Telegraph

Acum 4 ore
20:20
Astrofizicianul american Neil deGrasse Tyson a avertizat într-o postare de pe contul de Instagram că este posibil ca asteroidul care va trece pe lângă Terra cu o zi înainte de alegerile prezidențiale din SUA să lovească planeta. „S-ar putea să lovească Pământul pe 2 noiembrie, înainte de alegerile prezidențiale, dar nu este suficient de mare [...] Articolul Un renumit astronom american a avertizat ce se va întâmpla cu asteroidul care va trece pe lângă Terra pe 2 noiembrie apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 6 ore
18:30
Trei soldați ruși s-au îmbătat de bucurie că au primit un TAB nou și au dat cu el în gardul aeroportului din Volgograd, scrie presa rusă, transmit Telegraph.md, cu referire la Deschide.md Potrivit sursei citate cei trei urmau să ducă vehiculul blindat la unitatea militară, însă au dat cu acesta în gardul aeroportului. Imaginile au [...] Articolul VIDEO // Trei soldați beți au doborât cu TAB-ul gardul unui Aeroport din Rusia apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:10
Circa 365 de gospodării din satul Tîrnova, raionul Edineț au fost conectate la apă potabilă la robinet.  Astăzi, a avut loc evenimentul de inaugurare a apeductului, ce a fost construit grație unui proiect de protecție a mediului finanțat din Fondul Ecologic Național, având și suportul Ambasadei Polonia, dar și cu contribuția autorităților publice locale.  Noul sistem [...] Articolul Circa 365 de gospodării din satul Tîrnova, raionul Edineț, au fost conectate la apă potabilă apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:00
Un cutremur a avut loc în zona seismică Vrancea, joi după-amiază, la ora 13.03. Seismul a avut magnitudinea de 2.7 și s-a produs la adâncimea de 104 kilometri, potrivit INFP. Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 79km E de Brașov, 94km NE de Ploiești, 100km S de Bacău, 114km V de Galați, 115km [...] Articolul Cutremur în apropiere de Republica Moldova, joi după-amiază. Ce magnitudine a avut apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 8 ore
17:40
Institutul de Medicină Urgentă informează despre trecerea în nefiinţă a medicului neurochirurg categorie superioară, Leonid Nagacevschi, care a activat la IMU 33 de ani, fiind răpus de noul tip de coronavirus, COVID-19. Instituția exprimă sincere condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei, colegilor de serviciu, prietenilor, rudelor. Reprezentanții instituției scriu într-un mesaj că l-au cunoscut [...] Articolul Medic neurochirug, răpus de COVID-19. IMU: Cuvintele nu sunt îndeajuns să aline durerea, suferinţa şi deznădejdea apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:30
Un căţel cu blană verde, care a primit numele de Pistacchio, s-a născut în urmă cu aproape două săptămâni la ferma unui italian din Sardinia, informează joi Reuters, citat de Agerpres. Fermierului italian Cristian Mallocci nu îi venea să creadă că ceea ce vedea era adevărat atunci când căţeluşa lui Spelacchia, unul dintre cei opt [...] Articolul FOTO // Un căţel cu blană verde s-a născut la ferma unui italian din Sardinia apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:10
Alte 777 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 5 cazuri sunt de import (Italia-2, Turcia-1, Ucraina-1, România-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 69 568 cazuri. Total teste efectuate – 3441 dintre care primar – 3082 şi repetat – 359. [...] Articolul ULTIMĂ ORĂ // 777 cazuri noi de COVID-19 și 11 decese, înregistrate în ultimele 24 ore apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:00
Zi importantă pentru Lia Taburcean! Artista și alesul inimii ei și-a unit destinele într-o frumoasă zi de toamnă, transmite Telegraph.md, cu referire la Unica.md Frumoși și plini de viață, el a îmbrăcat costumul de mire, ea – rochia albă de mireasă și, astfel, și-au jurat iubire veșnică în fața altarului. Cununia religioasă a avut loc [...] Articolul FOTO // Lia Taburcean s-a căsătorit! Cum arată artista alături de soțul ei, în rochie albă de mireasă apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:50
La Cahul urmează a fi creat un centru regional de excelență în IT – „Startup City Cahul”. În acest sens, Ministerul Economiei și Infrastructurii împreună cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Asociația Națională a Companiilor TIC și autoritățile municipiului Cahul au semnat, astăzi, un Memorandum de Înțelegere pentru implementarea proiectului EU4Moldova „Startup City Cahul”. Centrul [...] Articolul La Cahul va fi creat „Startup City Cahul”, un centru regional de excelență în IT apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:40
O femeie în vârstă de 52 de ani și fiicele sale, de 22 și, respectiv, 28 de ani, din municipiul Bălți, sunt cercetate penal pentru proxenetism. Acestea ar fi racolat și determinat mai multe tinere cu vârste cuprinse între 23 și 26 de ani, din diferite raioane ale țării, să practice prostituția pe teritoriul Republicii [...] Articolul Mama și două fiice din Bălți, cercetate penal pentru proxenetism. Acestea riscă o pedeapsă cu închisoare de la 4 la 7 ani apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:40
Americanca Makena Myler a pus pariu cu soţul său că poate alerga o milă în mai puţin de 8 minute. Nu numai că sportiva însărcinată în nouă luni a avut câştig de cauză, dar a reuşit să străbată distanţa de circa 1,6 kimometri în doar 5 minute şi 25 de secunde, transmite Telegraph.md, cu referire [...] Articolul Însărcinată în 9 luni a câştigat un pariu „nebun”. Timpul extraordinar scos într-o cursă de 1,6 kilometri apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:30
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a recepționat astăzi, 22 octombrie, 2500 computere, care urmează să ajungă în instituțiile de învățământ din țară. Tehnica de calcul a fost procurată datorită alocării de către Guvernul Republicii Moldova a sumei de 20 mln. lei. Ministrul Igor Șarov a menționat că dotarea instituțiilor de învățământ cu echipamente IT reprezintă [...] Articolul 2500 de computere vor ajunge în instituțiile de învățământ din țară apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:20
Câțiva cățeluși au fost salvați după ce au fost îngropați de vii. Din fericire, aceștia au fost supraviețuit și sunt în afara oricărui pericol, transmite Telegraph.md, cu referire la TV8.md Câinii, de doar patru săptămâni, au fost îngropați pe strada Vale Bâcului din sectorul Botanica al Capitalei și s-au aflat sub pământ mai bine de [...] Articolul VIDEO // ȘOCANT: Câțiva cățeluși, îngropați de vii la Botanica. Au fost scoși de sub pământ de salvatori apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:20
CNA efectuează acțiuni de urmărire penală la Consulatul RM la București în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul abuzului de serviciu, comis de către foști angajați ai misiunii diplomatice. Informația a fost confirmată pentru Telegraph.md de către Angela Cibotaru-Starinschi, ofițerul de presă al CNA. ”Acum sunt audiate persoane și se fac ridicări ale unor [...] Articolul ULTIMA ORĂ // CNA efectuează percheziții la Consulatul Republicii Moldova la București apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:20
Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri, 21 octombrie 2020, în ședință de Guvern, modificarea modului de repartizare a mijloacelor Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, îmbunătățind astfel, condițiile și procedura de acordare a subvențiilor în avans pentru proiectele start-up și sporind accesul la subvențiile pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă [...] Articolul Guvernul a îmbunătățit pricipiile de subvenționare pentru a crește numărul de proiecte start-up în agricultură și de sporire a nivelului de trai în mediul rural apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:10
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) informează că, Inspectoratul de Integritate a emis acte de constatare în privința a trei primari din raioanele Sîngerei, Ialoveni și Florești. Potrivit actelor de constatare, doi aleși locali s-au aflat în conflict de interese cu soțiile, iar ultimul a admis stare de incompatibilitate prin deținerea a două funcții, după cum [...] Articolul OFICIAL // Ce riscă trei primari care au încălcat prevederile legilor speciale ale ANI apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:00
Biroul Politici de Reintegrare încearcă să asigure un echilibru între dreptul la vot și securitatea cetățenilor în timpul scrutinului prezidențial din 1 noiembrie a.c., a declarat viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, în cadrul conferinței online „EU Debates Cafe”, organizată de Institutul de Politici și Reforme Europene (IPRE). Cristina Lesnic a informat despre acțiunile întreprinse de [...] Articolul Cristina Lesnic: „Faptul că te-ai născut în regiunea transnistreană nu trebuie să fie o piedică în exercitarea drepturilor constituționale” apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 12 ore
15:50
Tânărul refugiat rus de origine cecenă Abdoullakh Anzorov, care l-a decapitat pe profesorul Samuel Paty, se afla în contact cu un jihadist rusofon din Siria, a cărui identitate nu a fost stabilită în acest stadiu, însă adresa IP a acestuia îl plasează în Idleb, a declarat joi o sursă apropiată dosarului pentru AFP, transmite Telegraph.md, [...] Articolul Refugiatul cecen rus care l-a decapitat pe Samuel Paty se afla în contact cu un jihadist rusofon din Siria apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:50
Purtarea măștii devine obligatorie în Bulgaria, în toate spațiile exterioare, anunță Ministrul bulgar al sănătății, Kostadin Anghelov. Măsura se va aplica începând de joi, 22 octombrie, pe întreg teritoriul țării.  Oficialul a declarat că restricția a fost luată pe fondul creșterii numărului de cazuri noi de infectare cu Covid-19 și că se încearcă inclusiv protejarea medicilor, [...] Articolul Bulgaria introduce masca obligatorie la exterior pe tot teritoriul țării apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:40
Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit ieri la Guvern cu autoritățile publice locale din raionul Hâncești, inclusiv cu 10 primari din regiune, pentru a examina stadiul actual de realizare a proiectelor privind aprovizionarea cu apă potabilă a raionului. Discuțiile s-au concentrat pe identificarea soluțiilor pentru înlăturarea impedimentelor tehnice întâmpinate. „Avem proiectul pentru localitățile din Lunca Prutului, [...] Articolul Premierul a solicitat identificarea soluției optime pentru aprovizionarea cu apă a tuturor satelor din raionul Hâncești apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:30
Multe dintre fraudele din mediul online sunt deja cunoscute, dar specialiștii în securitate cibernetică din cadrul Poliției  avertizează și oferă informații importante despre cum să vă protejați, astfel încât să nu deveniți victime ale escrocilor. Phishing-ul reprezintă o fraudare a informațiilor bancare. De obicei, acest tip de atac apare ca un mesaj online care pretinde să [...] Articolul Recomandările Poliției pentru a evita fraudele de tip „Phishing”, o metodă de înșelătorie în mediul online apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:20
Reprezentanţii Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină au efectuat recent o vizită de monitorizare la Spitalul raional Cahul, unul dintre câştigătorii concursului de proiecte investiţionale finanţate din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale. Instituţia a implementat în anii 2018-2019 un proiect privind reparaţia capitală a Secţiei de chirurgie aseptică ca [...] Articolul Vizită de monitorizare la Spitalul raional Cahul, unde a fost implementat un proiect de modernizare în valoare de circa 5 milioane de lei apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:10
Patronii unui supermarket din statul american Florida vor fi nevoiţi să plătească despăgubiri de 20.000 de dolari unei angajate hispanice, în vârstă de 57 de ani, care a fost concediată pe motiv că este prea “bătrână”. Aceasta a fost înlocuită cu o altă femeie mai tânără cu 20 de ani, relatează EFE miercuri. Suma este [...] Articolul Despăgubirile primite de o femeie după ce a fost concediată pe motiv că este prea “bătrână” apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:50
Primarul capitalei, Ion Ceban, care îl susține în campania electorală pentru alegerile prezidențiale pe Igor Dodon, a explicat într-o postare ce legătură are șeful statului cu treburile capitalei și de ce Igor Dodon este un candidat potrivit la funcția de președinte. Ceban a subliniat că Igor Dodon, chiar fiind un candidat independent, este susținut de [...] Articolul Ion Ceban explică ce legătură are șeful statului cu treburile capitalei și care este importanța colaborării între instituții apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:40
Angajații vamali de la Aeroportul Internațional Chișinău au prevenit o nouă tentativă de trafic ilicit cu produse din tutun.  Vameșii au demascat planurile unui conațional, care a încercat să tăinuiască țigările, învelindu-le în folie de staniol. Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, spera că această metodă îl va ajuta să „camufleze” țigaretele, astfel încât [...] Articolul Țigări „camuflate” în folie de staniol, pregătite să ajungă în Londra, descoperite la aeroport apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:20
Escrocii găsesc diferite metode pentru a înșela oamenii pe timp de pandemie. Un cititor Știri.md a expediat poze la adresa redacției noastre care dovedesc o nouă metodă de escrocherie în pandemie, transmite Telegraph.md, cu referire la Safenews.md Sursa citată ne-a spus că a primit prin intermediul aplicației Viber un mesaj suspect de la un număr [...] Articolul FOTO // Cum unii escroci profită în pandemie de moldovenii care au credite apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:20
Ambasadorul agreat al Republicii Moldova în Republica Cehă, Alexandru Codreanu, a prezentat ieri scrisorile de acreditare președintelui Republicii Cehe, Miloš Zeman, în cadrul unei ceremonii la Castelul Praghez.  În cadrul întrevederii, președintele Cehiei a evidențiat relația foarte bună dintre cele două state și vizitele oficiale efectuate în Republica Moldova, precum și calitatea înaltă a vinurilor [...] Articolul Ambasadorul Alexandru Codreanu a prezentat scrisorile de acreditare președintelui ceh în cadrul unei ceremonii la Castelul Praghez apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:10
Comanda dată de o femeie din Canada la un restaurant McDonald’s a devenit virală pe rețelele de socializare. Katie Poole, din Toronto, s-a trezit cu o stare de mahmureală după ce consumase băuturi alcoolice cu o seară în urmă, alături de soțul ei. Ca să își revină, ea a făcut comandă la fast-food, însă ce [...] Articolul FOTO // Comanda făcută de o femeie mahmură la fast-food a devenit virală. Incredibil ce a cerut apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:10
Doi bărbați au ajuns la spital, după ce mașinile cu care se deplasau s-au ciocnit frontal. Coliziunea a avut loca în această dimineață, în jurul orei 07:10, pe traseul Chișinău- Strășeni, la intrarea în localitatea Cojușna Silvia Vetcu, ofițerul de presă al IGP, a declarat pentru Deschide.MD că în accident au fost implicate două automobile [...] Articolul FOTO // Accident pe traseul Chișinău-Strășeni. Ambii șoferi au fost preluați de ambulanță apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:00
Lidera PAS, Maia Sandu, este luată în furci de economiști, după ce a declarat că doar datorită ei Uniunea Europeană va acorda Moldovei câte 100 milioane euro anual, transmite Telegraph.md, cu referire la ABCnews.md “Mai tâmpită și mincinoasă afirmație sau declarație, în toiul campaniei electorale, nimeni niciodată nu a spus de la declararea independenței Republicii [...] Articolul Maia Sandu promite 100 milioane euro anual din partea UE, pentru că o „iubesc” comisarii europeni. Expert: „Mai mincinoase și tâmpite declarații nimeni niciodată nu a spus de la declararea independenței” apare prima dată în Telegraph Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.