Timpul

Acum 12 ore
17:00
17:00
Atragerea investițiilor în modernizarea țării și crearea locurilor de muncă este o prioritate pentru Executiv. Premierul Ion Chicu a asigurat că investitorii vor fi susținuți la toate etapele de creare și gestionare a afacerilor. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu investitorul italian Carlo Arturo Garuzzo, specializat în domeniul producerii energiei regenerabile.
17:00
16:50
Ministrul Economiei Anatol Usatîi se declară deschis să discute cu toate asociațiile patronale din domeniul transporturilor rutiere de persoane în vederea identificării unor soluții durabile de eliminare a constrângerilor normative și birocratice pentru dezvoltarea eficientă a ramurii. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei şedinţe la Ministerul Economiei.
15:00
Gheorghe Dinca, principalul suspect in cazul Caracal, a fost scos miercuri din arest si dus la DIICOT, unde este posibil sa fie confruntat cu Stefan Risipiceanu, retinut sub acuzatia ca a agresat-o sexual pe Luiza Melencu.Avocatul Claudiu Lascoschi a declarat ca Dinca ar fi de acord sa fie confruntat cu Risipiceanu.“Din ce am inteles eu, acest Fane (Stefan Risipiceanu - n.r.) urmeaza sa fie audiat inca o data si, in functie de declaratia pe care o va da, de recunoastere sau nerecunoastere, se va proceda sau nu la o confruntare. Daca el va recunoaste comiterea infractiunii de care este acuzat ar fi inutila o confruntare intre cei doi. Gheorghe Dinca nu are nicio obiectie pe acest aspect, doar Risipiceanu sa vrea”, a declarat avocatul lui Gheorghe Dinca, potrivit Agerpres.
14:50
Ascuns într-o vale între Munții Apenini și Marea Adriatică, în centrul Italiei, Piobbico este un orășel medieval arătos, plin de clădiri de piatră înconjurate de păduri. Dar în ciuda peisajelor pitorești, Piobbico este faimos pentru urâțenie. A locuitorilor săi.Încă din 1879, acest orășel de 2000 de locuitori este locul de întâlnire al Clubului Urâților, o asociație a cărei membri cred că o persoană „este ceea ce este și nu este definită de felul în care arată”.Timp de generații, ce a pornit ca o idee utopică a evoluată într-o mișcare la nivel global. Astăzi, așa numita „Asociație Mondială a Oamenilor Urâți” numără peste 30 000 de membri în 25 de „filiale” din jurul lumii, relatează BBC.Clubul Urâților a fost, inițial, conceput pentru a fi un serviciu de matrimoniale pentru femeile fără partener din orășel. În evoluția sa, el a devenit un grup menit să aducă aminte societății că frumusețea interioară este mai importantă decât felul în care arată cineva fizic, iar în 2007, Piobbico a inaugurat, în centrul orașului, un monument dedicat oamenilor urâți.
14:50
Bărbatul care și-ar fi ucis fiul vitreg, la beție, urmează să compară în fața magistraților de la Hâncești. Procurorii au solicitat pentru inculpatul de 45 de ani cea mai aspră pedeapsă.Astfel, dacă vina bărbatului va fi demonstrată, el riscă până la 20 de ani de pușcărie sau chiar detenție pe viață. Amintim că tragedia a avut loc seara de 23 septembrie în satul Cărpineni din raionul Hâncești.
14:40
Tesla intenționează să construiască 500.000 de mașini pe an în noua sa fabrică, pe care o va ridica la marginea Berlinului, informează Automotive News Europe,care citează publicația Bild.Fabrica Tesla va crea 10.000 de locuri de muncă, potrivit Bild, iar terenul pe care va fi amplasată are dimensiuni impresionante, măsurând 420 de terenuri de fotbal. Construcția ar urma să înceapă în 2020.În noiembrie, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a anunțat că un teren din Brandenburg a fost ales pentru noua fabrică Tesla.
Acum 24 ore
12:20
Accident grav în Chișinău. Pompierii și ambulanța la fața locului. Totul s-a întâmplat recent pe strada Miron Costin.
12:20
Situaţia privind starea podurilor din Chișinău nu mai este o noutate. Multe dintre acestea necesită reparații capitale urgente. Prioritare pentru reabilitare sunt podurile de pe arterele Mihai Viteazul, Ismail și Grigore Vieru construite în urmă cu 40 ani sau mai mult.
11:10
Florin Călinescu, celebru om de televiziune şi, mai recent, politician, este foarte dur la adresa preşedintelui Iohannis, căruia nu i-a acordat decât două săptămâni în care să vadă cum are de gând să-şi înceapă noul mandat la Palatul Cotroceni.
10:40
Senatul Berlinului a decretat marţi "stare de urgenţă climatică" pentru capitala Germaniei, deschizând astfel calea spre noi eforturi de a acţiona în vederea combaterii efectelor generate de schimbările climatice, informează DPA."Am scos în evidenţă faptul că vrem să depăşim obiectivele noastre actuale privind scăderea emisiilor de dioxid de carbon cu 85% comparativ cu nivelurile din 1990", a declarat primarul Berlinului, Michael Mueller, în urma sesiunii Senatului.
10:20
Preşedintele rus Vladimir Putin a salutat luni summitul de la Paris privind Ucraina drept un ”pas important” spre o dezescaladare şi ”fără îndoială” o dezgheţare, adăugând că ”Rusia va face tot ce depinde de ea pentru încetarea conflictului”, relatează AFP.
10:20
Lucrarea a fost realizată cu ocazia aniversării a 75-a a doctorului în drept Nicolae Osmochescu – personalitate de notorietate a jurisprudenței naționale, promotor, prin forța propriului exemplu al Adevărului și Dreptății ca valori supreme, iar știința juridică ca mod de cizelare a lor.
10:20
Un bărbat care a întârziat câteva ore la propria nuntă a constatat că, în acest timp, femeia cu care urma să-și petreacă restul zilelor își găsise deja un alt partener.Mirele a ajuns cu câteva ore întârziere la ceremonia programată vineri, la ora 14:00, în orașul indian Bijnor. Potrivit Times of India, când a ajuns, bărbatul a aflat că femeia nu numai că nu mai voia să se mărite cu el, ci, mai mult, își găsise un alt pretendent - un tânăr din vecini - cu care s-a și căsătorit după câteva ore.
10:20
Grăsimile animale au fost dintotdeauna criticate şi combătute de mare parte din nutriţioniştii care se aflau în căutarea dietei şi stilului de viaţă perfect. Cu toate astea, untura are proprietăţi benefice nebănuite şi este unul din cele mai sănătoate produse din casele românilor.Untura este unul din cele mai întâlnite produse din frigiderul românilor, în special în casele acelora care au crescut un porc la curte. Untura animalului este bine conservată în borcane şi poate fi folosită în prepararea diferitelor feluri de mâncare sau chiar prăjituri.
09:30
Trepidaţiile din ce în ce mai puternice resimţite pe o insulă vulcanică din Noua Zeelandă au împiedicat eforturile autorităților de a recupera cadavrele a opt persoane care se pare că au rămas pe insulă, la două zile după erupţia care a surprins zeci de turiști, potrivit Reuters.Șase persoane au murit în erupţia vulcanică de luni de pe Insula Albă, care se află la aproximativ 50 km depărtare de uscat, alte opt fiind date dispărute și prezumate moarte și 30 de răniți.Prim-ministrul neozeelandez, Jacinda Ardern, a declarat că oficialii serviciilor de urgență s-au întâlnit miercuri dimineață pentru a stabili dacă poate fi lansat un efort de recuperare a celor dispăruţi.
09:30
Cel puţin patru persoane au fost ucise în incidentul armat produs marţi după-amiază în Jersey City, în statul american New Jersey, afirmă surse citate de postul NBC New York, confirmând şi moartea a doi suspecţi. Ar fi vorba despre traficanți de droguri care au deschis focul într-un magazin.
09:20
09:20
După ce a tăiat o găină care nu făcuse niciun ou în 5 ani, nu mică i-a fost mirarea să găsească înăuntru o bilă de mărimea unei mingi de tenis, care ar putea să-i aducă femeii bani frumoși. Cam 350.000 de dolari!Știind că se apropie o reuniune de familie, Du Xiaoxia a decis să sacrifice o găină care nu făcuse niciun ou în 5 ani! Când a tăiat-o, mama ei a găsit bila și, deși credea, inițial, că este doar un ou mai mare, cu două gălbenușuri, ulterior, când a făcut comparație cu mai multe fotografii găsite pe Internet, și-a dat seama că ar putea fi mult mai mult!
09:20
09:20
09:20
Un influencer de pe rețelele de socializare a fost condamnat la 14 ani de închisoare după ce a plănuit să preia controlul asupra unui site cu forța, informează CNN.Rossi Lothario Adams, de 27 de ani, din Cedar Rapids, Iowa, a fost acuzat și găsit vinovat de conspirație pentru a interfera cu activități de comerț prin forța, amenințări și violență. Adams a fondat o companie de social media în 2015 denumită "State Snaps", în acea perioadă el fiind student la Universitatea de Stat din Iowa.Conturile sale de Snapchat, Instagram și Twitter aveau peste 1 milion de fani la acel moment dat. Site-ul său difuza clipuri video în care tineri apăreau băuți, cu un comportament crud și violent sau în diverse ipostaze indecente.
09:10
Uniunea Europeană a anunţat că în luna ianuarie va propune o nouă procedură pentru acceptarea de noi membri, răspunzând astfel opoziţiei exprimate de Franţa faţă de lansarea negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord, transmite dpa, citată de Agerpres.
09:10
Dieta Cambridge, aria cercului şi Prohodul se numără între cele mai populare căutări ale românilor pe Google în 2019, potrivit listelor întocmite de serviciul de căutare online.
09:10
 Primul avion complet electric din lume a efectuat un test de zbor deasupra orașului canadian Vancouver, zburând timp de 15 minute. „Zborul dovedește că aviația comercială în formă electrică este plauzibilă”, a spus Roei Ganzarski, directorul companiei de inginerie magniX.Compania a proiectat motorul avionului și a lucrat în parteneriat cu Harbor Air, care transportă jumătate de milion de pasageri pe an între Vancouver, stațiunea de schi Whistler și insulele aflate în apropiere. Ganzarski a spus că tehnologia ar aduce o reducere semnificativă a costurilor pentru companiile aeriene și zero emisii de carbon. „Acest eveniment marchează începutul epocii aviației electrice”, a spus el.
09:00
09:00
Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S. „Red Union Fenosa" S.A. anunţă că miercuri, 11 decembrie 2019, vor avea loc lucrări programate de întreținere, renovare și modernizare a rețelelor electrice pe adresele și în intervalele de timp indicate mai jos:1. Chişinău, sectorul Botanica:str. Hristo Botev 19/1, 21, 21/1, 23, 23/1, 25, Teilor 8, în intervalul de timp între 08:45 - 16:45 pentru lucrări de reconstrucţie a liniei electrice aerienestr. Cuza-Vodă 34/1, în intervalul de timp între 09:00 - 13:00 pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electricstr. Cuza-Vodă 38/2, în intervalul de timp între 13:00 - 17:00 pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric2. Chişinău, sectorul Botanica, or. Sîngera:str. Fintina Schinului, Mihail Frunze, Sîngera, Suveranitatii, Tineretului parțial, în intervalul de timp între 09:20 - 17:00 pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric3. Chişinău, sectorul Buiucani:str. Alba iulia 75/8, 75/8A, 75/8B, 75/8C, 75/8D, 22, 22A, 22B, 77/5, 77/6, în intervalul de timp între 09:00 - 17:00 pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric.
09:00
Statele Unite vor riposta în cazul în care Rusia ori altă ţară vor interveni în scrutinul prezidenţial american, i-a transmis marţi seară secretarul de Stat Mike Pompeo lui Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, potrivit Mediafax.„Dacă Rusia ori vreun alt actor străin va acţiona în sensul subminării proceselor noastre democratice, vom trece la acţiuni de ripostă”, a declarat Mike Pompeo la conferinţa de presă organizată împreună cu Serghei Lavrov.
09:00
Fostul premier Adrian Năstase a reacționat, marți seară, pe blogul său, la informația că președintele Klaus Iohannis va retrage decorațiile tuturor persoanelor condamnate, inclusiv lui. „Gestul său meschin de astăzi nu prevestește nimic bun”, scrie fostul lider PSD, adăugând că s-a înșelat și în cazul invitației la Palatul Cotroceni, de Ziua Națională a României. El mai spune că șeful statului „vrea să rescrie istoria recentă” la „sugestia unor talibani”.„Klaus Iohannis a început să construiască „România normală”, anunțând că a decis să-mi retragă ordinul „Steaua României”, în grad de Mare Cruce, după ce mă invitase la Cotroceni, la recepția organizată cu ocazia Zilei naționale. Recunosc, am mers la Cotroceni crezând că, în al doilea mandat, Iohannis va încerca să ajute la o reconciliere națională, după dezbinarea din ultimii ani. M-am înșelat iar gestul său meschin de astăzi nu prevestește nimic bun”, afirmă Năstase, pe blog.El adaugă că „o eventuală retragere a decorației primite de mine în 30 noiembrie 2002, „pentru întreaga activitate pusă în slujba promovării și dezvoltării României, pentru competență și abnegația dovedite în actul guvernării”, în principal pentru eliminarea vizelor, eforturile de integrare în NATO și UE, modernizarea și creșterea economică nu vor putea fi șterse din cărțile de istorie și vor putea fi comparate cu activitatea nesemnificativă a lui Iohannis din mandatul său de președinte”.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.