TRM

Acum o oră
17:20
Faleza râului Nistru, din preajma Cetăţii Soroca, este de nerecunoscut. Aceasta a fost dată în folosinţă după reconstrucţie. Muncitorii au consolidat zidul de protecţie al falezei, au montat pavajul şi au amenajat scara care duce către râul Nistru. Localnicii se bucură de noul peisaj, relatează Mesager.
17:20
Brazi din paste făinoase, ciocolate sau conuri sunt vânduţi în scop caritabil. Studenţii de la Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM) au confecţionat Pomi de Crăciun, iar banii adunaţi vor fi donaţi unor familii nevoiaşe. Studenţii s-au întrecut în originalitate şi creativitate, iar cumpărătorii nu au plecat de la expoziţie cu mâinile goale, relatează Mesager.
Acum 2 ore
16:20
Au fost proteste de amploare la Budapesta, după ce Parlamentul maghiar a adoptat, într-o atmosferă foarte tensionată, o controversată lege a muncii, pe care sindicatele şi opoziţia o numesc Legea dreptului la sclavie, pentru că sporeşte semnificativ numărul orelor suplimentare pe care le pot pretinde angajatorii, de la 250 la 400 pe an, scrie ştirileprotv.ro.
Acum 4 ore
15:20
Militarii din cel de-al zecelea contingent al Armatei Naţionale, detaşat în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR, şi-au început misiunea în Kosovo, relatează Radio Moldova Actualităţi.
15:20
Guvernul va continua să îmbunătăţească mediul de afaceri din Moldova şi după alegerile parlamentare din februarie 2019. Asigurarea vine din partea premierului Pavel Filip şi a fost făcută la întrevederea cu membrii Asociaţiei Investitorilor Străini (FIA), relatează Moldova 1.
15:20
Mai multe persoane, printre care şi un fost poliţist, riscă până la 15 ani de puşcărie, după ce au golit mai multe bancomate din ţară. Suma prejudiciului este de 700.000 de lei, relatează Moldova 1.
Acum 6 ore
13:20
Numărul cazurilor de gripă sezonieră înregistrate în ţară a ajuns la şapte. Ultimul bolnav este un tânăr de 16 ani. Analizele de laborator au confirmat săptămâna trecută prezenţa virusului AH1N1 în cazul acestuia, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13:20
Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a convocat astăzi o şedinţă de urgenţă şi a cerut implicarea activă a tuturor instituţiilor responsabile de starea drumurilor naţionale pe parcursul perioadei de iarnă. De asemenea, ministrul a făcut apel către Administraţia de Stat a Drumurilor, ca toate camerele de pe trasee să fie funcţionale, astfel ca cetăţenii să verifice starea drumurilor înainte de a porni într-o călătorie.
13:20
Mai mulţi angajaţi ai Direcţiei de Poliţie din Chişinău au fost decoraţi cu Diploma de Onoare a Primăriei Chişinău, relatează Radio Moldova Actualităţi.
12:20
Ministerul Culturii, Educaţiei şi Cercetării împreună cu Agenţia de Investiţii va aloca 8 milioane de lei pentru organizarea activităţilor sărbătorilor de iarnă la Târgul de Crăciun de pe strada 31 August 1988. Ministrul culturii, Monica Babuc, a declarant că la Târgul de Crăciun urmează să fie instalate şi camera de supraveghere pentru a evite situaţiile neplăcute, relatează Radio Moldova Actualităţi.
12:20
Circa 500 de copii din familii social-vulnerabile din raionul Donduşeni au primit cadouri din partea unei asociaţii de caritate din Germania, cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, marcată pe 3 decembrie, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Acum 8 ore
11:20
Inspectoratul Naţional de Patrulare informează că la această oră pe teritoriul ţării sunt precipitaţii sub formă de ninsoare, relatează Radio Moldova Actualităţi.
11:20
„Ungheraşul Media”, un spaţiu care va facilita educaţia mediatică cititorilor Bibliotecii Naţionale, a fost inaugurat în cadrul instituţiei. Acesta a fost deschis ca rezultat al Proiectului „Educaţia mediatică – prioritate a secolului al XXI-lea”, lansat de IREX Europe în anul 2018, relatează Radio Moldova Actualităţi cu referire la IPN.
10:20
Astăzi, 13 decembrie, creştinii ortodocşi îl prăznuiesc pe Sfântul Apostol Andrei cel Întâi Chemat, relatează Radio Moldova Actualităţi.
10:20
Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi 43 au fost rănite la Ankara (Turcia) în urma coliziunii dintre un tren de mare viteză şi un tren local, relatează Reuters citat de Agerpres.
Acum 12 ore
09:20
În luna noiembrie 2018, rata anuală a inflaţiei a constituit 0,9%, mai puţin cu 0,3 puncte procentuale faţă de cea din luna precedentă. Similar ultimelor 6 luni, aceasta se află sub limita inferioară a intervalului de variaţie de ±1,5 puncte procentuale de la ţinta de 5,0%, potrivit unui comunicat de presă al BNM.
06:20
„Alege inteligent! Economiseşte energie şi bani!” - este îndemnul reprezentanţilor Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei, care au lansat astăzi o campanie de informare la nivel naţional. Specialiştii spun că alegerea corectă a electrocasnicelor aduce economii importante, dar şi un plus în protejarea mediului ambiant, relatează Mesager.
06:20
Vor şcoli reparate şi dotate cu laboratoare şi tehnică performantă, în care să nu existe probleme de asigurare cu apă potabilă sau de sanitaţie. Sunt cerinţele adresate autorităţilor de către elevi, studenţi şi profesori şi discutate astăzi la Forumul Educaţional „Viziunea mea pentru şcoala noastră”. Autorităţile promit să investească în continuare în educaţie şi să sporească performanţele tinerilor în corespundere cu cerinţele pieţei, relatează Mesager.
06:20
Al Ain a învins la Abu Dhabi, după executarea loviturilor de departajare, formaţia neo-zeelandeză Wellington, campioana Oceaniei, în primul meci, preliminar, al Cupei Mondiale a cluburilor la fotbal.
Acum 24 ore
20:20
A fost instituită Diploma de Onoare a Guvernului. Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi o hotărâre în acest sens. Diploma se va conferi de către prim-ministru cetăţenilor, instituţiilor, organizaţiilor, colectivelor de creaţie şi unităţilor militare în semn de recunoştinţă şi înaltă apreciere a meritelor acestora, relatează Mesager.
20:20
O instituţie credibilă, solidă şi profesionistă, al cărei rol este din ce în ce mai adaptat cerinţelor societăţii actuale de siguranţă publică şi respect în beneficiul cetăţenilor. Astfel a fost caracterizată astăzi activitatea din ultimii ani a Departamentului Trupelor de Carabinieri, care şi-a sărbătorit cea de a 27-a aniversare de la fondare, relatează Mesager.
20:20
Peste 150 mii de oameni din sudul ţării beneficiază de condiţii de trai mai bune, în urma implementării programului „Susţinerea agriculturii şi dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia şi raionul Taraclia”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. Rezultatele au fost prezentate la Comrat, în cadrul evenimentului de încheiere a activităţii de trei ani a programului SARD, relatează Mesager.
19:20
Mecanismul de calculare, de determinare şi de stabilire a salariului angajaţilor din sectorul bugetar a fost aprobat de Executiv. Potrivit ministrului finanţelor, Ion Chicu, în scopul implementării eficiente a reformei salarizării au fost elaborate o serie de regulamente privind modul de determinare a perioadei de vechime în muncă, pentru stabilirea treptelor de salarizare, a sporului de performanţă, a salariului pe oră şi a celui mediu lunar. Potrivit noii legi, salariile vor fi majorate pentru bugetarii din toate domeniile şi niciun angajat nu va avea un salariu mai mic de 2000 de lei, relatează Mesager.
19:20
Au devenit mai competitivi pe piaţă şi şi-au extins afacerile. Mai mulţi producători din ţară au conştientizat avantajele asocierii şi au format grupuri de producători, fapt ce le-a permis să beneficieze de ajutoare financiare nerambursabile din partea Băncii Mondiale, în valoare de 350 de mii de dolari per grup. Banii au fost alocaţi prin intermediul Proiectului Agricultura Competitivă în Moldova, MAC-P. Acum, autorităţile îi încurajează să fie mai activi şi în penetrarea noilor pieţe de export, relatează Mesager.
19:20
Aşa cum am promis, revenim în acest material cu programul stabilit pentru echipa naţională de fotbal tineret sub 21 de ani a Moldovei, în preliminariile pentru Campionatul European din 2021.
19:20
Echipa naţională de fotbal în sală şi-a aflat adversarii din preliminariile Campionatului Mondial 2020.
19:20
Învaţă să construiască o societate democratică de pe băncile şcolii. Vorbim despre liceenii din satul Pepeni din raionul Sângerei, care îşi manifestă abilităţile oratorice, capacităţile de a asculta şi de a-şi spune argumentat punctul de vedere în cadrul unor dezbateri organizate în şcoală. De data aceasta tinerii au luat în dezbatere teme ce ţin de libertatea presei, fast-food-uri, s-au aprofundat şi în antichitate.
19:20
Echipa Academiei de Studii Economice din Moldova a cucerit titlul de campioană naţională universitară la trântă. Pe locul doi s-a situat reprezentativa USEFS, iar poziţia a treia în clasament a revenit formaţiei UTM, relatează Mesager.
19:20
Naţionala de badminton a Moldovei s-a clasat pe ultimul loc în grupa a 2-a a preliminariilor Campionatului European.
19:20
Vor şanse egale pentru bărbaţi şi femei în lupta pentru fotoliul de deputat. 22 de organizaţii şi 10 activişti civici au lansat un apel către concurenţii electorali - să respecte cota de gen de 40 la sută pe listele electorale, relatează Mesager.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.