StiriDinMoldova

Mai mult de 2 zile în urmă
15:10
18 persoane din diverse domenii, inclusiv administrație publică și antreprenoriat, s-au ales cu diplome de absolvire a cursurilor de Marketing Digital și Design Graphic, după ce, timp de trei luni, au frecventat lecțiile predate de traineri profesioniști din cadrul centrului Inotek. Cursul de Design Graphic presupune studierea principiilor fundamentale ale designului, crearea de identități vizuale […] Articolul Au ales o carieră în domeniul IT. 18 persoane au absolvit cursurile de Marketing Digital și Design Graphic organizate de centrul Inotek apare prima dată în Știri din Moldova.
12:20
Inteligența artificială (IA) și noile tehnologii și-au făcut loc în aproape toate aspectele vieții contemporane și au un impact tot mai mare în diverse domenii de activitate. De la educație până la industria financiară, IA este utilizată pe larg pentru a îmbunătăți procesele de lucru și pentru a soluționa provocări complexe. În acest context, la […] Articolul „Inteligența Artificială & Big Data” – conferința în care veți afla cum să utilizați IA în domeniul dvs. de activitate. Vedeți ce vă așteaptă la eveniment apare prima dată în Știri din Moldova.
12 aprilie 2024
17:00
Expertul Ian Lisnevschi avertizează asupra alarmantei creșteri a prețurilor imobiliarelor din Chișinău, capitala Republicii Moldova, care a ajuns la un nivel atât de ridicat încât nici măcar oligarhii europeni nu-și mai pot permite să cumpere în regiune. Acest fenomen, mai ales în absența îmbunătățirilor economice și demografice fundamentale, poate semnala formarea unei bule pe piața […] Articolul EXPERT: Saltul brusc al prețurilor imobiliare sugerează posibilitatea unei crize economice majore apare prima dată în Știri din Moldova.
15:50
Legal Half-Marathon, una din cele mai importante competiții din capitala României este organizată în premieră, în această primăvară, la Chișinău. Legal Half-Marathon Chișinău este o sărbătoare a sportului organizată de asociațiile profesiilor juridice pentru toți iubitorii de mișcare. Prima ediție a Legal Half-Marathon Chișinău va avea loc pe 26 mai 2024, fiind organizată de Uniunea […] Articolul Competiția de la București, Legal Half-Marathon este organizată în premieră la Chișinău pe 26 mai 2024 apare prima dată în Știri din Moldova.
14:40
Peste 450 de tineri din sudul țării au participat cu entuziasm la IT Career Expo Cahul, eveniment dedicat explorării oportunităților de carieră în domeniul tehnologiilor informaționale. Desfășurat la Universitatea de Stat „B. P. Hasdeu” din Cahul și Centrul Inotek, evenimentul a adus împreună profesioniști din domeniu și tineri interesați de evoluția în această industrie în […] Articolul IT Career Expo Cahul: conexiuni, cunoștințe și oportunități pentru o carieră reușită apare prima dată în Știri din Moldova.
5 aprilie 2024
15:40
Cea mai importantă competiție IT din țară pentru elevi, „Tekwill Junior Ambassadors”, și-a desemnat finaliștii din Cahul, Cantemir, Leova, Taraclia și UTA Găgăuzia. La competiția din regiunea de sud a țării au participat în acest an 99 de elevi și 24 de profesori. Ei au dezvoltat identități vizuale și pagini web pentru afacerile mici din […] Articolul Competiția ,,Tekwill Junior Ambassadors” încurajează creativitatea și inovația, pregătindu-i pe tineri pentru provocările viitorului. apare prima dată în Știri din Moldova.
3 aprilie 2024
16:20
Utilizatorii sistemului MIA Plăți Instant au transferat peste 40 de milioane de lei prin intermediul noului sistem. Lansat în urmă cu trei săptămâni de Banca Națională a Moldovei în scopul eficientizării și modernizării tranzacțiilor, sistemul permite utilizatorilor aplicațiilor financiare să transfere bani timp de câteva secunde între toate conturile bancare și nebancare din țară, doar […] Articolul Peste 40 de milioane de lei au fost transferate cu MIA Plăți Instant în doar trei săptămâni de la lansarea sistemului de către BNM apare prima dată în Știri din Moldova.
1 aprilie 2024
18:40
Un reportaj despre primul vinoduct apărut în lume a împânzit rețelele de socializare și site-urile de știri din Coreea de Sud. Descoperirea uluitoare a fost făcută de o echipă de jurnaliști coreeni, care se afla în vizită în Republica Moldova, inclusiv în satul Bozieni din raionul Hîncești. Reporterii au decis să afle ce se întâmplă […] Articolul Primul vinoduct din lume, aflat la Bozieni, apreciat și de jurnaliștii din Coreea de Sud (VIDEO) apare prima dată în Știri din Moldova.
28 martie 2024
13:10
Ungheni, 27 martie – Clubul Vârstnicilor lansat în orașul Ungheni, este un spațiu care reinventează îmbătrânirea în Republica Moldova. Această inițiativă este rezultatul parteneriatului dintre Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Guvernele Marii Britanii și Japoniei, HelpAge International, Fundația Moldcell, Autoritatea Publică Locală – toate unite în angajamentul lor de […] Articolul La Ungheni a fost lansat primul Club al Vârstnicilor – un spațiu pentru îmbătrânire activă și sănătoasă apare prima dată în Știri din Moldova.
27 martie 2024
15:30
În cadrul conferinței “Suveranitatea în secolul XXI și viitoarele scenarii”, desfășurată la Geneva pe 26-27 Martie, Ian Lisnevschi, directorul companiei de cercetare, dezvoltare şi consultanţă politică “Intellect Group” a prezentat rezultatele unui amplu sondaj referitor la starea Moldovei și eforturile sale de a-și câștiga statutul de stat suveran neutru. Potrivit prezentării lui Lisnevschi, Moldova, o țară mică […] Articolul Intellect Group analizează eforturile Moldovei pentru suveranitate, la conferința din Geneva apare prima dată în Știri din Moldova.
14:50
În cadrul conferinței “Suveranitatea în secolul XXI și viitoarele scenarii”, desfășurată la Geneva pe 26-27 Martie, Ian Lisnevschi, directorul companiei de cercetare, dezvoltare şi consultanţă politică “Intellect Group”, a prezentat rezultatele unui amplu sondaj referitor la starea Moldovei și eforturile sale de a-și câștiga statutul de stat suveran neutru. Potrivit studiului, încrederea în instituțiile de […] Articolul Sondajul Intellect Group: Starea Moldovei în lumina scăderii încrederii politice apare prima dată în Știri din Moldova.
14:30
În cadrul conferinței “Suveranitatea în secolul XXI și viitoarele scenarii”, desfășurată la Geneva pe 26-27 Martie, Ian Lisnevschi, directorul companiei de cercetare, dezvoltare şi consultanţă politică “Intellect Group” a prezentat rezultatele unui amplu sondaj referitor la starea Moldovei și eforturile sale de a-și câștiga statutul de stat suveran neutru. Potrivit sondajului, există un sprijin masiv […] Articolul Sondajul Intellect Group la Geneva: Moldova favorizează relațiile economice cu vecinii apare prima dată în Știri din Moldova.
13:20
Antreprenorii, studenții și profesorii din Cahul au participat la cea de-a șaptea ediție a evenimentului Innovation Talks, unde au discutat despre criptomonede și tehnologiile blockchain. Subiectul a fost livrat de Ernest Bîtca, CTO-ul aplicației de crypto tracking Toki Tracker. Specialistul a vorbit despre necesitatea criptomonedelor în era digitală, structura unui blockchain, securitatea BTC și altele, […] Articolul Criptomonedele și tehnologiile blockchain pe piața europeană. Tendințe și oportunități în era digitală apare prima dată în Știri din Moldova.
26 martie 2024
15:40
CHIȘINĂU, martie 2024 – Datele de calitate și utilizarea acestora ca bază de dovezi pentru elaborarea politicilor sunt esențiale în abordarea provocărilor demografice cu care se confruntă Republica Moldova și pentru asigurarea unei bune guvernări. Aceasta este una din concluziile participanților și participantelor la conferința internațională privind guvernanța bazată pe date organizată de Fondul Națiunilor […] Articolul Moldova este printre cele mai avansate țări din Europa de Est la capitolul politicilor demografice axate pe nevoile oamenilor și mai puțin pe numărul lor – UNFPA apare prima dată în Știri din Moldova.
25 martie 2024
12:30
Tinerii din sudul țării, care își fac studiile în cadrul instituțiilor de învățământ general, superior sau profesional tehnic și sunt interesați de oportunitatea unei cariere în domeniul Tehnologiei Informației, sunt așteptați la o nouă ediție a IT Career Expo Cahul. Evenimentul va avea loc pe 3 aprilie, în incinta Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” […] Articolul Tinerii pasionați de tehnologiile informaționale, invitați la IT Career Expo Cahul. Vezi ce oportunități îți oferă evenimentul apare prima dată în Știri din Moldova.
21 martie 2024
17:00
La doar 10 zile de la lansarea de către Banca Națională a Moldovei (BNM), Sistemul MIA Plăți Instant este utilizat deja de peste 50 de mii de oameni. Noua modalitate de transfer este o premieră pentru țara noastră și este furnizată prin intermediul aplicațiilor mobile ale băncilor comerciale și al prestatorilor de servicii financiare din […] Articolul Peste 50 de mii de persoane utilizează MIA Plăți Instant, la doar 10 zile de la lansare apare prima dată în Știri din Moldova.
15:40
Antreprenorii din sudul țării și alte persoane interesate de business și inovație au participat la o nouă ediție a evenimentului Business Breakfast, organizat la Cahul. Invitatul special al evenimentului a fost Dumitru Lefter, director al Centrului de mediere din cadrul Camerei de Comerț și Industrie, care a vorbit despre medierea în afaceri.„De fiecare dată când […] Articolul Secretele medierii în afaceri, în atenția antreprenorilor din Cahul. Aceștia au participat la o nouă ediție Business Breakfast apare prima dată în Știri din Moldova.
20 martie 2024
18:00
Într-o analiză a declarațiilor Irinei Vlah, Președintele Asociației Obștești „Platforma Moldova”, analistul politic Andrei Ilașciuc evidențiază o serie de probleme critice cu care se confruntă Moldova contemporană.Una dintre principalele preocupări este exodul masiv al populației, cu precădere al tinerilor și al celor calificați, ce exercită o presiune semnificativă asupra dezvoltării economice și sociale a țării. […] Articolul Provocările Moldovei: Exodul populației, riscul de război și amenințarea dictaturii apare prima dată în Știri din Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.