Radio Noroc

Acum 4 ore
18:20
Serviciile medicale de profilaxie, diagnostic, tratament şi supraveghere în domeniul oncologic ar putea fi acordate și de către instituţiile medico-sanitare private licenţiate şi acreditate.
Acum 8 ore
14:50
Summit-ul Parteneriatului Estic, programat pentru luna noiembrie la Bruxelles, va fi un moment crucial nu doar pentru viitorul țărilor est-europene, dar și pentru viitorul întregii Europe. Mai mult, locul Republicii Moldova este în familia europeană, de aceea aspirațiile noastre trebuie încurajate și salutate în declarațiile oficiale. Aceasta este părerea prim-ministrului Moldovei, Pavel Filip, care se regăsește într-un editorial pentru Euronews.
14:40
Guvernul a aprobat modificări în Regulamentul privind eliberarea actelor de identitate şi evidenţă a locuitorilor, în sensul simplificării procedurile de obţinere a actelor de identitate.
Ieri
12:25
Adunarea Generală a Procurorilor va fi convocată pe data de 17 noiembrie. Unul dintre subiectele de bază de pe agendă este numirea noilor membri ai Consiliului Superior al Procurorilor mandatele cărora expiră pe data de 19 decembrie.
17 octombrie 2017
21:14
Delegația Republicii Moldova, condusă de ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, și guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, a efectuat o vizită la Washington pentru a participa la Ședințele anuale ale Fondului Monetar Internațional (FMI) și Grupului Băncii Mondiale, care s-au desfășurat în perioada 10-15 octombrie 2017 la Washington.
21:14
Ministerul Justiției a încheiat a doua rundă a concursului de selectare a candidaților pentru trei funcții de juriști secunzi la Grefa Curții Europene a Drepturilor Omului.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:10
Președintele legislativului Andrian Candu și premierul Pavel Filip vor prezida ședința comună a Parlament - Guvern. Evenimentul de sincronizare a agendelor de lucru ale Guvernului şi Parlamentului va avea loc astazi
12:01
Până în anul 2023, Suedia va deveni prima țară din lumea fără cash, arată un studiu recent realizat de Forumul Economic Mondial, citat de Mubasher. Țara nordică este pe cale de a renunța de tot la banii chash în favoarea cardurilor electronice și a aplicațiilor de plată mobile, au arătat datele furnizate de Forumul Economic Mondial. Totuși, comercianții cu amănuntul din Suedia, speră să mai păstreze câțiva ani operațiunile efectuate cu cash
12 octombrie 2017
11:50
Primăria Chișinău organizează astăzi o repetiție generală pentru Hramul oraşului. În cadrul repetiției va fi anunțat programul manifestărilor cultural-artistice organizate de Primăria Chișinău și Preturile de sector.Sărbătoarea va începe pe 14 noiembrie cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, la ora 08.30. Ulterior, la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului”, un sobor de preoți va oficia Liturghia de hram.
11:40
UE anunță că nu va mai transfera fonduri pentru bugetul de stat moldovean pentru a susține reformele în sectorul justiției. Anunțul a fost făcut , prin intermediul unui comunicat de presă.
11 octombrie 2017
11:40
Toate gheretele şi unităţile de comerţ ambulant din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt", din Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului" şi din perimetrul adiacent acestora vor fi demontate şi evacuate.
11:30
Consiliul Europei pentru Drepturile Omului va sprijini R. Moldova în reformarea justiției.Viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut marți o întrevedere cu Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului Nils Muižnieks, care se află într-o vizită oficială în Republica Moldova, informează Moldpres
11:30
La sfârşitul acestei săptămâni va fi simulată crearea circumscripțiilor uninominale pentru alegerile parlamentare de anul viitor.
10 octombrie 2017
12:30
Vaccinurile antigripale pentru acest sezon au ajuns în țară.Lotul de 200 de mii de doze a fost recepționat de Centrul Național de Sănătate Publică (CNSP), anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pe pagina sa web.
12:20
Elevii din Republica Moldova au obținut o medalie de aur și două de bronz la Olimpiada Internațională la Limba Franceză, ediția a III-a. Concursul a fost organizat de Ministerul Educației din Armenia și Centrul Regional Francofon pentru Europa Centrală și de Est și s-a desfășurat în perioada 25-30 septembrie 2017 în orașul Aghveran, Armenia, anunță Ministerul Educației.
12:20
Trecerea la sistemul de taxare electronică în transportul public din capitală ar permite o bună monitorizare a pasagerilor, transportatorilor, dar și surselor financiare acumulate. Despre modelul proiectului de taxare electronică și implementarea etapizată a acestuia în Odesa, a vorbit fostul ministru al Infrastructurii din Ucraina, Alexandr Maliv, în cadrul celei de-a doua etape de dezbateri publice asupra proiectului de taxare electronică, transmite IPN.
9 octombrie 2017
12:30
Între 19-21 octombrie 2017 la Chișinău va avea loc Festivalul „Filme împotriva corupției”.
12:20
Sezonul de încălzire 2017-2018 începe în instituțiile de învățământ și în spitalele din municipiul Chișinău. O dispoziție în acest sens a fost semnată pe 6 octombrie de către primarul interimar. Totodată, edilul a dispus permiterea deschiderii sezonului de încălzire și pentru fondul locativ, la solicitarea locatarilor, transmite IPN.
12:20
S.A. „Termoelectrica” organizează, de Hramul Chișinăului, o tombolă în cadrul căreia va oferi trei abonamente pentru încălzirea locuinței și livrarea apei calde menajere. La tombolă pot participa locuitorii municipiului Chișinău, conectați la sistemul centralizat de termoficare.
6 octombrie 2017
12:10
Străinii vor putea obţine cetăţenia Republicii Moldova dacă vor contribui cu cel puţin 100 de mii de euro în Fondul de dezvoltare durabilă sau vor investi 250 de mii de euro, în domeniile de dezvoltare strategică.
12:10
În capitală campania de salubrizare de toamnă se va desfășura pînă pe 15 decembrie.Potrivit unei dispoziții a primarului general interimar, Nistor Grozavu, principalele activități ale campaniei de salubrizare de toamnă se referă la executarea lucrărilor de amenajare și curățire pe teritoriile instituțiilor sociale – școli, grădinițe, instituții medico-sanitare publice, dar şi salubrizarea zonelor rezidențiale, curțile de blocuri de locuințe și terenurile aferente acestora, curățenie în zonele verzi – parcuri, scuaruri şi alei.
12:00
Autoritățile de la Chișinău marchează în cadrul unui eveniment festiv, 20 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Convenția Europeană pentru Drepturile Omului. Evenimentul are loc în Capitală, sub egida Curții Constituționale, cu participarea președintelui Curții Europene pentru Drepturile Omului, Guido Raimondi.
5 octombrie 2017
11:10
Faimoasa Operă de Stat (Staatsoper) din Berlin, cea mai prestigioasă dintre cele trei opere din capitala Germaniei, s-a redeschis marţi după şapte ani de renovări laborioase şi patru ani de întârziere, informează AFP.
11:00
Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) va finanţa un proiect de îmbunătăţire a competenţelor instalatorilor de colectoare solare din Republica Moldova. Această înţelegere a fost atinsă în cadrul reuniunii anuale dedicate dezvoltării economiei verzi în oraşe, care a avut loc la Viena.
10:40
În mai multe state, inclusiv în Republica Moldova, astăzi, 5 octombrie, este marcată Ziua Internaţională a Profesorului, destinată a fi una specială, de apreciere a cadrelor didactice.
4 octombrie 2017
11:20
Parlamentul European va lua o decizie privind acordarea asistenţei macrofinanciare pentru Moldova în luna noiembrie. Această propunere a fost acceptată de deputaţii parlamentului European, care au participat marţi, la Strasbourg, la audierile în privinţa situaţiei din Moldova.
09:30
Comisia Europeană a avertizat Moldova că va monitoriza „îndeaproape” punerea în aplicare a noii legi electorale care impune votul mixt. La dezbaterile de marți din Parlamentul European, comisarul pentru ajutor umanitar, Christos Stylianides, a declarat că autoritățile de la Chișinău vor putea beneficia de asistența de 100 de milioane de euro din partea Uniunii, dacă vor respecta drepturile omului și domnia legii. Ajutorul ar urma să ajungă în Moldova în luna decembrie.
09:30
În primul weekend al lunii octombrie, pe data de 7 şi 8 octombrie, chişinăuienii şi oaspeţii capitalei vor avea posibilitatea să testeze gratuit calitatea apei.
3 octombrie 2017
12:40
Cea de-a IV-a ediție a săptămânii de afaceri „Moldova Business Week 2017” a inceput și se va desfasura pînă pe 6 octombrie, la Chișinău. În cadrul acestui eveniment iau parte peste 100 de participanți din 20 de țări din UE, CSI, Turcia, China, dar și din alte state cu care R. Moldova are relații bilaterale.
12:10
27 de grădinițe din țară rămân închise din cauza lucrărilor de reparații nefinisate, potrivit datelor Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, informează MOLDPRES. Mariana Goraș, șef adjunct la Direcția învățământ preuniversitar din cadrul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, a precizat că „în toate aceste instituții continuă lucrările de reparații începute în vară.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.