Stop COVID-19

Acum 2 ore
11:00
Primarul general al capitalei, Ion Ceban, convoacă pentru ziua de luni, 21 septembrie 2020, ora 08:30, ședința operativă a serviciilor municipale. Ședința se va desfășura prin intermediul platformei de conferințe Zoom.  Sesiunea va fi înregistrată și plasată pe pagina de Facebook a Primăriei Chișinău. Ordinea de zi a şedinţei din 21 septembrie 2020:  1.     Raport... The post Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău, desfășurată în regim online appeared first on Stop COVID-19.
Acum 24 ore
17:40
În perioada 16-18 septembrie 2020, în incinta Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) a avut loc instruirea specialiștilor din cadrul Laboratorului microbiologic privind modul de utilizare a echipamentului Vitek 2C, procurat cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Echipamentul menționat permite identificarea microorganismelor timp de 2-3 ore și testarea sensibilității la antimicrobiene cu detectarea fenotipurilor... The post Instruirea specialiștilor din laborator privind îmbunătățirea diagnosticului microbiologic appeared first on Stop COVID-19.
15:10
Scopul principal al politicii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) în domeniul calității este oferirea serviciilor de laborator calitative care stau la baza stabilirii diagnosticului de laborator. În acest context, laboratoarele ANSP, anual, își confirmă competența prin participări la testări profesionale și comparări interlaboratoare la nivel național și internațional. Recent, Laboratorul virusologic al ANSP, laborator... The post Laboratorul virusologic al ANSP își confirmă performanța în diagnosticul de laborator SARS-CoV-2, în Programul de Control Extern de Calitate (EQA), organizat de OMS appeared first on Stop COVID-19.
Ieri
17:00
Primăria municipiului Chișinău informează că parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani se află în stadiu avansat de amenajare. Lucrările de renovare a obiectivului au început în luna iulie, a.c. și se desfășoară pe etape, conform graficului aprobat, iar unele sectoare ale zonei de agrement, urmând a fi finalizate către Hramul Orașului. Despre acesta a fost... The post Stadiul lucrărilor de reabilitare a parcului „La Izvor” appeared first on Stop COVID-19.
16:00
În contextul examinării unei sesizări de la o persoană fizică referitor la activitatea ilicită a unei grădinițe, Centrul de Sănătate Publică Chișinău a constatat că pe str. Doina din capitală activa o instituție de educație timpurie cu încălcări ale prevederilor legislației, în lipsa actelor permisive și în condiții inadmisibile pentru educarea copiilor. Inspectorii au stabilit... The post Servicii de educație timpurie prestate în lipsa actelor permisive appeared first on Stop COVID-19.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:40
Peste 900 de asistenți medicali, psihologi şcolari și cadre de conducere din instituțiile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și profesional tehnic, participă astăzi la cursul de instruire „Măsurile de reducere a riscurilor de răspândire a cazurilor de infecție cu Coronavirusul de tip nou (COVID-19) și efectelor acesteia asupra comportamentului și sănătății copiilor”, organizat de... The post Asistenți medicali, psihologi şcolari și manageri ai instituțiilor de învățământ sunt instruiți privind măsurile de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 în instituțiile de învățământ appeared first on Stop COVID-19.
15 septembrie 2020
21:20
Cu sprijinul Uniunii Europene, copiii hipoacuzici din Republica Moldova vor primi măști speciale, adaptate, astfel încât,  să fie vizibilă mimica buzelor. Primul lot de măști a ajuns, săptămâna trecută, la Școala Specială nr.12 din Chişinău. Pentru început, au fost confecționate 3 mii de măşti ce vor fi oferite elevilor, părinților, logopezilor şi profesorilor din instituțiile... The post Copiii hipoacuzici din Republica Moldova vor primi măști speciale appeared first on Stop COVID-19.
15:00
Elveția continuă să susțină Republica Moldova în situația de criză epidemiologică provocată de noul tip de coronavirus, SARS-Cov-2. Cele trei laboratoare regionale ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) din Bălți, Chișinău și Cahul au fost dotate cu echipamente auxiliare, consumabile pentru continuarea și extinderea activităților de diagnostic a cazurilor de COVID-19, din sursele proiectului... The post Consolidarea capacităților de diagnosticare a cazurilor de COVID-19 în laboratoarele ANSP grație donației Elveției appeared first on Stop COVID-19.
10:40
The post Lupta medicilor împotriva infecției COVID-19 appeared first on Stop COVID-19.
02:10
Recepţionează zilnic sute de apeluri din partea celor care se află în situaţii de risc. Pe lângă programul încărcat de muncă, operatorii Serviciului de Urgenţă 112,  sunt nevoiţi să facă faţă şi apelurilor false și abuzive.  Mulți dintre cei care le cer ajutorul utilizează un limbaj dur, violent şi chiar jignitor. Specialiștii atenționează că aproximativ 60... The post 112, ținta apelurilor false și abuzive appeared first on Stop COVID-19.
01:10
356 concentratoare de oxigen au ajuns în spitalele din țară și au fost puse în funcțiune pentru a asigura fluxul continuu de oxigen pentru bolnavii de COVID-19. Dispozitivele medicale au fost livrate în Republica Moldova de Uniunea Europeană și OMS în cadrul inițiativei UE „Solidari pentru Sănătate” de combatere a pandemiei COVID-19 în țările Parteneriatului... The post UE, OMS și Banca Mondială – solidari cu Republica Moldova în lupta cu pandemia appeared first on Stop COVID-19.
00:00
Cu sprijinul Uniunii Europene, copiii hipoacuzici din Republica Moldova vor primi măști speciale, adaptate, astfel încât,  să fie vizibilă mimica buzelor. Primul lot de măști a ajuns, săptămâna trecută, la Școala Specială nr.12 din Chişinău. Pentru început, au fost confecționate 3 mii de măşti ce vor fi oferite elevilor, părinților, logopezilor şi profesorilor din instituțiile... The post Copiii hipoacuzici din Republica Moldova vor primi măști speciale appeared first on Stop COVID-19.
14 septembrie 2020
23:00
Starea de urgență în sănătate publică  a fost  prelungită până pe 30 septembrie. Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică. Totodată, sunt permise nunțile și cumetriile cu până la 50 de invitați. Comisia a prelungit termenul de aplicare a restricțiilor în vigoare, cu unele excepții. Astfel, a fost eliminată restricția privind... The post Starea de urgență în sănătate publică, prelungită appeared first on Stop COVID-19.
22:00
Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică până la 30 septembrie. Membrii CNESP au aprobat și Planul de pregătire și răspuns la infecția cu virusul de tip nou, care include criteriile și modalitatea de ajustare a măsurilor de sănătate publică în dependență de evoluția situației epidemiologice. A... The post Starea de urgență în sănătate publică se prelungește până pe 30 septembrie appeared first on Stop COVID-19.
17:50
Alte 229 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 1 caz este de import (România-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 43 207 cazuri. Total teste efectuate – 1204, dintre care primar – 1018 şi repetat – 186. Din numărul total... The post 229 cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore appeared first on Stop COVID-19.
16:50
Măsurile de răspuns ale statelor la pandemia COVID-19, cât și lecțiile învățate, atât la nivel regional, cât și global sunt subiectele discutate la cea de-a 70-a sesiune a Comitetului Regional OMS pentru Europa (RC70), care a început astăzi. Forumul a reunit miniștrii sănătății și reprezentanții de rang înalt ai celor 53 de state membre din regiunea... The post Comitetul Regional OMS pentru Europa se întrunește la cea de-a 70-a sesiune appeared first on Stop COVID-19.
15:20
Primăria municipiului Chișinău informează că, începând cu data de 21 septembrie curent, elevii care studiază în ciclul I și II în cadrul instituțiilor de învățământ din capitală, vor reveni treptat la alimentația tradițională. Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, a informat luni, în cadrul ședinței operative de la Primărie, că modificările privind modul de alimentare a copiilor vor... The post Elevii care studiază în ciclul I și II, revin treptat la regimul obișnuit de alimentație în școli appeared first on Stop COVID-19.
10:50
Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, începând cu 14 septembrie 2020. Lista este elaborată în conformitate cu pct. 5.1 din Hotărârea nr. 26 din 21 august 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, se actualizează o dată la 14 zile în ziua de vineri și... The post Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, din 14 septembrie 2020 appeared first on Stop COVID-19.
13 septembrie 2020
18:00
Alte 264 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 3 cazuri sunt de import (Turcia-1, Spania-2). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 42 978 cazuri. Total teste efectuate – 1098, dintre care primar – 993 şi repetat – 105 Din numărul... The post Bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova, a ajuns la 42 978 appeared first on Stop COVID-19.
12 septembrie 2020
18:00
Alte 531 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 1 caz este de import (Turcia-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 42 714 cazuri. Total teste efectuate – 2626, dintre care primar – 2372 şi repetat – 254. Din numărul total de... The post 531 cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore appeared first on Stop COVID-19.
11 septembrie 2020
20:50
Lista este elaborată în conformitate cu pct. 5.1 din Hotărârea nr. 26 din 21 august 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, se actualizează o dată la 14 zile în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii următoare. Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se... The post Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, începând cu 14 septembrie 2020 appeared first on Stop COVID-19.
18:30
Primarul general al capitalei, Ion Ceban, convoacă pentru ziua de luni, 14 septembrie 2020, ora 08:30, ședința operativă a serviciilor municipale. Ședința se va desfășura prin intermediul platformei de conferințe Zoom.  Sesiunea va fi înregistrată și plasată pe pagina de Facebook a Primăriei Chișinău. Ordinea de zi a şedinţei din 14 septembrie 2020: 1.     Raport... The post Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău, desfășurată în regim online appeared first on Stop COVID-19.
17:40
Alte 479 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri,  caz este de import (România-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 42 183 cazuri. Total teste efectuate – 2465, dintre care primar – 2203 şi repetat – 262. Din numărul total de... The post 479 cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore appeared first on Stop COVID-19.
15:40
Legislativul a votat astăzi în două lecturi proiectele de lege privind modificarea legii fondurilor Asigurării obligatorii de asistență medicală și a legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020. Astfel, veniturile și cheltuielile totale ale BASS pentru anul 2020 au fost majorate cu 232714,0 mii lei sau de la 24339399,4 mii lei până la... The post Legea privind modificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020 și a Legii fondurilor Asigurării obligatorii de asistență medicală a fost adoptată în lectura finală de către Parlament appeared first on Stop COVID-19.
10 septembrie 2020
18:40
Guvernul a aprobat astăzi modificări la cadrul normativ pentru a asigura în mod prioritar dreptul la reabilitare și recuperare a persoanelor asigurate, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilități adulte și veteranilor de război care au pneumofibroze ca rezultat al infecției cu COVID – 19. Scopul modificărilor propuse este de a spori accesul categoriilor de persoane menționate... The post Persoanele cu pneumofibroze ca rezultat al infecției cu COVID-19, vor avea dreptul la recuperare balneo-sanatorială în mod prioritar appeared first on Stop COVID-19.
18:10
Primarul general, Ion Ceban, a participat astăzi, cu un cuvânt de salut, la lucrările Forumului investițional internațional pe imobil, organizat de PROESTATE.Live, Federația Rusă. Ediția curentă a Forumului este desfășurată în regim online, în zilele de 10-13 septembrie 2020, prin intermediul platformei de conferințe ZOOM.    În alocuțiunea sa, edilul capitalei a ținut să remarce... The post Primarul general, Ion Ceban, a rostit un cuvânt de salut în cadrul Forumului investițional internațional, organizat de PROESTATE.Live appeared first on Stop COVID-19.
17:40
Alte 560 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 1 caz este de import (Marea Britanie-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 41 704 cazuri. Total teste efectuate – 2743, dintre care primar – 2464 şi repetat – 279. Din numărul... The post 560 cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore appeared first on Stop COVID-19.
11:30
Cu ocazia Zilei Mondiale de prevenire a suicidului pe 10 septembrie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale lansează un apel de solidarizare și conștientizare a fenomenului suicidului în comunitate, ca fiind o problemă majoră de sănătate publică, care poate fi prevenită prin o abordare multisectorială și promovarea măsurilor eficiente de acordare a suportului și incluziunii... The post ”Suicidul poate fi prevenit”, este apelul MSMPS în contextul Zilei Mondiale de prevenire a Suicidului appeared first on Stop COVID-19.
11:10
Primăria municipiului Chișinău informează că instituția municipală de învățământ, cu profil special nr. 12 din capitală, a beneficiat de o donație sub formă de echipamente de protecție, din partea Ambasadei Uniunii Europene la Chișinău. Acțiunea de donare a avut loc în cadrul instituției educaționale, iar lotul conține 150 de măști destinate copiilor cu probleme de... The post Ambasada UE la Chișinău a donat un lot de echipamente de protecție pentru copii hipoacuzici şi surditate tardivă din capitală appeared first on Stop COVID-19.
9 septembrie 2020
18:50
Alte 588 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 3 cazuri sunt de import (Egipt-1, Marea Britanie-1, România-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 41 144 cazuri. Total teste efectuate – 2982, dintre care primar – 2792 şi repetat – 190.... The post 588 cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore appeared first on Stop COVID-19.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.