Publika

Acum 6 ore
00:40
Incident armat la o benzinărie din sectorul Botanica al Capitalei. S-au auzit împușcături, iar la scurt timp au ajuns mai multe echipaje ale poliției. Deocamdată nu este clar ce s-a întâmplat. Un martor a expediat redacției publika.
Acum 12 ore
20:20
Mai multe colegii din China au decis să le acorde elevilor o vacanță de primăvară de o săptămână, în luna aprilie, ca să-și găsească parteneri și să se îndrăgostească.
20:00
Ruslan Rotari are 35 de ani și o poftă uriașă de viață. Această dorință însă este amenințată de o formă rară de cancer. În 2021, el a fost diagnosticat cu Leiomiosarcom a intestinului subțire. Boala progresează rapid și a provocat deja mai multe metastaze.
19:30
Preşedintele Maia Sandu susţine că, în prezent, nu există riscuri privind neîndeplinirea de către Republica Moldova a condiţionalităţilor impuse de Uniunea Europeană odată cu acordarea statutului de ţară-candidat pentru aderare.
19:20
Ion Chirtoaca, președinte interimar al Asociației Judecătorilor din Moldova nu împărtășește optimismul președintelui Maia Sandu privind legitimitatea și funcționalitatea Consiliului Superior al Magistraturii.
18:50
11 persoane au fost reținute după perchezițiile desfășurate ieri în țara noastră și în România, după ce a fost descoperit laboratorul de anabolizante.
18:40
11 persoane au fost reținute după perchezițiile desfășurate ieri în țara noastră și în România, după ce a fost descoperit laboratorul de anabolizante.
18:10
Astăzi Parlamentul a numit 3 membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, din rândul societății civile, dintre cei care au trecut pre-vettingul.
17:40
Președintele Maia Sandu a salutat numirea de către Parlament a celor trei membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.
Acum 24 ore
17:00
Cel mai spinos articol din Constituția Republicii Moldova a fost, în sfârșit, modificat. După ani de discuții controversate, articolul 13 stipulează clar că limba de stat a Republicii Moldova este limba română, funcționând în baza grafiei latine.
17:00
Şoferiţa troleibuzului care a lovit mortal o fetiţă de 12 ani pe trecerea de pietoni, la Ciocana, a fost eliberată din penitenciar şi plasată în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de magistraţii Curţii de Apel Chişinău, care au acceptat demersul avocatului învinuitei.
16:40
Extinderea stării de urgență nu este un impediment în organizarea alegerilor din regiunea autonomă Găgăuzia. Despre asta a asigurat premierul Dorin Recean în timpul discursului său din Parlament privind prelungirea stării de urgență.
16:40
Starea de urgenţă a fost prelungită pentru încă 60 de zile, începând cu data de 5 aprilie. Hotărârea a fost votată de 61 de deputați, iar 14 au fost împotrivă. Propunerea Guvernului a fost examinată și aprobată de Parlament în ședința plenară de astăzi, 30 martie.
16:10
Starea de urgență s-ar putea prelungi cu încă 60 de zile. Guvernul a aprobat în ședință pentru această inițiativă. Un singur membru al Cabinetului de Miniștri însă s-a abținut. Astfel, proiectul de lege va merge în Parlament pentru a fi aprobat.
16:00
Piața muncii ar putea fi perturbată în mod substanțial de Inteligența Artificială, arată un nou raport al Goldman Sachs, care spune că aproximativ două treimi din locurile de muncă din SUA și Europa sunt expuse unui anumit grad de automatizare, potrivit Financial Times și CNBC,
15:40
Pacienții din mai multe spitale din țară sunt hrăniți cu bucate pregătite în condiții neconforme ori li se dau alimente de proastă calitate.
15:10
Şoferul care se face vinovat de producerea accidentului în urma căruia Marcela Paladi a rămas fără picioare și-a recunoscut vina. Gheorghe Begu a pledat vinovat în cadrul şedinţei care a continuat joi la Oficiul Buiucani al Judecătoriei Chişinău.
14:50
Vântul puternic a provocat pagube şi la Grădina Botanică din Capitală. Mai mulţi copaci au fost doborâţi, iar unele sere în care sunt colecţii preţioase de plante au rămas fără mai multe sticle de pe acoperişuri.
14:30
Republica Moldova și Israelul își consolidează cooperarea, atât pe plan politic, cât și social. Despre aceasta a anunțat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a Republicii Moldova, Nicu Popescu.
14:10
Începând cu ziua de luni, 3 aprilie, la centrele de instruire ale Armatei Naționale, se vor desfășura exerciții cu rezerviștii Forțelor Armate, informează Ministerul Apărării.
13:50
Administrația prezidențială îndeamnă cetățenii să fie vigilenți și precauți față de informațiile false distribuite în spațiul public.
13:20
Tatiana Ciaglic, Ion Guzun și Alexandru Postica au fost numiți, pe un mandat de șase ani, în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. La ședința de astăzi, Parlamentul a votat trei proiecte de hotărâri care prevăd acest lucru.
12:50
Partidul Socialiștilor își îndeamnă foștii colegi, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, care au decis să-și părăsească echipa și să se alăture Mișcării pentru popor, să depună mandatele de deputat.
12:40
Trei poduri rutiere, care fac legătura dintre Republica Moldova și România, vor fi modernizate. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat pozitiv inițierea negocierilor cu România, pentru încheierea unor acorduri în acest sens.
12:00
Șeful Postului de Inspecție la Frontiera Giurgiulești al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și 10 subalterni au fost reținuți de CNA într-un dosar de corupție.
11:40
Doi bărbați de 31 și, respectiv, 40 de ani, originari din Chișinău și Sîngerei, sunt cercetați penal. Aceștia sunt suspectați de pungășii comise în sectoarele Ciocana și Botanica ale Capitalei.
11:00
Un angajat al Agenției Servicii Publice a fost trimis pe banca acuzaților. Potrivit Procuraturii Generale, funcționarul este învinuit de trafic de influență.
11:00
Astăzi, 30 martie, angajații IGSU din nordul țării au fost solicitați conform nivelului sporit de intervenție pentru a interveni la Centrul de sănătate publică de pe strada Mihai Eminescu din orașul Briceni.Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 09:38.
10:20
Autoritățile ruse pregătesc o campanie prin care vor să recruteze 400.000 de soldați care să se ofere „voluntar” să intre în armată, dar probabil că autoritățile regionale vor recurge la constrângeri pentru a-și îndeplini cotele de înrolare impuse de Moscova, notează
10:00
În seara zilei de ieri, 29 martie, în jurul orei 18:05, pompierii au intervenit pentru a lichida un incendiu. Potrivit primelor informații, acoperișul unei case de locuit a fost cuprins de flăcări.
09:30
Doi cetățeni ai Egiptului, cu vârste de 23 și, respectiv, 24 de ani, au fost obligați să părăsească Republica Moldova la scurt timp după ce avionul în care se aflau aterizase la Chișinău. Oamenii legii au stabilit că străinii dețineau acte moldovenești falsificate.
Ieri
20:00
Guvernul a aprobat, la propunerea ministerului Educației și Cercetării, Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de formare profesională a conducătorilor de vehicule și Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de formare profesională a personalului din
19:20
Zis şi făcut! Piesa Zinaidei Julea - " E sărbătoare şi răsună muzica" a fost ascultată şi cântată în vestiarul naţionalei Moldovei, după remiza cu Cehia din preliminariile EURO 2024.
19:00
Premierul polonez Mateusz Morawiecki solicită Comisiei Europene să-și folosească toate instrumentele pe care le are la dispoziție pentru a limita cantitatea de cereale din Ucraina care este adusă în blocul comunitar, pe fondul furiei în creștere în rândul fermierilor cu privire la
18:30
Proiectul de lege ce prevede transmiterea imobilului Bibliotecii Naționale în proprietatea Mitropoliei Basarabiei ar trebui să aiba raționamente legale și bine determinate. De această părere este Avocatul Poporului, Ceslav Panico.
18:10
Acţiunile Serviciului de Informaţii şi Securitate ce ţin de filare sau alte măsuri în cadrul investigaţiilor speciale urmează să fie iniţiate doar în baza unui mandat emis la nivelul Curţii de Apel.
17:40
Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, confirmă că rezerviştii Armatei Naţionale sunt chemaţi să participe la instruiri. Oficialul, însă, precizează că acest lucru nu este legat de contextul geopolitic sau un pericol iminent la adresa securităţii ţării noastre.
17:20
Preşedintele Curţii Constituţionale, Domnica Manole, a ridicat în 2022 un salariu lunar de aproape 54 de mii de lei, cu 14 mii de lei mai mult faţă de 2021, când salariul lunar constituia 40 de mii de lei.
17:10
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță Cod Galben de îngheț pe întreg teritoriul țării. Avertizarea este valabilă pentru joi, 30 martie.Potrivit meteorologilor, în orele nocturne și ale dimineții se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1..-6 grade Celsius.
16:50
Proprietarii de câini, pisici și dihori vor fi obligați să vaccineze animalele, în scopuri profilactice. Guvernul a aprobat o normă sanitar-veterinară care stabilește măsurile de prevenire, combatere, control și eradicare a rabiei la animalele domestice și sălbatice.
16:20
Spania se confruntă cu cel mai mare incendiu de vegetaţie din acest an. Peste 1 800 de oameni din provincia Valencia au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele din cauza flăcărilor.
15:40
Cinci români au murit, iar alţi patru au fost grav răniţi în urma unui grav accident care a avut loc la Strasbourg.Potrivit presei din România, toate victimele implicate în tragedie fac parte din două familii cunoscute de romi din Timișoara, care s-au luat la întrecere pe străzile
15:20
Ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, a lansat noi acuzații la adresa ţării noastre. Într-un interviu pentru TASS, şeful diplomaţiei ruse a declarat că situația din regiunea transnistreană ar fi degradat foarte mult și a acuzat autoritățile de la Chişinău și pe
15:00
Doi bărbați, unul dintre care este angajat al închisorii din Bălți, au fost reținuți pentru 72 de ore, iar un al treilea suspect este cercetat în stare de libertate.
14:50
Numărul cazurilor de varicelă cu complicații severe s-a dublat din cauza pandemiei. Sunt rezultatele unui studiu efectuat de medicii Spitalului Municipal de Boli Contagioase de Copii din Capitală.
14:20
După ce Guvernul a aprobat modificările operate la Programul unic al asigurării obligatorii de asistență medicală, conform căruia pacienții care dețin poliță de asigurare vor putea merge la consultațiile medicilor specialiști și vor putea fi internați, fără îndreptarea
13:50
Primul laborator în care erau produse anabolizante a fost descoperit în România. Implicați în afacerea ilicită sunt și cetățeni cu dublă cetățenie - română și moldovenească. Autoritățile de peste Prut nu menționează unde exact era organizat acel laborator.
13:40
Pacienții care dețin poliță de asigurare vor putea merge la consultațiile medicilor specialiști de profil, atât la spitalele raionale, cât și municipale, și vor putea fi internați, fără îndreptarea medicului de familie.
13:10
A început procesul Marcelei Paladi. A fața instanței este Tudor Begu, șoferul care a provocat accidentul de pe Viaduct, de la începutul lunii februarie, în urma căruia tânăra a rămas fără picioare. La proces a venit și Marcela, în scaun cu rotile.
12:40
Un tânăr de 28 de ani își pune libertatea în pericol. El este suspectat că a furat o mașină din curtea unui bloc de locuit din sectorul Râșcani al Capitalei.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.