Timpul

Acum 5 minute
14:00
AUR a organizat un protest la Orhei, iar poliția regimului Dodon-Voronin-Șor a încercat să intimideze protestatarii, inventând niște abateri de la lege și folosind martori care erau polițiști sub acoperire.
Acum o oră
13:30
13:20
Autoritățile sunt incapabile să facă ceva să oprească scumpirea săptămânală a prețului la combustibil. PAS și PSRM se acuză reciproc de această problemă. 
Acum 2 ore
13:00
12:50
Acum 4 ore
11:40
11:00
10:40
10:10
Acum 6 ore
09:50
09:40
Președintele R. Moldova nu a scos niciun cuvânt în legătură cu tragedia de atunci, în schimb îi scrie felicitări lui Putin.
09:20
09:20
Președintele R. Moldova nu a scos niciun cuvânt în legătură cu tragedia de atunci, în schimb îi scrie felicitări lui Putin.
09:00
08:40
08:40
Am mai scris despre PAS cu ceva timp în urmă. Revin la temă, întrucât între timp s-au întâmplat lucrurui ce nu și-au găsit, din păcate, ecou în mass-media moldovenească – cu excepția, iată, a co
08:30
Mihail Popșoi, candidat PAS (locul 3) a ținut un discurs în limba rusă ce abundă de teze ale moldovenismului primitiv. Pentru vice-președintele PAS, în R. Moldova locuiesc două etnii diferite - cea română și cea moldovenească. 
08:30
În urmă cu aproape două luni Federația Rusă anunța că începe procesul de retragere al trupelor de la frontiera cu Ucraina, după ce în luna martie a acestui an a desfășurat, într-o demonstrație de forță, peste 100.000 de militari la granițele Ucrainei.
Acum 8 ore
07:40
07:40
07:30
07:30
07:20
Anul acesta se împlinesc 80 de ani de la primul val de deportări staliniste din Basarabia și Nordul Bucovinei.
07:20
Autoritățile sunt incapabile să facă ceva să oprească scumpirea săptămânală a prețului la combustibil. PAS și PSRM se acuză reciproc de această problemă. 
07:20
Autoritățile de la Chișinău sunt în plină pregătire pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate și în unele localități controlate de regimul de la Tiraspol. Se face în pofida avertismentelor Serviciului de Informații și Securitate, privind riscul de fraudare a scrutinului. Vorbim de două secții în municipiul Bender și de una - în comuna Corjova.
07:10
Un bețivan românofob cu chipiu de la PACE, gruparea lui Cavcaliuc controlată de binomul Dodon-Voronin au atacat și vandalizat autocarul AUR. Gruparea Dodon-Voronin atacă prin interpuși Alianța pentru Unirea Românilor folosind partidul „spoiler” al fostului polițist Cavcaliuc.
07:10
Italia a deschis scorul în minutul 53 al meciului de deschidere de la EURO 2020, contra Turciei, grație golului marcat în proprie poartă de Merih Demiral. A fost pentru prima dată în istoria Campionatului European când prima reușită a turneului este un autogol.
Acum 12 ore
06:00
Dat în cautare internațională, fugarul Shor, care se asunde în Israel, sfidează opinia publică și pretinde că vrea să fie premierul R. Moldova.
06:00
 Poliția Republicii Moldova a recepționat 30 de automobile noi de model Dacia Duster. Acestea sunt destinate consolidării capacităților de investigații din cadrul unităților teritoriale, precum și alte bunuri necesare pentru gestionarea mai eficientă a situației pandemice, anunță Inspectoratul General al Poliției (IGP), transmite Mold-street.com.
06:00
 Blocul Electoral „Renato Usatîi” cu viziuni pro-rusești și anti-românești s-a lansat în campania electorală. Primul de pe lista candidaților, Renato Usatîi a anunțat prioritățile echipei sale în viitorul Parlament. Printre acestea se numără și interzicerea tuturor cetățenilor R. Moldova, care au și cetățenie românească să lucreze pentru stat.
06:00
06:00
 Moldovenii care se află ilegal pe teritoriul Federației Ruse mai au cinci zile la dispoziție pentru a părăsi țara. Astfel, toți cei care nu au un permis de ședere în Rusia, trebuie să părăsească țara pana la data de 15 iunie curent.
06:00
Partidul Alternative și Șanse a depus astăzi actele la CEC pentru a fi înregistrat în cursa electorală.
05:50
Numele Alcaz are la bază verbul alcăzi, provenit din ungurescul alkudni, cu sensul „a se tocmi” – „a se înţelege, a se învoi”, mai ales în urma unei tocmeli”.
05:50
Poate să pară un desert neașteptat, însă unele persoane consideră că este un fel de mâncare pe care oricine trebuie să îl încerce. Tu ai mâncat vreodată căpșuni cu smântână și mămăligă? Rețeta se pregătește cu ușurință. Iată cum se prepară și în ce zonă a țării este consumată cel mai mult.
05:50
„Omul este măsura tuturor lucrurilor” de  Protagoras
05:50
De țânțari și de temperaturi extreme nu scăpăm în fiecare vară. Ambele probleme au soluții, iar în privința înțepăturilor de țânțari rezolvarea e mai simplă decât credeai.
05:50
Agrişele au o mulţime de beneficii la care nu mă aşteptăm şi din acest motiv chiar sunt folosite în medicina tradiţională chineză de vreo trei mii de ani, găsindu-se cu precădere în nordul Italiei şi Marea Britanie. Au în compoziţia lor acizi citrici, malic, ideal în acidificarea urinei, şi tartric, celuloză, recunoscută pentru reglarea tractului intestinal, calciu, fier, fosfor, pectine, potasiu, sodiu, substanţe grase, zaharuri şi vitaminele A, B1, B2, C, P. Conţin multe săruri minerale şi iod.
05:50
 Pe parcursul anului 2020, prin intermediul băncilor licențiate în R. Moldova au fost transferate din străinătate în favoarea persoanelor fizice mijloace bănești în valoare netă de 1,49 miliarde USD – cea mai mare sumă înregistrată în ultimii șase ani. Deși în primele luni ale anului 2020, volumul transferurilor era unul modest, în scădere comparativ cu anul 2019, remitențele au început a crește brusc începând cu luna mai 2020. Pentru mulți această tendință a fost una surprinzătoare, deoarece se credea că în perioada pandemiei remitențele vor scădea și nicidecum nu vor crește.
05:40
 ...Un soldățel dintr-un cântec vechi ostășesc visa să se însoare cu o fată de maior și să se joace cu țâțele, ca mâța cu ițele. O, unde sunteți voi, cavaleri ai pixurilor publiciste, dornici de a vă juca cu cuvintele ca mâța cu ițele și soldatul cu țâțele?
05:30
În fiecare an, la data de 12 iunie, este marcată Ziua mondială împotriva exploatării prin muncă a copiilor. 
05:30
Aproape fiecare a treia persoană din lume este supraponderală sau obeză, iar ratele acestor afecțiuni cresc în rândul copiilor, potrivit unei cercetări publicate luni și citate de DPA. 
05:30
Culoarea verde este prezentă pretutindeni în jur, este culoarea naturii, a apelor ce înconjoară insulele paradisiace în care cei mai fericiți dintre noi își petrec vacanțele, este un simbol al unui mod de viață sănătos și în armonie cu mediul înconjurător, dar poate fi și o nuanță asociată bolii sau invidiei, precum și monștrilor grotești care populează filme și romanele grafice. CNN publică o serie de lucruri mai puțin cunoscute despre această culoare obținută din amestecul de albastru și galben, care este cel mai ușor vizibilă pentru ochiul uman.
05:20
 Este începutul unui nou anotimp, al unui nou capitol. Iunie este luna în care vibrațiile răcoritoare ale primăverii se transformă încet-încet în energiile colorate și creative ale verii. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, se află în zodia Pești, răspândind astfel multă pozitivitate și dragoste în lumea cosmică.
Acum 24 ore
20:50
19:20
Statalistul de Sadova recunoaște că nu există nicio diferență între limba română și așa-numita „limba moldovenească”.
18:20
După ce autocarul AUR a fost atacat astăzi de gruparea Cavcaliuc, controlată de comuniști și socialiști, cei din Alianța pentru Unirea Românilor au mers la castelul de lux unde locuiește comunistul Voronin.
17:50
17:10
17:00
Partidul Alternative și Șanse a depus astăzi actele la CEC pentru a fi înregistrat în cursa electorală.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.