Karadeniz Press

Acum 12 ore
09:40
Președintele Senatului României, Nicolae-Ionel Ciucă, va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 1-2 martie, relatează mass-media de la Chișinău. Potrivit agendei vizitei, oficialul va avea întrevederi cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu. La 1 martie, cei doi președinți de parlament, Igor Grosu și Nicolae-Ionel Ciucă, vor planta […] Articolul Senatul României, vizită strategică la Chișinău apare prima dată în Karadeniz Press.
09:40
Fostul deputat și ex-vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, afirmă că a primit propunerea de a candida la alegerile prezidențiale din toamnă, relatează mass-media de la Chișinău. Potrivit lui, oferta a venit din partea Blocului politic și electoral din care fac parte partidele Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Liga Orașelor și Comunelor (LOC), Partidului Schimbării și […] Articolul Alexandru Slusari, candidat al opoziției pro-europene la prezidențiale? apare prima dată în Karadeniz Press.
09:30
Rusia se află „foarte probabil” în spatele „încercărilor de destabilizare” a Republicii Moldova, unde separatiştii pro-ruşi din regiunea transnistreană au cerut ajutorul Moscovei, a transmis joi diplomaţia franceză, care a mai precizat că unele statele europene vor discuta despre cum să consolideze sprijinul militar pentru Kiev şi Chişinău. Încercări de destabilizare „R. Moldova se confruntă […] Articolul R. Moldova: destabilizări rusești, sprijin românesc și îngrijorări nistrene apare prima dată în Karadeniz Press.
Ieri
18:30
Liderii din regiunea separatistă Transnistria au adoptat miercuri, 28 februarie, o serie de rezoluții importante în cadrul așa-numitului „Congres al aleșilor poporului de la toate nivelurile”. Conform presei locale, liderii din regiunea separatistă au luate câteva decizii importante. Printre acestea se numără solicitarea către parlamentul de la Moscova de a implementa „măsuri de protecție” în […] Articolul Tiraspolul solicită ajutorul Moscovei în fața „presiunilor” din partea Chișinăului apare prima dată în Karadeniz Press.
18:20
Bulgaria şi Turcia au semnat recent, la Ankara, un acord de cooperare pentru supravegherea spaţiului lor aerian în urma intensificării zborurilor avioanelor militare ruse deasupra Mării Negre.Acest acord asupra securităţii spaţiului aerian transfrontalier le va permite avioanelor ambelor ţări să treacă graniţa în timpul interceptării unui avion care le încalcă spaţiul aerian, stabilind de asemenea […] Articolul Bulgaria: lungul drum de la moștenirea istorică la identitatea euroatlantică apare prima dată în Karadeniz Press.
18:00
În conformitate cu prevederile legale, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe, au fost aprobate de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, patru propuneri de numiri în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României, la misiuni unde conducerea acestora era vacantă, relatează serviciul de presă al MAE, citat de KARADENIZ PRESS. Ministerul Afacerilor Externe a transmis […] Articolul MAE român, noi ambasadori apare prima dată în Karadeniz Press.
18:00
Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a anunţat, în discursul său anual către naţiune, că Rusia va face tot posibilul pentru a încheia războiul din Ucraina şi a eradica nazismul din ţara vecină.Discursul intervine cu două săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale din Rusia la care este de aşteptat ca Putin să câştige un al cincilea mandat de […] Articolul Discurs nuclear la Moscova. Ce ne promite Putin? apare prima dată în Karadeniz Press.
17:40
Bulgaria și România vor dezvolta o viitoare cooperare serioasă în domeniul infrastructurii în regiune. Turcia, Ucraina și R.Moldova vor beneficia, de asemenea, în mare măsură de coridoarele de transport internațional dintre Bulgaria și România. Nevoi strategice Nevoile de poduri peste Dunăre pe sectorul româno-bulgar derivă din mai multe considerente economice, sociale și de infrastructură. Facilitarea […] Articolul “Poduri ale prieteniei” peste Dunăre. Pierde România războiul pentru infrastructură? apare prima dată în Karadeniz Press.
14:10
După ce asediul Avdiivkăi s-a încheiat, consider că ar fi necesară o trecere în revistă a considerentelor tactice din anul trecut cu perspective pentru anul acesta, pentru a ne putea face o impresie asupra genului viitoarelor confruntări pentru 2024 pe frontul ucrainean. Chiar dacă informațiile sunt încă incomplete, cred că sunt suficiente pentru a ne […] Articolul Considerente de natură tactică asupra bătăliilor din 2023-2024 apare prima dată în Karadeniz Press.
14:00
Potențiala vizită a lui Vladimir Putin în Turcia, la invitația lui Recep Erdogan, trebuia să se desfășoare în 12 februarie. Pe agendă se află printre altele și dezvoltarea unui hub energetic pe care Turcia ar vrea să îl construiască. Turcia în ultimii ani și-a diversificat aprovizionarea cu gaze prin conducte din Rusia (46,5 mmc / […] Articolul Energia pe agenda vizitei lui Putin în Turcia apare prima dată în Karadeniz Press.
13:50
Stele ale lui David au fost inscripţionate pe imobile din regiunea pariziană în octombrie, în toiul Războiului din Fâşia Gaza între Israel şi Hamas, în cadrul unei operaţiuni a Serviciilor ruse de securitate (FSB), declară o sursă apropiată dosarului, confirmând o dezvăluire a cotidianului Le Monde. În contextul invaziei ruse împotriva Ucrainei, au existat acuzații […] Articolul Antisemitismul, armă și moștenire geopolitică grea pentru Rusia apare prima dată în Karadeniz Press.
13:30
Ambasada Federației Ruse la Stockholm a precizat, într-un mesaj postat pe canalul său oficial de Telegram, că autoritățile de la Moscova vor lua „contramăsuri” în cazul aderării Suediei la NATO, relatează mass-media internațională. „Aceste contramăsuri vor fi de natură politică şi tehnico-militară, pentru a minimiza ameninţările la adresa securităţii naţionale a Suediei”, a subliniat reprezentanţa […] Articolul Rusia, supărată de aderarea Suediei la NATO apare prima dată în Karadeniz Press.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:10
În data de 25 februarie 2024, Volodimir Zelenski a susținut prima conferința de presă de la începutul invaziei rusești, în fața jurnaliștilor din întreaga lume. În cadrul conferinței de presă liderul de la Kiev a răspuns la una din cele mai dureroase întrebări care frământă societatea: „Câți soldați a pierdut până în prezent Ucraina ?”. […] Articolul Bilanțul a doi ani de război în Ucraina: Cifrele oficiale și neoficiale ale pierderilor militare după doi ani de conflict apare prima dată în Karadeniz Press.
25 februarie 2024
19:40
Partidul Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB), condus de Igor Munteanu, a aderat la Blocul Politic și Electoral din care fac parte PPDA, LOC și Partidul Schimbării. Decizia a fost luată la o ședință comună a Birourilor Politice ale celor patru formațiuni politice, relatează mass-media de la Chișinău. „Noi, cei care am optat pentru această […] Articolul An electoral 2024, opoziția pro-europeană se consolidează apare prima dată în Karadeniz Press.
19:30
Vineri, 23 februarie, UE a adoptat cel de al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse. Măsurile restrictive sunt destinate limitării accesului Rusiei la tehnologii militare și extinderea listei persoanelor sancționate de UE. Pachetul de sancțiuni include 106 persoane și 88 de entități. Astfel, numărul total al celor sancționați de Bruxelles depășește acum pragul de […] Articolul Uniunea Europeană a impus al 13-lea set de sancțiuni împotriva Rusiei apare prima dată în Karadeniz Press.
19:30
În data de 25 februarie 2024, a început votarea anticipată pentru alegerile prezidențiale din Rusia în locuri îndepărtate și greu accesibile, precum și pe navele care se vor afla în călătorie în zilele scrutinului, relatează mass-media rusă. Procedurile de vot anticipat vor continua pînă la 14 martie 2024. Conform serviciului de presă al Comisiei Electorale […] Articolul Rusia: a demarat votarea anticipată pentru prezidențiale apare prima dată în Karadeniz Press.
19:20
Istoria relațiilor sino-ruse Sfârșitul celui de-al doilea război mondial a marcat o nouă etapă în evoluția sistemului internațional. După înfrângerea axei Berlin-Roma-Tokyo și a dispariției inamicului comun, sistemul internațional a fost divizat în două tabere: capitalistă și comunistă. Bineînțeles că existau și state care în mod oficial nu au dorit să se alinieze nici uneia […] Articolul Relațiile sino-ruse: între parteneriat strategic și divergențe apare prima dată în Karadeniz Press.
22 februarie 2024
18:50
Ministrul de externe turc Hakan Fidan a chemat comunitatea internaţională să îşi asume un rol mai activ în direcţia unei încetări urgente a focului în Gaza şi a unei soluţii a două state pentru soluţionarea conflictului, în timpul discuţiilor la reuniunea G20 din Brazilia, a declarat o sursă diplomatică turcă, citată de mass-media. Israelul s-a […] Articolul Turcia, manevre de pace în Orient apare prima dată în Karadeniz Press.
13:50
Armata rusă ar putea fi nevoită să ajungă la Kiev pentru a atinge obiectivele a ceea ce Moscova numeşte ‘operaţiune militară specială’, întrucât dinspre capitala ucraineană vine în prezent ameninţarea la adresa existenţei Rusiei, a declarat fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, citat de agenţia rusă de presă de stat TASS şi publicaţia The Moscow Times. […] Articolul Medvedev, amenințări dure la adresa Ucrainei apare prima dată în Karadeniz Press.
11:50
După februarie 2022, Republica Moldova a avut probleme cu alimentarea cu gaze și energie electrică. Moldovenii s-au confruntat inclusiv cu perioade în care nu au avut nici energie electrică, nici gaze. În noiembrie 2022, România asigura 90% din consumul de energie electrică a Republicii Molodva. Consumul de gaze anual este de aproximativ 1 miliard metrii […] Articolul România ajută energetic Republica Moldova apare prima dată în Karadeniz Press.
19 februarie 2024
19:00
Uniunea Europeană şi-a lansat luni misiunea de protecţie a traficului maritim în Marea Roşie, perturbat de atacurile rebelilor houthi din Yemen, a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează mass-media internațională.Mai multe ţări, printre care Belgia, Italia, Germania sau Franţa, şi-au exprimat intenţia de a participa la această misiune intitulată ‘Aspides’ (‘scut’ în […] Articolul Uniunea Europeană, misiune în Marea Roșie. Este un precedent pentru Marea Neagră? apare prima dată în Karadeniz Press.
13:00
În urma summit-ului NATO de la Vilnius, din 2023, liderii statelor din G7 au semnat o declarație prin care s-au angajat să încheie acorduri bilaterale cu Ucraina, oferindu-i astfel garanții de securitate pe termen lung. Aceste acorduri sunt menite să sprijine Ucraina în fața agresiunii ruse și să contribuie la restabilirea granițelor sale recunoscute din […] Articolul Ucraina încheie noi acorduri de securitate fără precedent cu statele europene apare prima dată în Karadeniz Press.
18 februarie 2024
10:10
Jurnalistul afiliat Kremlinului, Pavel Zarubin, l-a intervievat pe Vladimir Putin pe 14 februarie 2024, după celebrul interviu cu Tucker Carlson. Într-o caracterizare generală a interviului anterior cu jurnalistul american, Putin a apreciat inițiativa lui Carlson despre care a spus că, deși a crezut că se va comporta agresiv și va pune întrebări dure, „a ales […] Articolul Putin face precizări suplimentare după interviul cu Tucker Carlson apare prima dată în Karadeniz Press.
10:00
Cadavrul principalului opozant rus al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, nu a ajuns la singura morgă din Salekhard, oraşul din apropierea închisorii din regiunea arctică unde Navalnîi a murit subit vineri, a declarat telefonic sâmbătă pentru Reuters un angajat al morgii.Purtătoarea de cuvânt al lui Navalnîi, Kira Iarmîş, a confirmat sâmbătă moartea opozantului, citând o notificare oficială […] Articolul Moartea lui Navalnîi, noi mistere apare prima dată în Karadeniz Press.
17 februarie 2024
14:30
Asociația Promo-Lex a constatat un șir de nereguli în desfășurarea alegerilor generale locale din noiembrie 2023, relatează mass-media de la Chișinău. Potrivit Promo-Lex, autoritățile ar trebui să evite pe viitor să desfășoare alegeri în condițiile stării de urgență, să modifice Codul electoral în preajma alegerilor, iar CEC să fie mai explicit în deciziile pe cale […] Articolul Promo Lex, nereguli în desfășurarea alegerilor generale locale din 2023 apare prima dată în Karadeniz Press.
14:20
Războiul ruso-ucrainean, pe care Moscova continuă să-l numească operațiune militară specială, intră în al treilea an fără vreo perspectivă de a se încheia favorabil pentru ruși într-un viitor previzibil. Această situație de uzură militară și economică nu are cum să nu își pună amprenta asupra capacității Moscovei de a juca un rol important, de mare […] Articolul Degradarea influenței ruse în Orientul Mijlociu apare prima dată în Karadeniz Press.
14:00
Ce sunt sancțiunile internaționale? Sancțiunile internaționale reprezintă măsurile coercitive adoptate de către mai multe state sau organizații internaționale împotriva unei țări, unui regim politic sau a unei entități non-statale într-un efort de a influența comportamentul acestora, conform unor standarde sau norme internaționale. Aceste măsuri pot include restricții comerciale, financiare, diplomatice, sau alte tipuri de presiuni […] Articolul Sancțiunile împotriva Rusiei: O privire asupra evoluției și evaziunii apare prima dată în Karadeniz Press.
13:50
Între 5 și 10 februarie 2024, Institutul Internațional de Sociologie de la Kiev (KIIS) a efectuat un sondaj de opinie, care a inclus întrebări despre posibila demisie a lui Valeri Zalujnîi. La acest sondaj au participat 1.202 de respondenți adulți, cu vârsta de peste 18 ani, care locuiesc în prezent pe teritoriul Ucrainei. Eșantionul nu […] Articolul Sondaj KIIS: Percepția publică în Ucraina se schimbă în urma demisiei lui Valeri Zalujnîi apare prima dată în Karadeniz Press.
16 februarie 2024
10:40
Comisia Electorală Centrală (CEC) din Federaţia Rusă a finalizat la 11 februarie înregistrarea candidaţilor pentru alegerile prezidenţiale din martie, iar din 17 februarie începe campania electorală, cu 28 de zile înaintea scrutinului, conform legii, relatează mass-media rusă. Vladimir Putin a anunțat că nu va participa la dezbateri electorale cu contracandidații săi. Surse oficiale de la […] Articolul Rusia, start alegerilor prezidențiale cu rezultat cunoscut apare prima dată în Karadeniz Press.
10:40
Banca Mondială, ONU, Uniunea Europeană şi guvernul de la Kiev au publicat recent o estimare oficială conform căreia reconstrucţia Ucrainei după război va costa 486 de miliarde de dolari. Evaluarea precedentă, din martie anul trecut, era de 411 miliarde de dolari. Estimările nu acoperă regiunile din Ucraina aflate sub ocupaţie rusă, care nu au fost […] Articolul Ucraina, războiul pentru reconstrucție apare prima dată în Karadeniz Press.
15 februarie 2024
11:40
Casa Albă a respins sâmbătă comentariile făcute de fostul președinte american Donald Trump despre neprotejarea aliaților NATO de o potențială invazie a Rusiei, calificându-le drept „îngrozitoare și deranjate”. În cadrul unui miting electoral din Carolina de Sud desfășurat sâmbătă, 9 februarie, fostul președinte Donald Trump, acum candidat pentru nominalizarea din partea Partidului Republican pentru cursa […] Articolul Reacții la afirmațiile lui Donald Trump privind asigurarea condiționată a securității aliaților NATO de către Statele Unite apare prima dată în Karadeniz Press.
11:30
Pe măsură ce pierderile Rusiei în războiulul împotriva Ucrainei continuă să crească, rămâne de văzut cât timp poate susține Moscova efortul de război cu rata sa actuală de pierderi a tehnicii militare. Kremlinul își menține în continuare obiectivul strategic de a subjuga Ucraina. Având în vedere evoluția actuală de pe front, scenariul acesta încă este […] Articolul Mașina de război rusă mai are combustibil până cel puțin în 2026 apare prima dată în Karadeniz Press.
14 februarie 2024
16:40
Eugeniu Nichiforciuc, președintele Mișcării „Respect Moldova”, a anunțat că partidul va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale din acest an, relatează tribuna.md, citată de Karadeniz Press. „Noi nu ne vom bate cu nimeni în această campanie, ci vom concura, vom concura în calitate de concurenți electorali, concurenți politici. Mișcarea Respect Moldova va avea propriul candidat […] Articolul Prezidențialele 2024: Mișcarea Respect Moldova va avea propriul candidat apare prima dată în Karadeniz Press.
13 februarie 2024
11:50
După demiterea Șefului Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Valerii Fedorovych Zaluzhnyi, administrația prezidențială de la Kiev a decis că este necesar ca aproape întreaga structură de comandă a armatei să fie schimbată, astfel încât oamenii loiali lui Zaluzhnyi să nu poată încurca în vreun fel planurile noului comandant numit de către Zelensky, generalul Oleksandr Stanislavovîci […] Articolul Kievul se reorganizează în timp ce asediul de la Avdiivka se intensifică apare prima dată în Karadeniz Press.
11:40
Interviul acordat de Vladimir Putin lui Tucker Carson a suscitat un enorm interes, cifrele de vizualizări pe platforma X (fosta Twitter) fiind impresionate. Jurnalistul american, considerat un dizident în SUA prin opiniile separate și abordările adesea controversate, dar pe placul unui mare segment de public din Statele Unite și din restul lumii, a dat o […] Articolul Un interviu aparent banal acordat de Putin lui Tucker Carlson, dar cu un obiectiv precis apare prima dată în Karadeniz Press.
12 februarie 2024
12:50
Senatul Statele Unite a făcut un pas crucial spre adoptarea unui ajutor de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel şi Taiwan, blocat de luni de zile în Congres, relatează mass-media de peste Ocean. Opoziție dură Strângând 67 de voturi pentru acest vot procedural, Senatul arată că are voturile necesare pentru aprobarea ulterioară a […] Articolul Senatul SUA, mai aproape de adoptarea sprijinului pentru Kiev apare prima dată în Karadeniz Press.
11 februarie 2024
16:30
În luna ianuarie 2024, Emmanuel Todd, unul dintre importanții intelectuali ai Franței, lansează cartea La Défaite de l’Occident (Înfrângerea Occidentului) care deja se clasează într-o lucrare controversată deoarece descrie căderea inexorabilă a Occidentului, într-o perioadă de criză a civilizației sale. Criticii lui Todd spun că eseul său final se lansează într-o relectură a istoriei lumii […] Articolul Este conflictul din Ucraina hârtia de turnesol a declinului Occidentului? Emmanuel Todd: „Nu Rusia va câștiga, ci Occidentul este cel care pierde” apare prima dată în Karadeniz Press.
10 februarie 2024
19:30
Preşedintele american american Joe Biden şi cancelarul german Olaf Scholz şi-au unit forţele vineri pentru a cere Congresului SUA să deblocheze în cele din urmă un nou ajutor financiar pentru Ucraina, dar nu există niciun semnal că vor fi ascultaţi.„Incapacitatea Congresului Statelor Unite de a ajuta Ucraina este aproape o neglijenţă criminală. Este un scandal”, […] Articolul Sprijinul pentru Ucraina, război în Congresul SUA apare prima dată în Karadeniz Press.
8 februarie 2024
14:30
Compania iraniană IRGC Sahara Thunder, care a devenit cunoscută la nivel internațional datorită vânzărilor de drone Shahed către Federația Rusă, a fost victima unui atac cibernetic. Gruparea de hackeri Prana Network a revendicat responsabilitatea pentru acest atac, anunțând că a reușit să spargă serverele de e-mail ale companiei Sahara Thunder, firmă fictivă condusă de Corpului […] Articolul Hackerii de la Prana Network au dezvăluit prețul real al dronelor iraniene Shahed apare prima dată în Karadeniz Press.
14:20
Fostul deputat fugar Ilan Șor a părăsit Israelul pentru a pleca la Moscova, unde a avut o întâlnire cu președintele Comitetului Dumei de Stat a Rusiei pentru afaceri CSI, Leonid Calașnicov, potrivit unei postări publicate miercuri pe pagina fostului deputat fugar din Republica Moldova, relatează mass-media de la Chișinău. Interpol, fără putere Anterior anunțului lui […] Articolul Anul electoral 2024: Oligarhul Ilan Șor, desant la Moscova apare prima dată în Karadeniz Press.
14:10
Tancurile de luptă Abrams care vor intra în înzestrarea Forţelor Terestre Române vor fi livrate, începând cu anul 2026, în cea mai modernă versiune a acestui model, care se află şi în dotarea armatei SUA, au declarat surse oficiale din Ministerul român al Apărării Naţionale (MApN), citate de mass-media de la București. Zeci de tancuri […] Articolul Abrams, România răspunde geopolitic apare prima dată în Karadeniz Press.
13:50
În cadrul sesiunii de evaluare a potențialilor candidați pentru alegerile din Federația Rusă, Comisia Electorală Centrală (CEC) a emis o decizie cu privire la validitatea semnăturilor depuse de către potențialii candidați Serghei Malinkovich, liderul partidului comunist din Rusia, și Boris Nadejdin, singurul politician rus anti-război. Conform anunțului oficial al CEC, s-a stabilit că aproximativ 15% […] Articolul Boris Nadejdin continuă să lupte pentru a-și oficializa candidatura în alegerile prezidențiale apare prima dată în Karadeniz Press.
13:40
Premierul desemnat al Georgiei, Iralki Kobahidze, a acuzat Ucraina că încearcă să extindă războiul cu Rusia în ţara sa, după ce la frontieră a fost interceptat un transport de explozibili, relatează civil.ge, citat de KARADENIZ PRESS.Serviciul de securitate georgian a anunţat luni că a capturat un transport clandestin de explozivi către oraşul rus Voronej; materialul […] Articolul România, prinsă în războiul declarațiilor dintre Tbilisi și Kiev. Abandonează Georgia visul european? apare prima dată în Karadeniz Press.
5 februarie 2024
15:30
Premierul R. Moldova, Dorin Recean, consideră că „din punct de vedere militar, Rusia nu reprezintă o amenințare directă pentru Rep. Moldova”, relatează mass-media de la Chișinău. Înaltul oficial a mai declarat, în cadrul unui forum de afaceri, că „atât Ucraina, cât și unele state NATO și-au consolidat suficient capacitățile de apărare în zonă”. Șeful Guvernului […] Articolul Rusia, noi amenințări la adresa R. Moldova și Ucrainei apare prima dată în Karadeniz Press.
15:20
Premierul armean Nikol Paşinian a afirmat că ţara sa nu mai poate conta pe Rusia ca parteneră principală pentru apărare, deoarece Moscova nu şi-a onorat această responsabilitate de mai multe ori, relatează agențiile regionale de presă. „Trebuie să înţelegem cu cine putem într-adevăr să păstrăm relaţii tehnico-militare şi de apărare”, a răspuns el unei întrebări […] Articolul Armenia se leapădă de Putin apare prima dată în Karadeniz Press.
15:10
Ministrul turc de externe Hakan Fidan a confirmat o vizită iminentă a preşedintelui rus Vladimir Putin, fără a preciza data, relatează Anadolu, citată de Karadeniz Press.„Vizita dlui Putin era prevăzută. Ea ar fi trebuit să se producă mai devreme. Această vizită va da ocazia de a aborda numeroase chestiuni”, a declarat ministrul pentru postul public […] Articolul Erdogan, întâlniri la nivel înalt apare prima dată în Karadeniz Press.
1 februarie 2024
17:00
Cea mai mare pierdere: Uniunea Europeană. Statele Unite suplinesc o parte din gaze. La doi ani de la declanșarea agresiunii rusești asupra Ucrainei, Europa și-a redus cu aproape 90% importurile de gaze naturale din Federația Rusă, principalul furnizor devenind Statele Unite. În 2021, 41% din importurile de gaze din Uniunea Europeană au provenit din conductele […] Articolul Rusia a pierdut piața energetică mondială și anvergura geopolitică apare prima dată în Karadeniz Press.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.