StiriDinMoldova

Acum 5 minute
13:50
Consilierul municipal al fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Roman Cojuhari, a fost numit în funcția de director interimar al Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Cojuhari menționa că se simte onorat de încrederea acordată pentru ocuparea acestui post important la o instituție legendară. Consilierul PAS l-a înlocuit […] Articolul Cine este Roman Cojuhari, noul director la Poșta Moldovei: Ex-șef de la BEM și legătura cu Metalferos apare prima dată în Știri din Moldova.
Acum 30 minute
13:30
Compania de consultanță și cercetare politică ”Intellect Group” a lansat o broșura care cuprinde cei 7 ani de activitate ai companiei, ce se asociază cu șapte dintre cele mai izbitoare și semnificative rezultate în cercetare sociologică, consultanță sau asistență informațională. Lansarea a avut loc în cadrul Conferinței Internaționale ”Bazele dezvoltării durabile și viitorului sigur al […] Articolul Cei 7 ani de activitate ai companiei ”Intellect Group, comasați într-o broșură informativă (DOC) apare prima dată în Știri din Moldova.
13:30
60 de bănci și 50 de coșuri de gunoi au fost instalate în parcul ,,Valea Trandafirilor” din sectorul Botanica. În prezent, se lucrează la instalarea mobilierului urban pe aleea principală a parcului. ,,De curând, au fost instalate două pavilioane cu mese de șah, pentru amatorii acestui sport iar pe aleile parcului a fost instalat sistem […] Articolul Noi bănci şi coşuri pentru gunoi în parcul ,,Valea Trandafirilor”. Ion Ceban: Continuăm să amenajăm unul din cel mai mare parc din capitală apare prima dată în Știri din Moldova.
Acum 2 ore
12:10
Reprezentanții Federaţiei Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice din Republica Moldova (SINDASP) se arată îngrijorați, în urma declarațiilor făcute de către deputatul PAS Dan Perciun, privind vârsta de pensionare a angajaților din instituțiile penitenciare. Sindicaliștii numesc aceste afirmații drept eronate. “Aaccentuăm faptul că înlesnirile stabilite de legiuitor la calcularea vechimii în serviciu pentru stabilirea pensiei funcţionarilor […] Articolul Reacția Sindicatelor, după ce deputatul Perciun a declarat că vârsta de pensionare a angajaților structurilor de forță trebuie majorată apare prima dată în Știri din Moldova.
Acum 4 ore
11:10
Negocierea unui împrumut este întotdeauna o etapă delicată, care trebuie parcursă cu cea mai mare meticulozitate pentru a vă mări șansele de a obține un împrumut. Dar care sunt întrebările corecte pe care trebuie să le puneți atunci când luați un credit, astfel încât să nu aveți parte de surprize mai târziu? Despre aceasta aflăm […] Articolul 5 întrebări pe care să le pui consultantului de la oficiul de creditare înainte să iei un împrumut apare prima dată în Știri din Moldova.
10:20
Astăzi, la Chișinău, se va desfășura Conferința Internațională “Bazele dezvoltării durabile și viitorului sigur al Republicii Moldova”. Evenimentul este la a doua ediție și este organizat de Compania de consultanță și cercetare politică ”Intellect Group”, portalul de știri „Enews.md” și Asociația obștească „SPERO, în colaborare cu portalul informațional ”Politics.md” și Fundația pentru Democrație și Progres. […] Articolul Conferință Internațională la Chișinău cu experți din 10 țări apare prima dată în Știri din Moldova.
Acum 24 ore
18:20
Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au contestat la Curtea Constituțională modificările la legea Procuraturii, aprobate de către majoritatea PAS. Despre aceasta socialistul Vasile Bolea a anunțat pe rețelele de socializare. „Astăzi, împreună cu dl. Vladimir Voronin am semnat și am depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care solicităm verificarea constituționalității legii nr.102 din 24 […] Articolul Deputații BCS au contestat la Curtea Constituțională modificările la legea Procuraturii, aprobate de către majoritatea PAS apare prima dată în Știri din Moldova.
17:50
Candidatul PAS la funcția d primar al municipiului Bălți este deputatul și omul de afaceri Boris Marcoci. În perioada electorală, jurnaliștii de investigație au scos la iveală mai multe informații controversate despre acest membru PAS. Boris Marcoci este proprietar al companiei Marsharcon și a fost consilier municipal din partea Partidului Acțiune și Solidaritate. De mulți […] Articolul Candidatul PAS la funcția de primar al mun. Bălți, Boris Marcoci, a fost subiectul mai multor investigații jurnalistice apare prima dată în Știri din Moldova.
17:40
Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor pregătesc un proiect de lege, privind compensarea facturii la gaz. Anunțul a fost făcut de către liderul, PSRM, Igor Dodon, în contextul creșterii tarifului la gaz. „Vedem că, conducerea Republicii Moldova așa și nu dorește să vină cu negocieri cu Gazprom. Înțelegem că inevitabil prețurile vor crește și am decis, […] Articolul DODON: Pregătim un proiect de lege prin care vrem să venim cu compensații pentru consumatorii casnici în legătură cu creșterea tarifului la gaz apare prima dată în Știri din Moldova.
14:00
În cadrul ședinței legislativului din 9 septembrie curent, deputații majorității, formată din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), au votat pentru revocarea din funcție a tuturor celor 5 membri ai Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF). Este vorba de președintele Comisiei, Valeriu Chițan, vicepreședinții Nina Dosca și Iurie Filip, dar și membrii […] Articolul Foști PLDM-iști cu probleme grave de integritate, promovați în funcții la CNPF apare prima dată în Știri din Moldova.
Ieri
13:50
Deputații socialiști, consilierii municipali și activiștii PSRM au depus flori la sediul Ambasadei Federației Ruse din Chișinău, în memoria victimelor atacului armat care s-a produs la 20 septembrie, în orașul Perm. Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a condamnat cu fermitate acest act de agresiune. “Terorismul nu poate fi justificat! Exprimăm condoleanțe familiilor victimelor, persoanelor rănite le […] Articolul Deputații socialiști au depus flori la sediul Ambasadei Ruse, în memoria victimelor atacului din Perm apare prima dată în Știri din Moldova.
13:50
În prezent în sectorul Ciocana al capitalei se lucrează la instalarea terenului de fitness din str. Maria Drăgan, din preajma scuarului panoramic, care este în reparaţii din cauza alunecărilor de teren. În zona adiacentă sunt pavate aleile şi este construit un trotuar care va face legătura cu scuarul panoramic. Despre acest lucru a anunţat primarul […] Articolul Ion Ceban inspectează obiectivele la care se lucrează din sectorul Ciocana apare prima dată în Știri din Moldova.
13:20
Astăzi când creștinii ortodocși sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului – numită în popor „Sfânta Maria Mică”, suburbiile Coloniţa şi Stăuceni sărbătoresc hramul. Primarul general Ion Ceban, a venit cu un mesaj de felicitare pentru locuitorii localităţilor. ,,Stimaţi locuitori ai suburbiilor Coloniţa şi Stăuceni, cu ocazia sărbătoririi Hramului localităţilor, vă transmit cele mai sincere felicitări! Ne dorim […] Articolul Ion Ceban a venit cu un mesaj de felicitare pentru locuitorii localităţilor Coloniţa şi Stăuceni apare prima dată în Știri din Moldova.
12:50
Pe parcursul săptămânii trecute s-a lucrat masiv în toate sectoarele mun. Chișinău, preponderent cu implicarea muncitorilor Regiei „Exdrupo”. Despre aceasta a scris primarul general. Ion Ceban, pe pagina sa de facebook. ,,În total, au fost executate lucrări de reparație și plombare pe o suprafață de 2 mii m2, au fost frezați peste 2600 m2, iar […] Articolul Pe parcursul săptămânii trecute s-au intensificat lucrările de reparaţie a infrastructurii rutiere apare prima dată în Știri din Moldova.
12:40
O nouă lovitură pentru agricultori și transportatori, motorina continuă să se scumpească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat prețurile de referință la carburanți. Astfel, în data de 22 septembrie, un litru de motorină va costa 16,88 lei, cu 3 bani mai mult. Pe de altă parte, benzina se va ieftini cu 6 bani […] Articolul În atenția fermierilor și a transportatorilor: Mâine, motorina va costa și mai mult apare prima dată în Știri din Moldova.
12:30
Fostul ministrul al Afacerilor Interne, Pavel Voicu, spune că inițiativa PAS de a majora vârsta de pensionare pentru angajații structurilor de forță va lovi în securitatea publică a țării. “Cea mai mare problemă este menținerea angajaților în sistem, când aceștia combină greu viața profesională cu cea de familie, pentru că salariul este insuficient, pentru că […] Articolul Pavel Voicu, despre majorarea vârstei de pensionare pentru polițiști: Va lovi dur în domeniul securității publice apare prima dată în Știri din Moldova.
11:40
Sănătatea devine din ce în ce mai scumpă. După carburanți și alimente, prețurile la medicamente cresc constant în farmacii. Despre asta se plâng oamenii pe rețelele de socializare care spun că, în plin sezon rece, un preparat folosit la tratarea virozelor a ajuns să coste 90 de lei, în timp ce vara era vândut cu […] Articolul Medicamentele s-au scumpit? Un preparat pentru tratarea virozelor a ajuns să coste 90 lei, cu 30 lei mai mult apare prima dată în Știri din Moldova.
11:30
Inițiativa PAS de a majora vârsta de pensionare pentru angajații structurilor de forță a stârnit revolta în rândul polițiștilor. Președintele Asociației Femeilor din Poliție, Cristina Schimbov, a scris pe Facebook că înainte de a luat o astfel de decizie, trebuie să înțelegi în ce condiții muncesc oamenii legii. Mai mult decât atât, Schimbov se întreabă […] Articolul Mesajul emoționant al unei polițiste către guvernarea PAS: Te duci la apel și nu știi de fapt ce va fi… apare prima dată în Știri din Moldova.
11:10
Impunerea unor măsuri restrictive este necesară pentru evitarea unui lockdown în Republica Moldova. O spune ministrul economiei, Sergiu Gaibu, potrivit căruia încă nu s-a ajuns la o decizie finală dacă va fi instituită sau nu obligativitatea deținerii unui certificat de vaccinare sau test anti-COVID-19 pentru sectorul HoReCa. Potrivit ministrului, decizia va fi luată în funcție […] Articolul Ministrul economiei consideră că obligativitatea deținerii unui certificat de vaccinare la intrarea în restaurant este o măsură necesară apare prima dată în Știri din Moldova.
10:50
O eventuală scumpire a gazelor va provoca creșterea în lanț a tarifelor și pentru alte servicii, cum ar fi la energia electrică sau căldură. Mai mult, se așteaptă o nouă scumpire și pentru produsele alimentare, susține expertul economic, Mihail Poisic, care avertizează că noua guvernare de la Chișinău trebuie să elaboreze de urgență un program […] Articolul Ne așteaptă o iarnă grea! Experții prognozează scumpiri în lanț, după ce va crește tariful la gaz (VIDEO) apare prima dată în Știri din Moldova.
10:50
Spitalele din ţară nu mai au bani pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19. Compania Naţională de Asigurări în Medicină le-a achitat mai puţin pentru numărul persoanelor internate, iar unele costuri suplimentare, precum gestionarea deşeurilor sau acordarea sporurilor salariale pentru medicii din prima linie, nu au fost luate în calcul. Cu o astfel de situaţie se confruntă […] Articolul Situație alarmantă în mai multe spitale din țară: CNAM nu le-a transferat banii pentru tratarea pacienților cu COVID apare prima dată în Știri din Moldova.
20 septembrie 2021
18:00
Liderul Antimafie, Sergiu Mocanu, susține că jurnaliștii de la Radio Europa Liberă, Vasile Butnaru și Valentina Ursu, ar fi de fapt agenții KGB care ar încerca să rămână departe de scandalul iscat pe seama relației între Veaceslav Platon și Natalia Morari. „Vasile Butnaru și Europa Liberă, cu Valentina Ursu și cu tot ceea ce este […] Articolul Mocanu spune cine din jurnaliștii de la Europa Liberă ar fi agenți KGB apare prima dată în Știri din Moldova.
17:50
Doctorul în științe ecologicem Elena Zubcova a declarat pentru Accent TV că locuitorii din satul Talmaza, spre exemplu, în ultimii ani „asistă” la uscarea albiei vechi a Nistrului, numită popular „Nistrul chior”. Chiar și așa, în toți acești ani, a continuat construcția mai multor hidrocentrale, iar odată cu lansarea celei de-a patra turbine, problema salvării Nistrului […] Articolul Ne așteaptă o criză acută de apă? Ecologiștii spun că Nistrul nu va face față celei de-a patra turbine din Ucraina apare prima dată în Știri din Moldova.
17:30
A fost creat un grup de lucru specializat care examinează 25 de construcții problematice ce au fost depistate în ultima perioadă. Ceban spune că acestea sunt examinate și de către direcția juridică, direcția arhitectură, Agenția supraveghere tehnică, care vor prezenta câte o notă informativă. „Dacă vor fi constatate careva abateri, materialele vor fi prezentate către […] Articolul În capitală vor fi examinate mai multe construcții care par ar fi dubioase, a declarat Ceban apare prima dată în Știri din Moldova.
16:40
Liderul PSRM, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare Partidului Politic „Edinaia Rossia” din Federația Rusă cu ocazia victoriei în alegerile pentru Duma de Stat. “Acum câțiva ani, Partidul Socialiștilor și „Edinaia Rossia” au semnat un acord de colaborare, iar acum sunt sigur că relațiile noastre vor primi un nou impuls pentru dezvoltare în […] Articolul Dodon a felicitat partenerii PSRM pentru victoria obținută la alegerile din Rusia apare prima dată în Știri din Moldova.
16:20
Din cauza creşterii numărului de persoane infectate cu COVID-19, primarul general Ion Ceban solicitat ca de sâmbătă, 18 septembrie, să fie activat şi inclus în lista instituţiilor medicale strategice şi Spitalul Clinic Municipal ,,Sfântul Arhanghel Mihail” – cu 300 de paturi,  inclusiv 16 paturi ATI. Potrivit primarului general Ion Ceban, este o situaţie complicată în municipiu, […] Articolul Creșterea alarmantă a numărului de persoane infectate cu COVID-19. Ceban: Am solicitat să fie activat şi Spitalul – ”Sfântul Arhanghel Mihail” apare prima dată în Știri din Moldova.
16:10
„Maia Sandu, eu vă rog frumos, fiți mai atentă la ONU ce vorbiți, pentru că gazul nu îl plătiți dumneavoastră” este mesajul actorului moldovean Sergiu Voloc către președintele Maia Sandu. Îndemnul vine în  contextul vizitei președintelui Maia Sandu la New York, unde săptămîna viitoare se vor ține lucrările Adunării Generale a ONU. Voloc i-a cerut […] Articolul Sergiu Voloc către președintele Maia Sandu: Fiți mai atentă la ONU ce vorbiți, pentru că gazul nu îl plătiți dumneavoastră apare prima dată în Știri din Moldova.
15:40
Stagnare în cazul Hotelului Național. Primarul general Ion Ceban spune că organele de drept așa și nu au dat un răspuns după 3 luni de când a solicitat să se expună asupra acestor acte. Ceban spune că astăzi va solicita ca să fie transmise demersuri repetate la toate instanțele pentru a avea un răspuns în […] Articolul Stagnare în cazul Hotelului Național. Ion Ceban cere explicații apare prima dată în Știri din Moldova.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:50
Dezvăluirile despre conflictul de interese la postul de televiziune TV8 continuă. Echipa Radar Politic a realizat o investigație, în care sunt demonstrate conexiunile directe ale angajaților acestei instituții cu partidele politice și politicienii din Republica Moldova. Astfel, prezentatoarea știrilor TV8, Angela Gonța, fosta soție a lui Vlad Filat, este cumătră cu jurnalistul Cristian Jardan, cel […] Articolul Dezvăluirile despre conflictul de interese la postul de televiziune TV8 continuă apare prima dată în Știri din Moldova.
12:40
În plin sezon agricol, motorina continuă să se scumpească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit pentru marți, 21 septembrie, un preț de 16,85 lei, cu 3 bani mai mult decât astăzi. Totodată, prețul la benzină va fi cu 3 bani mai mic, decât astăzi – 20,92 lei. Amintim că din 2 septembrie a […] Articolul Vești proaste: Fermierii sunt nevoiți să scoată din buzunar și mai mulți bani pentru motorină apare prima dată în Știri din Moldova.
11:50
Agricultorii din nordul țării se plâng că nu au unde să-și vândă fructele. Ei mizau pe piața de desfacere din Rusia, dar autoritățile nu au încheiat niciun acord cu Moscova în acest sens.  Natalia Balta din satul Arionești, raionul Dondușeni are o livadă de pruni și spune că va avea o roadă de 40 de […] Articolul Agricultorii din nordul țării nu au unde să-și vândă fructele. Fermierii, indignaţi că autoritățile nu-i ajută apare prima dată în Știri din Moldova.
10:50
Oameni serioși și structurile speciale se ocupă de denigrarea primarului general Ion Ceban. Cel puțin asta spune edilul în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi. Primarul spune că se fac eforturi publice de către oameni de la conducere. „Am fost informat că sunt urmărit la fiecare pas, se ocupă oameni serioși și structurile speciale pentru […] Articolul Ceban: Am fost informat că sunt urmărit la fiecare pas apare prima dată în Știri din Moldova.
10:40
Șapte candidați ai Blocului au obținut victoria din primul tur (inclusiv un candidat independent care a câștigat cu susținerea Blocului), alți opt vor continua lupta în turul doi sau vor participa la alegerile repetate în circumscripțiile în care alegerile nu sunt considerate valabile din cauza prezenței reduse la vot. Despre aceasta a scris într-o rețea […] Articolul Igor Dodon: Vom forma cea mai mare fracțiune în Adunarea Populară a Găgăuziei apare prima dată în Știri din Moldova.
10:40
Maia Sandu nu a binevoit să-l decoreze pe Zhang Yinghong, Ambasadorul Chinei în Republica Moldova, cu ocazia încheierii mandatului în țara noastră, deși China, amintesc, a fost una dintre primele țări care a acordat Moldovei asistență semnificativă la începutul pandemiei, în anul 2020. Această opinie a fost exprimată de Igor Dodon, președintele PSRM. El a […] Articolul Igor Dodon o acuză pe Maia Sandu că a dat dovadă de lipsă de respect față de China apare prima dată în Știri din Moldova.
10:10
Rosian Vasiloi solicita Ministerului de Interne ca in urmatoarea hotarare a CNESP sa fie introdusa obligativitatea prezentarii la fiecare doua saptamani a rezultatului negativ al testului PCR Covid-19 sau testului antigen, pentru tot personalul nevaccinat din cadrul Politiei de Frontiera. Rosian VASILOI, SEFUL POLITIEI DE FRONTIERA: “Imunizarea impotriva Covid-19 ramane a fi o prioritate actuala […] Articolul Șefu poliției de frontieră își obligă angajații să se vaccineze apare prima dată în Știri din Moldova.
10:10
Niciodată Chișinăul nu a fost așa de prezent pe agenda externă. La această concluzie a ajuns primarul general Ion Ceban în urma vizitelor făcute în România, dar și alte state. Ceban afirmă că promovarea orașului și colaborarea pe extern este foarte importantă. „Realizarea proiectelor și atunci când avem nevoie de susținere tehnică, sigur că apelăm […] Articolul Ion Ceban: Niciodată Chișinăul nu a fost așa de prezent pe agenda externă apare prima dată în Știri din Moldova.
09:50
Actorul și prezentatorul Sergiu Voloc îi sugerează jurnalistei Mariana Rață să vină public cu probe care să denote neafilierea ei cu oamenii din sistem. Într-o postare pe rețelele de socializare, Voloc spune că declarațiile din ultima perioadă ale jurnalistei de la TV8 ridică mai multe semne de întrebare, decît clarificări pentru opinia publică. O primă […] Articolul Sergiu Voloc îi sugerează jurnalistei Mariana Rață să vină public cu probe care să denote neafilierea ei cu oamenii din sistem apare prima dată în Știri din Moldova.
09:50
Primarul general Ion Ceban a adus felicitări lucrătorilor din cadrul sectorului „Protecției Sociale”,  cu ocazia zilei profesionale. Ceban spune că este recunoscător pentru curajul și dedicația acestora. „Ieri, în a treia duminica de septembrie, am marcat ziua lucrătorului din domeniul protecției sociale. Aduc sincere felicitări celor circa 2500 angajați în sistemul de asistență socială din […] Articolul Ion Ceban a adus felicitări lucrătorilor din cadrul sectorului „Protecției Sociale”, cu ocazia zilei profesionale apare prima dată în Știri din Moldova.
17 septembrie 2021
18:10
Politologul Corneliu Ciurea a comentat pentru Accent TV situația cu privire la creșterea prețurilor în Republica Moldova. Expertul opinează că în acest caz este vorba, în primul rând, de necunoaștere și nedorință, transmite a-tv.md. „Orice lider al țării are datoria să intervină, în special, când e vorba de a interveni prin mijloacele existente pe piață și de […] Articolul Ciurea susține că creșterea prețurilor în R.Moldova e din cauza necunoașterii și a nedorinței din partea actualei guvernări apare prima dată în Știri din Moldova.
17:10
Cultura și tradițiile noastre sunt promovate la Buzău. Ieri seara, în cadrul Festivalului ,,Zilele Chișinăului la Buzău”, primarul general Ion Ceban împreună cu Președintele Județului a lansat un concert în aer liber susținut de artiști valoroși de la Chișinău, Orchestra de muzică populară ,,Fraţii Advahov”, Ansamblul de muzică uşoară ,,Alex Calancea Band”, Surorile Osoianu, Mihai […] Articolul Ion Ceban este mândru de promovarea culturii Republicii Moldova în România apare prima dată în Știri din Moldova.
16:50
„Zilele Chișinăului” sunt sărbătorite și în județul Ilfov, orașul Măgurele. Potrivit primarului general Ion Ceban, timp de două zile responsabili din pretura sectorului Buiucani au avut întrevederi și discuții în cadrul mai multor evenimente organizate. Totodată, un număr de circa 40 de profesori din Chișinău au efectuat vizite la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare […] Articolul Ion Ceban a sărbătorit „Zilele Chișinăului” și în județul Ilfov apare prima dată în Știri din Moldova.
14:30
Iurie Podarilov, noul șef al Inspectoratului General al Poliției, se judecă cu instituția pe care o conduce, cerând calcularea și achitarea sporurilor și drepturilor salariale, acordate suplimentar la salariul de bază. Solicitarea se referă la perioada în care acesta a fost suspendat din funcția de șef adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, fiind cercetat într-un dosar […] Articolul Conflict de interese? Iurie Podarilov, noul șef al IGP, se judecă cu instituția pe care o conduce apare prima dată în Știri din Moldova.
13:50
Directorul Întreprinderii de Stat Calea Ferată a Moldovei (CFM), Oleg Tofilat, ar fi anulat un ordin care punea capăt dezmățului unui grup bine organizat în furtul motorinei de la CFM. Despre aceasta scrie canalul de Telegram Insider, care a publicat o amplă investigație în acest sens. Autorul canalului dezvăluie despre schema pusă la cale de un grup […] Articolul Anchetă: Directorul CFM, Oleg Tofilat, ar fi anulat un ordin care punea capăt dezmățului unui grup bine organizat în furtul motorinei apare prima dată în Știri din Moldova.
11:30
Iurie Podarilov, noul șef al Inspectoratului General al Poliției, se judecă cu instituția pe care o conduce, cerând calcularea și achitarea sporurilor și drepturilor salariale, acordate suplimentar la salariul de bază. Solicitarea se referă la perioada în care acesta a fost suspendat din funcția de șef adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, fiind cercetat într-un dosar […] Articolul Doar în Moldova! Noul șef al IGP se judecă cu instituția pe care o conduce apare prima dată în Știri din Moldova.
11:10
Modificarea recentă a legii, de către PAS, cu privire la carburanți, din cauza căreia avem deja 11 zile de scumpiri – există informații că legea a fost scrisă cu contribuția directă a petroliștilor, declară Ștefan Gligor. Articolul VIDEO// Gligor susține că legea PAS cu privire la carburanți a fost scrisă cu contribuția directă a petroliștilor apare prima dată în Știri din Moldova.
10:50
Președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, s-a arătat critic la adresa guvernării menționând că declarațiile anterioare ale PAS contravin acțiunilor la care societatea asistă astăzi, transmite ipn.md. Potrivit lui Gligor, reforma justiției ar putea să eșueze din cauza lipsei unei viziuni mai complexe din partea guvernanților. Gligor a criticat decizia PAS de a numi șeful CNA pe […] Articolul Liderul Partidului Schimbării spune că nu poate da o notă mare activității actualei guvernări apare prima dată în Știri din Moldova.
10:20
Uneori iarna vine în secret, mai devreme,  în urma unei declarații politice. Ieri s-a lăsat brusc frig peste toată Moldova, trosneau pomii de ger, cu toate că serviciul meteo insista, că afară sunt peste 25 de grade căldură. Gospodării s-au repezit,  impiedicându-se de colțul sobei, după cușmă și boandă, când peste capetele lor descoperite s-a […] Articolul Mai marii acestei lumi au dorit ca în acest an prețul la gaz să acopere o bună parte din scumpirile la iahturi, vacanțe de lux și lapte de pasăre apare prima dată în Știri din Moldova.
16 septembrie 2021
18:20
Trei proiecte de lege, inițiate de către deputații PAS, nu au trecut expertiza anticorupție. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție (CNA), în urma studierii documentelor au fost identificate mai multe deficiențe. Proiectul privind modificarea Legii drumurilor, propus de către deputatul PAS Dumitru Alaiba, care are drept scop crearea infrastructurii destinate bicicliștilor și […] Articolul Mai multe proiecte ale deputatului PAS Dumitru Alaiba NU au trecut expertiza anticorupție apare prima dată în Știri din Moldova.
17:40
Construirea liniei electrice 330 kV și a unui drum nou de-a lungul frontierei moldo-ucrainene, aceste proiecte pe lângă deteriorarea mediului, distrugerea irecuperabilă a biodiversității vor înrăutăți regimul hidrologic al teritoriului moldovenesc adiacent graniței, provocând uscarea unor teritorii importante din cadrul Zonei Umede Ramsar, inclusiv pierderea habitatelor speciilor de pești și păsări incluse în Cartea Roșie […] Articolul Construirea liniei electrice 330 kV și a unui drum nou de-a lungul frontierei moldo-ucrainene vor înrăutăți regimul hidrologic al teritoriului moldovenesc apare prima dată în Știri din Moldova.
17:20
În ultimele două luni, Republica Moldova importă gazele naturale la un preț de patru ori mai mare, decât la începutul anului 2021. Despre aceasta directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Ștefan Creangă, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă. „Pentru luna august noi am fost informați oficial că Moldovagaz a important gazele la preț […] Articolul În septembrie, Moldova a importat gazul la un preț de patru ori mai mare, decât la început de an apare prima dată în Știri din Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.