Karadeniz Press

Ieri
15:20
Ultimul său interviu: Nu am încredere în nimeni Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia desfășurate între 15-17 martie 2024. Nicio surpriză, de altfel, singura diferență fiind procentul de 87% din voturi, cu o prezență la vot de de 77%, în creștere de la 67,7% în 2018. Aflat la putere, în funcția de președinte, […] Articolul Putin și cecul in alb dat de ruși. Razboiul continuă apare prima dată în Karadeniz Press.
15:00
Relaționarea energetică complicată dintre Turcia și Rusia Potențiala vizită a realesului Vladimir Putin în Turcia, la invitația lui Recep Erdogan, rebuie să ne atenționeze asupra vulnerabilității energetice ale Uniunii Europene și asupra riscurilor potențiale. Apropierea energetică Moscova – Ankara trebuie analizată cu atentie pentru a îndepărta orice agresiune hibridă a autocrațiilor estice și din spațiul […] Articolul Turcia – un potențial hub energetic pentru Europa ? apare prima dată în Karadeniz Press.
14:30
Tribunalul Național din Spania a decis să blocheze temporar mesagerul Telegram în statul iberic, în urma acuzațiilor aduse Telegram de distribuire de conținut piratat, relatează mass-media de la Madrid. Procesul a fost intentat de companiile media EGEDA, Mediaset España, A3 Media și Movistar Plus. Acestea susțin că Telegram ar fi distribuit conținut protejat prin drepturi […] Articolul Telegram, interzis în Spania. Poate deveni un exemplu pentru alte state din UE? apare prima dată în Karadeniz Press.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:50
În ultimele săptămâni au apărut mai multe știri legate de evoluția programelor de înzestrare a Forțelor Armate ale României. Unele dintre acestea au parte de o traiectorie pozitivă, pe când o parte întâmpină dificultăți. De asemenea, în spațiul public au apărut și niște noutăți legate de ambițiile militare românești. Într-un interviu acordat postului Europa Liberă […] Articolul Eforturile de înzestrare ale României se intensifică apare prima dată în Karadeniz Press.
13:40
Autoritățile de la Chișinău au aprobat statutul unei noi formațiuni politice, pe fondul apropierii alegerilor prezidențiale și parlamentare. Potrivit statutului Partidul Politic „Moldova Liberă și Suverană”, formațiunea își propune „să construiască o Republică Moldovă democratică, multinațională și multiculturală”. Conform datelor depuse la Agenția Servicii Publice, președintele partidului este Nicolae Boicu. Sediul este în municipiul Chișinău, […] Articolul R. Moldova, zeci de partide politice se pregătesc de alegeri apare prima dată în Karadeniz Press.
13:30
Oficiali din Osetia de Sud, regiune separatistă a Georgiei, sunt la Moscova pentru a propune un plan de anexare a regiunii la Federația Rusă, relatează mass-media regională. Delegația este condusă de preşedintele parlamentului Osetiei de Sud, Alan Alborov, un cunoscut susținător al procesului de integrarea a Oseției de Sud în Federația Rusă. Regiune strategică Osetia […] Articolul Oseția de Sud, mai aproape de anexarea la Federația Rusă apare prima dată în Karadeniz Press.
13:20
În contextul preluării Președinției Agendei Maritime Comune (CMA) pentru Marea Neagră de către Republica Moldova, participanții au discutat recent la Bruxelles, prioritățile pentru anul în curs. La reuniune au participat coordonatorii naționali ai Bulgariei, Turciei, Ucrainei, României, Georgiei, precum și reprezentanții Hub-urilor naționale ale mecanismului de asistență pentru Marea Neagră. Priorități regionale În cadrul reuniunii […] Articolul Agenda Maritimă Comună pentru Marea Neagră, ambiții pentru 2024 apare prima dată în Karadeniz Press.
21 martie 2024
16:20
Una dintre structurile interne de analiză a Armatei Statelor Unite ale Americii a elaborat o sinteză cuprinzătoare a tuturor tacticilor și manevrelor care au fost puse în aplicare de către forțele militare ale Federației Ruse în cei doi ani de când a început operațiunea de invadare a Ucrainei. Documentul de 280 de pagini a fost […] Articolul Percepția americană asupra tacticilor rusești din Ucraina apare prima dată în Karadeniz Press.
18 martie 2024
19:50
Ministrul de externe bulgar Maria Gabriel, din partea formaţiunii GERB de centru-dreapta, a acceptat să formeze un nou guvern în urma demisiei premierului Nikolai Denkov la data de 5 martie, relatează mass-media de la Sofia. Acord pentru stabilitate Demisia lui Denkov a lăsat cale liberă partenerului de coaliţie GERB la conducerea guvernului, aşa cum fusese […] Articolul Bulgaria, schimbare de garnitură guvernamentală apare prima dată în Karadeniz Press.
19:40
Alegerile prezidențiale și referendumul constituțional privind aderarea R.Moldova la UE ar urma să aibă loc în luna octombrie 2024, a anunțat președinta Maia Sandu, citată de mass-media de peste Prut. Miză electorală Șeful statului a amintit că a solicitat Parlamentului să declanșeze procedura de organizare și desfășurare a celor două scrutine, precizând că anume Legislativul […] Articolul R. Moldova: alegerile prezidențiale și referendumul constituțional vor avea loc în octombrie 2024 apare prima dată în Karadeniz Press.
14:00
Evenimentele din ultimele zile, când ucrainenii au doborât 14 avioane rusești în două săptămâni (practic unul pe zi) m-au făcut să realizez o analiză sumară asupra războiului aerian din Ucraina. Am să încerc să o fac pe înțelesul tuturor, cu cât mai puține detalii tehnice și cât mai multe explicații. Desigur, nu am cum să […] Articolul Războiul aerian în Ucraina apare prima dată în Karadeniz Press.
13:40
În conferința de presă susținută joi, 14 martie 2024, după lansarea ultimului său raport anual, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat că membrii alianței sunt răspunzători de lipsa de armament a Ucrainei. Conform acestuia, problema cea mai mare nu este lipsa capacităților militare sau financiare, ci a voinței politice din partea statelor aliate. […] Articolul Jens Stoltenberg: membrii NATO sunt responsabili de lipsa de armament a Ucrainei apare prima dată în Karadeniz Press.
15 martie 2024
13:50
După ce ultimul bastion al apărării ucrainene, Avdiivka, a căzut sub ocupația forțelor rusești, atenția s-a îndreptat către evaluarea solidității liniilor de apărare ale Ucrainei. Eșecul contraofensivei din vara anului 2023 a marcat un moment crucial în dinamica conflictului. O serie de factori au contribuit la această înfrângere, inclusiv așteptările nerealiste, dificultățile întâmpinate în avansarea […] Articolul Ucraina întărește liniile defensive pe o distanță de 2000 de kilometri apare prima dată în Karadeniz Press.
13:40
Legislativul European a votat, cu o largă majoritate, rezoluția privind restituirea tezaurului României sechestrat de Rusia, relatează mass-media internațională. Tezaurul românesc din Federația Rusă se referă, în general, la bunurile materiale, inclusiv rezerve de aur, valori monetare și alte obiecte de patrimoniu cultural, care au fost trimise de România în Rusia în timpul Primului Război […] Articolul Precedent periculos pentru Moscova? Războiul pentru tezaurul românesc ajunge în Parlamentul European apare prima dată în Karadeniz Press.
13 martie 2024
15:10
Statele Unite și Europa sunt două dintre cele mai mari blocuri economice din lume. Intens conectate pe multiple niveluri, relația lor nu a fost și nu este lipsită de fricțiuni, diferențele de opinii politice și decizii politice deteriorând periodic acest parteneriat. Perioada primului mandat al lui Donald Trump a exacerbat tensiunile dar Administrația Joe Biden […] Articolul De ce Donald Trump nu va retrage America din arhitectura de securitate a Europei  apare prima dată în Karadeniz Press.
7 martie 2024
16:20
Asociația Promo-LEX a emis o opinie cu privire la proiectul de Lege privind pilotarea votului prin corespondență, document ce urmează să fie prezentat astăzi în cadrul consultărilor publice organizate de Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova, relatează pagina oficială a organizației. Această opinie subliniază o serie de îngrijorări și recomandări esențiale, oferind […] Articolul Promo-LEX, avertisment în problema votului prin corespondență în R. Moldova apare prima dată în Karadeniz Press.
16:20
Directorul Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Alexandru Musteață, a dezvăluit în cadrul unei conferințe de presă susținute pe 5 martie, rezultatele unei analize extinse asupra implicării Federației Ruse în procesele electorale din 2024-2025. Potrivit acestuia, Federația Rusă desfășoară o serie de acțiuni fără precedent, cu scopul de a compromite procesele democratice și […] Articolul Serviciul de Informații și Securitate: Evaluarea implicării Federației Ruse în procesele electorale din Republica Moldova în 2024-2025 apare prima dată în Karadeniz Press.
16:10
Uniunea Europeană trebuie să îşi crească semnificativ capacitatea industrială de apărare în următorii cinci ani, iar pentru asta este nevoie de sporirea cheltuielilor, a declarat joi, la Congresul PPE de la Bucureşti, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a cerut totodată crearea unui post de comisar european pentru apărare. Acesta este doar unul […] Articolul București, capitala politică a PPE: războiul pentru Schengen, sprijin pentru Ucraina și susținere pentru R. Moldova apare prima dată în Karadeniz Press.
15:50
Premierul francez, Gabriel Attal, a declarat că Parisului sprijină candidatura omologul său olandez, Mark Rutte, la conducerea NATO, susţinută deja de mai multe state membre, dar contestată de Ungaria, relatează mass-media regională. Securitate colectivă „Evident, sprijinim candidatura lui Mark Rutte pentru NATO, având în vedere experienţa sa, capacitatea sa de a forma coaliţii mari, precum […] Articolul Mark Rutte rămâne favorit în cursa pentru șefia NATO apare prima dată în Karadeniz Press.
15:40
Preşedinta Georgiei, Salome Zurabişvili, a cerut Statelor Unite să deblocheze livrările lor de arme către Ucraina, într-un moment în care Europa depune eforturi pentru a consolida capacităţile militare ucrainene, relatează mass-media regională. Nevoie urgentă Autorităţile ucrainene insistă că au nevoie disperată de ajutor militar şi financiar suplimentar, în timp ce noul pachet de ajutor de […] Articolul Georgia, sprijin prezidențial pentru Ucraina apare prima dată în Karadeniz Press.
6 martie 2024
16:30
Federația Rusă s-a declarat deschisă să ajute Transnistria, regiune separatistă prorusă din cadrul Republicii Moldova, ai cărui reprezentanţi au cerut anterior ajutorul Moscovei în faţa a ceea ce ei au numit „presiunea sporită” din partea Chişinăului, relatează mass-media internațională.„Oamenii care sunt în Transnistria trăiesc în condiţii foarte dure. Desigur, au mare nevoie de ajutor. Rusia […] Articolul Rusia intensifică războiul declarațiilor pentru Transnistria apare prima dată în Karadeniz Press.
5 martie 2024
13:00
Forțele politice pro-Kremlin de la Chișinău își vor anunța candidatul pentru prezidențialele de la toamnă abia după data de 9 mai, iar decizia privind desemnarea acestuia va fi luată la Moscova, a declarat liderul „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, relatează mass-media de la Chișinău. Declarații electorale „Principalul meu contracandidat de dreapta este Maia Sandu, iar cine […] Articolul Alegeri prezidențiale în R. Moldova: Usatîi iese la rampă apare prima dată în Karadeniz Press.
13:00
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat conducerea Republicii Moldova că încearcă să distrugă formatul de negocieri 5+2 privind reglementarea transnistreană şi a făcut o paralelă cu guvernarea de la Kiev, relatează mass-media regională.„Am cerut regimului de la Chişinău, condus de cetăţeni români, care nu fac un secret din faptul că vor să anexeze […] Articolul Lavrov, acuzații dure la adresa R. Moldova apare prima dată în Karadeniz Press.
4 martie 2024
13:40
Mai mulți experți americani în domeniul apărării au identificat o serie de acțiuni caracteristice operațiunile militare rusești îndreptate împotriva unor state din ultimele 5 decenii. Sursele citate consideră că, ţinând cont de acest model, potenţialele ţinte ale Kremlinului ar putea să-şi dezvolte o strategie care să împiedice invazia, relatează mass-media internațională. Prelungirea invaziei militare ruse […] Articolul Războiul ruso-ucrainean: poate Moscova ocupa aeroporturile din Republica Moldova? apare prima dată în Karadeniz Press.
3 martie 2024
16:30
Armele nucleare tactice ale Rusiei sunt concepute pentru a fi utilizate pe câmpul de luptă din Europa și Asia și au o rază de acțiune mai limitată în comparație cu armele nucleare strategice, care ar putea ajunge în SUA, relatează mass-media internațională. Documentele militare publicate subliniază doctrina Rusiei privind utilizarea armelor nucleare tactice, inclusiv criteriile […] Articolul Rusia: pregătiri teoretice pentru utilizarea armelor nucleare în Europa și Asia apare prima dată în Karadeniz Press.
16:20
Autoritățile din Georgia, Azerbaidjan, Ungaria și România iau în considerare posibilitatea creării unei companii mixte care să instaleze un cablu electric pe fundul Mării Negre, a transmis serviciul de presă al Ministerului Economiei și Dezvoltării Durabile din Georgia în urma rezultatelor unei reuniuni ministeriale desfășurate la Baku pe tema energiei verzi. „Reprezentanții guvernelor Georgiei, Azerbaidjanului, […] Articolul România, interese energetice în Caucaz apare prima dată în Karadeniz Press.
13:40
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-un discurs la Conferința anuală de securitate de la München, din februarie 2024, a cerut Statelor Unite și altor susținători internaționali, să rămână alături de Ucraina, avertizând participanții că țara sa, dacă va fi lăsată singură, va fi distrusă de Rusia. Discursul său a fost adresat, indirect, membrilor Congresului american care […] Articolul De ce America ezită în sprijinirea totală a Ucrainei? apare prima dată în Karadeniz Press.
2 martie 2024
14:00
Miniştrii de finanţe ai ţărilor G20, reuniţi timp de două zile la Sao Paulo, în Brazilia, nu au ajuns la un acord asupra unui comunicat comun din cauza unui „impas” legat de divizările create de războaiele din Ucraina şi Gaza. Ce este G20? G20, sau Grupul celor Douăzeci, reprezintă un forum principal pentru cooperarea economică […] Articolul Ucraina, obstacol pentru G20 apare prima dată în Karadeniz Press.
1 martie 2024
09:40
Președintele Senatului României, Nicolae-Ionel Ciucă, va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 1-2 martie, relatează mass-media de la Chișinău. Potrivit agendei vizitei, oficialul va avea întrevederi cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu. La 1 martie, cei doi președinți de parlament, Igor Grosu și Nicolae-Ionel Ciucă, vor planta […] Articolul Senatul României, vizită strategică la Chișinău apare prima dată în Karadeniz Press.
09:40
Fostul deputat și ex-vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, afirmă că a primit propunerea de a candida la alegerile prezidențiale din toamnă, relatează mass-media de la Chișinău. Potrivit lui, oferta a venit din partea Blocului politic și electoral din care fac parte partidele Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Liga Orașelor și Comunelor (LOC), Partidului Schimbării și […] Articolul Alexandru Slusari, candidat al opoziției pro-europene la prezidențiale? apare prima dată în Karadeniz Press.
09:30
Rusia se află „foarte probabil” în spatele „încercărilor de destabilizare” a Republicii Moldova, unde separatiştii pro-ruşi din regiunea transnistreană au cerut ajutorul Moscovei, a transmis joi diplomaţia franceză, care a mai precizat că unele statele europene vor discuta despre cum să consolideze sprijinul militar pentru Kiev şi Chişinău. Încercări de destabilizare „R. Moldova se confruntă […] Articolul R. Moldova: destabilizări rusești, sprijin românesc și îngrijorări nistrene apare prima dată în Karadeniz Press.
29 februarie 2024
18:30
Liderii din regiunea separatistă Transnistria au adoptat miercuri, 28 februarie, o serie de rezoluții importante în cadrul așa-numitului „Congres al aleșilor poporului de la toate nivelurile”. Conform presei locale, liderii din regiunea separatistă au luate câteva decizii importante. Printre acestea se numără solicitarea către parlamentul de la Moscova de a implementa „măsuri de protecție” în […] Articolul Tiraspolul solicită ajutorul Moscovei în fața „presiunilor” din partea Chișinăului apare prima dată în Karadeniz Press.
18:20
Bulgaria şi Turcia au semnat recent, la Ankara, un acord de cooperare pentru supravegherea spaţiului lor aerian în urma intensificării zborurilor avioanelor militare ruse deasupra Mării Negre.Acest acord asupra securităţii spaţiului aerian transfrontalier le va permite avioanelor ambelor ţări să treacă graniţa în timpul interceptării unui avion care le încalcă spaţiul aerian, stabilind de asemenea […] Articolul Bulgaria: lungul drum de la moștenirea istorică la identitatea euroatlantică apare prima dată în Karadeniz Press.
18:00
În conformitate cu prevederile legale, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe, au fost aprobate de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, patru propuneri de numiri în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României, la misiuni unde conducerea acestora era vacantă, relatează serviciul de presă al MAE, citat de KARADENIZ PRESS. Ministerul Afacerilor Externe a transmis […] Articolul MAE român, noi ambasadori apare prima dată în Karadeniz Press.
18:00
Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a anunţat, în discursul său anual către naţiune, că Rusia va face tot posibilul pentru a încheia războiul din Ucraina şi a eradica nazismul din ţara vecină.Discursul intervine cu două săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale din Rusia la care este de aşteptat ca Putin să câştige un al cincilea mandat de […] Articolul Discurs nuclear la Moscova. Ce ne promite Putin? apare prima dată în Karadeniz Press.
17:40
Bulgaria și România vor dezvolta o viitoare cooperare serioasă în domeniul infrastructurii în regiune. Turcia, Ucraina și R.Moldova vor beneficia, de asemenea, în mare măsură de coridoarele de transport internațional dintre Bulgaria și România. Nevoi strategice Nevoile de poduri peste Dunăre pe sectorul româno-bulgar derivă din mai multe considerente economice, sociale și de infrastructură. Facilitarea […] Articolul “Poduri ale prieteniei” peste Dunăre. Pierde România războiul pentru infrastructură? apare prima dată în Karadeniz Press.
14:10
După ce asediul Avdiivkăi s-a încheiat, consider că ar fi necesară o trecere în revistă a considerentelor tactice din anul trecut cu perspective pentru anul acesta, pentru a ne putea face o impresie asupra genului viitoarelor confruntări pentru 2024 pe frontul ucrainean. Chiar dacă informațiile sunt încă incomplete, cred că sunt suficiente pentru a ne […] Articolul Considerente de natură tactică asupra bătăliilor din 2023-2024 apare prima dată în Karadeniz Press.
14:00
Potențiala vizită a lui Vladimir Putin în Turcia, la invitația lui Recep Erdogan, trebuia să se desfășoare în 12 februarie. Pe agendă se află printre altele și dezvoltarea unui hub energetic pe care Turcia ar vrea să îl construiască. Turcia în ultimii ani și-a diversificat aprovizionarea cu gaze prin conducte din Rusia (46,5 mmc / […] Articolul Energia pe agenda vizitei lui Putin în Turcia apare prima dată în Karadeniz Press.
13:50
Stele ale lui David au fost inscripţionate pe imobile din regiunea pariziană în octombrie, în toiul Războiului din Fâşia Gaza între Israel şi Hamas, în cadrul unei operaţiuni a Serviciilor ruse de securitate (FSB), declară o sursă apropiată dosarului, confirmând o dezvăluire a cotidianului Le Monde. În contextul invaziei ruse împotriva Ucrainei, au existat acuzații […] Articolul Antisemitismul, armă și moștenire geopolitică grea pentru Rusia apare prima dată în Karadeniz Press.
13:30
Ambasada Federației Ruse la Stockholm a precizat, într-un mesaj postat pe canalul său oficial de Telegram, că autoritățile de la Moscova vor lua „contramăsuri” în cazul aderării Suediei la NATO, relatează mass-media internațională. „Aceste contramăsuri vor fi de natură politică şi tehnico-militară, pentru a minimiza ameninţările la adresa securităţii naţionale a Suediei”, a subliniat reprezentanţa […] Articolul Rusia, supărată de aderarea Suediei la NATO apare prima dată în Karadeniz Press.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.