TVC

Acum 24 ore
18:00
Alte 264 cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 3 în Transnistria. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale informează despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19, scrie paranteze.md. Deces 329: Femeie de 65 ani, din Bălți. Internată la data de 30 mai, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: edem cerebral, … Articolul Opt decese noi provocate de COVID-19 înregistate în Moldova. Numărul deceselor a depășit 330 apare prima dată în TVC.
17:30
Alte 264 de cazuri noi de Covid-19 au fost înregistrate, astăzi, în Republica Moldova, dintre care 3 în Transnistria, anunță Ministerul Sănătății, scrie unimedia.info. În total, astăzi au fost efectuate 1.548 de teste , dintre care primar –1.247 şi repetat – 301. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 9.511 în țara noastră, … Articolul Numărul cazurilor de Coronavirus în creștere. 264 de cazuri noi de Covid-19 au fost înregistrate în Moldova apare prima dată în TVC.
16:50
Curtea Supremă de Justiție informează că în cadrul instituției a fost confirmat un caz de infectare cu noul tip de coronavirus. Astfel, începând cu 9 iunie, în cadrul Curții se instituie regim special de muncă, scrie zdg.md. „Se atrage la serviciu numai personalul strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituției, activitatea căruia necesită prezența obligatorie la … Articolul Primul caz de infectare la Curtea Supremă de Justiție apare prima dată în TVC.
16:40
Covid-19 a ajuns și la piețele din țară. Șeful ANSP anunță despre primele cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus în rândul angajaților din cadrul piețelor de la Cahul și Bălți, scrie unimedia.info. „Cred că pe alocuri trebuia să avem o insistență mai pronunțată asupra unor procedee. De exemplu, frizeriile, cred că trebuia să … Articolul Covid-19 a ajuns și la piețele din Cahul și Bălți. Au fost înregistrate primele cazuri de infectare în rândul angajaților apare prima dată în TVC.
16:00
Piețile din mun.Chișinău, inclusiv cele private, vor activa conform unui nou program. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, scrie deschide.md. Astfel, piețile capitalei vor activa după cum urmează: – În zilele de marți până vineri – de la ora 5.00 până la ora 16.00; – În … Articolul Primăria Chișinău a decis: Cum vor activa piețile și centrele comerciale apare prima dată în TVC.
15:40
Astăzi, un jurul orelor 13:00, a izbucnit un incendiu în stația Berești din municipiul Ungheni, transmite Telegraph.md Incendiul a afectat o locomotivă, iar la fata locului s-a deplasat USP Ungheni. Circumstanțele se stabilesc. Articolul Incendiu la Ungheni! Arde o locomotivă în stația Berești apare prima dată în TVC.
14:10
Transportul public municipal este sistat, începând de astăzi și până marți dimineața, anunță Primăria Chișinău, scrie unimedia.info. Astfel, în zilele de sâmbătă, duminică și luni (6,7 și 8 iunie), troleibuzele și autobuzele nu vor circula în municipiul Chișinău. Măsura este aplicată în scopul prevenirii răspândirii infecției Covid-19 în rândul locuitorilor capitalei și suburbiilor. De marți, … Articolul Transportul public, sistat în Chișinău până marți apare prima dată în TVC.
13:50
România a livrat R. Moldova echipamente medicale a căror calitate poate fi probată prin certificatele de conformitate, susține secretarul general al Guvernului de la Bucureşti, Antonel Tănase, respingând, astfel, acuzațiile potrivit cărora ajutorul acordat republicii noastre la începutul lunii mai curent pentru combaterea noului coronavirus ar fi fost de proastă calitate, scrie ziarulnational.md. „Noi avem … Articolul Oficial de la București: România a livrat R. Moldova echipamente medicale a căror calitate poate fi probată prin certificatele de conformitate apare prima dată în TVC.
13:20
Republica Moldova este țara cu cea mai înaltă mortalitate din cauza noului tip de coronavirus din 23 de state din Europa Centrală și de Est, potrivit datelor disponibile la 4 iunie, scrie cotidianul.md.  Cu 315 decese la 4 iunie (323 în prezent), Republica Moldova are o rată de peste 80 de morți la un milion … Articolul (GRAFIC) COVID-19: Moldova, țara cu cea mai înaltă mortalitate din Europa Centrală și de Est apare prima dată în TVC.
12:20
În prezent, 306 persoane, infectate cu COVID-19, sunt în stare gravă. Dintre acestea, 27 sunt conectate la aparate de respirație asistată, arată datele Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), scrie agora.md. Totodată, 634 de pacienți sunt în stare de gravitate medie. În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 Chișinău, au fost internate … Articolul Coronavirus: Peste 300 de persoane sunt în stare gravă apare prima dată în TVC.
11:50
Primarii din raionul Orhei susțin că în criza pandemică au fost lăsați pe cont propriu de către autoritățile centrale, iar unii actori politici din guvernare prin declarațiile lor au derutat cetățenii. Multe dintre deciziile guvernării au fost contradictorii, iar acțiunile acesteia au fost mai mult declarative. Pandemia, înghețurile și seceta din această primăvara au lovit … Articolul Primari din raionul Orhei: guvernarea mai mult a derutat decât a ajutat apare prima dată în TVC.
11:30
Compania farmaceutică AstraZeneca a început să producă vaccinul anti Covid-19 dezvoltat de Universitatea Oxford, deși acesta se află încă în teste, a anunțat directorul executiv Pascal Soriot, potrivit BBC. Dacă vaccinul va trece testele umane, acesta poate fi disponibil în toamnă, compania încercând să realizeze un stoc până atunci, scrie digi24.ro. „Începem să fabricăm chiar acum … Articolul Vaccinul dezvoltat la Oxford intră în producție. Bill Gates asigură fabricarea a 300 de milioane de doze apare prima dată în TVC.
11:30
Alte patru persoane, infectate cu noul coronavirus, s-au stins din viață. Astfel, bilanțul deceselor a urcat la 328 de cazuri. Printre victime se numără și medicul urolog Corneliu Rotaru, în vârstă de 46 de ani, care activa la Institutul de Medicină Urgentă, scrie agora.md. A murit un bărbat de 70 ani, din mun. Bălţi, internat la … Articolul Noi decese provocate COVID-19. Bilanțul se ridica la 328. Printre victime, doi lucrători din sistemul medical apare prima dată în TVC.
11:10
Vasile Petruleac, șofer de ambulanță, a fost răpus de noul tip de coronavirus. Despre asta a anunțat Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească în seara de vineri, 5 iunie. „S-a stins din viață colegul nostru”, scrie realitatea.md. Bărbatul, în vârstă de 63 de ani, a activat la Substația de Asistență Medicală Urgentă Rîșcani din … Articolul Un șofer de ambulanță, răpus de noul virus! Colegii: „Până în ultima zi a fost o persoană plină de viață” apare prima dată în TVC.
11:00
Orașul Taraclia, mai amenajat și mai înflorit ca niciodată. În urma unor ample acțiuni de salubrizare, lansate de primarul localității, reprezentantul Partidului „ȘOR” Veaceslav Lupov, strada centrală – Inzova, la intrarea în oraș a fost curățată și au fost sădite flori, schimbând în întregime aspectul „porților” orașului Taraclia, scrie partidulsor.md. Având în vedere că în … Articolul Ample acțiuni de salubrizare în orașul Taraclia, la inițiativa primarului Partidului ȘOR, Veaceslav Lupov apare prima dată în TVC.
10:40
Covid-19 a ajuns și la piețele din țară. Șeful ANSP anunță despre primele cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus în rândul angajaților din cadrul piețelor de la Cahul și Bălți, scrie unimedia.info. „Cred că pe alocuri trebuia să avem o insistență mai pronunțată asupra unor procedee. De exemplu, frizeriile, cred că trebuia să … Articolul Covid-19 a ajuns și la piețele din Cahul și Bălți. Au fost înregistrate primele cazuri de infectare în rândul angajaților apare prima dată în TVC.
10:10
Sâmbătă, duminică și luni cimitirele pe tot teritoriul municipiului Chișinău vor rămâne închise. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban, scrie deschide.md. „Sâmbătă, duminică și luni cimitirele pe tot teritoriul municipiului Chișinău vor rămâne închise. Este decizia Comisiei extraordinare de sănătate publică municipală, care s-a întrunit astăzi în ședință. Așa cum am declarat, … Articolul Cimitirele din Chișinău vor fi închise de Paștele Blajinilor apare prima dată în TVC.
Ieri
21:50
În această perioadă complicată pentru industria aeronautică, autoritățile continuă să submineze concertat și agresiv activitatea investitorului aeroportului și refuză să permită construcţia noului terminal, anunță compania Avia Invest. Gestionarul Aeroportului Internațional Chișinău precizează printr-un comunicat de presă că a depus repetat la Primăria Chișinău, în data de 4 mai, solicitarea și actele necesare pentru obținerea … Articolul Avia Invest: Primăria Capitalei refuză să permită construcţia noului terminal | VIDEO apare prima dată în TVC.
21:30
Realizarea programului de iluminare stradală, inițiat de Ilan Șor, cu suportul Partidului Politic „ȘOR”, continuă cu succes la Taraclia, unde a fost inaugurat jumătate din cel de-al doilea sector al orașului. 300 de becuri LED s-au aprins pe cele 11 străzi, scufundate până acum în beznă, iar oamenii au apreciat grija autorităților și spun că … Articolul Realizarea programului de iluminare stradală, inițiat de Ilan Șor, continuă cu succes la Taraclia: 300 de becuri LED s-au aprins pe cele 11 străzi | VIDEO apare prima dată în TVC.
21:20
O nouă acțiune de protest a avut loc astăzi în municipiul Orhei. Și de această dată, oamenii s-au plâns pe faptul că șeful interimar al Inspectoratului de Poliție Orhei, Nicolae Cortac, are favorizării unui agent economic. Locuitorii sectorului Lupoaica au blocat circulația camioanelor de mare tonaj, ce aparțin unei cariere, cerând ca circulația acestora să … Articolul O nouă acțiune de protest în municipiul Orhei: Oamenii s-au plâns pe faptul că șeful interimar al Inspectoratului de Poliție Orhei favorizează un agent economic | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:30
În spitalele din țară mai sunt locuri pentru doar 5 zile. Avertismentul vine din partea premierului Ion Chicu, care încearcă astfel să-i convingă pe cetățeni să nu meargă la slujbele de pomenire organizate în cimitire, în data de 7 și 8 iunie, atunci când vor sărbători Paștele Blajinilor. De cealaltă parte, reprezentanții Ministerului Sănătății susțin … Articolul Ion Chicu: În spitalele din țară mai sunt locuri pentru doar 5 zile, iar mai multe instituții medicale din țară anunță că nu mai au locuri disponibile | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:20
Alte două secvențe video în care apare președintele Igor Dodon, fostul lider al Partidului Democrat din Moldova Vladimir Plahotniuc şi Serghei Iaralov, un apropiat al acestuia, au fost prezentate opiniei publice de deputaţii Iurie Reniţă şi Lilian Carp. În imagini șeful statului confirmă implicarea fostului vicepremier rus Dmitri Kozak în negocierea coaliției de guvernare cu … Articolul Au fost prezentate alte două secvențe video în care apare Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc şi Serghei Iaralov. „Eu tot timpul îi scriu lui Putin”, spune Dodon | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:20
Încă opt persoane au pierdut lupta cu virusul periculos, în ultimele 24 de ore. Doi pacienți au decedat pe parcursul nopții, iar alți 6 – în timpul zilei de astăzi. Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale, victimele au vârste cuprinse între 51 şi 70 de ani. Astfel, numărul celor răpuşi de noul coronavirus s-a … Articolul COVID-19 în Moldova: în ultimele 24 de ore au fost confirmate 229 de cazuri noi și opt persoane au pierdut lupta cu virusul | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:10
Tentativă eșuată de convocare a ședinței Parlamentului. Deputaţii din opoziție s-au adunat astăzi în plen, iar pentru că fracțiunile PDM și PSRM, care formează majoritatea parlamentară, nu s-au prezentat, ședința nu a avut loc din lipsă de cvorum. Reprezentanții Partidului Politic “ȘOR”, „Pro Moldova”, PPDA și PAS au declarat că majoritatea parlamentară ar sabota activitatea … Articolul Tentativă eșuată de convocare a ședinței Parlamentului: Fracțiunile PDM și PSRM nu s-au prezentat | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:10
Republica Moldova se confruntă cu multiple probleme de mediu, iar pentru soluţionarea acestora, deputaţii Partidului „ȘOR” au înregistrat în Parlament trei inițiative legislative prin care propun soluții pentru ameliorarea situației. Totodată, formaţiunea parlamentară, condusă de Ilan Şor, a propus ca 6 iunie, ziua când s-a născut poetul Aleksandr Pușkin, să fie declarată Ziua literaturii ruse, … Articolul Deputaţii Partidului „ȘOR” au înregistrat în Parlament patru inițiative legislative prin care propun soluții pentru ameliorarea situației în Moldova | VIDEO apare prima dată în TVC.
17:10
Angajații Inspectoratului General al Poliției vor fi la datorie  de Paștele Blajinilor (7-8 iunie),    pe întreg teritoriul țării,  pentru a asigura ordinea publică, circulația rutieră și a monitoriza regulile de prevenire a infectării cu virusul COVID-19. Într-un număr mai mare, polițiștii  se vor afla  pe teritoriul și  în adiacentul cimitirelor, la slujbele religioase organizate în biserici, în curțile blocurilor,  în zonele de … Articolul Circa 3000 de angajați MAI vor fi la datorie în zilele când va fi marcat Paștele Blajinilor apare prima dată în TVC.
17:10
Ministerul Sănătății informează despre înregistrarea altor șase decese provocate de COVID-19 și înregistrarea a 229 de cazuri noi de COVID-19 în R.Moldova, dintre care 9 în Transnistria. Deces 318: Bărbat de 70 de ani, din raionul Sîngerei. Internat la data de 29 mai, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, edem cerbral, insuficiență … Articolul 229 de cazuri noi de COVID-19 în R. Moldova. Încă șase persoane au decedat din cauza virusului apare prima dată în TVC.
16:40
Circa o mie de ucraineni au manifestat vineri în faţa Parlamentului de la Kiev, cerând demisia ministrului de interne Arsen Avakov, după mai multe scandaluri în care a fost implicată poliţia, informează AFP. Protestatarii, în majoritate tineri cu măşti pe faţă pentru a se proteja de noul tip de coronavirus, au aprins fumigene şi au … Articolul Ucrainenii protestează și cer demisia ministrului de interne apare prima dată în TVC.
16:20
Românii şi moldovenii din SUA îşi cumpără arme de foc. Vloggerul Alex Gurdilă a văzut procesul de înarmare împotriva jefuitorilor. Peste 10.000 de oameni au fost arestaţi în SUA. Ca reacţie la violenţele şi jafurile din Statele Unite, americanii nu au pus mâna pe telefon să sune la poliţie. Au pus însă mâna pe armele … Articolul Românii şi moldovenii din SUA pun mâna pe arme împotriva vandalilor apare prima dată în TVC.
15:40
În contextul secvențelor video prezentate astăzi de către deputații Iurie Reniță și Lilian Carp, în care sunt vizați Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov și despre care s-a anunțat că Procuratura Anticorupție le-ar deține de mai mult timp, Procuratura Generală a venit cu precizări.  „Potrivit Procurorului-șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Sergiu Gavajuc, dumnealui nu … Articolul Procuratura Generală reacționează: Imaginile cu Dodon, Plahotniuc și Iaralov vor fi examinate apare prima dată în TVC.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.