Telegraph

Acum 6 ore
20:30
Ministerul de Externe german l-a convocat joi pe ambasadorului rus la Berlin să dea explicaţii cu privire la un atac cibernetic care a vizat în 2015 Camera Deputaţilor şi biroul parlamentar al cancelarului Angela Merkel, informează France Presse şi DPA, potrivit Agerpres. Miercuri seara, Angela Merkel a acuzat Moscova că „susţine regimuri fantomă în unele [...] Articolul Rusia, acuzată că a spart emailul Angelei Merkel. Cancelarul german vorbește despre „atacuri cu mijloace hibride” apare prima dată în Telegraph Moldova.
19:40
Guvernul israelian a început efectuarea de teste pentru detectarea anticorpilor COVID-19 pe 100.000 de cetățeni, într-una dintre cele mai mari astfel de campanii din lume. Autoritățile spun că scopul campaniei este de a preveni apariția unui al doilea val al pandemiei de COVID-19 în această țară, informează Agerpres. Testele pentru anticorpi sunt controversate, iar OMS precizează [...] Articolul Măsura controversată prin care Israelul încearcă să prevină apariția celui de-al doilea val al epidemiei de coronavirus apare prima dată în Telegraph Moldova.
19:20
Astăzi, președintele Igor Dodon a întreprins o vizită de lucru în raionul Călărași, transmite Telegraph.md Președintele a depus flori la Monumentul Ostașilor Căzuți în luptele Marelui Război Pentru Apărarea Patriei din localitatea Dereneu. Ulterior, a mers în vizită la veteranul de război Gurschi Mihail, din satul Dereneu, pe care l-a felicitat cu ocazia Zilei Victoriei, [...] Articolul Ce a făcut Igor Dodon în vizita sa în raionul Călărași apare prima dată în Telegraph Moldova.
19:10
Un nou scenariu îngrijorător care vine de la Societatea Italiană de Pneumologie și vizează inclusiv pacienții tineri: 30% din persoanele vindecate de coronavirus vor avea cel puțin șase luni probleme respiratorii cronice. Practic, cicatricea lăsată pe plămâni de COVID-19 poate duce la probleme respiratorii ireversibile și vor constitui o nouă patologie în viitor, scrie la [...] Articolul Medici pneumologi: 30% din persoanele vindecate de coronavirus vor avea o perioadă însemnată probleme respiratorii cronice apare prima dată în Telegraph Moldova.
19:10
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a avut astăzi o întrevedere cu administratorul Zonei Economice Libere Bălți, Marin Ciobanu. Subiectul discuției a vizat Strategia Națională pentru Industrializarea Țării și crearea infrastructurii de utilități pentru 16 Platforme Industriale Multifuncționale (PIM). „Platformele Industriale Multifuncționale sunt un instrument eficient de dezvoltare regională a țării și  contribuie direct la [...] Articolul 16 Platforme Industriale Multifuncționale vor fi construite la nivel de țară apare prima dată în Telegraph Moldova.
19:00
Moscova a criticat joi ceea ce ea consideră a fi comportamentul tot mai „periculos” al SUA, menţionând în special deciziile succesive ale Washingtonului de a pune capăt derogărilor la programul nuclear civil iranian şi la Tratatul militar ruso-occidental „Cer Deschis”, informează France Presse, citat de agerpres.ro. „Acţiunile Washingtonului sunt din ce în ce mai periculoase [...] Articolul Moscova susţine că SUA devin tot mai ”periculoase şi imprevizibile” apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:50
Operația băiatului de șase ani de la Glodeni a fost de durată, iar medicii de la Spitalul clinic municipal „Valentin Ignatenco” au reușit să-i salveze degetele. Acum, spun ei, este foarte importantă perioada postoperatorie, ca să nu existe complicații, cum ar tromboza vaselor, în condițiile în care degetele copilului sunt foarte subțiri, informează IPN. Contactat [...] Articolul Operație cu succes în cazul copilului de la Glodeni: Medicii au reușit să-i restabilească degetele apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:40
După ce ieri ofițerii CNA au reținut cinci brokeri vamali de la Postul vamal intern Petricani, într-un dosar de corupere activă, instanța a decis astăzi în privința mandatelor de arest, informează Telegraph.md Potrivit unui comunicat oficial al CNA, instanța a decis să-l plaseze un arest în Penitenciarul nr.13 doar pe unul dintre brokerii vamali, trei [...] Articolul ULTIMA ORĂ // Decizia instanței de judecată în privința brokerilor de la Postul vamal intern Petricani apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 8 ore
18:30
Eliminarea posturilor și barierelor instalate ilegal în Zona de Securitate, dar și deblocarea activității observatorilor militari din cadrul Forțelor Mixte de Pacificare sunt obiectivele pe care delegația Republicii Moldova le-a menținut în atenția Comisiei Unificate de Control la întrunirea din 28 mai, informează Telegraph.md S-a menționat că impedimentele impuse de partea transnistreană în calea liberei [...] Articolul Eliminarea posturilor ilegale din Zona de Securitate rămâne în atenția Comisiei Unificate de Control apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:20
Serviciul Fiscal de Stat informează despre obligativitatea utilizarii e-facturii începând cu data de 1 iulie, curent. Această obligativitate se referă la agenții economici care participă la operațiunile de achiziții publice. Conform alin. (12) art.117 din Codul fiscal aceștia sunt obligați să elibereze în format electronic factura fiscală emisă în cadrul achizițiilor publice, informează Telegraph.md În [...] Articolul e-Factura devine obligatorie pentru agenții economici care participă la operațiunile de achiziții publice apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:10
Fostul președinte al Curții Constituționale, Victor Pușcaș, constată că președintele țării, Igor Dodon, înțelege foarte bine rolul și scopul statului – Republica Moldova la etapa actuală. Într-o postare pe Facebook, Pușcaș a menționat că politica echilibrată, promovată de șeful statului a fost numită de unii cercetători ,,podul de aur est-vest”. “În acest context, ne amintim [...] Articolul Fost președinte al CC: M-a bucurat faptul că Președintele înțelege foarte bine rolul și scopul statului – Republica Moldova la etapa actuală apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:00
Un nou scenariu îngrijorător care vine de la Societatea Italiană de Pneumologie și vizează inclusiv pacienții tineri: 30% din persoanele vindecate de coronavirus vor avea cel puțin șase luni probleme respiratorii cronice. Practic, cicatricea lăsată pe plămâni de COVID-19 poate duce la probleme respiratorii ireversibile și vor constitui o nouă patologie în viitor, scrie la [...] Articolul Societatea Italiană de Pneumologie: 30% din persoanele vindecate de coronavirus vor suferi de probleme respiratorii cronice cel puțin jumătate de an apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:40
Alte 188 cazuri noi de infectare cu noul Coronavirus au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 27 în Transnistria, transmite Telegraph.md Total teste efectuate în această zi – 1445, dintre care primar – 1231 şi repetat – 214. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 7725 cazuri. Din numărul total de [...] Articolul COVID-19: Din numărul total de cazuri de astăzi, 17 sunt lucrători medicali apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:30
În timp ce pandemia de COVID-19 se abătea asupra Italiei şi apoi a metropolei americane New York în martie, California, anticipând un val mortal de îmbolnăviri, a ordonat spitalelor să renunţe la procedurile medicale neurgente şi a convocat mii de lucrătorii medicali în ajutorul pacienţilor, notează joi Reuters. Însă valul prognozat nu a venit. În [...] Articolul Spitalele din California se confruntă cu greutăți financiare după ce s-au pregătit de un val epidemic care nu a venit apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:20
Alte 188 cazuri noi de infectare cu noul Coronavirus au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 27 în Transnistria, transmite Telegraph.md Total teste efectuate în această zi – 1445, dintre care primar – 1231 şi repetat – 214. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 7725 cazuri. Alte 148 persoane au [...] Articolul Încă șase persoane din țara noastră au fost răpuse de COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:20
Grupul PRO Moldova pierde unicul președinte de raion. Potrivit unui deputat socialist, acesta ar fi fost numit ilegal și contrar procedurilor legale, informează Telegraph.md Astfel, la solicitarea Cancelariei de Stat, oficiul teritorial Bălți, consilierii raionali din Sângerei au decis să-l demită pe președintele raionului, aderent al grupului PRO Moldova. Potrivit deputatului Alexandr Nesterovschi, PSRM, Cancelaria [...] Articolul ULTIMA ORĂ // Grupul PRO Moldova pierde unicul președinte de raion: A fost numit ilegal apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:10
Procuratura Anticorupție a examinat denunțul Președintelui PAS, Maia Sandu, care solicita tragerea la răspundere penală a tuturor celor care au negociat și organizat semnarea Acordului de împrumut cu Federația Rusă, informează Telegraph.md În cadrul procesului penal nu au fost constatate elementele constitutive ale vreunei componențe de infracțiune, motiv pentru care s-a decis neînceperea urmăririi penale. [...] Articolul Ce a decis Procuratura Anticorupție în privința denunțului Maiei Sandu despre ”creditul rusesc” apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:00
Oficiul Naţional al Viei şi Vinului i-a invitat pe viticultori să participe la webinarul „Gestionarea recoltei în timpul crizei COVID-19 din emisfera sudică – ce putem învăța din ea?”, informează Telegraph.md Evenimentul va avea loc mâine, 29 Mai 2020, începând cu ora 13:00, prin intermediul platformei ZOOM. Potrivit ONVV, pandemia a lovit emisfera sudică în [...] Articolul Viticultorii din Moldova vor fi îndrumați cum să culeagă strugurii pe timp de pandemie. Când va avea loc seminarul apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:00
Reieșind din multiplele solicitări privind declararea zilei de 1 iunie, liberă, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează, conform prevederilor Codului Muncii, care reprezintă actul normativ de bază ce reglementează raporturile de muncă, ziua de 1 iunie nu este prevăzută ca zi de sărbătoare nelucrătoare, informează Telegraph.md În anii precedenți, au fost adoptate Hotărâri de [...] Articolul OFICIAL // Anul acesta, ziua de 1 iunie va fi lucrătoare apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:50
Alte 188 cazuri noi de infectare cu noul Coronavirus au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Total teste efectuate în această zi – 1445, dintre care primar – 1231 şi repetat – 214. Articolul ULTIMĂ ORĂ // Alte 188 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în țara noastră apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:40
Poliția a oferit detalii despre moartea lui Beniamin, băiețelul în vârstă de șase ani de la Hâncești, care a fost găsit mort în toaleta din curtea casei. Oamenii legii spun că pe corpul neînsuflețit al copilului nu au fost depistate semne de moarte violentă și că cel mai probabil a căzut în WC, scrie TV8.md [...] Articolul Poliția a oferit detalii despre moartea băiețelului de la Hâncești. De ce nu a fost examinat imediat WC-ul apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 12 ore
16:30
Invazia de lăcuste de deşert a devenit cea mai nouă ameninţare cu care se confruntă India, deja afectată de epidemia de COVID-19, unde autorităţile desfăşoară drone şi folosesc echipe pentru a pulveriza pesticide în încercarea de a preveni distrugerea culturilor, ca urmare a celui mai grav atac al acestor insecte în aproape trei decenii, relatează [...] Articolul Autoritățile din India au apelat la drone pentru a combate cea mai gravă invazie de lăcuste din ultimii 30 de ani apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:30
Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în unanimitate, în cadrul ședinței de astăzi desfășurate on-line, raportul la proiectul de Lege cu privire la organizațiile necomerciale, pentru lectura a doua. Membrii comisiei au examinat cele peste 100 de amendamente la proiectul de lege, înaintate de societatea civilă și deputați după adoptarea acestuia în prima lectură, [...] Articolul În pofida criticilor din partea opoziției, legea ONG-urilor a primit aviz pozitiv de la Comisia juridică a Parlamentului apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:30
Ploile se manifestă în continuare în toată România, conform unei avertizări meteo de vreme rea, care este valabilă până la sfârșitul acestei luni. Cerul rămâne noros în toată ţara, cu averse şi furtuni cu descărcări electrice în diferite momente ale zilei. Temperaturile nu vor depăşi 23 de grade, scrie mediafax.ro În zonele de munte a [...] Articolul VIDEO // Nămeți de până la 6 metri pe Transfăgărășan. Vara s-a transformat în iarnă! apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:20
Activitatea Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) în contextul situației pandemice, digitalizarea serviciilor publice prestate, dar și  problemele cu care se confruntă la moment agenția, au fost abordate, în cadrul unei vizite de lucru, întreprinse de  Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean. Directorul ANTA, Igor Guja, a informat ministrul că, actualmente, prioritatea agenției este eliminarea barierelor tehnice din [...] Articolul Agenția Națională Transport Auto își digitalizează serviciile apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:20
Cadavrul unui bărbat a fost găsit în propria curte, după câteva zile de căutări, informează Telegraph.md Maxim Olari, bărbatul de 32 de ani, domiciliat în localitatea Fârlădeni, Căușeni, ar fi plecat de acasă pe data de 22 mai, în jurul orei 15.00, după care rudele acestuia au anunțat autoritățile că bărbatul a dispărut fără urmă. [...] Articolul Fârlădeni, Căușeni: Cadavrul unui bărbat a fost găsit în propria curte, după câteva zile de căutări apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:20
Proiectul EU4Climate, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD, va acorda asistență la transpunerea acquis-ului comunitar în domeniu climei în legislația națională. Republica Moldova s-a angajat să transpună în legislația națională o serie de directive europene în domeniul climei, la momentul semnării Acordului de Asociere cu UE în 2014 și prin aderarea la Tratatul [...] Articolul Proiectul EU4Climate va sprijini Republica Moldova în transpunerea aquis-ului comunitar în domeniul climei apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:20
Ministrul Apărării Alexandru Pînzari, împreună cu şeful Marelui Stat Major, comandant al Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Gorgan, a efectuat o vizită de lucru în Batalionul de Geniu „Codru” de la Negreşti, pentru a se familiariza cu activitatea, dotarea și condițiile de serviciu ale efectivului unității. Astfel, oficialii s-au documentat cu tehnica specială din dotarea batalionului și infrastructura, inclusiv Centrul de excelenţă EOD (geniu), inaugurat pe teritoriul unităţii în luna noiembrie anul trecut, cu sprijinul [...] Articolul VIDEO // Geniştii militari, vizitaţi de conducerea Armatei Naţionale apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:10
Principalele companii low-cost din Europa fac presiuni asupra aeroporturilor să reducă taxele, în schimbul reluării zborurilor. Transportatorii spun că își vor îndrepta zborurile spre acele aeroporturi care vor cere cele mai mici taxe și cer acorduri pe mai mulți ani. Companiile aeriene low-cost Wizz Air, Ryanair şi easyJet cer reducerea pe o durată îndelungată sau [...] Articolul Companiile low-cost pun presiuni asupra aeroporturilor să reducă taxele apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:00
PRO MOLDOVA respinge pretinsele falsurile inițiate de președintele Dodon și promovate de exponenții majorității parlamentare PSRM-PDM și condamnă campania de denigrare și calomniere în adresa grupului parlamentar privind pretinsele acțiuni de corupție. Mai mult, grupul politic depune și o plângere în adresa procurorului general, informează Telegraph.md ”Constatăm cu regret că, acuzațiile false sunt multiplicate și [...] Articolul Grupul politic PRO Moldova se plânge procurorului general. Care este motivul și ce vor să obțină apare prima dată în Telegraph Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.