Radio Noroc

Mai mult de 2 zile în urmă
15:10
Abuzurile polițiștilor asupra șoferilor care circulă corect s-au intensificat în ultima perioadă. Declarația a fost făcută de liderul PD, Vlad Plahotniuc, care a cerut Ministerului de Interne ca raidurile și campaniile Inspectoratului Național de Patrulare să fie anunțate public și transparent.
15:10
Două incendii puternice de vegetație au izbucnit în munții Carpați, la o altitudine de 1.800 de metri.
12:40
Doi oameni au murit, iar 14 au suferit diverse traumatisme în urma unei coliziuni dintre două trenuri care s-a produs în regiunea Bavaria, din sudul Germaniei.
12:30
S-au început pregătirile pentru amenajarea plajei de la Vadul lui Vodă. Muncitorii lucrează de zor, aceștia cosesc iarba, vopsesc băncile, dar și curăță copacii de crengi uscate.
12:20
A început lupta împotriva căpușelor. Trei parcuri din capitală au fost tratate cu soluții pentru nimicirea acestora.
3 mai 2018
19:10
Zi neagră pentru aviația americană. Nouă oameni au murit, după ce un avion militar de tip cargo s-a prăbușit pe o șosea aglomerată din statul Georgia, iar apoi a luat foc.
18:50
Actualul director al companiei Moldova-Gaz, Vasile Botnari, a fost numit, cu votul majorității deputaților din Parlament prezenți la ședință, în calitate de director al Serviciului de Informații și Securitate. Noul şef al SIS îşi va executa mandatul pe o perioadă de cinci ani.
18:30
Noaptea a fost luminoasă în orașul Xian din centrul Chinei. 1.374 de drone dotate cu becuri multicolore au urcat spre cer, într-un zbor simultan.
18:10
„Calea spre victorie”, „Arena - creştem campioni”, „Renaşte un imperiu”, „Puternic pe arenă, puternic în viaţă”. Sunt câteva dintre sloganele care au fost selectate pentru Arena Chișinău. Organizatorii le-au ales pe 10 cele mai bune, cu cel mai mare număr de aprecieri şi distribuiri pe pagina de Facebook a Arenei Naţionale. Sloganul câștigător va fi selectat pe 15 mai de către un juriu din care fac parte mai mulţi oficiali.
18:00
Cu lozinci, pancarte și tricouri cu inscripții anti-manipulare – așa au sărbătorit jurnaliștii din Republica Moldova Ziua Mondială a Libertății Presei. Mai mulți reprezentanți ai mass media, studenți și ONG-iști au organizat un Marș al Solidarității, în care au cerut acces la informație, transparență și libertate de exprimare.
17:30
S-a născut în cămașă. Gimnasta americană Morgan Herd a fost la un pas de o tragedie, în timp ce efectua un exercițiu la bârnă.
17:20
Magistratul Ion Druță a fost numit președinte al Curții Supreme de Justiție. Decizia a fost luată de Parlament, cu votul a 53 de deputați. Acesta a fost singurul candidat care s-a înscris în cursă.
17:10
Un incendiu de proporții a izbucnit la o fabrică de reciclare a deșeurilor, din orașul mexican Ciudad Juarez. Flăcările au provocat un fum dens atât de puternic, încăt a fost purtat de vânt până în statul american Texas, situat la câteva zeci de kilometri distanță.
17:00
Cel puțin 30 de oameni au fost răniți în urma unei explozii puternice care s-a produs la Londra. Tragedia a avut loc în timpul unui festival al comunității evreești, la care participau sute de oameni.
16:40
60 de vizitatori ai unui parc de distracție din Japonia au trecut prin momente de groază. Oamenii au rămas blocați cu capetele în jos la o înalțime de 30 de metri de la pământ.
16:10
De la frunzăritul foilor învechite, la butonarea tastelor pe calculator. Aproximativ 250 de mii de file păstrate în dosarele Arhivei Naționale pot fi accesate prin intermediul sistemului electronic.
15:50
Un tânăr de 25 de ani și-a pierdut viața în urma unui grav accident rutier. Tragedia a avut loc în dimineața zilei de joi, pe traseul Orhei-Bălți.
27 aprilie 2018
10:20
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării are la dispoziție, de astăzi, 30 de zile pentru organizarea și desfășurarea concursului de selectare a partenerului privat pentru proiectul ”Arena Chișinău”. Arena urmează să fie ridicată în comuna Stăuceni, o suburbie a Chișinăului, unde pentru realizarea proiectului au fost alocate aproape 70 de hectare de teren.
18 aprilie 2018
13:01
Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la funcția de primar general al capitalei, Constantin Codreanu, susține că s-ar retrage din cursa electorală, dacă lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, ar candida pentru această funcție.
12 aprilie 2018
13:20
În multe dintre ieșirile sale publice, lidera Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, vine să atragă atenția asupra încălcărilor care se comit la finanțarea altor partide. Însă aceasta se pare că evită să observe bârna din ochiul propriu și falsurile din rapoartele financiare ale partidului pe care îl conduce. Subiectul a fost abordat în cadrul unui comentariu pe portalul Hotnews.md, în care se atrage atenția asupra numeroaselor călătorii pe care le-a avut șefa PAS în afara hotarelor țării și suma foarte mică declarată în rapoarte.
11 aprilie 2018
12:10
Oficial, nu a câștigat în ultimii doi ani niciun bănuţ, dar are în spate o avere impresionantă şi trăieşte pe picior mare. Este vorba despre liderul PPDA, Andrei Năstase, candidat la fotoliul de primar al Capitalei. În declarația de avere pentru anii 2016 - 2017, pe care a depus-o la Consiliul Electoral din Chişinău, la capitolul venituri a indicat nici mai mult nici mai puţin de zero lei.
10 aprilie 2018
17:50
Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a dispus suspendarea activităţii tuturor agenţilor economici şi demontarea sau evacuarea tuturor gheretelor, unităţilor de comerţ ambulant (tonete, remorci şi frigidere) şi prestări servicii amplasate pe teritoriul zonei de odihnă şi agrement din Parcul „Valea Trandafirilor”.
13:00
Primarul interimar al Capitalei Silvia Radu intenționează să participe la alegerile locale anticipate din luna mai.
6 aprilie 2018
13:40
În Republica Moldova a demarat o campanie mobilă de informare a alegătorilor cu genericul „Democrația contează”.
11:20
Delegația Bisericii Ortodoxe din Moldova condusă de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, a ajuns la Tel Aviv, pentru a aduce Lumina Sfânta.
11:10
Primarul interimar Silvia Radu a fost surprinsă astăzi cum plantează flori în Scuarul Catedralei.
10:10
Primarul interimar al municipiul Chișinău, Silvia Radu, susține că dacă va candida la alegerile noi în capitală, categoric nu va reprezenta un partid politic.
5 aprilie 2018
10:20
Chișinăul depune eforturi considerabile pentru soluțioarea conflictului înghețat din stânga Nistrului, dar se confruntă cu un blocaj din partea Rusiei, care nu este interesată de rezolvarea diferendului. Aprecierea a fost făcută de congressmenul american William Ballard Hurd, membru al Camerei Reprezentanților din partea statului Texas, la o întrevedere cu liderul coaliției de guvernare de la Chișinău, Vlad Plahotniuc.
4 aprilie 2018
17:50
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, care a avut astăzi o întrevedere cu delegația europarlamentarilor din Comisia pentru Afaceri Externe și Comisia pentru Bugete din Parlamentul European, l-a contrazis pe europarlamentarul Siegfried Mureşan, care a spus că guvernarea ar limita accesul opoziției la sursele media și că sunt persecutați de organele de drept doar aleșii locali din opoziție. În acest sens, Andrian Candu a prezentat în cadrul întâlnirii mai multe diagrame.
17:50
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a prezidat ședința Grupului de lucru privind implementarea proiectului de edificare a arenei polivalente, pentru a stabili următoarele acțiuni care urmează a fi întreprinse în vederea realizării Foii de parcurs „Arena Chișinău”.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.