TRM

Acum 15 minute
16:15
Serviciul Mobil Urgent de Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din Republica Moldova va oferi lecţii de prim ajutor calificat oamenilor care aleg să se odihnească pe plajele bazinelor acvatice din ţară, informează Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.
16:15
O femeie şi cei trei copii ai săi au murit, după ce au fost loviţi de un tren care circula de pe ruta Bucureşti-Constanţa. În haina femeii poliţiştii au găsit o scrisoare de adio, fapt ce îi face pe anchetatori să ia în calcul varianta unei sinucideri, relatează Mediafax.
Acum 2 ore
15:15
Un minor în vârstă de 16 ani a fost transportat, în această după amiază, cu un echipaj aero-medical SMURD Iaşi, de la Edineţ la Chişinău. Tânărul a avut de suferit în urma unui accident rutier, iar medicii au luat decizia ca aceasta să fie transportat de urgenţă la „Institutul Mamei şi Copilului” din capitală, pentru ca să primească îngrijirile medicale necesare.
15:15
Transmiterea ilegală a unor obiecte interzise persoanelor deţinute în penitenciare, primirea sau folosirea acestor obiecte va fi pedepsită mai dur. Codul penal ar putea fi modificat şi completat, astfel încât să nu fie pedepsiţi doar cei care vor transmite obiecte interzise, dar şi deţinuţii care le vor primi, scrie site-ul bizlaw.md, citat de Radio Moldova Actualităţi.
Acum 4 ore
14:15
Schimbarea sistemului electoral va permite intrarea în politică a unor personalităţi noi. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu într-un interviu pentru agenţia de presă Info-prim Neo. Potrivit lui, datorită sistemului mixt de vot, oamenii vor avea mai multe opţiuni pentru a-şi alege persoana care să-i reprezinte în Legislativ. În interviu, Andrian Candu a mai specificat că Uniunea Europeană rămâne pentru Moldova principalul model de dezvoltare, relatează Moldova 1.
14:15
Un angajat al întreprinderii municipale „Apă-Canal Chişinău” a fost găsit fără suflare pe teritoriul staţiei de pompare a apei din Ghidighici. Tragedia s-a produs luni seara, iar bărbatul în vârstă de 63 de ani ar fi căzut de la o înălţime de şapte metri. Incidentul s-ar fi produs în afara orelor de muncă, relatează Moldova 1.
14:15
Un nou incubator de afaceri, capabil să găzduiască 25 de companii, ce vor oferi peste 60 de locuri de muncă, a fost inaugurat astăzi, 17 august, în raionul Cahul. Acesta este cel de-al unsprezecelea incubator de afaceri din Republica Moldova.
13:15
Elaborarea unei noi Strategii a securităţii naţionale a Republicii Moldova a fost principalul subiect discutat astăzi la şedinţa de lucru convocată de preşedintele Igor Dodon, împreună cu reprezentanţii serviciului Consiliului Suprem de Securitate şi a altor funcţionari din cadrul Preşedinţiei.
13:15
Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai sectorului Buiucani, din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, au descins în localurile a doi agenţi economici, specializaţi în prestarea serviciilor de alimentaţie publică. În urma verificărilor, poliţiştii au depistat cantităţi impunătoare de băuturi alcoolice contrafăcute, produse alimentare expirate, dar şi bani care nu erau fixaţi în aparatul de casă.
Acum 6 ore
12:15
Poliţia olandeză a anunţat, joi, un incident privind o luare de ostatici în oraşul Hilversum, într-o clădire folosită de postul de radio 3FM, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat de Mediafax.
12:15
Centrul Naţional de Sănătate Publică (CNSP) atenţionează despre agravarea situaţiei epidemiologice prin sporirea numărului de cazuri de boli diareice acute (BDA), inclusiv izbucniri în grup de toxiinfecţii şi intoxicaţii alimentare (TIA). Astfel, în şapte luni ale anului curent, morbiditatea sumară prin BDA a sporit până la 367,5 cazuri, faţă de 251,8 cazuri la 100 de mii populaţie, înregistrate în perioada similară a anului 2016, transmite agenţia IPN, citată de Radio Moldova Actualităţi.
11:15
Cişmelele din capitală, date în exploatare acum o săptămâna, au fost deja vandalizate. Despre aceasta anunţă directoarea întreprinderii municipale „Apă-Canal Chişinău”, Veronica Herţa, într-o postare pe o reţea de socializare.
11:15
Un incendiu de vegetaţie ameninţă locuinţele dintr-un sat aflat pe insula Kefalonia, dar nu au fost raportate victime, au anunţat joi autorităţile din Grecia, relatează site-ul agenţiei The Associated Press, citat de Mediafax.
Acum 8 ore
10:15
Circa 21 de mii de recipiente pentru colectarea mierii vor fi distribuite apicultorilor din Republica Moldova, utilizarea cărora va preveni riscul contaminării mierii şi va asigura un produs calitativ şi sigur pentru consumatorii din ţară şi de peste hotare.
10:15
Ambasada României în Republica Moldova aduce la cunoştinţă că pentru continuarea studiilor, elevii şi studenţii declaraţi admişi la instituţiile de învăţământ din România, în cadrul sesiunii de admitere pentru anul universitar 2017-2018, trebuie să obţină o viză de lungă şedere pentru studii (viza de tip „D”).
Acum 24 ore
20:15
Un cutremur cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter s-a produs astăzi, 16 august, în judeţul Galaţi. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului din România, seismul a avut loc la ora 18:16, la o adâncime de 10.5 kilometri.
20:15
Şeful adjunct al Centrului de Medicină Legală rămâne în arest preventiv. Decizia a fost luată astăzi, 16 august, de către magistraţii de la Curtea de Apel. Astfel, acesta va petrece 25 de zile în Penitenciarul nr.13 din capitală, relatează Mesager.
20:15
Mandatul Misiunii Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina (EUBAM) ar putea fi prelungit până în anul 2020. O declaraţie în acest sens a fost făcută de către şeful EUBAM, în cadrul întrevederii cu noul şef al Serviciului Frontierei de Stat de la Kiev, relatează Mesager.
19:15
Bărbatul reţinut după atacul de luni seara dintr-o pizzerie de lângă Paris, soldat cu moartea unei fete de 12 ani, poate fi tras la răspundere penală, a anunţat miercuri procuratura locală, transmite dpa, citată de Agerpres.
18:15
Practica instituirii ghişeelor unice trebuie extinsă asupra tuturor serviciilor publice, prestate de către autorităţile centrale. Acest fapt va spori calitatea serviciilor publice, va reduce costurile şi va eradica corupţia. Aceasta este opinia mediului de afaceri asupra conceptului de ghişeu unic, expusă astăzi în cadrul unor dezbateri, pe marginea studiului „Cum poate comunitatea de afaceri din Moldova să devină parte a soluţiei în lupta împotriva corupţiei?”. Lucrarea a fost realizată de experţii de la IDIS „Viitorul” şi de cei de la Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing „CBS-AXA”, relatează Mesager.
18:15
În primele şapte luni ale acestui an, poliţiştii din cadrul Batalionul Reacţionare Operativă a Direcţiei de Poliţie Chişinău au intervenit în peste 30 de mii de cazuri, la solicitarea cetăţenilor. Astfel, echipajele mobile 902 au realizat 436 de reţineri în flagrant delict, ceea ce înseamnă aproape de două ori mai multe comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Ofiţerii din capitală au localizat 633 de infractori, mulţi dintre care pe urme fierbinţi, relatează Mesager.
17:15
Primăria municipiului Chişinău informează că din seara zilei de astăzi, 16 august, ora 23:00 şi până mâine dimineaţă, la ora 05:00, în legătură cu executarea lucrărilor de tăiere a arborilor în perimetrul intersecţiei bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt cu str. A. Puşkin, traseul rutei de troleibuz nr. 22 va fi modificat.
17:15
Profesorul, lingvistul şi publicistul Ion Melniciuc, membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova, deţinător al Ordinului Republicii, s-a stins din viaţă în dimineaţa zilei de astăzi, 16 august, la vârsta de 76 de ani, informează agenţia Moldpresa, citată de Radio Moldova Actualităţi.
Ieri
16:15
România a înregistrat cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, de 5,7%, în al doilea trimestru din 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind urmată de Letonia, cu 4,8%, arată un raport al Eurostat, publicat miercuri, relatează Mediafax.
16:15
Fostul şef al Inspectoratului de poliţie (IP) Străşeni a fost reţinut de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de corupere pasivă. El ar fi estorcat 3 500 de euro, iar mai târziu, alte zece mii de euro, de la soţia unui bărbat, cercetat penal pentru huliganism.
15:15
O fetiţă în vârstă de doi ani şi zece luni, cu arsuri de gradul II – III, pe 50% din suprafaţa corpului, a fost transportată de urgenţă, în această după amiază, de la Briceni la Chişinău, de către un echipaj SMURD.
14:15
Şedinţa de judecată în dosarul lui Dorin Chirtoacă, ce urma să aibă loc astăzi, 16 august, a fost amânată. În cadrul acesteia urmau să fie examinate două plângeri ale apărării – cu privire la înlăturarea avocaţilor Tatiana Iovu şi Gheorghe Malic, dar şi cu privire la ordonanţa de pornire a urmăririi penale, transmite IPN.
14:15
Sunt conştienţi că uneori vor trebui să-şi petreacă weekend-urile la serviciu şi că munca de poliţist nu e una dintre cele mai uşoare. Chiar şi aşa au ales să se facă oameni ai legii. Vorbim despre 48 de absolvenţi ai Academiei de Poliţie „Ştefan cel Mare”, care astăzi au primit legitimaţiile de serviciu şi şi-au început activitatea de poliţist, relatează Moldova 1.
14:15
Familiile defavorizate vor beneficia de convertoare pentru televiziunea digitală terestră. Asta în condiţiile în care procesul tranziţiei de la televiziunea analogică terestră la cea digitală urmează să fie încheiat în data de 31 decembrie 2017, relatează Moldova 1.
14:15
Şi-a extins afacerea datorită Programului Susţinerea Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (SARD) în Găgăuzia şi Taraclia. Este vorba despre un antreprenor din Comrat, care acum câţiva ani şi-a deschis o afacere cu sere, iar recent a obţinut un grant de nouă mii de euro din partea SARD, pentru a-şi extinde suprafaţa, dar şi capacitatea de producţie, relatează Moldova 1.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.