Moldnova

Acum 8 ore
17:10
Președintele Moldovei, Igor Dodon, trebuie judecat pentru abuz de putere, spălare de bani, corupere pasivă și depășirea atribuțiilor de serviciu. Dodon ar fi încălcat legea transparenței decizionale și a achizițiilor publice, deoarece a reparat vila […] Post-ul Andrei Năstase asmute procurorii asupra președintelui Igor Dodon apare prima dată în moldNova.
Acum 24 ore
07:10
Preşedintele Ucrainei Petro Poroşenko a promulgat controversata Lege a Educaţiei, care a fost adoptată de Rada Supremă de la Kiev în 5 septembrie şi care restricţionează predarea în limba minorităţilor naţionale. (Timpul.md) Conform președintelui ucrainean […] Post-ul Știrile dimineții: Poroșenko scoate limba română din școlile ucrainene apare prima dată în moldNova.
06:50
Deputații și-au cumpărat jaluzele, fotografii în format 3D2 sau prize, becuri și întrerupătoare până la frigidere, echipamente IT, deplasări cu avionul sau un autoturism nou. Acestea sunt achizițiile publice pentru primele opt luni ale acestui an ale […] Post-ul De 30 de ori mai mulți bani pentru luxul unui deputat decât pentru un elev. Milioane de lei pentru achiziții, la Parlament apare prima dată în moldNova.
06:30
Pentru săptămâna viitoare se prefigurează o dezbatere televizată între Maia Sandu și Andrian Candu. Miza dezbaterii este absolut inegală: Andrian Candu nu are nimic de pierdut, în timp ce Maia Sandu joacă o carte care […] Post-ul Cum ar putea Maia Sandu să-l înfunde pe Andrian Candu apare prima dată în moldNova.
Ieri
07:20
Conservatorii germani ai Angelei Merkel au câștigat alegerile legislative de duminică, coaliția CDU-CSU primind între 32,7 și 33,3% din voturi, conform estimărilor. Acesta este cel mai slab scor electoral al său, mai mic decât precedentul […] Post-ul Știrile dimineții: Merkel rămâne la putere în Germania apare prima dată în moldNova.
07:00
Cheltuielile Băncii Naționale Moldovei au oscilat în ultimul deceniu între câteva sute de milioane de lei și peste 2,5 miliarde de lei, iar cei mai mulți bani au fost repartizați pentru personal. Despre cum sunt […] Post-ul GRAFIC Cheltuieli de 160.300 de lei pentru un angajat BNM. Sumele alocate pentru personal în 2006-2016 apare prima dată în moldNova.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:20
Liderii socialiștilor s-au împărțit între proteste organizate la Bălți, Cahul și Anenii noi. În jurul drapelelor roșii s-au adunat cam 1.000 de cetățeni la Bălți, alți 500 la Cahul și încă 1.000 la Anenii Noi. […] Post-ul Protestele socialiștilor: ”Noi fără Rusia nu putem!” apare prima dată în moldNova.
22 septembrie 2017
07:30
Liderul PAS, Maia Sandu, a anunțat că procurorii au respins demersul formațiunii privind anchetarea președintelui Igor Dodon pentru trădare de patrie și pentru „ațâțarea vrajbei și dezbinare” în societate, scrie republikanews.md. Anunțul a fost făcut […] Post-ul Știrile dimineții: Procurorii nu vor să-l ancheteze pe Dodon, acuzat de trădare de patrie apare prima dată în moldNova.
07:30
Magazinele second-hand din Republica Moldova ar putea avea dreptul să comercializeze încălțăminte uzată și jucării de tip lego, dar nu vor avea voie să vândă lenjerie de corp, ciorapi și jucării folosite. Chiar dacă în […] Post-ul Cât de legal este luxul la „mâna a doua”? Reguli noi pentru comercianții second-hand din Moldova apare prima dată în moldNova.
07:10
Așa-numitul viceministru de Externe din stânga Nistrului, Alexandr Stețiuk spune că multe acțiuni din partea Moscovei în relațiile cu Tiraspolul vorbesc despre faptul că Rusia a recunoscut de facto Transnistria. În același timp, acesta susține […] Post-ul Cum a ajuns un tânăr din Sângerei „viceministru” la Tiraspol. „Rusia a recunoscut de facto Transnistria” apare prima dată în moldNova.
07:00
Cel mai mic castravete din lume are mărimea unei bobițe de strugure și crește în Republica Moldova. Cucamelonul, căci așa se numește acest mini-castravete, s-a adaptat bine la clima și solul din țara noastră, la […] Post-ul „Grădina Moldovei” are cel mai mic castravete din lume, dovlecelul Spaghetti și roșia pară apare prima dată în moldNova.
21 septembrie 2017
11:50
Ping-pong-ul dintre președintele Igor Dodon și majoritatea parlamentară va fi tranșat de Curtea Constituțională sau chiar de parlamentari. Tensiunile au escaladat după ce președintele a refuzat candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministrul al […] Post-ul Conflictul Dodon – Plahotniuc: suspendarea președintelui sau decizie a Curții Constituționale apare prima dată în moldNova.
08:50
Tragedie în familia Juvală din satul Slobozia, raionul Ştefan Vodă după ce gospodina familiei, Lilia Juvală a decedat zilele trecute pe patul de spital, iar fiica acesteia acuză acum medicii de neglijență. Cei din urmă […] Post-ul Au lăsat-o să moară în loc s-o salveze. O femeie acuză medicii de decesul mamei sale apare prima dată în moldNova.
08:10
România este dispusă să acorde un nou împrumut Republicii Moldova, a dat de înțeles președintele Klaus Iohannis în cadrul unei întâlniri cu premierul moldovean, Pavel Filip, care s-a produs la marja reuniunii Adunării Generale a […] Post-ul Știrile dimineții: România vrea să acorde un nou împrumut Republicii Moldova apare prima dată în moldNova.
07:30
Companii cu profituri de zeci de milioane au fost scoase la mezat sau își așteaptă rândul în lista Agenției Proprietății Publice, însă investitorii nu prea se grăbesc să le cumpere, deoarece Republica Moldova nu este […] Post-ul „Aurul” statului îi lasă reci pe investitori. Topul celor mai mari averi de care statul vrea să scape apare prima dată în moldNova.
07:10
Comisia care va constitui cele 51 de circumscripții uninominale cel mai probabil va propune două circumscripții electorale pentru Unitatea Teritorial Administrativă Găgăuzia și un deputat pentru minoritatea bulgară din raionul Taraclia. Cetățenii moldoveni care se află […] Post-ul Trasarea alegerilor uninominale: 2 deputați pentru găgăuzi, 1 deputat pentru bulgari apare prima dată în moldNova.
07:00
Ministra Educației din Ucraina Lilia Grinevici a afirmat că în nici o țară din lume nu există școli cu predare integrală în limba minorităților naționale – încercând astfel să motiveze noua lege a educației prin […] Post-ul Câtă limbă română mai există în școlile din Ucraina? apare prima dată în moldNova.
20 septembrie 2017
08:10
România va construi un nou gazoduct către Republica Moldova care costă peste 131 milioane de euro, iar lucrările vor începe în anul 2019. Ministerul Energiei de la Bucureşti a emis autorizația de construire a conductelor […] Post-ul Ştirile dimineţii: România va construi un nou gazoduct către Republica Moldova apare prima dată în moldNova.
07:40
Lutierii sunt o raritate în Republica Moldova, la fel ca și alte meserii pierdute în timp. Lutierul, adică meșterul care confecționează și repară instrumente cu coardă, îmbină abilitățile muzicale cu îndemânarea de a prelucra lemnul. […] Post-ul Unde se nasc cobzele și viorile în Republica Moldova apare prima dată în moldNova.
07:10
Biroul Național de Statistică calculează de două ori pe an câți bani i-ar trebui unui om pentru a putea „exista” în Republica Moldova. Pentru prima jumătate a anului 2017, BNS ne-a anunțat că suma a […] Post-ul Un copil poate trăi cu 34 euro pe lună la Chișinău. Cât cred statisticienii că este de ajuns pentru a nu muri de foame apare prima dată în moldNova.
19 septembrie 2017
10:40
Noul secretarul general al Guvernului, Lilia Palii a deținut mai bine de două decenii diferite funcții în structurile de stat, reușind să să devină proprietara a mai multor locuințe sau automobile. În declarația de avere […] Post-ul Ce averi a declarat și ce funcții a deținut în ultimii ani Lilia Palii, noul secretar general al Guvernului apare prima dată în moldNova.
08:00
Cancelaria de Stat a lansat concursul pentru funcțiile: secretar general de stat și 2 secretari de stat ai Ministerului Justiției. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 2 octombrie curent. Potrivit unui comunicat de presă, salariul […] Post-ul Știrile dimineții: Reforma Guvernului aduce salarii noi pentru secretarii de stat apare prima dată în moldNova.
07:40
Blocarea continuă a accesului observatorilor și comandanților militari la accidente, tentativa de înarmare și dotare cu tehnică performantă din partea contingentului militar rus sau exercițiile militare ale trupelor ruso-transnistrene sunt printre factorii distructivi ai stabilității […] Post-ul Discuții „cu scântei” despre securitatea de la Nistru între reprezentanții Tiraspolului și ai Chișinăului apare prima dată în moldNova.
07:00
Deputații democrați din Parlament susțin că modificarea sintagmei „limba moldovenească” în „limba română” din Constituția Republicii Moldova „nu prea are sens din punct de vedere juridic”. Comentariul a fost făcut referitor la inițiativa fracțiunii PLDM […] Post-ul Majoritatea deputaților nu vor Limba Română în Constituție apare prima dată în moldNova.
18 septembrie 2017
19:20
La trei ani de la votarea de către Parlament a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, lucrurile s-au mișcat prea puțin în domeniul mass-media. Al doilea raport care monitorizează succesele Guvernului de […] Post-ul Dezvoltarea mass-mediei, văzută diferit de către autorități și societatea civilă apare prima dată în moldNova.
15:10
Organizatorii de ieri ai protestelor împotriva guvernării, liderul PAS și cel al PPDA, neagă că microbuzul ar fi intrat în mulțimea care protesta, provocând victime, menționând că acesta aducea boxele pentru a fi instalate. În […] Post-ul Maia Sandu și Andrei Năstase spun că poliția a vrut ieri un nou „7 aprilie” la Chișinău apare prima dată în moldNova.
14:10
Acum, mai mult ca oricând în ultimele două decenii, paleta opțiunilor de soluționare a conflictului transnistrean s-a îngustat foarte mult, tendința fiind de recurgere la măsuri de forță, și rămâne impresia persistentă că sensul evoluțiilor […] Post-ul Dosarele conflictului transnistrean arată că divergențele se vor aprofunda apare prima dată în moldNova.
07:50
Oamenii legii au anunțat că au inițiat o cauză penală în privința bărbatului care a intrat ieri, 17 septembrie, în mulțimea care protesta, anunță ipn.md. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției, microbuzul s-a […] Post-ul Știrile dimineții: Șoferul care a intrat cu microbuzul în mulțimea care protesta s-a ales cu dosar penal apare prima dată în moldNova.
07:30
Șefa Consiliului Concurenței crede că instituția pe care o reprezintă este printre cele mai integre din Republica Moldova. Viorica Cărare a spus în cadrul unui eveniment la care au participat jurnaliști și bloggeri că sferele […] Post-ul Consiliul Concurenței prezice dispariția zonelor economice libere moldovenești apare prima dată în moldNova.
17 septembrie 2017
20:20
Protestatarii au cerut azi autorităților UE ca Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc să primească interdicție de intrare pe teritoriul uniunii. Liderii protestelor, președintele partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase și președintele formațiunii Partidul Acțiune […] Post-ul Protestul opoziției de la Chișinău: bătăi, acuzații și doua rețineri apare prima dată în moldNova.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.