Replica Media

Acum 12 ore
21:10
Deputatul PAS, Oazu Nantoi a suferit un accident în Bulgaria. Potrivit jurnalistului român Petru Clej, Nantoi „a avut un accident de parașutism în Bulgaria și este transportat de SMURD la Chișinău în stare destul de gravă”. Serviciul de presă al PAS a confirmat informația și spune că va reveni cu detalii luni dimineață.
18:00
Circa 1200 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 astăzi, 25 iulie, în cadrul Maratoanelor organizate în raioanele Ialoveni, Briceni și UTA Găgăuzia. În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova s-au vaccinat 3.992 de oameni contra COVID-19, dintre care 3.650 și-au administrat prima doză, iar rapelul l-au făcut 342 de cetățeni.
17:40
Alte 43 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 258.624.
Acum 24 ore
16:30
România a câștigat două noi proiecte vizând înfrățirea instituțională (twinning), unul în Republica Moldova și unul în Tunisia, în valoare totală de 2,9 milioane euro. Proiectele, atribuite de către Comisia Europeană, prevăd acordarea de asistență tehnică instituțională în domeniul bancar, respectiv al prevenirii corupției. Anunțul a fost făcut de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene din România.
15:40
Cea mai înaltă clădire de apartamente din UE a fost terminată, în sfârșit, după 17 ani de eșecuri repetate, în Benidorm, Spania. Unii speră că acest zgârie-nori, denumit „Intempo”, va contribui la transformarea stațiunii într-un Miami al Mediteranei, alții găsesc construcția de o monstruozitate grotescă, scrie The Guardian.
15:00
Asociația „Save Chișinău” cere demiterea componenței Consiliul Național al Monumentelor Istorice. În acest sens, a fost lansată o petiție în care autorii menționează că actuala componență a CNMI „prin proiectele pe care le avizează încalcă grav legea și dreptul cetățenilor la patrimoniu cultural”.
14:20
13:30
Biroul pentru Democrație, Drepturile Omului și Muncii al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii cere eliberarea activistul Ghenadie Ciorba, care a fost „condamnat” de o așa-zisă instanță din stânga Nistrului la 3 ani și 3 luni de detenție pentru „extremism”. Astfel, printr-un mesaj publicat pe Twitter, Biroul condamnă privarea de libertate a lui Ghenadie Ciorba și decizia de al amenda pe Mihail Ermurachi pentru opiniile exprimate public.
12:50
Cea mai tânără participantă din lotul Moldovei la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Anna Dulce, în vârstă de 15 ani, a ocupat locul 48 în proba de tir, 10 metri aer comprimat. Anunțul a fost făcut de Comitetul Național Olimpic Sportiv din Republica Moldova.
12:20
Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova a lansat un ALBUM în care este redată istoria Legislaturii a X-a a Parlamentului. În cele aproape 90 de pagini ale albumului sunt reflectate cele mai importante evenimente și acțiuni realizate pe parcursul a doi ani de activitate a Parlamentului Republicii Moldova.
12:20
Furtuni violente au lovit Belgia sâmbătă seară, provocând pagube în provincia Namur din sud, la zece zile după inundaţiile care au făcut 36 de morţi în ţară. Imagini ale străzilor transformate în torenţi au circulat pe reţele sociale, amintind de scenele trăite cu zece zile mai devreme în provincia Liege.
11:30
O femeie în vârstă de 85 s-ar fi aruncat în gol de la etajul 3 al Spitalului Raional Hâncești. Cazul a avut loc în noaptea de 24 iulie. Informația a fost confirmată de ofițerul superior de presă al IP Hâncești, Cristina Vicol.
11:20
Numărul cazurilor zilnice de Covid ar putea depăși 1.500 la jumătatea lunii septembrie în România, dacă nu se vor imuniza mai mulți oameni, avertizează Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, potrivitDeutsche Welle.
10:30
Zeci de oameni au venit de dimineață la Maratonul Vaccinării, care se desfășoară în cadrul Centrului de Sănătate Ialoveni, pentru a-și administra vaccinul anti-COVID-19. Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, timp de o oră, au fost administrate 40 doze de vaccin.
10:10
Eseistul, jurnalistul, scriitorul și fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova între anii 1990 și 1994, Vladimir Beșleagă, împlinește astăzi 90 de ani.
09:40
Judocanul moldovean Denis Vieru a obținut o victorie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Potrivit Comitetului Național Olimpic Sportiv din Republica Moldova, Judocanul Denis Vieru l-a învins pe uzbekul Sardor Nurillaev și a pierdut în fața brazilianului Daniel Cargnin.
09:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) informează că astăzi, 22 iunie, vremea va rămâne neschimbată din punct de vedere termic și instabilitate. Ziua temperatura maximă a aerului se va situa între +26ºC şi +30 ºC.
Ieri
17:50
Alte 97 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, cinci sunt de import: 1-Turcia, 1-Italia, 1-Germania, 1-Ucraina, 1-Rusia. Numărul total de teste efectuate – 5.202, dintre care 466 – teste Rapid -Antigen.
17:30
Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a autorizat, vineri, alocarea a 100 de milioane de dolari dintr-un fond de urgență pentru a satisface „nevoi urgente și neașteptate” ale refugiaților care ar putea să apară în contextul situației din Afganistan, inclusiv pentru aplicanții afgani care încearcă să obțină vize speciale pentru SUA, relatează Reuters, citat de Digi24.
15:50
La aniversarea celor 30 de ani de independență a Republicii Moldova, la Chișinău va avea loc o paradă militară. Un decret în acest sens a fost semnat de președinta Maoa Sandu și a fost publicat în cea mai recentă ediție a Monitorului Oficial.
15:30
Ana Maria Popescu a pierdut dramatic, la "tușă de aur", titlul olimpic de la Tokyo, fiind învinsă, scor 11-10, de Yiwen Sun în finala individuală de spadă.
14:50
799 de decese din cauza COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore de autoritățile din Rusia. Este cel mai mare bilanț de la începutul pandemiei, transmite TV Rain. Același număr a fost înregistrat și la 16 iulie, 2021.
12:20
Poliția Republicii Moldova anunță despre decesul șefului de sector al Sectorului de Poliție nr.2 (Corjeuți) a Inspectoratului de Poliție Briceni, Șmilevici Andrei. Polițistul în vârstă de 30 de ani a decedat subit în această dimineață.
12:20
Consilierul local Valeriu Mițul a fost reținut astăzi, 24 iulie, în jurul orelor 10:20, la pretinsul post vamal din s. Lunga, r-ul Dubăsari, teritoriu controlat de către administrația de facto de la Tiraspol. Despre acest lucru anunță Promo LEX.
11:20
Locuitorii din Căușeni și Comrat sunt așteptați astăzi, 24 iulie, la maratoanele de vaccinare care sunt organizate în localitățile lor. De exemplu, la Comrat s-au format deja rânduri în primele ore ale dimineții, scrie Nokta.
11:10
Locuitorii din Căușeni și Comrat sunt așteptați astăzi, 24 iulie, la maratoanele de vaccinare care sunt organizate în localitățile lor. De exemplu, la Comrat s-au format deja rânduri în primele ore ale dimineții, scrie Nokta.
09:40
Certificatul de vaccinare a devenit o nouă realitate în statele europene care se confruntă cu al patrulea val al pandemiei de COVID-19, accelerat de tulpina “Delta”, mult mai contagioasă. Tot mai multe țări, precum Franța, Italia, Grecia sau Austria, impun ca accesul la teatre, restaurante, cinematografe sau concerte să fie garantat doar după prezentarea permisului de sănătate care atestă că o persoană a fost vaccinată împotriva SARS-CoV-2, a trecut prin boală și a căpătat anticorpi sau a realizat un test PCR cu rezultat negativ, anunță DIGI 24.
09:20
Astăzi, 24 iulie, vom avea parte de o zi frumoasă cu soare. În Chișinău, se încălzeşte uşor şi la amiază vom avea maxime de 27 de grade Celsius.
08:50
Victoria unei forţe politice proeuropene, reformatoare şi democratice este salutată de Guvernul de la Bucureşti. Declarația a fost făcută de către ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi”, de la TVR, transmite IPN. Potrivit diplomatului, România va oferi sprijin noului Executiv în lupta cu corupţia şi în implementarea proiectelor de relansare economică.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:30
Editorul și fondatorul librăriei „Cartier”, Gheorghe Erizanu susține că la unu septembrie elevii nu vor avea manuale noi. Și de vină ar fi ministra Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa, care ar fi anunțat despre concursul pentru editarea manualelor acum în luna iulie, iar niciun editor nu va reuși ca timp de două luni să elaboreze, scrie, ilustreze, macheteze, redacteze manualele.
19:10
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a actualizat lista țărilor cu risc epidemeologic crescut clasificate ca zonă roșie, pentru care se impune regimul de autoizolare la traversarea frontierei de stat pesensul de intrare în Republica Moldova. Față de săptămâna trecută, în listă sunt 62 de țări, față de 52 cât erau.
18:40
Alte 119 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, șapte sunt de import: 3-Turcia, 2-Italia, 1-Marea Britanie, 1-Ucraina. Numărul total de teste efectuate – 5.959, dintre care 1.408 – teste Rapid -Antigen.
18:10
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției sociale anunță că un laborator din Germania a confirmat prezența tulpinii Delta a virusului SARS-CoV-2 în Republica Moldova.
17:20
Șefa statului a anunțat că prima ședință a Parlamentului ales pe 11 iulie va avea loc luni, 26 iulie. Un decret în acest sens a fost semnat deja de Maia Sandu. Decizia vine la câteva ore după ce Curtea Constutuțională a validat scrutinul și mandatele celor 101 de deputați.
17:10
Inspectorii Subdiviziunii teritoriale Bălți ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au depistat la un operator economic un lot de circa 1600 kg de produse neconforme, infestat cu Salmonella Enteritidis. Lotul de carne, care prezenta un adevărat pericol biologic, a fost nimicit.
16:50
La scurt timp, după ce Curtea Constituțională a validat alegerile din 11 iulie și mandatele celor 101 deputați, la Parlament au început pregătirile pentru ședința de constituire a noului Legislativ. Garda de onoare, care va înmâna drapelul președintelui Parlamentului, a fost surprinsă în imagini în interiorul clădirii Legislativului, la repetiții.
16:20
Astăzi, 23 iulie, la Tokyo a avut loc Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Din cei 20 de sportivi calificaţi, primii vor intra în concurs arcașii Alexandra Mârca și Dan Olaru, care vor evolua azi și mâine, urmați de înotătoarea Tatiana Salcuțan și Anna Dulce în proba de tir, care vor evolua duminică, 25 iulie.
15:30
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) informează că în ultimele zile, petroliștii au importat în Republica Moldova cantități „semnificative” de motorină, însă refuză să o vândă la stațiile PECO. Precizările vin după ce în ultima perioadă s-a atestat lipsa motorinei la unele stații de alimentare.
14:40
Ministrul afacerilor externe din România, Bogdan Aurescu, a avut vineri, 23 iulie 2021, o întrevedere cu Președinta Republicii Moldova,Maia Sandu, în cadrul vizitei oficiale efectuate la Chișinău. Ministrul român de externe este primul oficial al Uniunii Europene care efectuează o vizită la Chișinău în contextul nou creat de victoria forțelor pro-reformă, pro-democratice și pro-europene la recentele alegeri parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. În cadrul întrevederii, oficialul român a declarat că partea română va accelera implementarea proiectelor strategice de interconectare între Republica Moldova și România, inclusiv a celor din sfera energiei și transporturilor, precum și derulării și multiplicării de programe de asistență.
14:30
Președinta Curții Constituționale (CC), Domnica Manole, a explicat Hotărârea Înaltei Curți cu privire la confirmarea rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie și validarea mandatelor deputaților aleși.
14:10
Un act de constatare pe numelejudecătoarei Tatiana Avasiloaiedin cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani, a fost emis astăzi, 23 iulie, de Autoritatea Națională de Integritate (ANI). În constatare, inspectorul de integritate a stabilit existența diferenței substanțiale nejustificate, între averea dobândită și veniturile nete obținute de către judecător, în mărime de 1 milion 330 mii lei, manifestată prin deținerea apartamentului situat în centrul capitalei.
12:10
Republica Moldova are un nou Legislativ. Magistrații Curții Constituționale (CC) au validat scrutinul parlamentar anticipat ce s-a desfășurat la data de 11 iulie.
10:00
Procurorii oficiului Nord al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI) al IGP al MAI au deconspirat activitatea unui grup infracțional, dirijat de către un deținut al Penitenciarului nr.13 din Chișinău, care chiar în timpul detenției ar fi șantajat un bărbat cu vârsta de 60 de ani din Bălți, de la care a pretins suma de 10.000 euro.
10:00
Curtea Constituțională se întrunește pentru a examina sesizarea Comisiei Electorale Centrale (CEC) referitor la validarea alegerilor parlamentare anticipate desfășurate la data de 11 iulie.
09:20
Carabinierul care l-ar fi împușcat mortal pe un tânăr la Elizaveta rămâne încarcerat. Se întâmplă după ce Procuratura municipiului Bălți i-a demonstrat vina pentru un alt capăt de acuzare, acesta fiind condamnat, ieri, 22 iulie, la 5 luni de închisoare pentru amenințarea cu omor a unei alte persoane.
08:50
Cea de a doua tranşă a indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă, în valoare de 30,8 milioane lei, a fost finanțată, informează Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS).
08:50
Astăzi la Tokyo va avea loc Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice care va începe la ora locală 20.00, ora Chișinăului - 14.00. Republica Moldova are în total 20 de sportivi calificaţi la 12 probe diferite.
08:20
Un medic terapeut de gardă din cadrul Spitalului raional Comrat a fost condamnat la 2 ani închisoare, cu suspendare, pentru încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, soldată cu decesul unui copil. De asemenea, el a fost privat de dreptul de a ocupa funcții în domeniul medicinii timp de 3 ani.
08:00
Două persoane au decedat , iar altele două au ajuns la spital, după ce o mașină a ieșit pe contrasens și s-a izbit în alt automobil, aseară, în jurul orei 22.10, în apropiere de satul Coșcodeni din raionul Sîngerei, informează Poliția Republicii Moldova.
07:50
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță pentru astăzi, 23 iulie, cer variabil, fără precipitații. Vântul nord-vestic nu va mai sufla cu intensitate, dar va fi mai calm. Temperatura minimă a aerului va oscila între +13ºC şi +18ºC. Temperatura maximă a aerului se va situa între +23ºC şi +28ºC.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.