TRM

Acum 4 ore
06:20
Cu muzică şi emoţii. Aşa au fost conduşi astăzi la armată 80 de tineri din Chişinău. Noii recruţi s-au arătat curajoşi, unii s-au înscris benevol, iar alţii sunt siguri că vor face faţă vieţii de militar, relatează Mesager.
06:20
Cunoscutul pugilist moldovean Veaceslav Gojan s-a retras, pe cale oficială, din activitate.
06:20
În perioada 12-22 decembrie, Moldova 1 va transmite o nouă competiţie de top a fotbalului planetar, Campionatul Mondial al Cluburilor.
Acum 12 ore
20:20
Au cerut autorităţilor adoptarea regulamentului elaborat de societatea civilă în 2017 privind gestionarea populaţiei de câini cu şi fără stăpân, dar şi a altor animale de companie din Chişinău. Un grup de apărători ai animalelor fără adăpost a organizat astăzi un protest în faţa Primăriei capitalei. Ei au venit cu pancarte, iar unii au luat şi patrupezii cu ei. Activiştii s-au arătat nemulţumiţi de capturarea şi întreţinerea în condiţii inumane a câtorva câini pe teritoriul unui centru specializat din municipiu, relatează Mesager.
20:20
Trenul de pasageri Chişinău-Ungheni-Chişinău va fi suplinit cu vagoane, evitând crearea disconfortului pentru călători. Asigurările au fost date de către conducerea „Calea Ferată din Moldova” (CFM) la solicitarea ministrului Economiei şi Infrastructurii Chiril Gaburici de a soluţiona problema locuitorilor din satul Sipoteni din raionul Călăraşi. Ieri, un grup de cetăţeni a blocat circulaţia garniturii de tren de pe ruta Ungheni-Chişinău, cu destinaţia Chişinău, fiind nemulţumiţi de numărul redus de locuri din cele trei vagoane ale trenului.
20:20
Serviciul Fiscal de Stat urmează să verifice dacă donaţiile de peste 75 de mii de lei primite de Partidul Şor reies din suma venitului impozabil obţinut de donatori. Solicitarea a fost făcută de către Comisia Electorală Centrală (CEC), în şedinţa de azi, în care a examinat rapoartele privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru primul semestru al anului 2018, relatează Moldova 1.
20:20
Cumpărăm jucării pentru copii, dar astfel de multe ori le punem sănătatea în pericol. Sau procurăm vopsele pentru renovarea locuinţelor, dar riscăm să ne intoxicăm. Toate din cauza că aceste produse conţin plumb, substanţă care, în timp, poate provoca tulburări mentale sau de comportament. Statistica arată că 30 la sută din jucăriile comercializate în pieţe depăşesc de zeci de ori concentraţia admisă de metale grele, iar cazul vopselelor, indicatorul este de 50%. Pentru a vedea cât de expuşi la plumb suntem, autorităţile vor realiza un studiu în baza testelor de sânge, relatează Mesager.
20:20
Administratorii blocurilor de locuit din capitală ar trebui să facă cursuri de perfecţionare. Cu o iniţiativă în acest sens a venit o organizaţie neguvernamentală, care consideră că astfel vor putea fi prevenite încălcările normelor de securitate, ca în cazul exploziei de pe bulevardul Moscovei. Potrivit legii, în apartamente pot avea acces pentru verificări doar şefii asociaţiilor de locatari, în urma unui denunţ sau constatării vreunui pericol.
20:20
Moldova a fost aproape de podiumul de premiere la Campionatul Mondial de lupte care se desfăşoară în Ungaria. Andrei Prepeliţă, nu a putut profita din plin de recalificări, după ce japonezul Takuto Otoguro, în faţa căruia a pierdut în sferturi, a obţinut medalia de aur, relatează Mesager.
20:20
Mai mult de 20 angajaţi ai Centrului Start pentru Autism din capitală, care oferă servicii persoanelor cu deficienţe de intelect, vor primi salarii majorate cu 30 la sută. Decizia a fost luată la şedinţa Consiliului municipal Chişinău (CMC), cu votul a 44 de consilieri municipali. Salariul urmează a fi majorat cu începere din 1 iulie 2018, relatează Mesager.
20:20
Cooperarea cu partenerii externi, în special Statele Unite, pentru contracararea ameninţărilor hibride, inclusiv în contextul alegerilor parlamentare de anul viitor, a fost pe larg abordată la întrevederea preşedintelui Parlamentului Andrian Candu, cu un grup de senatori americani, condus de Richard Burr, scrie într-un comunicat de presă al Parlamentului.
20:20
În mai multe sectoare ale capitalei au început lucrările de amenajare a terenurilor sportive. Astfel, până la sfârşitul anului, în curţile blocurilor vor apărea cinci terenuri moderne de fotbal. Totodată, responsabilii Direcţiei locativ-comunale muncesc şi la amenajarea terenurilor de joacă şi de fitness, relatează Mesager.
Acum 24 ore
19:20
Republica Moldova va economisi peste un miliard de lei anual, odată cu implementarea sistemului de achiziţii publice electronice, în toate sferele de activitate. Reuniţi la Chişinău, în cadrul unui forum internaţional, mai mulţi experţi internaţionali susţin că ţara noastră este lider în zona Organizaţiei Mondiale a Comerţului în ceea ce priveşte achiziţiile publice, relatează Mesager.
18:20
Reprezentativa de fotbal sub 15 ani a României, formată din jucători născuţi în anul 2004, a câştigat marţi, 23 octombrie, la Piatra Neamţ, primul meci internaţional, disputat împotriva selecţionatei similare a Moldovei.
18:20
Membrii juriului pentru decernarea premiului ADAMI şi-au început activitatea în cadrul unei sesiuni în oraşul Odesa, Ucraina. Jurnaliştii Arte, ZDF, MDR, precum şi managerii televiziunilor din ţările Parteneriatului Estic urmează să desemneze 20 de candidaţi pentru principalele premii ADAMI şi pentru stagii la posturile de televiziune din ţările occidentale.
18:20
Dialogul dintre autorităţile statului şi societatea civilă este necesar în contextul implementării Acordului de Asociere, dat fiind faptul că pentru UE ambele părţi sunt parteneri egali. Multiplele aspecte ale acestei cooperări au fost discutate astăzi în cadrul celei de a 4-a Reuniuni a Platformei Societăţii Civile UE – Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.
17:20
UPDATE: Corpul neînsufleţit al bărbatului acoperit cu un morman mare de nisip într-o carieră de nisip din apropierea localităţii Chioselia Mare a fost găsit. Operaţiunea a durat mai mult de opt ore.
17:20
Familiile din municipiul Chişinău care au trei şi mai mulţi copii la grădiniţă, vor primi, la cerere, câte 700 de lei lunar. Consiliul municipal Chişinău a aprobat în şedinţa de astăzi un regulament în acest sens. Sunt identificate 37 de familii potenţial beneficiare, relatează Radio Moldova Actualităţi.
17:20
„Acum este momentul, predă armamentul!”. O campanie de informare cu acest generic a fost lansată astăzi de Inspectoratul General de Poliţie (IGP). Campania se va desfăşura în perioada 23 octombrie 2018 - 23 ianuarie 2019 şi are drept scop sensibilizarea societăţii privind pericolul care îl prezintă deţinerea ilegală a armelor. Cu ajutorul acestei Campanii oamenii legii vor încerca să convingă oamenii să predea benevol armele deţinute ilegal. Potrivit legislaţiei, persoanele care deţin ilegal arme şi nu le declară riscă până la trei ani de închisoare, relatează Mesager.
16:20
Procurorii Anticorupţie şi ofiţerii CNA desfăşoară în aceste momente percheziţii la Curtea de Apel Chişinău şi la Judecătoria Chişinău, sediul Centru. Informaţia a fost confirmată pentru TRM.MD de către Anastasia Mihălceanu, purtătoare de cuvânt la Procuratura Anticorupţie.
16:20
Pugiliştii din Grimăncăuţi, localitate unde s-a şi desfăşurat ediţia din acest an a Campionatele Naţionale de box, au dominat din nou şi au triumfat în şase din cele zece categorii de greutate.
15:20
În Republica Moldova se realizează un studiu complex pentru evaluarea gradului de expunere a populaţiei la plumb, relatează Moldova 1.
15:20
Cetăţenii din 60 de state vor putea obţine mai uşor viză pentru Republica Moldova, iar procedura de eliberare a permiselor de şedere în scop de muncă şi de afaceri va fi simplificată. Subiectele au fost discutate în cadrul unei şedinţe la Guvern, la iniţiativa premierului Pavel Filip, care a menţionat că astfel va creşte substanţial atractivitatea investiţională a ţării, dar şi numărul de turişti.
15:20
Judoka Victor Sterpu s-a clasat pe locul cinci la Campionatele Mondiale de juniori, ce s-au desfăşurat pe Insulele Bahamas.
15:20
Şcolile şi grădiniţele din capitală duc lipsă de cadre didactice. Potrivit unui comunicat al Primăriei municipiului Chişinău, în total în instituţiile de învăţământ şi cele preşcolare sunt 525 de funcţii vacante de profesori, educatori, metodişti, logopezi şi psihologi.
14:20
Încă un caz de rujeolă a fost depistat la Soroca. Este vorba despre o fetiţă de şase ani, din satul Racovăţ, care frecventa grădiniţa, relatează Moldova 1.
14:20
Salariile ar urma să crească pentru unele categorii de bugetari cu 20, 50 sau chiar 90 la sută. Anunţul a fost făcut de către liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, după şedinţa săptămânală a formaţiunii. Potrivit lui, majorările intră în vigoare din decembrie 2018.
14:20
O echipă de specialişti ai Serviciului Federal pentru Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară a Federaţiei Ruse, Rosselhoznadzor, se află în aceste zile în Republica Moldova. Vizita are loc la invitaţia Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentară şi a Ministerului Agriculturii, relatează Moldova 1.
13:20
China a inaugurat oficial, marţi, cel mai lung pod peste mare din lume, care leagă China continentală de teritoriile semi-autonome Hong Kong şi Macao, informează CNN, citat de Mediafax.
13:20
În ultimii doi ani se atestă o îmbunătăţire în majoritatea sectoarelor economiei naţionale. În primul semestru al anului 2018, Republica Moldova a înregistrat o creştere economică de 4,5%. Concluziile se conţin în noul număr al unei publicaţii economice. Potrivit directorului Institutului Naţional de Cercetări Economice, Alexandru Stratan, factorii principali care au influenţat creşterea economică au fost situaţia socio-politică relativ stabilă, creşterea volumului transferurilor persoanelor de peste hotare şi condiţiile climaterice favorabile, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.