Replica Media

Acum 2 ore
00:00
Au avut mai puțin noroc la meciul din această seară. Sheriff Tiraspol a fost învins de celebrul club Internazionale Milano, Italia, cu un scor de 1:3.
Acum 6 ore
21:20
Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, susține că în Republica Moldova, cel puțin în timpul apropiat, nu va fi instituit un lockdown, deși situația epidemiologică de COVID-19 de înrăutățește de la o zi la alta.
20:40
Ministerul Sănătății anunță alte 36 de decese ce au survenit în urma complicațiilor provocate de COVID-19. Din numărul victimelor înregistrate astăzi, 19 octombrie, șase sunt din stânga Nistrului.
20:30
1.715 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, 19 octombrie, în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 5 cazuri asociate cu contact în afara țării: România, Franța, Irlanda, Olanda și Egipt. Numărul total de teste efectuate – 9.407.
20:00
Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut astăzi, 19 octombrie, o discuție telefonică cu liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski. Guvernul, într-un comunicat de presă, anunță că au fost abordate subiecte ce vizează interesele cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.
19:50
Anatolie Falca este câștigătorul concursului pentru șefia Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), organizat de Ministerul Justiției.
Acum 8 ore
19:10
La o zi după ce a anunțat că renunță la mandatul de deputat, Igor Dodon a plecat, astăzi, 19 octombrie, la Moscova. Într-o postare pe rețelele de socializare, liderul PSRM susține că s-a dus într-o vizită de lucru „în scopul stabilirii unor contacte cu parteneri de afaceri”.
18:30
Curtea de Apel Chișinău a schimbat măsura preventivă emisă de Judecătoria Chișinău pe numele șeful adjunct suspendat al Procuraturii Generale, Ruslan Popov, anchetat într-un dosar pentru îmbogățire ilicită. Informația a fost confirmată pentru Replica Media de procurora de caz, Nadejda Busuioc.
18:10
După ce SA „Moldovagaz” a emis către autoritățile locale scrisori cu avertismente cu privire la posibila deconectare a locurilor de consum de gaze naturale în cazul refuzului acestora de a trece la consum econom al gazelor naturale, vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, anunță că instituțiile publice din orașul Sîngerei vor utiliza gazul conform unui grafic stabilit.
Acum 12 ore
17:40
Serviciul „InfoTrafic” al INSP informează că actualmente în municipiul Chişinău se atestă flux sporit de transport pe mai multe străzi. Astfel, pe segmentele de drum predispuse formării ambuteiajelor, sunt prezenţi agenţii de circulaţie care asigură buna desfaşurare a circulaţiei rutiere.
17:00
Parlamentul se va convoca în ședință plenară joi, 21 octombrie, cu începere de la ora 11:00. Biroul permanent al Legislativului a aprobat, în ședința astăzi, data și ordinea de zi a următoarei ședințe plenare. Deputații urmează să examineze moțiunea simplă inițiată de Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor împotriva ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco.
16:30
Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI detașați în România pentru acordarea suportului sistemului medical în lupta cu COVID 19 au început misiunea. Potrivit IGSU, cei 10 angajați SMURD au intrat în ture de 12 ore și intervin în suportul celor 22 de medici moldoveni delegați în România.
16:20
Conform datelor prezentate de organele locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ), la data de 15 octombrie, 538 de clase se aflau în carantină, comparativ cu 490 de clase închise în carantină în săptămâna precedentă (08 octombrie), informează Ministerul Educației și Cercetării (MEC).
15:50
Expoziția de desene cu tematica „3R Talents (Reduce, Reuse, Recycle)” care are drept scop sensibilizarea locuitorilor municipiului Chișinău cu privire la protecția mediului și promovarea bunelor practici privind minimizarea consumului hârtiei, a fost lansată. Concursul este parte a campaniei „Implicarea prin reciclare” menite să aducă mai aproape de fiecare dintre noi conceptul de reciclare și utilizare responsabilă a resurselor.
15:50
Membrii Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media au aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, 19 octombrie, raportul pentru votarea în prima lectură a unui proiect de lege privind modificarea Codului serviciilor media audiovizuale. Obiectivul primordial al acestei propuneri legislative este de a responsabiliza furnizorul public național, Compania ”Teleradio-Moldova”.
15:30
Un tânăr din Bălți a fost reținut și plasat în arest la domiciliu, fiind bănuit că a privat de libertate ilegal un bărbat sub pretextul de a-și întoarce o datorie de 3.500 de lei, Potrivit Poliției, suspectul l-a băgat cu forța în mașină pe celălalt tânăr, după care l-a bătut și l-a constrâns să-și sune familia să transmită banii.
15:10
Din 22 octombrie va fi dat startul sezonului termic 2021-2022 pentru toți consumatorii din municipiul Chişinău. O dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi, în condițiile în care pe parcursul a trei zile consecutiv, în intervalul orelor 18:00-06:00, valorile de temperatură înregistrate se mențin la limita de +10 grade. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul general al Chișinăului, Ion Ceban.
14:40
Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, bugetul instituției pentru anul 2022, în sumă de 133,4 mln lei.
14:30
O nouă mutație a noului tip de coronavirus, derivată din Delta, care poate fi cu 10-15% mai contagioasă decât tulpina Delta, se răspândește rapid în Marea Britanie, potrivit Financial Times, cu referire la omul de știință al Institutului Wellcome Sanger din Cambridge, Jeffrey Barrett și directorul Institutului de Genetică de la Universitatea din Londra, François Ballou, tvrain.ru.
14:00
Situația privind COVID-19 în România devine din ce în ce mai gravă. În ultimele 24 de ore au fost 18.863 de cazuri noi de COVID-19. Este cel mai mare număr de infectări zilnice de la începutul pandemie. De asemenea, un record negativ a fost înregistrat și în ceea ce privește decesele cauzate de boala COVID-19. Autoritățile au raportat un număr de 574 de morți. Totodată, la terapie intensivă sunt 1.805 pacienți în stare gravă, transmite Digi24.
13:50
Un Pește-Lună uriaș a rămăs prins în plasa unui vas de pescuit aflat în largul exclavei spaniole Ceuta, pe 4 octombrie, iar biologul marin Enrique Ostale a fost chemat să evalueze exemplarul record, scrie remonews.com.
13:50
Ministrul de Externe, Nicu Popescu, afirmă că țara noastră nu este singură în fața crizei energetice fără precedent cu care se confruntă în acest moment mai multe țări europene. Șeful MAEIE a declarat că țara noastră, în calitate de stat asociat cu Uniunea Europeană, beneficiază de susținere din partea UE și a statelor membre, iar autoritățile de la Chișinău, atât Președinția cât și Guvernul, continuă, inclusiv prin canale diplomatice să asigure soluții de căutare a unor modalități pentru o aprovizionare sigură și durabilă cu energie a Republicii Moldova.
13:30
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat că a început evaluarea utilizării vaccinului anti-COVID-19 produs de Pfizer şi BioNTech la copiii din grupa de vârstă 5-11 ani, informează Reuters.
13:00
Vicepremierul Vlad Kulminski va pleca joi, 21 octombrie, într-o vizită la Moscova pentru a discuta pe subiectul crizei energetice din Republica Moldova cu administrația de la Kremlin. Anunţul a fost făcut marți, 19 octombrie, de către prim-ministra Natalia Gavriliţa, în cadrul unei conferințe de presă.
Acum 24 ore
12:30
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare pe numele primarului orașului Rezina, Simion Tatarov. Acesta a fost stabilit cu un conflict de interese în funcția de demnitate publică.
12:20
Prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat că în ultima săptămână Republicii Moldova a primit anumite volume de gaz prin conducta Iași-Ungheni pentru a menține presiunea în rețeaua de distribuție. În acest context, șefa Executivului de la Chișinău și-a exprimat recunoștința față de România pentru suportul oferit.
11:50
Mitropolitul Vladimir susține că Republica se află într-un moment crucial din istoria neamului, în care este „inadminisbilă” promovarea și adoptarea unor legi ce vin în contradicție cu istoria, credința ortodoxă, cultura și moralitatea, poporului. Înaltul prelat cel mai probabil s-a referit la Convenția de la Istanbul și îndeamnă oamenii, în contextul în care recent Mitropolia și-a exprimat „îngrijorarea” după ce tratatul a fost ratificat de Parlament în prima lectură, să înalțe rugăciuni „pentru luminarea conducerii și pentru propășirea țării”.
11:50
Socialiștii au depus o sesizare la Curtea Constituțională privind controlul constituționalității legii cu privire la ratificarea Convenției de la Istanbul. Anunțul a fost făcut de către deputatul socialist Grigore Novac, care a menționat că scopul „Convenției este altul camuflat și total străină convingerilor majorității cetățenilor Republicii Moldova dar cel mai important este contrar prevederilor Legii Supreme”.
11:40
Doi băieți în vârstă de 7 și 10 ani au fost bătuți cu picioarele și cu un cablu electric de către propriul tată, potrivit sursei din stânga Nistrului.
11:10
În aceste momente, prim-ministra Natalia Gavrilița susține o conferință de presă e subiectul aprovizionării cu gaze naturale a Republicii Moldova.
11:00
Guvernul leton a anunțat că va instaura o carantină de patru săptămâni, de pe 21 octombrie până pe 15 noiembrie, pentru a încetini creșterea accentuată a numărului de infectări cu COVID-19 în una dintre cele mai puțin vaccinate state din Uniunea Europeană (UE), scrie Public Broadcasting of Latvia.
10:40
Curtea Constituțională a validat marți, 19 octombrie, mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, atribuit Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Vitali Gavrouc.
10:20
Președintele Klaus Iohannis le-a solicitat liderilor europeni să sprijine Republica Moldova în asigurarea alimentării cu gaze naturale și energie electrică, în contextul în care și autoritățile de peste Prut se confruntă cu crize creșterii prețurilor la energie, scrie Calea Europeană.
09:50
Sheriff Tiraspol va juca în această seară, 19 octombrie, cel de-al treilea meci din grupa D. Tiraspolenii vor întâlni, de la ora 22:00, celebrul club Internazionale Milano, Italia. Partida va avea loc la stadionul San Siro din Milano.
09:40
Primăria municipiului Chișinău informează că pe 19 octombrie, a. c., în intervalul orelor 10:00-18:00, cele 2 puncte de vaccinare mobile se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Centru, str. Miorița/șos. Hâncești, adiacent complexului locativ Miorița, iar autobuzul se va deplasa în comuna Ciorescu, str. Alexandru cel Bun, 11, adiacent Centrului de Sănătate.
09:30
La Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, astăzi, 19 octombrie, va avea loc a șaptea ședință de judecată în dosarul fostei „Direcții 5” a MAI, în care inculpați sunt președintele FEA Dorin Damir, fostul ministru și șef al IGP Alexandru Pînzari și fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5 Valeriu Cojocaru.
09:00
Primăria municipiului Chișinău a primit o donație din partea asociațiilor de caritate „Arciconfraternita Di Misericordia" din comunele Certaldo și Gambassi Terme, regiunea Toscana, Italia - două ambulanțe la mâna a doua și o mașină funerară.
08:40
Serviciul „InfoTrafic” al INSP informează că actualmente, în municipiul Chișinău, flux sporit de transport se atestă pe mai multe străzi. Pe segmentele de drum predispuse formării ambuteiajelor, sunt prezenţi agenţii de circulaţie care asigură buna desfaşurare a circulaţiei rutiere.
08:20
Procuratura Anticorupție (PA) vine cu precizări în legătură cu perchezițiile efectuate în biroul a doi procurori din Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în cauza penală în care este anchetat procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo. Astfel, PA susține că acțiunile de urmărire penală „se încadrează perfect în prevederile normelor de drept” și au fost autorizate de către judecătorul de instrucție.
08:00
Fie că s-au numit Alpha, Beta, Gamma sau Delta, variantele coronavirusului SARS-CoV-2 „întrețin” pandemia de Covid-19 de mai bine de un an și jumătate. Cu toate acestea, de mai multe săptămâni, doar varianta Delta pare să persiste și nu au mai apărut noi mutații la scară largă. Doi cercetători francezi, virusologul Yannick Simonin și infecționistul Nathan Pfeiffer-Smadja, explică de ce, dar au și un avertisment: în societățile în care rata de vaccinare a populației este mică și circulația virusului este intensă, oricând poate apărea o nouă tulpină, și mai bine adaptată.
07:30
Banca Națională a Moldovei (BNM) a stabilit pentru marți, 19 octombrie, un curs de 20,05 lei pentru un euro, cu 3 bani mai puţin decât ieri, iar dolarul american nu își modifică prețul și este cotat la 17 lei și 29 de bani.
07:10
Meteorologii prognozează cer variabil, fără precipitații, cu vânt ce va sufla slab până la moderat dinspre nord-vest. Pentru marți, 19 octombrie, vom avea maxime între +10..+15ºC pe parcursul zilei și minime cuprinse între +1ºC şi +6ºC.
Ieri
22:50
Problema asigurării energetice a Republicii Moldova nu este acum în preț, ci în volumul de gaze naturale care să acopere necesitățile tuturor consumatorilor. Declarația a fost făcută de către directorul Gazprom, Vadim Ceban, la emisiunea În Profunzime de la postul de televiziune ProTV Chișinău.
21:40
Procurorii Anticorupție au descins în această seara la birourile a doi procurori din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Acțiunile de urmărire penală sunt desfășurate în cadrul dosarului penal al procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo.
21:10
Victor Krijanovski, reprezentantului Special al Ucrainei în cadrul negocierilor pentru reglementarea transnistreană, Viktor Kryzhanivsky, a încetat din viață la 16 octombrie 2021. Biroul Politici de Reintegrare de la Chișinău a publicat luni, 18 octombrie, un mesaj de condoleanțe semnat de viceprim-ministrul Vlad Kulminschi, adresat apropiaților diplomatului ucrainean.
21:00
Președinția Republicii Moldova confirmă că săptămâna trecută a expediat în adresa șefului-adjunct al Administrației prezidențiale a Federației Ruse, Dmitrii Kozak, o invitație de a efectua o vizită la Chișinău. Totodată, informează că oficialul rus nu va sosi în Republica Moldova în această răptămână.
20:30
În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au decedat 32 de pacienți bolnavi de COVID-19, printre care și un medic cardiolog de la spitalul clinic din municipiul Bălți. Astfel, potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății luni, 18 octombrie 2021, numărul de decese provocate de noul coronavirus de la începutul pandemiei se ridică la 7.273.
20:20
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că în ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost înregistrate 1.370 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Astfel, bilanțul infectărilor de la începutul pandemiei se ridică astăzi la 317.899.
20:00
Magistrații judecătoriei Chișinău au respins cererea jurnaliste Natalia Morari care a acționat Asociația Obștească Media Alternativă, deținătoarea licenței de emisie a postului TV8, pentru a fi restabilită în calitate de membră a Asociației Obștești Media Alternativă. Informația privind respingerea cererii a fost publicată pe site-ul judecătoriei, pe 18 octombrie 2021.
19:40
Comisarul-șef Alexandru Bejan a fost numit șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP). Informația a fost confirmată pentru Replica Media de către Silvia Vetcu, ofițera de presă a Inspectoratului.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.