TRM

Acum o oră
17:20
Controlul comun la frontiera moldo-ucraineană se extinde încă în două puncte de trecere pe segmentul transnistrean – în punctul rutier „Goianul Nou-Platonovo” şi în punctul feroviar „Novosaviţcaia-Cuciurgan”. Executivul a aprobat astăzi semnarea protocoalelor în acest scop.
17:20
Guvernul a aprobat, în cadrul şedinţei astăzi, 23 mai, două hotărâri privind liberalizarea transportului auto şi aerian dintre Republica Moldova şi Ucraina. În baza protocolului aprobat, transportul internaţional de mărfuri atât în regim bilateral, cât şi în tranzit pentru autovehiculele care corespund normelor EURO III şi mai sus, va fi efectuat într-un regim liberalizat, fără necesitatea de a deţine autorizaţii pentru efectuarea transportului internaţional. Anterior, autorizaţiile respective costau între opt şi 12 euro per cursă.
17:20
Curtea de Apel Chişinău l-a condamnat pe intermediarul din „dosarul Gorbunţov" la patru ani de puşcărie cu executare. Procurorii au demonstrat că în noaptea de şapte octombrie 2016, inculpatul a introdus pe teritoriul Moldovei, prin contrabandă, 30.000 euro, echivalentul a peste 660 de mii de lei, pe care i-a primit la Moscova, relatează Mesager.
Acum 2 ore
16:20
Furnizorii de servicii de acces la Internet vor fi obligaţi să ofere utilizatorilor posibilitatea de instalare a aplicaţiilor de filtrare a conţinutului din Internet cu impact negativ asupra copiilor. Părinţii vor putea descărca aceste aplicaţii, protejând copiii în mediul virtual. Totodată, operatorii vor crea pe paginile lor web compartimente speciale dedicate informaţiilor privind siguranţa on-line.
Acum 4 ore
15:20
Zece candidaţi au fost selectaţi de către Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) pentru următoarea probă - interviul, în cadrul concursului pentru ocuparea funcţiei de inspector de integritate, relatează Moldova 1.
15:20
Turul II al scrutinului pentru alegerea primarului general al municipiului Chişinău va avea loc pe 3 iunie 2018. Decizia a fost adoptată astăzi, în cadrul şedinţei Comisiei Electorale Centrale (CEC), cu vot unanim.
15:20
Patru cele mai bune studente ale Universităţii de Stat din Bălţi „Alecu Russo” au primit bursa preşedintelui Parlamentului, în valoare de opt mii de lei, pentru rezultate academice remarcabile şi poziţie civică activă. Bursele au fost oferite cu prilejul Zilei Parlamentului, sărbătorită astăzi, 23 mai.
14:20
De mai mulţi ani locuitorii satelor din Lunca Prutului de Jos suportă consecinţele traficului intens al autovehiculelor de mare tonaj. Din cauza trepidaţiilor se fisurează temeliile şi pereţii caselor, spun sătenii. Autorităţile şi locuitorii satelor cer să fie urgentată construcţia drumului de ocolire, care va soluţiona problema, relatează Radio Moldova Actualităţi.
14:20
20 de boxe pentru colectarea petiţiilor de la consumatori au fost instalate în mai multe centre comerciale din Republică. Prin această acţiune Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) îşi doreşte să fie mai aproape de consumatori şi să responsabilizeze agenţii economici, relatează Radio Moldova Actualităţi.
14:20
Fântânile şi izvoarele de pe teritoriul municipiului Chişinău vor fi reparate şi amenajate în următoarele două săptămâni. O dispoziţie în acest sens a fost semnată de către primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, relatează Moldova 1.
14:20
Străzile din Chişinău au fost acaparate prin instalarea abuzivă a barierelor auto în cartierele de elită, iar fracţiunea socialiştilor din Consiliul municipal Chişinău (CMC) nu a făcut nimic pentru a opri aceste ilegalităţi. De această opinie este candidatul comun al Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) şi Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) la funcţia de primar general al Chişinăului, Andrei Năstase.
14:20
Candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, a desfăşurat astăzi o dezbatere publică în centrul capitalei, în faţa Arcului de Triumf, în cadrul căreia a răspuns la întrebările adresate de locuitorii capitalei.
Acum 6 ore
13:20
Peste 115 campanii de promovare a vinului moldovenesc au fost organizate pe parcursul anului trecut, pe pieţele ţintă ale vinificatorilor autohtoni – Cehia, România, Polonia şi China. Datele se conţin în raportul directorului Oficiului Naţional al Viei şi Vinului (ONVV), Gheorghe Arpentin, prezentat astăzi, în cadrul şedinţei Comisiei agricultură şi industrie alimentară, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13:20
În turul II al alegerilor locale noi pentru primăria Chişinău, Partidul Verde Ecologist va susţine un candidat pro-european. Preşedintele de partid, Anatolie Prohniţchi, a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că formaţiunea promovează doar vectorii europeni şi proiecte ecologiste europene, relatează Radio Moldova Actualităţi.
12:20
Astăzi, 23 mai, este marcată Ziua Parlamentului Republicii Moldova. Cu acest prilej, în holul Legislativului a fost inaugurat un panou cu o lungime de peste cinci metri şi înălţimea de trei metri, cu 300 de fotografii ale oamenilor din ţară şi inscripţia „Eu sunt vocea ta”.
Acum 8 ore
11:20
Un incendiu izbucnit aseară, 21 mai, într-un depozit amplasat în preajma oraşului Străşeni. Potrivit IGSU, apelul la Serviciul 112 a fost recepţionat la ora 22:21. La faţa locului au intervenit peste 80 de pompieri cu 14 autospeciale.
11:20
Rezervaţia Naturală „Plaiul Fagului” din raionul Ungheni găzduieşte, în perioada 21-26 mai, Tabăra Cioplitorilor în lemn, relatează Radio Moldova Actualităţi cu referire la provincial.md.
11:20
Angajaţii Laboratorului experimental antiincendiar al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au stabilit primele versiuni în cazul incendiului produs luni, 21 mai, într-un depozit din preajma oraşului Străşeni. Specialiştii au efectuat cercetarea statică şi dinamică a locului incendiului, înaintând spre examinare trei versiuni.
10:20
Nouă cetăţeni români şi-au pierdut viaţa în urma coliziunii între un microbuz înmatriculat în România şi un camion, în zona Cegledbercel, Ungaria. Victimele sunt şapte bărbaţi şi două femei, notează Mediafax.
10:20
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) organizează astăzi, 23 mai, a VIII-a ediţie a Forumului profesiilor: „O carieră de succes acasă”, în cadrul căruia va avea loc Târgul locurilor de muncă pentru Tineret. La eveniment vor participa aproximativ 60 de angajatori din diverse ramuri de activitate, care le vor propune participanţilor peste 2000 de oferte de muncă.
Acum 12 ore
06:20
Prezenţă constantă şi extrem de spectaculoasă la turneele finale, Nigeria a avut ghinion şi va fi într-o grupă imposibilă, unde va întâlni Argentina, Croaţia şi Islanda. Toate meciurile de la Campionatul Mondial la Moldova 1 şi Moldova 2 din 14 iunie.
06:20
Sunt diferiţi, dar egali. Oamenii cu nevoi speciale din ţară trag un semnal de alarmă asupra problemelor sistemice existente la nivel local în asigurarea respectării drepturilor lor. În acest sens, cu susţinerea promotorilor locali şi a parajuriştilor, a fost oferită asistenţă juridică primară la nivel local în peste 20 de localităţi din ţară. Acestea sunt rezultatele proiectului „Sprijinirea asistenţei juridice primare accesibile pentru persoane cu dizabilităţi din regiunile Moldovei”, făcute publice astăzi, relatează Mesager.
06:20
„Unitate în lumină şi diversitate în culori şi forme” – acesta este genericul unei expoziţii internaţionale a plasticienilor si sculptorilor francofoni, inaugurată astăzi la Chişinău. Evenimentul a fost deschis de ministrul Afacerilor Externe si Integrării Europene,Tudor Ulianovschi şi de directorul Biroului Regional al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, pentru Europa Centrală şi de Est, Rennie Yotova. La inaugurarea vernisajului au fost prezenţi reprezentanţi ai Guvernului, misiunilor diplomatice, acreditate la Chişinău, pictori, sculptori, critici de artă, precum şi simpli vizitatori, relatează Mesager.
Acum 24 ore
20:20
La Chişinău va fi organizat, în această toamnă, Congresul Mondial al Familiei. Anunţul a fost făcut de către şeful statului, Igor Dodon, după întrevederea cu preşedintele Organizaţiei Internaţionale pentru Familie, Brian Brown. La eveniment sunt aşteptate personalităţi marcante din întreaga lume, relatează Mesager.
20:20
Curaj, tenacitate, precizie şi antrenament. Mult, foarte mult antrenament. Chiar dacă de cele mai multe ori misiunile pe care le execută sunt ţinute departe de ochii lumii, militarii din batalionul cu destinaţie specială „Fulger” sunt pregătiţi în fiecare zi pentru a executa cele mai complicate operaţiuni, inclusiv combaterea terorismului. După ce îşi scot cagula, luptătorii din umbră sunt însă oameni din mulţime, la fel ca şi noi. Unul dintre ei este şi plutonerul Valeriu Juncu. În timpul liber este pasionat de karting şi adoră să petreacă timpul cu cei doi copii ai săi.
19:20
Alegerile locale din 20 mai au demonstrat că electoratul este în căutarea unor noi forţe politice, iar prezenţa scăzută la vot demonstrează acest lucru. Este opinia liderilor Partidului „Voinţa Poporului”, Ştefan Urâtu, expusă la o conferinţă de presă privind rezultatele scrutinului de duminică, relateazăMoldova1.
19:20
Liderul Partidului „Şor” a comentat rezultatele alegerilor locale noi din 20 mai în mai multe localităţi din ţară, printre care municipiul Chişinău şi Bălţi. În opinia lui Ilan Şor, la Chişinău alegerile au fost ilegale, iar la Jora de Mijloc – adevărate. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă, relatează Mesager.
19:20
Candidatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) pentru funcţia de primar de Chişinău, Andrei Năstase, nu a acceptat invitaţia contracandidatului său din partea Partidului Socialiştilor (PSRM), Ion Ceban, de a participa la dezbateri publice în centrul capitalei. După ce l-a aşteptat preţ de câteva minute, Ceban a declarat că Năstase nu a venit deoarece nu poate confirma şi nu are dovezi pentru acuzaţiile adresate lui şi Partidului Socialiştilor, relatează Mesager.
18:20
Partidul Liberal Reformator (PLR) din Republica Moldova îl va susţine pe candidatul comun al Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) şi Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), Andrei Năstase, în turul II al alegerilor locale din municipiul Chişinău, se menţionează într-un comunicat de presă, emis astăzi de formaţiunea politică.
18:20
Cinci posturi autohtone de televiziune au fost sancţionate de membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) cu avertizare publică. Sancţiunile vin în urma monitorizării principalelor buletine de ştiri de la aceste posturi TV, în perioda 20 aprilie - 20 mai 2018, realizată în urma mai multor sesizări la acest subiect, printre care şi cea a membrei CCA Olga Guţuţui, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.