Telegraph

Acum 15 minute
09:30
Premierul Chicu a mers în satul Molești, raionul Ialoveni, unde s-a întâlnit cu un grup de primari și localnici. Șeful Executivului a apreciat capacitatea de mobilizare a locuitorilor satului Molești: „Nu am mai întâlnit vreo localitate în care contribuția oamenilor să fie atât de masivă – 7 milioane de lei în ultimii 10 ani. Molești [...] Articolul Premierul Chicu a mers la Molești, Ialoveni: “Poate fi exemplu pentru alte sate” apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 30 minute
09:20
În după amiaza zilei de 22 februarie angajații IGSU din orașul Căușeni au fost alertați să intervină la lichidarea unui incendiu produs într-un bloc de locuit de pe strada Unirii din orașul Căușeni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:10. Potrivit primelor informații, un apartament de la etajul doi al blocului a [...] Articolul Incendiu într-un bloc de locuit din Căușeni apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum o oră
09:10
În după amiaza zilei de 22 februarie angajații IGSU din orașul Căușeni au fost alertați să intervină la lichidarea unui incendiu produs într-un bloc de locuit de pe strada Unirii din orașul Căușeni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:10. Potrivit primelor informații, un apartament de la etajul doi al blocului a [...] Articolul Incendiul într-un bloc de locuit din Căușeni apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 12 ore
23:10
Ministerul Afacerilor Externe al României precizează că, având în vedere comunitatea numeroasă de cetăţeni români din regiunile afectate, la nivelul Ambasadei României la Roma a fost constituit un task force care se află în legătură constantă cu Protecţia Civilă Italiană şi alte autorităţi italiene cu atribuţii în gestionarea situaţiei privind infecția cu noul Coronavirus, transmite [...] Articolul Coronavirus în Italia: Unde pot apela moldovenii cu pașapoarte românești apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 24 ore
13:50
Infecția cu COVID-19 a cauzat al doilea deces în Italia, transmite Telegraph.md Este vorba despre o femeie din regiunea Lombardia, a cărei vârstă încă nu a fost specificată. Este deja al doilea deces în Italia, după ce vineri noaptea, un bărbat de 77 de ani a decedat la Padova, oraș din regiunea Veneto. Bilanțul îmbolnăvirlor [...] Articolul Coronavirus: Al doilea deces în Italia apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:30
Un polițist din cadrul IP Ciocana a fost reținut pentru trafic de influență. Acesta ar fi cerut 4000 de euro de la un contrabandist, ca să îl scape de pedeapsă, relatează Telegrah.md Procuratura Anticorupție a anunțat că ofițerul de poliție ar fi solicitat și ar fi primit suma de 4000 de euro, de la un [...] Articolul Polițist reținut pentru luare de mită. Riscă până la 6 ani de închisoare apare prima dată în Telegraph Moldova.
11:20
Premierul Ion Chicu reiterează că judecătorii vor trebui să poarte responsabilitate pentru dosarele pierdute la CtEDO, informează Telegraph.md Acesta a venit cu o reacție în urma unui comunicat publicat de Consiliul Superior al Magistraturii, în care se menționează că nu ar fi respectate drepturile judecătorilor și că sistemul judecătoresc ar fi taxat pe nedrept. Premierul [...] Articolul Ion Chicu: Mesaj dur la adresa judecătorilor CSM apare prima dată în Telegraph Moldova.
Ieri
20:40
Președintele PDM, Pavel Filip, afirmă într-o postare pe facebook că primarii din raionul Dondușeni, care recent au declarat susținere grupului parlamentar „PRO MOLDOVA”, revin înapoi la democrați. „Au plecat ieri din partid și au revenit azi înapoi. Vorbesc despre primarii de la Dondușeni, care spun că au fost induși în eroare de foștii noștri colegi. [...] Articolul ULTIMĂ ORĂ // Întoarcerea fiilor risipitori: Primarii din Dondușeni REVIN în PDM apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:10
Un bărbat din Iaşi, plecat din ţară acum 20 de ani, a aflat când a mers la ambasadă să schimbe documentele expirate că e mort cu acte în regulă. Locuieşte în Muntenegru şi pentru că nu a mai luat legătura cu rudele, acestea au cerut acum 7 ani o hotărâre judecătorească prin care i se declara decesul. [...] Articolul A fost declarat mort de către rude și acum i-ar putea trebui câțiva ani ca să demonstreze contrariul apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:40
Aceasta este povestea tristă a unui traficant de droguri irlandez, a cărui conturi au ajuns în posesia autorităților. Clifton Collins a cumpărat monedele virtuale în 2011 și 2012, iar valoarea acestora a crescut puternic de atunci. În 2017, Collins a împărțit monedele în 12 conturi, fiecare cont valorând 4,5 milioane de euro. Bărbatul nu știa [...] Articolul GHINION pentru un traficant de droguri: A pierdut 55 de milioane de euro după ce a cumpărat monede virtuale Bitcoin și a pierdut codurile conturilor apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:40
Americanul Joe Newman, în vârstă de 107 ani a făcut o demonstraţie de condus, invitându-şi logodnica, în vârstă de 99 de ani la o plimbare cu decapotabila roșie. Cei doi sunt eroii unui videoclip publicat de „Inside Edition”. Joe Newman s-a născut în 1913, la un an după naufragiul Titanicului, notează platforma belgiană 7sur7. Bărbatul  a [...] Articolul VIDEO// Un american de 107 ani și-a îndeplinit visul de a-și plimba iubita într-o decapotabilă roșie apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:40
În data de 18 decembrie curent, Ministerul Justiției a adresat o sesizare Procuraturii Generale privind cauza Ojog și alții v. Republica Moldova, transmite Telegraph.md Este de menționat, că hotărârea pe fond a fost pronunțată de CtEDO la data de 13.12.2011. ”Într-un mod inexplicabil, agentul guvernamental nu a depus la acea vreme cerere de revizuire împotriva [...] Articolul ULTIMA ORĂ // Ministerul Justiției a trimis o sesizare la PG în privința dosarului ”Gemeni” apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:20
Președintele R. Moldova, Igor Dodon, susține ideea premierului Ion Chicu privind reducerea bugetului sistemului judecătoresc în cazul cu dosarul „Gemeni”. Mai mult, șeful statului acuză judecătorii că ar lua bani pentru deciziile pronunțate și propune să le fie confiscate averile, scrie Zdg.md În ediția a 11-a a rubricii sale „Președintele răspunde”, șeful statului afirmă că [...] Articolul Ce afirmă Igor Dodon despre judecătorii din dosarul ”Gemeni” apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:00
Opt cetăţeni ai Republicii Moldova au fost arestaţi în sudul Italiei, pentru fabricarea ţigărilor contrafăcute. Reținerea a avut loc în data de 20 februarie, în câteva locații din orașul Napoli, acolo unde suspecții îți desfășurau activitatea ilegală. Presa din Italia scrie că suspecții confecționau produse de tutungerie pe care ulterior le vindeau clienților. În total, [...] Articolul VIDEO // Afacere de 12 MILIOANE euro: Opt moldoveni au fost reținuți în Italia, pentu că și-au deschs făbrici ilegale de țigări apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:40
Totul s-a întâmplat în data de 14 februarie, la ora 14.00, în timp ce proprietarul nu era acasă,  acesta a intrat într-o construcție auxiliară locuinței și a furat tot ce a găsit mai de preț. Când și-a dat seama că i-a fost prădată gospodăria, proprietarul s-a adresat la poliție. Informația a fost confirmată de către [...] Articolul VIDEO // Un bărbat este căutat de poliție pentru că ar fi prădat o casă din Cimișlia apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:40
În perioada 20-21 februarie a avut loc un Curs de instruire în domeniul integrității pentru angajații Inspectoratului General de Carabinieri, relatează Telegraph.md Cursul a fost organizat cu suportul Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI și al Centrului pentru Controlul Democratic al Forțelor Armate (DCAF). Seminarele de instruire au fost conduse de formatori din cadrul [...] Articolul Curs de instruire în domeniul integrității pentru angajații IGC apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:20
După un an de căutări, echipa de arheologi care lucrează în parcul din Colosseum a anunţat că a descoperit mormântul lui Romulus, fondatorul mitologic al Romei, potrivit „Le Figaro”. O „descoperire excepţională”, potrivit directoarei parcului arheologic Alfonsina Russo. În timpul săpăturilor din sectorul fostului Forum Roman, arheologii au descoperit un sarcofag într-o cameră, sub fostul [...] Articolul DESCOPERIRE EXCEPȚIONALĂ: A fost găsit mormântul lui Romulus, fondatorul Romei apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:50
Un bărbat de 62 de ani a fost găsit fără suflare în propria casă din Hâncești. Descoperire a fost făcută pe 21 februarie, la ora 11:30, de feciorul victimei, care venise să-și viziteze tatăl. Ofițerul de presă Cristina Vicol a declarat că la fața locului, oamenii legii au găsit bărbatul de 62 de ani spânzurat [...] Articolul TRAGEDIE în Hâncești: Un bărbat a fost găsit strangulat în propria casă apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:40
„Polițistul – prietenul tău mai mare” – genericul campaniei lansate de CIPM, care urmărește prezentarea celor 18 polițiști, promotori ai legii, care au devenit membri ai rețelei de solidaritate pentru educația tinerilor generații și care zilnic, prin discuții constructive, explică elevilor importanța comportamentului moral și respectuos în societate. Campania este parte a Proiectului „Educația Juridică [...] Articolul Poliția RM, în colaborare cu CIPM, lansează campania „Polițistul – prietenul tău mai mare” apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:40
Președintele Igor Dodon, împreună cu Ambasadorul Republicii Belarus în Republica Moldova, Ambasadorul Federației Ruse și cu reprezentanți ai diasporei belaruse, ai unor organizații obștești și de veterani, a participat astăzi la o expoziție consacrată aniversării a 75-a a Marii Victorii, nformează Telegraph.md Expoziția, intitulată „Belarus trăiește, Belarus luptă…”, a fost organizată de către Ambasada Republicii [...] Articolul Igor Dodon a participat la o expoziție dedicată aniversării a 75-a a Marii Victorii apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:20
Un chinez din provincia Sichuan a fost diagnosticat pentru a doua oară cu coronavirus, deşi fusese declarat vindecat şi externat, a anunţat, vineri, Comisia pentru Sănătate Publică din China, potrivit Reuters. Comisia a comunicat că au mai fost înregistrate cazuri de persoane care s-au întors în spital cu diagnosticul de coronavirus, mai ales în primele [...] Articolul Incredibil! Un chinez s-a îmbolnăvit pentru a doua oară de Coronavirus apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:20
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi anunță că va depune plângeri în privința magistraților care examinează ”Dosarul Șor”, transmite Telegraph.md Potrivit oficialului, modul se examinare a dosarului a creat o situație ridicolă. ”Urmare a situației deja ridicole în legătură cu modul de examinare a cazului în care este vizat domnul Șor, ANUNȚ, în calitate de membru CSM [...] Articolul BREAKING NEWS! Ministrul Justiției va sesiza CSM, CSP și ANI în privința magistraților din Dosarul Șor apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:10
Întreaga organizație a PDM Rezina a părăsit, astăzi, partidul și a declarat susținere grupului parlamentar „PRO MOLDOVA”. Cel puțin, asta se menționează într-o postre pe facebook, a deputatului ex-democrat Sergiu Sârbu. Amintim că, recent un grup de șase deputați în frunte cu Andrian Candu, au părăsit fracțiunea PDM și au declarat formarea unui nou grup [...] Articolul ULTIMĂ ORĂ // PDM continuă să se destrame: Întreaga organizație a PDM Rezina a părăsit partidul apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:40
Doi bărbați cu vârstele de 36 și 43 ani, locuitori a capitalei, au fost reținuți de polițiștii Secției combaterea infracțiunilor în locurile publice și transport urban din cadrul Direcție de Poliție a mun. Chișinău, pentru pungășie. Aceștia s-au dovedit anterior a fi judecați pentru infracțiuni analogice. Primul caz a avut loc pe data de 24 [...] Articolul VIDEO // Doi bărbați au fost reținuți în capitală, pentru pungășie apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:30
Articolul LIVE: Ion Chicu face declarații de presă apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:30
Un judecător federal l-a condamnat pe Roger Stone, un vechi consilier a lui Donald Trump, la 3 ani și 4 luni de închisoare, relatează Telegraph.md Consilierul, dar și prietenul președintelui SUA, a primit această pedeapsă pentru încercarea de a obstrucționa investigațiile Congresului ce vizau amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale americane. Președintele Donald Trump a declarat [...] Articolul Consilierul lui Trump, condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:30
În cadrul unei ceremonii oficiale desfășurată astăzi la Președinție, șeful statului a primit scrisorile de acreditare din partea a cinci ambasadori agreați: E.S. Biljana Gutić-Bjelica, Ambasador al Bosniei și Herțegovinei cu reședința la Budapesta; E.S. Paul McGarry, Ambasadorul Republicii Irlanda cu reședința la București; E.S. Ingrid Kressel Vinciguerra, Ambasadorul Republicii Estonia cu reședința la București; [...] Articolul Igor Dodon a primit scrisorile de acreditare a cinci ambasadori agreați apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:20
Ministerul Sănătății al României va discuta în cadrul unei ședințe, organizate pe 25 februarie curent, despre modificarea unei hotărâri de Guvern, menită să deblocheze procesul de recunoaștere a diplomelor de studii ale medicilor din R. Moldova care dețin și cetățenie românească. Anunțul a fost făcut de către deputatul Constantin Codreanu, care a semnalat această problemă [...] Articolul Diplomele de studii în Medicină eliberate în Moldova vor putea fi recunoscute în România apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:00
Monica Babuc, deputat în Parlamentul Republicii Moldova din parta Partidului Democrat, dezminte că ar putea reveni Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în funcția de ministru, informează Telegraph. md În ultimele zile, în spațiul public circulă informații conform cărora democrații ar putea forma o coaliție cu socialiștii, în urma căreia PDM ar putea primi conducerea a [...] Articolul Monica Babuc dezminte alianța cu socialiștii și informațiile că ar putea reveni la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării apare prima dată în Telegraph Moldova.
12:50
O companie din Turcia va reabilita drumul Hâncești-Leova-Cahul-Giurgiulești cu o lungime de 83 de kilometri. Administrația de Stat a Drumurilor și reprezentanții companiei din Turcia care a câștigat licitația pentru reabilitarea drumului Hâncești-Leova-Cahul-Giurgiulești au semnat astăzi contractul de efectuare a lucrărilor. Costurile proiectului se ridică la peste 56 de milioane de euro. Drumul a fost [...] Articolul Proiect de amploare: Un drum de 83 de kilometri din țară va fi reparat CAPITAL apare prima dată în Telegraph Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.