StiriDinMoldova

Acum 12 ore
15:40
Pe canalul său de Telegram, Vasile Tarlev a anunțat angajamentul său ferm față de cetățenii Republicii Moldova și participarea activă la viața politică, inclusiv la viitoarele alegeri. „Dragi prieteni, ieri am anunțat despre responsabilitatea pe care mi-am asumat-o în fața Dumneavoastră și, așa cum am promis, sunt hotărât să îmi îndeplinesc datoria cu demnitate și […] Articolul Vasile Tarlev: Moldova trebuie să devină un centru global al păcii și progresului apare prima dată în Știri din Moldova.
Acum 24 ore
10:00
Trei persoane și-au pierdut viața, iar alte peste 300 au fost rănite, după ce un puternic taifun a pătruns joi dimineața, 25 iulie, în nord-estul Taiwanului. Condițiile din Taiwan s-au înrăutățit, deoarece taifunul Gaemi a adus ploi abundente, vânt puternic și valuri de furtună periculoase. Este cel mai puternic taifun care a lovit insula în […] Articolul Taifunul Gaemi devastează Taiwanul: Trei morți și peste 300 de răniți apare prima dată în Știri din Moldova.
Ieri
17:50
Un sondaj realizat de compania de consultanță politică și cercetare Intellect Group evidențiază rolul crucial pe care îl joacă încrederea și respectul în susținerea candidaților politici. Maia Sandu, Irina Vlah și Andrei Năstase se remarcă printr-un nivel ridicat de încredere din partea electoratului lor. Acest avantaj este un indicator al unui electorat bine definit și […] Articolul Frica în rândul electoratului, un semnal de alarmă pentru candidați apare prima dată în Știri din Moldova.
17:50
Un sondaj realizat de Intellect Group subliniază că negativitatea și ura față de politicieni au devenit reacții aproape instinctuale ale societății. Analiza timpului necesar pentru formularea emoțiilor arată că alegătorii petrec mult mai mult timp în exprimarea sentimentelor pozitive față de politicieni decât în exprimarea celor negative. Acest lucru poate indica: • Dificultăți în identificarea […] Articolul Dificultăți în identificarea calităților pozitive ale politicienilor, relevă sondajul Intellect Group apare prima dată în Știri din Moldova.
12:50
Un sondaj realizat de compania de consultanță politică și cercetare Intellect Group evidențiază o serie de probleme semnificative în percepția alegătorilor asupra candidaților în cursa electorală. Potrivit sondajului, nivelurile ridicate de dezamăgire și îngrijorare sunt semnale de alarmă pentru candidați. Aceste sentimente sunt îngrijorătoare, deoarece pot conduce la votul de protest și la radicalizarea societății. […] Articolul Intellect Group dezvăluie: Necesitatea urgentă a îmbunătățirii percepției publice în rândul candidaților apare prima dată în Știri din Moldova.
10:30
Compania de consultanță politică și cercetare, Intellect Group, a realizat un sondaj sociologic care evidențiază sentimentele și emoțiile alegătorilor față de candidați. Rezultatele dezvăluie câteva concluzii esențiale privind percepțiile electoratului: Încredere (27,4%): Aproape o treime dintre alegători simt încredere în candidați. Acest sentiment este crucial într-o societate polarizată, unde obținerea și menținerea încrederii reprezintă o […] Articolul Intellect Group: Frica și simpatia alegătorilor față de candidați politici apare prima dată în Știri din Moldova.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:10
Un studiu recent realizat de Intellect Group arată că o parte semnificativă a electoratului este fie nehotărâtă, fie nemulțumită de situația actuală. Această constatare oferă candidaților o oportunitate unică de a atrage aceste voturi prin campanii targetate și informative, îmbunătățirea imaginii și propunerea de soluții concrete pentru problemele actuale. Înțelegerea problemelor care preocupă electoratul și […] Articolul Intellect Group oferă analize și recomandări personalizate în sesiuni private pentru politicieni apare prima dată în Știri din Moldova.
17:40
Rezultatele unui studiu Intellect Group arată că, înainte de alegeri, o parte semnificativă a electoratului rămâne nehotărâtă sau nemulțumită de situația actuală. Aceasta oferă candidaților ocazia să atragă aceste voturi prin campanii țintite și informative, îmbunătățirea imaginii și propunerea de soluții concrete pentru problemele actuale. Cel mai important și provocator pentru candidați în acest moment […] Articolul Intellect Group organizează consultări pentru strategii electorale eficiente apare prima dată în Știri din Moldova.
14:50
În intervalul 24 iulie, ora 13:00 – 25 iulie, ora 21:00, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de instabilitate atmosferică. Astfel, în intervalul menționat se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice cu grindină (în intervale scurte sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-25 l/m2) […] Articolul Cod Galben de instabilitate atmosferică: Ploi puternice și grindină așteptate în R.Moldova apare prima dată în Știri din Moldova.
13:30
Conform unei analize recente realizate de compania de cercetare politică și consultanță Intellect Group, sistemul politic din Republica Moldova se confruntă cu o criză severă de încredere. Majoritatea politicienilor sunt evaluați negativ de către public, ceea ce reflectă o scădere semnificativă a încrederii în liderii politici. Raportul relevă o polarizare puternică a opiniei publice. Deși […] Articolul Raport Intellect Group: Polarizarea opiniei publice și probleme de recunoaștere în politica moldovenească apare prima dată în Știri din Moldova.
12:40
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a anunțat astăzi într-o conferință de presă că își va depune candidatura pentru funcția de Președinte al țării. Într-un discurs adresat cetățenilor, Tarlev a subliniat motivele care l-au determinat să revină pe scena politică, răspunzând astfel solicitărilor venite din partea multor compatrioți. „În aceste timpuri grele, pentru Patria […] Articolul Tarlev: Candidatura mea este răspunsul la rugămințile și îndemnurile multor compatrioți apare prima dată în Știri din Moldova.
11:50
Vasile Tarlev, fost Prim-ministru al Republicii Moldova (2001-2008), și-a anunțat oficial candidatura pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova. Într-un mesaj adresat cetățenilor, Tarlev și-a exprimat profunda îngrijorare față de situația actuală a țării, comparând-o cu perioada de criză economică din anii ’90. El a subliniat necesitatea unei dezvoltări avansate și a promis să lupte […] Articolul Tarlev își confirmă candidatura independentă la Președinția Moldovei apare prima dată în Știri din Moldova.
11:00
Conferință de presă susținută de Vasile Tarlev cu tema „Problemele esențiale privind situația socio-economică actuală din țară, precum și planurile și inițiativele pentru viitor”. Articolul LIVE// Conferință de presă susținută de Vasile Tarlev apare prima dată în Știri din Moldova.
10:00
După canicula care a durat mai bine de o săptămână, mii de pești au murit în iazul din satul Drăsliceni, raionul Criuleni. Primăria comunei a venit cu un apel către localnici în care îi roagă să se mobilizeze pentru a ajuta la strângerea acestora. ”Apel la mobilizare. Stimați locuitori ai comunei Drăsliceni, în legătură cu […] Articolul Canicula face ravagii în Criuleni: Mii de pești morți în iazul din Drăsliceni apare prima dată în Știri din Moldova.
09:40
Un nou raport realizat de compania de cercetare politică și consultanță Intellect Group scoate în evidență o criză majoră de încredere în sistemul politic al Republicii Moldova. Analiza relevă un nivel ridicat de nemulțumire față de majoritatea partidelor politice, indicând că acestea se confruntă cu evaluări negative semnificative. Un aspect alarmant evidențiat de raport este […] Articolul Studiu Intellect Group: Nemulțumirea cetățenilor față de partidele politice este în creștere apare prima dată în Știri din Moldova.
23 iulie 2024
17:30
Fostul prim-ministru Vasile Tarlev a anunțat pe canalul său de Telegram lansarea Organizației teritoriale raionale Călărași a Partidului „Viitorul Moldovei”. În cadrul evenimentului, Tarlev a prezentat viziunile și planurile partidului pentru viitorul țării, subliniind importanța schimbărilor și a gestionării eficiente a resurselor interne. „Ieri, am avut onoarea să particip la evenimentul de lansare a Organizației […] Articolul Partidul „Viitorul Moldovei” începe expansiunea în teritoriu cu lansarea din Călărași apare prima dată în Știri din Moldova.
17:30
Un bărbat s-a ales luni, 22 iulie, cu răni, după ce a fost atacat de un urs în județul Bistrița-Năsăud. Conform primelor informații furnizate de pompierii români, acesta are răni la nivelul unui picior și în zona lombară. Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a intervenit pentru acordarea primului ajutor unui bărbat atacat de urs […] Articolul Un bărbat a fost atacat de urs în România: În ce stare se află victima apare prima dată în Știri din Moldova.
15:10
Ministra Veronica Mihailov-Moraru a avut o întrevedere cu judecătorii Curții Supreme de Justiție (CSJ). În cadrul acesteia au fost discutate soluții pentru îmbunătățirea legislației procesuale, menite să accelereze examinarea cauzelor la CSJ, atât în calitate de primă instanță, cât și în cadrul procedurilor de recurs. Alte puncte de vedere enunțate au ținut de uniformizarea actelor […] Articolul Consultări între Ministerul Justiției și CSJ: Reformele legislative și noi platforme pentru gestionarea dosarelor apare prima dată în Știri din Moldova.
15:10
Un studiu realizat de compania de cercetări politice și consultanță Intellect Group a analizat opiniile populației moldovenești privind referendumul pentru modificarea Constituției, cu scopul aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Rezultatele studiului indică o polarizare semnificativă a opiniei publice, cu o împărțire clară între susținătorii și opozanții aderării la UE. Aproape 20% dintre respondenți au […] Articolul Divizarea opiniei publice în referendumul pentru aderarea Moldovei la Uniunea Europeană apare prima dată în Știri din Moldova.
12:10
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a făcut publice informații alarmante privind incidentele recente de înec în bazinele acvatice din Republica Moldova. În ultimele două săptămâni, au fost înregistrate trei astfel de cazuri, atrăgând atenția asupra necesității respectării regulilor stricte de siguranță. Într-un comunicat transmis de Radio Chișinău, IGSU a emis următoarele recomandări importante […] Articolul IGSU: Trei incidente de înec în ultimele două săptămâni; recomandări pentru siguranța la scăldat apare prima dată în Știri din Moldova.
11:40
Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu și Secretarii de Stat, Aliona Rusnac și Grigore Stratulat, s-au întrunit cu Alberto Carlei, șeful Oficiului Băncii Europene de Investiții (BEI) din Republica Moldova, pentru a discuta despre Proiectul Deșeuri Solide în Republica Moldova și Programul Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor implementate de Ministerul Mediului cu suportul BEI. În […] Articolul Ministerul Mediului și BEI colaborează pentru dezvoltarea sectorului forestier și gestionarea deșeurilor în R. Moldova apare prima dată în Știri din Moldova.
11:40
Un studiu realizat de compania de cercetări politice și consultanță Intellect Group a relevat că alegătorii nehotărâți au cel mai ridicat procent de persoane care nu consumă alcool, atingând 58,3%. Acest lucru sugerează că o parte semnificativă a populației nu și-a ales încă un candidat și ar putea avea convingeri mai stricte în privința consumului […] Articolul Studiu Intellect Group: Abstinența de alcool în rândul alegătorilor nehotărâți atinge 58,3% apare prima dată în Știri din Moldova.
11:30
Un studiu realizat de compania de cercetări politice și consultanță Intellect Group privind preferințele în materie de băuturi ale electoratului diferiților candidați a dezvăluit detalii interesante despre caracterul alegătorilor și a contribuit la o mai bună înțelegere a publicului țintă al fiecărui candidat. Maia Sandu, Vasile Tarlev, Irina Vlah și Alexandr Stoianoglo: Vladimir Voronin și […] Articolul Studiu Intellect Group: Analiza băuturilor preferate de electoratul moldovenesc apare prima dată în Știri din Moldova.
22 iulie 2024
19:50
Centrul Perinatal și Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului raional Căușeni au fost dotate cu echipament medical de ultimă generație, transmis în cadrul unei ceremonii oficiale, care a avut loc la Căușeni. Echipamentul a fost donat de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) în cadrul răspunsului umanitar oferit de UNFPA Guvernului în asigurarea sănătății sexuale reproductive pentru […] Articolul Femeile din Căușeni, dar și din raioanele vecine își vor aduce pe lume copiii în condiții mai bune și mai sigure apare prima dată în Știri din Moldova.
17:00
Un sondaj sociologic organizat și realizat de compania de cercetare politică și consultanță Intellect Group, desfășurat în perioada 8 – 17 iulie 2024, a dezvăluit detalii surprinzătoare despre caracteristicile electoratului diverselor candidaturi, pe baza preferințelor în băuturi. Întrebarea simplă privind preferințele în băuturi a scos la iveală asocieri interesante între alegerile în materie de vin […] Articolul Sondajul preferințelor electoratului în Moldova: Alegerea vinului dezvăluie valorile personale apare prima dată în Știri din Moldova.
16:30
Un sondaj sociologic realizat de compania de cercetare politică și consultanță, Intellect Group, în perioada 8-17 iulie 2024, dezvăluie preferințele moldovenilor în ceea ce privește consumul de vin. Întrebarea centrală a sondajului a fost: “Ce tip de vin moldovenesc preferați cel mai mult?” Rezultatele arată că: Concluzii Studiul a fost efectuat pe un eșantion reprezentativ […] Articolul Sondaj sociologic: Preferințele moldovenilor pentru vinuri și băuturi alcoolice apare prima dată în Știri din Moldova.
16:00
Astăzi, Partidul „Viitorul Moldovei” a făcut un pas important în realizarea obiectivelor sale, deschizând două filiale noi în raioanele Căușeni și Cantemir. Liderul partidului, Vasile Tarlev, a declarat că prioritatea formațiunii este dezvoltarea economică a țării, considerată esențială pentru un viitor prosper. “Am creat, la Căușeni și Cantemir, o echipă mare și puternică. Vom dezvolta […] Articolul Noi filiale ale Partidului „Viitorul Moldovei” inaugurate în sudul Moldovei apare prima dată în Știri din Moldova.
15:10
Referitor la înmatricularea în clasa a X-a pentru anul de studii 2024-2025, în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău sunt preconizate deschiderea a 219 clase în 97 de instituții. Despre acest lucru a scris Ion Ceban pe rețelele sociale, la finalul ședinței operative a serviciilor Primăriei Capitalei din 22 iulie. „În perioada 6-15 iulie a […] Articolul Părinții și elevii sunt îndemnați să depună dosarele pentru înmatricularea în clasa a X-a între 21 și 23 iulie apare prima dată în Știri din Moldova.
14:10
Odată cu lansarea sistemului BeeProtect, peste 2,000 de agricultori și apicultori din Republica Moldova au devenit utilizatori ai platformei. Prin intermediul  BeeProtect, agricultorii au anunțat mai mult de 1,200 de stropiri cu pesticide a culturilor agricole, fapt care a contribuit semnificativ la reducerea cazurilor de otrăviri. Sistemul informațional BeeProtect a fost creat în anul 2023, […] Articolul Primele rezultate de la lansarea aplicației BeeProtect: Numărul cazurilor de intoxicații ale albinelor a scăzut considerabil apare prima dată în Știri din Moldova.
14:10
Primarul General, Ion Ceban, informează că, din cele șapte programe inițiate de către Primăria Chișinău în cadrul sezonului estival 2024, în prezent, activități se desfășoară la trei instituții de învățământ extrașcolare, unde se odihnesc 250 de elevi. Potrivit edilului, 133 de copii, inclusiv 70 din familii refugiate, se odihnesc la tabăra ecologică din cadrul Centrului […] Articolul De la începutul sezonului estival, în taberele municipale s-au odihnit circa 12.500 de copii apare prima dată în Știri din Moldova.
13:40
Compania de cercetare politică și consultanță Intellect Group a realizat un nou sondaj sociologic în care a evidențiat perspectivele și prioritățile cetățenilor Republicii Moldova. Sondajul s-a desfășurat în perioada 8 – 17 iulie 2024 și a inclus un eșantion de 986 de persoane adulte cu vârsta peste 18 ani, având drept de vot. Rezultatele sondajului: Sondajul reflectă […] Articolul Studiu Intellect Group: 65% dintre moldoveni vor ca copiii lor să trăiască în Moldova, în ciuda provocărilor economice apare prima dată în Știri din Moldova.
13:40
Reacțiile liderilor internaționali la anunțul de duminică al președintelui american, Joe Biden, că a decis să se retragă din cursa pentru alegerile prezidențiale din 5 noiembrie nu au întârziat să apară. În timp ce președintele Israelului, Isaac Herzog, i-a mulțumit lui Biden pentru că este un „adevărat aliat al poporului evreu”, Kremlinul s-a declarat „atent” […] Articolul Joe Biden renunță la candidatura pentru Casa Albă: Reacții din Rusia, Israel și Europa apare prima dată în Știri din Moldova.
12:40
O minoră a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce mașina în care se afla s-a izbit într-un copac. Accidentul s-a produs în după-amiaza zilei de ieri, în localitatea Pelinia, raionul Drochia. Poliția a stabilit preliminar că un bărbat de 59 de ani din municipiul Bălți se afla la volanul unui Volkswagen și, în timp […] Articolul Accident la Drochia: O minoră, rănită după ce un Volkswagen s-a izbit într-un copac apare prima dată în Știri din Moldova.
12:30
Un nou sondaj realizat de compania de cercetări politice și consultanță Intellect Group dezvăluie tendințele actuale și riscurile în rândul populației din Moldova. Rezultatele sondajului, desfășurat între 8 și 17 iulie 2024, reflectă stările de spirit și percepțiile cetățenilor asupra situației curente. Începând din ianuarie 2024, s-a observat o creștere a numărului de persoane care […] Articolul Noul sondaj realizat de Intellect Group dezvăluie creșterea incertitudinii și persistenta anxietății în Moldova apare prima dată în Știri din Moldova.
11:00
Republica Moldova va beneficia de un grant de 4,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor din localitățile din sudul țării. Avizul consultativ pentru inițierea negocierilor în acest sens a fost aprobat de membrii Comisiei politică externă și integrare europeană. Grantul va fi oferit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) […] Articolul R.Moldova va primi un grant de 4,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor apare prima dată în Știri din Moldova.
09:50
În următoarele ore, vor fi publicate treptat rezultatele sondajului sociologic realizat de compania de cercetări politice și consultanță Intellect Group. Publicarea rezultatelor va fi etapizată pentru a menține interesul și a oferi informații relevante la fiecare pas. Informații despre sondaj Sondajul s-a desfășurat în perioada 8 – 17 iulie 2024 și a inclus un eșantion […] Articolul Anunț important: Rezultatele sondajului Intellect Group apare prima dată în Știri din Moldova.
19 iulie 2024
17:10
Tânărul de 21 de ani care, în vara anului trecut, a omorât o copilă de 7 ani la Recea a fost condamnat la 23 de ani de detenție cu executare. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Drochia. Procuratura Generală menționează că instanța a mai dispus încasarea a 1,5 milioane de lei de la inculpat în […] Articolul Judecătoria Drochia: 23 de ani de detenție pentru tânărul care a omorât o copilă de 7 ani în vara anului trecut apare prima dată în Știri din Moldova.
16:20
Anunțul a venit la câteva zile după ce guvernul a spus că iese din viața pubică pentru a se concentra asupra sănătății sale și i-a predat sarcinile președintelui To Lam, potrivit BBC. În calitate de secretar general al Partidului Comunist din Vietnam, aflat la guvernare, din 2011, Trong a fost văzut drept unul dintre cei mai puternici lideri […] Articolul Liderul vietnamez Nguyen Phu Trong a murit apare prima dată în Știri din Moldova.
15:50
Tragedie într-un parc din Capitală. Doi copii au fost electrocutați în timp ce se jucau. Cazul a avut loc în seara zilei de 18 iulie, în jurul orei 21:00, în parcul de la intersecția străzii Sarmisegetusa cu bd. Cuza Vodă din sectorul Botanica. Potrivit poliției, preliminar, băiețelul de șase ani și fetița de 11 ani […] Articolul Doi copii, electrocutați într-un parc din Capitală. Unul a murit la spital apare prima dată în Știri din Moldova.
15:50
Fostul președinte american, Donald Trump, a acceptat oficial nominalizarea partidului său pentru a candida la alegerile prezidențiale din noiembrie – pentru a treia oară – la Convenția Națională Republicană din Milwaukee. El a reclamat „vânătorile de vrăjitoare partizane” democraților și a făcut o serie de informații false sau înșelătoare, potrivit CNN. Trump a menționat, de […] Articolul Trump a acceptat oficial nominalizarea republicană pentru funcția de președinte apare prima dată în Știri din Moldova.
15:50
O escrocherie în proporții deosebit de mari, care a prejudiciat victima cu circa 500.000 de lei, a fost destructurată de oamenii legii. Polițiștii au identificat șapte suspecți, parte a unui grup infracțional, și au desfășurat mai multe percheziții. Potrivit informațiilor, în perioada aprilie-iulie 2023, suspecții, sub pretextul că victima, o femeie de 68 de ani, […] Articolul Escrocherie de 500.000 de lei, destructurată apare prima dată în Știri din Moldova.
15:50
„Parlamentul European solicită sprijin adecvat pentru Republica Moldova și Ucraina în procesul de aderare și condamnă vizita lui Viktor Orban în Rusia”. O spune europarlamentarul Siegfried Mureșan, vicepreședintele Grupului PPE din Parlamentul Euro­pean. „Tocmai am votat, cu largă majorita­te în plenul Parlamentului European, o rezoluție, cosemnată de mine, privind necesitatea sprijinului continuu al Uni­unii Europene […] Articolul Parlamentul European cere sprijin financiar pentru R.Moldova și Ucraina în procesul de aderare apare prima dată în Știri din Moldova.
15:50
Jurnalistul american Evan Gershkovich a fost condamnat de o instanță rusă la 16 ani de închisoare pentru spionaj, după un proces secret calificat drept „fals” de către angajatorul său. Știrea inițială:Procurorii au cerut unei instanțe din Rusia să-l condamne la 18 ani închisoare pe reporterul Wall Street Journal Evan Gershkovich, învinuit de spionaj. Wall Street […] Articolul Jurnalistul american Evan Gershkovich, condamnat la 16 ani de închisoare pentru spionaj în Rusia apare prima dată în Știri din Moldova.
12:50
Fostul premier al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a făcut declarații pe canalul său de Telegram, subliniind importanța dezvoltării naționale și a echilibrului în relațiile internaționale. „Dacă vom fi gospodari, patrioți, și vom dezvolta țara, vom trăi mai bine ca în Elveția”, a declarat Tarlev. El a criticat neglijarea dezvoltării statului, subliniind că poziția sa și […] Articolul Vasile Tarlev: Moldova beneficiază de cele patru libertăți fundamentale în relația cu Estul și Vestul apare prima dată în Știri din Moldova.
18 iulie 2024
12:40
Fostul premier Vasile Tarlev a făcut declarații pe canalul său de Telegram, exprimându-și nemulțumirea față de decizia actualei conduceri a țării de a vinde întreprinderile strategice. „Decizia de a vinde întreprinderile strategice este înșelătorie și fraudă. Reamintesc că acestea sunt întreprinderi strategice ale țării și nu pot fi vândute,” a scris Tarlev. El a enumerat […] Articolul Fostul premier Vasile Tarlev critică decizia de vânzare a activelor naționale apare prima dată în Știri din Moldova.
17 iulie 2024
17:00
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a subliniat, pe canalul său de Telegram, importanța susținerii și dezvoltării sectorului real al economiei naționale pentru prosperitatea țării. „O prioritate pentru noi este susținerea și dezvoltarea sectorului real al economiei naționale. Ca să trăim bine, 60 la sută din marfă trebuie dusă la export în ambele piețe de […] Articolul Vasile Tarlev: 60% din marfă trebuie exportată pentru prosperitatea Moldovei apare prima dată în Știri din Moldova.
14:40
Fostul premier Vasile Tarlev a postat pe canalul său de Telegram o opinie privind atitudinea cetățenilor Republicii Moldova față de neutralitate. Potrivit lui Tarlev, majoritatea covârșitoare a moldovenilor preferă ca țara să rămână neutră, considerând această poziție esențială pentru menținerea păcii și dezvoltarea economică. “În toți acești ani, Maia Sandu și echipa ei încearcă să […] Articolul Tarlev: Moldova trebuie să evite blocurile militare pentru a păstra pacea apare prima dată în Știri din Moldova.
15 iulie 2024
12:40
Oameni de toate generațiile s-au adunat astăzi pentru a susține deschiderea unei noi filiale a Partidului „Viitorul Moldovei” în raionul Ungheni. La Adunarea de constituire a Organizației Raionale, au fost aleși președintele, secretarul și alți membri cu funcții importante în echipă. Tinerii prezenți și-au manifestat interesul pentru un viitor mai bun, în timp ce persoanele […] Articolul „Viitorul Moldovei” promite reducerea costurilor comunale la deschiderea filialei din Ungheni apare prima dată în Știri din Moldova.
13 iulie 2024
20:50
Vasile Tarlev, liderul Partidului „Viitorul Moldovei”, a efectuat o vizită în raionul Ștefan Vodă, unde a subliniat importanța păcii și a dezvoltării durabile pentru viitorul Republicii Moldova. În cadrul întâlnirii cu cetățenii, Tarlev a evidențiat necesitatea de a crea condiții mai bune de trai pentru toți moldovenii, acasă. „Noi trebuie să fim oameni de pace, […] Articolul Vasile Tarlev la Ștefan Vodă: „Noi trebuie să fim oameni de pace și să creăm condiții de trai acasă” apare prima dată în Știri din Moldova.
12 iulie 2024
17:00
Ieri, președintele Partidului „Viitorul Moldovei”, Vasile Tarlev, a efectuat o vizită de lucru în raionul Orhei, marcată de Adunarea de constituire a Organizației Teritoriale Orhei a partidului. În cadrul evenimentului, Serghei Morozan a fost ales președinte al filialei locale. În discursul său, Vasile Tarlev a subliniat importanța acestei alegeri, evidențiind calitățile și dedicarea lui Morozan, […] Articolul Orhei devine un nou centru pentru partidul „Viitorul Moldovei” apare prima dată în Știri din Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.