Politics

Ieri
14:30
Apelul lansat de Silvia Radu în perioada în care a concurat pentru primăria Capitalei nu a fost uitat. În curtea unui bloc din Chișinău a fost amenajat un teren de joacă pentru copii. Despre acest lucru a scris Silvia Radu pe Facebook. Fostul primar interimar a menționat că este bucuroasă că prin campania ”Fă ceva bun pentru Chișinău” a reușit să creeze o stare de spirit în societate.”Un nou loc de joacă creat în urma apelului pe care l-am făcut în campania electorală. Sunt mulțumită că am reușit câteva lucruri foarte frumoase pentru cetățeni. Mai mult de atât, cred că am reușit să creăm o stare de spirit în rândul societății civile, a antreprenorilor, am reușit să creștem stadiul de implicare a acestora în treburile orașului. Mulțumesc tuturor celor care au ajutat la realizarea acestui proiect. Ai învins, continuă. Ai pierdut, continuă”, a scris Silvia Radu.
14:20
În cadrul evenimentului cu tema ”Moldova şi Occidentul: discuţii cu Vladimir Plahotniuc”, liderul PDM a prezentat situaţia din ţara noastră, reformele demarate şi bazele creşterii economice înregistrate în ultimii doi ani. De asemenea, liderul Coaliţiei de guvernare de la Chişinău a vorbit despre întregul context geopolitic în care se desfăşoară activitatea actualei guvernări.„M-am simţit onorat de invitaţia pe care am primit-o şi m-a bucurat mult faptul că am avut ocazia să prezint, în primul rând, obiectiv, situaţia politică şi geopolitică în care guvernăm în Republica Moldova. În al doilea rând, am avut ocazia să discutăm teme de interes naţional şi regional, implementarea reformelor şi, desigur, alegerile parlamentare din toamnă”, a afirmat Vlad Plahotniuc.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:00
Preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-In, a jucat un rol esenţial în organizarea întrevederii lui Donald Trump cu Kim Jong-Un. "Sunt perplex şi este foarte regretabil că summitul Coreea de Nord - SUA nu va avea loc pe 12 iunie, aşa cum era programat", a declarat Moon Jae-In, citat de agenţia Yonhap. Un purtător de cuvânt al Preşedinţiei sud-coreene a declarat că liderii de la Seul "încearcă să afle care sunt intenţiile preşedintelui Donald Trump şi sensul deciziei".
19:00
 Dovezile găsite "arată o implicare directă a Rusiei", a afirmat Stef Blok. Acesta va participa la o şedinţă de urgenţă cu cabinetul olandez privind zborul MH17.Este cea mai gravă acuzaţie adusă de un politician olandez, privind incidentul.Avionul Boeing 777, care călătorea de la Amsterdam la Kuala Lumpur, a fost doborât în zona ucraineană de conflict, la data de 17 iulie 2014.
18:40
Republica Moldova și Republica Azerbaidjan vor aprofunda cooperarea bilaterală în domeniul transporturilor. Subiectul a fost discutat la întrevederea secretarului de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucataru, cu ministrul transporturilor, comunicațiilor și tehnologiilor înalte al Republicii Azerbaidjan, Ramin Guluzade. În cadrul întâlnirii, părțile au discutat și despre posibilitatea majorării schimburilor de mărfuri dintre Republica Moldova și Azerbaidjan, precum și despre simplificarea transportului dintre cele două țări. Secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii a propus părții azere să examineze posibilitatea liberalizării transportului rutier dintre Republica Moldova și Republica Azerbaidjan.
18:00
 În total, 29 de persoane, care ar face parte sau ar avea relaţii cu Partidul Popular al premierului Rajoy, inclusiv un fost trezorerie şi alţi membri de rang înalt, au fost acuzaţi joi de trafic de influenţă şi infracţiuni fiscale. Împreună, au fost condamnaţi la 351 de ani de închisoare.În acelaşi context, Partidul Ciudadanos a anunţat că ar putea depune propria moţiune de cenzură împotriva Guvernului Rajoy."Dacă Rajoy nu cere alegeri anticipate, vom fi pregătiţi să înaintăm o moţiune de cenzură pentru a putea organiza astfel de alegeri", a declarat Jose Manuel Villega, un membru al formaţiunii politice Ciudadanos.
17:40
Polonia susține ferm parcursul european al Republicii Moldova și va acorda întreg sprijinul și expertiza autorităților de la Chișinău în implementarea Acordului de Asociere RM-UE și Zonei de Liber Schimb Complex şi Cuprinzător (DCFTA). Declarația a fost făcută de subsecretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone, Bartosz Cichocki, în cadrul întrevederii cu Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi.În opinia oficialului polonez, de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Polonia (14 iulie 1992), ţările noastre au atins un nivel avansat de cooperare, grație unui dialog constructiv atât la nivel politic, cât și  comercial-economic, cultural, social, educațional, etc.
17:00
Indiferent cine va câștiga în turul doi al alegerilor din Chișinău, la primărie se va instaura haosul, incompetența, demagogia și degradarea. De această părere este jurnalistul Nicolae Federiuc. Acesta a scris pe blogul său că în spatele afișelor electorale ale lui Andrei Năstase, candidatul PPDA-PAS-PLDM pentru funcția de primar al capitalei, stau mai multe figuri penale. „Câteva figuri destul de proeminente: verii Țopa, condamnați la pușcărie în Moldova și refugiați în Frankfurt, Germania, Veaceslav Platon, prins și condamnat la ani grei de pușcărie, Renato Usatîi, cercetat penal pentru tentativă de asasinat și refugiat la Moscova, clanul Lucinschi, care colcăie de condamnări, și, bineînțeles, al nostru Vlad Filat, figura centrală, pe care nu are rost să o mai descriu.
17:00
În programul electoral al AKP, partidul aflat la guvernare în Turcia, se precizează că Ankara trebuie să îmbunătăţească relaţiile bilaterale cu Washingtonul, deteriorate de poziţiile divergente ocupate de Turcia şi SUA în mai multe dosare internaţionale. Tensiunile dintre Washington şi Ankara s-au intensificat în ultimele luni, mai ales în contextul operaţiunii militare lansate de Turcia împotriva kurzilor din provincia siriană Afrin. Relaţiile dintre cei doi aliaţi NATO s-au înrăutăţit în ultimul an, Turcia protestând în mod oficial faţă de refuzul Statelor Unite de a-l extrăda pe clericul musulman Fethullah Gulen, considerat responsabil de către regimul Recep Tayyip Erdogan pentru puciul eşuat din iulie 2016.
16:40
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, efectuează o vizită în Georgia, în perioada 25-27 mai 2018, comunică Politics.MD. La Tbilisi, Andrian Candu va participa la ceremonia oficială organizată de autoritățile georgiene cu ocazia marcării a 100 de ani de la înființarea primei Republici Democratice Georgiene.Andrian Candu va discuta cu oficialii georgieni inclusiv aspecte legate de funcționarea Adunării Interparlamentare a Radei Supreme a Ucrainei, Parlamentului Georgiei și Parlamentului Republicii Moldova. Ieri, Parlamentul a aprobat o hotărâre prin care Republica Moldova participă la negocierile pentru constituirea Adunării Interparlamentare.Lucrările de constituire a Adunării Interparlamentare urmează să se desfășoare pe data de 9 iunie 2018, la Kiev.
16:00
Declaraţiile lui Putin au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, aflat într-o vizită oficială în Rusia. Cei doi au discutat despre acordul nuclear cu Iranul, despre ultimele evoluţii ale conflictului din Siria, despre conflictul din estul Ucrainei dar şi despre aspecte ale relaţiilor bilaterale. ”Am schimbat opinii asupra situaţiei generate de retragerea unilaterală a SUA din acordul nuclear cu Iranul. Salut eforturile europenilor pentru salvarea acordului nuclear”, a declarat liderul de la Kremlin.
15:40
Parlamentul a aprobat Raportul Avocatului Poporului privind respectarea drepturilor și libertăților omului în Republica Moldova în anul 2017. Raportul Avocatului Poporului Mihai Cotorobai a fost audiat și examinat în ședința plenară din 11 mai 2018. Atunci, Mihai Cotorobai a menționat că printre cele mai des semnalate încălcări ale drepturilor omului în anul 2017 figurează accesul la justiție, dreptul la un proces judiciar echitabil, libertatea de exprimare și dreptul la ocrotirea sănătății.  Potrivit Avocatului Poporului, pe parcursul ultimilor doi ani, cele mai multe adresări examinate țin de actul de justiție, inclusiv libertatea individuală și siguranța persoanei în cazul reținerilor, utilizarea excesivă a arestului preventiv, tergiversarea examinării cauzei care se manifestă prin amânarea proceselor de judecată și nerespectarea termenului rezonabil de judecare a cauzelor.
15:20
Primarul ales al municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin, s-a adresat personal premierului Pavel Filip cu rugămintea ca acesta să intervină pentru a fi identificată o soluție pentru criza deșeurilor din oraș. Cei doi au avut o discuție la acest subiect, astăzi, la Bălți, unde premierul s-a aflat  într-o vizită de lucru. Premierul a spus că intervine de orice dată este solicitată implicarea lui și speră că părțile aflate în litigiu se vor așeza la masa de negocieri pentru a găsi o soluție, iar orașul va scăpa de gunoi. De câteva săptămâni, străzile orașului Bălți sunt din nou inundate de mormane de gunoi. Din cauza unei datorii de peste 2,3 milioane de lei către firma care gestionează poligonul de deșeuri, autospecialele încărcate cu deșeuri nu sunt lăsate pe teritoriul rampei. Șoferii autospecialelor au stat câteva ore în fața poligonului, în soare. Pentru ei, poliția a adus apă și plăcinte.
15:00
 ”Vom întări relaţiile politice şi economice cu diferite organizaţii regionale, începând cu Uniunea Europeană. Nu vom renunţa la continuarea, pe o bază reciproc avantajoasă, procesului de aderare la UE, pe care noi îl considerăm un obiectiv strategic”, a declarat Erdogan.Turcia a început negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană în 2005, doar unul dintre cele 16 capitole de discuţii fiind încheiate. În urmă cu doi ani, Blocul comunitar a promis să grăbească negocierile dacă Ankara va contribui la gestionarea fluxului de imigranţi, însă măsurile luate de preşedintele Recep Tayyip Erodgan după tentativa de lovitură de stat din 2016 au atras criticile cancelariilor occidentale.Oficialii Uniunii Europene şi-au exprimat în repetate rânduri îngrijorarea cu privire la situaţia drepturilor omului în Turcia şi la situaţia politică, după tentativa eşuată de lovitură de stat de anul trecut.
14:40
Șeful delegației Parlamentului la AP a NATO, Mihai Ghimpu participă la sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a NATO. Reuniunea este găzduită de Parlamentul Republicii Polone și are loc la Varșovia, în perioada 25-28 mai 2018. Ședințele Comitetelor AP NATO – Comitetul politic, Comitetul pentru economie şi securitate, Comitetul pentru ştiinţă şi tehnologie, Comitetul pentru dimensiunea civilă a securităţii, Comitetul pentru apărare şi securitate – vor avea loc în zilele de 26 și 27 mai. În cadrul acestor reuniuni vor fi discutate proiectele rezoluțiilor Comitetelor, prezentate de către raportori și raportori speciali, se menționează într-un comunicat al Parlamentului. Ședința plenară va avea loc luni, 28 mai. Participanților la reuniune li se vor adresa Președintele AP NATO, Paolo Alli, Secretarul General al NATO și Președintele Consiliului Nord Atlantic, Jens Stoltenberg, oficiali din Parlamentul și Guvernul Poloniei.
14:00
Cooperarea MAE IE cu Institutul pentru Afaceri Internaţionale al Poloniei, printre competenţele căruia se regăsesc instruirea funcţionarilor publici, dar şi desfăşurarea conferinţelor internaţionale şi dezbaterilor publice în domeniul relaţiilor internaţionale, a fost discutată astăzi de către Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul întrevederii cu directorul Institutului din Polonia, Sławomir Dębski.   Institutul pentru Afaceri Internaţionale al Poloniei este un think-tank în domeniul afacerilor internaţionale, finanţat din bugetul de stat al Poloniei, care efectuează cercetări, elaborează studii şi rapoarte pe subiecte de politică externă a Poloniei dar şi a altor state. În sfera de competenţă a Institutului polonez se regăseşte elaborarea analizelor, opiniilor și prognosticurilor la solicitarea autorităților publice sau din proprie inițiativă.
13:40
Parlamentul a declarat ziua de 26 iunie drept Ziua împotriva abuzului de droguri. Plenul Parlamentului, în ședința de ieri, a completat Hotărârea cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă în Republica Moldova. În fiecare an, la 26 iunie, este marcată Ziua Internaţională împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri. Decizia a fost luată de Organizația Mondială a Sănătății, în 1987, cu scopul de a crește gradul de conştientizare privind problema majoră pe care o reprezintă drogurile pentru societate. Potrivit statisticilor, în lume, aproximativ 200 de milioane de oameni consumă droguri cel puţin o dată pe an. Dintre acestea, 25 de milioane sunt considerate dependente de droguri. În fiecare an, 200 000 de persoane mor din cauza bolilor legate de droguri.
13:30
Liderul Partidului Platforma DA din Moldova a participat recent la emisiunea JOCURI DE PUTERE la televiziunea Realitatea TV din România. În cadrul emisiunii s-a discutat despre alegerile locale din Chișinău, care vor avea loc pe 3 iunie (turul doi). La un moment dat Andrei Năstase a declarat că Ion Ceban trebuia să fie din primul tur „premier”. Totuși Ceban și Năstase concurează pentru funcția de „primar”.Eroarea de vorbire a lui Andrei Năstase se încadrează în teoria psihanalitică a micilor acțiuni ratate, expusă de celebrul psihanalist evreu austriac Sigmund Freud. Conform acestei teorii, omul din inerție spune nu ceea ce vrea să spună, dar spune ceea la ce se gândește cu adevărat. Astfel, deși politicianul de la Chișinău luptă pentru funcția de primar, el în sinea lui visează să devină prim-ministru. Cel puțin asta demonstrează știința psihologiei aplicate.
13:00
Conducătorii auto care vor fi depistați la volan în stare de ebrietate avansată vor răspunde penal în fața legii. Astfel prevede noul pachet de legi care mai este supranumit pachetul anti-alcool”. Declarația a fost făcută de ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan, într-o emisiune televizată, transmite IPN. Potrivit ministrului, în Republica Moldova cultura de a conduce și responsabilitatea șoferilor sunt foarte joase. Prevederile noi, spune el, sunt în beneficiul cetățenilor, în beneficiul oamenilor care vor ca legea să fie respectată.  „Noi vrem ca pedeapsa să fie inevitabilă. Persoane de ordinul miilor scăpau basma curată. Alții recidivau și omorau cetățeni de-ai noștri care aveau dreptul la un viitor”, a afirmat Alexandru Jizdan.
12:40
În cadrul Forumului Economic Internațional din Sankt Petersburg, Igor Dodon a ținut un discurs la întrevederea cu reprezentanții mediului de afaceri din Federația Rusă, care au manifestat o atenţie sporită pentru Republica Moldova şi interes pentru consolidarea relațiilor comercial-economice cu țara noastră. La întrevedere au participat reprezentanţi ai conducerii organizației obşteşti ruse „Delovaia Rossia” şi alţi reprezentanţi ai businessului mare. În cadrul întrevederii a avut loc prezentarea climatului de investiții din Republica Moldova. În discursul său, președintele Dodon a menționat caracterul deschis al economiei moldovenești pentru investitorii ruşi. De asemenea, șeful statului a atenţionat asupra faptului că Federația Rusă este unul dintre cei mai mari parteneri comerciali ai Moldovei, dar potențialul comercial-economic existent între țările noastre nu este valorificat pe deplin.
12:00
La un an după ce l-a primit pe Vladimir Putin la Palatul Versailles, cu o pompă demnă de un rege, după cum a comentat la acea vreme presa, Emmanuel Macron îi întoarce astăzi vizita liderului rus. Macron va sta două zile la Sankt Petersburg și va încerca să găsească puncte comune cu gazda sa pe teme fiebinți precum Siria, Ucraina sau Iran. Observatorii sunt însă sceptici în legătură cu șansele de reușită ale președintelui francez.Emmanuel Macron pare să fie cuprins în ultima perioadă de o frenezie diplomatică: vizita în Statele Unite, presiunile asupra Germaniei de a reforma UE în tandem, eforturile de a strânge rândurile europene în fața amenințărilor comerciale ale lui Trump, încercarea de a deveni „punte diplomatică” în criza iraniană, toate acestea l-au transformat pe președintele Franței întrun nume prezent în toate știrile importante de presă.
11:40
Republica Moldova va participa la negocierile pentru constituirea Adunării Interparlamentare a Radei Supreme a Ucrainei, Parlamentului Georgiei și Parlamentului Republicii Moldova. Parlamentul a aprobat, în ședință plenară, un proiect de hotărâre în acest sens. Zilele următoare, o delegație a Parlamentului, condusă de Speakerul Andrian Candu va efectua o vizită în Georgia pentru a discuta inclusiv aspecte legate de funcționarea Adunării Interparlamentare. Lucrările de constituire a Adunării Parlamentare urmează să se desfășoare pe data de 9 iunie 2018, la Kiev. Parlamentarii din cele 3 țări vor adopta și semna Manifestul și Statutul de funcționare a Adunării Interparlamentare. Adunarea Interparlamentară a Radei Supreme a Ucrainei, Parlamentului Georgiei și Parlamentului Republicii Moldova va reprezenta o instituție interparlamentară consultativă, constituită cu scopul de a aborda subiecte și proiecte de interes comun pentru cele 3 țări.
11:00
 Fostul vicepremierul al Rusiei, Dmitri Rogozin, declarat în august 2017 drept persona non grata în R. Moldova, a acceptat invitația președintelui rus Vladimir Putin de a fi noul director al companiei de sat Roskosmos, relatează agenția RBK. "Voi face tot posibilul și tot ceea ce este necesar pentru a-ți justifica încrederea", i-a răspuns Rogozin lui Putin. Cu toate acestea, Rogozin nu s-a mai regăsit pe lista de miniștri în noul cabinet al premierul Dmitri Medvedev, învestit recent la Moscova.Roskosmos este agenția guvernamentală responsabilă de programul spațial rusesc.
10:30
Deputatul Roman Boțan și-a depus demisia din funcția de Președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului. Anunțul a fost făcut în ședința plenară de ieri, după dezbaterile din plenul Parlamentului pe marginea proiectului de lege de modificare și completare a unor acte legislative nr. 346 din 09.11.2017, care se referă la Legea privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte și la Legea cetățeniei.Roman Boțan a precizat că gestul său este unul de protest, menționând că nu vrea ca numele său să fie asociat cu respectivul proiect de lege. Roman Boțan a fost Președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică din 29 iulie 2016.
10:00
 Președintele american Donald Trump anunță, într-o scrisoare adresată liderului nord-coreean Kim Jong-Un, că istorica întâlnire dintre ei, prevăzută să aibă loc luna viitoare în Singapore, nu va mai avea loc, transmite AFP. Potrivit agenției Reuters, scrisoarea lui Trump a fost dată publicității de către Casa Albă. „Îmi doream foarte mult să fiu acolo împreună cu dvs.”, spune Trump în scrisoare. „Din păcate, având în vedere furia imensă și ostilitatea deschisă afișată în cea mai recentă declarație a dvs., consider că este nepotrivit, la acest moment, să avem această mult planificată întâlnire”. Președintele american subliniază că, „spre binele ambelor părți, însă în detrimentul celui al restului lumii”, summit-ul din Singapore nu va mai avea loc. El menționează apoi arsenalul nuclear american, mai mult ca pe un avertisment.
09:40
Republica Moldova va beneficia de finanțare adițională în valoare de 10 milioane de dolari SUA în cadrul proiectului „Reforma Învăţământului în Moldova”. Parlamentul a ratificat Acordul de finanţare dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare, semnat la Chișinău, la 12 martie 2018.Implementarea acordului va permite continuarea reformelor în domeniul educației și asigurarea calităţii în instituțiile de învăţământ primar şi secundar general. Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru dotarea a 160 de instituţii de învăţământ cu laboratoare şcolare şi echipament IT, precum și dotarea a 100 de școli cu materiale şi echipament special pentru elevii cu dizabilități și cu cerințe educaționale speciale.
24 mai 2018
20:00
Banii au fost oferiţi de intermediari angajaţi de Petro Poroşenko, fiind încasaţi de Michael Cohen, avocatul personal al lui Donald Trump, afirmă surse de la Kiev. Michael Cohen neagă acuzaţiile. Petro Poroşenko s-a întâlnit cu Donald Trump la Casa Albă în iunie 2017. Imediat după revenirea lui Poroşenko în Ucraina, Direcţia anticorupţie de la Kiev a oprit o investigaţie care îl viza pe Paul Manafort, fost director al echipei de campanie a lui Donald Trump. Un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor secrete ucrainene a explicat, sub protecţia anonimatului, cum a fost organizată întâlnirea între Petro Poroşenko şi Donald Trump. Michael Cohen a fost interpelat astfel încât Petro Poroşenko să obţină ceva mai mult decât o simplă fotografie cu Donald Trump, un eveniment pe care să îl poată prezenta ca fiind o întrevedere. Tranzacţia de 400.000 de dolari a fost intermediată de o fundaţie evreiască din statul New York.
19:40
Ministrul Apărării Eugen Sturza a avut astăzi o întrevedere cu Dafina Gercheva, Coordonatoarea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) şi Reprezentanta Permanentă a Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova.Oficialii au discutat despre stadiul actual al cooperării dintre reprezentanţa ONU şi ţara noastră, cu accent pe proiectele comune implementate în Republica Moldova şi participarea militarilor Armatei Naţionale la operaţiuni de menţinere a păcii şi stabilizare cu mandat ONU.Eugen Sturza s-a referit la colaborarea instituţiei de apărare cu ONU şi sprijinul oferit de PNUD la reformarea sectorului de securitate şi apărare.
19:00
”Preşedintele Sergio Mattarela s-a întâlnit miercuri cu Conte, căruia i-a acordat mandatul de a forma Guvernul”, a declarat Ugo Zampetti, secretarul general al Administraţiei Prezidenţiale italiene. Conte urmează să prezinte lista cabinetului său, care va trebui să fie aprobată de preşedinte înaintea votului din Parlament. Cel mai probabil, votul din Parlament va avea loc săptămâna viitoare.
18:40
Igor Dodon avut o întrevedere cu Iuri Osipov, secretarul general al Adunării Interparlamentare a CSI. Întrevederea a avut loc în Palatul Tavriceski – sediul Adunării Interparlamentare a statelor-membre ale CSI.În cadrul discuției, părțile au abordat aspecte ale cooperării în cadrul Comunităţii Statelor Independente. În context, șeful statului a pledat pentru continuarea consolidării colaborării dintre state în cadrul acestei structuri.Totodată, Președintele Igor Dodon a menţionat că, în ciuda tuturor obstacolelor, CSI rămâne a fi un mecanism viabil care oferă soluţii pentru mai multe probleme importante.„Datorită acestui fapt, eu şi reprezentanţii partidului pro-prezidenţial PSRM am participat şi vom participa la toate evenimentele din cadrul Comunităţii Statelor Independente”, a declarat Președintele țării.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.