Today.md

Acum 24 ore
22:10
Carabinierii, poliţiştii, salvatorii şi pompierii vor patrula pe parcursul nopţii pentru a interveni şi a ajuta cetăţenii aflaţi în situații de risc şi şoferii blocaţi în nămeţi.
20:50
La solicitarea Prim-ministrului Pavel Filip, ministrul Apărării Eugen Sturza a dat ordin conducerii Armatei Naţionale să mobilizeze efectivul din subordine şi tehnica specială din dotarea Armatei Naţionale, pentru a participa la lucrările de deszăpezire şi deblocare pe drumurile naţionale.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:30
Ședința Consiliului Național Politic al Partidului Acțiune și Solidaritate, care a avut lo în seara zilei de ieri, a fost destul de tensionată. Subiectul care a provocat scântei se referă la decizia PAS privind susținerea candidaturii liderului PPDA, Andrei Năstase, pentru funcția de primar general al Capitalei sau desemnarea propriului candidat.
09:20
Cele mai influente industrii, care au determinat creșterea cu 4,7%, în luna ianuarie a acestui an, au fost fabricarea de fire și cabluri electrice (creștere de circa 2 ori), fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (+22%), fabricarea produselor din minerale nemetalice, în special articolele din sticlă, beton, ciment și ipsos (+63%), fabricarea băuturilor (+19%), prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor (+43%), prelucrarea și conservarea cărnii (+11%).
21 martie 2018
21:30
Cuantumul ajutorului social și al ajutorului pentru perioada rece a anului vor crește de la 1 aprilie 2018, urmare a indexării cu 6,6% și majorării venitului lunar minim garantat de la 961 de lei până la 1025 de lei.
21:00
Fondatorul „Edelweiss”, Vlad Plahotniuc, a anunțat astăzi la Hâncești extinderea campaniei „O Nouă Viață”, în alte 20 de maternități. Astfel, în total, 24 de maternități din Moldova vor fi incluse în program.
19:50
Reprezentanții partidelor de opoziție proeuropene, în frunte cu lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, s-au întrunit astăzi la o masă rotundă organizată de Mișcarea Civică Europeană, pentru a discuta despre alegerile locale din 20 mai, precum și alegerile parlamentare din toamna curentă.
17:30
Autoritățile române au deconspirat recent o grupare criminală specializată în sustragerea banilor din bancomate, din care făceau parte și moldoveni. O investigație realizată de Impact TV arată că în spatele grupării, care activa cu succes în mai multe țări ale lumii, stă interlopul Grigore Caramalac, care se ascunde la Moscova de justiția din Moldova. Acesta controlează gruparea printr-un interpus.
16:50
Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a ex-președintelui și ex-vicepreședintelui UNIBANK, ex-șefului Direcției finanțe și ex-șefului Direcției juridice.
16:30
De la 1 aprilie curent, pensiile pentru limită de vârstă și cele de dizabilitate vor fi indexate cu 6,6%, potrivit unei hotărâri aprobate astăzi de Executiv. Mărimea medie a pensiei pentru limită de vârstă se va majora cu 96,36 de lei, pensiile de dizabilitate vor spori în medie cu 75,82 lei, cele de urmaș - cu 50,49 lei, iar pensia participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl va crește în medie cu 201,31 lei. În total, pensii mai mari vor primi circa 715 mii de persoane.
12:20
Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost audiat din nou, miercuri, în legătură cu acuzaţiile privind campania sa prezidenţială din anul 2007, care ar fi fost finanţată de fostul dictator libian Muammar Kadhafi, informează site-ul agenţiei Reuters.
11:30
Tinerii vor putea merge de luni la bancă și să ceară credite pentru a-și cumpăra locuințe în cadrul programului de stat Prima Casă. Proiectul a fost lansat oficial astăzi, în prezența ministrului Finanțelor, Octavian Armașu și a reprezentanților a trei bănci comerciale partenere.
11:10
Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit circumscripțiile electorale de nivelul doi pentru desfășurarea alegerilor locale noi pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău și de primar al municipiului Bălţi, cît și a circumscripțiilor electorale de nivelul întîi pentru alegerea primarilor în alte 5 localități, stabilite pentru data de 20 mai 2018.
10:30
Pe parcursul ultimelor 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 16 situații de risc pentru deblocarea și tractarea mijloacelor de transport. Lucrările au avut loc pe traseele și drumurile locale din raioanele Ungheni, Căușeni, Anenii Noi, Soroca, Ialoveni, Nisporeni, Cahul, municipiile Bălți și Chișinău, dar și UTA Găgăuzia.
10:10
Un tânăr de 24 ani, domiciliat în Cricova, s-a adresat după ajutorul poliţiştilor sectorului Râșcani. Acesta a declarat că, în timp ce se deplasa cu microbuz 152, persoane necunoscute i-au sustras telefonul mobil de model „Samsung”, din buzunar, cauzându-i un prejudiciu în sumă de 3000 lei. Ofiţerii de investigaţii au iniţat cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanţelor și au demonstrat că „victima” minte.
20 martie 2018
22:30
Un deținut din Penitenciarul nr. 18-Brăneşti, este dat în căutare. Potrivit Departamentului Instituțiilor Penitenciare, acesta se afla la regim de resocializare în instituție. Dispariția acestuia a fost semnalată la 17 martie, aproximativ la orele 14:50.
21:30
Mai multe troleibuze vechi s-au defectat astăzi în timp se deplasau pe străzile Capitalei, pasagerii fiind nevoiți să meargă pe jos. Într-o postare pe Facebook, primarul interimar Silvia Radu a scris că mai există astfel de troleibuze, însă acestea nu pot deocamdată înlocuite pe motiv că s-a tergiversat procurarea mașinilor noi.
20:00
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, consideră că Ziarul de Gardă manipulează atunci când continuă să acuze PDM de faptul că ar fi plagiat proiectul Arenei Chișinău după un proiect francez. Într-o postare pe pagina sa de facebook, Andrian Candu reiterează faptul că a prezentat imagini care să ilustreze publicului particularitățile tehnice ale arenei și care nu au legătură cu vreun proiect anume.
19:50
Explozia produsă astăzi în magazinul Jardi a fost surprinsă de camerele de supraveghere. Din imagini se văd doi bărbați care trec în acel moment prin fața marketului.
19:10
Evoluțiile în implementarea proiectului investițional Kaufland în Republica Moldova au fost examinate astăzi, în cadrul întrevederii premierului Pavel Filip cu directorul general al companiei Kaufland România, Marco Hößl și directorul proiectului în Moldova, Dona Răpciugă. Kaufland este una dintre cele mai mari companii de comerț cu amănuntul din Europa, cu peste 1250 de magazine în șapte țări.
15:30
Țara noastră își dorește un dialog și o colaborare normală cu Federația Rusă. Despre aceasta a declarat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi în cadrul conferinței de presă dedicate vizitei viceministrului rus de Externe Grigori Karasin.
15:20
Angajații secției investigare infracțiuni a sectorului Centru de comun cu un echipaj mobil al Batalionului Reacţionare Operativă din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au observant doi indivizi care aveau un comportament suspect și neadecvat.
14:10
Președintele PD, Vlad Plahotniuc, a anunțat că programul ”Prima Casă”, aprobat de Parlament în decembrie 2017, va fi funcțional începând de mâine. Democratul a mai declarat că programul ar putea fi extins pentru a oferi mai multe facilități, în special pentru funcționarii publici.
13:20
Inspectoratul General al Poliției a oferit noi detalii despre explozia care a avut loc astăzi într-un magazin alimentar din Chișinău. Potrivit IGP, deflagrația a fost declanșată de către un bărbat care se afla în market și care ar fi intrat în conflict cu vânzătoarea.
12:50
Partidul Democrat din Moldova așteaptă un răspuns din partea formațiunilor pro-europene la propunerea sa de a susține un candidat comun la alegerile locale anticipate din Chișinău. Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat că au fost transmise invitații la dialog către mai multe partide pro-europene, dar care au fost ignorate.
12:30
Inspectoratul General al Poliției susține un briefing cu privire la explozia produsă astăzi la magazinul alimentar din intersecția Armenească - Alexei Mateevici. În urma deflagrației, două persoane au murit. IGP cu privire la explozia produsă astăzi la magazinul alimentar din intersecția Armenească - Alexei Mateevici
12:00
O explozie puternic[ a avut loc în această dimineață. Incidentul a avut loc într-un magazin alimentar amplasat la intersecția străzilor Armenească și Mateevici din Chișinău. }n urma deflagra'iei, dou[ persoane au decedat.
11:30
Șase persoane din Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă într 35 – 60 de ani, dintre care doi sunt anteriori judecați, au fost reținuți, fiind suspectați de organizarea și trecerea ilegală a frontierei vamale a RM, prin metodă de contrabandă, a articolelor de tutungerie, în proporții deosebit de mari. Suspecții acționau în complicitate cu cetățeni din Republica Ukraina.
10:50
Parfumuri, produse cosmetice și de îngrijire personală, estimate la peste 80.000 lei, au fost depistate de către Echipele Mobile ale Serviciului Vamal într-un compartiment al trenului de pe ruta Odessa-Chișinău.
10:20
Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost reţinut, marţi, în legătură cu presupuse ilegalităţi în ceea ce priveşte finanţarea campaniei sale prezidenţiale din anul 2007, informează site-ul cotidianului Le Figaro.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.