Telegraph

Acum o oră
14:00
Liderul PSRM, Igor Dodon, împreună cu președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, și președintele Agenției pentru Relații Interetnice al Republicii Moldova, Elena Beleakova au participat la o întrevedere cu conducătorii organizațiilor etnoculturale din Republica Moldova, transmite Telegraph.md  Liderii Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor au fost unanimi în opinia că țara noastră este inedită prin faptul [...] Articolul Igor Dodon: „Țara noastră este inedită prin faptul că timp de secole, zeci de popoare au conviețuit în armonie pe acest pământ” apare prima dată în Știri din Moldova.
Acum 2 ore
13:10
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost vineri gazda unei recepţii în onoarea liderilor statelor din grupul G7. Evenimentul a fost organizat într-o grădină botanică uriașă, cu aspect science-fiction. La poza de grup, regina a stat în centru, cu Boris Johnson și Emmanuel Macron în lateral. La un moment dat, pentru a destinde [...] Articolul Regina Elisabeta a II-a, la fotografia de grup cu liderii G7: „Ar trebui să arătăm de parcă ne simțim bine?” apare prima dată în Știri din Moldova.
Acum 12 ore
06:40
“În Republica Moldova activează 11 societăți de asigurare sau reasigurare, 41 de brokeri, 64 de agenții de asigurare și agenții bancassurance. Concurența este o precondiție pentru dezvoltarea afacerilor în acest domeniu, pentru extinderea serviciilor și îmbunătățirea calității acestora. De aceea Parlamentul de Legislatura a X-a promovat norme legislative pentru desfășurarea echitabilă a activității participanților la [...] Articolul Greceanîi a transmis o felicitare cu ocazia Zilei Asiguratorului apare prima dată în Știri din Moldova.
Acum 24 ore
20:10
O nouă scumpire a carburanților, informează Telegraph.md, cu referire la INDEX. Astăzi benzinăriile Petrom au afișat noi prețuri, mai mari. Un litru de benzină A 95 costă 20.66 lei, iar un litru de motorină – 16.99 lei. Este a noua scumpire a carburanților din ultima jumătate de an. Articolul BREAKING NEWS // S-a scumpit benzina și motorina, a noua majorare din acest an apare prima dată în Știri din Moldova.
19:10
Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că astăzi, 11 iunie curent, s-a încheiat perioada de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova la alegerile din 11 iulie 2021. Pe parcursul zilei au depus dosarele 5 solicitanți: 3 partide politice și 2 candidați independenți. – Partidul Politic „PARTIDUL SCHIMBĂRII”; – [...] Articolul CEC: La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 am putea avea, cel mult, 24 de concurenți apare prima dată în Știri din Moldova.
18:10
Rusia a început vineri o nouă serie de exerciţii militare în Crimeea, la care forţele aeriene ale Flotei ruse din Marea Neagră şi un regiment de sisteme antiariene şi antirachetă dislocat în peninsula (anexată) în contextul în care un distrugător american urmează să intre în apele Mării Negre, relatează agenţia oficială de presă RIA Novosti. [...] Articolul Cu trei zile înainte de Summitul NATO, Rusia a început exerciții militare în Crimeea. Un distrugător american va intra în Marea Neagră apare prima dată în Știri din Moldova.
18:00
Vicepreședintele PDM, Monica Babuc, a avut astăzi o întrevedere cu membrii Misiunii preelectorale a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei(APCE). Babuc a salutat decizia APCE de a observa alegerile parlamentare anticipate din țara noastră, apreciind cooperarea și expertiza oferită de Consiliul Europei. Referindu-se la mersul campaniei electorale, vicepreședintele PDM a atenționat asupra cazurilor de intimidare a [...] Articolul PDM, întrevedere cu Misiunea preelectorală a APCE: Nu vom permite exercitarea presiunilor asupra primarilor democrați apare prima dată în Știri din Moldova.
18:00
Un băiat de 12 ani, din orașul Comrat a ajuns ieri seara la spital în urma unui accident rutier. Minorul era la volanul unui ATV (cvadrociclu), sub supraveghere părinților, mai mult chiar ei îi acordau lecții de șofat, scrie echipa.md Din lipsă de experiență, copilul a făcut o manevră bruscă de reîntoarcere și s-a inversat. [...] Articolul Un minor de 12 ani, grav rănit într-un accident, în timp ce părinții îl învățau să conducă un ATV apare prima dată în Știri din Moldova.
17:50
Președintele Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima, a depus o cerere prealabilă în adresa Președinției Republicii Moldova. Asta după ce, anterior, președintele Maia Sandu a anunțat că a emis decretul prin care a anulat actul prin care Clima a fost numit în funcție. Atunci, președintele Curții de Apel Chișinău a anunțat că va contesta decretul în instanță, relatează bizlaw.md [...] Articolul Șeful în demisie al Curții de Apel Chișinău a contestat decretul prezidențial prin care i-a fost anulat mandatul apare prima dată în Știri din Moldova.
17:50
Partidul Acțiune și Solidaritate a pregătit grupuri de persoane agresive, care, în schimbul unor promisiuni pecuniare, vor încerca să blocheze accesul cetățenilor Republicii Moldova din stânga Nistrului la alegerile din 11 iulie, informează NTV Despre aceasta deputatul PSRM, Vitalii Evtodiev, ales pe circumscripția din regiunea transnistreană, a declarat în cadrul unui briefing de presă. Parlamentarul [...] Articolul Un deputat PSRM, bate alarma: PAS pregătește acțiuni agresive, pentru a bloca accesul cetățenilor R.Moldova din stânga Nistrului la alegeri apare prima dată în Știri din Moldova.
17:30
Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în colaborare cu Editura Tipo Moldova (Iași) și săptămânalul „Literatura și Arta”, au lansat astăzi colecția de publicistică a scriitorului Nicolae Dabija „Sunt un om fericit”, informează MOLDPRES. Solicitat de agenție, directorul BNRM, Elena Pintilei a menționat că cele 27 de volume reunesc peste 5.000 de articole de educație națională, [...] Articolul La Biblioteca Națională a fost lansată colecția de publicistică a scriitorului Nicolae Dabija apare prima dată în Știri din Moldova.
17:30
Au fost adoptate noi reguli privind călătoriile în Franța. Conform noilor actualizări, Republica Moldova a fost în zona portocalie. Astfel, ambasada Republicii Moldova în Franța anunță că moldovenii care planifică o călătorie trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Misiunea diplomatică a mai precizat că persoanele care sunt imunizate cu un vaccin recunoscut de Agenția Europeană [...] Articolul Franța include Moldova în zona portocalie. Îndeplinind câteva condiții, moldovenii pot călători fără motiv întemeiat apare prima dată în Știri din Moldova.
17:10
Cancelar german Angela Merkel va face o vizită la Washington, pe 15 iulie, la invitația preşedintelui american Joe Biden, pentru a consolida „legăturile bilaterale profunde” dintre cele două ţări, a anunţat vineri secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, relatează Digi24. „Liderii vor discuta despre angajamentul de a coopera strâns asupra unei serii de [...] Articolul Joe Biden a invitat-o pe Angela Merkel la Casa Albă luna viitoare apare prima dată în Știri din Moldova.
16:30
Un român de 23 de ani a fost arestat în Spania, după ce a recunoscut că și-a ucis și tranșat fosta iubită, după care a aruncat părți din cadavru în mai multe locuri. După crimă, a încercat să-i însceneze fuga cu un iubit secret. Rocío Caíz Pozo, de 17 ani, din Martín de la Jara, [...] Articolul Un român și-a omorât iubita spaniolă de 17 ani, apoi a încercat să-i însceneze fuga cu un amant secret apare prima dată în Știri din Moldova.
16:20
Doi ofițeri din cadrul Serviciului de Protecție și Pază de Stat au primit, astăzi, 11 iunie 2021, diplome de absolvire a specializării postuniversitare de perfecționare în domeniul securității naționale cu genericul „Probleme actuale ale securității statului„. Cursurile au fost desfășurate în perioada lunilor martie-iunie, curent, în cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate din Republica Moldova [...] Articolul Doi ofițeri din cadrul SPPS au primit diplome de absolvire a specializării în domeniul securității naționale apare prima dată în Știri din Moldova.
16:20
Partidul „Puterea Oamenilor” s-a lansat, astăzi, 11 iunie, în campania pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, în cadrul unei conferințe online. PPO a decis să se lanseze într-un astfel de format din motiv că sistemul educațional a fost unul dintre cele mai afectate în pandemie, iar copiii, timp de un an de zile, [...] Articolul Partidul „Puterea Oamenilor” s-a lansat în campania electorală: „Cu oameni pentru oameni” apare prima dată în Știri din Moldova.
16:20
Astăzi, experții din componența grupurilor de lucru pentru dezvoltarea transportului auto şi infrastructurii drumurilor de la Chișinău și Tiraspol s-au convocat în cadrul unei ședințe online. Pe agenda discuțiilor au figurat mai multe subiecte de actualitate, inclusiv, a fost menționată finalizarea și punerea în aplicare a noilor tarife cu privire la înmatricularea mijloacelor de transport [...] Articolul Restabilirea activității punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport din stânga Nistrului, abordate în cadrul unei ședințe online apare prima dată în Știri din Moldova.
16:20
Casa Naţională de Asigurări Sociale informează că a fost finanţată prima tranşă a indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă în valoare de 56,4 mln lei. De asemenea, CNAS continuă finanţarea prestaţiilor sociale pentru anumite categorii de cetăţeni. Astfel, au fost alocate mijloace băneşti în mărime de 25,5 mln lei pentru indemnizaţiile unice la naşterea copilului, [...] Articolul CNAS a finanţat indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă şi indemnizaţiile pentru copii apare prima dată în Știri din Moldova.
16:10
Droguri, contrabandă, milioane de lei luați de la stat, trafic de influență, corupție, conflicte de interese, așa putem descrie lista candidaților PAS pentru alegerile parlamentare din 11 iulie. Despre acest lucru a declarat deputatul PSRM Nicolae Pascaru în cadrul unui briefing din 11 iunie. Socialistul a menționat că reprezentanții PAS și-au atribuit în mod fals [...] Articolul VIDEO // Descrierea listei candidaților PAS: Droguri, contrabandă, milioane de lei luați de la stat, trafic de influență, corupție, conflicte de interese apare prima dată în Știri din Moldova.
16:10
„Eu cu colegii mei vom lupta pentru dreptul oamenilor din diasporă.” Este declarația liderului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, aflat  într-un turneu european pentru întâlniri cu diaspora, la moment, în Italia, alături de alți doi colegi de partid și candidați la funcția de deputat. Gheorghe Cavcaliuc a menționat în cadrul unui LIVE pe pagina sa de Facebook, [...] Articolul VIDEO // Cavcaliuc: Sunt fiul diasporei și lupt pentru drepturile ei apare prima dată în Știri din Moldova.
16:00
Partidul „ȘOR” merge în aceste alegeri pentru a câștiga și pentru a obține postul de prim-ministru al țării. Declarația aparține președintelui formațiunii, Ilan Șor, și a fost făcută la conferința de lansare a formațiunii în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Șor a mai spus că a demonstrat deja că este cel [...] Articolul Ilan Șor vrea să devină premier: ”Voi dovedi că pot fi cel mai bun prim-ministru din țară” apare prima dată în Știri din Moldova.
16:00
Prețurile la unele produse alimentare au crescut și în luna mai curent. Potrivit Biroului Naţional de Statistică, prețurile medii de consum în mai 2021 comparativ cu luna mai 2020 au crescut cu 3,09%, inclusiv la produse alimentare cu 4,95% și mărfuri nealimentare cu 4,66%. Totodată, prețurile de consum la serviciile prestate populaţiei s-au redus în [...] Articolul Prețurile continuă să crească: În luna mai, produsele s-au scumpit din nou apare prima dată în Știri din Moldova.
16:00
32 de locuințe sociale destinate familiilor cu mulți copii, tinerilor funcționari publici şi persoanelor cu dizabilități, au fost date în folosință, astăzi, în raionul Cahul. Apartamentele sociale din Cahul au fost construite cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Valoarea proiectului este de 920 mii de euro. 64 la sută din sumă a fost [...] Articolul La Cahul a fost dat în exploatare un bloc locativ, destinat inclusiv familiilor cu mulți copii apare prima dată în Știri din Moldova.
15:40
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu membrii delegației Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care efectuează o vizită preelectorală în Republica Moldova, în contextul alegerilor anticipate din 11 iulie, transmite Telegraph.md Șefa statului a salutat faptul că APCE a decis să trimită misiunea de observare a alegerilor la Chișinău, în situația în [...] Articolul Președintele Maia Sandu a discutat cu delegația APCE apare prima dată în Știri din Moldova.
15:40
Poliomielita nu mai este prezentă în Filipine după aproape 18 luni de la reapariţia sa, a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), la finalul unei ample campanii de vaccinare în acest arhipelag, informează AFP. Primele cazuri noi de poliomielită au fost înregistrate în septembrie 2019, fiind primele raportate după o pauză de aproape două [...] Articolul OMS anunţă că poliomielita nu mai este prezentă în Filipine, după o amplă campanie de vaccinare apare prima dată în Știri din Moldova.
15:20
Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi va participa la Forumul Diplomației de la Antalya care se va desfășura în perioada 18-20 iunie 2021, sub auspiciile Președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan. Anunțul a fost făcut în cadrul întrevederii de astăzi a speakerului cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, Gürol Sökmensüer. Președintele Parlamentului [...] Articolul Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi va participa la Forumul Diplomației de la Antalya apare prima dată în Știri din Moldova.
15:20
Banca Națională a Moldovei (BNM) și Banca Națională a României (BNR) au încheiat, pe 11 iunie 2021,  un nou acord de cooperare. Necesitatea acestuia a fost dictată de faptul că acordul precedent, semnat în 2001, nu mai corespunde noului context marcat de multiplele reforme din sectorul bancar aliniate la cele mai bune practici care să [...] Articolul Banca Națională a Moldovei a semnat un nou acord de colaborare cu Banca Națională a României apare prima dată în Știri din Moldova.
15:10
Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) propune patru pași concreți, care vor reduce decalajele salariale din sectorul bugetar și real. Proiectul a fost prezentat de către candidatul BeCS Olga Rață în cadrul unui briefing de presă, transmite Telegraph.md “1. Va fi utilizat un standard unic de salarizare minimală, în locul celor două, care sunt [...] Articolul Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor propune patru pași CONCREȚI pentru reducerea decalajelor salariale apare prima dată în Știri din Moldova.
15:00
Partidul de guvernământ Fidesz din Ungaria a propus un proiect de lege care interzice diseminarea a ceea ce a numit „conţinuturi care promovează schimbările de sex sau homosexualitatea în şcoli”, relatează Reuters. Unii analişti au comparat iniţiativa cu legea „împotriva propagandei homosexuale” din 2013, din Rusia. Amendamentul depus joi în parlament de deputaţi ai Fidesz la [...] Articolul Proiect de lege împotriva comunităţii LGBT în Ungaria, propus de partidul lui Viktor Orban apare prima dată în Știri din Moldova.
Ieri
14:40
Singurul punct de trecere a frontierei nefuncțional până acum, Lipcani-Rădăuți Prut își reia activitatea, anunță Poliția de Frontieră. Începând cu ziua de mâine, 12 iunie 2021, ora 08:00, va fi restabilit traficul atât pentru persoane, cât și pentru transportul de marfă. De asemenea, la trecerea frontierei de stat se mențin anumite restricții de circulație, impuse [...] Articolul NEWS ALERT // Punctul de trecere Lipcani-Rădăuți Prut își reia activitatea apare prima dată în Știri din Moldova.
14:40
Singurul punct de trecere a frontierei nefuncțional până acum, în contextul pandemiei,  Lipcani-Rădăuți Prut, se redeschide traficului transfrontalier. Astfel, începând cu ziua de mâine, 12 iunie 2021, ora 08:00, va fi restabilit traficul atât pentru persoane, cât și pentru transportul de marfă. În continuare, la trecerea frontierei de stat se mențin anumite restricții de circulație, [...] Articolul Punctul de trecere a frontierei Lipcani-Rădăuți Prut își reia activitatea apare prima dată în Știri din Moldova.
14:20
Doi polițiști de la sud au fost reținuți de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Aceștia ar fi ajutat unui bărbat să susțină proba practică a examenului de calificare auto la categoria B. Potrivit materialelor cauzei, polițiștii ar fi susținut că au influență asupra angajaților [...] Articolul Doi polițiști din sudul țării, reținuți de CNA într-un dosar de trafic de influență apare prima dată în Știri din Moldova.
14:10
La Moscova, în Piața Roșie, activistul Pavel Krusevici a fost reținut în timpul unui protest împotriva încălcării libertății de exprimare în Rusia, relatează Readovka. Activistul a imitat sinuciderea, împușcându-se în cap cu un pistol cu ​​cartușe goale, informează Deschide.md După cum precizează Readovka, Krisevici a tras mai întâi două focuri în aer, apoi în cap. [...] Articolul Un activist rus s-a împușcat în cap cu un glonte fals în Piața Roșie în semn de protest față de represiunile Kremlinului apare prima dată în Știri din Moldova.
14:00
Doi polițiști de la sud au fost reținuți de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Aceștia ar fi ajutat unui bărbat să susțină proba practică a examenului de calificare auto la categoria B. Potrivit materialelor cauzei, polițiștii ar fi susținut că au influență asupra angajaților [...] Articolul Riscă până la 7 ani de închisoare. Doi polițiști de la sud, cercetați de CNA apare prima dată în Știri din Moldova.
14:00
Ministrul de externe al Poloniei, Zbigniew Rau, a criticat decizia preşedintelui american Joe Biden de a nu se întâlni cu lideri est-europeni cu prilejul primului său turneu internaţional de la preluarea mandatului, informează vineri Reuters, citat de Agerpres. Într-un interviu publicat vineri de cotidianul polonez Rzeczpospolita, Rau şi-a mai exprimat regretul pentru faptul că Washingtonul [...] Articolul Ministrul de externe al Poloniei a criticat decizia lui Joe Biden de a nu se întâlni cu lideri est-europeni în primul său turneu internaţional apare prima dată în Știri din Moldova.
13:50
Blocul electoral Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) pledează pentru echitate la achitarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului, informează BreakingNews.md Dacă în prezent, mamele neasigurate primesc indemnizație de la stat pentru creșterea copilului până la vârsta de 2 ani, BeCS propune majorarea perioadei până la 3 ani, ca și în cazul părinților asigurați. Inițiativa a fost prezentată de [...] Articolul Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pledează pentru echitate la acordarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului apare prima dată în Știri din Moldova.
13:40
Un bărbat în vârstă de 30 de ani, locuitor a capitalei, a fost identificat și reținut în scurt timp de către angajații BPRO din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism. Poliția a fost sesizată în această noapte 10 iunie, în jurul orei 22:50, prin intermediul [...] Articolul VIDEO // Un bărbat a fost reținut, după ce a efectuat 11 apeluri la serviciul 112 comunicând despre minarea mai multor instituții a statului apare prima dată în Știri din Moldova.
13:20
Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi, o întrevedere cu Misiunea preelectorală a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), aflată în aceste zile în vizită la noi în țară, transmite Telegraph.md La întrevedere a participat Vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea, Vicepreședinte al APCE, șeful Delegației Republica Moldova la APCE. Din componența delegației misiunii preelectorale [...] Articolul Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a discutat cu membrii Misiunii preelectorale a APCE apare prima dată în Știri din Moldova.
13:20
Astăzi, 11 iunie, Ministerul Afacerilor Interne a fost vizitat de către un grup de studenți din cadrul Universității Tehnice a Moldovei. Vizita a avut loc în contextul Acordului de colaborare semnat între MAI și UTM. În cadrul discuțiilor cu studenții, secretarul general, Ianuș Erhan, le-a adresat un mesaj de bun venit și i-a asigurat că [...] Articolul Studenții de la UTM, în vizită la Ministerul Afacerilor Interne apare prima dată în Știri din Moldova.
13:10
Serviciul Fiscal de Stat întreprinde în permanență măsuri de conformare și informare a persoanelor fizice care transmit în locațiune bunuri imobile cu privire la obligațiile stabilite de actele normative în vigoare privind înregistrarea contractelor de locațiune. Astfel, în perioada lunilor ianuarie – mai 2021,la Serviciul Fiscal de Stat s-au înregistrat 7 231 contracte de locațiune/chirie. [...] Articolul Peste 7 200 de contracte de locațiune au fost înregistrate în primele luni ale anului apare prima dată în Știri din Moldova.
13:10
Meteorologii au emis o nouă avertizare de Cod Galben de instabilitate atmosferică, transmite Moldpres. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, astăzi, în intervalul orelor 13.00 – 21.00, pe teritoriul Republicii Moldova se prevăd descărcări electrice, izolat cu averse puternice, însoțite de vijelie 15-18 m/s și grindină. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a anunțat [...] Articolul Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță vijelii și grindină apare prima dată în Știri din Moldova.
13:10
Un oraș smart este un oraș în care serviciile publice sunt digitalizate. Dacă în Moldova lucrurile sunt mai la început, Estonia a înțeles demult importantă digitalizarii. Denumită „cea mai avansată societate digitală din lume”, Estonia oferă cetățenilor săi 99% din serviciile publice în format online, ceea ce oferă un mare confort pentru cetățenii săi.  Articolul Exemplul Estoniei, „cea mai avansată societate digitală din lume”. Ce pot să facă online cetățenii acestei țări apare prima dată în Știri din Moldova.
12:30
Oligarhii strigă „Jos oligarhii”. La această concluzie ajungem, după ce analizăm minuțios cine sunt candidații PAS la alegerile din 11 iulie. După ce jurnaliștii de investigație l-au deconspirat pe Alexandru Catan, nr.45 în lista partidului lui Igor Grosu și președinte al Organizației Teritoriale PAS din raionul Căușeni, la adresa redacției Sinteza.org au început să vină [...] Articolul Un candidat PAS și-a ascuns averile de milioane. Detalii noi despre regele contrabandei cu alcool apare prima dată în Știri din Moldova.
12:10
La 9 iunie 2021 Curtea Supremă de Justiție a examinat câteva cereri de revizuire în contextul executării hotărârii Curții Europene a Drepturilor Omului în cauza Ojog și alții v. Republica Moldova (nr. 1988/06), respingând cererea de revizuire a reclamanților, după ce despăgubirea pentru prejudiciul material acordată de CtEDO le-a fost achitată în totalitate. La cererea [...] Articolul Curtea Supremă de Justiție a pus punct în dosarul Gemeni. Guvernul a reușit să economisească 47 de milioane de lei apare prima dată în Știri din Moldova.
12:10
Conform informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU precipitațiile abundente cu grindină înregistrate în ultimele zile pe teritoriul țării au afectat culturi agricole din mai multe localități. În localitățile Arionești și Țaul din raionul Dondușeni ploaia a distrus 40 ha de livezi de măr, iar în satul Regina Maria din Soroca precipitațiile au afectat 18 [...] Articolul Precipitațiile au afectat culturile agricole din mai multe localități apare prima dată în Știri din Moldova.
12:00
PRO Moldova a lansat astăzi o Campanie de informare Anti Populism ”Votează cu CAP” prin care va ajuta alegătorii să facă o alegere conștientă la 11 iulie, analizând ofertele electorale și colectând semnături în sprijinul unei petiții ”Minim de existentă sau CAPitulare” care prevede măsuri de responsabilizare a viitorilor parlamentari. ”Prin această petiție cerem Parlamentului [...] Articolul PRO Moldova a lansat astăzi o Campanie de informare Anti Populism ”Votează cu CAP” apare prima dată în Știri din Moldova.
12:00
Evenimentul de lansare în campania electorală a Partidului Puterea Oamenilor Articolul LIVE // Partidului Puterea Oamenilor se lansează în campania electorală apare prima dată în Știri din Moldova.
12:00
Deputatul PSRM, candidat la funcția de deputat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Alla Darovannaia a prezentat în cadrul briefing-ului din 11 iulie prioritățile Blocului în domeniul protecției sociale. Deputatul a menționat că în domeniul asigurărilor de pensii, mărimea pensiei minime pentru limită de vârstă va fi majorată treptat și până în 2025 va atinge [...] Articolul VIDEO // Alla Darovannaia, deputat socialist: ”Vom continua să promovăm conceptul de securitate socială și lupta împotriva nedreptății sociale” apare prima dată în Știri din Moldova.
11:50
Programul social, elaborat de către reprezentanții Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) prevede o reformă amplă a sistemului de pensii din Republica Moldova. Astfel, BeCS își propune ca până în 2025, pensia minimă pentru limita de vârstă, care azi este de 1188 lei, să fie egală cu minimul de existență pe țară (la sfârșitul [...] Articolul Deputat socialist: ”Până în 2025, pensia minimă pentru limita de vârstă va fi egală cu minimul de existență pe țară” apare prima dată în Știri din Moldova.
11:50
 Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, va participa la Forumul Diplomației de la Antalya care se va desfășura în perioada 18-20 iunie 2021, sub auspiciile Președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan. Anunțul a fost făcut în cadrul întrevederii de astăzi a speakerului cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, Gürol Sökmensüer. Președintele Parlamentului a [...] Articolul Zinaida Greceanîi va participa la Forumul Diplomației de la Antalya apare prima dată în Știri din Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.