StiriDinMoldova

Ieri
20:50
Biblioteca din scuarul „Mihai Eminescu” a fost umplută cu cărți, în urma unei donații frumoase, scrie primarul general Ion Ceban. „Adresez sincere mulțumiri subprefectului de Iași, Ștefan Tănasă, pentru gestul de a îmbogăți colecția acestei biblioteci. Vom continua să susținem cultura lecturii, a valorilor general umane, transformând Chișinăul într-un loc primitor pentru toți cei care […] Articolul Donații pentru biblioteca stradală din scuarul Eminescu apare prima dată în Știri din Moldova.
20:40
Mai mulți ambasadori străini, acreditați în țara noastră, au recunoscut că dosarul și reținerea fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, poartă un caracter politic și cheamă autoritățile la respectarea normelor legale. Despre aceasta secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a anunțat la postul de televiziune „Primul în Moldova”. „Noi ne-am întâlnit cu reprezentanții mai […] Articolul Caracterul politic al dosarului „Dodon” l-au recunoscut mai mulți ambasadori străini, spune Batrîncea apare prima dată în Știri din Moldova.
16:50
Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) își exprimă îngrijorarea și, totodată, condamnă reformele preconizate ale legislației muncii, adoptate de deputații PAS, în prima lectură. Potrivit sindicatelor proiectul PAS diminuează drepturile și garanțiile salariaților.”Modalitatea de adoptare a inițiativei legislative, fără o abordare constructivă a consultării partenerilor sociali și mai ales, fără avizul Guvernului, nu poate […] Articolul CNSM își exprimă îngrijorarea și, totodată, condamnă reformele preconizate ale legislației muncii, adoptate de deputații PAS apare prima dată în Știri din Moldova.
16:20
Grădinițele nr.3 și nr.18 au fost reabilitate, iar din luna septembrie, acestea își vor începe activitatea. Despre acesta a anunțat primarul general Ion Ceban, care spune că în 2021 a inițiat reabilitarea fostei grădinițe nr. 3 (activitate sistată în 2000) și nr. 18 (activitate sistată în 2001). “În acest sens, Primăria Chișinău, în total pentru […] Articolul Ceban: Grădinițele nr.3 și nr.18 au fost reabilitate, iar din luna septembrie, acestea își vor începe activitatea apare prima dată în Știri din Moldova.
14:40
Declarații contradictorii la cel mai înalt nivel, cu privire la intenția țărilor NATO de a-i oferi Republicii Moldova arme letale. Președintele țării, Maia Sandu, care este și Comandantul Suprem al Forțelor Armate, susține că a aflat din presă, că NATO analizează posibilitatea trimiterii în Republica Moldova a armamentului modern, ”pentru a o proteja de invazia […] Articolul Cine minte? Maia Sandu: „Nu am avut discuții concrete despre armament NATO” Nicu Popescu: „Analizăm oferta” apare prima dată în Știri din Moldova.
14:00
Președintele țării, Maia Sandu, consideră că Procuratura Generală trebuie să investigheze modul în care a fost gestionat dosarul și reținerea lui Igor Dodon. În cadrul unei conferințe de presă, șefa statului a calificat acțiunile oamenilor legii drept un spectacol. „Îmi doresc o justiție independentă, profesionistă, care respectă legea. Pentru asta am militat, pentru asta și-au […] Articolul Maia Sandu consideră că Procuratura Generală trebuie să investigheze modul în care a fost gestionat dosarul Dodon apare prima dată în Știri din Moldova.
12:50
Șoc! Prețul la benzină a depășit pragul psihologic de 31 de lei și va costa în următoarele zile 31,15 lei pentru un litru. Informațiile au fost publicate pe site-ul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Astfel, carburant s-a scumpit cu încă 20 de bani. Motorina se scumpește cu 15 bani și va fi vândută la […] Articolul BREAKING! Prețul la benzină a depășit pragul psihologic de 31 de lei apare prima dată în Știri din Moldova.
12:50
Primăria Chișinău a stabilit un program de activități culturale cu ocazia „Zilei Internaționale a Copiiilor”. Potrivit primarului general Ion Ceban, în mai multe locații din capitală vor fi organizate multiple acțiuni pentru cei mici. 1Copii vor avea posibilitatea să participe în diverse activități creative:⁃ aplicații decorative-master-class-uri-confecționarea obiectelor-desen pe asfalt-program de muzică ușoară-dansuri populare și sportive-expoziții-pictură […] Articolul Edilul capitalei: Sărbătorim ziua copilului pe 1 iunie apare prima dată în Știri din Moldova.
10:20
Inspecție la blocurile de locuit unde au început reparațiile rețelelor, acoperișurilor și schimbarea geamurilor din scări. Astfel, Viceprimarii Ilie Ceban și Fadei Nagacevschi, împreună cu responsabilii de la Direcția Generală Locativ – Comunală, Preturii Rîșcani și agentul economic care a câștigat licitația au efectuat o vizită de lucru în teren. “Aceștia au inspact adresele unde […] Articolul Responsabilii Primăriei, în inspecție la blocurile de locuit unde au început lucrările de reparație apare prima dată în Știri din Moldova.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:30
Fostul șef al statului, Igor Dodon, spune că actuala conducere încearcă să facă presiuni asupra lui, ca să renunțe la politică și să plece din țară. La ieșire din sală de judecată, Dodon a povestit despre condițiile în care a fost deținut și despre intimidarea familiei sale. „Mult sperau că mă vor presa psihologic și […] Articolul Igor Dodon: Mi-au presat familia. Au venit la 7 dimineața și au speriat copiii apare prima dată în Știri din Moldova.
18:50
Igor Dodon spune că este cel puțin cinic, din partea guvernării PAS, să îl învinuiască de trădare de patrie, pe când ei au angajat în instituțiile statului cetățeni străini. Declarațiile au fost făcute la ieșire din sala de judecată, după ce magistrații au decis să îl plaseze în arest la domiciliu, pentru o perioadă de […] Articolul Igor Dodon: Este straniu și josnic să mă învinuiască de trădare de patrie cei, care au umplut instituțiile de stat cu consilieri străini apare prima dată în Știri din Moldova.
18:30
Taberele trebuie să se deschidă, iar copiii să se odihnească. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că își asumă responsabilitatea și va aplica dispoziția „Cu privire la organizarea întremării şi odihnei elevilor în vara anului 2022”. „Asta deoarece consilierii din CMC s-au întrunit din nou în ședință și nu au dezbătut […] Articolul Ceban vrea taberelor de vară deschise pentru copii apare prima dată în Știri din Moldova.
18:10
Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia a fost pronunțată acum câteva clipe, de către magistrații Judecătoriei Ciocana. De menționat că procurorii au cerut arest în izolator. Totodată, cumnatul lui Igor Dodon a fost plasat în arest, în izolator, pentru […] Articolul Ex-președintele țării plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile apare prima dată în Știri din Moldova.
17:50
Lansarea cărții Identitățile Chișinăului: Arheologia Urbană, a avut loc astăzi. Aceasta a fost posibilă datorită coordonatorilor Sergiu Musteață și Alexandru Corduneanu. Potrivit primarului general Ion Ceban, lucrarea a fost realizată cu sprijinul financiar al Primăriei Chișinău de 150 de mii de lei. „Actualul volum este al șaptelea din seria „Identitățile Chișinăului” și este dedicat totalmente […] Articolul Edilul capitalei: Lansarea cărții Identitățile Chișinăului a avut loc cu sprijinul Primăriei Chișinău apare prima dată în Știri din Moldova.
17:00
Parlamentul a aprobat, în lectura a doua, proiectul de modificare a Legii privind activitatea particulară de detectiv și pază, inițiativă legislativă a Președintelui Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp. Potrivit modificărilor legislative, Instituția Publică Națională Compania ”Teleradio-Moldova” este inclusă în Lista obiectivelor statului a căror pază nu poate fi efectuată de către […] Articolul Deputații PAS schimbă paza de la ușile Teleradio-Moldova apare prima dată în Știri din Moldova.
15:40
Șoc pentru șoferii moldoveni. Benzina a ajuns să coste aproape 31 de lei. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat că vineri, pe 27 mai, un litru de benzină va costa 30,95 lei per litru, cu 19 bani mai mult, decât azi. Motorina rămâne la un preș aproape neschimbat, 27,14 lei pentru un litru. Articolul FLASH! Un litru de benzină, în Moldova, a ajuns să coste 30,95 lei/litru apare prima dată în Știri din Moldova.
15:40
Procurorul responsabil de dosarul intentat pe numele lui Igor Dodon are mai multă experiență politică, decât juridică. Declarația a fost făcută de către ex-ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, în timpul protestului de la Judecătoria Ciocana. „Și avocații râd de argumentele procurorului, care are o experiență mai mult politică, decât în Procuratură și el se ocupă de […] Articolul Această guvernare PAS a devenit toxică și trebuie să plece, a declarat Fadei Nagacevschi apare prima dată în Știri din Moldova.
15:30
Procurorul Petru Iarmaliuc, cel care instrumentează dosarul fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, nu are pregătirea necesară și este dirijat, din spate, de către un păpușar. Opinia a fost expusă de către jurnalistul Valeriu Reniță, pentru NTV Moldova. „Pregătirea lui profesională sigur că nu este pentru acest dosar, dar a fost ales special, pentru […] Articolul Reniță: Procurorul care instrumentează dosarul lui Dodon, nu are pregătirea necesară și este dirijat, din spate, de către un păpușar apare prima dată în Știri din Moldova.
13:50
Situația financiară a cetățenilor Republica Moldova este una dramatică. Oamenii cheltuiesc aproape toate veniturile sale pentru produse alimentare și cu greu fac față la achitarea facturilor. În toamnă, moldovenii s-ar putea să nu mai aibă bani pentru a-și trimite copiii la școală. Îngrijorările au fost expuse de către fostul ministru al Agriculturii, Ion Perju, în […] Articolul Ion Perju: În 2021, am avut o recoltă record de grâu și porumb, iar azi prețurile cresc zilnic apare prima dată în Știri din Moldova.
13:50
Acces liber pentru copii, de ziua lor, la Grădina Zoologică! De 1 iunie, intrarea la Grădina Zoologică pentru copiii până la 16 ani va fi gratuită. Anunțul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban, într-o postare pe rețelele de socializare. „Direcțiile Primăriei vor organiza mai multe grupuri de copii, pentru a vizita Grădina Zoologică. […] Articolul Ceban: Acces liber pentru copii, de ziua lor, la Grădina Zoologică! apare prima dată în Știri din Moldova.
12:40
Ale cui interese apără azi guvernarea PAS, care este reprezentată de persoane cu dublă cetățenie, se întreabă deputatul PSRM Petru Burduja. În cadrul protestului de la Judecătoria Ciocana, acolo unde procurorii cer 30 de zile de arest pentru fostul președinte al țării, Igor Dodon, Burduja a declarat că misiunea acestei puteri este de a transforma […] Articolul Burduja: Actuala guvernare vrea să facă din R.Moldova o colonie apare prima dată în Știri din Moldova.
12:10
În pofida speculațiilor politice apărute în presă referitor la plecarea primarului general, Ion Ceban, peste hotarele țării, în spațiul public au apărut imagini video în care au fost surprinși copiii edilului, în cadrul unui eveniment de dans „World dance masters”, organizat în Poreč, Croația. Imaginile video au fost postate de către soția primarului general, pe […] Articolul VIDEO/// Copiii lui Ceban participă la evenimentul de dans, organizat în Croația apare prima dată în Știri din Moldova.
11:00
Apărătorii lui Igor Dodon îl bănuiesc pe procurorul de caz, Petru Iarmaliuc, că ar îndeplini o comandă politică. Avocatul fostului președinte de țară, Nicolae Posturusu, spune că apariția unui procuror tânăr, necunoscut până azi, ridică multe semne de întrebare. „Acest tânăr, care nu are experiența necesară în domeniu, pentru a-i încredința un astfel de dosar, […] Articolul Apărătorii lui Igor Dodon îl bănuiesc pe procurorul de caz, Petru Iarmaliuc, că ar îndeplini o comandă politică apare prima dată în Știri din Moldova.
11:00
Fostul președinte al țării, Igor Dodon, a fost adus la Judecătoria Ciocana, acolo unde procurorii vor cere arest preventiv pe numele lui, pentru o perioadă de 30 de zile.Între timp, membrii și simpatizanții PSRM protestează în fața sediului Judecătoriei și cer eliberarea lui Igor Dodon. PSRM califică acest dosar drept o comandă politică, iar conducerea […] Articolul VIDEO// Igor Dodon a fost adus la Judecătoria Ciocana apare prima dată în Știri din Moldova.
10:50
Deputații PSRM vor boicota ședința de astăzi a Parlamentului. Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că socialiștii părăsesc ședința de astăzi în semn de protest față de acțiunile represive la care este supusă opoziția și fostul președinte al țării, Igor Dodon. ”Atunci când suntem obstrucționați, amenințați, când asistăm zilnic la acte de răfuială […] Articolul Vlad Batrîncea : În loc de dialog, solicitat și de partenerii internaționali, opoziția este ignorată și amenințată astăzi cu răfuială politică, acest lucru este ilegal și nu poate fi tolerat apare prima dată în Știri din Moldova.
09:10
Fostul președinte al țării, Igor Dodon, a venit cu o nouă reacție, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea și au certu 30 de zile de arest. Igor Dodon a transmis prin intermediul avocaților un mesaj, în care acuză guvernarea PAS de fabricarea unui dosar la comandă. „Dosarul politic intentat mie se transformă în principala preocupare […] Articolul Igor Dodon: În premieră, împotriva unui lider de opoziție este format un grup de investigație din peste 50 de persoane: procurori, ofițeri de urmărire penală și investigație apare prima dată în Știri din Moldova.
25 mai 2022
22:50
Urmărirea penală a fostului președinte, Igor Dodon, este o comandă politică. Totodată, procesul inițiat împotriva lui Igor Dodon a fost compromis chiar de la bun început și asta pentru că nu poate exista o urmărire penală cu adevărat legitimă și profesionistă într-o țară în care Procurorul General a fost suspendat în urma unor acuzații false. […] Articolul Urmărirea penală a fostului președinte, Igor Dodon, este o comandă politică, susține Congresul Civic apare prima dată în Știri din Moldova.
19:20
Astăzi, la sediul Parlamentului RM, a avut loc întrevederea Zinaidei Greceanîi, președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, Secretar Executiv al PSRM, vicepreședintele Parlamentului RM și Olga Cebotari, membră a Comitetului Executiv al PSRM cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. În debutul întrevederii, Zinaida Greceanîi a exprimat gratitudine pentru […] Articolul Conducerea PSRM a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA apare prima dată în Știri din Moldova.
18:00
Procurorii anticorupție au înregistrat astăzi demersurile privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 zile în privința ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Anunțul a fost făcut de către procurorul responsabil de comunicare al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec. Igor Dodon a fost reținut ieri fiind suspectat corupție și trădare de […] Articolul Procurorii cer 30 de zile arest pentru Igor Dodon apare prima dată în Știri din Moldova.
17:20
Rusia va monitoriza ca drepturile fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, să fie respectate. Declarația a fost făcută de către viceministru al afacerilor externe al Federației Ruse, Andrei Rudenko. „Considerăm că situația creată este o problemă internă a Republicii Moldova. Cu toate acestea, nu am vrea ca actuala putere să înceapă reglări de conturi […] Articolul Viceministru de Externe din Rusia: Vom monitoriza cu atenţie că drepturile lui Igor Dodon sunt respectate şi corespund normelor internaţionale apare prima dată în Știri din Moldova.
17:20
15 sărărițe au fost procurate de către Direcția Generală Locativ – Comunală și Amenajare, iar 10 dintre acestea au ajuns deja în gestiunea DGLCA. Potrivit primarului general Ion Ceban, tehnica urmează ulterior să fie transmisă către Întreprinderile Municipale de Gestionare a Fondului Locativ. „Sărărițele urmează să fie folosite în sezonul de iarnă la împrăștierea materialului […] Articolul Edilul capitalei: 15 sărărițe au fost procurate de municipalitate apare prima dată în Știri din Moldova.
16:40
Primele activități în cadrul proiectului „Green Light” au fost elaborate. Potrivit primarului general Ion Ceban, este vorba de iluminarea unei alei cu panouri solare – Green Light, strada Ion Creangă 1, sectorul Buiucani, inițiativă acceptată spre finanțare și implementare în cadrul Programului Buget Civil, ediția 2022. „La etapa inițială, autorii proiectului au organizat ateliere de […] Articolul Au fost elaborate primele activități în cadrul proiectului „Green Light” apare prima dată în Știri din Moldova.
13:10
Astăzi, Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM și Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au avut o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov. Interlocutorii au discutat mai multe probleme actuale din domeniul colaborării bilaterale, precum și chestiuni legate de securitatea regională. Conducerea Partidului Socialiștilor și-a exprimat îngrijorarea vizavi […] Articolul PSRM a avut o întâlnire cu Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău apare prima dată în Știri din Moldova.
13:00
Deputații PSRM, Vlad Batrîncea și Grigore Novac, au intrat în izolatorul de detenție, în care se află ex-președintele țării, Igor Dodon. Anunțul a fost făcut de către deputatul socialist Vladimir Odnostalco, în timpul protestului din fața izolatorului. Parlamentarul a mai declarat că procurorul de caz, care îl investighează pe Igor Dodon, de asemena se află […] Articolul BREAKING! Vlad Batrîncea și Grigore Novac au intrat în izolatorul, în care este deținut Igor Dodon apare prima dată în Știri din Moldova.
12:20
Europarlamentarul, Eugen Tomac, a declarat că aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană nu se va produce în următoarele două decenii. Politicianul român a declarat, într-un interviu pentru presa română, că accederea țării noastre nu se poate produce sub nicio formă în următorii 15-20 de ani, deoarece acest lucru nu va fi acceptat de statele membre […] Articolul Europarlamentar: Aderarea Republicii Moldova la UE nu se poate produce sub nicio formă în următorii 15-20 de ani apare prima dată în Știri din Moldova.
12:10
Prețul la carburanți continuă să crească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat că joi, 26 mai, un litru de benzină va costa 30,76 lei/litru, cu 16 bani mai mult. Motorina se va scumpi cu 5 bani și va fi vândută la un preț de 27,15 lei/litru. Articolul ULTIMA ORĂ! O nouă scumpire a carburanților, anunțată de ANRE apare prima dată în Știri din Moldova.
11:30
Este pentru prima dată în istoria R.Moldova, când un ex-președinte este arestat, iar pretextul este unul inventat. Declarația a fost făcută de către deputatul socialist Bogdan Țîrdea, în timpul protestului din fața Parlamentului. Țîrdea susține că astfel Maia Sandu a dorit să își facă un cadou, de ziua ei de naștere. „Când Dodon a numit-o […] Articolul Țîrdea: Arestarea lui Dodon este un cadou pentru Maia Sandu apare prima dată în Știri din Moldova.
11:30
Protestatarii PSRM, în marș, se îndreaptă spre izolatorul, în care este deținut fostul președinte al țării, Igor Dodon. Manifestanții au mărșăluit prin centrul Capitalei, iar ajungând la Guvernul, au scandat „Jos Guvernul! Rușine Gavrilița!”. Membrii și simpatizanții PSRM continuă protestele împotriva ilegalităților și a dosarelor fabricate la comandă. În această dimineață, manifestanții s-au adunat în […] Articolul PSRM va protesta la izolatorul de detenție, în care se află Igor Dodon apare prima dată în Știri din Moldova.
11:10
PSRM nu va tolera presiunile și răfuielile politice la adresa sa din partea guvernării PAS, a declarat Secretarul executiv al formațiunii, Vlad Batrîncea, la protestul organizat în fața parlamentului. Deputatul a declarat că ceea ce face acum puterea cu fostul președinte al țării, Igor Dodon, este o crimă fără termen de prescripție. Potrivit socialistului, metodele […] Articolul Batrîncea: Noi nu vom tolera răfuială politică, vom lupta și-l vom apăra pe fiecare, vom lupta ca în Moldova să existe libertate apare prima dată în Știri din Moldova.
11:00
Prețurile cresc, gazul se scumpește din nou, iar în câteva luni guvernarea nu va mai avea bani pentru a achita salariile și pensiile. Oameni buni, ieșiți în stradă. Cu acest apel a venit deputatul PSRM, Alla Darovannaia, în timpul protestului organizat de socialiști în fața Parlamentului. „Încă o zi când viața în Moldova este și […] Articolul Alla Darovannaia: Prețurile cresc, gazul se scumpește din nou, iar peste câteva luni nu vor fi bani pentru salarii și pensii apare prima dată în Știri din Moldova.
10:30
Partidul de la guvernare a eșuat pe toate domeniile, iar pentru a ascunde aceste eșecuri și incompetența sa, PAS organizează show-uri televizate, cu arestarea oponenților politici. Declarația a fost făcută de către consilierul PSRM, în CMC, Alexandr Odințov, în timpul protestului organizat de socialiști, în fața Parlamentului. „Regimul PAS este mai periculos decât războiul. În […] Articolul Odințov: În Ucraina, unde este război, inflația este de 17%, în Rusia, împotriva căreia au fost impuse sancțiuni – 16%, iar în Moldova – 27% apare prima dată în Știri din Moldova.
10:20
Membrii și simpatizanții PSRM continuă protestele împotriva ilegalităților și a dosarelor fabricate la comandă. În această dimineață, manifestanții s-au adunat în fața Parlamentului, unde scandează Rușine! Jos Guvernul PAS! Moldova! Participanții la protest declară că guvernarea PAS intenționat falimentează țara, iar pentru a ascunde aceste acțiuni ilegale, intentează dosare politice pe numele opoziției și organizează […] Articolul PSRM continuă protestele: Jos Guvernul PAS! Rușine! apare prima dată în Știri din Moldova.
10:20
Petru Iarmaliuc este cel, care se ocupă de dosarul fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Potrivit declarației de avere, depusă de magistrat la Autoritatea Națională de Integritate, în 2021, Iarmaliuc a avut un venit de 325 177 lei și a primit mai multe daruri generoase, precum bani, o casă, un lot de pământ și […] Articolul Procurorul, care îl cercetează pe Igor Dodon, a primit în dar o casă de doar 8000 lei apare prima dată în Știri din Moldova.
10:00
La 24 mai curent, Secretarul Executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Vlad Batrîncea, împreună cu membrul Comitetului executiv al PSRM, Olga Cebotari, Președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, și cu Vicepreședintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Corneliu Furculiță, au participat la o întrevedere cu Șeful Delegației Uniunii Europene […] Articolul PSRM a participat la o întrevedere cu Șeful Delegației Uniunii Europene, Jānis Mažeiks apare prima dată în Știri din Moldova.
09:50
Fostul președinte, Igor Dodon, a venit cu o reacție, după ce a fost reținut. „Stimați colegi, prieteni, dragi cetățeni. Astăzi a fost o zi încordată pentru mine și pentru familia mea. Înțelegeți cu toții asta și știți de ce. Nu e prima dată când am devenit ținta unei justiții regizate și dirijate politic. În ultimii […] Articolul Igor Dodon: Aflată în impas, guvernarea a procedat așa cum proceda regimul lui Plahotniuc apare prima dată în Știri din Moldova.
09:20
„Moldovagagaz a înaintat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) o cerere privind creșterea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali la prețuri reglementate pentru anul 2022. Astfel conform proiectul calculelor prezentate, tariful la gazele naturale furnizate la punctele de ieșire din rețelele de distribuție de presiune joasă se propune să fie majorat de […] Articolul Moldovagaz, despre creșterea tarifului la 22 lei/metru cub: Principalul factor care a cauzat necesitatea revizuirii tarifelor este creșterea semnificativă a prețurilor de achiziție apare prima dată în Știri din Moldova.
07:40
Din 1 iunie, moldovenii ar putea achita 22 de lei pentru un metru cub de gaz. Compania Moldovagaz a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) aprobarea cu începere de la 1 iunie 2022 a noilor prețuri reglementate pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali. Acestea ar urma să se fie majorate cu 58% – […] Articolul De la 1 iunie un metru cub de gaze va costa peste 22 de lei apare prima dată în Știri din Moldova.
24 mai 2022
22:50
Primarul general Ion Ceban, a venit cu o dezmințire cu privire la ceea ce s-a scris în presă. Asta după s-a scris precum că acesta a plecat cu familia în vacanță. “Mulți dintre cei care vor citi mesajul, sunt părinți și mă vor înțelege. Astăzi, împreună cu familia și alături de alți părinți din Chișinău […] Articolul Primarul Ion Ceban vine cu explicații, după ce presa a scris acesta a plecat cu familia în vacanță apare prima dată în Știri din Moldova.
22:00
Temei pentru reținerea lui Igor Dodon nu există, iar scenariul după care au acționat procurorii este similar cu cel de pe vremea lui Vlad Plahotniuc. Opinia a fost expusă de către fostul șef al Direcției urmărire penală din cadrul MAI, avocatul Gheorghe Malic, la un post privat de televiziune. „Este același scenariu pe care îl […] Articolul Un fost șef de direcție din cadrul MAI susține că nu există temei pentru a-l reține pe Igor Dodon apare prima dată în Știri din Moldova.
14:30
Guvernarea PAS amenință zilnic opoziția cu dosare, dar nu va reuși să ne închidă pe toți, așa metode pe noi nu ne sperie. Declarația a fost făcută de deputatul PSRM, Grigore Novac, la protestul organizat de socialiști în fața Parlamentului.”Ceea ce fac ei astăzi nu este altceva decât o crimă împotriva propriului popor, care nu […] Articolul Deputat PSRM: Ceea ce fac astăzi guvernanții nu este altceva decât o crimă împotriva propriului popor, care nu are termen de prescripție apare prima dată în Știri din Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.