La MAIA s-a discutat despre perspectivele de sporire a finanțării programului LEADER

Provincial, 30 aprilie 2024 19:50

În cadrul unei întâlniri organizate astăzi la MAIA cu reprezentanții Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală LEADER, au avut loc discuții despre intensificarea sprijinului financiar acordat din partea statului Grupurilor de Acțiune Locală (GAL-uri). Potrivit reprezentanților LEADER, se atestă o cerere în creștere pentru finanțare din partea GAL-urilor. Menționăm că, Republica Moldova este unica țară din […] Post-ul La MAIA s-a discutat despre perspectivele de sporire a finanțării programului LEADER apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 8 ore
17:20
Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a elaborat un buget alternativ pentru municipiul Chișinău pe anul 2024 – „un buget pentru oameni în baza doleanțelor adunate de la locuitorii din municipiul Chișinău și suburbii”, informează PROVINCIAL.  Potrivit Zinaidei Popa, șef al fracțiunii PAS, Chișinăul are nevoie de un nou suflu, de […] Post-ul Buget alternativ pentru municipiul Chișinău. Șefa PAS din CMC: Un ditamai primar care este la conducerea capitalei, nu ne-a prezentat un buget… apare prima dată în Provincial.
17:00
Șefa statului întreprinde, astăzi, o vizită de lucru în raionul Hâncești în cadrul căreia s-a întâlnit cu mai mulți primari și reprezentanți ai autorităților locale. Președinta a precizat că 29 de proiecte în 16 localități au fost realizate în cadrul Programului „Satul European”. „S-au investit 87 de milioane de lei – pentru rețele de apă […] Post-ul Maia Sandu, la întânire cu autoritățile locale din Hâncești: „Planul nostru este clar – să avem grijă de oameni și să construim acasă Moldova europeană” apare prima dată în Provincial.
16:50
Aproximativ 600 de copii din satul Pîrlița, raionul Fălești, se bucură acum de un teren de sport modern în localitate, unde pot practica diverse activități sportive și distractive. Noul teren de sport din satul Pîrlița, cu o suprafață de 300 de metri pătrați, este unul multifuncțional. El a fost construit pe locul vechiului teren de […] Post-ul (FOTO) Teren de sport modern în satul Pîrlița, raionul Fălești apare prima dată în Provincial.
16:40
Comisia Electorală Centrală a stabilit pentru data de 2 iunie 2024 turul doi al alegerilor locale noi în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni și în orașul Bucovăț, raionul Strășeni. Comisia precizează că înscrierea în buletinul de vot a celor doi candidați se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi valabile obținute în primul tur […] Post-ul Pe 2 iunie 2024 va avea loc turul doi al alegerilor locale noi în 2 localități apare prima dată în Provincial.
16:10
Astăzi, la Spitalul raional Orhei, a avut loc inaugurarea panourilor fotovoltaice pentru cinci instituții medico-sanitare publice din țară. În cadrul evenimentului au participat: ministra Sănătății, Ala Nemerenco, Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Coreea în Republica Moldova, Kim Hyung-Tae, administrația și personalul instituției medicale. Spitalul raional Orhei, una din instituțiile beneficiare, a fost dotat cu o centrală […] Post-ul Cinci spitale raionale din țară dotate cu panouri fotovoltaice apare prima dată în Provincial.
16:10
Primăria Municipiului Chișinău informează că duminică: 26 mai 2024, între orele: 00:00 – 18:00, va fi suspendat traficul rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între str. Mihai Viteazul și str. Ismail, inclusiv la traversarea intersecțiilor pe tronsonul nominalizat. Măsura a fost luată în legătură cu desfășurarea unui maraton sportiv cu genericul […] Post-ul În capitală se va desfășura competiția sportivă „Legal Half Marathon Chișinău”. Va fi suspendat traficul rutier apare prima dată în Provincial.
15:40
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță că începând cu ieri, 20 mai 2024, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură inițiază procedura de finanțare a Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) în cadrul Programului LEADER. În cadrul celui de-al II-lea apel desfășurat în perioada 15 ianuarie-23 februarie 2024, au fost depuse 51 de cereri pentru selectarea […] Post-ul Procedura de finanțare a GAL-urilor a demarat apare prima dată în Provincial.
Acum 12 ore
15:20
Ziua și Noaptea Muzeelor a înregistrat un număr record de vizitatori la cea de-a 20- ea ediție. Doar muzeele din subordinea Ministerului Culturii au înregistrat peste 21 500 de vizitatori, comparativ cu peste 17 500 în 2023. În condițiile în care, pe parcursul săptămânii trecute, buletinele de știri au abundat de experiențe de interferență a […] Post-ul Aproape 21 500 de vizitatori au mers sâmbăta la muzee, marcând Ziua și Noaptea Muzeelor apare prima dată în Provincial.
15:20
Colegiul Pedagogic „Ion Creangă” din Bălți a achiziționat mai multe seturi de materiale didactice pentru desfășurarea orelor de curs. Materialele sunt folosite în cadrul instruirilor pentru consolidarea cunoștințelor teoretice ale elevilor și simularea activităților pe care le vor desfășura ulterior cu copiii. Achizițiile au fost făcute grație Proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul […] Post-ul Colegiul Pedagogic din Bălți a achiziționat mai multe seturi de materiale didactice apare prima dată în Provincial.
14:40
La Casa Fotbalului din Chișinău s-a desfășurat ședința cu participarea antrenorilor echipelor naționale, a fondatorilor de cluburi și a directorilor acestora, dedicată analizării și abordării problemelor legate de dezvoltarea fotbalului feminin în Republica Moldova. Participanții au identificat dificultățile cu care se confruntă acest domeniu și au oferit sugestii pentru îmbunătățirea situației. Printre subiectele abordate s-au […] Post-ul Fotbal feminin. Planuri și strategii de dezvoltare în Republica Moldova apare prima dată în Provincial.
14:00
La 20 mai, la nivel mondial, celebrăm Ziua Albinei. Cu această ocazie, a fost organizat un eveniment dedicat recunoașterii rolului albinelor pentru agricultură, economia țării și ecosistem. În acest scop, mai multe colective de copii și reprezentanți ai autorităților statului s-au adunat  la „Prisaca lui Bunelu” din Grătiești. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a fost […] Post-ul Ziua Albinei a fost sărbătorită la o prisacă din Grătiești apare prima dată în Provincial.
13:40
Circa 1500 de elevi din clasa a IV-a de la opt instituții de învățământ din țară au studiat timp de trei luni despre viața albinelor. Inițiativa se înscrie  în proiectul educațional „Albinele sunt prietenii noștri”,  realizat cu sprijinul Ambasadei Republicii Slovenia în România și Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și Asociația […] Post-ul Un nou proiect educațional cu participarea elevilor claselor primare apare prima dată în Provincial.
13:20
Selecționata U19 a Moldovei se va reuni pentru un cantonament în perioada 1-11 iunie, timp în care va găzdui un turneu amical. Adversarele echipei noastre vor fi reprezentativele similare din Azerbaidjan, Kazahstan și Turcia. Meciurile se vor desfășura pe stadioanele Complexului Sportiv Sheriff din Tiraspol și Dinamo din Bender. Juniorii sunt în pregătiri pentru preliminariile […] Post-ul U19. Moldova va găzdui un turneu amical apare prima dată în Provincial.
13:10
Circa 500 de flori au fost achiziționate și plantate în această primăvară în Parcul „Micul Cluj” din raionul Ungheni, înfrumusețând scena, intrarea în parc și aleile. “A fost renovat amfiteatrul, au fost reparate unele elemente din Orășelul copiilor. Lucrările de amenajare continuă. Parcul „Micul Cluj”, care este unul dintre locurile preferate ale unghenenilor, trebuie să […] Post-ul 500 de flori au fost plantate, în această primăvară, în Parcul „Micul Cluj” din Ungheni apare prima dată în Provincial.
12:40
Ieri, ministru Finanțelor, Petru Rotaru, a efectuat o vizită de lucru la Nisporeni. În cadrul acestei vizite, ministrul s-a întâlnit cu reprezentanții administrației publice locale, primarii din raion, precum și cu șefii serviciilor desconcentrate și descentralizate. Politicile promovate de Ministerul Finanțelor, precum cea salarială, bugetară și cea financiară raportate la domeniul de activitate a administrației […] Post-ul Ministru Finanțelor, Petru Rotaru, în vizită de lucru la Nisporeni apare prima dată în Provincial.
12:30
Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele de 21-24 mai 2024, va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală. Măsura este luată de poliție în contextul vizitei oficiale în Republica Moldova a circa 40 de delegații străine participante la cel de-al XIX-lea Congres al Curților Constituționale Europene, care vor vizita Guvernul […] Post-ul Limitarea temporară a accesului persoanelor în anumite locuri publice din capitală, în perioada: 21-24 mai 2024 apare prima dată în Provincial.
12:30
În punctul de trecere a frontierei Leușeni, în flux au fost depistați trei conaționali și un ucrainean, care foloseau acte falsificate și o remorcă cu nereguli. Unii dintre ei au recunoscut ilegalitățile comise. În toate cazurile polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST continuă cercetările pentru elucidarea circumstanțelor. Într-un caz, un cetățean moldovean de […] Post-ul O remorcă și patru documente falsificate, ridicate în PTF Leușeni apare prima dată în Provincial.
12:10
Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” se află în proces de plantare a florilor anuale și multianuale, arbori și arbuști, conform planului aprobat. Astfel, în toate petele floricole și rondurile din municipiul Chișinău, lucrătorii întreprinderii municipale plantează flori anuale precum: tagetes (țigăncușe), alisum (crucișoară), panseluțe, salvie, margarete africane, verbena și portulac (floare de piatră). […] Post-ul În Chișinău se plantează flori anuale și multianuale în toate sectoarele apare prima dată în Provincial.
12:00
Ministerul Apărării informează că în perioada mai-iulie curent, tehnica militară din dotarea unor unități ale Armatei Naționale se va deplasa din locurile de dislocare permanentă spre cele temporare Acțiunea are loc în legătură cu procesul de renovare a unor unități militare ale Armatei Naționale și în acest context, este preconizată detașarea tehnicii din dotare. Unitățile […] Post-ul În perioada mai-iulie, tehnica militară se va deplasa din locurile de dislocare permanentă spre cele temporare apare prima dată în Provincial.
12:00
Primăria Ialoveni inițiază procesul de atribuire oraşului Ialoveni statut de municipiu. Primul pas va fi aprobarea unei decizii de către Consiliul orășenesc Ialoveni prin care va fi împuternicit primarul oraşului Ialoveni, Sergiu Armașu, de a înainta Parlamentului Republicii Moldova solicitarea privind atribuirea statului de municipiu. Decizia urmează să fie votată astăzi, 21 mai 2024, la […] Post-ul Orașul Ialoveni ar putea deveni municipiul Ialoveni apare prima dată în Provincial.
11:50
Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU,  2 693,3 hectare de teren au fost compromise de arderea vegetației uscate de la începutul anului pe teritoriul Republicii Moldova, fiind înregistrate 1326 cazuri de ardere. În perioada 31.01.2024 – 15.05.2024 de către angajații Inspectoratului pentru Protecția Mediului și Inspectoratele de Poliție au fost întocmite 82 procese-verbale […] Post-ul Peste 2600 hectare de teren au fost compromise de arderea vegetației uscate de la începutul anului apare prima dată în Provincial.
11:30
Selecționata mass-media din Azerbaidjan a devenit câștigătoarea turneului internațional de fotbal Chișinău Media Cup 2024. Echipa a învins în finală formația din România cu scorul de 7-3. Locul 3 le-a revenit georgienilor după un meci la limită cu selecționata din Israel. Reprezentativele Moldovei s-au clasat pe poziția a 5-a și a 6-a. La turneul de […] Post-ul Azerbaidjan, câștigătoarea turneului Chișinău Media Cup 2024 apare prima dată în Provincial.
11:10
În contextul Zilei profesionale a lucrătorilor din domeniul culturii, nominalizării și aprecierii contribuției remarcabile a profesioniștilor din domeniul cultural, Secția Cultură din subordinea Consiliului raional Cahul, ieri, 20 mai, a organizat Gala Premiilor în domeniul culturii. Festivitatea a avut loc cu participarea conducerii raionului Cahul, a președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, deputatului în Parlamentul […] Post-ul (FOTO) La Cahul, organizată Gala Premiilor în domeniul culturii apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
10:20
Vicepreședintele Partidul Social Democrat European(PSDE), Eremei Priseajniuc, a fost ales în calitate de președinte interimar al Organizației Municipale PSDE Chișinău. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului Organizației. Prezent la ședință, președintele PSDE, Ion Sula, l-a felicitat pe domnul Priseajniuc cu ocazia alegerii în această funcție și i-a urat mult succes în activitate. Eremei […] Post-ul Eremei Priseajniuc – ales președinte interimar al organizației municipale PSDE Chișinău apare prima dată în Provincial.
10:10
Două semafoare pentru pietoni au fost instalate pe str. Studenților, la intersecția cu bd. Moscova, pentru a spori gradul de siguranță la traversarea trecerii, care se află în imediata apropiere a Universității Tehnice a Moldovei și care zilnic este traversată de un flux mare de oameni. Semafoarele noi sunt dotate cu corpuri LED, timer, butoane […] Post-ul Primăria Chișinău: două semafoare pentru pietoni au fost instalate pe str. Studenților apare prima dată în Provincial.
10:00
Naționala Moldovei WU19 va efectua în perioada 26-31 mai un cantonament la Centrul de Pregătire a Selecționatelor Moldovei de la Vadul lui Vodă. Echipa antrenată de Alexandra Bocancea are programate și două meciuri amicale cu selecționata similară a României. Partidele vor avea loc pe 29 mai, începând cu ora 12.00 și pe 31 mai, de […] Post-ul Fotbal feminin WU19. Două meciuri amicale cu selecționata României apare prima dată în Provincial.
10:00
Mișcarea Alternativa Națională (MAN) a obținut victorie în alegerile pentru Consiliul local din satul Cotovscoe, UTA Găgăuzia. Conform datelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală în cadrul alegerilor locale noi și parțiale, organizate pe 19 mai 2024, MAN a câștigat 9 mandate de consilier local. Rezultatele reflectă încrederea și sprijinul considerabil acordat de către locuitorii […] Post-ul MAN a câștigat alegerile pentru Consiliul local din Cotovscoe, UTA Găgăuzia apare prima dată în Provincial.
10:00
Pe 20 mai curent, administrația liceului „Alexandru Donici” din satul Peresecina, raionul Orhei, a sărbătorit alături de elevi și părinți finalizarea unui proiect important pentru instituție. Proiectul, realizat cu sprijin american, a prevăzut renovarea sălii de sport a liceului, inclusiv a încăperilor auxiliare. Ca urmare a proiectului, pereții cu tencuiala căzută, mirosul neplăcut, podeaua necorespunzătoare […] Post-ul (FOTO) Sala de sport a Liceului „Alexandru Donici” din Peresecina, renovată cu sprijinul american apare prima dată în Provincial.
09:50
Procuratura municipiului Bălți a participat la o masă rotundă cu genericul „Formarea specialiștilor în domeniul juridic – între teorie și practică”, desfășurată la data de 17 mai 2024. Evenimentul a fost organizat de Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și a reunit reprezentanți ai diferitelor  profesii juridice: judecători, avocați, polițiști, criminaliști, angajați ai biroului […] Post-ul Procuratura Bălți a participat la o masă rotundă organizată de Universitatea de Stat „Alecu Russo” apare prima dată în Provincial.
09:20
La un an de la implementarea proiectelor de renovare a rețelei de iluminat public din comuna Florițoaia Veche, raionul Ungheni, locuitorii și administrația publică locală se arată mulțumiți de impactul pozitiv al acestor inițiative guvernamentale asupra comunității. Potrivit primarului, Dumitru Frasin, proiectele au adus îmbunătățiri semnificative în calitatea vieții, contribuind la creșterea siguranței și confortului […] Post-ul 1300 de locuitori din Florițoaia Veche, Grozasca și Florițoaia Nouă, raionul Ungheni, beneficiază de iluminat public stradal modern apare prima dată în Provincial.
08:40
La Cimișlia, duminică, 19 mai 2024,  a avut loc cel mai spectaculos eveniment sportiv al anului – “Ziua Sportivului și a Recordurilor Locale”.  “Mulțumim tuturor participanților care au contribuit la succesul acestui eveniment prin implicarea în diversele probe sportive: alergări 60-100 m, ridicarea greutății, șah/dame, sărituri, flotări, ridicarea la bară fixă, arm wrestling, aruncarea la […] Post-ul La Cimișlia a avut loc “Ziua Sportivului și a Recordurilor Locale” apare prima dată în Provincial.
07:40
Irina Maximova, candidatul Partidul Social Democrat European pentru funcția de Primar al orașului Bucovăț și al satului Rassvet, raionul Strășeni, are acces în turul doi al alegerilor locale noi, care au avut loc duminica trecută. „Îi aducem sincere felicitări și aprecieri colegii noastre și echipei PSDE Strășeni condusă de Mihai Popa pentru rezultatul înregistrat. Mulțumim […] Post-ul Candidatul PSDE la funcția depPrimar al orașului Bucovăț și al satului Rassvet, are acces în turul II al alegerilor locale noi apare prima dată în Provincial.
Ieri
16:50
Consiliul raional Soroca și A.O Societatea de Cruce Roșie din Moldova au semnat un Acord de colaborare. Părțile își propun de a consolida un parteneriat strategic pentru a intensifica eforturile și a aduce beneficii comunității prin proiecte și acțiuni umanitare comune; Acordul a fost semnat de către Președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac și Directorul executiv […] Post-ul Acord de colaborare încheiat între Consiliul raional Soroca și A.O Societatea de Cruce Roșie apare prima dată în Provincial.
16:50
Maxim Moroșan, fruntaș al socialiștilor de la Bălți, consilier municipal, a primit un răspuns de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași (România) la scrisoarea sa, prin care a contestat interdicția de intrare pe teritoriul țării vecine, informează PROVINCIAL.  „Din acest răspuns, motivul specific pentru introducerea acestei interdicții nu este clar și aceasta este […] Post-ul A primit răspuns privind interdicția de intrare în țara vecină! Maxim Moroșan: Autoritățile evită explicații apare prima dată în Provincial.
16:20
Consiliul raional Ialoveni, împreună cu alte 21 de localități din raion au fondat și semnat, la 17 mai curent, Acordul-cadru de constituire a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Durabilitate prin Solidaritate” și, totodată, fondatorii au aprobat statutul de funcționare a acestei asociații. „Având în vedere importanța dezvoltării colaborative și a consolidării eforturilor în vederea asigurării accesului […] Post-ul Consiliul raional Ialoveni și 21 de localități au fondat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Durabilitate prin Solidaritate” apare prima dată în Provincial.
15:50
Cupa Republicii Moldova la fotbal amator a ajuns la faza sferturilor de finală. Competiția, care a adunat cele mai bune 20 de echipe din asociațiile raionale, municipale și regionale din țară, și-a stabilit cele 8 formații care continuă lupta pentru a reprezenta Moldova în UEFA Regions’ Cup 2024. Vă prezentăm rezultatele meciurilor din manșa tur […] Post-ul Cupa Regiunilor. Rezultatele sferturilor de finală, manșa tur apare prima dată în Provincial.
15:20
Procuratura raionului Drochia informează, despre condamnarea unei persoane din orașul Drochia pentru omorul a două persoane din același oraș. Potrivit învinuirii, s-a stabilit că, în perioada 05.12.2023 – 08.12.2023, la o oră nestabilită de organul de urmărire penală, un bărbat în vârstă de 44 de ani, locuind într-un apartament închiriat de la victime – o […] Post-ul Două persoane cu dizabilități au fost omorâte cu sânge rece de un chiriaș, la Drochia apare prima dată în Provincial.
15:10
În ultimele zile, în orașul Bălți, s-au înregistrat mai multe cazuri de vandalism, informează PROVINCIAL. Potrivit Primăriei, vandalii au desenat cu vopsea scara centrală din parcul „Mihai Volontir”, precum și complexul arhitectural „Vladimir Vîsoțki”. “Aceste acțiuni cauzează daune semnificative proprietății publice și afectează aspectul orașului nostru,” spun autoritățile. Astfel, Primăria Bălți îndeamnă să fie oprite […] Post-ul (FOTO) Acte de vandalism la Bălți. Primăria: aceste acțiuni cauzează daune semnificative proprietății publice și afectează aspectul orașului nostru apare prima dată în Provincial.
15:00
Centrul municipal de Tineret a împlinit cinci ani de activitate, timp în care Primăria municipiului Chișinău a reușit să deschidă cinci Centre moderne de Tineret, să atragă un număr mare de copii și adolescenți, care, în prezent, pot colabora atât între ei, cât și cu cei din Republica Moldova și din străinătate. Astfel, în cadrul […] Post-ul Centrul municipal de Tineret a împlinit cinci ani de activitate apare prima dată în Provincial.
14:50
Ieri, în a treia duminică după Paști, când biserica ortodoxă prăznuiește Ziua Mironosițelor (pomenirea femeilor purtătoare de mir sau de aromate, numite și ucenicele Domnului, femeile curajoase, care au participat la Răstignirea Mântuitorului, apoi s-au îngrijit să-I ungă trupul cu mir, asta în timp ce ucenicii se ascundeau, de teama persecuțiilor), a avut loc Festivalul […] Post-ul (FOTO) Festivalul Cântecului Pascal, ediția 2024, desfășurat în premieră în două locații din municipiul Strășeni apare prima dată în Provincial.
14:40
S-au disputat cele două meciuri din cadrul semifinalelor Cupei Moldovei A.S.I.C.S. la futsal. Partidele s-au jucat la Futsal Arena FMF din comuna Ciorescu. În prima confruntare, Clic Media a învins echipa MAIB cu un scor categoric de 17:2 asigurându-și primul bilet în finala competiției. În cel de-al doilea duel al etapei play-off, formația Steaua Dental […] Post-ul Futsal. S-au stabilit finalistele Cupei Moldovei A.S.I.C.S. apare prima dată în Provincial.
14:40
Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Regionale Nord au depistat un cetățean străin, care a intrat ilegal în Republica Moldova cu o motocicletă, înmatriculată în Ucraina. Cazul a avut loc în acest weekend. În timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, patrula SPF Briceni a observat un bărbat, care se deplasa cu […] Post-ul Străin documentat pentru trecerea ilegală a frontierei de stat apare prima dată în Provincial.
14:10
În seara zilei de 19 mai 2024, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui bărbat de 67 de ani pe motivul solicitării ,,dureri toracice”. Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Rîșcani, care a intervenit prompt și […] Post-ul Un pacient de 67 ani resuscitat cu succes de echipele SAMU Rîșcani apare prima dată în Provincial.
13:50
Ambasadorul României în Republica Moldova, Excelența Sa Cristian-Leon Țurcanu, împreună cu Gerant interimar al Consulatului General al României la Bălți, Adrian-Mihail Tican, au realizat astăzi o vizită în satul Petrunea din raionul Glodeni. Oficialii au fost întâmpinați tradițional cu pâine și sare de Primarul satului, Iurie Nastas; Președintele raionului Glodeni, Oxana Albu; reprezentantul Guvernului în […] Post-ul Ambasadorul României în Republica Moldova, vizită în satul Petrunea din raionul Glodeni apare prima dată în Provincial.
13:20
În contextul Zilei Sportului și a Mișcării Olimpice, la inițiativa Președintelui raionului Teodor Cuculescu, s-a organizat competiția sportivă ,,Cupa Președintelui Raionului Rezina la fotbal”, ediția 2024. În calitate de participanți au fost angajați a Consiliului raional și Inspectoratului de Poliție Rezina, precum și primari ai localităților din raion. Scopul acestui eveniment a fost promovarea sportului […] Post-ul IP Rezina Deținătorii ,,Cupei Președintelui raionului Rezina la fotbal” apare prima dată în Provincial.
13:20
Datorită Programului “Satul European”, cei peste 3200 de locuitori ai satului Bravicea, raionul Călărași, au acum apă la robinet. Valoarea proiectului, care a inclus construcția unei rețele de apeduct cu o lungime de peste 14 km, asigurând conectarea la rețeaua centralizată a celor peste 1000 de locuitori, care, anterior, nu dispuneau de apă gestionată în […] Post-ul (VIDEO) Peste 3200 de locuitori din Bravicea, raionul Călărași, au apă la robinet apare prima dată în Provincial.
13:10
La 19 mai curent, în orașul Bălți, la inițiativa primarului Alexandr Petkov, a debutat un nou proiect cultural “Fanfare in Park”, care va avea loc în parcul central în fiecare duminică pe parcursul întregii veri, informează PROVINCIAL. În cadrul acestui proiect, la Bălți vor veni fanfare din întreaga regiune de nord a Moldovei, pentru a […] Post-ul Un nou proiect cultural la Bălți – “Fanfare in Park” apare prima dată în Provincial.
12:40
Echipa de fotbal de plajă Nistru din Chișinău va lua parte la Cupa Europeană a Campionilor (analog Ligii Campionilor în fotbalul mare), ediția 2024. Tragerea la sorți i-a adus echipele Rostock din Germania, BSC Pafos din Cipru și BSC Batumi din Georgia. Competiția se va desfășura între 9 și 16 iunie în orașul Nazaré, Portugalia, […] Post-ul Fotbal de plajă. Nistru va evolua la turneul Cupa Europeană a Campionilor apare prima dată în Provincial.
12:30
În stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, așa au urcat la volan o femeie de 35 ani și un bărbat de 64 de ani. La 18 mai, femeia a fost stopată în orașul Căușeni, în timp ce conducea haotic un Volkswagen. Aparatul Drager a constatat o concentrație de 0,83 mg/l alcool în aerul expirat. […] Post-ul Căușeni: două persoane, în stare de ebrietate alcoolică, cu grad avansat, au urcat la volan apare prima dată în Provincial.
12:30
Consiliul Raional Cimişlia, reprezentat de Președintele Raionului Cimișlia, Andrian Talmaci și Consiliul Județean Iași – Iași County Council, reprezentat de Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, au semnat, la 16 mai curent, un acord de finanțare, pentru implementarea proiectului „Reparația capitală a sălii de festivități a Școlii de Arte din orașul Cimișlia”. Realizarea proiectului prevede […] Post-ul Sala de festivități a Școlii de Arte din orașul Cimișlia va fi renovată până la finele anului apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.