Politics

Acum 10 minute
15:00
„Povestea de succes” pentru care este lăudată Maia Sandu la New York se poate transforma într-un „coșmar” politic, economic și managerial. Opinia a fost expusă de către liderul PSRM, Igor Dodon. Fostul președinte al țării a scris pe rețelele de socializare că trăiește un deja vu, referindu-se la vizita lui Joe Biden la Chișinău, în [...] The post Dodon, despre discursul lui Biden în care menționează Moldova: „Deja vu” appeared first on politics.md.
Acum 2 ore
13:40
În perioada 21-24 septembrie, primarul general, Ion Ceban, se află în orașul Kazan, Federația Rusă, acolo unde participă la Forumul internațional KAZAN DIGITAL WEEK – 2021. Tema discuțiilor din cadrul mesei rotunde unde participă mai mulţi primari este „Evoluția orașelor inteligente”. ,,Am vorbit despre dezvoltarea infrastructurii urbane și adaptarea acesteia la noile provocări economice. Participanții [...] The post Ion Ceban se află în orașul Kazani din Federația Rusă unde participă la Forumul internațional „KAZAN DIGITAL WEEK – 2021”. appeared first on politics.md.
13:20
Compania de consultanță și cercetare politică ”Intellect Group” a lansat o broșura care cuprinde cei 7 ani de activitate ai companiei, ce se asociază cu șapte dintre cele mai izbitoare și semnificative rezultate în cercetare sociologică, consultanță sau asistență informațională. Lansarea a avut loc în cadrul Conferinței Internaționale ”Bazele dezvoltării durabile și viitorului sigur al [...] The post Compania ”Intellect Group” a lansat broșura care cuprinde cei 7 ani de activitate, asociați cu 7 victorii appeared first on politics.md.
Acum 4 ore
12:20
Reprezentanții Federaţiei Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice din Republica Moldova (SINDASP) se arată îngrijorați, în urma declarațiilor făcute de către deputatul PAS Dan Perciun, privind vârsta de pensionare a angajaților din instituțiile penitenciare. Sindicaliștii numesc aceste afirmații drept eronate. „Aaccentuăm faptul că înlesnirile stabilite de legiuitor la calcularea vechimii în serviciu pentru stabilirea pensiei funcţionarilor [...] The post Sindicatele reacționează dur la declarația lui Perciun despre vârsta de pensionare a angajaților din penitenciare appeared first on politics.md.
Acum 6 ore
10:50
Negocierea unui împrumut este întotdeauna o etapă delicată, care trebuie parcursă cu cea mai mare meticulozitate pentru a vă mări șansele de a obține un împrumut. Dar care sunt întrebările corecte pe care trebuie să le puneți atunci când luați un credit, astfel încât să nu aveți parte de surprize mai târziu? Despre aceasta aflăm [...] The post 5 întrebări pe care să le pui consultantului de la oficiul de creditare înainte să iei un împrumut appeared first on politics.md.
09:50
Astăzi, la Chișinău, se va desfășura Conferința Internațională “Bazele dezvoltării durabile și viitorului sigur al Republicii Moldova”. Evenimentul este la a doua ediție și este organizat de Compania de consultanță și cercetare politică ”Intellect Group”, portalul de știri „Enews.md” și Asociația obștească „SPERO, în colaborare cu portalul informațional ”Politics.md” și Fundația pentru Democrație și Progres. [...] The post Conferință Internațională la Chișinău, ce reunește zeci de experți din întreaga lume appeared first on politics.md.
Acum 24 ore
18:50
Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au contestat la Curtea Constituțională modificările la legea Procuraturii, aprobate de către majoritatea PAS. Despre aceasta socialistul Vasile Bolea a anunțat pe rețelele de socializare. „Astăzi, împreună cu dl. Vladimir Voronin am semnat și am depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care solicităm verificarea constituționalității legii nr.102 din 24 [...] The post Bolea și Voronin au contestat la CC modificările la legea Procuraturii: PAS vrea să aibă un Procuror General de buzunar appeared first on politics.md.
18:20
Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor pregătesc un proiect de lege, privind compensarea facturii la gaz. Anunțul a fost făcut de către liderul, PSRM, Igor Dodon, în contextul creșterii tarifului la gaz. „Vedem că, conducerea Republicii Moldova așa și nu dorește să vină cu negocieri cu Gazprom. Înțelegem că inevitabil prețurile vor crește și am decis, [...] The post Dodon în contextul creșterii tarifului la gaz: Pregătim un proiect de lege care prevede compensarea facturii la gaz appeared first on politics.md.
18:20
Candidatul PAS la funcția d primar al municipiului Bălți este deputatul și omul de afaceri Boris Marcoci. În perioada electorală, jurnaliștii de investigație au scos la iveală mai multe informații controversate despre acest membru PAS. Boris Marcoci este proprietar al companiei Marsharcon și a fost consilier municipal din partea Partidului Acțiune și Solidaritate. De mulți [...] The post Candidatul PAS la primăria Bălți, Boris Marcoci este un fost PLDM-ist cu legături strânse cu Renato Usatîi appeared first on politics.md.
Ieri
14:00
Deputații socialiști, consilierii municipali și activiștii PSRM au depus flori la sediul Ambasadei Federației Ruse din Chișinău, în memoria victimelor atacului armat care s-a produs la 20 septembrie, în orașul Perm. Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a condamnat cu fermitate acest act de agresiune. „Terorismul nu poate fi justificat! Exprimăm condoleanțe familiilor victimelor, persoanelor rănite le [...] The post PSRM au depus flori la sediul Ambasadei Federației Ruse din Chișinău, în memoria victimelor atacului armat care s-a produs în orașul Perm appeared first on politics.md.
13:40
În prezent în sectorul Ciocana al capitalei se lucrează la instalarea terenului de fitness din str. Maria Drăgan, din preajma scuarului panoramic, care este în reparaţii din cauza alunecărilor de teren. În zona adiacentă sunt pavate aleile şi este construit un trotuar care va face legătura cu scuarul panoramic. Despre acest lucru a anunţat primarul [...] The post Obiectivele aflate în lucru în sectorul Ciocana. Ion Ceban: Astăzi vom inspecta sectorul pentru a vedea toate obiectivele în realizare, dar și pentru a monitoriza calitatea lucrărilor appeared first on politics.md.
12:50
Alte 10 autobuze ISUZU, din lotul celor 100 de unităţi de transport noi care urmează să ajungă în capitală până la sfârşitul acestui an – au fost recepţionate de municipalitate. Despre acest lucru a scris primarul general, Ion Ceban, pe pagina sa de facebook. ,,Deja sunt aduse la Chişinău 25 de unităţi de transport. Acestea [...] The post Alte 10 autobuze ISUZU, din lotul celor 100 de unităţi de transport noi care urmează să ajungă în capitală până la sfârşitul acestui an – au fost recepţionate de municipalitate appeared first on politics.md.
12:40
Fostul ministrul al Afacerilor Interne, Pavel Voicu, spune că inițiativa PAS de a majora vârsta de pensionare pentru angajații structurilor de forță va lovi în securitatea publică a țării. „Cea mai mare problemă este menținerea angajaților în sistem, când aceștia combină greu viața profesională cu cea de familie, pentru că salariul este insuficient, pentru că [...] The post Voicu: Am aflat cu tristețe intenția guvernării de a majora vârsta de pensionare a angajaților din sistemul de drept appeared first on politics.md.
12:10
O nouă lovitură pentru agricultori și transportatori, motorina continuă să se scumpească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat prețurile de referință la carburanți. Astfel, în data de 22 septembrie, un litru de motorină va costa 16,88 lei, cu 3 bani mai mult. Pe de altă parte, benzina se va ieftini cu 6 bani [...] The post O nouă lovitură pentru agricultori și transportatori: Motorina continuă să se scumpească appeared first on politics.md.
11:20
Sănătatea devine din ce în ce mai scumpă. După carburanți și alimente, prețurile la medicamente cresc constant în farmacii. Despre asta se plâng oamenii pe rețelele de socializare care spun că, în plin sezon rece, un preparat folosit la tratarea virozelor a ajuns să coste 90 de lei, în timp ce vara era vândut cu [...] The post Sănătatea devine tot mai scumpă: prețurile la medicamente cresc constant în farmacii appeared first on politics.md.
11:10
Inițiativa PAS de a majora vârsta de pensionare pentru angajații structurilor de forță a stârnit revolta în rândul polițiștilor. Președintele Asociației Femeilor din Poliție, Cristina Schimbov, a scris pe Facebook că înainte de a luat o astfel de decizie, trebuie să înțelegi în ce condiții muncesc oamenii legii. Mai mult decât atât, Schimbov se întreabă [...] The post Președintele Asociației Femeilor din Poliție, despre inițiativa PAS: A făcut cineva o analiză cât durează viața unui polițist? appeared first on politics.md.
10:50
Spitalele din ţară nu mai au bani pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19. Compania Naţională de Asigurări în Medicină le-a achitat mai puţin pentru numărul persoanelor internate, iar unele costuri suplimentare, precum gestionarea deşeurilor sau acordarea sporurilor salariale pentru medicii din prima linie, nu au fost luate în calcul. Cu o astfel de situaţie se confruntă [...] The post Directorii de spitale trag semnal de alarmă: Nu avem bani pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 appeared first on politics.md.
10:50
Impunerea unor măsuri restrictive este necesară pentru evitarea unui lockdown în Republica Moldova. O spune ministrul economiei, Sergiu Gaibu, potrivit căruia încă nu s-a ajuns la o decizie finală dacă va fi instituită sau nu obligativitatea deținerii unui certificat de vaccinare sau test anti-COVID-19 pentru sectorul HoReCa. Potrivit ministrului, decizia va fi luată în funcție [...] The post Guvernul Gavrilița insistă pe ideea de a introduce obligativitatea deținerii unui certificat de vaccinare la intrarea în restaurant appeared first on politics.md.
10:40
O eventuală scumpire a gazelor va provoca creșterea în lanț a tarifelor și pentru alte servicii, cum ar fi la energia electrică sau căldură. Mai mult, se așteaptă o nouă scumpire și pentru produsele alimentare, susține expertul economic, Mihail Poisic, care avertizează că noua guvernare de la Chișinău trebuie să elaboreze de urgență un program [...] The post Ne așteaptă scumpiri în lanț, spun experții (VIDEO) appeared first on politics.md.
20 septembrie 2021
18:20
Doctorul în științe ecologicem Elena Zubcova a declarat pentru Accent TV că locuitorii din satul Talmaza, spre exemplu, în ultimii ani „asistă” la uscarea albiei vechi a Nistrului, numită popular „Nistrul chior”. Chiar și așa, în toți acești ani, a continuat construcția mai multor hidrocentrale, iar odată cu lansarea celei de-a patra turbine, problema salvării Nistrului [...] The post Râul Nistru nu va face față celei de-a patra turbine appeared first on politics.md.
17:50
Liderul Antimafie, Sergiu Mocanu, susține că jurnaliștii de la Radio Europa Liberă, Vasile Butnaru și Valentina Ursu, ar fi de fapt agenții KGB care ar încerca să rămână departe de scandalul iscat pe seama relației între Veaceslav Platon și Natalia Morari. „Vasile Butnaru și Europa Liberă, cu Valentina Ursu și cu tot ceea ce este [...] The post Mocanu acuză doi jurnaliști de la Europa Liberă că ar fi KGB-iști appeared first on politics.md.
17:00
Liderul PSRM, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare Partidului Politic „Edinaia Rossia” din Federația Rusă cu ocazia victoriei în alegerile pentru Duma de Stat. „Acum câțiva ani, Partidul Socialiștilor și „Edinaia Rossia” au semnat un acord de colaborare, iar acum sunt sigur că relațiile noastre vor primi un nou impuls pentru dezvoltare în [...] The post Igor Dodon a adresat un mesaj de felicitare PP „Edinaia Rossia” cu ocazia victoriei în alegerile pentru Duma de Stat appeared first on politics.md.
17:00
A fost creat un grup de lucru specializat care examinează 25 de construcții problematice ce au fost depistate în ultima perioadă. Ceban spune că acestea sunt examinate și de către direcția juridică, direcția arhitectură, Agenția supraveghere tehnică, care vor prezenta câte o notă informativă. „Dacă vor fi constatate careva abateri, materialele vor fi prezentate către [...] The post Edilul capitalei: A fost creat un grup de lucru specializat care examinează 25 de construcții problematice ce au fost depistate în ultima perioadă appeared first on politics.md.
15:50
„Maia Sandu, eu vă rog frumos, fiți mai atentă la ONU ce vorbiți, pentru că gazul nu îl plătiți dumneavoastră” este mesajul actorului moldovean Sergiu Voloc către președintele Maia Sandu. Îndemnul vine în  contextul vizitei președintelui Maia Sandu la New York, unde săptămîna viitoare se vor ține lucrările Adunării Generale a ONU. Voloc i-a cerut [...] The post Sergiu Voloc: Maia Sandu, eu vă rog frumos, fiți mai atentă la ONU ce vorbiți, pentru că gazul nu îl plătiți dumneavoastră appeared first on politics.md.
15:30
Stagnare în cazul Hotelului Național. Primarul general Ion Ceban spune că organele de drept așa și nu au dat un răspuns după 3 luni de când a solicitat să se expună asupra acestor acte. Ceban spune că astăzi va solicita ca să fie transmise demersuri repetate la toate instanțele pentru a avea un răspuns în [...] The post Organele de drept stau „cu ochii în soare”. Ceban: După 3 luni nu au venit cu o claritate în cazul Hotelului Național appeared first on politics.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:20
Dezvăluirile despre conflictul de interese la postul de televiziune TV8 continuă. Echipa Radar Politic a realizat o investigație, în care sunt demonstrate conexiunile directe ale angajaților acestei instituții cu partidele politice și politicienii din Republica Moldova. Astfel, prezentatoarea știrilor TV8, Angela Gonța, fosta soție a lui Vlad Filat, este cumătră cu jurnalistul Cristian Jardan, cel [...] The post Cumătrismul din redacția TV8: Risc reputațional pentru Internews și alți finanțatori (VIDEO) appeared first on politics.md.
12:20
În plin sezon agricol, motorina continuă să se scumpească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit pentru marți, 21 septembrie, un preț de 16,85 lei, cu 3 bani mai mult decât astăzi. Totodată, prețul la benzină va fi cu 3 bani mai mic, decât astăzi – 20,92 lei. Amintim că din 2 septembrie a [...] The post Veste proastă pentru agricultori! Motorina continuă să se scumpească appeared first on politics.md.
11:10
A fost o perioadă când numele lui era mai pronunțat decât numele multor politicieni și demnitari de stat din Moldova. Despre el a scris și zgarda de Gardă, iar la Truba8 s-a vorbit despre năzbâtiile lui. Anume acolo fostul procuror, Ivan Diacov, a povestit despre el lucruri interesante. Până la urmă, fostul ofițer CNA, Zahar (Zaharia) [...] The post Vă mai amintiți de Zahar Zanosiev care lua 150 de mii de eur pentru funcția de vice-ministru? Luni ar putea fi achitat… appeared first on politics.md.
10:50
Agricultorii din nordul țării se plâng că nu au unde să-și vândă fructele. Ei mizau pe piața de desfacere din Rusia, dar autoritățile nu au încheiat niciun acord cu Moscova în acest sens.  Natalia Balta din satul Arionești, raionul Dondușeni are o livadă de pruni și spune că va avea o roadă de 40 de [...] The post Agricultorii din nordul țării nu au unde să-și vândă fructele: Investițiile sunt mari, dar încă nu am scos niciun leu appeared first on politics.md.
10:50
Oameni serioși și structurile speciale se ocupă de denigrarea primarului general Ion Ceban. Cel puțin asta spune edilul în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi. Primarul spune că se fac eforturi publice de către oameni de la conducere. „Am fost informat că sunt urmărit la fiecare pas, se ocupă oameni serioși și structurile speciale pentru [...] The post Ion Ceban: Oameni serioși și structurile speciale se ocupă de denigrarea mea appeared first on politics.md.
10:40
Maia Sandu nu a binevoit să-l decoreze pe Zhang Yinghong, Ambasadorul Chinei în Republica Moldova, cu ocazia încheierii mandatului în țara noastră, deși China, amintesc, a fost una dintre primele țări care a acordat Moldovei asistență semnificativă la începutul pandemiei, în anul 2020. Această opinie a fost exprimată de Igor Dodon, președintele PSRM. El a [...] The post Igor Dodon: Maia Sandu a dat dovadă demonstrativ de lipsă de respect față de China appeared first on politics.md.
10:20
Șapte candidați ai Blocului au obținut victoria din primul tur (inclusiv un candidat independent care a câștigat cu susținerea Blocului), alți opt vor continua lupta în turul doi sau vor participa la alegerile repetate în circumscripțiile în care alegerile nu sunt considerate valabile din cauza prezenței reduse la vot. Despre aceasta a scris într-o rețea [...] The post Igor Dodon: Sunt convins că vom crea cea mai mare fracțiune în Adunarea Populară a Găgăuziei appeared first on politics.md.
10:10
Primăria Chișinău și locuitorii capitalei au prieteni foarte mulți în mai multe orașe din țările vecine și nu doar. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban în urma vizitelor externe ale sale. Edilul punctează că oamenii sunt deschiși pentru a ne susține, a colabora și a face multe proiecte împreună. „Suntem buni prieteni cu [...] The post Ceban, după vizitele externe din ultima perioadă: Toți sunt gata să ne ajute appeared first on politics.md.
10:10
Rosian Vasiloi solicita Ministerului de Interne ca in urmatoarea hotarare a CNESP sa fie introdusa obligativitatea prezentarii la fiecare doua saptamani a rezultatului negativ al testului PCR Covid-19 sau testului antigen, pentru tot personalul nevaccinat din cadrul Politiei de Frontiera. Rosian VASILOI, SEFUL POLITIEI DE FRONTIERA: „Imunizarea impotriva Covid-19 ramane a fi o prioritate actuala [...] The post Polițiștii de frontieră, nevaccinați, obligați să prezinte testul o dată la două săptămâni appeared first on politics.md.
09:40
Actorul și prezentatorul Sergiu Voloc îi sugerează jurnalistei Mariana Rață să vină public cu probe care să denote neafilierea ei cu oamenii din sistem. Într-o postare pe rețelele de socializare, Voloc spune că declarațiile din ultima perioadă ale jurnalistei de la TV8 ridică mai multe semne de întrebare, decît clarificări pentru opinia publică. O primă [...] The post Renumitul actor Sergiu Voloc îi cere Marianei Rață să demonstreze că nu „are nimic cu interesele obscure din sistem” appeared first on politics.md.
09:40
Primarul general Ion Ceban a adus felicitări lucrătorilor din cadrul sectorului „Protecției Sociale”,  cu ocazia zilei profesionale. Ceban spune că este recunoscător pentru curajul și dedicația acestora. „Ieri, în a treia duminica de septembrie, am marcat ziua lucrătorului din domeniul protecției sociale. Aduc sincere felicitări celor circa 2500 angajați în sistemul de asistență socială din [...] The post Ion Ceban, mesaj către lucrătorii din Protecția Socială: Fără implicarea oamenilor din domeniul social ar fi mult mai complicat appeared first on politics.md.
17 septembrie 2021
18:00
The post Capturarea statului continuă! Maia Sandu a numit un membru PAS președinte la CEC appeared first on politics.md.
17:30
Constituționalistul Vitali Catană critică refuzul șefului statului, Maia Sandu, dar și al Guvernului PAS, de a se implica în negocierea cu Federația Rusă a noului acord de livrare a gazelor naturale pentru țara noastră. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, analistul politic a scris că după ce Kozak a plecat de la Sandu fericit [...] The post Un analist politic critică refuzul Maiei Sandu de a se implica în negocierea acordului de livrare a gazelor: Trădare? Infantilism? appeared first on politics.md.
17:00
Își doresc crearea unui Consiliu comun al Autorităților Locale, între Republica Moldova și România! Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban, în cadrul Adunării generale a Consiliului Autorităților Locale, desfășurate în România, județul Sibiu. Decizia a fost luată în baza experienței ultimilor 8 ani, în care s-a intensificat procesul de înfrățiri între satele [...] The post Ceban: „A venit timpul să consolidăm platforma comună a Autorităților Locale din Republica Moldova și România” appeared first on politics.md.
16:40
„Zilele Chișinăului” sunt sărbătorite și în județul Ilfov, orașul Măgurele. Potrivit primarului general Ion Ceban, timp de două zile responsabili din pretura sectorului Buiucani au avut întrevederi și discuții în cadrul mai multor evenimente organizate. Totodată, un număr de circa 40 de profesori din Chișinău au efectuat vizite la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare [...] The post Ion Ceban duce faima capitalei RM: „Zilele Chișinăului”, sărbătorite și în județul Ilfov, orașul Măgurele appeared first on politics.md.
14:20
Gazele naturale s-ar putea scumpi în această toamnă cu până la 35%. Moldovagaz va expedia în scurt timp o cerere de majorare a tarifului către Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică. Anunţul vine în contextul în care negocierile pe marginea unui nou contract cu Gazprom sunt pe ultima sută de metri. Potrivit furnizorului, discuţiile sunt [...] The post Gazul s-ar putea scumpi în această toamnă cu 35% appeared first on politics.md.
14:10
După ce guvernarea PAS a majorat numărul de ministere de la 9 la 13, a crescut considerabil și numărul angajaților în aceste instituții. Fostul premier Ion Chicu a publicat pe pagina sa de Facebook un tabel în care este prezentat câte persoane activau în ministerele comasate în 2017, și câte sunt acum, după ce PAS [...] The post Chicu a demonstrat în cifre cum PAS „luptă cu birocrația”: Numărul șefilor în ministere a crescut appeared first on politics.md.
12:00
Gazoductele Iași-Ungheni și Ungheni-Chișinău deja importă anumite volume de gaze, și circa 19 localități consumă gaze prin gazoductul alternativ. Ideea diversificării gazoductelor de la o concepție strategică de securitate energetică cu ulterioară implementare așa numitelor pachete europene este departe dea fi gata pentru implementare. În primul rând, datorită impedimentelor tehnice și necesitatea de investiții suplimentare [...] The post Roman Chirca: În ce măsură RM este capabilă să identifice căi alternative de livrare a gazelor naturale appeared first on politics.md.
10:40
Modificarea recentă a legii, de către PAS, cu privire la carburanți, din cauza căreia avem deja 11 zile de scumpiri – există informații că legea a fost scrisă cu contribuția directă a petroliștilor, declară Ștefan Gligor. The post Gligor: „Noua lege a carburanților a fost scrisă cu contribuția directă a petroliștilor” VIDEO appeared first on politics.md.
10:20
Președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, s-a arătat critic la adresa guvernării menționând că declarațiile anterioare ale PAS contravin acțiunilor la care societatea asistă astăzi, transmite ipn.md. Potrivit lui Gligor, reforma justiției ar putea să eșueze din cauza lipsei unei viziuni mai complexe din partea guvernanților. Gligor a criticat decizia PAS de a numi șeful CNA [...] The post Gligor critică guvernarea PAS: Ministerul de Interne este o dezamăgire de 97% appeared first on politics.md.
09:10
Uneori iarna vine în secret, mai devreme,  în urma unei declarații politice. Ieri s-a lăsat brusc frig peste toată Moldova, trosneau pomii de ger, cu toate că serviciul meteo insista, că afară sunt peste 25 de grade căldură. Gospodării s-au repezit,  impiedicându-se de colțul sobei, după cușmă și boandă, când peste capetele lor descoperite s-a [...] The post Iarna a venit ieri: prețul la gaze a crescut considerabil appeared first on politics.md.
16 septembrie 2021
19:30
Nici o guvernare nu poate neglija chestiunile social economice ce țin de pensii, salarii și controlul prețurilor la bunurile importante. Deși a fost votată în baza unui pulsații intestine și a unui zvîcnet de furie greu de lămurit, în care considerentele economice, posibil, n-au fost prioritare, actuala guvernare datorează populației o politică economică generoasă, pe [...] The post EDITORIAL // Despre disprețul guvernării pentru propriul popor appeared first on politics.md.
19:10
Trei proiecte de lege, inițiate de către deputații PAS, nu au trecut expertiza anticorupție. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție (CNA), în urma studierii documentelor au fost identificate mai multe deficiențe. Proiectul privind modificarea Legii drumurilor, propus de către deputatul PAS Dumitru Alaiba, care are drept scop crearea infrastructurii destinate bicicliștilor și [...] The post Proiectul privind modificarea Legii drumurilor, propus de către Alaiba conține riscuri de implementare în practică a normelor proiectului appeared first on politics.md.
18:10
În ultimele două luni, Republica Moldova importă gazele naturale la un preț de patru ori mai mare, decât la începutul anului 2021. Despre aceasta directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Ștefan Creangă, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă. „Pentru luna august noi am fost informați oficial că Moldovagaz a important gazele la preț [...] The post În ultimele două luni, țara noastră importă gazele naturale la un preț de patru ori mai mare appeared first on politics.md.
16:50
Declarația de astăzi a Federației Sindicatelor este un indicator clar că țara se prăbușește, pe care însă nu vrea să-l vadă Maia Sandu, transmite sputnik.md. Eu cred că în perioada mandatului Maiei Sandu și PAS, din Republica Moldova vor pleca mai mulți moldoveni decât au făcut-o în perioadele anterioare, adică pe timpul când la guvernare [...] The post Jurnalist: Declarația Sindicatelor este un indicator clar că țara se prăbușește appeared first on politics.md.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.