Provincial

Acum 12 ore
16:50
Autoritățile publice locale și antreprenorii manifestă interes față de diversificarea surselor de aprovizionare cu energie electrică și eligibilitatea în cadrul proiectelor de eficiență energetică, dar și identificarea de specialiști calificați  în domeniul energetic. Acestea au fost subiectele principale de discuții în cadrul vizitei Secretarului de Stat al Ministerului Energiei, Constantin Borosan, în raionul Telenești, care […] Post-ul Secretarul de Stat al Ministerului Energiei a fost în raionul Telenești. Ce a făcut apare prima dată în Provincial.
16:10
În cadrul proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală” finanțat de către Guvernul Germaniei prin intermediul băncii KfW, S.A. „Apă-Canal Chișinău” a semnat ante-contractele cerute de finanțator, care constituie precondiția pentru acceptarea demarării lucrărilor de construcție a apeductului magistral de transport al apei potabile pe tronsonul Chișinău-Strășeni-Călărași, informează PROVINCIAL cu referire la OFICIAL.md. Acestea […] Post-ul Vor demara lucrări de construcție a apeductului magistral de transport a apei potabile Chișinău-Strășeni-Călărași apare prima dată în Provincial.
16:10
Lacul Delia, care, până în prezent, era considerat proprietate de stat, ar putea să treacă, în scurt timp, în proprietatea Primăriei Ungheni, ceea ce ar permite amenajarea lui și realizarea unor proiecte care ar transforma acea zonă într-un loc cu adevărat de recreere și odihnă. Astfel, astăzi, 19 aprilie, primarul Vitalie Vrabie a avut o […] Post-ul Lacul Delia ar putea să treacă în proprietatea Primăriei Ungheni apare prima dată în Provincial.
16:10
În jur de 220 de elevi ai Gimnaziului din satul Ulmu, raionul Ialoveni, beneficiază de condiții prielnice de studiu, iar 34 de angajați – de condiții optime de muncă, în urma implementării unui amplu proiect de eficientizare energetică, realizat în cadrul Programului “Satul European”, ediția I. Astfel, potrivit ONDRL, lucrările au inclus termoizolarea pereților clădirii, […] Post-ul (FOTO) Gimnaziul din satul Ulmu, raionul Ialoveni, eficientizat energetic apare prima dată în Provincial.
15:40
MAIA a organizat o ședință repetată cu reprezentanții autorităților, asociațiilor de profil și organismelor de inspecție și certificare implicate în domeniul producției ecologice. Scopul a fost identificarea soluțiilor pentru problemele ce pot fi întâmpinate în procesul de evaluare a conformității produselor ecologice. În cadrul ședinței au fost abordate subiecte precum: tranziția la normele și cerințele […] Post-ul La MAIA au continuat discuțiile despre direcțiile de acțiune în domeniul agriculturii ecologice apare prima dată în Provincial.
15:20
Analistul politic Corneliu Ciurea afirmă că  „principalii pretendenţi la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova se pregătesc intens de campania electorală, iar analizând acţiunile şi declaraţiile lor, deja putem deduce cu ce mesaje de bază vor merge în alegerile din toamnă”, informează PROVINCIAL.  Expertul, într-un editorial pentru politics.md, a constatat că, Maia Sandu, actualul șef al […] Post-ul Alegeri prezidențiale. Cu ce mesaje ar putea merge Sandu, Dodon și Vlah în fața cetățenilor apare prima dată în Provincial.
15:20
Site-ul FMF vă prezintă programul fotbalistic pentru acest weekend. Vineri, sâmbătă, duminică și luni vom putea urmări meciurile din cadrul Campionatului Moldovei la fotbal, Super Liga, Faza II, partidele a Ligii 1, Faza II, Liga 2 sud și Nord dar și jocurile din Ligile de juniori, junioare și copii. Super Liga, faza II, etapa 6 […] Post-ul Unde mergem în weekend să privim fotbal apare prima dată în Provincial.
14:50
Consiliul raional Ialoveni, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Fundația elvețiană HEKS – EPER Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Elveției au organizat astăzi Târgul locurilor de muncă și meșteșugărit în scuarul Casei de cultură ,,Andrei Ungureanu”, Ialoveni. Târgul de cariere a fost deschis de președinta raionului Ialoveni, Natalia Eremia, primarul […] Post-ul Târg de cariere, organizat de Consiliul raional Ialoveni, în parteneriat cu HEKS/EPER Moldova și ANOFM la Casa de cultură „Andrei Ungureanu” apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
14:40
Povestea de viaţă a lui Anatolie Palii, un veteran al transportului electric de pasageri din Chişinău, este una incredibilă. Dlui a acceptat să discute cu reporterul nostru despre impresionanta carieră pe care a făcut-o, despre anii de muncă şi dedicaţie, despre pasiunea cu care continuă şi acum să contribuie la activitatea parcului de troleibuze nr. […] Post-ul Anatolie Palii – 53 de ani dedicaţi transportului electric de pasageri din Chişinău apare prima dată în Provincial.
14:10
În ultimii ani, Uniunea Europeană a devenit un partener comercial vital pentru Republica Moldova, iar vinurile moldovenești, și mai ales cele de la Combinatul de vinuri Cricova sunt apreciate de consumatorii europeni. În 2023, circa 70% din exporturile Cricova au fost destinate piețelor din Uniunea Europeană, cu un volum de aproximativ 2 milioane de sticle […] Post-ul Combinatul de vinuri Cricova exportă circa 70% din producție în UE apare prima dată în Provincial.
14:00
Primăria Municipiului Chișinău informează că în weekend-ul: 20-21 aprilie  2024, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone, cu scopul de a sprijini producătorii locali și de a oferi locuitorilor capitalei acces la produse agricole de sezon. În sectorul Botanica, în Parcul „Valea Trandafirilor”, pe aleea centrală – […] Post-ul Târguri cu produse autohtone în sectoarele capitalei apare prima dată în Provincial.
14:00
Pompierii din capitală au intervenit pentru lichidarea arderii, care a izbucnit într-un local din capitală. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 11:12. Potrivit primelor informații focul a cuprins bucătăria localului de pe strada Gheorhe Asachi 54 din municipiul Chișinău. Pentru stingerea flăcărilor la fața locului a intervenit două echipe de pompieri. Ajunși, […] Post-ul Pompierii au lichidat un incendiu izbucnit într-un local din capitală apare prima dată în Provincial.
14:00
În perioada ianuarie-aprilie curent, Ministerul Educației și Cercetării a efectuat un audit la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice pentru perioada 2022-2023. Misiunea de audit a examinat asigurarea respectării controlului intern managerial în cadrul instituției. În rezultatul auditului, au fost depistate mai multe abateri și nerespectări ale cadrului legal, fiind relevat un management defectuos și o […] Post-ul MEC, despre încălcările depistate la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice apare prima dată în Provincial.
14:00
Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Otaci împreună cu ofițerii de investigații a DR Nord au destructurat un grup criminal organizat specializat în migrația ilegală. Unul dintre membrii a fost reținut în flagrant delict în zona de frontieră, unde ar fi organizat pentru un cetățean ucrainean migrarea ilegală din Ucraina în R. Moldova, inclusiv urmau […] Post-ul Un conațional bănuit în organizarea migrației ilegale, reținut în flagrant apare prima dată în Provincial.
13:50
Ieri, ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a avut o întâlnire cu echipa de silvicultori de la Nisporeni Silva pentru a discuta despre implicarea acestora în Programul național de împădurire. Ministrul a apreciat eforturile depuse de pădurarii de aici, care au crescut în pepinieră peste 2,5 milioane puieți, majoritatea fiind utilizați în cadrul Programului. În urma discuțiilor, […] Post-ul Ministrul Mediului, întâlnire cu echipa de silvicultori de la Nisporeni Silva apare prima dată în Provincial.
13:50
Astăzi, efectivul Batalionului de artilerie ,,Prut’’ din municipiul Ungheni a marcat 32 de ani de la crearea unității. Cu această ocazie, locţiitorul șefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, colonel Sergiu Voinu  a felicitat militarii și angajații civili din unitate,  apreciind profesionalismul și dedicația acestora în îndeplinirea misiunilor. Totodată,  cu prilejul celei de-a 32-a aniversare […] Post-ul Batalionul de artilerie ,,Prut’’ din municipiul Ungheni a marcat 32 de ani de la fondare apare prima dată în Provincial.
13:40
Autoritățile municipale din Orhei continuă să modernizeze infrastructura orașului și să creeze un mediu mai sigur și mai plăcut pentru toți locuitorii. Recent, pe strada Orheiul Vechi din sectorul central al orașului, au început lucrările de ridicare a 38 de guri de canalizare la înălțimea proiectată. Această măsură este foarte importantă, deoarece asigură scurgerea eficientă […] Post-ul Gata cu accidentele și inundațiile: pe strada Orheiul Vechi din Orhei se efectuează lucrări de ridicare a gurilor de canalizare apare prima dată în Provincial.
13:40
Comisia Electorală Centrală prezintă informații despre numărul de alegători în cele 9 localități din țară unde, la 19 mai 2024, vor avea loc alegeri locale noi și alegeri parțiale pentru funcția de primar și de consilier în consiliul local. Astfel, potrivit datelor din Registrul de Stat al Alegătorilor, conform situației din 19 aprilie curent, numărul total […] Post-ul Numărul de alegători în localitățile unde pe 19 mai 2024 vor avea loc alegeri este de 10 766 apare prima dată în Provincial.
13:10
Primul caz de accident vascular cerebral tratat cu succes în Centrul primar de AVC al Spitalului raional Hîncești, la doar două zile de când și-a început activitatea. Pacientul, un bărbat în vârstă de 49 de ani din raionul Leova, a fost diagnosticat cu accident vascular cerebral ischemic, prin intermediul tomografiei computerizate. Echipa multidisciplinară formată din […] Post-ul În Centrul primar de AVC din Hîncești, tratat cu succes, primul caz de accident vascular cerebral apare prima dată în Provincial.
12:40
Membrii Consiliul Regional pentru Dezvoltare (CRD) Sud s-au reunit, la 18 aprilie 2024, în cadrul primei ședințe în noua componență. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și Agenția de Dezvoltare Regională Sud. Membrii consiliului au ales o nouă conducere şi au aprobat mai multe decizii importante pentru Regiunea de Dezvoltare Sud. […] Post-ul Ședința extraordinară de constituire a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud de legislatura a V-a apare prima dată în Provincial.
12:10
Municipiul Bălți va găzdui Cupa Națională la caiac-canoe. Despre aceasta a anunțat Primăria orașului Bălți, informează PROVINCIAL. Astfel, în perioada 26-27 aprilie 2024, pe teritoriul canalului de caiac-canoe al Școlii Sportive Specializate pentru Copii și Juniori de Rezerv Olimpic de probe pe apă, se va desfășura Cupa Națională la caiac-canoe. Sportivii din întreaga Moldovă vor […] Post-ul Municipiul Bălți va găzdui Cupa Națională la caiac-canoe apare prima dată în Provincial.
12:00
Elevii Școlii profesionale nr.3 din Chișinău au avut parte, ieri, 18 aprilie, de o lecție publică cu participarea directoarei adjuncte a Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) Liuba Jignea–Suveica și a doi ofițeri principali din cadrul Direcției reintegrare socială a ANP – Vadim Cravcescu și Ana Zaharcenco. Potrivit ANP, reuniunea a avut loc la inițiativa conducerii […] Post-ul Ofițerii ANP au desfășurat o lecție deschisă la Școala profesională nr.3 din Chișinău apare prima dată în Provincial.
11:40
Locuitorii municipiului Cahul, dar și cei din localitățile Roșu, Crihana Veche și Cotihana, beneficiază de servicii modernizate de alimentare cu apă potabilă și canalizare. Se datorează proiectului în derulare ”Aprovizionare cu apa și canalizare în Raionul Cahul” finanțat de Guvernul Germaniei și Uniunea Europeană, în cadrul inițiativei „Echipa Europa”, implementat prin intermediul Băncii Germane de Dezvoltare KfW. Cu […] Post-ul Andrei Spînu și reprezentanții Ambasadei Germane – vizită de monitorizare la unul din cei mai mari proiecte de aprovizionare cu apă și canalizare din Moldova apare prima dată în Provincial.
11:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de înghețuri. Astfel, pe 20 aprilie 2024, în orele nocturne și ale dimineții, în jumătatea de nord a țării, la suprafața solului și izolat în aer se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1..-3°C. Post-ul Cod galben de înghețuri apare prima dată în Provincial.
11:10
Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), Sergiu Harea, a întreprins o vizită de lucru la Consiliul raional Glodeni, în cadrul căreia a fost  semnat un Acord de colaborare între cele două părți, astfel urmărind promovarea și dezvoltarea activității de întreprinzător în raion, în baza capacităților disponibile și în limitele […] Post-ul CCI a RM continuă cooperarea cu Autoritățile Publice Locale din Glodeni apare prima dată în Provincial.
11:10
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a mers în orașul Cricova, acolo unde municipalitatea are realizate mai multe proiecte comune cu administrația locală. Edilul a ajuns la Centrul de Sănătate, care acum este reparat capital. „Ne bucură că împreună creăm condiții moderne pentru pacienți și personalul medical. Vorbim despre mai mult de 9000 de pacienți și 28 […] Post-ul Ion Ceban, la Centrul de Sănătate Cricova: împreună creăm condiții moderne pentru pacienți și personalul medical apare prima dată în Provincial.
11:00
Societatea Vânătorilor și Pescarilor din Moldova va organiza sâmbătă, 20 aprilie, cu începere de la ora 10:00, Congresul al XIX-lea al asociației. Printre subiectele ce vor fi abordate la congres se numără dezvoltarea gospodăriei cinegetice a Republicii Moldova în următorii cinci ani, Legea vânătorii și fondului cinegetic, alegerea noului Consiliu Republican al SVPM. La eveniment […] Post-ul Societatea Vânătorilor și Pescarilor va organiza Congresul al XIX-lea apare prima dată în Provincial.
11:00
În cadrul vizitei de ieri în raionul Dubăsari, prim-ministrul Dorin Recean a vizitat Liceul Teoretic Doroțcaia și Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfânt”, refugiat la Doroțcaia, unde a avut o discuție cu cadrele didactice din ambele instituții. Premierul a menționat că îmbunătățirea condițiilor de studii în instituțiile de învățământ din întreaga țară rămâne o […] Post-ul Dorin Recean, discuții cu profesorii la Doroțcaia: mi-aș dori ca mai mulți copii din stânga Nistrului să învețe în școlile cu predare în limba română apare prima dată în Provincial.
10:50
Societatea Vânătorilor și Pescarilor din Moldova va organiza sâmbătă, 20 aprilie, cu începere de la ora 10:00, Congresul al XIX-lea al asociației. Printre subiectele ce vor fi abordate la congres se numără dezvoltarea gospodăriei cinegetice a Republicii Moldova în următorii cinci ani, Legea vânătorii și fondului cinegetic, alegerea noului Consiliu Republican al SVPM. La eveniment […] Post-ul Societatea Vânătorilor și Pescarilor din Moldova organizează Congresul al XIX-lea apare prima dată în Provincial.
10:50
Astăzi, 19 aprilie 2024, începe campania electorală pentru concurenții electorali înregistrați la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai 2024. Conform prevederilor Codului electoral, în campania electorală, candidaților le este interzis să utilizeze resursele administrative, inclusiv prin lansarea sau participarea la lansarea proiectelor de infrastructură sau a achizițiilor efectuate din bugetul public național, utilizarea echipamentelor, a mijloacelor, a […] Post-ul Astăzi începe campania electorală pentru alegerile din 19 mai apare prima dată în Provincial.
10:50
Procuratura raionului Glodeni anunță că, la data de 16 aprilie 2024, de către Judecătoria Drochia, sediul Glodeni, a fost pronunțată o sentință de condamnare a unui bărbat, în vârstă de 53 de ani, învinuit de comiterea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății (art. 151 alin. (1) din Codul penal). Acestuia […] Post-ul Va sta patru ani în detenție pentru că și-a bătut consăteanul, cauzându-i vătămări corporale grave apare prima dată în Provincial.
07:40
Premierul Dorin Recean a vizitat pensiunea „Căsuța din deal” din satul Pohrebea, care dispune de zece locuri de cazare. Proprietarul afacerii de familie, Ion Repida, a relatat că, deși a avut solicitări să plece peste hotare, acum, cinci ani, el a decis să rămână în Republica Moldova și să deschidă o casă rurală.  Casa pe […] Post-ul Dorin Recean a încurajat dezvoltarea potențialului turistic în localitățile pe malul Nistrului apare prima dată în Provincial.
Ieri
17:10
Astăzi, într-o vizită de lucru în raionul Telenești s-a aflat Constantin Borosan, Secretarul de Stat al Ministerului Energiei. Vizita a debutat la Consiliul raional, unde oficialul s-a întrunit într-o ședință comună cu administrația raionului, reprezentanta în teritoriu a Cancelariei de Stat, Angela Cazacu, edilii locali și funcționari ai entității. Secretar de Stat a vorbit despre […] Post-ul Secretarul de stat al Ministerului Energiei a fost în vizită la Telenești apare prima dată în Provincial.
17:00
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a vizitat astăzi raionul Criuleni, unde s-a întâlnit cu localnicii, cu primari, consilieri, reprezentanți ai mai multor instituții și antreprenori locali. La întâlnirea cu reprezentanții autorităților publice locale s-a discutat despre ultima decizie a Curții Constituționale referitoare la organizarea referendumului de aderare la Uniunea Europeană în aceeași zi cu alegerile prezidențiale. […] Post-ul Președintele Parlamentului, în vizită la Criuleni: „Sat cu sat, Europa va ajunge în casele noastre” apare prima dată în Provincial.
17:00
Secretarul de stat în domeniul politicii resurselor de apărare, Sergiu Plop a efectuat, astăzi, o vizită de lucru în raionul Basarabeasca. În cadrul acesteia, oficialul a avut întâlniri cu președintele raionului, Natalia Cara, reprezentanți ai administrației publice locale, cetățeni, precum și cu reprezentantul Oficiului teritorial al Cancelariei de stat, Ion Mînăscurtă. De asemenea, secretarul de […] Post-ul Sergiu Plop a efectuat o vizită de lucru în raionul Basarabeasca apare prima dată în Provincial.
17:00
Procuratura raionului Hîncești informează despre condamnarea unei persoane pentru tentativă de omor. Reieșind din actul de învinuire, la 13 iulie 2022, pe timp de zi, inculpatul se afla la domiciliu împreună cu soția sa într-un sat din raionul Hîncești. În vizită la ei a venit fratele soției lui, cu care a consumat băuturi alcoolice. Ulterior, […] Post-ul A încercat să își omoare cumnatul, dar nu i-a reușit. Făptuitorul – condamnat la 15 ani de închisoare apare prima dată în Provincial.
17:00
Începând cu anul 1983, în fiecare an, la data de 18 aprilie, este sărbătorită Ziua Internațională a Monumentelor și a Locurilor Istorice – eveniment dedicat celebrării şi promovării patrimoniului cultural, ce reprezintă, în același timp, șansa de a atrage atenția asupra diversității şi a relevanței acestuia, dar şi asupra vulnerabilității sale. Cu această ocazie, în cadrul […] Post-ul Deținuții din Penitenciarul nr. 6-Soroca au vizitat „Lumânarea recunoștinței” apare prima dată în Provincial.
16:50
Președinta Maia Sandu a participat, astăzi, la evenimentul „Empower Locals 2024: Afacerile locale merg în UE”, organizat de Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii. În mesajul său către antreprenori, șefa statului și-a exprimat aprecierea pentru proiectele și ideile în care ei cred, pentru riscurile pe care și le asumă și pentru curajul de a dezvolta afaceri […] Post-ul Maia Sandu, la „Empower Locals 2024: Afacerile locale merg în UE”: „Întreprinderile mici și mijlocii sunt coloana vertebrală a economiei noastre” apare prima dată în Provincial.
16:40
Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, s-a întâlnit astăzi cu primarii, consilieri raionali, inspectorii de mediu dar și serviciile desconcentrate din raionul Nisporeni, pentru a discuta despre problemele de mediu din zonă, concentrându-se pe Zona 5 de Management al Deșeurilor, care include raioanele Nisporeni, Ungheni și Călărași. Această zonă a înregistrat cel mai mare progres din țară […] Post-ul Ministrul Mediului a mers la Nisporeni pentru a discuta problemele legate de gestionarea deșeurilor apare prima dată în Provincial.
16:40
Reducerea dependenței de importuri a animalelor și stimularea dezvoltării sectorului zootehnic autohton este un angajament al MAIA. În acest scop, astăzi, au avut loc discuții cu mediul academic, ANSA și crescătorii de animale despre elaborarea Programelor de ameliorare, care stau la baza recunoașterii societăților de ameliorare și care au rolul de a contribui la creșterea […] Post-ul Crearea societăților de ameliorare: O nouă prioritate pentru a spori eficiența genetică a animalelor din ferme apare prima dată în Provincial.
16:10
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, împreună cu responsabilii din cadrul Primăriei, a mers astăzi în vizită de lucru  în orașul Cricova, suburbie a Capitalei. În cadrul vizitei, edilul a discutat cu reprezentanții administrației locale despre proiectele realizate în comun, necesitățile și obiectivele investiționale, care pot să fie implementate împreună, în cel mai scurt […] Post-ul Ion Ceban a mers la Cricova. Ce a făcut apare prima dată în Provincial.
15:50
În jur de 70 de copii din satul Puhoi, raionul Ialoveni, beneficiază de condiții sanitare îmbunătățite în grădinița nr.2 “Foișor” pe care o frecventează. Este vorba de construcția unui grup sanitar nou și repararea celui existent. Realizarea proiectului a fost posibilă în cadrul Programului Național ”Satul European Expres”. Tot în cadrul acestui program, în localiate, […] Post-ul ”Satul European Expres”: condiții mai bune pentru copiii din satul Puhoi, raionul Ialoveni apare prima dată în Provincial.
15:20
Oportunitățile de dezvoltare a localităților după modelul european, reabilitarea infrastructurii și atragerea investițiilor pentru accelerarea procesului de modernizare a țării au fost subiectele discutate la întrevederea premierului Dorin Recean cu reprezentanții autorităților publice locale (APL) și ai serviciilor publice desconcentrate din raionul Dubăsari. Premierul Dorin Recean s-a referit la referendumul din toamnă: „Suntem toți uniți […] Post-ul Dorin Recean, în raionul Dubăsari: Moldova europeană înseamnă servicii calitative, drumuri moderne, apă și canalizare accesibile apare prima dată în Provincial.
15:10
În baza acordului de colaborare semnat între Consiliul raional Rîșcani și A.O. „Baștina”, se efectuează vizite de lucru în teritoriul raionului Rîșcani, în majoritatea primăriilor, pentru realizarea sesiunilor informaționale cu referire la implementarea proiectului „Tinerii în afaceri”. Responsabilă din partea Consiliului raional Rîșcani este desemnată Tozlovanu Liudmila, specialistă principală, Serviciul Atragerea Investițiilor și Dezvoltarea Regională, […] Post-ul La Rîșcani au avut loc sesiuni de informare pentru implementarea proiectului „Tinerii în afaceri” apare prima dată în Provincial.
15:00
Directoarea generală adjunctă a Casa Nationala de Asigurari Sociale a Republicii Moldova, Svetlana Vecvert, a întreprins astăzi, 18 aprilie o vizită de lucru în raionul Ialoveni, unde a avut o întrevedere cu administrația raionului, primarii și reprezentanții serviciilor publice desconcentrate și descentralizate, în cadrul căreia a discutat despre politicile sociale ale țării. Discuțiile s-au axat […] Post-ul Directorul general adjunct a CNAS, vizită de lucru în raionul Ialoveni apare prima dată în Provincial.
14:50
Comisia Electorală Centrală anunță că mâine, 19 aprilie 2024, este ultima zi când pot fi depuse actele pentru înregistrare în calitate de concurent electoral în cele 9 localități unde vor avea loc alegeri locale noi și parțiale. Consiliile electorale de circumscripție au la dispoziție 7 zile pentru examinarea dosarelor și pentru a înregistra sau a refuza înregistrarea în […] Post-ul Mâine este ultima zi când pot fi depuse actele pentru înregistrarea în calitate de concurent electoral la alegerile din 19 mai 2024 apare prima dată în Provincial.
14:50
Problema posturilor introduse ilegal de Tiraspol în perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii a fost examinată la reuniunea săptămânală a Comisiei Unificate de Control ce s-a desfășurat la 18 aprilie 2024 în orașul Bender. Delegația Republicii Moldova și-a reiterat poziția că Forțele Mixte de Menținere a Păcii nu necesită structuri suplimentare […] Post-ul Delegația R. Moldova menține în atenția CUC necesitatea eliminării posturilor ilegale din Zona de Securitate apare prima dată în Provincial.
14:40
La ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a avut loc a treia rundă de discuții între producătorii și procesatorii de semințe de floarea soarelui, în format videoconferință. Reprezentanții companiei S.A. Floarea Soarelui au confirmat că au fost achitate toate datoriile către agricultori, conform angajamentelor contractuale. Agenda discuțiilor a continuat despre procedura de acordare a licențelor de […] Post-ul MAIA a facilitat a treia rundă de discuții între producătorii și procesatorii de semințe de floarea soarelui apare prima dată în Provincial.
14:10
În ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile, Primăria Chișinău continuă activitățile de salubrizare și întreținere a spațiilor verzi aflate în gestiune. Astfel, în toate parcurile din municipiul Chișinău au loc acțiuni de menținere a curățeniei și de amenajare a spațiilor verzi. Muncitorii întreprinderii lucrează la cositul ierbii, greblatul gazonului după cosirea lui și evacuarea deșeurilor  vegetale. În […] Post-ul Primăria Chișinău continuă activitățile de salubrizare și întreținere a spațiilor verzi apare prima dată în Provincial.
13:50
Ieri, 17 aprilie, municipiul Ungheni a demonstrat că este european și proeuropean. În fața a 35 de reprezentanți ai Grupului de Lucru pentru Europa de Est și Asia Centrală (COEST), au fost prezentate rezultatele unor proiecte importante, realizate cu suportul Uniunii Europene. Astfel, este vorba de Ghișeul Unic, Piața Independenței și zona centrală, care au […] Post-ul Grupul de Lucru pentru Europa de Est și Asia Centrală, la Ungheni. Primar: locuitorii municipiului, văd viitorul R. Moldova în familia UE apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.