De 9 mai, Primăria Chișinău va organiza un șir de evenimente dedicate Zilei Europei

Provincial, 29 aprilie 2024 11:20

Și în acest an, de 9 mai, Primăria municipiului Chișinău va organiza, în toate sectoarele orașului, un șir de evenimente dedicate Zilei Europei. Despre acest lucru a informat Primarul General al Capitalei Ion Ceban, astăzi, 29 aprilie, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău, unde a adăugat că, în cadrul Zilei Europei, municipalitatea va […] Post-ul De 9 mai, Primăria Chișinău va organiza un șir de evenimente dedicate Zilei Europei apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 4 ore
17:10
Contractele de antrepriză și cel de achiziționare a serviciilor de supraveghere tehnică aferente implementării proiectului „Valorificarea patrimoniului și revitalizarea Centrului istoric Kizil” au fost semnate marți, 14 mai 2024.  Potrivit unui comunicat, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, Primăria orașului Ștefan Vodă și ÎI „Pădureț Alexandru” au semnat contractul de antrepriză privind executarea lucrărilor de […] Post-ul (FOTO) Un nou obiectiv turistic va fi amenajat în orașul Ștefan Vodă apare prima dată în Provincial.
17:00
Procuratura raionului Hâncești informează despre efectuarea perchezițiilor și reținerea, în comun cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Hâncești, cu suportul operativ al BPDS „FULGER” al MAI, a trei bărbați, acuzați de comiterea infracțiunii de huliganism, cu aplicarea obiectelor pentru vătămarea integrității corporale (art.287 alin.(3) din Codul penal). În cadrul investigațiilor, a fost […] Post-ul Mai multe persoane au fost reținute la Hîncești pentru comiterea unui huliganism agravat apare prima dată în Provincial.
16:50
Comisia Electorală Centrală prezintă informații despre numărul de alegători în cele 9 localități din țară unde, la 19 mai 2024, vor avea loc alegeri locale noi și alegeri parțiale pentru funcția de primar și de consilier în consiliul local. Astfel, potrivit datelor din Registrul de Stat al Alegătorilor, conform situației din 17 mai 2024, numărul total […] Post-ul La alegerile locale noi și parțiale de duminică sunt așteptați 10 766 de cetățeni cu drept de vot apare prima dată în Provincial.
16:50
Evenimentul de transmitere oficială a donației, oferită de Biroul de Țară a OMS în Republica Moldova cu suportul Guvernului Germaniei și Irlandei, a avut loc astăzi, la Institutul Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”, una dintre instituțiile beneficiare. De astfel de dispozitive vor beneficia inclusiv Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic de Traumatologie și Ortopedie, Spitalul […] Post-ul 20 de aparate performante de anestezie pentru instituțiile medicale din țară apare prima dată în Provincial.
16:40
Prunele moldovenești au atins câteva recorduri pozitive în anul 2023. Exportul lor, din totalul producției,  a crescut de la 3% în perioada anilor 2000 la 47% în 2023, ceea ce reprezintă circa 70 de mii de tone. Tot în 2023, producția medie de prune a ajuns aproape 8 tone la hectar. Cel mai înalt nivel […] Post-ul Prunele moldovenești au atins câteva recorduri pozitive în 2023 apare prima dată în Provincial.
16:20
Federația Moldovenească de Fotbal și organizația neguvernamentală Cross Cultures Project Association (CCPA) au reconfirmat angajamentul lor comun pentru implementarea proiectului „Open Fun Football Schools” în perioada 2024-2028. Prin acest acord, Federația Moldovenească de Fotbal va primi sprijin din partea Guvernului Suediei pentru a promova coexistența pașnică, incluziunea socială, egalitatea de gen, protecția copilului, buna guvernare, […] Post-ul FMF și CCPA prelungesc proiectul OFFS în Moldova până în 2028 apare prima dată în Provincial.
Acum 6 ore
15:50
Lucrările de reparație a drumului continuă conform graficului de execuție, iar stadiul actual al lucrărilor este următorul: frezarea îmbrăcămintei rutiere din beton asfaltic (sectorial); decaparea sistemului rutier existent (sectorial); montarea bordurelor în localitate; construcția podețelor; reparația podețelor tubulare; amenajarea intrărilor în curți (parțial), și altele; În prezent, antreprenorul S.R.L. „Genesis Internațional” desfășoară lucrări de construcție […] Post-ul Lucrări de reparație a drumului R21 Orhei-Bravicea-Călărași, km 21,20-27,83 apare prima dată în Provincial.
15:50
185 de elevi din Liceul Teoretic „Mircea Eliade” și Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din municipiul Chișinău au susținut, astăzi 17 mai, testul la matematică, din cadrul testării naționale în învățământul primar, în format digital. Elevii au rezolvat la calculator, pe o platformă specializată, un test la matematică, în format digital, constituit din 14 itemi. Durata […] Post-ul Elevii din două licee din capitală susțin testul la matematică în format digital apare prima dată în Provincial.
15:40
Ieri, 16 mai, la Muzeul de Istorie și Etnografie din mun. Bălți a avut loc deschiderea expoziției dedicate pictorului Ștefan Florescu. Acest eveniment a adunat numeroși iubitori de artă, dornici să se familiarizeze cu lucrările maestrului. Expoziția include cele mai bune opere ale artistului, reflectând stilul său unic și contribuția sa la artă. Expoziția va […] Post-ul În mun. Bălți a fost vernisată o expoziție dedicată pictorului Ștefan Florescu apare prima dată în Provincial.
15:30
La finele zilei de ieri, 16 mai 2024, au fost recenzate circa 1 milion 128 de mii de locuințe (locuințe ocupate și neocupate) și circa 1 milion 650 de mii de persoane – a anunțat directorul general al Biroului Național de Statistică (BNS), Oleg Cara, în cadrul unui briefing de presă cu privire la desfășurarea Recensământului […] Post-ul Au fost recenzate circa 1,1 mln. locuințe și circa 1,6 mln. persoane apare prima dată în Provincial.
15:30
Marți, 14 mai 2024, a fost semnat contractul de prestare a serviciilor de supraveghere tehnică pentru un nou proiect ce se va implementa în Regiunea Sud: „Renovarea sistemului de iluminat public stradal și construcția unei rețele inteligente integre în mun. Cahul”. Contractul a fost semnat dintre ADR Sud și compania SRL „FAVOR PROIECT”, iar valoarea […] Post-ul Servicii de supraveghere tehnică contractate pentru un nou proiect ce se va implementa în Regiunea Sud apare prima dată în Provincial.
15:20
Comisia Electorală Centrală atenționează că astăzi, 17 mai 2024, este ultima zi în care sunt admise acțiuni de agitație electorală pentru alegerile locale noi și parțiale, care vor avea loc în această duminică, 19 mai 2024. Conform prevederilor Codului electoral, agitația electorală este strict interzisă în ziua alegerilor și cea precedentă ei. În această perioadă […] Post-ul Astăzi este ultima zi de agitație electorală în cadrul alegerilor locale noi și parțiale apare prima dată în Provincial.
15:10
Reprezentanți ai grupului de lucru pentru ameliorarea problemei privind câinii maidanezi, constituit printr-o decizie a Consiliului Municipal din 29 martie curent, au vizitat adăpostul de câini în construcție. Potrivit autorităților, aici, au fost construite deja volierele și izolatoarele pentru câini cu suprafața totală de 300 de metri pătrați, au fost construite și rețelele de canalizare. A […] Post-ul Adăpostul de câini din orașul Ungheni. Au fost construite volierele și izolatoarele apare prima dată în Provincial.
14:50
Reprezentanții politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană de la Chișinău și Tiraspol, Oleg Serebrian și Vitalii Ignatiev, s-au întâlnit în cadrul unei ședințe de lucru desfășurate la sediul din or. Bender al Misiunii OSCE în Republica Moldova.  Negociatorul principal din partea Chișinăului a subliniat necesitatea anulării de către Tiraspol a deciziilor abuzive privind […] Post-ul Reprezentanții politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană de la Chișinău și Tiraspol, în ședință apare prima dată în Provincial.
14:40
Site-ul FMF vă prezintă programul fotbalistic pentru acest weekend. Vineri, sâmbătă și duminică vom putea urmări meciurile din cadrul Turneului de Dezvoltare UEFA, Campionatului Moldovei, Super Liga, Faza II, partidele a Ligii 1, Faza II, Liga 2 Sud și Nord dar și jocurile din Ligile de juniori, junioare și copii. Turneului de Dezvoltare UEFA (WU […] Post-ul Unde mergem în weekend să privim fotbal apare prima dată în Provincial.
14:00
Primăria Municipiului Chișinău informează că în weekend-ul: 18 – 19 mai 2024, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone, cu scopul de a sprijini producătorii locali și de a oferi locuitorilor capitalei acces la produse agricole de sezon. În sectorul Botanica, în Scuarul Serghei Lazo, str. Sarmizegetusa, […] Post-ul În sectoarele capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace și târguri cu produse autohtone apare prima dată în Provincial.
Acum 8 ore
13:20
Ore de chimie captivante și interactive la Liceul Teoretic ”Dragoș Vodă” din Stăuceni. Primăria Chișinău a investit în reparația cabinetului și laboratorului de chimie. Municipalitatea a implementat proiectul la solicitarea administrației școlii, unde învață aproape 700 de elevi. Proiectul a presupus reparația capitală a celor două încăperi, inclusiv a tavanului, pereților, schimbarea pardoselii. Datorită acestor lucrări, […] Post-ul Ore de chimie captivante și interactive la Liceul Teoretic ”Dragoș Vodă” din Stăuceni apare prima dată în Provincial.
13:10
La data de 17 mai curent, au fost desfășurate audieri publice pe marginea proiectului de decizie privind intenția Consiliului raional Cahul de a obține statut de asociat în cadrul „SERVCOM SUD” SRL. Proiectul de decizie prevede asocierea Consiliului Raional Cahul la operatorul „SERVCOM SUD” SRL, în vederea implementării proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor […] Post-ul Audieri publice pe marginea proiectului de decizie privind intenția CR Cahul de a obține statut de asociat în „SERVCOM SUD” SRL apare prima dată în Provincial.
12:40
Ieri, 16 mai, a avut loc întrevederea oficială a Primarului municipiului Bălți, Alexandr Petkov cu delegația Agenției Franceze pentru Dezvoltare (AFD), reprezentată de Emma Moriniere și Karine Frouin. Potrivit Primăriei, vizita a fost una de lucru și a avut scopul de a familiariza reprezentanții AFD cu strategia de dezvoltare urbană a municipiului Bălți. În cadrul […] Post-ul Delegația Agenției Franceze pentru Dezvoltare, în vizită la Bălți apare prima dată în Provincial.
12:10
Ministrul Dan Perciun a vizitat Liceul Teoretic ,,Mihail Ciachir” din Ceadîr Lunga, în cadrul căruia își fac studiile circa 430 de elevi. Instituția face parte din Rețeaua Școlilor Model, constituită de Ministerul Educației și Cercetării. Oficialul a discutat cu angajații instituției despre desfășurarea procesului educațional, în mod particular despre implementarea Programului național privind învățarea limbii […] Post-ul Dan Perciun a vizitat Liceul Teoretic ,,Mihail Ciachir” din Ceadîr Lunga apare prima dată în Provincial.
12:10
Un inspector vamal din cadrul Postului Vamal Tudora este cercetat pentru corupere pasivă, fiind denunțat la CNA pentru pretinderea sistematică a mijloacelor financiare ilicite de la un voluntar care acorda servicii de transport pentru refugiații din Ucraina. Potrivit faptelor investigate de CNA, vameșul ar fi pretins, acceptat și primit bani ce nu i se cuvin […] Post-ul Un vameș de la Postul Vamal Tudora, cercetat de CNA pentru corupere pasivă. Ar fi pretins mită de la un voluntar care transporta refugiați apare prima dată în Provincial.
Acum 12 ore
11:30
La Bender, la sediul Misiunii OSCE din Republica Moldova se desfășoară reuniunea reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană.  În mesajul său introductiv, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a relevat problemele curente cu care se confruntă fermierii din raionul Dubăsari și instituțiile de învățământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană, precum […] Post-ul La Bender se desfășoară reuniunea reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană apare prima dată în Provincial.
11:30
Comisia Electorală Centrală (CEC) a început, astăzi, tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale noi și parțiale, care vor avea duminică, 19 mai 2024. În total, vor fi tipărite 12 114 buletine de vot, dintre care 3 813 buletine de vot pentru alegerea consiliului local (295 în limba română și 3 518 în limba rusă) și 8 301 buletine de […] Post-ul Pentru alegerile locale noi și cele parțiale din 19 mai 2024, CEC va tipări peste 12 mii de buletine de vot apare prima dată în Provincial.
11:30
Campania de promovare a Cupei Moldovei Moldtelecom a ajuns în primele instituții de învățământ din cadrul proiectului „Fotbal în școli. Inițiativa este lansată de Federația Moldovenească de Fotbal (FMF), în parteneriat cu Moldtelecom. Astfel, pe parcursul a două săptămâni, cupa va ajunge în mai multe licee din Chișinău cu scopul de a familiariza elevii cu […] Post-ul FMF și Moldtelecom au lansat campania de promovare a Cupei Moldovei Moldtelecom în școli apare prima dată în Provincial.
11:20
Angajații Poliției de Frontieră au inițiat cercetări pe numele a trei persoane, care dețineau și foloseau acte cu semne rezonabile de falsificare. Doi conaționali și un cetățean al R. Turcia au fost trecuți în linia a doua de control, unde și s-au depistat documentele. În punctul de trecere a frontierei Tudora, pe sensul de ieșire […] Post-ul Uz de acte falsificate la trecerea frontierei de stat apare prima dată în Provincial.
11:10
Ieri, 16 mai, în cadrul reuniunii multilaterale Quint, secretarul de stat al MIDR Mircea Păscăluță, împreună cu omologii săi secretarul de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii din România, Irinel Ionel Scrioșteanu și viceministrul Dezvoltării Comunităților, Teritoriilor și Infrastructurii din Ucraina, Serghei Derkach, au anunțat operaționalizarea punctului de control comun Giurgiulești-Reni, după finalizarea lucrărilor de reconstrucție. […] Post-ul Punctul de trecere a frontierei moldo – ucrainene de la Giurgiulești-Reni, inaugurat după reconstrucție apare prima dată în Provincial.
10:40
Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat patiseria „Dolce Parma”. Întreprinderea are circa 25 de angajați și planifică să se extindă în următorii ani. În acest scop, premierul a încurajat proprietarii să valorifice multiplele posibilități de creștere a afacerilor oferite de autorități. „Guvernul oferă multe oportunități pentru tinerii antreprenori. Toți cei reveniți acasă, dar și cei de […] Post-ul Afacerea dulce din Anenii Noi: Dorin Recean a discutat cu proprietarii patiseriei „Dolce Parma” apare prima dată în Provincial.
10:40
Copiii din Ceadîr-Lunga vor putea beneficia de un cort de tenis care a fost deschis pe teritoriul școlii-internat din localitate. Proiectul a fost realizat inclusiv cu suportul financiar al Guvernului Slovaciei. Prezent la evenimentul de inaugurare, ministrul Dan Perciun a mulțumit partenerilor slovaci pentru sprijinul acordat în dezvoltarea infrastructurii sportive din țara noastră și promovarea […] Post-ul (FOTO) Pe teritoriul școlii-internat din Ceadîr-Lunga a fost deschis un cort de tenis apare prima dată în Provincial.
10:20
În cadrul campaniei „Vocea Poporului”, pe care a implementat-o împreună cu colegii din „Platforma Moldova” în ultimele mai bine de două luni, Irina Vlah, președintele Asociației „Platforma Moldova”, a constatat că problema care-i preocupă cel mai mult pe oameni este criza demografică, dar și derivatele acesteia: scăderea numărului de elevi, scăderea numărului de studenți, închiderea școlilor, spitalelor […] Post-ul „Vocea Poporului”. Irina Vlah: Sărmanii băieți și fete de la sate au ajuns să nu aibă bani nici pentru strictul necesar, dar nu pentru studii la universitate… apare prima dată în Provincial.
10:10
În cadrul vizitei de ieri, la Ungheni, ministrul Andrei Spînu a fost pe șantierul drumului R16.1 R16 – frontieră cu România, km 0,00 – 1,163, drum de acces către punctul de trecere a frontierei și podul de la Sculeni. Lucrările de reabilitare a acestui tronson au început în noiembrie anul trecut, iar până astăzi au […] Post-ul Andrei Spînu a fost pe șantierul drumului R16.1 R16 – frontieră cu România apare prima dată în Provincial.
10:10
Peste 300 de elevi din raionul Leova au beneficiat de instruiri în domeniul acordării primului ajutor premedical. Activitățile s-au desfășurat pe 16 mai 2024 în cadrul evenimentului „Ziua ușilor deschise”, organizat în localitățile Cazangic și Sărăteni. Aici, angajații Centrului Republican de Instruire al DSE Cahul și paramedicii SMURD ai IGSU au desfășurat o serie de […] Post-ul Peste 300 de elevi din raionul Leova, instruiți în domeniul acordării primului ajutor premedical apare prima dată în Provincial.
09:50
În perioada 1 martie-15 mai 2024, potrivit Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, au fost recepționate 263 de solicitări pentru Creditul Agricol de Urgență. Dintre acestea, 260 au fost aprobate. Cei mai mulți solicitanți sunt din raionul Cantemir. Amintim că, instrumentul financiar este conceput pentru agricultorii micro și mici care cresc cereale. Astfel, agricultorii pot obține credite […] Post-ul Creditul Agricol de Urgență: 260 de agricultori au primit finanțare apare prima dată în Provincial.
09:10
Primăria Municipiului Chișinău a fost premiată la Reuniunea Anuală 2024 a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Forumul de Business, evenimente care s-au desfășurat la Yerevan, Armenia. Primăria Chișinău a câștigat premiul mare pentru cea mai bună componentă digitală din cadrul Proiectului „Reabilitarea râului Bîc și protecție împotriva inundațiilor”. Tot astăzi, Primăria Capitalei a […] Post-ul Primăria Chișinău – premiată la Reuniunea Anuală 2024 a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare apare prima dată în Provincial.
08:50
Aleșii locali trebuie să-și unească forțele pentru a crea o viață mai bună pentru toți cetățenii. Îndemnul a fost făcut de către prim-ministrul Dorin Recean, care a subliniat, la  întrevederea cu primarii, consilierii și reprezentanții serviciilor desconcentrate din raionul Anenii Noi, importanța colaborării dintre autoritățile publice centrale și cele locale.  De asemenea, premierul a făcut […] Post-ul Dorin Recean a avut o întrevedere cu aleșii locali din raionul Anenii Noi apare prima dată în Provincial.
08:20
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță lansarea celui de-al doilea apel de granturi al Proiectului AGGRI, destinat exclusiv fermelor de ovine și caprine, specializate în producția de lapte și/sau carne. Perioada de aplicare începe pe 20 mai și se va încheia pe 2 august 2024. Valoarea maximă a unui grant poate ajunge la 1 milion […] Post-ul Crescătorii de ovine și caprine pot obține granturi de până la 1 milion USD pentru a îmbunătăți eficiența fermelor apare prima dată în Provincial.
07:40
Alegerile ordinare ale Președintelui Republicii Moldova vor avea loc la 20 octombrie 2024, informează PROVINCIAL. Parlamentul a aprobat ieri proiectul de hotărâre privind desfășurarea scrutinului la data sus-menționată. Totodată, Parlamentul a aprobat și proiectul de hotărâre pentru desfășurarea referendumului constituțional cu privire la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană – tot la 20 octombrie. Post-ul Alegerile Președintelui și referendumul privind aderarea la UE vor avea loc la 20 octombrie 2024 apare prima dată în Provincial.
Ieri
17:10
La Chișinău, Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” găzduiește trei expoziții din domeniul industriei alimentare. Este vorba despre „Food & Drinks”, „Food technology” și „Packaging.Depot”. Astăzi, a avut loc evenimentul de inaugurare, unde a participat și secretarul de stat Iurie Scripnic, menționând în discursul său importanța dezvoltării relațiilor de colaborare pentru a spori valoarea adăugată în […] Post-ul Expozițiile Food & Drinks, Food Technology și Packaging.Depot – inaugurate la Chișinău apare prima dată în Provincial.
17:00
Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în blocurile locativeîn zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare, precum și în zilele de luni până sâmbătă între orele 18.00 – 08.00. Un PROIECT de modificare a Legii cu privire la locuințe, elaborat de către deputatul PAS Vasile Grădinaru, a fost votat de Parlament în prima lectură. […] Post-ul Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în blocurile locative, în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare apare prima dată în Provincial.
16:50
Astăzi, 16 mai, în cadrul Primăriei municipiului Hîncești, a avut loc o vizită oficială a Președintelui Senatului Republicii Cehe, Miloš Vystrčil, însoțit de o delegație formată din senatori ai Senatului Republicii Cehe, precum și de Ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, Stanislav Kázecký, informează PROVINCIAL. Potrivit Primăriei, în cadrul discuțiilor, primarul municipiului Hîncești, Alexandru Botnari, […] Post-ul Delegație din Republica Cehă, vizită la Primăria Hîncești apare prima dată în Provincial.
16:40
Ministrul Andrei Spînu a întreprins, astăzi, o vizită de lucru la Ungheni, unde a discutat cu președintele raionului, Dionisie Ternovschi și cu primarul orașului Ungheni, Vitalie Vrabie, despre proiectele în derulare, dar și despre planurile de dezvoltare urbană. Cu suportul Uniunii Europene, Agenția de Dezvoltare Regională Centru a implementat două proiecte: a fost eficientizat energetic […] Post-ul Andrei Spînu a întreprins o vizită de lucru la Ungheni apare prima dată în Provincial.
16:40
Forumul de afaceri dedicat oportunităților deschise de liberalizarea pieței gazelor naturale din Republica Moldova se desfășoară la Chișinău. La deschiderea evenimentului, ministrul Victor Parlicov s-a referit la progresul înregistrat în procesul de consolidare energetică, liberalizării pieței gazelor și integrare a sistemului energetic național în spațiul european. De asemenea, ministrul Parlicov s-a referit la oportunitățile create […] Post-ul Victor Parlicov, la Forumul gazelor: „R. Moldova este independentă energetic și un loc sigur pentru investiții” apare prima dată în Provincial.
16:40
Astăzi, 16 mai 2024, Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a efectuat o vizită de lucru în raionul Cahul, în cadrul căreia s-a întâlnit cu președintele raionului Cahul, Pavel Groza, șefii Serviciilor Publice Desconcentrate din Cahul și primarii unităților administrativ-teritoriale din raion.  În cadrul ședinței, au fost abordate mai multe probleme cu care se confruntă comunitatea […] Post-ul Ce a făcut ministrul Afacerilor Interne la Cahul apare prima dată în Provincial.
16:30
Agenția Franceză pentru Dezvoltare va oferi suport Republicii Moldova pentru reformarea și modernizarea domeniului forestier, în conformitate cu reglementările și acquis-ul Uniunii Europene. Parlamentul a ratificat, în ședința plenară de astăzi, un ACORD de facilitate de credit care prevede acest lucru. Astfel, în perioada 2024-2025, Republica Moldova ca beneficia de un împrumut în valoare de 40 de […] Post-ul Agenția Franceză pentru Dezvoltare va susține financiar reformarea și modernizarea domeniului forestier apare prima dată în Provincial.
16:30
În perioada 15 martie-15 mai curent, 37 de agricultori au depus cereri pentru Produsul Capital Circulant Agricol. Dintre acestea, 35 au fost aprobate, altele 2 fiind în proces de analiză. Cu o garanție din partea statului în valoare de până la 1 milion 600 mii lei, dar nu mai mult de 80% din valoarea creditului, acest […] Post-ul 37 de agricultori au solicitat Produsul Capital Circulant Agricol apare prima dată în Provincial.
16:20
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, efectuează, în aceste zile, o vizită oficială la Erevan, Capitala Armeniei, unde a reușit să se întâlnească cu conducerea Primăriei locale, abordând mai multe subiecte de interes comun. „Astăzi, 16 mai, împreună cu colegii mei, am avut o întrevedere cu conducerea Primăriei din Yerevan, unde am discutat mai […] Post-ul Ion Ceban, vizită oficială în Armenia: am avut o întrevedere cu conducerea Primăriei din Yerevan apare prima dată în Provincial.
16:20
Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” a fost inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate. Un amendament care presupune acest lucru a fost înaintat de președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, la PROIECTUL de modificare a Legii privind aplicarea măsurilor restrictive internaționale. Documentul a fost adoptat în a doua lectură de 55 de deputați. Astfel, […] Post-ul Aeroportul Internațional Chișinău, inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate apare prima dată în Provincial.
16:10
În satul Delacău din raionul Anenii Noi, care numără 2130 de locuitori, a fost creat un Complex modern de agrement și recreere. Potrivit ONDRL, acesta include un teren de joacă pentru copii, unul de fitness pentru adulți, un havuz și două blocuri sanitare. Totodată, au fost instalate bănci, piloni decorativi, care luminează noaptea în diferite […] Post-ul (FOTO) Complex modern de agrement și recreere, construit la Delacău apare prima dată în Provincial.
15:50
Secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Nicolai Mîndra, împreună cu responsabili de infrastructura rutieră din cadrul ministerului și ai Administrației de Stat a Drumurilor, au avut o întrevedere cu secretarul de stat al Ministerului Transporturilor din România, Irinel Ionel Scrioșteanu. Ședința a avut loc la Ungheni, unde delegațiile celor două țări au […] Post-ul Cooperarea moldo-română în domeniul infrastructurii rutiere, discutată la Ungheni apare prima dată în Provincial.
15:40
Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat o gospodărie țărănească din satul Gura Bâcului, raionul Anenii Noi. Afacerea aparține familiei Cecoi și este specializată în producerea legumelor în câmp deschis, pe o suprafață de circa 67 de hectare. Legumicultorii cresc morcov, ceapă, cartof și sfeclă roșie. Întreprinzătoarea Aurelia Cecoi a început să dezvolte gospodăria țărănească în anul […] Post-ul O afacere agricolă din raionul Anenii Noi, vizitată de premierul Dorin Recean apare prima dată în Provincial.
15:10
Federația Moldovenească de Fotbal susține și încurajează implicarea fetelor în fotbal prin proiectul UEFA Playmakers, desfășurat în instituțiile de învățământ din Republica Moldova. Instructoarele Anisia Său și Larisa Lazari, coordonatoarele proiectului „UEFA Playmakers Moldova“, au efectuat vizite la I.P. Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Leova și I.P. Gimnaziul Tochile-Răducani din raionul Leova, parte a […] Post-ul UEFA Playmakers. În vizită la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și Gimnaziul Tochile-Răducani din Leova apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.