informațional de profil. Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, o hotărâre pentru crearea Registrului drumurilor publice. Evidența informațională a drumurilor publice va permite o monitorizare mai precisă a stării fiecărui traseu și identificarea nevoilor specifice de întreținere. Astfel, prin cunoașterea în timp […] Post-ul R. Moldova va avea un Registru al drumurilor publice apare prima dată în Provincial.
12:30
Infrastructura în domeniul managementului deșeurilor solide în Republica Moldova va fi dezvoltată cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare. În acest sens, Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea unui Acord de grant, în valoare de 5,4 milioane de euro. Din contul grantului, vor fi finanțate proiecte în raioanele Briceni, Ocnița, Edineț și […] Post-ul Gestionarea deșeurilor solide în nordul țării va fi îmbunătățită apare prima dată în Provincial.
12:10
Irina Maximova este candidatul Partidul Social Democrat European pentru funcția de Primar al orașului Bucovăț și al satului Rassvet, raionul Strășeni, în cadrul alegerilor locale noi din 19 mai curent. În mandatul de primar al orașului Bucovăț și al satului Rassvet, dna Irina Maximova își propune următoarele obiective: asigurarea accesului la apă de calitate și […] Post-ul Irina Maximova – candidatul PSDE la funcția de Primar al orașului Bucovăț și Rassvet, raionul Strășeni apare prima dată în Provincial.
11:40
În perioada 29 aprilie – 09 mai  2024 va fi organizat tradiționalul Iarmaroc de Paști. Despre aceasta a anunțat Primăria orașului Fălești. Târgul de profil va fi amenajat pe strada pietonală ”Alexandrul cel Bun”. La iarmaroc vor fi comercializate produse de panificație și artizanat specifice Sărbătorilor de Paști: pască, cozonac, dulciuri, suvenire. Post-ul Iarmaroc de Paști la Fălești apare prima dată în Provincial.
11:10
Cupa Republicii Moldova la fotbal amator a ajuns la faza sferturilor de finală. Competiția, care a adunat cele mai bune 20 de echipe din asociațiile raionale, municipale și regionale din țară, și-a stabilit cele 8 formații care vor continua lupta pentru a reprezenta Moldova în UEFA Regions’ Cup 2024. Vă prezentăm rezultatele meciurilor din manșa […] Post-ul Cupa Regiunilor. S-au stabilit sfertfinalistele apare prima dată în Provincial.
10:50
În data de 25 aprilie curent, la sediul Fundației Inotek, a fost desfășurat Concursul Studenților și Elevilor „Oportunitate de implicare a tinerilor în cercetare”. În cadrul concursului au participat atât studenți și elevi din municipiul Cahul, cât și studenți din Chișinău și Bălți. Participanții au avut ocazia de a-și prezenta ideile inovative în fața juriului […] Post-ul La Cahul s-a desfășurat Concursul Studenților și Elevilor „Oportunitate de implicare a tinerilor în cercetare” apare prima dată în Provincial.
10:50
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a lansat o invitație către cetățeni – să se adune, la 9 mai, pentru a „cinsti memoria eliberatorilor”.  „Pe data de 9 mai, la ora 9:30, ne adunăm la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău. Într-o singură coloană, cu portretele eroilor noștri, vom merge către Complexul […] Post-ul PSRM, invitație către cetățeni: la 9 mai, ora 9:30, ne adunăm la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău apare prima dată în Provincial.
10:40
Datorită eforturilor Guvernului Republicii Moldova din ultimii ani și în rezultatul unei conlucrări prodigioase și eficiente a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) cu Directoratul general pentru Siguranța și Sănătatea Animală al Comisiei Europene (DG SANTE), producătorii de carne de pasăre (în stare refrigerată și congelată) din Republica Moldova își vor putea exporta produsul pe cea […] Post-ul R. Moldova a obținut, în premieră, dreptul de a exporta carnea de pasăre proaspătă în UE apare prima dată în Provincial.
10:40
În perioada 8-28 aprilie au fost recenzate peste 1 milion de persoane (1013 mii) (numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită) și 699 mii de locuințe  (inclusiv cele neocupate). În context, Biroul Național de Statistică a mai comunicat: „Mulțumim tuturor respondenților care deja au participat la recensământ, […] Post-ul Au fost recenzate peste 1 milion de persoane. BNS: îndemnăm populația să fie în continuare receptivă apare prima dată în Provincial.
10:30
Ofițerii CNA desfășoară mai multe percheziții în care este vizat directorul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Bălți, un consultant juridic al instituției și reprezentantul unei persoane juridice într-un dosar penal de delapidare a bugetului instituției. Potrivit faptelor investigate, în perioada anului 2023, directorul interimar al instituției medicale ar fi majorat nejustificat unele cheltuieli astfel […] Post-ul Percheziții la directorul Spitalului de Psihiatrie din Bălți apare prima dată în Provincial.
10:20
Peste 13 mii de locuitori din satul Puhoi, raionul Ialoveni, dar și cei din localitățile învecinate: Văratic, Țipala, Gangura, Misovca, Alexandrovca, Budăi, Hamuteanovca și Bălțați au acum acces la servicii medicale de urgență mai aproape de casă. Potrivit ONDRL, în localitate a fost dat în folosință un Punct de Asistență Medicală Urgentă. Instituția a fost […] Post-ul (FOTO) Punct de Asistență Medicală Urgentă la Puhoi, raionul Ialoveni apare prima dată în Provincial.
10:10
În curând în Republica Moldova vor fi deschise trei remize noi de salvatori și pompieri, construite în cadrul Programului tehnic umanitar al Departamentului Apărării SUA. Construcția remizelor este realizată în conformitate cu prevederile Acordului de Cooperare pentru facilitarea acordării Asistenței, încheiat între Guvernul Republicii Moldova și Statele Unite ale Americii din data de 21 martie […] Post-ul IGSU: vor fi deschise trei remize noi de salvatori și pompieri în Ocnița, Dondușeni și Căinari apare prima dată în Provincial.
10:10
Primăria Municipiului Chișinău informează că, până la finele lunii mai 2024, la Chișinău va sosi un nou lot de troleibuze rulate, achiziționate de municipalitate, dintre care 7 unități articulate și 18 clasice.   Anunțul în acest sens a fost făcut de Primarul General, Ion Ceban, luni, în cadrul ședinței operative săptămânale. Edilul a menționat că […] Post-ul Primăria Chișinău a achiziționat un nou lot de troleibuze rulate apare prima dată în Provincial.
10:00
Festivalul Cântecului Popular Pascal, a ajuns la cea de-a X-a ediție a. Astfel, evenimentul va avea loc în data de 07 mai, începând cu ora 12:00, la Mănăstirea Sfântului Gheorghe din satul Zloți. “În timpul acestui eveniment memorabil, veți fi răsfățați cu interpretări autentice ale ansamblurilor folclorice din raion Cimișlia, alături de emoționantele cântări ale […] Post-ul Festivalul Cântecului Popular Pascal, va avea loc la Mănăstirea Sfântului Gheorghe din Zloți apare prima dată în Provincial.
09:50
Federația Moldovenească de Fotbal continuă organizarea vizitelor în centrele Playmakers. Recent, Școala Sportivă din Orhei a fost gazda unei sesiuni speciale, care a adunat 50 de fetițe cu vârsta 7-8 ani. Fetele de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu“ s-au reunit pe terenul de fotbal al Școlii Sportive din Orhei pentru a participa la activitățile din […] Post-ul UEFA Playmakers. Sesiuni la Școala Sportivă din Orhei apare prima dată în Provincial.
09:40
Activiștii AUR Basarabia au adus la 29 aprilie, cînd se marchează Ziua veteranilor de război, un omagiu la Crucea eroilor, drept recunoștință pentru că au apărat pământul românesc cu propriile vieți, s-au rugat de veșnica pomenire și odihna lângă îngeri. În comunicatul formațiunii se spune că, acțiunea a avut loc în semn de recunoștință a […] Post-ul (FOTO) Activiștii AUR Basarabia au adus un omagiu românilor căzuți pe câmpurile de luptă apare prima dată în Provincial.
Ieri
19:20
Urmare a informațiilor apărute în mass-media, Grupul Trans-Oil vine cu următoarele precizări: Importanța strategică a exportului de cereale din Ucraina pentru asigurarea securității alimentare globale este recunoscută în lumea întreagă. Grupul Trans-Oil a depus și va depune eforturi, contribuind prin capacitățile și know-how-ul său la asigurarea securității alimentare regionale și globale. Terminalul portuar Olimpex Coupe […] Post-ul Precizări. Trans-Oil a încheiat un contract de chirie și gestiune a terminalului portuar Olimpex… apare prima dată în Provincial.
17:50
Transferurile pentru suburbii sunt blocate în continuare. Situația privind alocările pentru satele și comunele din mun. Chișinău rămâne neschimbată. Primăria Chișinău a transmis Ministerului Finanțelor o scrisoare prin care a enumerat lista suburbiilor ce au aprobate în lista bugetelor lor locale exact aceleași obiective ce se regăsesc în proiectul bugetului provizoriu al mun. Chișinău. “Pentru […] Post-ul Primăria Chișinău: Transferurile pentru suburbii sunt blocate în continuare apare prima dată în Provincial.
17:50
Calea Ferată din Moldova aduce la cunoștință despre majorarea tarifelor la biletele de călătorie pentru cursa zilnică Chișinău- Iași (Socola) – Chișinău. Astfel începând cu data de 10 mai 2024 prețul pentru un bilet va fi: – 110 lei pentru clasa III – 130 lei pentru clasa II – 170 lei pentru clasa I Pentru […] Post-ul Va fi majorat tariful biletelor de călătorie pentru cursa feroviară Chișinău-Iași-Chișinău apare prima dată în Provincial.
17:50
Procuratura municipiului Chișinău anunță că, potrivit sentinței recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, un tânăr de 21 de ani, originar din raionul Leova, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 4 episoade de jaf (art.187 din Codul penal), 3 episoade de furt (art.186 din Codul penal), 2 episoade de violare de domiciliu (art.179 din […] Post-ul Un tânăr, condamnat la 12 ani și 6 luni de închisoare, pentru comiterea mai multor infracțiuni în raionul Leova și municipiul Chișinău apare prima dată în Provincial.
17:50
Deschiderea sezonului de vară la „Teatrul Verde”, situat în Parcul „Valea Morilor” din Capitală, care este cel mai mare amfiteatru în aer liber din Republica Moldova – va fi pe 19 mai, curent. Atunci va fi organizat un concert în cinstea lui Ion Aldea Teodorovici. O informație în acest sens a fost prezentată de viceprimarul […] Post-ul Ion Ceban: pe data de 19 mai vom deschide sezonul de vară la „Teatrul Verde” apare prima dată în Provincial.
16:10
Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112 atrage atenția cetățenilor să sune responsabil la numărul unic de urgență 112. Serviciul 112 atenționează că apelurile care nu reprezintă o urgență afectează nefavorabil tratarea situațiilor reale. Mai întâi, ține ocupate liniile de urgență, în condițiile în care apelurile sunt preluate numai în ordinea în care au […] Post-ul Serviciul 112 face apel către cetățeni să sune responsabil la numărul de urgență 112 apare prima dată în Provincial.
15:40
La 27 aprilie 2024, stadionul Liceului Teoretic ,,Alexandru cel Bun”, a găzduit finala Cupei raionului Rezina la mini-fotbal, ediția a III-a 2024, organizată de către Consiliul raional Rezina în parteneriat cu Asociația raională de Fotbal Rezina. La acest campionat au participat 19 echipe din localitățile raionului. Competiția a fost una plină de energie și pasiune, […] Post-ul Echipa ,,Viitorul Mateuți” sunt câștigătorii Cupei raionului Rezina la mini-fotbal 2024 apare prima dată în Provincial.
15:10
Începând cu 4 mai, elevii claselor primare, gimnaziale și liceale atât din municipiul Chișinău, cât și din întreaga țară vor intra în vacanța de Paște. În context, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău din 29 aprilie, Ion Ceban a îndemnat părinții să aibă grijă de siguranța celor mici. „Copiii ies în vacanță. Rugăm […] Post-ul Din 4 mai, elevii vor intra în vacanța de Paște. Ceban: rugăm părinții să fie prudenți apare prima dată în Provincial.
14:40
Cupa Națională la caiac-canoe, care a avut loc în perioada de 26-27 aprilie 2024 pe teritoriul canalului de caiac-canoe al Școlii Sportive Specializate pentru Copii și Juniori de Rezerv Olimpic de probe pe apă, a lăsat impresii de neuitat! În categoria „bărbați”, în caiac individual, victoria a fost obținută de Alexandru Rodzievski, iar în canoe […] Post-ul În municipiul Bălți a avut loc Cupa Națională la caiac-canoe apare prima dată în Provincial.
14:20
Actele falsificate au constituit motiv de cercetare a doi conaționali și a unei cetățence din Ucraina. Cazurile au fost consemnate de către polițiștii de frontieră din Punctele de Trecere a Frontierei Leușeni și Sculeni. Primul incident este vizat cetățeanul R. Moldova, care la solicitarea de a prezenta și alte documente, polițiștii de frontieră au depistat […] Post-ul Acte falsificate, ridicate de la alți trei călători apare prima dată în Provincial.
14:20
În cazul în care consumatorii finali de gaze naturale, deserviți de întreprinderile grupului „Moldovagaz”, consideră că valoarea facturii de plată recepționată pentru volumul de gaze naturale consumate în luna aprilie 2024 nu corespunde consumului real înregistrat, pot să comunice acest fapt prin următoarele metode: – telefonic: call-centrul SA ”Moldovagaz” – ”1304”; call-centrul SRL ”Chisinău-gaz”– ”1305”; […] Post-ul „Moldovagaz”: consumatorii de gaze naturale pot comunica dacă consideră că valoarea facturii nu corespunde consumului real apare prima dată în Provincial.
14:10
„Suntem mândri de ceea ce ați realizat la Ungheni!” – declarația Reprezentantei rezidentă PNUD în Republica Moldova, Daniela Gasparikova, în cadrul vizitei sale din 26 aprilie curent, la Ungheni. „A fost ușor de lucrat cu autoritățile publice din Ungheni, ați știut ce vă doriți și rezultatele sunt vizibile”, a spus, la rândul său, și Alexandru […] Post-ul Daniela Gasparikova: „Suntem mândri de ceea ce ați realizat la Ungheni!” apare prima dată în Provincial.
14:00
Dan Ioniță, influencer și antreprenor, deseori merge la cumpăraturi la Centrul Comercial „UNIC” și, după ce zilele trecute a vorbit despre starea deplorabilă a havuzului din apropierea clădirii centrului, le-a împărtășit ieri urmăritorilor că a aflat despre un proiect de modernizare nu doar a havuzului, ci și a scuarului, „După ce zilele trecute v-am arătat […] Post-ul A revenit la „UNIC”… și la havuzul distrus! Dan Ioniță: „Am aflat că este deja un proiect de renovare”  apare prima dată în Provincial.
13:40
Echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite, acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Astfel, săptămâna curentă, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în mai multe localități din raionul Edineț, și anume: – în zilele de 29 […] Post-ul Complexul radiodiagnostic mobil se va afla în mai multe localități din raionul Edineț apare prima dată în Provincial.
13:10
Primăria Chișinău anunță că cimitirele municipiului sunt curățate și pregătite pentru sărbătoarea Paștelui Blajinilor. Drumurile sunt pregătite, iar orarul transportului public care va circula în această perioadă a fost transmis spre aprobare. Primarul general, Ion Ceban, a declarat: „În acest an, am luat decizia să fie disponibile mai multe unități de transport în comun, aproximativ […] Post-ul Cimitirele municipiului Chișinău sunt curățate și pregătite pentru sărbătoarea Paștelui Blajinilor apare prima dată în Provincial.
12:40
Muzeul Național de Istorie a Moldovei va fi închis în perioada 29 aprilie – 6 mai 2024. În contextul accidentului rutier produs la 26 aprilie, în care angajații Muzeului se întorceau dintr-o deplasare din raionul Căușeni. Măsura respectivă este una necesară pentru acorda timp pentru reabilitare fizică și psihologică personalului Muzeului Național de Istorie a […] Post-ul În perioada 29 aprilie – 6 mai 2024, Muzeul Național de Istorie a Moldovei va fi închis apare prima dată în Provincial.
12:10
Alegătorii din cele 9 localități din țară, unde pe 19 mai 2024, vor avea loc alegeri locale noi și parțiale, pot verifica online, începând cu ziua de astăzi, corectitudinea întocmirii listelor electorale și informațiile despre secția de votare la care sunt arondați. Verificarea datelor din lista electorală poate fi efectuată accesând pagina www.verifica.cec.md, urmând pașii corespunzători. Tot aici, la […] Post-ul Alegătorii din localitățile unde vor avea loc alegeri pe 19 mai 2024, invitați să verifice datele din listele electorale apare prima dată în Provincial.
12:10
Mai multe percheziții sunt operate de ofițerii CNA într-un dosar de corupere pasivă și luare de mită, în care este cercetat un președinte al Întovărășirii Pomicole din mun. Chişinău și un fost specialist al Direcției funciare a Primăriei mun. Chișinău. Cei doi bănuiți ar fi pus la cale o schemă de transmitere ilegală în proprietate […] Post-ul Schemă de obținere ilegală a terenurilor din mun. Chişinău. CNA efectuează 35 de percheziții apare prima dată în Provincial.
11:50
Irina Vlah, președinta Asociației „Platforma Moldova”, în cadrul unei conferințe de presă, s-a adresat cetățenilor. Ea a spus că, în ultimele două luni, „Platforma Moldova” a implementat campania „Vocea Poporului” – cu scopul de a identifica problemele reale cu care se confruntă cetăţenii şi de a le face publice, inclusiv prin adresări către conducerea de […] Post-ul Irina Vlah: Toate solicitările noastre, ca urmare a discuţiilor cu cetăţenii în cadrul campaniei „Vocea Poporului”, au rămas fără răspuns apare prima dată în Provincial.
11:40
Sectorul transport naval al Republicii Moldova va beneficia de asistență din partea Programului USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA) în soluționarea unei probleme majore privind pregătire profesională a personalului navigant (marinari, personal tehnic la bordul navelor), care a devenit una critică pentru Moldova, inclusiv pentru regiune, după ce Rusia a pornit războiul din […] Post-ul USAID oferă ajutor sectorului naval din Moldova în dezvoltarea sistemului de formare profesională, afectat de războiul din țara vecină apare prima dată în Provincial.
11:40
Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu și șefa secției nutriție a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Ana-Maria Racu, au susținut o conferință de presă cu genericul „În liniște și siguranță de Paște”, în cadrul căreia au vorbit despre măsurile ce urmează a fi întreprinse de autorități pentru […] Post-ul „În liniște și siguranță de Paște”. Măsuri pentru fluidizarea traficului transfrontalier apare prima dată în Provincial.
11:20
Și în acest an, de 9 mai, Primăria municipiului Chișinău va organiza, în toate sectoarele orașului, un șir de evenimente dedicate Zilei Europei. Despre acest lucru a informat Primarul General al Capitalei Ion Ceban, astăzi, 29 aprilie, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău, unde a adăugat că, în cadrul Zilei Europei, municipalitatea va […] Post-ul De 9 mai, Primăria Chișinău va organiza un șir de evenimente dedicate Zilei Europei apare prima dată în Provincial.
11:10
Primarul de Bălți, într-un interviu pentru esp.md, a declarat că până la sfârșitul anului ar trebui să fie introdusă biletizarea electronică în troleibuze. De asemenea, până la sfârșitul acestui an, ar trebui să fie implementat un nou mecanism de înregistrare a pensionarilor – beneficiari de călătorii gratuite în troleibuze. „Astăzi, în municipiul Bălți, au fost […] Post-ul Primar de Bălți: până la sfârșitul anului curent, în troleibuze vor fi introduse biletele electronice apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.