Telegraph

Acum 10 minute
14:30
PAS nu dorește să îndeplinească nici măcar promisiunile pe care Maia Sandu le-a făcut cetățenilor. Deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au propus ca pe agenda ședinței de astăzi a Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe să fie introdusă inițiativa privind scutirea cetățenilor de taxele vamale și fiscale la importul bunurilor de uz personal. Aceasta [...] Articolul VIDEO // Decizia PAS: Diaspora va achita impozitele aferente pentru introducerea în țară a bunurilor de uz personal apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Acum 30 minute
14:20
„Ați pus întrebarea: vom avea un nou procuror general până la sfârșitul anului? Mi-e teamă că vom avea un nou guvern până la sfârșitul anului, având în vedere modul în care actualul guvern și actuala guvernare abordează soluționarea problemelor”, a declarat fostul ministru al Justiției Fadei Nagacevschi la postul de televiziune N4 . Potrivit fostului [...] Articolul Nagachevschi: Nu se știe cine va pleca primul, procurorul general sau guvernul apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:20
Primăria municipiului Chișinău informează că miercuri, 22 septembrie a.c., elevii din clasele specializate de fotbal din cadrul Liceului Teoretic N. Gogol din capitală au jucat un meci demonstrativ cu unii dintre cei mai buni foști fotbaliști ai lumii: câștigătorul Balonului de Aur, portughezul Luis Figo, croații Davor Suker și Zvonimir Boban, precum și alți jucători [...] Articolul Fotbaliști legendari ai lumii au jucat fotbal cu elevii de la Liceul Teoretic „Nicolae Gogol” din capitală apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:10
“Déjà vu… În 2011 Joe Biden, vicepreședinte SUA, în vizită la Chișinău pentru a susține guvernarea proeuropeană…, a urmat furtul miliardului, privatizarea Băncii de Economii, concesionarea Aeroportului Chișinău. În 2021 Joe Biden, Președinte SUA, laudă de la tribuna ONU guvernul proeuropean de la Chișinău…, ce va urma …?”, se întreabă Președintele PSRM Igor Dodon. El [...] Articolul Dodon: Déjà vu… Biden s-a grăbit să laude o altă istorie de succes, sub șefia Sandu apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:10
Reprezentanții Federaţiei Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice din Republica Moldova (SINDASP) se arată îngrijorați, în urma declarațiilor făcute de către deputatul PAS Dan Perciun, privind vârsta de pensionare a angajaților din instituțiile penitenciare. Sindicaliștii numesc aceste afirmații drept eronate. “Accentuăm faptul că înlesnirile stabilite de legiuitor la calcularea vechimii în serviciu pentru stabilirea pensiei funcţionarilor [...] Articolul Sindicatele sunt îngrijorate de declarațiile PAS despre pensionarea în structurile de forță trebuie majorată apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Acum 2 ore
13:30
În cadrul emisiunii „Interviul Săptămânii” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”, analistul politic Ernest Vardanean a subliniat că guvernarea de la Chișinău nu se poate împăca cu ideea că pentru prima dată în 30 de ani, Chișinăul este condus de un reprezentant al forțelor de stânga. „Este destul de evident că forțele de [...] Articolul Vardanean: Guvernarea nu se poate împăca cu ideea că pentru prima dată în 30 de ani, Chișinăul este condus de un reprezentant al forțelor de stânga apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
13:10
Întreprinderile municipale de transport public municipal „Regia Transport Electric Chișinău” și Parcul Urban de Autobuze angajează șoferi și conductori (taxatori). Angajatorii propun potențialilor candidați condiții bune de muncă, salariu motivant, pachet social, dezvoltare profesională continuă etc. Candidații pentru funcțiile de șoferi de autobuz trebuie să posede permis de conducere de categoriile D și E, stagiu [...] Articolul Întreprinderile municipale de transport public angajează șoferi și taxatori apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Acum 4 ore
12:30
Un bărbat a fost reținut după ce ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a Inspectoratului Național de Investigații al IGP, împreună cu cei de la Inspectoratul de Poliție Buiucani al DP. mun. Chișinău, sub conducerea procurorilor Procuraturii municipiului Chișinău, Oficiului Buiucani, au depistat la domiciliul acestuia din raionul Orhei, o seră pentru cultivarea plantelor [...] Articolul Un bărbat din Orhei a fost reținut pentru cultivarea cânepei apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
12:10
Concursul pentru selectarea candidaților la funcția de avocat al poporului este mimat, iar rezultatul acestuia este clar. O spune deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea, transmite IPN. Într-un briefing de presă, Vasile Bolea a menționat că, dimineață, a participat la o ședință preliminară a Comisei drepturile omului și relații interetnice și Comisiei juridice, numiri [...] Articolul Deputat: Concursul la funcția de avocat al poporului este mimat apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
11:50
În cadrul emisiunii ”Interviul Săptămânii„ de la postul de televiziune ”Primul în Moldova”, Vardanean a opinat că Stoianoglo este acel procuror care se ghidează de buchia legii. „Pentru început, remarc că Alexandr Stoianoglo este un luptător, care demonstrează că legea este în capul mesei. Acționează conform legii, iar pentru cei care-l critică pe Stoianoglo, vă [...] Articolul VIDEO // Politologul Ernest Vardanean consideră că încercările forțelor de dreapta de a-l îndepărta pe Stoianoglo contrazic principiile statului de drept apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
11:40
Medicii trag un semnal de alarmă și spun că secțiile de terapie intensivă au redevenit pline, odată cu creșterea drastică a numărului de infectări. Potrivit lor, formele grave ale infecției nu mai sunt caracteristice doar persoanelor vârstnice, iar tinerii și copiii sunt la fel de expuși noii tulpini Delta. Potrivit specialiștilor în epidemiologie, dacă numărul [...] Articolul Medicii bat alarma: dacă numărul de cazuri de COVID-19 va crește, se va impune carantina apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
11:20
Varianta ”îngrijorătoare” Delta, care este prezentă în 185 de ţări, a înlocuit în mare măsură celelalte trei variante ”îngrijorătoare”, Alpha, Beta şi Gamma. Acestea trei reprezintă în prezent mai puţin de 1% din cazurile secvenţiate, a transmis Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toţi viruşii, inclusiv SARS-CoV-2 responsabil pentru COVID-19, suportă mutaţii în timp. ”Virusul predominant [...] Articolul Varianta Delta reprezintă 99% din cazurile de Covid. OMS: Este puternică și le-a înlocuit pe toate celelalte apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Acum 6 ore
10:30
S-a dus la pescuit şi nu s-a mai întors. Este vorba despre un bărbat de 63 de ani din raionul Hânceşti, care s-ar fi înecat. Potrivit poliţiei, tragedia a avut loc în satul Negrea din acelaşi raion. La fața locului s-au deplasat angajații poliției pentru a documenta cazul dat, scrie paranteze.md Oamenii legii au stabilit [...] Articolul Caz tragic în raionul Hîncești. Un bărbat s-a înecat într-un iaz, după ce s-a înnodat în nişte plase apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:20
Analistul politic Ernest Vardanean consideră că ratingurile obiective ale autorităților și ale opoziției se vor reflecta mai aproape de noul an, atunci când tarifele la gaz vor crește iar cetățenii vor primi primele facturi pentru încălzire. În cadrul emisiunii ”Interviul Săptămânii„ de la postul de televiziune Primul în Moldova politologul a menționat că la moment [...] Articolul VIDEO // Ernest Vardanean: Rating-ul actualei guvernări se va reflecta în primele facturi pentru consumul de gaze apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:10
Primăria municipiului Chișinău informează că miercuri, 22 septembrie, a. c., în intervalul orelor 10:00-18:00, cele 2 puncte de vaccinare mobile se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Ciocana, bd. Mircea cel Bătrân, 32, adiacent Centrul Comercial „Kaufland”, iar autobuzul se va deplasa în comuna Trușeni, str. Ștefan cel Mare, 1, adiacent [...] Articolul Primăria anunță unde vor fi amplasate cele două puncte mobile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
09:30
Actorul american Willie Garson, cunoscut în special pentru rolul impresarului Stanford Blatch din serialul “Sex and the City” (“Totul despre sex”), a murit la vârsta de 57 de ani. Anunţul a fost făcut de fiul acestuia, informează BBC miercuri. În serialul de succes produs de HBO, el a jucat rolul prietenului şi confidentului lui Carrie [...] Articolul Actorul Willie Garson, cunoscut în rolul lui Stanford din “Sex and the City”, a murit la 57 de ani apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
09:30
Ministerul Afacerilor Interne a găzduit ieri, 21 septembrie, prima ședință a grupului de lucru format din specialiștii în domeniul circulației și siguranței rutiere din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică și reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău. În cadrul ședinței a fost analizată situația actuală de pe străzile capitalei, fiind evidențiate principalele cauze care creează impedimente în [...] Articolul MAI a prezentat un set de propuneri pentru fluidizarea traficului rutier în capitală apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
09:20
O știre DW ne informează că a fost declanșat mecanismul de demitere a procurorului general al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de noul ministru al Justiției Sergiu Litvinenco după ședința de marți a Consiliului Suprem de Securitate. Conform aceleiași surse, Natalia Gavrilița, șefa guvernului de la Chișinău, a spus că procurorul general va fi [...] Articolul Politolog român: Moldova greșește dacă se inspiră din modelul anticorupției românești apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Acum 24 ore
19:20
Alte 1.300 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, informează ministerul condus de Ala Nemerenco, ex-consilierea președintelui Maia Sandu. Din numărul total de cazuri, 29 cazuri asociate cu contact în afara țării: : 4-Germania, 3-Israel, 3-România, 3-Turcia, 2-Bulgaria, 2-Rusia, 2-Marea Britanie, 2-Ucraina, 1-Belgia, 1-Cehia, 1-Danemarca, 1-Egipt, 1-Elveția, 1-Italia, [...] Articolul Alte 1.300 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
19:20
Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, și ambasadorul Marii Britanii la Chișinău, Steven Fisher, au semnat un Memorandum de înțelegere între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Regatului Unit cu privire la returnarea fondurilor ilicite, confiscate de la Luca Filat, fiul fostului premier Vlad Filat, prin ordinul instanțelor din Regatul Unit. Documentul prevede returnarea sumei [...] Articolul Banii confiscați în Marea Britanie de la Luca Filat vor fi utilizați pentru angajarea a peste 550 de asistenți personali pentru persoanele cu dizabilități severe apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
18:30
Un lot de asistență umanitară, care constă în 13 ventilatoare, dintre care 12 pediatrice și 1 pentru adulți, un monitor pentru pacient, un dispozitiv de respirație artificială CPAP și 3 ultrasonografe, a fost donat astăzi sistemului medical din Republica Moldova, de către Statele Unite ale Americii (SUA). „Îmi exprim recunoștința față de poporul american pentru [...] Articolul SUA au donat țării noastre echipamente medicale vitale pentru tratamentul pacienților în stare gravă apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
17:50
Accident cu final tragic, pe un traseu din regiunea Kiev cu implicarea a două mașini. Un șofer, cetățean al Republicii Moldova cu vârsta de 29 de ani a intrat cu mașina într-un automobile condus de o șoferiță de 32 de ani. Femeia a decedat. Accidentul s-a întâmplat în data de 21 septembrie între localitățile Fursa [...] Articolul Accident cumplit pe un traseu din regiunea Kiev cu implicarea unui cetățean moldovean. O șoferiță a decedat în urma impactului apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
17:20
Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor, a comunicat într-un interviu jurnaliștilor că deputații socialiști au elaborat un proiect de lege privind susținerea categoriilor social vulnerabile ale populației. „În condițiile inevitabile de majorare a tarifelor la gaz (din cauza inactivității actualei guvernări), deputații noștri au elaborat și vor înregistra un proiect de lege privind compensarea parțială a [...] Articolul VIDEO // Deputații PSRM propun compensarea parțială a creșterii tarifului la gaz pentru consumatorii casnici apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
17:00
Candidatul PAS la funcția d primar al municipiului Bălți este deputatul și omul de afaceri Boris Marcoci. În perioada electorală, jurnaliștii de investigație au scos la iveală mai multe informații controversate despre acest membru PAS. Boris Marcoci este proprietar al companiei Marsharcon și a fost consilier municipal din partea Partidului Acțiune și Solidaritate. De mulți [...] Articolul Candidatul PAS la primăria Bălți, Boris Marcoci, a făcut parte din echipa lui Filat, Plahotniuc, iar acum este cu Maia Sandu apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
16:40
Ministrul economiei, Sergiu Gaibu, insistă pe ideea că la intrare în cantină sau restaurant trebuie de prezentat un certificat de vaccinare sau test anti-COVID-19. Potrivit ministrului, o decizie în acest sens va fi luată în funcție de evoluțiile pandemice. „În alte state este demonstrat că una dintre cele mai eficiente măsuri este ca accesul în [...] Articolul Ministrul economiei, Sergiu Gaibu, insistă: la intrare în cantină sau restaurant trebuie de prezentat un certificat de vaccinare sau test anti-COVID apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
16:40
Potrivit informațiilor publice, în perioada 21.09.2021 – 22.09.2021 președintele Republicii Moldova, Maia SANDU se va află într-o vizită oficială în or. New York, SUA. De asemenea, potrivit comunicatului oficial, președintele țării va ține un discurs la tribuna Organizației Națiunilor Unite. În acest context, Promo-Lex a transmis un apel special: ”Nu este clar care ar fi problemele [...] Articolul Apelul Promo-Lex privind discursul Maiei Sandu la ONU apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
16:30
”Împreună să oprim corupția și ilegalitățile din instituțiile de ordine și drept în așa fel încât familiile și părinții noștri să fie mândri de noi și de profesia noastră!”, este mesajul Anei Revenco, ministrul Afacerilor Interne, pentru angajații din subordinea MAI. Din cauza Legii PAS, agricultorii din țară plătesc cu 40$ mai mult pentru fiecare [...] Articolul Mesajul ministrului Ana Revenco pentru angajații MAI: ”Împreună să oprim corupția și ilegalitățile din instituțiile de ordine și drept” apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
16:20
Câteva minute în urmă, deputatul socialist Vasile Bolea a anunțat că Legea PAS cu privire la modificarea Legii procuraturii a fost atacată la curtea Constituțională, iar sesizarea a fost semnată inclusiv de către deputatul comunist Vladimir Voronin, informează Telegraph.md ”Astăzi, împreună cu dl. Vladimir Voronin am semnat și am depus o sesizare la Curtea Constituțională [...] Articolul ULTIMA ORĂ // Bolea și Voronin au atacat la CC modificarea Legii procuraturii apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
16:10
După ce Partidul Acțiune și Solidaritate al Maiei Sandu a modificat Legea privind piața produselor petroliere și a exclus plafonarea prețurilor pentru carburanții furnizați de către importatori, agricultorii din țara noastră achită acum cu 40$ mai mult pentru fiecare tonă de motorină, a explicat expertul economic Veaceslav Ioniță, acesta având o intervenție LIVE la postul [...] Articolul Din cauza Legii PAS, agricultorii plătesc cu 40$ mai mult pentru fiecare tonă de motorină apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
15:50
Un nou incendiu de pădure a izbucnit, luni, în stațiunea turistică balneară Nea Makri din Greci, la aproximativ 30 de kilometri de Atena. Zona a fost evacuată ca măsură de precauție. „Incendiul s-a declanşat la ora locală 22:35 în proximitatea locuinţelor din Nea Makri şi au fost recomandate evacuări ca măsură de precauţie”, a declarat [...] Articolul Un nou incendiu violent a erupt într-o stațiune turistică din apropierea Atenei. Oamenii sunt evacuați din calea flăcărilor apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
15:40
Curtea Constituțională a validat, la propunerea Comisiei Electorale Centrale (CEC), cinci mandate de deputat de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate. Judecătorii constituționali au validat astăzi mandatele deputaților Ana Calinici, Evghenia Cojocari, Boris Popa, Ana Oglinda și Dorel Iurcu de pe lista Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”. La ședința Curții au participat președintele CEC, [...] Articolul Curtea Constituțională a validat cinci mandate de deputat în Parlament apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
15:10
În perioada 13 septembrie – 19 septembrie, de către angajații Poliției Capitalei au fost reținute 71 de persoane dintre care 43 de persoane au fost reținute pentru comiterea diferitor genuri de infracțiuni iar 28 persoane ca debitori de stat. Ofițerii secției investigare infracțiuni, securitate publică din cadrul Inspectoratelor de Poliție și Batalionului de patrulare și reacționare [...] Articolul 71 de persoane aflate în urmărire penală, reținute în Chișinău apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:50
Deputații socialiști, consilierii municipali și activiștii PSRM au depus flori la sediul Ambasadei Federației Ruse din Chișinău, în memoria victimelor atacului armat care s-a produs la 20 septembrie, în orașul Perm. Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a condamnat cu fermitate acest act de agresiune, scrie primul.md “Terorismul nu poate fi justificat! Exprimăm condoleanțe familiilor victimelor, persoanelor [...] Articolul Reprezentanții PSRM a depus flori la Ambasada Rusiei în memoria victimelor din Perm apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:50
Fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, spune că rezultatul evaluării Procurorului va fi negativ și e „clar care este ținta”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiunii de la ProTV, scrie primul.md „Îmi pare foarte rău că trebuie să spun acest lucru, noi asistăm la o discuție într-un fel ipocrită. Știm foarte bine [...] Articolul Alexandru Tănase spune care va fi rezultatul evaluării procurorului general apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Ieri
14:00
Republica Moldova va beneficia de 165,3 milioane DST (Drepturi Speciale de Tragere), echivalentul a circa 236 de milioane de dolari, din partea Fondului Monetar Internațional, iar alocarea DST oferă active lichide țărilor membre, fără obligații de rambursare sau anulare, anunța Guvernul Republicii Moldova la sfârșitul lunii august curent, după întâlnirea premierului Natalia Gavrilița cu Rodgers [...] Articolul BREAKING NEWS // Cei 236 mln. $ de la FMI sunt cu o dobândă anuală în mărime de 6,2 milioane de lei, iar Moldova trebuie să-i întoarcă apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
14:00
Vitalie Zaharia a demisionat din funcţia de director general al întreprinderii de stat „Poşta Moldovei”. Într-un mesaj publicat de întreprindere, Zaharia declară că mandatul său de aproape doi ani a fost dificil, acesta fiind marcat de criza provocată de pandemia COVID-19, transmite IPN. „Acest lucru a influenţat calitativ implementarea planului de dezvoltare şi a măsurilor [...] Articolul Directorul general de la Poșta Moldovei a demisionat apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
13:40
Inițiativa PAS de a majora vârsta de pensionare pentru angajații structurilor de forță a stârnit revolta în rândul polițiștilor. Președintele Asociației Femeilor din Poliție, Cristina Schimbov, a scris pe Facebook că înainte de a luat o astfel de decizie, trebuie să înțelegi în ce condiții muncesc oamenii legii. Mai mult decât atât, Schimbov se întreabă [...] Articolul Polițiștii, indignați de inițiativa PAS de a majora vârsta de pensionare pentru angajații structurilor de forță apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
12:50
O nouă lovitură pentru agricultori și transportatori, motorina continuă să se scumpească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat prețurile de referință la carburanți. Astfel, în data de 22 septembrie, un litru de motorină va costa 16,88 lei, cu 3 bani mai mult. Pe de altă parte, benzina se va ieftini cu 6 bani [...] Articolul O nouă lovitură pentru agricultori și transportatori: Mâine, motorina va costa și mai mult apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
12:40
Primăria municipiului Chișinău informează că marț, 21 septembrie, a. c., în intervalul orelor 10:00-18:00, cele 2 puncte de vaccinare mobile se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Botanica, bd. Traian, 23/1, adiacent bar „Bulvar”, iar autobuzul se va deplasa în orașul Vatra, str. Ștefan Vodă, 9, Centrul de Sănătate.  Cetățenii au [...] Articolul Unde staționează astăzi cele două puncte mobile de vaccinare apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
12:40
Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon a transmis sincere felicitări prim-ministrului Republicii Armenia, președintele Partidului „Contractul Civil”, Nikol Pashinyan, cu ocazia aniversării a 30 de ani de independență a țării. „Doresc poporului Armeniei pace, stabilitate, prosperitate și progres exprimâmdu-mi speranța că în această perioadă dificilă pentru țară, conducerea Armeniei va reuși să identifice [...] Articolul Liderul PSRM a felicitat premierul Armeniei și poporul armean cu ocazia aniversării a 30 de ani de independență a țării apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
12:30
În ultimele 48 de ore, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical pentru 4 752 persoane. Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, cel mai des au solicitat ambulanța cetățenii cu urgențe respiratorii – 1 302 solicitări. Medicii de pe ambulanță au intervenit la 774 persoane cu urgențe cardiovasculare, dintre [...] Articolul Peste 4 700 de pacienți au solicitat ambulanța în ultimele două zile apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
12:00
Urmare unui denunț la DGT Nord a CNA, un tânăr din Edineț, angajat al Inspectoratului de Poliție din raion, este cercetat penal de ofițerii anticorupție și procurori, într-un dosar pornit pe trafic de influență. Acesta ar fi extorcat și primit 900 de euro și 6180 de lei, sub pretextul că poate organiza procesul de eliberare [...] Articolul Polițist din Edineț, reținut de CNA. Ar fi cerut 900 de euro și 6180 de lei pentru un permis de conducere apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
11:20
De la inițierea Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19,  au fost administrate 1.363.602 doze de vaccin. Acoperirea națională cu o doză constituie 23,07 %, cu schemă completă – 22 %. Lucrători medicali vaccinați cu o doză: 89,92 %, iar lucrători medicali vaccinați cu schemă completă: 88,63 %,  ceea ce a determinat reducerea morbidității în rândul acestora [...] Articolul Peste un milion de doze de vaccin, administrate în Republica Moldova apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:50
În perioada 13-19 septembrie, au fost înregistrate 6 888 cazuri de COVID-19, cu 50 la sută mai mult decât în săptămâna precedentă. Potrivit datelor Ministerului Sănătății, media cazurilor din ultimele șapte zile a înregistrat o creștere de 50%, de la 656 cazuri în perioada 5-12 septembrie, la 984 cazuri în perioada 13-19 septembrie. Conform sursei [...] Articolul Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut cu 50 la sută în ultima săptămână apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:40
Consumatorii din străzile Bariera Sculeni, 2/1, 2/2 și Calea Ieșilor, 41/1, 41A, 41B din capitală vor rămâne joi, 23 septembrie, fără apă la robinet. Furnizarea apei va fi întreruptă între orele 09.00 și 23.00, transmite IPN. Potrivit SA „Apă-Canal Chișinău”, sistarea apei are loc în legătură cu efectuarea lucrărilor de reabilitare a rețelelor de apeduct, [...] Articolul Sistări temporare de apă pentru 23 septembrie. Vezi adresele vizate apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:20
Impunerea unor măsuri restrictive este necesară pentru evitarea unui lockdown în Republica Moldova. O spune ministrul economiei, Sergiu Gaibu, potrivit căruia încă nu s-a ajuns la o decizie finală dacă va fi instituită sau nu obligativitatea deținerii unui certificat de vaccinare sau test anti-COVID-19 pentru sectorul HoReCa. Potrivit ministrului, decizia va fi luată în funcție [...] Articolul Ministrul economiei despre restricții în HoReCA: Trebuie să evităm un lockdown apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
10:00
Președintele Partidului Socialiștilor din RM, Igor Dodon a adresat felicitări creștinilor ortodocși cu prilejul sărbătorii Nașterea Maicii Domnului – numită în popor „Sfânta Maria Mică”. Aceasta este prima mare sărbătoare din anul bisericesc fiind celebrată atît de Biserica Ortodoxă, cît şi de cea Catolică , precum și unul dintre cele patru praznice împărătești închinate Maicii [...] Articolul Igor Dodon a felicitat creștinii ortodocși cu prilejul sărbătorii Nașterea Maicii Domnului apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
09:30
Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în 15 localități din țară, stabilite pentru data de 21 noiembrie 2021. Perioada electorală începe astăzi, 21 septembrie curent. Ulterior vor fi constituite organele electorale ierarhice inferioare, asigurate mijloacele necesare pentru desfășurarea [...] Articolul Astăzi începe campania electorală pentru alegerile locale din cele 15 localități din țară apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
09:20
Autoritățile au evacuat aproximativ 5.000 de oameni din mai multe localități din insula La Palma din arhipelagul Canare, după erupția unui vulcan. Râuri de lavă de 15 metri au înghițit deja 20 de case în satul El Paso și drumurile din zonă, a declarat primarul Sergio Rodriguez postului de radio TVE luni dimineață, potrivit Reuters. Lava [...] Articolul Erupția vulcanului din Canare. Râuri de lavă înalte de 15 metri au acoperit casele. Mii de persoane au fost evacuate apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
09:10
Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, s-a adresat astăzi cu o sesizare la Curtea Constituțională în vederea controlului constituționalității Decretului Președintelui Republicii Moldova din 06.09.2021 privind încetarea de drept a mandatului de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) a domnului Dumitru Pulbere. Prin sesizarea depusă, Procurorul General mai solicită Înaltei Curți să exercite controlul constituționalității sintagmei [...] Articolul ULTIMA ORĂ // PG depune o nouă sesizare la Curtea Constituțională apare prima dată în Telegraph.md - Știri din Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.