Politics

Mai mult de 2 zile în urmă
12:40
Fostul premier, Vlad Filat, ar putea reveni la conducerea Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM). Anunțul a fost făcut chiar de Filat, în cadrul unei emisiuni de la Exclusiv TV. Fostul premier susține că decizia finală urmează să fie luată la Congresul al X-lea extraordinar al PLDM, care va avea loc pe data de 27 mai 2023, [...] The post Vlad Filat, despre revenirea în politică: „Să fiu sincer…” appeared first on politics.md.
12:20
Într-o lume plină de provocări și dificultăți, există și locuri unde copiii în situație de stradă pot găsi sprijin și protecție. Un astfel de loc este Centrul de servicii pentru copii în situație de stradă din municipiul Chișinău, care activează în regim non-stop și este unicul centru din republică, care oferă servicii sociale pentru copiii [...] The post Ion Ceban: Centrul de servicii pentru copii în situație de stradă din Chișinău – o oază de speranță pentru cei mai vulnerabili appeared first on politics.md.
12:10
Decretul de promulgare și Legea pentru implementarea considerentelor unor hotărâri ale Curții Constituționale au fost publicate în numărul de astăzi al Monitorului Oficial și au intrat în vigoare. Astfel, începând de astăzi, în toată legislația Republicii Moldova, sintagma „limba română” va lua locul „limbii moldovenești”. Vor fi înlocuite și sintagmele „limba oficială”, „limba de stat” [...] The post Sintagma limba română, începând de astăzi, în toată legislația appeared first on politics.md.
11:10
Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian l-a primit astăzi, 24 martie, pe Marko Șevcenko, Ambasador al Ucrainei în Republica Moldova, anunță Biroul Politici de reintegrare. Oficialii au efectuat un schimb de opinii asupra procesului de reglementare transnistreană, evoluțiile și perspectivele acestuia în contextul regional actual. A fost făcută și o trecere în revistă a discuțiilor purtate [...] The post Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu Marko Șevcenko, Ambasador al Ucrainei appeared first on politics.md.
11:10
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene salută concluziile Consiliului European care reafirmă sprijinul continuu al Uniunii Europene pentru Republica Moldova în procesul de aderare la marea familie europeană, transmite IPN. Uniunea Europeană a anunțat că va continua să ofere Republicii Moldova tot sprijinul relevant, inclusiv pentru consolidarea rezilienței, securității, stabilității, economiei și aprovizionării cu energie [...] The post MAEIE salută concluziile Consiliului European care reafirmă sprijinul continuu al UE appeared first on politics.md.
11:10
Ex-premierul Natalia Gavrilița ar putea fi candidatul PAS la alegerile pentru Primăria Capitalei. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 23 martie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. Gavrilița a mai menționat că, la moment, se discută mai multe posibile candidaturi. „Discutăm împreună cu colegii, avem mai mai multe persoane care ar fi [...] The post PAS și-ar fi ales candidatul la alegerile pentru Primăria Capitalei appeared first on politics.md.
11:10
Președintele Camerei Deputaților din România, Marcel Ciolacu, dar și Alina Gorghiu, președinta interimară a Senatului României, urmează să vină într-o vizită oficială la Chișinău. Despre asta anunță speakerul Parlamentului, Igor Grosu, într-un mesaj pe Facebook. „Vreau să anunț că în zilele următoare vor veni alte două comisii importante ale Parlamentului României: cea pentru Integrare Europeană [...] The post Alți doi oficiali români vin la Chișinău appeared first on politics.md.
10:20
Primăria Municipiului Chișinău a lansat Programul Municipal de Granturi pentru Organizații de Tineret din mun. Chișinău, care are ca scop susținerea inițiativelor tinerilor în domenii precum voluntariatul, incluziunea socială, dezvoltarea economică și personală și promovarea unui mod sănătos de viață. Programul este destinat organizațiilor neguvernamentale care au experiență în implementarea proiectelor pentru tineri și care [...] The post Primăria Municipiului Chișinău a lansat Programul Municipal de Granturi pentru Organizații de Tineret din mun. Chișinău appeared first on politics.md.
23 martie 2023
11:40
Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a participat la Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei, care s-a desfășurat la Strasbourg. În cadrul evenimentului, el a avut o întrevedere cu reprezentanții delegației din Olanda și a abordat subiecte de interes comun pentru autoritățile publice locale din cele două țări. Potrivit edilului, discuțiile au [...] The post Primarul Chișinăului la Strasbourg a discutat cu delegația olandeză despre reforma administrației publice locale. Ce răspuns a primit appeared first on politics.md.
22 martie 2023
21:10
Curtea Penală Internaţională spune că au fost primite „ameninţări” provenind din Rusia la adresa unor membri ai CPI, după ce aceasta a emis un mandat de arestare împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin pentru deportare ilegală de copii ucraineni. Preşedinţia Adunării Statelor Părţi, ce regrupează cele 123 de ţări membre ale CPI, a declarat că au [...] The post Curtea Penală Internaţională a fost vizată de „ameninţări” ruse după ce a emis un mandat de arestare împotriva lui Putin appeared first on politics.md.
21:00
Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a continuat să reprezinte interesele autorităților locale și regionale din Republica Moldova la Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei. Acesta a avut mai multe întrevederi cu oficiali și reprezentanți europeni pe diverse teme de interes pentru dezvoltarea locală. Ion Ceban a declarat că a prezentat poziția [...] The post Ion Ceban, prezent a doua zi de ședințe și sesiuni la Strasbourg: Care e poziția s-a față de reforma APL-urilor appeared first on politics.md.
15:10
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip, a devenit noul membru al Comitetului de Conducere al concernului Südzucker Moldova. Potrivit unui comunicat emis de companie, el a fost numit în această funcție avînd în vedere bogata sa experiență în domeniul managementului la nivel privat și public, transmite NewsMaker.md. Pavel Filip, membru al Comitetului de Conducere al [...] The post Pavel Filip s-a lăsat de politică. Cu ce se ocupă fostul premier appeared first on politics.md.
14:10
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova a mers ieri, 21 martie, într-o vizită în satele Bardar și Nimreni din raionul Ialoveni. Președintele a discutat cu oamenii din aceste sate despre eforturile făcute pentru a păstra liniștea și pacea în țară, despre planurile de dezvoltare economică pentru următorii ani și despre obiectivul major de a deveni parte [...] The post Maia Sandu a vizitat la Bardar o seră de flori și o vinărie (FOTO) appeared first on politics.md.
14:10
Ion Ceban, primarul Chișinăului și vicepreședinte al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), a avut o serie de întrevederi la Strasbourg, în cadrul Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei. Printre subiectele abordate s-au numărat situația democrației locale în Republica Moldova, relațiile de colaborare dintre administrațiile publice locale și autoritatea centrală, precum și reforma [...] The post Ion Ceban a discutat despre colaborarea dintre autoritățile locale și centrale, la Strasbourg appeared first on politics.md.
13:10
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, și-a depus declarația de avere pentru anul 2023, la încetarea mandatului, și cea pentru anul 2022. Potrivit documentului, Alaiba a ridicat un salariu de 33.917 lei ca ministru și 224.947 de lei pe când era deputat. De la Parlament, el a mai primit 219.929 de lei sub formă [...] The post Ce a indicat Alaiba în declarația de avere appeared first on politics.md.
13:10
Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a făcut un bilanț al activității sale la conducerea primăriei în ultimul an. El a declarat că a reușit să implementeze mai multe proiecte importante pentru dezvoltarea orașului și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. “Am avut un an plin de provocări, dar și de realizări. Am reușit să finalizăm [...] The post Cum Ion Ceban își apreciază activitatea sa la Primăria Chișinău appeared first on politics.md.
13:00
Primăria Municipiului Chișinău informează cetățenii despre lucrările de semănare a gazonului nou pe aliniamentul stradal al bd. Dacia, care au fost realizate în perioada 20-22 martie 2023. Aceste lucrări fac parte din proiectul de amenajare a spațiilor verzi degradate din Capitală, implementat de Regia locativ-comunală și amenajare. Prin intermediul unui comunicat de presă, Primăria explică [...] The post Primăria Chișinău informează cetățenii despre lucrările de semănare a gazonului nou pe bd. Dacia appeared first on politics.md.
12:10
Ţările occidentale vor analiza cu siguranţă fiecare detaliu al discuţiilor dintre Xi Jinping şi Vladimir Putin, în condiţiile în care liderul rus caută sprijinul lui Xi pentru invazia din Ucraina. Experţii în limbaj corporal spun însă că liderul chinez Xi Jinping a părut mai relaxat şi mai dominant decât omologul său rus Vladimir Putin la prima lor [...] The post Ce arată limbajul corporal al lui Putin și Xi Jinping. Constatările experților appeared first on politics.md.
11:50
Necesitatea creșterii autonomiei locale, prin alocare de bani suplimentari la bugetul APL-urilor, a fost adusă la cunoștință reprezentanților Consiliului Europei de primarul general Ion Ceban, printr-un document. Documentul pregătit de Primăria Chișinău și înaintat reprezentanților Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei conține subiecte, sau mai bine zis lacunele în comunicarea dintre Guvernare și [...] The post Ceban: Necesitatea creșterii autonomiei locale, prin alocare de bani suplimentari la bugetul APL-urilor, a fost ridicată la Strasburg appeared first on politics.md.
11:40
Criza de la Întreprinderea ”Apă-Canal Chișinău”, care în continuare înregistrează datorii din cauza tarifelor mici pentru serviciile prestate, a fost adusă la cunoștință reprezentanților Consiliului Europei. Situația critică în care se află operatorul a fost descrisă într-o notă informativă transmisă de primarul Capitalei, Ion Ceban, Congresului Autorităților Locale și Regionale din Europa. În scrisoare se [...] The post Criza de la ”Apă-Canal Chișinău”, în atenția Consiliului Europei appeared first on politics.md.
11:20
Se lucrează intens la monumentul Reginei Maria, care urmează să fie instalat în fața Liceului “Gheorghe Asachi” din Chișinău. Statuia este înaltă de patru metri, iar pentru a duce lucrarea la bun sfârşit, Asociaţia Obştească “Monumentum” a dat startul unei ample campanii de strângere de fonduri, transmite Tvr Moldova. Autorul statuii Reginei Maria este sculptorul Veaceslav [...] The post În Chișinău va apare un monument al Reginei Maria appeared first on politics.md.
10:50
Regimul de control comun la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița va fi activat din luna aprilie. Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, spune că până la sărbătorile de Paște va fi redus considerabil timpul de așteptare la acest punct de trecere a frontierei. Mai mult, șefa de la Interne dă asigurări că în această primăvară [...] The post Ana Revenco a spus cînd va fi activ regimul de control comun la vama Leușeni appeared first on politics.md.
10:20
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat marți, 21 martie, că va participa prin videoconferință la summitul G7 prevăzut să aibă loc în luna mai la Hiroshima, Japonia, relatează Agerpres. “Am acceptat invitația (…) și voi participa la summitul G7 la Hiroshima într-un format online”, a declarat Zelenski în cadrul unei conferințe de presă la Kiev [...] The post Zelenski anunță că va participa prin videoconferință la summitul G7 appeared first on politics.md.
10:20
Cabinetul de miniștri se întrunește în ședință. Pe ordinea de zi se regăsesc 24 de subiecte. The post LIVE // Ședința Guvernului appeared first on politics.md.
10:20
Stadiul actual al proiectelor finanțate de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), dar și aspecte noi de cooperare au fost examinate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu directorul executiv al BERD pentru Europa de Est și Caucaz, Matteo Patrone, și Angela Sax, șefa oficiului Băncii în Republica Moldova, informează Direcția comunicare și protocol a [...] The post Dorin Recean a discutat cu oficialii BERD despre noi inițiative de creștere economică a țării appeared first on politics.md.
09:50
În cadrul Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei primarul general Ion Ceban a avut o întrevedere cu Președintele, Leendert Verbeek, cu echipa de monitorizare și raportorii pentru Republica Moldova. „În calitate de vicepreședinte al Congresului Autorităților Locale din Moldova și președinte al delegației Republicii Moldova la Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului [...] The post Edilul capitalei: În cadrul Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei am avut o întrevedere cu Președintele, Leendert Verbeek appeared first on politics.md.
21 martie 2023
20:10
Ceban se face auzit la Strasbourg! Împreună cu mai mulți colegi, primarul general, Ion Ceban a mers la Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei, unde participa la mai multe sesiuni unde sunt discutate problemele regionale și locale, propuneri și soluții. Anunțul a fost făcut de Ceban pe pagina sa din rețelele de socializare. [...] The post Vocea CALM- auzită la Strasbourg. Ceban:” Vom expune situația actuală” appeared first on politics.md.
18:10
Partidul comuniştilor (PCRM) nu va desemna un candidat pentru funcţia de bașcan al Găgăuziei și nu s-a decis în privinţa unui candidat pentru funcţia de primar al Chişinăului. Potrivit “INFOTAG“, acest lucru la declarat preşedintele PCRM, ex-preşedintele Vladimir Voronin, în emisiunea “Săptămâna nouă cu Anatolie Golea”, de la TV8. “Am discutat despre situaţia cu alegerile [...] The post PCRM nu va avea un candidat pentru funcția de bașcan al Găgăuziei appeared first on politics.md.
18:00
„Moldovagaz” a venit cu precizări privind achizițiile de gaze naturale în luna martie curent. Compania menționează că, în luna martie curent SAP „Gazprom” a asigurat livrarea către SA „Moldovagaz” a gazelor naturale în volum total de 176,7 milioane m³ sau 5,7 milioane m³ pe zi, insuficiente pentru ambele maluri ale Nistrului, transmite Știri.md. Prin urmare, volumele livrate [...] The post Moldovagaz explică revenirea achiziționării de gaze de la Gazprom appeared first on politics.md.
18:00
Emiterea mandatului de arestare pe numele președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, deja își face simțite efectele. Consecințele acestui demers vor fi pe termen lung și ar putea schimba perspectivele politice nu doar în Rusia, dar și pe plan internațional, inclusiv Republica Moldova. O opinie în acest sens a fost exprimată de expertul permanent al proiectului [...] The post Boțan: Va cădea o nouă cortină de fier între țările civilizate și Rusia appeared first on politics.md.
17:40
Uniunea Europeană pregătește în prezent o misiune civilă pentru Republica Moldova cu scopul de a sprijini această țară să facă față amenințărilor de natură hibridă, a afirmat marți Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell. Într-un discurs principal susținut în cadrul Forumului Schuman pentru apărare și securitate, Borrell a vorbit despre [...] The post Josep Borrell: Pregătim o misiune civilă în R. Moldova appeared first on politics.md.
17:40
Comisia Electorală Centrală (CEC), în cadrul ședinței de astăzi, 21 martie, a luat act de vacanța unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, atribuit Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”. În acest context, CEC va propune Curții Constituționale de a valida mandatul de deputat al candidatului supleant, Gheorghe Cojoc, de pe lista aceluiași partid. [...] The post PAS va avea un nou deputat în Parlament appeared first on politics.md.
17:40
Posibilitățile de intensificare a relațiilor bilaterale au fost discutate în cadrul întrevederii prim-ministrului Dorin Recean cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statului Qatar în Republica Moldova, Meshaal Mohammed Al-Kubaisi, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și protocol a Guvernului. În contextul semnării recente a Acordului privind liberalizarea regimului de vize între țările noastre, a [...] The post Republica Moldova și Statul Qatar pledează pentru intensificarea relațiilor bilaterale appeared first on politics.md.
17:30
Fermierii de lactate în comun cu reprezentanții MAIA și partenerii de dezvoltare discută despre prioritățile sectorului de producere a laptelui în anul curent, despre oportunitățile financiare disponibile și instrumentele necesare pentru realizarea dezideratului. Discuțiile au loc în cadrul Adunării Generale a membrilor Asociației fermierilor-producători de lapte, anunță Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Viceprim-ministrul Vladimir Bolea [...] The post Vladimir Bolea către producători de lapte: Pe rafturile magazinelor noastre trebuie să avem mai mult lapte autohton appeared first on politics.md.
14:50
Eugen Rurac, fostul șef al Direcției apărarea regimului constituțional al Serviciului de Informații și Securitate, ar fi unul dintre principalii oameni care a coordonat operațiunea “Blonda” de scoatere din cursa pentru primăria m. Bălți a Marinei Tauber, candidat al Partidului „Șor”. Despre aceasta scrie același canal de telegram – “Casa de Nebuni”, care a publicat [...] The post Operațiunea “Blonda” – sfârșit. Află cine a fost omul din SIS care a executat indicația Președinției de a o lăsa pe Marina Tauber fără mandat de primar al m. Bălți appeared first on politics.md.
14:00
Publicația anuală „Almanah Politic” – unicul produs istoric nu doar în Republica Moldova, dar și în regiune, a ajuns la cea de a VIII-a ediție. „Almanah Politic 2022”, care este un produs al companiei de consultanță și promovare a imaginii POLIEXPERT și al portalului TRIBUNA, are 335 de pagini. Publicația reprezintă un tablou al întregului [...] The post „Almanah Politic” a devenit unicul produs istoric. Ce conține publicația de 335 de pagini appeared first on politics.md.
14:00
Prin ce a fost remarcabil anul 2022 pentru segmentul de piaţă pe care activează compania dumneavoastră? 2022 a rămas un an activ cu adaptări rapide la situații instabile interne și externe. Pe plan intern, în pofida faptului că a fost unicul an neelectoral, situația politică necesită corectări și analize permanente atât pentru clienții politici, cât [...] The post (Interviu) Ian Lisnevschi: Сriza este afacerea noastră, dar, în același timp, și rivalul nostru appeared first on politics.md.
13:10
Președintele Partidului Comuniștilor din R.Moldova, Vladimir Voronin, anunță că formațiunea sa nu mai participă la protestele organizate de Partidul „Șor”. Deși Voronin nu exclude că aceste proteste ar avea motive reale legate de majorarea facturilor pentru consumul de energie, liderul PCRM declară că agenda lui Șor nu corespunde cu scopul comuniștilor, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md. În [...] The post Voronin le-a interzis comuniștilor să participe la protestele Șor appeared first on politics.md.
12:10
Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, a criticat decizia Parlamentului prin care a fost modificată legislația, limba română devenind astfel limbă oficială. Voronin susține că „strămoșii noștri vorbeau limba moldovenească”, transmite Știri.md. „Moldova s-a născut ca stat independent cu 440 de ani mai devreme decât România, dar noi stăm și discutăm. Am întrebat [...] The post Voronin: Ștefan cel Mare și Eminescu vorbeau și scriau în limba moldovenească appeared first on politics.md.
11:50
Fostul ministru al Justiției, Sergiu Litvinenco, și-a depus declarația de avere pentru anul 2023. Potrivit documentului, Litvinenco a ridicat un salariu de 88.119 lei de la minister. Totodată, soția sa ar fi obținut venituri de 19.000 de lei pentru servicii de consultanță la „PriceWaterhouseCoopers” și salariu de 70.000 de lei de la Fundația „Friedrich Ebert”, [...] The post Cu ce avere a plecat Sergiu Litvinenco de la Ministerul Justiției appeared first on politics.md.
11:40
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat astăzi un mesaj către cetățeni, de Ziua Internațională a Pădurii. „Atunci când bem un pahar cu apă, construim case, citim cărți copiilor, ne bucurăm de o cină în familie, nu facem neapărat legătura între aceste mici bucurii și pădure. Și totuși, viața, sănătatea și confortul nostru depind mult [...] The post Maia Sandu, de Ziua Internațională a Pădurii: „Viața, sănătatea și confortul nostru depind mult mai mult de păduri decât ne-am fi imaginat” appeared first on politics.md.
11:40
Partidul Popular European din Moldova (PPEM) și-a schimbat denumirea. Formațiunea lui Iurie Leancă se numește Partidul „Forța Diasporei”, transmite Unimedia. Partidul Popular European din Moldova (PPEM) este o formațiune politică de centru-dreapta din Republica Moldova, fondată la începutul anului 2015 de către fostul prim-ministru Iurie Leancă, după plecarea sa din Partidul Liberal Democrat din Moldova. [...] The post Partidul creat de Iurie Leancă și-a schimbat denumirea: Cum se va numi PPEM appeared first on politics.md.
11:30
Ministerul Apărării din Ucraina a anunțat că a distrus mai multe rachete de croazieră rusești de tip Kalibr în timp ce erau transportate pe calea ferată, în peninsula Crimeea.VIDEO “O explozie în orașul Djankoi din nordul Crimeei ocupate temporar a distrus rachetele de croazieră rusești Kalibr NK în timpul transportului lor pe calea ferată, scrie Digi24. [...] The post Ucrainenii atacă puternic în Crimeea: Explozii extrem de puternice appeared first on politics.md.
11:30
Secretarul de stat american Antony Blinken a anunțat luni, 20 martie, un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina, în valoare de 350 milioane de dolari, constând în muniții, arme și alte echipamente necesare forțelor ucrainene în lupta cu Rusia. „În conformitate cu o delegare de autoritate din partea președintelui Biden, autorizez cea de-a 34-a [...] The post SUA au pregătit un nou ajutor militar de 350 milioane de dolari pentru Ucraina appeared first on politics.md.
20 martie 2023
17:40
Primarul general Ion Ceban își reiterează poziția sa față de activitatea unor instituții media. Edilul spune că susțin și respect munca jurnaliștilor și știu câtă dedicație depun cei care muncesc în domeniu. „Nu sunt contra criticilor constructive și cu respectarea regulilor jurnalistice. Sunt contra materialelor vădit tendențioase, care au scop manipularea și de a induce [...] The post Ceban își reiterează poziția sa față de activitatea unor instituții media: „Banii nu au miros pentru unii” appeared first on politics.md.
17:30
Primarul general Ion Ceban cere Guvernului să vină cu soluții cu privire la încasarea taxelor cu privire la salubrizare. Potrivit edilului, această taxă este imposibil de încât din cauza blocajelor la nivel central – Ministerul Finanțelor, FISC-ului și ASP-ului. „Începând cu anul 2020, a fost adresate nenumărate solicitări către Ministerul Finanțelor cu privire la alocarea [...] The post Primarul general cere schimbări la capitolul salubrizare appeared first on politics.md.
17:00
Alinierea Republicii Moldova la sancțiunile pe care Uniunea Europeană le impune Federației Ruse vine la pachet cu niște beneficii, dar și cu niște riscuri ce trebuie asumate. Cetățenii simt imediat efectele negative prin scumpirile prețurilor la gazul natural, carburanți și limitarea accesului pe piața rusească. Totuși, beneficiile sunt mai mari și acestea țin de viitor, [...] The post Igor Boțan: Alinierea la sancțiunile UE aduce riscuri și beneficii appeared first on politics.md.
16:50
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat deciziile luate la ședința Consiliului Suprem de Securitate, unde au fost discutate blocajele din procesul de reformă a justiţiei şi modalităţile de depăşire eficientă a acestora. Potrivit președintelui, va fi accelerată crearea CSM și a Curții Anticorupție, transmite Știri.md. „Tot ce au reușit să arate judecătorii la Adunare e [...] The post Maia Sandu: Justiția a putrezit appeared first on politics.md.
16:10
The post LIVE // Declarațiile Maiei Sandu, după ședința CSS appeared first on politics.md.
15:20
Politologul Ian Lisnevschi a atras atenția că Maia Sandu plagiază. Acesta a lăsat să se înțeleagă că, campania folosită de partidul de guvernământ „Cred în Moldova” nu este foarte eficientă și provoacă o reacție negativă a publicului, deoarece oamenii, care se asociază pe bună dreptate cu Moldova, nu cred deloc în politicieni. În plus, Lisnevschi [...] The post VIDEO // Un politolog a atras atenția că Maia Sandu se inspiră de la alți politicieni appeared first on politics.md.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.