Today.md

Acum 24 ore
10:00
Președintele Parlamentului Andrian Candu a anunțat vineri că Republica Moldova a îndeplinit toate acțiunile și condițiile agreate cu Fondul Monetar Internațional (FMI). Speakerul a mai adăugat că țara noastră este pregătită pentru întrevederea cu experții FMI.
Ieri
23:20
Primul Târg de Crăciun în stil european, organizat de Guvernul Republicii Moldova, a fost inaugurat în seara zilei de astăzi în capitală. Târgul este amplasat pe strada 31 august.
19:20
Partidul Acțiune și Solidaritate condus de Maia Sandu insistă că este unul corect și transparent. Drept dovadă sunt și rapoartele financiare pe care PAS le plasează în fiecare lună pe site-ul partidului. De aici am și aflat că în luna octombrie a anului curent, PAS a cheltuit 20 275 de lei pentru materiale de propagandă.
17:10
Primăria municipiului Chişinău informează că în seara zilei de astăzi, 15 decembrie 2017, în legătură cu inaugurarea „Târgului de Crăciun”, la ora 18.00, parcarea automobilelor va fi organizată după cum urmează.
17:10
Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, pune la îndoială o hotărâre a Curții Europene pentru Drepturile Omului privind interzicerea camerelor video în sălile de studii.
15:20
Circa 300 de copii și tineri aflați în forme alternative de îngrijire și din familii defavorizate din Orhei au primit cizme de iarnă nou-nouțe. În acest sens, astăzi, 15 decembrie curent, reprezentanții Fundației Children’s Emergency Relief International din Republica Moldova și ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș, au distribuit cizmele copiilor prin intermediul Direcției de Asistență Socială din or. Orhei.
15:10
Parlamentul a votat astăzi candidatura lui Bogdan Zumbreanu, cel care a câștigat concursul pentru funcția de director al Centrului Național Anticorupție.
14:50
Procurorii anticorupţie, de comun cu ofiţerii CNA, au reţinut ieri o persoană şi sunt în căutarea alteia, care sunt bănuite că ar fi determinat doi martori pe dosarul învinuirii secretarului consiliului Bubuieci, să depună declaraţii mincinoase în favoarea ultimului.
14:00
Procuratura anunţă despre finalizarea urmăririi penale şi expedierea in judecată a cauzei penale, în care, în calitate de inculpaţi figurează un inspector superior al Biroului vamal Briceni, unul din cadrul Unităţii de control al Frontierei al SPF Otaci, precum şi doi şoferi de autocare. În acţiunile inspectorilor procurorii au reţinut comiterea infracţiunii de corupere pasivă, iar în ale şoferilor – corupere activă.
14:00
O femeie în vârstă de 64 de ani a fost găsită ieri, 14 decembrie, la pământ în sectorul Ciocana al Capitalei, lângă blocul locativ de pe strada Mircea cel Bătrîn în care avea apartament. Fiica sa a fost cea care a alertat de urgență Serviciul 903, scrie Realitatea.md.
13:30
Companiile membre ale Uniunii Agențiilor Imobiliare (UAI) din Moldova cer Guvernului să aprobe proiectul de lege care prevede decriminalizarea infracțiunilor economice. Reprezentanții organizației consideră că operarea modificărilor date la legislație va oferi o gură de oxigen mediului de afaceri, care își desfășoară activitatea onest în raport cu instituțiile statului.
12:50
Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal a informat instituțiile de învățământ superior din țară despre caracterul neconform al instalării mijloacelor de supraveghere video în sălile de curs. Astfel, potrivit portalului independent.md, CNPDCP a somat în scris instituțiile de învățământ să renunțe, în decurs de 30 de zile, la instalarea mijloacelor de supraveghere video în sălile de studii.
11:20
Cei mai mulți moldoveni au încredere, în continuare, în președintele Igor Dodon, liderul PAS, Maia Sandu și prim-ministrul Pavel Filip. Potrivit Barometrului Socio-Politic, realizat de IMAS, 36 la sută dintre cetățeni apreciază activitatea șefului statului cu note de 7-10.
11:00
„Să ai zece alegeri în localități, să nu vii tu cu niciun candidat. Adică socialiștii n-au fost intimidații, alți candidați independenți care nu reprezentau interesele vreunui partid nu au fost intimidați și au venit la alegeri. Și anume ai Maiei Sandu au fost intimidați și nu au venit. Ori ceva este putred, ori se minte chiar efectiv. Eu ce cred, este că Maia Sandu cu adevărat consideră că e mai important să faci pe facebook și în studiouri televizate politică, decât efectiv să-ți faci echipe î...
10:40
Integrarea Moldovei în Uniunea Europeană este direcția principală de dezvoltare a țării noastre și o valoare națională. Declarații în acest sens au fost făcute de liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, după ședința Consiliului Național Politic al formațiunii. Acesta a adăugat că acțiunile PDM în vederea apropierii de UE arată hotărârea și seriozitatea cu care abordează democrații acest subiect și că integrarea europeană trebuie scoasă din zona populismului politic.
10:20
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, este de acord să fie organizat un referendum în privința votului mixt, dar ca plebiscitul să nu fie plătit din bani publici. Mai mult, oficialul s-a arătat dispus să discute cu membrii Partidului Democrat din Moldova, în calitate de vicepreședinte al formațiunii, ca să ajute la găsirea banilor. Și asta pentru ca promotorii plebiscitului – unele ONG-uri și partide, să vadă că acesta va avea aceeași soartă ca și referendumul eșuat pentru revocarea primarului din Chișinău. Declarațiile au fost făcute la emisiunea În Profunzime.
09:50
Jihadiştii aşa-zisului Stat Islamic au luptat cu arme fabricate în România şi în alte ţări europene
09:10
Două persoane au murit şi alte câteva a fost rănite după ce au fost înjunghiate de către un individ în oraşul olandez Maastricht, potrivit Poliţiei locale, a relatat agenţia de ştiri De Telegraf, citată de site-ul cotidianului The Independent.
09:10
„Un drum asfaltat în fiecare sat” – aceasta este denumirea unui nou program, pe care guvernarea vrea să-l implementeze începând cu anul viitor și care are drept scop îmbunătățirea considerabilă a infrastructurii și potențialului de dezvoltare al satelor. Anunțul a fost făcut de către președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, după ședința Consiliului Național Politic al formațiunii.
Mai mult de 2 zile în urmă
23:30
Barometrul Opiniei Publice, lansat cu întârziere de Institutul pentru Politici Publice (IPP), prezintă date care avantajează partidele de opoziție și sunt în totală contradicție cu toate celelalte studii sociologice, inclusiv sondajul realizat de Institutul Republican Internațional (IRI) din SUA.
20:40
Un grav accident feroviar s-a petrecut, cu puţin timp în urmă, în sudul Franţei, lângă Perpignan. Cel puţin patru copii au fost uciși, alte 7 persoane au fost rănite grav și 12 mai ușor, după ce un tren a izbit în plin un autobuz şcolar.
20:10
Partidul Democrat din Moldova (PDM) își propune să devină prima formațiune politică din Moldova care își asumă prin fapte concrete rolul de a lucra pentru oameni și a le rezolva problemele. Declarația a fost făcută de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, după ședința Consiliului Național Politic al partidului.
19:20
Biroul Politic al Partidului Democrat din Moldova va aproba săptămâna viitoare componența echipei care va implementa prioritățile partidului, anunțate de Consiliul Național Politic al Formațiunii. Anunțul a fost făcut de către liderul democraților, Vlad Plahotniuc.
19:20
Educația este unul dintre domeniile în care s-a improvizat enorm în anii trecuți, iar acest lucru a dus la efecte extrem de negative asupra copiilor, părinților și profesorilor. Totuși, PDM a reușit să genereze mai multe transformări importante, care au trezit reacții foarte pozitive din partea cadrelor didactice și a cetățenilor, în general. Declarația a fost făcută de către președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, după ședința Consiliului Național Politic al formațiunii.
18:20
Fostul ministru de Interne Gabriel Berca a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență.
18:00
Un automobil cu plăcuțe de înmatriculare diplomatice a provocat un accident, după ce nu a cedat trecerea unei ambulanțe. Accidentul a avut loc în această seară, în jurul orei 17:20, la intersecția străzii București cu strada Vlaicu Pîrcălab din Centrul Capitalei.
17:50
Cetățenii pierd încrederea în principalele partide de opoziție, PSRM și PAS. În același timp, sunt în creștere PDM, aflat la guvernare, dar și alte două formațiuni de opoziție – PPDA și PCRM. Acest lucru rezultă din analiza datelor celor mai relevante studii prezentate recent – al Institutului Republican Internațional (IRI) din SUA și Barometrul Socio-Politic, realizat de IMAS.
17:40
Un adolescent în vârstă de 17 ani a plecat de acasă într-o direcție necunoscută, acum 10 zile, și până la moment locul aflării acestuia nu se cunoaște. Poliția a fost alertată de către fratele mai mare al acestuia, care a observat că înainte de plecare, minorul a luat de acasă bani și câteva dintre haine, iar până în prezent are telefonul deconectat, dar nici pe rețelele de socializare nu a fost activ.
16:40
Sociologul Doru Petruți, directorul Institutului de Marketing și Sondaje IMAS, este de părere că BOP-ul trebuie retras, iar autorii acestuia trebuie să aducă scuze publice pentru dezinformare. Potrivit acestuia, studiul conține mai multe neconcordanțe și greșeli, atât de ordin tehnic, cât și ceea ce ține de conținutul acestuia.
16:30
Compania AviaInvest anunță că deschiderea celei de-a doua pistă de aterizare/decolare a Aeroportului Internaţional Chişinău va avea loc la 19 iulie 2018!
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.