Telegraph

Acum o oră
13:00
Poliția informează locuitorii capitalei că astăzi, 28 noiembrie, la ora 13:00 este preconizată o nouă întrunire organizată de reprezentanții unui partid politic. Aceștia anunță că întrunirea se va desfășura în fața Procuraturii Generale. Poliția va fi la datorie pentru a asigura ordinea și securitatea publică, dar și circulația rutieră, în contextul în care evenimentul are [...] Articolul Peste 10 minute va fi dat startul următorului protest antiguvernamental apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Acum 24 ore
16:30
Kremlinul complotează pentru a-l lichida pe Lukașenko și a prelua controlul armatei din Belarus, arată o analiză a RLI (Robert Lansing Institute). Potrivit unor surse din cadrul conducerii militare ruse, citate de RLI, Kremlinul a luat o decizie cu privire la o „soluție” radicală la problema antrenării Belarusului în agresiunea armată a Rusiei împotriva Ucrainei, [...] Articolul Putin complotează pentru a-l lichida pe Lukașenko și a prelua controlul armatei din Belarus apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Ieri
14:50
Președintele Partidului Social Democrat European, Ion Sula, s-a întâlnit în marja Congresului Internaționalei Socialiste, cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, vicepreședinte al Comisiei Europene. În cadrul discuțiilor, Președintele Ion Sula s-a referit la recentele schimbări în cadrul Partidului Social Democrat European, noua echipă de conducere și [...] Articolul Liderul PSDE a discutat cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:50
Natalia Gavrilița și Comisarul UE pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, au avut, astăzi, o întrevedere la Guvern. Imediat după discuție, oficialii au parafat Acordul de asociere al Republicii Moldova la Programul Uniunii Europene pentru mediu și politici climatice – LIFE și au susținut o conferință de presă comună. Șefa Guvernului de la Chișinău [...] Articolul Moldova a aderat la Programul Uniunii Europene pentru mediu și politici climatice apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:40
Ilegalitatea Deciziei Consiliului municipal Chișinău din 25 noiembrie 2022 privind majorarea tarifelor la serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare derivă din încălcarea de către autoritatea publică locală a prevederilor art. 35 alin. (5) al Legii 303/2013 privind serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare, transmite ANRE. Potrivit normei legale, aprobarea [...] Articolul ANRE va contesta decizia CMC cu privire la majorarea tarifului apei potabile apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
13:50
Consiliul Audiovizualului a desfășurat bilanțul concursului pentru suplinirea capacității disponibile (8 sloturi) a Multiplexului A, anunțat prin Decizia CA nr. 290 din 09 septembrie 2022. La concurs au depus dosare 4 solicitanți, toți pentru extinderea ariei de emisie: “Media Content Distribution” SRL, pentru serviciul media audiovizual de televiziune „Canal 5”; “Vocea Media” SRL, pentru serviciul [...] Articolul Televiziunile Vocea Basarabiei, Noroc TV și Canal 5 vor putea fi recepționate prin multiplex apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:40
Consiliul Audiovizualului a examinat, în ședința din 25 noiembrie 2022, rezultatele monitorizării serviciilor media audiovizuale de televiziune „TV8”, „Jurnal TV”, „TV6”, „PRO TV Chișinău”, „Publika TV” și „Primul în Moldova” la capitolul protejării patrimoniului lingvistic și cultural-național – art. 19 alin. (2) din Codul serviciilor media audiovizuale, urmare a autosesizării vicepreședintei Consiliului Audiovizualului, Ana Gonța. [...] Articolul TV8 și alte cinci televiziuni, sancționate de către CA apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
12:30
Circumstanțele avariei de la Termoelectrica sunt analizate de două grupuri de anchetă, fiind vorba despre o investigație internă și o anchetă externă cu implicarea reprezentanților SIS. O spune vicepremierul Andrei Spînu, potrivit căruia reprezentanții întreprinderii dau asigurări că defecțiunea va fi remediată până la 20 decembrie. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale spune că nu există [...] Articolul Ofițerii SIS participă la investigarea cauzelor avariei de la Termoelectrica apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
25 noiembrie 2022
22:40
Ministerul Economiei a găzduit o delegație de oameni de afaceri, alături de Ambasadorul Turciei la Chișinău, Uygar Mustafa Sertel și reprezentanți ai Camerei de Comerț din Republica Turcă. Părțile au discutat noile realități în contextul crizei din regiune, dar și valorificarea oportunităților apărute la capitolul investiții și comerț internațional. Ministrul Alaiba a subliniat importanța activității [...] Articolul Turcii l-au vizitat pe Dumitru Alaiba, la minister apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
16:10
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale de comun cu Serviciul Vamal, au reținut o persoană suspectată de contrabandă și un angajat al Serviciului Vamal pentru introducerea ilegală în țară a articolelor vestimentare de peste 700.000 lei. Perchezițiile au avut loc joi, în municipiile Chișinău și Ungheni. Urmare a acestora, au fost ridicate dispozitive [...] Articolul O persoană suspectată de contrabandă și un angajat al Serviciului Vamal, reținuți apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
15:50
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, au finalizat perchezițiile de vineri, în număr de cinci, desfășurate în Chișinău, precum și în raioanele Cimișlia și Anenii Noi, în dosarul privind pregătirea dezordinilor în masă. Perchezițiile au avut loc cu sprijinul ofițerilor de urmărire penală ai DGUP și ai angajaților ,,Fulger” din cadrul Poliției. Acestea s-au [...] Articolul VIDEO // Rezultatele perchezițiilor în Chișinău, Cimișlia și Anenii Noi în dosarul privind pregătirea dezordinilor în masă apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
15:50
Urmare a deciziilor adoptate în cadrul Ședinței extraordinare a Consiliului municipal Chișinău din 24.11.2022, vor fi dezvoltate și extinse serviciile sociale adresate copiilor și familiilor cu copii, inclusiv refugiați, din municipiul Chișinău. De asemenea, în scopul consolidării sistemului de protecție a copilului în municipiul Chișinău, au fost instituite noi unități de personal în cadrul serviciilor [...] Articolul Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului angajează noi specialiști în echipa sa apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
15:40
Astăzi, 25 noiembrie, a avut loc un atelier de consultare a Standardelor minime de calitate pentru serviciile sociale de sprijin alimentar. Atelierul face parte din seria de activități dedicate elaborării unui nou cadru normativ pentru reglementarea funcționării serviciilor sociale de sprijin alimentar pentru grupurile vulnerabile. Proiectul Standardelor minime de calitate pentru serviciile sociale de sprijin [...] Articolul Serviciile sociale de sprijin alimentar din țară vor beneficia de standarde minime de calitate apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
12:40
„A fi parte a lumii libere, a Uniunii Europene înseamnă o viață sigură și bună pentru cetățeni, dar înseamnă și eforturi de a îmbunătăți condițiile de viață, de a moderniza țara, de a întări instituțiile și de a avea grijă de mediu. Aerul poluat nu are hotare, putem asigura un mediu sănătos doar dacă vom [...] Articolul Igor Grosu: „Aerul poluat nu are hotare, mediul este o responsabilitate comună” apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
12:30
Serviciul de Informații și Securitate aduce la cunoștința opiniei publice despre înregistrarea în Parlament a unor proiecte de acte normative care au scop îmbunătățirea prevederilor legale existente și ajustarea acestora la standardele serviciilor speciale din țările cu democrație consolidată. Este vorba despre: Legea privind Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova; Legea privind activitatea [...] Articolul Legile securității: SIS anunță startul consultărilor publice apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
12:20
Președintele Partidului Social Democrat European (PSDE), Ion Sula, participă la Congresul XXVI-lea al Internaționalei Socialiste. Evenimentul se desfășoară la Madrid, Spania, în perioada 25-27 noiembrie curent. Liderul Partidului Social Democrat European este însoțit de vicepreședintele PSDE, Eremei Priseajniuc, și președintele Organizației PSD România pentru Republica Moldova, Iurie Ciocan. La Congres va fi propusă alegerea conducerii [...] Articolul Președintele PSDE, Ion Sula, participă la Congresul Internaționalei Socialiste. Evenimentul se desfășoară la Madrid, Spania apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
12:10
Campania „#16 zile de activism pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor” în Republica Moldova este organizată sub auspiciile Organizației Națiunilor Unite de Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor (25 noiembrie) și Ziua Internațională a drepturilor omului (10 decembrie). Pentru al patrulea an consecutiv, Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), cu sprijinul Guvernului Marii Britanii, [...] Articolul OIM și Marea Britanie sprijină campania pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor în Moldova apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
11:50
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI și DGUP din cadrul Poliției au destructurat activitatea infracțională a unui grup infracțional care primea droguri din Germania, spre vânzare în Moldova, prin intermediul magazinelor cu activitate pe internet. Cei trei tineri, cu vârstele cuprinse între 21 și 23 ani, sunt din Chișinău și au fost documentați de [...] Articolul Trei persoane au fost reținute pentru trafic de droguri, primite din Germania apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
11:40
Natalia Gavrilița l-a prezentat echipei pe Secretarul general al Guvernului, Igor Talmazan, numit în funcție în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri. Șefa Executivului și-a exprimat încrederea că noul șef al Cancelariei de Stat posedă experiența necesară pentru a contribui la fortificarea capacităților instituției și realizarea obiectivelor-cheie pentru perioada următoare. În acest context, Natalia Gavrilița s-a [...] Articolul Noul Secretar general al Guvernului a fost prezentat colectivului apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
11:40
Poliția activează pentru stabilirea identității unui pieton care a decedat după ce a fost tamponat de un automobil la Strășeni, aseară în jurul orei 22:00, între localitățile Stejăreni și Lozova. La fața locului, oamenii legii au stabilit, preliminar, că un automobil de marca ”Honda” condus de un șofer de 53 ani, a tamponat un bărbat [...] Articolul Poliția încearcă să afle identitatea unei persoane care a decedat după ce a fost tamponată de un automobil la Strășeni apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
11:30
Un contingent de militari moldoveni a plecat astăzi la București, pentru a participa la parada militară care va avea loc joi, 1 decembrie, curent, cu prilejul Zilei Naţionale a României. Detașamentul moldovenesc, format din 16 ofiţeri, soldați și sergenți ai Companiei Garda de Onoare din Regimentul de Stat Major va defila în Piaţa Arcului de [...] Articolul Soldații noștri vor defila la Bucureşti, alături de colegii lor din România și alte țări apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
11:20
Potrivit ultimelor informații nivelul apei la punctul de măsurare Naslavcea raionul Ocnița a scăzut peste noapte cu 2,3 metri. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență monitorizează în continuare situația în legătură că mărirea debitului de apă deversat din Lacul de Acumulare Dnestrovsck pe râul Nistru. În acest sens prin intermediul organelor teritoriale au fost create [...] Articolul FOTO // Detalii de la IGSU despre revărsarea râului Nistru apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:50
În urma declarațiilor Autorității Aeronautice Civile, compania Aeriană Air Moldova precizează că solicitarea Autorității de a stopa comercializarea biletelor pentru sezonul 2023, este nefondată și nelegitimă. Implicarea Autorității Aeronautice Civile, în activitatea comercială a companiei aeriene, este un abuz. Reacția a fost transmis presei după ce AAC a emis un comunicat prin care a informat [...] Articolul Conflict deschis între AAC și Air Moldova: ”Solicitarea este nefondată și nelegitimă” apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:30
Fracțiunea PAS propune taxe locale echitabile pentru businessul mic și mijlociu din Chișinău, informează telegraph.md La moment businessul mic și mijlociu plătește o taxă mai scumpă pentru m2 decât businessul mare, ceea ce este inechitabil, susține fracțiunea PAS. Astfel, o alimentară sau un magazin specializat plătește 230 lei/m2, iar un supermarket achită 8,6 lei/m2. O [...] Articolul Fracțiunea PAS propune taxe locale echitabile pentru businessul mic și mijlociu din Chișinău apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:20
Premier Energy și FEE Nord solicită Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) majorarea prețurilor reglementate de furnizare a energiei electrice, informează realitatea.md Astfel, cel mai mare furnizor de energie electrică din Republica Moldova, Premier Energy, solicită aprobarea prețului de 6,39 de lei/kWh (fără TVA), cu circa 1 leu și 60 de bani mai mare [...] Articolul BREAKING NEWS // Furnizorii de energie electrică solicită o nouă majorare a tarifului apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:10
Ministerul Economiei a găzduit o delegație de oameni de afaceri, alături de Ambasadorul Turciei la Chișinău, Uygar Mustafa Sertel și reprezentanți ai Camerei de Comerț din Republica Turcă. Părțile au discutat noile realități în contextul crizei din regiune, dar și valorificarea oportunităților apărute la capitolul investiții și comerț internațional. Ministrul Alaiba a subliniat importanța activității [...] Articolul Turcii l-ai vizitat pe Dumitru Alaiba, la minister apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:00
Declarația cu privire la condamnarea Marii Înfometări din anii 1923-1933 din Ucraina a fost adoptată de Parlamentul Republicii Moldova. Inițiativa, elaborată în contextul comemorării a 90 de ani de la începutul Holodomorului, aparține unui grup de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” și a fost votată de 54 de parlamentari. Prin această declarație, Legislativul [...] Articolul DOC // Parlamentul de la Chișinău a condamnat Holodomorul din Ucraina apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
09:50
Angajații Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații (INI) și cei ai Direcției generale urmărire penală, în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), desfășoară vineri, dimineață, 25 noiembrie, percheziții la mai mulți figuranți pe o cauză penală care vizează pregătirea dezordinilor în masă, informează zdg.md [...] Articolul ULTIMA ORĂ // Au loc percheziții la mai mulți figuranți pe o cauză penală care vizează pregătirea dezordinilor în masă apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
08:10
Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba a avut o întrevedere cu o delegație polonă, condusă de Adam Eberhardt, reprezentantul pe afaceri al Prim-ministrului Republicii Polone pentru sprjinul reformelor în Republica Moldova. La discuții au participat și ambasadorul Republicii Polone în țara noastră, Tomasz Kobzdej și reprezentanți ai băncii PKO Bank Polski – președintele PKO Bank Polski, Paweł [...] Articolul Polonezii vor să intre pe piața bancară din țara noastră apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
24 noiembrie 2022
16:20
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat în legătură cu mărirea debitului mediu zilnic de apă deversat din Lacul de Acumulare Dnestrovsck, în perioada 24 – 27 noiembrie 2022 se va atesta o creștere a nivelului apei în râu. În acest condiții este posibilă ieșirea apei în luncă [...] Articolul IGSU: Este posibilă ieșirea apei în luncă Nistrului și inundarea terenurilor agricole apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
15:30
Pretinsul ministru de externe de la Tiraspol s-a pornit aseară spre Federația Rusă, dar a pierdut zborul. Separatistul Vitalie Ignatiev urma să plece cu o aeronavă obișnuită, dar s-a reținut la etapa de control și nu a mai ajuns la Moscova, informează zonadesecuritate.md Acesta învinuiește de acest fapt autoritățile Republicii Moldova. „Prin întârzierea deliberată a [...] Articolul Un separatist de la Tiraspol a pierdut zborul spre Moscova apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
15:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat în această dimineață Comisia Națională pentru Integrare Europeană (CNIE). În cadrul ședinței, a fost discutat progresul privind realizarea Planului de acțiuni pentru implementarea condițiilor înaintate în contextul acordării Republicii Moldova a statutului de țară candidată la UE și au fost stabilite prioritățile ulterioare de integrare europeană. Membrii Comisiei [...] Articolul Procesul de aderare la UE bate pasul pe loc: Din 35 de acțiuni planificate pentru acest an, au fost realizate doar opt apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
15:10
Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, i-a dat o replică ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, potrivit căruia noiembrie este o lună neagră pentru Șor. Liderul opoziției a menționat că luna aceasta este neagră pentru popor din cauza guvernării PAS, din care face și Litvinenco. Ilan Șor a menționat că Litvinenco a compromis justiția în Republica Moldova. „Sunt [...] Articolul Replica lui Ilan Șor pentru Litvinenco: ”Sunt consternat de impertinența acestui impostor și uzurpator galben și mucos” apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:10
Eliberat din arest, Igor Dodon, președintele de onoare al PSRM, și-a reluat vizitele prin raioane, iar astăzi s-a aflat la Bălți. ”Sunt bucuros să fiu din nou printre oamenii din țară, din satele și din raioanele Moldovei. Vreau să le mulțumesc personal pentru toată susținerea și încrederea pe care mi-au oferit-o în această perioadă dificilă [...] Articolul FOTO // Eliberat din arest, Igor Dodon și-a reluat vizitele în teritoriu: ”Sunt bucuros să fiu din nou printre oamenii din țară” apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:10
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat azi ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) al țării. În cadrul acesteia, au fost analizate riscurile de securitate energetică în urma distrugerii infrastructurii energetice din Ucraina, din cauza bombardamentelor masive lansate în ultimele săptămâni de Federația Rusă. Membrii CSS au audiat informația prezentată de instituțiile responsabile din domeniu, [...] Articolul CSS cere Guvernului să întreprindă mai multe acțiuni pentru asigurarea cetățenilor cu energie electrică și gaze naturale apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:00
Prin Legea nr.103/2021, guvernarea a modificat Legea nr. 514/1995 privind organizarea judecătorească și Legea nr. 947/1996 cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii, introducând noi reguli pentru desfășurarea Adunării generale a judecătorilor, precum și a fost stabilită o nouă formulă a componenței CSM. Ulterior, prin Legea nr.246/2022, actuala guvernare a intervenit în mod repetat asupra [...] Articolul Pe la spatele Maiei Sandu, judecătorul Dorel Musteață vrea să-și prelungească mandatul de membru și președinte al CSM apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
13:10
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii INI și DGUP din cadrul Poliției, au terminat urmărirea penală în privința directorului și managerului de vânzări al unei companii de turism, care au prejudiciat peste 100 clienți cu peste 4,6 milioane lei. Cele două învinuite au vârste de 55 și 32 [...] Articolul Urmărire penală terminată în privința directorului și managerului de vânzări al unei companii de turism apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
12:40
Sute de oameni au participat astăzi la un flashmob, în care au cerut demisia ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco. Acțiunea urma să se desfășoare în fața Parlamentului, acolo unde a fost examinată moțiunea simplă asupra politicilor din justiție, însă poliția nu le-a permis manifestanților accesul în fața legislativului, așa că oamenii au protestat în parcul din [...] Articolul FOTO // ”Cine trage la cântar?” Prin intermediul unui flashmob, sute de cetățenii au cerut demisia lui Sergiu Litvinenco apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
11:30
Moldova-leaks – site-ul care a devenit legendar în doar două săptămâni, continuă să îngrozească autoritățile moldovenești și serviciile noastre secrete. Cine este de vină pentru nașterea WikiLeaks-ului moldovenesc? Răspunsul este cunoscut. Actuala guvernare, sub umbrela partenerilor săi occidentali, a încolțit un grup de cetățeni, politicieni și oameni de afaceri cu un fel de luptă împotriva [...] Articolul Telegram-urile puterii sau cum deciziile obscure sunt adoptate prin chaturi apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
11:20
Actuala guvernare ne tot spune că în ultimii 30 de ani nu s-a făcut absolut nimic pentru intendența energetică a Republicii Moldova, dar nu suflă o vorbă despre tentativele care au fost deturnate în această perioadă. Astfel, o parte din declarațiile celor de la putere sunt fake-uri marca PAS, după cum urmează: Tentativa 1. În [...] Articolul Pro-europenii moldoveni sunt cei care timp de 30 de ani au deturnat independența energetică a Republicii Moldova apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
23 noiembrie 2022
14:30
Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, candidatura lui Igor Talmazan pentru funcția de Secretar general al Guvernului. În cadrul aceleiași ședințe, Executivul a aprobat demisia lui Dumitru Udrea. Noul șef al Cancelariei de Stat a activat, până în prezent, în funcția de director al Serviciului Vamal. Pe parcursul anului 2019 și-a desfășurat activitatea în calitate [...] Articolul Igor Talmazan (PAS) este noul Secretar general al Guvernului apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:20
Consumatorii casnici din cadrul întovărășirilor pomicole și cei pentru care companiile de construcții îndeplinesc rolul de intermediar la decontări au fost incluși în lista persoanelor cu drept de a primi compensații la energie. O hotărâre de guvern în acest sens a fost aprobată, astăzi, de membrii Cabinetului de miniștri. Documentul prevede modificarea Regulamentului cu privire [...] Articolul BREAKING NEWS // Guvernul extinde lista persoanelor cu drept de a primi compensații la energie apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:20
Astăzi, 23.11.2022, Procuratura Anticorupție, Oficiul Sud împreună cu ofițerii CNA au efectuat percheziții pe cauza penala pornită pe faptul abuzului de serviciu săvârșit de un jurist al Agenției teritoriale Sud a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM). Aceasta este bănuită de faptul că, de comun acord cu factori de decizie ai Agenției, cu scopul [...] Articolul ULTIMA ORĂ // Jurist din cadrul CNAM, reținut pentru abuz de serviciu apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:00
Infrastructura de gestionare a deșeurilor solide va fi dezvoltată cu suportul financiar al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). În acest sens, Guvernul a aprobat, astăzi, semnarea Acordului de împrumut, în valoare de 25 milioane de euro pentru realizarea proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”. După Ratificarea Acordului, prima infrastructură în gestionarea deșeurilor va [...] Articolul Guvernul împrumută 25 milioane de euro pentru gestionarea deșeurilor apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
13:50
Guvernul Gavrilița a aprobat astăzi numirea deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Adrian Băluțel, în funcția de secretar de stat în cadrul Cancelariei de Stat. „El va fi responsabil de realizarea obiectivilor prioritate de dezvoltare în relația cu toate teritoriile și cetățenii”, a precizat Natalia Gavrilița. Tot astăzi, Cabinetul de miniștri a aprobat demisia secretarului general [...] Articolul Un deputat PAS renunță la mandat și trece la o altă funcție publică apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
13:50
Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, transmiterea unui bun imobil din proprietatea Ministerului Afacerilor Interne în cea a municipiului Edineț. Bunul imobil a fost folosit anterior drept unitate de pompieri și salvatori, până la construcția sediului nou, edificat cu suportul Programului de asistență tehnică, lansat de către Guvernul SUA în Republica Moldova. Odată cu construirea [...] Articolul Guvernul transmite autorităților din Edineț o clădire veche de care nu mai are nevoie apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
13:40
Aflată în vizită de lucru în nordul țării, Natalia Gavrilița a participat la evenimentul de inaugurare a apeductului extins și reabilitat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț”. Alături de ea a fost și Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii. Proiectul, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul GIZ Moldova și implementat de [...] Articolul Guvernanții au participat la inaugurarea unui apeduct finanțat 100% din fonduri europene apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
13:40
Guvernul Gavrilița a aprobat astăzi numirea deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Adrian Băluțel, în funcția de secretar de stat în cadrul Cancelariei de Stat. „El va fi responsabil de realizarea obiectivilor prioritate de dezvoltare în relația cu toate teritoriile și cetățenii”, a precizat Natalia Gavrilița. Tot astăzi, Cabinetul de miniștri a aprobat demisia secretarului general [...] Articolul Un deputat PAS renunță la mandat și trece la altă funcție publică apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
13:30
”Sergiu Litvinenco își asumă reușitele Guvernului Chicu”, a declarat Ion Chicu, președintele PDCM, după ce actualul ministru al Justiției a anunțat despre emiterea deciziei CAC cu privire la menținerea hotărârii prin care a fost anulat contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău. În 2019 Guvernul Sandu, prin intermediul miniștrilor Brînzan Vadim și Stamate Olesea erau [...] Articolul Lider politic: Sergiu Litvinenco își asumă reușitele Guvernului Chicu apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
13:10
Formarea și coordonarea centrului unic de gestionare a crizei refugiaților, integrarea europeană, pregătirea hotărârilor Guvernului și organizarea ședințelor acestuia, promovarea drepturilor omului și cooperarea cu societatea civilă, planificarea strategică, reformarea administrației publice, consolidarea managementului funcției publice, susținerea diasporei și implicarea cetățenilor originari din Republica Moldova în dezvoltarea economică, socială și culturală a țării au fost [...] Articolul Rezultatele activității Cancelariei de Stat în perioada mandatului exercitat de către Dumitru Udrea apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.