Mesaj.md

Acum 8 ore
17:00
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița (România) efectuează cercetări în privinţa a doi cetățeni din Republica Moldova, un bărbat și o femeie, care au prezentat la controlul de frontieră rapoarte de laborator privind testarea pentru depistarea SARS-Cov-2 cu rezultat negativ, false.
17:00
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat marți, în timpul unei vizite la Kiev, că nicio țară terță nu are drept de veto asupra aspirației Ucrainei de a se alătura NATO, relatează Reuters și Interfax-Ucraina.
17:00
Membrii Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe au avut, astăzi, o întrevedere cu reprezentanții Asociației Investitorilor din România (AIR) în Republica Moldova.
17:00
Planuri dejucate pentru cinci conaționali care aveau intenția de a se identifica cu o altă cetățenie sau de a li se permite traversarea frontierei prezentând documente cu indici de falsificare. Incidentele au fost consemnate pe parcursul zilei de 18 octombrie curent.
17:00
Toate cele 132 de grădiniţe din Chișinău au fost conectate la agentul termic livrat centralizat, iar din 22 octombrie va fi dat startul sezonului termic 2021-2022 pentru toți consumatorii din municipiul Chişinău, transmite MESAJ.md.
Acum 12 ore
15:20
Viceprim-ministrul, ministru al Afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a declarant că autoritățile de la Chișinău, atât Președinția cât și Guvernul, continuă, inclusiv prin canale diplomatice să asigure soluții responsabile în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova de căutare a unor modalități pentru o aprovizionare sigură și durabilă cu energie, comunică MESAJ.md.
15:20
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu (România) au depistat și reținut un cetățean din R.Moldova care a încercat să intre ilegal în România, traversând înot râul Prut, cu intenţia de a ajunge în Austria.
14:30
Două instituții din subordinea primarului din Voluntari (București), Florentin Pandele, au cheltuit 30 de mii de EURO pe medalioane care promit că protejează oamenii de Covid-19, scrie Buletin De București.
14:30
Campania de recoltare a strugurilor este în plină desfășurare, în raioanele țării fiind recoltate circa 65 la sută din suprafețele totale de struguri pentru vin, iar întreprinderile vinicole au procesat până în prezent peste 110 mii tone de struguri pentru vin. În regiunea vitivinicolă Sud au fost recoltate circa 70% din suprafețele de struguri pentru vin, iar în regiunea de Centru – circa 60 la sută din podgoriile totale.
14:30
Ministerul Mediului a organizat luni, 18 octombrie curent, consultări publice pe marginea proiectului de Regulament privind gestionarea uleiurilor uzate. Obiectivul este de a spori protecția mediului prin prevenirea și reducerea impactului asupra mediului și de a proteja sănătatea oamenilor.
11:50
Prim-ministrul Natalia Gavrilița a declarat că Republica Moldova se confruntă cu o criză „dramatică” a asigurării țării cu resurse energetice, pe fundalul creșterii prețurilor pe plan internațional, comunică MESAJ.md.
11:50
Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba a prezentat, în cadrul unui briefing de presă, o inițiativă legislativă înregistrată cu privire la digitizarea extraselor, comunică MESAJ.md.
11:30
Papa Francisc a primit un cadou neaşteptat de la prim-ministrul Franţei, pe care l-a primit la Vatican. Jean Castex i-a adus suveranului pontif un tricou al lui Lionel Messi, înrămat şi cu autograful fotbalistului recent transferat la Paris Saint-Germain.
11:30
Letonia, una din ţările cu cel mai scăzut număr de persoane vaccinate anti-COVID-19 din Uniunea Europeană, a anunţat un lockdown în perioada 21 octombrie - 15 noiembrie pentru a încerca să încetinească creşterea ritmului infectării.
11:30
Președintele Klaus Iohannis le-a solicitat luni liderilor europeni să sprijine Republica Moldova în asigurarea alimentării cu gaze naturale și energie electrică, în contextul în care și autoritățile de peste Prut se confruntă cu crize creșterii prețurilor la energie.
11:30
Clubul FC Barcelona a dat publicității megaproiectul pregătit pentru complexul sportiv, Espai Barca, care va include și renovarea totală a stadionului Camp Nou și a sălii Palau Blaugrana.
Acum 24 ore
09:40
O antrenoare însărcinată a fost atacată de un urs brun în faţa a zeci de copii care ţipau terifiaţi, la un spectacol de circ din Rusia
Ieri
09:00
Aeroportul Schiphol din Amsterdam, unul dintre cele mai aglomerate din Europa, a recrutat o „patrulă de porci” pentru a ține departe păsările de pe terenurile agricole dintre piste, potrivit BBC.
09:00
Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că pot fi trimise pomelnice prin PayPal şi în cadrul donaţiei pot fi incluse câteva nume pentru a fi pomenite la slujbe.
09:00
Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a avertizat cu privire la creşterea sărăciei în Europa din cauza preţurilor tot mai mari la energie electrică, transmite duminică dpa.
09:00
Polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albița (România) efectuează cercetări în privința unui bărbat cu cetățenie română și R.Moldova în autoturismul căruia au fost descoperite ascunse, în diferite locuri, 6 cartușe neletale.
09:00
Lista Cabinetului Cioloş şi programul de guvernare vor fi depuse luni la Parlament, conducerile celor două Camere urmând să stabilească data şedinţei în care va fi dat votul de învestitură. Noul Cabinet include şase miniştri care au făcut parte şi din Guvernul Cîţu.
09:00
Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat că Primăria Chișinău a salutat și a susținut Maratonul Internațional Chișinău, la o nouă ediție, comunică MESAJ.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:20
România se pregăteşte să intre în această iarnă cu o mare problemă: nu ştie încă de unde va importa gaze pentru zilele geroase, cu consum foarte mare, a afirmat Volker Raffer, CEO al E.ON România, într-un interviu acordat AGERPRES.
13:20
Europarlamentarul Eugen Tomac anunță lansarea unui concurs destinat tinerilor din România și Republica Moldova prin care îi invită pe aceștia să își expună viziunea despre viitorul Uniunii Europene
11:10
Este o adevărată dispută în Columbia cu privire la numărul tot mai mare al hipopotamilor. Cei patru hipopotami aduși de Pablo Escobar în anii '80 s-au înmulțit atât de mult și de rapid, încât există temerea că numărul lor va ajunge în câțiva ani la 1.400 de exemplare. În timp ce experții recomandă eutanasierea lor și aduc ca argumente impactul asupra mediului, dar și pericolul asupra oamenilor, în societate sunt voci care resping vehement o astfel de posibilitate.
11:10
Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, susține că lucrările de reabilitare termică a instituțiilor sociale din Chișinău continuă, comunică MESAJ.md.
11:10
Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei este marcată în fiecare an în data de 17 octombrie, potrivit Rezoluţiei 47/196 a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).
11:10
Într-un videoclip ajuns viral, un robot este forțat să tragă asupra țintelor, misiunile-i devenind tot mai dificile. Treptat, instructorii îl rotesc, îl lovesc cu piciorul și aruncă în el cu pietre. La sfârșitul videoclipului, robotului i se ordonă să ”ucidă” un alt robot, mai mic, din generația Boston Dynamics
11:10
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a primit în după-amiaza de vineri pe ES Goran Poleksić, Ambasadorul Muntenegrului în țara noastră, cu reședința la București. Interlocutorii s-au referit la necesitatea de a intensifica dialogul politico-diplomatic dintre cele două țări și a dinamiza relațiile bilaterale în diverse domenii.
11:10
Situația curentă din Republica Moldova, procesele demarate după alegerile parlamentare din iulie, reforma justiției, dar și evoluția crizei pandemice sunt principalele subiecte abordate în cadrul discuției online pe care Președintele Maia Sandu a avut-o, vineri, cu Ambasadorii acreditați în țara noastră. Șefa statului le-a vorbit diplomaților despre cele mai importante probleme aflate pe agenda guvernării, despre provocările momentului și prioritățile pe termen scurt și mediu. De asemenea, ea a răspuns la întrebările adresate de către reprezentanții misiunilor diplomatice, mulți dintre care sunt la început de mandat în Republica Moldova.
16 octombrie 2021
15:00
O nouă descoperire făcută în America arată că tutunul e folosit de oameni de peste 12.000 de ani, cu 9.000 de ani mai devreme decât se știa.
15:00
Charles Harrelson - tatăl actorului Woody Harrelson - a fost un asasin de temut și, de asemenea, prima persoană din istoria americană care a ucis un judecător federal.
13:40
Roger Waters, cofondator al formaţiei Pink Floyd, în vârstă de 78 de ani, s-a căsătorit a cincea oară, aleasa fiind Kamilah Chavis, 43 de ani, care i-a fost şofer, scrie Page Six.
13:40
Germanii Karim Adeyemi (RB Leipzig), a cărui mamă e româncă, şi Jamal Musiala (Bayern Munchen), spaniolii Pedri, Gavi (ambii de la FC Barcelona), Yeremy Pino (Villarreal) şi Bryan Gil (Tottenham) se numără printre cei 20 de finalişti la decernarea trofeului Golden Boy, care este acordat celui mai bun tânăr fotbalist al anului, transmite EFE.
13:40
Ministerul Educaţiei şi Cercetării dezminte informaţia apărută în unele surse mass-media potrivit căreia şcolile ar putea fi închise, iar elevii să treacă la învăţământ online, în următoarele două săptămâni, din cauza crizei energetice.
13:40
Addison Lee Ltd., cea mai mare firmă de taxi din Londra, oferă salarii lunare de 5.000 de lire sterline (6.861 de dolari) pentru a recruta șoferi, pe fondul unei penurii de personal la nivel național, relatează Bloomberg.
13:40
Directorul „Natur Bravo”, Mukhmad Galaev, a  confirmat că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) ar fi fost finanțat din surse ilegale, precum este stipulat în dosarul Bahamas, într-un interviu pentru site-ul web media/de ştiri Moldova 2.0.
09:30
Tehnologia a avansat , iar clasa medie adoptă la rândul său cu entuziasm anvelopele allseason, după ce acestea au fost o alegere preferată în clasa mică și compactă. Iată care sunt cele mai bune anvelope allseason cu dimensiunea 225/50 R17 în 2021.
09:30
Consiliul ucrainean de Securitate și Apărare Naţională a aprobat, vineri seară, Planul de apărare a Ucrainei, secretarul instituţiei, Oleksi Danilov, subliniind că la documentul respectiv s-a lucrat timp de doi ani.
09:30
Ziua mondială a alimentaţiei este sărbătorită, în fiecare an, la data de 16 octombrie. Potrivit FAO (www.fao.org), sistemele agroalimentare angajează un miliard de oameni la nivel mondial, mai mult decât orice alt sector economic. Mai mult decât atât, modul în care producem, consumăm şi, din păcate, risipim alimente are un impact grav pe planeta noastră, punând presiuni inutile asupra resurselor naturale, asupra mediului şi asupra climei. Producţia de alimente degradează prea des sau distruge habitatele naturale şi contribuie la dispariţia speciilor. O astfel de ineficienţă ne costă miliarde de dolari, arată FAO. În plus, sistemele agroalimentare de astăzi expun inegalităţi profunde şi nedreptăţi în societatea globală. Trei miliarde de oameni nu îşi pot permite diete sănătoase, în timp ce supraponderalitatea şi obezitatea continuă să crească în întreaga lume.
15 octombrie 2021
17:10
17:10
Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Est au reținut trei bărbați care nu au ținut cont de regulile impuse de legislația națională. Aceștia, pe lângă faptul că au încălcat regimului zonei de frontieră au avut intenția de a introduce în țară o cantitate de pește prin eludarea de la controlul de frontieră.
17:10
Cabinetul de miniștri a aprobat actele normative cu privire la constituirea și gestionarea fondului cinegetic național, ceea ce reprezintă cadrul normativ secundar, necesar implementării prevederilor Legii vânătorii și fondului cinegetic nr. 298/2018, ce a intrat în vigoare la 01 martie 2021.
17:10
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (România), secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a anunţat vineri că 20 de medici şi asistenţi medicali din Republica Moldova vor veni să ajute personalul medical de la Spitalul de la Leţcani.
17:10
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a adresat un mesaj de felicitare și recunoștință pentru femeile din mediul rural, comunică MESAJ.md.
14:00
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a primit astăzi pe membrii Grupului Partidului Popular European (PPE) din partea României, condus de eurodeputatul Ioan-Rareș Bogdan. Discuția s-a focusat pe situația curentă din Republica Moldova, pe cooperarea cu instituțiile Uniunii Europene și cu țările membre, și pe interesul de a realiza mai multe inițiative comune cu România.
14:00
În luna august 2021 cu transportul public au fost transportați 5,1 milioane pasageri, cu 16,7% mai mult față de luna corespunzătoare din anul precedent, informează MESAJ.md citând date publicate de Biroul Naţional de Statistică.
14:00
Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a avut astăzi, 15 octombrie, o întrevedere cu Reprezentanta Rezidentă a Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) în Republica Moldova Nigina Abaszada.
14:00
Intensificarea relațiilor de colaborare cu România în domeniile educație, tineret, sport și cercetare a fost principalul subiect discutat în cadrul unei întrevederi de astăzi, 15 octombrie, a ministrului Anatolie Topală cu E.S. Daniel Ioniță, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.