Moldova Ortodoxa

Acum 12 ore
15:00
Reportaj de la aniversarea de 60 de ani ai părintelui Rafail Bodiu, starețul Mănăstirii Nicoreni. Anul 2019. Fragment din emisiunea „Cuvintele Credinței”. TV MOLDOVA 1. Autor: Iulian Proca Articolul In memoriam Părintele Arhimandrit Rafail Bodiu apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
15:00
Miercuri seara, 21 octombrie, în cadrul serilor duhovnicești de la biserica USM, a avut loc lansarea celui de-al patrulea volum al Dicționarului Enciclopedic ”Bisericile Basarabiei”, precum și prezentarea primelor trei volume. Evenimentul a început cu slujba acatistului în cinstea Sf. Duh, după care în sala de conferințe a bisericii a avut loc lansarea acestui impunător... Articolul Au fost prezentate cele patru volume ”Bisericile Basarabiei”, autor: Alexandru Cerga apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
Mai mult de 2 zile în urmă
15:00
În Duminica a XIX-a după Cincizecime, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în scuarul Catedralei Mitropolitane “Nașterea Domnului” din Capitală. Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a coliturghisit preacucernicul părinte Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan și Ecleziarh al Catedralei, precum și slujitorii sfântului lăcaș. Duminica aceasta, în toate lăcașurile de cult, în... Articolul În Duminica a XIX-a după Cincizecime, Întâistătătorul BOM a liturghisit la Catedrala Mitropolitană apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
11 octombrie 2020
20:30
La data de 11 octombrie 2020, în Duminica a XVIII-a după Pogorârea Duhului Sfânt, Preasfințitul Ioan, Episcopul Sorocii, Vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca. În cuvântul predicatorial, Preasfinţia Sa a vorbit despre pescuirea minunată, săvârșită de Mântuitorul Iisus Hristos înaintea chemării la apostolat a ucenicilor... Articolul Episcopul Ioan: Puterea lui Dumnezeu stăpâneşte peste întreaga creaţie apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
5 octombrie 2020
12:00
Ziua plecării la Domnul a celui mai mare teolog ortodox din secolul 20, părintele academician Dumitru Stăniloae, coincide cu Ziua Internațională a Profesorului, 05 octombrie. Personalitate marcantă a culturii noastre, părintele Stăniloae a fost nu doar profesor de teologie și dogmatist, ci și filosof, istoric, ziarist şi traducător. Opera sa teologică îl arată ca unul dintre... Articolul De Ziua Profesorului este comemorat cel mai mare teolog al secolului 20 apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
27 septembrie 2020
01:00
Duminică, 27 septembrie 2020, cu ocazia marelui praznic al Înălțării Sfintei Cruci, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău. Înaltpreasfinției Sale i-au coliturghisit: Secretarul mitropolitan și eclesiarh al Catedralei mitropolitane, Prot mitr. Vadim Cheibaș, împreună... Articolul Sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.